Találatok a következő kifejezésre: Az uh-on adatok (10 db)

33 hetes kismama vok az mondták az uh on 32 hetesnek felelnek meg az adatok aggodjak miatta?

Legjobb válasz: nem kell, egyik baba sem fejlõdik ugyanúgy van aki kisebb van aki nagyobb. mint tudjuk születenek 2,5kg-mal és 45cm-rel is egészséges babák és 4,5kg-mal és 62 cm-rel is. Ezek a különbségek már a terhesség alatt is megvannak.

nem kell, egyik baba sem fejlõdik ugyanúgy van aki kisebb van aki nagyobb. mint tudjuk születenek 2, 5kg-mal és 45cm-rel is egészséges babák és 4, 5kg-mal és 62 cm-rel is. Ezek a különbségek már a terhesség alatt is megvannak.
A kérdező hozzászólása: Kõszi a választ

Az uh-on kapott adatok alapján számítják ki, hogy kb mennyi gramm lehet a baba?

Ha igen, akkor hogyan kell kiszámolni?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy a csontjainak hossza illetve a haskörfogata alapján számolják ki. Te nem tudod kiszámolni, a gép csinálja egy program alapján.

Én úgy tudom, hogy a csontjainak hossza illetve a haskörfogata alapján számolják ki. Te nem tudod kiszámolni, a gép csinálja egy program alapján.
Igy igaz a program számolja ki. Az én kicsim 37hétre született a 36héten az uh-on azt irták kb:3100g +-100. ehhez képest 2700g-os volt. Szóval nagyon tippelõsnek tûnt a dolog, dehát ezt adta a gép a mért hossz és egyéb méretei alapján.
Ez egy standard.Nekem még nem is mondtak csak egyszer súlyt, de azt is egy táblázatból mondta a doki, de kihangsúlyozta ez megközelítõ érték.
nekem is a redõ 2.2 mm volt. Jók az adatok!
Nyaki redõ..:) normálisak:)


36 hetes UH-on mik lettek az adatok? És mért van az h más más rövídítések vannak más kismamáknál? Nekem BPD-88mm AD-87mm FL-68mm FHR-148 min Placenta helye- Hátsó falon

Legjobb válasz: csak születési adatokat tudok írni, mert 36 hetesen megszületett a kislányom, ekkor volt a BPD 96mm, 3800g és 54 cm volt a babám.

csak születési adatokat tudok írni, mert 36 hetesen megszületett a kislányom, ekkor volt a BPD 96mm, 3800g és 54 cm volt a babám.
Szia! 35 hetesen:BDP:91mm, AD:98mm, FL:68mm 37 hetesen ezek voltak: BDP:95mm, AD:103mm, FL:74mm FHR nem tudom mi lehet, nekem olyan nincs a papíron...
36 hetesen BPD 91 mm, FL 72 mm, 3050g-ra becsülték

Mit jelentenek UH-on ezek az adatok? 28h

BPD:75mm

Legjobb válasz: http://dilidomino.freeblog.hu/archives/2008/02/16/1857_Magza.. ezt nézd meg, de nem kell nagyon komolyan venni ha eltérõek az adatok! alul megtalálod a jelentésüket.

http://dilidomino.freeblog.hu/archives/2008/02/16/1857_Magza.. ezt nézd meg, de nem kell nagyon komolyan venni ha eltérõek az adatok! alul megtalálod a jelentésüket.
és még a többi csak lemaradt: OFD: fejmérete homloktól a tarkóig TAD: mellkas kerülete. FL: combcsont hossza AC: has körfogat. APD:a gerinctõl a hasfalig mérik.
terhességi kor nyomonkövetésére http://www.kismamablog.hu/egyeb/kiszamolo.html

A 20. héten vagyok. A múlt heti (még a 19. héten végzett) uh-on a dokim szerint a terhességem csak kb a 18. heti adatoknak felel meg. Vagyis az átlagnál kisebb a babám. Kicsit aggódok, normális ez?

Egyébként úgy t?nik, teljesen egészséges. Adatai a következ?ek: BPD:39 mm, combcsont: 25.3 mm, mellkas: 35.6 mm. Kell-e izgulnom vagy esetleg több vitamint szednem, hogy utolérje magát a picim, vagy ez így normális és nem szenved hiányt semmiben, csak kisebb?

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj!!! Nekem két héttel volt mindig lemaradva a babám 20hetes koráig! Most már böven behozta a lemaradást!! Õk sem növekednek egyformán majd a kinti életben sem! Ráadásul minden UH gép más ás más lehetnek eltérések!! Minden jót! 24 hetes kismama

Szia! Ne aggódj!!! Nekem két héttel volt mindig lemaradva a babám 20hetes koráig! Most már böven behozta a lemaradást!! Õk sem növekednek egyformán majd a kinti életben sem! Ráadásul minden UH gép más ás más lehetnek eltérések!! Minden jót! 24 hetes kismama
Szia! Szerintem ne aggódj, mert az uh sokszor téved. Ráadásul az utolsó hetekben is nagyon sokat fog nõni a baba. Nekem 32 hetesen mértek alacsony súlyt. Rá pár napra meg már teljesen rendben volt. Sõt! Nagyon is. 34 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat, megnyugtattatok.
Ez attól is függhet, hogy a doki milyen adatok alapján mondta ezt, megmért-e mindent a babán. Én amikor 4D-n voltam ott mindent megmértek és volt ami 1 héttel korábbi, volt ami 1 héttel késöbbi terhességi kornak felelt meg. Emiatt ne aggódj, teljesen rendben van a babád.

38 hetes kismama vagyok, ma voltam UH-on, és ezeket az eredményeket kaptam. BPD 92mm, AC 315, FL 72mm-es, és annyit mondott a doki hogy elérte a 3kg-ot.2. fokban érett a méglepény, és 2100 a méhszál. Ezekkel az adatokkal meddig huzom még?

És a dokim azt mondta hogy pici a baba sulya és méretei. mondanátok nekem ugyan ilyen id?s méreteket?

Legjobb válasz: 38. hetesen 3 kg-os baba szerintem egyáltalán nem pici.... az enyém 38. hétre 2800 grammal született, és azt mondta az orvos, én is kicsi vagyok, tán 5 kg-os babát akartam???

38. hetesen 3 kg-os baba szerintem egyáltalán nem pici.... az enyém 38. hétre 2800 grammal született, és azt mondta az orvos, én is kicsi vagyok, tán 5 kg-os babát akartam???
pici?: az enyém a 38 hetin 2860 gramm volt. a méretek jók, a lepény is még éppen..
szia nekem a 36 héten lett 3000 gramm a babám. 3 héttel ezelõtt 2000 grammot tippelt a gép. méhlepényem nekem is kettes. 3100 as a méhszájam. 3 héttel ezelõtt még 2100 as volt :D
Teljesen jók az értékek. Nekem 38 hetesen 2980 g-ra saccolták a babámat és 5 nap túlhordás után megszületett 3600 g-mal. A méhszáj értékem is ilyen volt.. Szóval bármikor szülhetsz, de simán túl is hordhatod te is! Nyugi, minden rendben lesz!! Könnyû szülést!! 6 hetes baba anyuja.
igaz nekem ez szülés elõtti nap készült (kiírt napon született a kisfiam), de szerintem teljesen jó az eredményed BPD:92mm AC:331mm FL:73mm 3200gr saccolták Másnap 3420gr 54cm született a babám.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Megnyugodtam, bár én amiket olvastam inkább 37 hetesnek felelnek meg a méretek.
A kérdező hozzászólása: Hát igen én ezért szoktam azt mondani, hogy a dokik elõzõ állásuk hentes volt, összetéveztik a magzatokat egy disznó vagy egy marha súlyával.
A kérdező hozzászólása: Hát igen nagy erõszeretettel szeretik a kismamákra ráhozni a frászt, ezért nem bánom hogy van internet.
a fiam 38 hetre szuletett majdnem 3600 grammal figyelembe veve hogy meg van 2 het nem keves a 3000 gr

Mennyire hihetek a becsléseknek, h hány kg lehet a baba a pocimban? ! Az elözö UH-on azt monták h elérte a baba a 2 kg-ot (Székesfehérvár) 29. hét és ezek az adatok: BPD-77mm AD-76mm FL-59mm

Nektek mien eredmények születtek és mekkora súlyal, cm-rel született meg a babátok? És körübelül az én babám mennyivel fog születni?

Legjobb válasz: A becslés irtó nagyot is képes tévedni. Elvileg a szüléshez közeledve egyre kevésbé, de még ez sem igaz. Egyik gyerekemmel a 36. héten 3800 g-ot becsültek, majd két hét múlva 3660-al született meg úgy, hogy abban a két hétben látványosan nagyot nõtt még a pocim, szóval tutira hízott...

A becslés irtó nagyot is képes tévedni. Elvileg a szüléshez közeledve egyre kevésbé, de még ez sem igaz. Egyik gyerekemmel a 36. héten 3800 g-ot becsültek, majd két hét múlva 3660-al született meg úgy, hogy abban a két hétben látványosan nagyot nõtt még a pocim, szóval tutira hízott...
A kérdező hozzászólása: De assam min 1 h hol vizsgálnak meg nem? Én Székesfehérvárra járok és az itteni tapasztalatok szerint hihetek a becsléseknek
Nekem ezekkel az adatokkal 1300 gr ra saccolták ....29 héten 3060 gr al született....lehet nem jol saccolták a tiéd!
Magyarországon mindenhol a Haldock féle számítást dobja ki a gép, a mért adatok alapján számolja ki a kb súlyt.Tök mindegy kinek hol nézik melyik uh-on.
Nekem 3600g-ra becsülték és 39 hétre született a fiam 2800g-al.Nem lehet hinni a becslésnek!
Tök mindegy hol mérnek. Én az ország talán egyik legjobb dokijánál voltam. Születési súlynak 3700-3800 gramm körülinek tippelte a fiam. Igaz, hogy két héttel hamarabb jött, de 2800 gramm volt. Nem hiszem, hogy két hét alatt hízott volna 1 kg-ot!:)

Valaki megtudná nézni az adataimat? Hogy mekkora a babám! 19 hetesen voltam UH-on és ezeket az értékeket kaptam:BPD-51MM, TAD-50MM, AC-167MM, f-34MM! Ja és 21 hetesnek látszott a babám!

Legjobb válasz: http://www.kismamablog.hu/egyeb/kiszamolo.html http://www.gravidanzaonline.it/medico_risponde/calcolaonline.. Én ezt a két oldalt szoktam lesni! :)

Nekem 19 hetesen ezek az adataim voltak! BPD: 45mm AC: 145mm FL: 29mm súlybecslés 310g

Ma voltam uh. -on (18hét 4nap) jók az adatok? Ja és keresztbe fekszik, nem baj?

BPD: 40mm

Legjobb válasz: Igen jók,a fekvése még oly mindegy.Majd ezerszer megfordul még szülésig:)

Igen jók, a fekvése még oly mindegy.Majd ezerszer megfordul még szülésig:)
Szia. Ezek jó adatok, itt egy oldal ahol nyomon tudod követni majd a késõbbiekben :http://dilidomino.freeblog.hu/archives/2008/02/16/1857_Magza.. A fekvése miatt szintén ne aggódj, sokat forognak. Addig se tapossa a hólyagodat, meg a bordáidat:)
Szia! Most néztem meg az UH papírokat, én is épp 18 hét 4 naposan voltam. A BPD 42 mm, a Femur 28 mm volt. Szerintem teljesen jók az adataid. Egyébként a fekvés meg még egyáltalán nem lényeges, az én babóm a 32. héten még harántfekvésben volt, aztán a 38. hétre már szépen befordult. Boldog babavárást! 40 hét és 1 napos kismami
A kérdező hozzászólása: Jaj nagyon köszönöm csajok :) egyébként kislány lesz most mondták meg nagyon boldog vagyok :)
nekem eddig mindig háton feküdt / keresztben /.gondolom mostanra már nem így van, 25hetes vagyok. örülj, hogy így megmutatta magát. a mi kisfiunk is a 19.héten beterpesztett :D boldog babavárást
Az én kislányom a 30. hétig titkolózott, de aztán úgy beterpesztett a dokinak, hogy én szégyenltem magam.:) :) :)
A kérdező hozzászólása: De édesek vagytok:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!