Találatok a következő kifejezésre: Az ultrahang a (937 db)

Akinek lombikkal fogan a babája, hányadik héttő, vagy naptól láthat vmit az ultrahangon a beültetést követően?

Legjobb válasz: Nekünk is lombikban fogant a picink, és akkor kellett mennünk amikor a vérzés ideje lett volna. Akkor csak vért vettek, és a hcg értékbõl állapították meg a terhességet. Ilyenkor ultrahanggal még nem látható, így 1 hét múlva kellett újra visszamennünk, és akkor már látszott az ultrahangon is a babánk. Boldog babavárást kíván egy 20 hetes kismama

Nekünk is lombikban fogant a picink, és akkor kellett mennünk amikor a vérzés ideje lett volna. Akkor csak vért vettek, és a hcg értékbõl állapították meg a terhességet. Ilyenkor ultrahanggal még nem látható, így 1 hét múlva kellett újra visszamennünk, és akkor már látszott az ultrahangon is a babánk. Boldog babavárást kíván egy 20 hetes kismama

Mennyire megbizhato az ultrahang a baba neme teren?

Legjobb válasz: 16 hetes uh-n mondta a dokim, hogy valószínûleg lány, és után minden késõbbi ultrahangon ezt erõsítette meg. Tényleg lány lett. Õ akkor mondja, amikor már elég nagy valószínûséggel meg tudja mondani, nem "hiteget" senkit.

16 hetes uh-n mondta a dokim, hogy valószínûleg lány, és után minden késõbbi ultrahangon ezt erõsítette meg. Tényleg lány lett. Õ akkor mondja, amikor már elég nagy valószínûséggel meg tudja mondani, nem "hiteget" senkit.
Nekünk a 18. héten megmondta a doki, hogy kislány lesz, végig ki is tartott emellett és az is lett! Úgyhogy nálunk megbizható volt!
a 30. hét után eléggé, elõtte nem annyira
Nekem 2 fiam van elsõnél és a másodiknál is 20 hetesen tudtam meg a nemûket, de mi elõtt mondta kimondta, hogy fiú én már láttam a kukacot:) :)
nálam mind a 3szor 12hetesen meg mondta a nemét 2szer lett fiam és egyszer kislány ugy ahogy meg is mondta:-)de azért minden uh-n rá kérdeztem ujra:)
Nálunk a 26. héten mutatta magát, akkor mondta a doki, hogy 100% lány. Elõtte nem is tippelgetett, mert még a köldökzsinór is a lába között lógott, így semmit nem látott. De még nem született meg, viszont az uh-on tényleg nagyon csajos volt a combja között... :) )
Nálunk a nõvérem az élõ példa. Végig kislányt mondtak nekik, de õ elég szégyenlõs volt és mindig úgy feküdt, hogy 100%-ra nemtudták megmondani. Amikor megszületett kisfiú lett :) Néztünk nagyot, amikor jött az örömhír :)
kislányom az utolso uh ig nem mutata meg magát mi is lesz ö,
A kérdező hozzászólása: 19 hetes vagyok:)
nem írtad kedves kérdezõ hogy hány hetes is vagy?..
A kérdező hozzászólása: Csak azert kerdem mert halottam mar h valakinek a vegeig fiut mondtak es vegul lany lett vagy forditva, nalunk most egyszer fiut egyszer lanyt mondanak, amikor lanynak mondjak akkor tisztan latjuk a bizonyitekot amikor fiunak akkor is latok valamit de nem gyoz meg 100% szoval elegge bizonytalan vagyok. Nem szamit mi lesz csak egesseges legyen de jo lenne mar biztosra tudni.:)
Megbízható, ha hozzáértõ doki vizsgálja. A 20. hét környékén a legbiztosabb, addigra már jól ki lehet venni a nemi megkülönböztetést :)
Nekünk az elsõ gen.uh-n mondta a doki, hogy kisfiú.Ekkor még nem egészen voltam 13hetes!Aztán a 18hetes uh-n megerõsítette 100%-an, hogy kukis! Általában a korai uh-n a fiúkat korábban megtudják mondani!
nekünk mindkétszer a 18.heti uh-n mondta a dokink hogy fiú és mindkettõ az is lett :)
Én 19.hetes terhes voltam amikor 4D UH-n ahogy meglátta a doktornõ a babát a monitoron egybõl mondta , , Gratulálok Kisfiú" Szóval ez csak is attól függ, hogy a baba milyen pozícióban helyezkedik el és, hogy a köldök zsinór hol van, mert sokszor összetévesztik a köldök zsinórt a baba nemi szervével :) !
15.héten mondta a doki, hogy 1000% lány. Nem lehetett összetéveszteni a nuniját :)
Nekunk a 15. heten megmutatta 4D-n, hogy kislany. Aztan a 20. heten is voltunk 4D-n, na akkor meg mar ugy lathattuk a nunijat, hogy akarki eszrevette volna:) nalunk 100%-osan latszott. 30 hetes kismami
Sziasztok! 25 hetes kismama vagyok, és ma tudtam meg, hogy kisfiú lesz. Megmondom õszintén nagyon csalódott vagyok, mert a párommal lányt várunk. Itt olvastam hogy sokszor összetévesztik a köldökzsinórral. Hát nagyon bízom benne hogy a doki tévedett, mert nagyon félek hogy nem fogom tudni szeretni. Nagyon le vagyok törve, mindenki csak azt hajtogatja körülöttem hogy mindegy mi lesz, csak egészséges legyen. Én is azt kívánom hogy ne legyen semmi baja, de már annyira beleéltük magunkat Blankába... :( Kíváncsi vagyok a tapasztalatokra, mert nem egyrõl hallottam, hogy egész terhesség alatt fiú volt és mikor megszületett, lány lett.

Terhes lehetek? Valaki járt már úgy, hogy a tesztek nem mutatták ki csak az ultrahang a terhességét?

El?ször próbálkoztunk és 1 hónapja késik is.Több tesztet is csináltam már,de mindegyik negatív lett.N?gyógyásznál is voltam ? ulrahangra küldött,hétf?n megyek.Van még esélyem,hogy babás vagyok?

Legjobb válasz: 1 hónapos késés az már sok, szóval ha tényleg babás vagy akkor kimutatja az ultrahang, ha cisztás azt is. pont én is ettõl félek, nekem is régóta késik és semmi tünetem nincs, félek, hogy cisztám lett.

1 hónapos késés az már sok, szóval ha tényleg babás vagy akkor kimutatja az ultrahang, ha cisztás azt is. pont én is ettõl félek, nekem is régóta késik és semmi tünetem nincs, félek, hogy cisztám lett.
válts orvost azonnal! :(
A kérdező hozzászólása: Nem látott semmit.(bár amilyen bunkó volt):/ azt mondja nem érti miért küldtek oda, ha a teszt negatív akkor nem vagyok terhes...:/
Szia! Semmit nem látott?ennyi késés után legalább petezsák kellett volna legyen. Nem sok idõ az a 3 hónap? de azért nagyon drukkolok Neked hogy baba legyen :)
A kérdező hozzászólása: Cisztát nem találtak sajnos mást sem.azt mondta az orvos várjunk.ha 3. hónapig nem jön meg akkor menjek vissza.szerintetek van remény még?
A kérdező hozzászólása: Meg fogom írni!!!Nagyon szeretném ha BABA lenne!!!!!!Bárcsak!!!:) )))
Szia kérdezõ! Nekem másfél hónapot késett, tesztjeim negatívak, elmentem nõgyógyászhoz, sajnos cisztát talált :( Remélem nálad baba lesz :) Majd írj!
lÁNYOMAT 5 ÉVE SZÜLTEM, NÁLA NEKEM SEM MUTATTA KI, PEDIG 2 NAPONTA CSINÁLTAM A TESZTEKET! MIUTÁN UH KIMUTATTA, CSINÁLTAM MÉG EGY TESZTET, A KIVÁNCSISÁG KEDVÉÉRT, NEGATIV LETT. EKKOR 7 HETES VOLTAM!!
az egyik ismerösömnek sem mutatta ki a teszt, csak az ultrahang.majd írd meg az eredményt! :)
A kérdező hozzászólása: az a legfurcsább, hogy eddig nekem mindig pontosan jött meg.sohasem késett.a legtöbb 4 nap körül volt, de akkor is azért mert akkor hagytam el a gyógyszert.azóta sem késett.és most, hogy próbálkoztunk elõször késik több, mint 1 hónapot!!és erre meg a teszt nem mutatja ki.???:(:S
A kérdező hozzászólása: melleim fájnak és ennyi......
Igaza van az elõttem szólónak, keress másik orvost, fõleg ha még bunkó is volt. Ne várj szerintem, menj más hová.

Kinek mennyit tevedett az ultrahang a baba korat illetoen? Mennyire pontosan allapitja meg hogy hany hetes a baba?

Legjobb válasz: Az orvos mondja meg, hogy mennyi idõs lehet a baba, nem az ultrahang. Szóval ez az orvoson múlik, aki gondolom a baba fejlettségébõl állapítja meg, így szerintem maximum 1 hetet tévedhet, de valószínûbb, hogy pár napra pontosan meg tudják mondani.

Az orvos mondja meg, hogy mennyi idõs lehet a baba, nem az ultrahang. Szóval ez az orvoson múlik, aki gondolom a baba fejlettségébõl állapítja meg, így szerintem maximum 1 hetet tévedhet, de valószínûbb, hogy pár napra pontosan meg tudják mondani.
Alapból 1-2 hetes eltérés van mindig. Az örvos mindig 2 menzesz közé teszi a fogantatás idõpontját, de abszolút nem biztos h a peteérés is pont oda esett. Ultrahang által meghatározott méretekbõl kiindulva inkább több infóhoz jutsz. Vagy nézd meg a Jónás naptárban, mikor voltál termékeny :)

Mikortól látszik a magzat az ultrahangon? A sima ultrahang is kimutatja vagy csak amit a nőgyógyász végez?

Legjobb válasz: Nekem 4 hetesen nézte a dokim hüvelyi uh-on és szépen látszott. Akkor még nagyon picike, de egyértelmûen látszik, uh képem is van róla. :) Azt nem tudom, hogy korábban is láttszott volna-e esetleg.

Nekem 4 hetesen nézte a dokim hüvelyi uh-on és szépen látszott. Akkor még nagyon picike, de egyértelmûen látszik, uh képem is van róla. :) Azt nem tudom, hogy korábban is láttszott volna-e esetleg.
mármint a baba volt 3 mm-es a petezsák másfél cm körüli. http://www.pocaklako.hu/terhessegi-ultrahang/uh-tablazatok/m.. én egy ilyen táblázaton nézegettem anno, hogy "hol állunk". 5+2 hétnél kezdõdik a táblázat, hiszen onnantól lehet a baba méreteirõl beszélni. addig csak petezsákról.
kerek 4 hetesen, ha sikerül meglátni a babát, akkor látszik egy pár mm-es petezsák. baba nem, hiszen még ki se fejlõdött. én 5+5 hetesen mentem orvoshoz (pontosan tudom a korát) és akkor volt 3 mm-es. egy jó géppel, hüvelyi uh-val látták. (szívhang is volt, ami szintén nagy mázli. nem ez a jellemzõ. nem számítottam még rá, de nagyon örültem neki)
Én 4+5 hetesen voltam sima hasi UH-n és látszott szépen mind a két babám és már a szívhangjukat is hallottuk :) 12hkm
Igen, 4 hetesen már nagyon szépen látszott. Én lombikos vagyok, szóval pontosan tudom, hogy mikor mi történt. :) A beültetés utáni 10. napon már 500 fölött volt a hcg-m.
A kérdező hozzászólása: sima ultrahang alatt a hasi v. kismedence táji ultrahangot értettem
Nekem 5+6 hetesen hasi UH-t csináltak, mert hiába mentem el elõtte pisilni 3x is, mire bementem megint kellett. Mondta az ultrahangos, hogy most már akkor maradjak, megpróbáljuk hasival. Láttuk a petezsákot, és ha ráközelített, akkor a picikémet is, aki akkor volt 3 mm, és pulzált a szíve :)
simán lehet 2.ez a megfoganástól függ, van akinek korábban foga nem a baba, van akinek késõbb az adott ciklusban. Barátnõmnek 7 hetesen sem mondtak semmi biztatót, csak visszarendelték, nekem 5 hetesen már volt szívhang:)
4. hetesen magzat a monitoron???? Az hogy lehet? :) Nekem 5 hetesen még csak üres petezsák volt, 7 hetesen már volt egy folt is a zsákban (az volt a magzat), ami pulzált egy pontban. Milyen sima uh-ra gondolsz kérdezõ? Nyilván a nõgyógyász fogja nézni a méhedet valószínûleg hüvelyi uh-gal. Hasi uh a legtöbb helyen sck a 12. héttõl van, mivel az nem annyira pontos mint a hüvelyi, de persze orvosonként eltérõ is lehet.
ja, hogy hasi uh: akkor szerintem csak 7-8. héttõl, ha biztosra szeretnél menni.

Szerintetek mi a jobb, ha megmondják az ultrahangon a baba nemét, vagy ha meglepetés marad?

Ti hogyan akartátok/akarnátok?

Legjobb válasz: Amikor az ultrahangon megmondják ugyanolyan meglepetés és öröm. Mondjuk nekem nem volt az, mert tudtuk mindkétszer, hogy csakis fiú lehet. Mondjuk izgultunk, mert nevükön emlegettük õket elsõ perctõl kezdve és bennünk volt, mi lesz ha fiúnéven szólítjuk és mégis lányok lesznek. Én egyébként nem szeretem a meglepetést és várni is utálok, a krimiknek és egyéb könyveknek is elolvasom a befejezését elõre. A filmeket meg pont ezért ritkán nézek, mert ott végig kell nézni. Úgyhogy én elsõ adandó alkalommal megkérdeztem.

Amikor az ultrahangon megmondják ugyanolyan meglepetés és öröm. Mondjuk nekem nem volt az, mert tudtuk mindkétszer, hogy csakis fiú lehet. Mondjuk izgultunk, mert nevükön emlegettük õket elsõ perctõl kezdve és bennünk volt, mi lesz ha fiúnéven szólítjuk és mégis lányok lesznek. Én egyébként nem szeretem a meglepetést és várni is utálok, a krimiknek és egyéb könyveknek is elolvasom a befejezését elõre. A filmeket meg pont ezért ritkán nézek, mert ott végig kell nézni. Úgyhogy én elsõ adandó alkalommal megkérdeztem.
Én már alig várom, hogy megtudjam a második babám nemét! Az elsõnél 12 hetesen megmondták, hogy kisfiú! Én izgalmasnak találom, várni azt az uh-ot ahol végre kiderül és nem utolsósorban nyugodtan vásárolhatok kislánynak rózsaszínt kisfiúnak kéket, kifesthetem a szobáját, nem pedig csak pasztell színekben gondolkodhatom...
Én mindkettõnél szerettem megtudni, hamar.Ezután jobban "személyé" vált számunkra, a nevén szólítottuk, ÕT vártuk, NEKI vásároltunk!Egy két és fél éves, és egy öt hónapos fiúk anyukája
1.babám nem mutatta meg magát, pedig nagyon érdekelt, de beletörõdtem hamar, nem volt ezzel semmi baj. 2.babámnál én meg sem akartam kérdezni, csak a férjem kíváncsi volt nagyon, így belementem, hogy tudjuk meg. Tervezünk 3. babát, megint nem akarom tudni, remélem eldugja magát megint, mint az 1. babám. A férjem azt szokta mondani, hogy használjuk ki a XXI.század technikáját, és ha meg tudják mondani a nemét, akkor miért ne? Végül is nem rossz, ha tudja az ember, mert akkor tudsz úgy vásárolni. De a meglepetés is olyan jó dolog.
Az attól függ... Az elsõnél tudni akartam, a 28. héten meg is mondták, hogy kislány. A 2. babánk neme a születésénél derült ki, és Apa csalódott volt, mert kisfiút szeretett volna. Most a harmadiknál... 2 kislány után azt mondom, ma kár volt megkérdezni, lát e valamit a doki... szeptembertõl ugyanis 3 lányos szülõk leszünk. Ezt ma még nem is mertem megmondani a páromnak, mert igen kiakad szegény. Én reménykedem, hogy tévedett a doki, mert szemmel láthatóan csak rávágott valamit- elég sz.r a gépe, jó fél méterrõl nézte a képernyõt, nem is nagyított rá, mint az elsõ lányunknál... Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!
Mindkétszer alig vártam, hogy megtudjam:) ))Egy 4 éves kislány és egy 2 hetes kisfiú anyuja.
Szia! Én alig vártam már, hogy megmondják az Uh-on. :) Elsõ baba, kisfiú. De majd a második babánknál, lehet meglepit kérek, remélem a párom is beleegyezik. :)
Mindkettõben megvan a maga izgalma.. Mi megtudtuk a 16.héten hogy kislány, de a pofiját akkor láttuk utoljára:( Mivel korán beékelödött a feje ezért nekünk az is izgalom volt. 16 hetesen láttam utoljára a fejét, de amikor megszületett ugyanugy nézett ki:)
Két csemetém van, mindkettõnél úgy döntöttünk, hogy szülõszobai meglepetés legyen, hogy mi van a lábuk között. Az ideológia hozzá: ez legyen az egyetlen meglepetés aznap. Pedig világ életemben utáltam a meglepetéseket, de ezt valahogy így éreztük jónak. Meg persze a rokonok miatt is, mi nem szerettük volna kizárólag rózsaszín/kék-be öltöztetni, így a kapott ruhácskák se rózsaszínek se kékek nem voltak. Mindkettõ kislány, tervezünk harmadik babát is, nála sem szeretnénk elõre tudni, hogy fiú v. lány.
Sztem izgalmas lehet nem tudni, de én nem bírnám ki:P. Már van egy fiam, most várom a másodikat, de amíg nem tudtam a nemüket, addig olyan "idegenek" voltak. Mikor megtudod, vhogy közelebb kerül, jobban el tudod képzelni, nevén szólítod, neki veszel ruhákat, ami késõbb meghatározza a karakterét is. Szóval én akartam tudni mindkettõnél. És sztem én fejben másképp várnék egy kislányt, mint egy kisfiút.
Kisfiamnál csak a 26ik héten tudtuk meg !4D-n! Most újra várandós vagyok, de mihamarabb tudni szeretnénk!
Szerintem ezt így nem lehet megmondani hogy "mi a jobb!" Ez egy tipikus olyan kérdés amit mindenki a párjával beszél meg. Egyébként, én alig várom már hogy megtudjam :) Ugyan olyan meglepetés szerintem így is :) Nem lesz attól kisebb az öröm hogy elõbb tudtam a nemét, mint ahogy megszületett. Holnap megyek UH-ra, remélem már megmondják :) ))) 18 hetes km
Még nincs gyerekem, de ha egyszer lesz, én meglepit szeretnék! :-)
Nem olvastam el most a válaszokat. Én nem értem miért jó, ha meglepetés ér? Már az egy hatalmas boldog meglepetés, amikor kiderül, hogy baba lesz. Nekem ennyi doszt elég. Szerintem nagyon praktikus, hogy megtudhatjuk elõre a nemét, mert így sokkal könnyebb felkészülni. Pl. babakocsit venni vagy amikor eldöntjük, hogy milyen színû legyen a babaszoba fala. Persze ezt csak akkor lehet megtenni, ha biztosra mondják a baba nemét. De szerintem jó ha tudjuk elõre. Ha meg nem tudják megmondani biztosra, akkor ott van a meglepetés esélye annak, aki nagyon erre vágyik, bár szerintem felesleges.

Ha látszik az ultrahangon a baba orrcsontja, akkor tuti biztos, hogy nem Down-kóros?

Van olyan, akinek látható volt a baba orrcsontja és mégis Down-os lett a baba?

Legjobb válasz: Szerintem csak ebbõl nem lehet messzemenõ következtetéseket levonni. Tarkóredõt is mérnek, az mennyi lett? Ne aggódj! Késõbb még lesz több ultrahang, ott is sok mindent néznek. Meg el tudsz végeztetni vérbõl bizonyos teszteket, amik elég jól kiszûrik a betegségeket (többek között a down-szindrómát is). Nem tudom ebben a korai terhességi idõben hogy hívják ezt a vizsgálatot, nekem késõbb volt az quartett-teszt volt. Ha ideges vagy, akkor csináltass ilyet, fizetõs, de megnyugszol!

Szerintem csak ebbõl nem lehet messzemenõ következtetéseket levonni. Tarkóredõt is mérnek, az mennyi lett? Ne aggódj! Késõbb még lesz több ultrahang, ott is sok mindent néznek. Meg el tudsz végeztetni vérbõl bizonyos teszteket, amik elég jól kiszûrik a betegségeket (többek között a down-szindrómát is). Nem tudom ebben a korai terhességi idõben hogy hívják ezt a vizsgálatot, nekem késõbb volt az quartett-teszt volt. Ha ideges vagy, akkor csináltass ilyet, fizetõs, de megnyugszol!
Pont pár hete olvastam, hogy az orrcsont hiánya 60-70%-ban fordul elõ Down szindrómánál. Azt is olvastam, hogy a tarkóredõ+orrcsont+afp+vérteszt(hcg és papp valami) már 95%-os biztonsággal zárja ki a down kórt.
Szerintem inkább a vastag tarkóredõ a mérvadó.Nálunk vastag volt és down-os volt a babám.Az orrcsontról csak mismásoltak a dokik pedig rákérdeztem többször is hogy megvan e.
Szia, 19.58-as vagyok, 3.9mm volt a tarkóredõ, 20.héten minden látszódott az ultrahangon ami jellemzõ erre a betegségre külsõleg.Rövidebb combcsontok, vesemedence tágulat, folyadékcsik a szivben, aminek nem kéne ott lennie stb...
Kedves 22.16-os! 31 éves voltam.Nem hordtam ki a babát, mikor a magzatviz eredménye egyértelmûen mutatta hogy baj van, megszakittattam a terhességet a 20.héten.Testileg-lelkileg borzalmas volt :( Most a 2. babámat várom, 32 éves vagyok, Õ minden vizsgálat szerint egészséges.37 hkm
19 58 mennyi volt a vastag tarkóredõ?
Tuti biztosat uh alapján nem mondhatnak, de én minden ezzel foglakozó oldalon azt olvastam, hogy az orrcsont megléte nagyon is megnyugató tényezõ. A downos babáknak a korai idõben (pl a 12 hetes uh-on) még nem nagyon látszik.
Kedves utolsó! Mi lett, megszülted a babát? Én anyira nem tudom, mit tennnék ilyen helyzetben! Hány éves voltál?
Hat amit felsoroltak 4-5 összetevö az a majdnem szaz % nem down -kor, de az orrcsont meglete valoban nagyon biztato, mert a downos babaknak csak a 15-16 ik heten kezd latszani. De menj el szüresre, az megnyugtat.

Mikor lát többet az orvos az ultrahangon a petezsáknál? Hányadik hét körül?

Kisbabát várok.Egy héttel ezelőtt úgy saccolta a doki bácsi,hogy 6 hetesek vagyunk. De még csak a petezsákot látta.Mondta,hogy valahol ott helyezkedik el benne az embrió. :)Megkéne ilyednem,hogy "csak" ennyit látott?

Legjobb válasz: Szia 7-8 hét körül már biztosan van embrió is :)

Szia 7-8 hét körül már biztosan van embrió is :)
Nekem is hüvelyi ultrahangom volt, mégis kiküldött a doki wc-re. De úgy látszik ez egy kevésbé fontos kérdés. Ha tõled így kérte, tégy így. Nekem mást kért a dokim, én másképp cselekedtem.
Szerintem ne halgass másokra azt csináld mindig amit az orvos mond.
A terhesség elején még telt hólyag kell. Jobbára a hüvelyi vizsgálatoknál kérik így. Aztán a terhesség elõrehaladtával már üríteni kell a hólyagot vizsgálat elõtt. Szóval az orvos nem tévedett. :)
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek.akkor remélem minden oké lesz.nekem meg pont azt mondta a doki, hogy telt legyen a hólyag és a vizsgálat elõtt ket órával ne pisiljek
8. hétben voltam, akkor már szépen látta a babát. 32 hkm
szia én 5+3 an voltam és petezsákot látott és a szíkholyag sejthetõ volt ezt mondták. most pénteken megyek megint uh ra 6+5 hetesen nagyon remélem már lesz szívpulzálás is :)
Nálam a hatodik héten már látta és volt szívhang is, de ne parázz, mert én a hatodik hét vége felé mentem, sõt az ultrahang készülék minõségétõl is függ a dolog. Vagy egyszerûen még nem töltötted be a hatodik hetet :-) Ha visszamész, tuti hallani fogod már a szívecskéjét :-)
Az a fontos, hogy NE legyen telt a hólyagod, mert semmit nem fog látni. Az én elsõ UH-omon is kiküldött wc-re a dokim, mert nem látott semmit a telt hólyag miatt. Tehát üríts lehetõleg :)
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ.akkor talán a héten már picivel többet látunk, remélem.A telt hólyag miért fontos?
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek. A papíromon egyébként az van, hogy 15mm-es szabályos petezsák.Remélem hamarosan látjuk is a babát.

Áthatol-e az ultrahang a falon?

Ultrahangos denevérriasztót szeretnék vásárolni, mert a panelrésben tanyázó denevérekb?l özönlik a lakásba a kullancs! viszont, több fórumon hallottam, hogy fabatkát sem ér az ultrahangos kütyü, mivel nem megy át a falon az ultrahang... Viszont az állatkák meg kinnt vannak... megoldás???

Legjobb válasz: attól függ szerintem h milyen fal...beton és tégla valóban bukó...

attól függ szerintem h milyen fal...beton és tégla valóban bukó...
Nagyon legyengülve, nagyon kevés jut át egy jó tégla/beton/porotherm falon. Oda kell tenni közvetlenül, ahol riasztani akarsz, nem érdemes másik helységbe.
Kívülre kell felszerelni. Nincs rá lehetõség?
A kérdező hozzászólása: Nem tudom kívülre tenni, mert konnektorba kell dugni...
Válasssz más megoldást. Szerintem a te, és a környezewtedben lévõk szervezetei nem örül az ultrahangnak folyamatosan.
Minél magasabb rezgésszámú egy rádiófrekvenciás rezgés, annál inkább "akadály érzékeny". Az ultra rövidhullámú rádiófrekvenciás rezgés már majdnem úgy terjed, mint a fény, - ezért célszerû (például a katonai híradásban) odafigyelni arra, hogy az URH-tartományban kisugárzó antennának legalább kétharmad része kilógjon a fedezék mögül, (ellenkezõ esetben jelentõs jelveszteség lép fel). Úgy gondolom, hogy más megoldást lenne célszerû keresni, - például a templomok védelmére galambok ellen rendszeresített dróttüskés megoldás egy sûrûbb változatát, - mert túl magas a frekvenciatartomány ahhoz, hogy a betonon átsugározzál a törpe teljesítményû adóval. Ha "teljesítménynövelésen" gondolkodsz, akkor pedig - a más lakók kommunikációjának, kikapcsolódásának esetleges zavarásán túl - szabálysértést követsz el, amit pénzbüntetéssel is sújthatnak, ha "megfog" a frekvenciafelügyelet.

Pontosan belőtte az ultrahang a baba korát?

Ha pontosan tudjátok, mikor volt a peteérésetek, mutatott ehhez képest más kort az uh?

Legjobb válasz: Nekem mindig csak pár napos eltérések voltak mindegyik uh-nál. Én is pontosan tudtam mikor fogant.

Nekem mindig csak pár napos eltérések voltak mindegyik uh-nál. Én is pontosan tudtam mikor fogant.
igen mindig kisebbek vagyunk és azért mert a peteérésem késõbb volt persze függ attól hogy melyik szonográfus mér de 1-1, 5 hét az mindig bejön 31 hete :-)))
Szia!Én 2 héttel idõsebb vagyok.Igaz, hogy csak 2 napig menstruáltam, de ez nekem nem volt furcsa, mert 3 napig szokott tartani.Az elsõ uh-n megmondták, hogy több vagyok és már az utolsó mensinél is terhes voltam.Át is írták a kiskönyvemben a szülés várható idõpontját feb. 8-ról jan 23-ra.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! A pár napos eltérés az mennyi volt?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!