Találatok a következő kifejezésre: Az ujszülött hány (21 db)

Mikortól aludta át újszülött babátok az éjszakát? Hány órától hány óráig aludt?

Legjobb válasz: Elsõ baba: 6 hetes korától, este 10-6-ig aludt. Második baba: 20 hónapos korától, este 8-f9-f7-7-ig Harmadik: 2-3 hónapos korától fél éves koráig, olyan 9-tõl 6-8ig, mikor hogy, aztán azóta sem. MOst 17 hónapos, jó esetben csak 2x ébred egy éjjel, de jellemzõ a 4-6x.

Elsõ baba: 6 hetes korától, este 10-6-ig aludt. Második baba: 20 hónapos korától, este 8-f9-f7-7-ig Harmadik: 2-3 hónapos korától fél éves koráig, olyan 9-tõl 6-8ig, mikor hogy, aztán azóta sem. MOst 17 hónapos, jó esetben csak 2x ébred egy éjjel, de jellemzõ a 4-6x.
3 hónapos korától. Este 8-9 óra között alszik el és reggel 7 óráig alszik.
A kérdező hozzászólása: Nekem két hetes a babám és mióta haza jöttünk a kórházból 11-tõl v. 12-tõl alszik 5-ig v. 6-ig.
1 és 2 gyerekem 8 hetes korától.19.30-04-ig. 3.gyermekem 9 hetes korától ugyanígy.Én korán fekvõ, korán kelõ típus vagyok.
3 honapos volt, amikor 1 heten keresztul ataludta az ejszakat, kb este 9-10tol reggel 6ig. 21 honapos most, de még mindig felebred inni.
1, 3hónapos korától este 9tõl reggel 6ig, azelõtt 1hós korától csak egyszer ébred 3-4között és csak az evés idejére. 6Hósan már este 8tól reggel fél8-8ig aludt. (szuper alvókája van még mindig, most közel 6éves) 2, kerek 1hósan aludta át elõször az éjszakát este fél9tõl reggel fél7ig, és 6hetesen már reggel 7-fél8ig aludt. (így is maradt, most már 3, 5éves és nagyon jó alvó volt mindig) 3, a legkisebbik 5hetes volt, mikor este 8tól reggel 6ig aludt, de elõtte is csak 1x ébredt és rögtön visszaaludt õ is evés után. 2éves lesz, és egész éjszaka nyekkenés nélkül alszik este 8tól reggel kb8ig. Nekem mind a három gyeremekem jó alvó volt, nem is nagyon ismerem az "éjszakázás" fogalmát. :)
2 hónaposan kb. két hétig aludt este 10-11-tõl reggel 5-6-ig. Azóta legalább egyszer, de inkább kétszer-háromszor ébred.
mindjárt 10 hónapos. Még egy éjszakát nem aludt át.
Mi is a fürdést toltuk ki, így 11-kor fürdés, kaja, utána fél 12-tõl 6-ig alvás. Ahogy többet aludt, hoztuk korábbra a fürdést.
Kislányom csak 2 éves kora óta alussza át az éjszakát:-(
3 hetes korától. Igaz mi a furdest kihuzzuk 10kor furdes aztan eves 12kor fekves reggel 8kr felkel, eszik es vissza alszik 11ig. Egyelore ez igy jo, de fel eves korara nem igy tervezem...marmint az idobeosztast:-) Most 6 hetes lesz:-)
8 hetes korától. Ekkor aludt este 8-tól reggel 6-ig- Ez gyorsan beállt este 8-tól reggel fél 8-ig történõ alvásra. Most 17 hónapos, most is így alszik.
3 hónapos kora óta. Este kb. 9-tõl reggel 7-ig aludt.
2hetesen az én fiam is aludt 12-reggel 6-ig, meg elõtte 8-12is! CSak enni ébredt. Utána a 12óra folyamatosan kitolódott, végül este8-reggel 6ig aludt.

Mikor kell lecserélni az újszülött hordozót egy nagyobb autósülésre? Tudom, hogy változó de kb hány éves kortól, hány éves korig jó a 9-18 kg-os autósülés?

Legjobb válasz: Ez általában attól is függ, hogy mekkora méretekkel rendelkezik a gyerek. A fiam még 1 éves sem volt, talán 8-9 hónapos, amikor is már autósülése volt. Ekkor õ már 9 kg körül volt. Nagy növésû is, nem fért el a hordozóban. A gyerekülés sokkal jobb volt a számára. Még mindig azt használjuk, most 3 éves. De a miénk olyan kialakítású, hogy 25 kg-ig is használható, csak máshogyan kell bekötni. Illetve ülésmagasítónk is van, ha már nagyobb lesz.

Ez általában attól is függ, hogy mekkora méretekkel rendelkezik a gyerek. A fiam még 1 éves sem volt, talán 8-9 hónapos, amikor is már autósülése volt. Ekkor õ már 9 kg körül volt. Nagy növésû is, nem fért el a hordozóban. A gyerekülés sokkal jobb volt a számára. Még mindig azt használjuk, most 3 éves. De a miénk olyan kialakítású, hogy 25 kg-ig is használható, csak máshogyan kell bekötni. Illetve ülésmagasítónk is van, ha már nagyobb lesz.
nekünk 5 hónapos Fiúnk 10 kiló volt és eleve 58 centivel született bõven kilógott szegényemnek addigra a lába... Akkor vettünk neki ülést! Most meg már a 30 kg-ig valót vettük...
Az én lányom 7 hónapos még a kicsi ülése van és elfér benne szépen pedig 8kg és 70cm hosszú. Vmivel nagyobb fajta ülés mert ugye vannak ebbe is többfélék van amelyik kisebb nagyobb. Mint a babakocsiknál is. De mi leghamarabb szerinte december környékén fogjuk lecserélni az ülését és mi is már olyanra ami 36 vagy nem is tudom hány kilóig van. H már többször ne kelljen venni amíg ülés szükséges. Az amit te mondasz az kb most attól függ mekkora a babád ugye van amelyik baba 5-6 hónaposan 9-10kg körül van simán bele lehet tenni. Az meg h meddig jó durván azt mondom 3-4 max 5éves korig használod ki. De ha olyat vesztek ami 36kg -ig van kb abból is lehet olyat h dönthetõ a háttámlája ugye ha még kicsi nem tud teljesen stabilan kényelmesen ülni benne. Én ajánlom ha nem akartok még egyszer venni a ülést neki akkor olyat vegyetek. :) De ez persze csak egy jó tanács meg az én véleményem. Hátha mond vki okosabbat és jobbat nálam akkor azt fogadd meg természetesen. :)
Fiam 14kg, de már 5 éves, a 9-18-as ülést most kezdi kinõni hosszra, kezd tullogni a feje az ülés támláján.1 éves lehetett mikor autósülésbe tettük.

Az újszülött lakcímkártyájának kiváltásától hány napra kaptátok meg a TB kártyát postán?

Köszi.

Legjobb válasz: 3 hetes múlt a kicsim, amikor megjött a TAJ kártya. Kb akkor számíts rá. Ha nem érkezik meg, akkor az OEP-nél érdeklõdj.

3 hetes múlt a kicsim, amikor megjött a TAJ kártya. Kb akkor számíts rá. Ha nem érkezik meg, akkor az OEP-nél érdeklõdj.
Nem volt még két hetes a lányom, mikor megjött a taj kártya. Viszont lakcím kártya még nincs. A kórházban azt mondták azt is postán kapjuk majd...


Hány grammal engedik haza az újszülött kisbabát a kórházból ha egészséges?

Legjobb válasz: Kórházfüggõ a dolog. Van ahol azt nézik, hogy a szülés utáni súlycsökkenés megálljon, és elinduljon felfelé, van ahol csak azt, hogy a súlycsökkenés ne legyen nagyobb x%-nál. Érdeklõdd meg olyan anyukáktól, akik ott szültek, ahol te fogsz, vagy kérdezd meg a védõnõdet, hogy abban a kórházban hogy szokás.

Kórházfüggõ a dolog. Van ahol azt nézik, hogy a szülés utáni súlycsökkenés megálljon, és elinduljon felfelé, van ahol csak azt, hogy a súlycsökkenés ne legyen nagyobb x%-nál. Érdeklõdd meg olyan anyukáktól, akik ott szültek, ahol te fogsz, vagy kérdezd meg a védõnõdet, hogy abban a kórházban hogy szokás.
Attól függ, hány grammal születik! A születési súlyának a 20 %-át esheti vissza!
én is úgy tudom, ahogy az utolsó válaszoló: a születési súly 20%-ával lehet csak kevesebb + nálam még az volt a feltétel, h tudjon egy étkezésre legalább 10ml-t szopni a mellembõl. ezt a 2. naptól nézték
Nálunk azt nézték, hogy egy napi evése meglegyen a 60 ml.
Milyen sokszínûek az elvárások.... :) Nálunk már a 10% fogyásra is csóválták a fejüket, és csak akkor engedtek el, ha megindult a súlynövekedés.
Korababa? Õket talán 2 kg felett. Ha normál idõre született újszülött, nálunk akkor mehet haza, ha megindult a súlyfejlõdés. Ha 10%-nál több a súlyvesztés a születésihez képest, akkor azt hiszem, még maradnia kell.
ahol én szültem, ott is 10%nál több súlyvesztésnél nem engedték haza

Ti hány db 56-os body-t vesztek az újszülött babátoknak?

Igazából megvan már mindene a picimnek már csak arra várunk hogy megérkezzen.

Legjobb válasz: 15 darab volt, így csak 10 naponta - 2 hetente kellett mosnom. Most 62-es csak 10 van, így hetente mosok:D

15 darab volt, így csak 10 naponta - 2 hetente kellett mosnom. Most 62-es csak 10 van, így hetente mosok:D
10 db mindenképp kell, mert újszülötteknél bizony elõfordul gyakori baleset:) )) de sztem vegyél pár számmal nagyobbakat is, azt is rá tudod adni.:) Boldog babavárást. 2 lányos, 8 hetes kismamai
* kismami:)
Szerintem min. 6 rövid, és 6 hosszú ujjú de ez a mennyiség is csak arra lesz elég, hogy ne naponta, hanem csak 2-3 naponta kelljen mosnod.
Kb 2 darab volt ebbõl a méretbõl hálistennek, mert egybõl a 62-es méret kellett a babámnak.
Nálunk napi 4-5-6 váltás ruha kellett, mert vagy kifolyt a kaki, olyan hígat kakilt, vagy bukott, és nedves na meg savanyú tej szagú lett a ruhája! 20 db body vettem, és naponta mostam, mert bepenészedett volna a kakis vagy lebukott ruha, de 2-2 nap volt mire megszáradt ebben a nedves idõben!

Hány fokon, milyen programmal mostátok ki az újszülött baba cuccait?

Ruhák,ágynemű,plédek,textilpelusok. MINDEN ÉRDEKEL!

Legjobb válasz: 30 fokon, csak folyékony mosószerrel (nagyon jó illatú, nekem németbõl hozott a nagybátyám Arielt) aztán pedig vasalni mindenképp! :-) 38 hkm

30 fokon, csak folyékony mosószerrel (nagyon jó illatú, nekem németbõl hozott a nagybátyám Arielt) aztán pedig vasalni mindenképp! :-) 38 hkm
A kérdező hozzászólása: igen??? én eddig 40-en meg 60 fokokat olvastam.
Passz, szerintem 30 fokon is tökéletes, meg 40-en is, ha utána kivasalod õket, hisz az még egy plusz fertõtlenítés.
Én is 30 fokon. Minek egy babaruhát szétmosni, meg 2 órán keresztül gyepáltatni a gépben? Ráadásul az én 30 fokos programom 15 percig tart. Persze én utána kivasalom, a nagyobbét is 2 éves koráig vasaltam, az fertõtleníti.
Akkor gyors programmal elég mosni szerintetek? Ami foltos lesz, gondolom ezt külön.
Az én 30 fokosom is 15 percig tart, bõven elég...:-) Ami késõbb foltos lesz, azt meg Vanish folttisztító szappannal kimosom, aztán az is ugyanúgy bele a gépbe a többivel :-) 38 hkm

Hány hetesen van az első védőoltás az újszülötnek?

Legjobb válasz: A legelsõ védõoltást egy vagy két napos korában kapja a kórházban. Utána akkor kap, ha betöltötte a 2 hónapos kort.

A legelsõ védõoltást egy vagy két napos korában kapja a kórházban. Utána akkor kap, ha betöltötte a 2 hónapos kort.
A kérdező hozzászólása: Azt tudom hogy az elsõ a kórházban de utána a második csak 2 hónaposan van.na ezt nem tudtam.de melyiket is adják a kórházban?
A kórházban BCG-t kapnak, ez a tBC elleni oltás. "A BCG oltás során a vakcinával gyengített, élõ tuberkulózist okozó baktériumokat visznek be a bõr alá. Ez a kórokozó már csak egy helyi reakciót - egy magától gyógyuló, olykor nedvedzõ csomócskát- okoz. Eközben viszont a szervezetben kialakul a TBC kórokozójával szembeni ún. allergia."
2 naposan
A kérdező hozzászólása: Szerintem az én babám ezt nem kapta meg én külföldön szültem és amikor megszületett akkor a K vitamin injekciót kapta meg.aztán azt mondták hogy majd 6 hetesen a következõt.ezért nem értem ezt.

Hány óránként szopizik az újszülött babátok, miután kijöttetek a kórházból?

Mi délel?tt alig 2 óránként, de van amikor másfél óránként, aztán délután hosszabbodik, de olyan is van hogy szopi után nem alszik el csak egy óra múlva nyugi cicivel. Este meg fürdés után (7 óra) alig 25 perc szopizás (kihagyásokkal) után elalszik. Aztán kihúzza 10-10:45 ig. Ezután éjfél után meg 3-kor és hajnali 5-6 közt.És még csak 8 naposak vagyunk.

Legjobb válasz: Én az igény szerinti szoptatás híve vagyok!Az én kisfiam 2 óránként cicizett,majd idõvel 3 órára állt át.Magának állította be a saját rendszerét,a saját szervezetéhez.Fél éves koráig kizárólag anyatejes volt.A te babád jól is csinálja!

Az elsõ napokban itthon kicsit össze-vissza evett. Volt, hogy óránként, volt hogy 3 óránként. Kb. 2 hét alatt lett egy napirendünk, amit szépen lassan tökéletesítünk :) Szóval, szoptasd, amikor kéri!
Én az igény szerinti szoptatás híve vagyok!Az én kisfiam 2 óránként cicizett, majd idõvel 3 órára állt át.Magának állította be a saját rendszerét, a saját szervezetéhez.Fél éves koráig kizárólag anyatejes volt.A te babád jól is csinálja!
Szia! A kisfiam a korhazban es itthon az elso masfel hetben felorankent, orankent is szopizott, es nagyon sokaig mellen volt, aztan egyre ugyesebbek lettunk es elertuk, hogy 2 es fel-3 orankent egyen. Harom honapos korara megduplazta a szuletesi sulyat, 8 honapos koraig szopott, aztan elvalasztotta magat, pedig tej lett volna meg. Jo egeszseget!
Teljesen normális, ha 1-1, 5 óra múlva megéhezik és az is, ha csak 4 óra múlva. Az én lányom ilyen volt. Az anyatej nagyon könnyen emészthetõ. Rendszert még ne várj, ha kialakul talán inkább 3-4 hós kora körül.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
detó mi is igy voltunk én nemtartotam nem is tudtuk a 3óránként kajcsizást!
Az enyém 3 óránként szopott.
ÉN EGYFOLYTÁBAN ETETTEM, AHOGY IGÉNYELTE, MOST 2ÉS FÉL HÓS ÉS KÉPES ÓRÁNKÉNT ENNI, ÓRÁKIG CUMIZNI RAJTA, HAGYOM AMÍG BÍROM ÉS VAN TEJCSIM
Az én fiam (elsõ gyerek) óránként is képes volt szopizni, aztán persze borzalmasan fájt meg görcsölt a kis hasa. Nekem azt tanácsolták, hogy ha 2 órán belül ismét sír akkor nem éhség a baja, hanem más. Így kihúztuk 2 óránként az etetését. De õ még 2-3 hónaposan is 2.5-3 óránként tuti jelentkezett enni. A lányom most 6 hós. Mióta kijöttünk a kórházból, azóta 4 óránként szopik, gyakrabban szinte sose. Ezt csak azért írom mert annyira különbözõek lehetnek a gyerekek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat. Én is azt vallom hogy szopizzon amikor csak akar.Csak egy kicsit rövidnek tûnt a 1, 5-2 óra. De az elsõ nap volt itthon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Remélem nekünk is ki fog alakulni egy napi rutin valamikor. Bár nem akarok semmit elsietni. Az a lényeg hogy neki jó legyen.

Tegnap jöttünk haza, az ujszülött babámmal. Hány fokos legyen a szoba hömérséklete? Mert a korházba 27-28 fok volt, itthon sajnos csak 22 fok van. Az nem hideg neki?

nem tudok melegebbet,távfütéses a lakás.igy füttenek.

Legjobb válasz: Éjszakára az teljesen jó.Sõt elég a 20 fok is.Ne aggódj, ha nappal ennyi fok van, abban sem fog megfázni.Mi is ennyiben éldegélünk.

Éjszakára az teljesen jó.Sõt elég a 20 fok is.Ne aggódj, ha nappal ennyi fok van, abban sem fog megfázni.Mi is ennyiben éldegélünk.
22-24 kellene a szobában, fürdetésnél 28. Eggyel több réteget adj rá, szerintem hozzá fog szokni, csak meg ne fázzon.
Kislányom soha nem fázott még meg (11 hónapos), nálunk is 20-22 fok van, és fürdetéshez sem fûtjük fel a lakást 28-ra. Csak egy picit, de nem 28 fokra. Most pl. egy kezes-lábas pamut pizsiben (nem vastag) és hálózsákban alszik. Soha nem reklamált még, hogy fázna, meleg a teste (meg szoktam nézni), és, ahogy fent írtam, soha nem fázott még meg.
a 2. vagyok. Nekem ezt a doki mondta, mikor hazajöttünk. De írtam is, hogy azt fogja megszokni, ami van. És valószínûleg nem is fázik majd meg... De azért nemárt vigyázni, az Õ hõháztartásuk még nem alakult ki. Könnyen megvan a baj.
Nálunk kb 19 fok van éjjel nappal.De még igy is kitakarózik a nagyobbik (3 év).Viszont a jó oldala nagyon ritkán van megfázva .A kicsi 4 hónapos õ se volt még beteg.Megszokás kérdése szerintem .
Nálunk nappal 22 fok körül van éjjel 20-21.Amikor kicsi volt, akkor is ennyi volt, kivéve fürdetésnél, akkor 1-max.2 fokkal több.Fürdetésnél elég a max.25 Azt szokták mondani.Ha fázna nem aludna, hanem sírna(természetesen a fürdésre nem vonatkozik), tarkóján meg tudod állapítani.Ha a keze lába hideg, azon ne lepõdj meg, nem baj.
A 27-28 fok nagyon sok. A védõnõ is ezt mondta nekem, hogy annyi kell. Ahhoz képest a gyerek folyton ordított, én kis tapasztalatlan nem tudtam miért. Aztán jött anyukám, közölte, hogy milyen hülye vagyok, nem látom, hogy melege van a gyereknek? Tiszta vörös volt a feje. Kiszellõztettünk, megnyugodott. 20-22 fok bõven elég, fürdéshez kicsit több. Egyébként a bölcsõhalál is a túlfûtött szobában szokott elõfordulni.
A kórházban én is meglepõdtem, hogy milyen iszonyat melegben voltak a picik. Bementem a csecsemõosztályra, és szakadt rólam a víz. Jöttek hozzám látogatni, betettem a babámat a helyére, majd mire visszamentem, betakarták egy vastag takaróval. Na, gondoltam, akkor otthonra is ez kell. Itthon jó sokáig mi is fûtöttünk plusz radiátorral a szobájában, kb. 25 fokra, fürdetéskor melegebbre, sõt, rájöttünk, hogy 38-39 fokos vízben szeret fürdeni. Ez a mai napig megmaradt, viszont már utálja a meleget, a radiátor eltûnt a szobájából, és ugyanúgy 22 fokban van, mint mi. Ahogy már elõttem mondták, a tarkójánál nézd meg, hogy melege van-e, vagy fázik. A kezét és a lábát ne nézd, ne ahhoz viszonyíts, mert ilyenkor még nem tuti a vérkeringésük. Banyuci
Az én lányom utálja a meleget. Nálunk nap közben 20-22 fok van, éjszaka lehûl 18-19-re. Fürdéskor szoktam neki befûteni kb 25 fokra, de amint rajta van a body, már üvölt és ki kell tárni az ajtót, hogy hûljön a szoba. Anyósom mániája, hogy amikor megyünk, fût ezerrel, hát a gyereket nem is tudja sokáig nézegetni, mert fel kell vinni ilyenkor a felsõ szintre, ahol nincs fûtés az egyik helyiségben. Csak ott marad meg. Pedig nem öltöztetem túl! De olvastam is, hogy a 22 foknál nem kell több egy picurnak sem.
a fiamé 35 volt:)
bocs, elsõért, de olynan jól jött ki , meg ez volt a válasz akkori kérdésre.. Nem szültem még (21 vagyok) de nekem 33 cm es volt. gyermek-egészségügyi kiskönyvben bent van.Én is onnan tudom:)
Kisfiamnak 33 cm Kislányomnak 35 cm volt születéskor
Szia. Egy éves a kislányom, neki születésekor 37 cm volt a fejkörtérfogata, de 56 cm a testhossza, és 3540 gr a súlya. Tehát elég hosszú baba volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! Ma néztünk egy helyen babasapikat, ahol centiben volt megadva a méret és akkor jöttem rá, hogy nem is tudom mekkora kell majd. Most már okosabb vagyok.:)
Szia! Az én kislányom 33-as fejkörfogattal született.. Elég csalókák a baasapik, így javaslok több féle típust próbáljatok ki, pl. a kicsi lányomra most jók a Brendonos 56-os méretû sapik.(eddig folyton leestek a szemére.:) ) Egy 7 hós kislány anyukája.
igen, az.
A kérdező hozzászólása: Ezer bocsánat, ezt nem így akartam elküldeni. A kérdés az volna, hogy az újszülött babák bucijának mekkora, hány centi a körmérete?
A Brendonos 56-os sapik becsapósak, 35 cm volt a kicsi lányom fejkörfogata, de még most is nagy rá az 56-os sapi.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!