Találatok a következő kifejezésre: Az udvaron macsekunknak (21 db)

Miért eszik állandóan az udvaron macska kakit a kölyökkutyám?

Legjobb válasz: Nem tudom mivel eteted a cicát , de ha van a kajában ízfokozó és hasonló dolog akkor amiatt.

Nem tudom mivel eteted a cicát , de ha van a kajában ízfokozó és hasonló dolog akkor amiatt.
Ásványi anyagokmiatt. Adj neki banánt például.
Erre én is kíváncsi lennék, mert az enyém is csinálja! Nem hoszem, h ásványianyag hiány miatt, mert Pro Plan tápot kap, elég drága, és tele van nyomva colostrummal, meg minden hülyeséggel, rajzta van a zacsiján. De már nekem nagyon elegem van, és rohadt undorító... A banános dolgot úgy érted, h a kutyának kell adni, kedves elõzõ válaszoló? (Egyébként nem valószínû, h a kérdezõ azért tette fel a kérdést, mert a kutyája a saját macskájának a kakiját eszi.)
Sokféle dolgok miatt lehet mondjuk valamikor sajátját is megeszi mert vannak benne olyan anyagok amikre szüksége wan mégha a tápba benne wan akkor is! (még többre vann szüksége)

Sims1 kiegészítőben, hol lehet, macskát vagy kutyát beszerezni, venni ami csak az enyém? Mert rohnagálnak az udvaron, kb 4 órát. De utána mennek. Van kosár meg kalya meg minden.

Legjobb válasz: Az Unleashed címû kiegészítõben vannak állatok. El kell menned fuvarral a városba, és ott lesz két kosár, egyikben macska, másikban kutya, ott kell kiválasztanod a fajtát + nevet, és megvenni is ott fogod. Aztán menj haza, és mennek veled. Akik ott rohangálnak az udvaron, azok vagy mások állatai, vagy kóborok, nem fognak ott maradni nálad :)

Az Unleashed címû kiegészítõben vannak állatok. El kell menned fuvarral a városba, és ott lesz két kosár, egyikben macska, másikban kutya, ott kell kiválasztanod a fajtát + nevet, és megvenni is ott fogod. Aztán menj haza, és mennek veled. Akik ott rohangálnak az udvaron, azok vagy mások állatai, vagy kóborok, nem fognak ott maradni nálad :)

Panel lakásból kertes házba költözünk. Ki lehet engedni egy lakásban felnőtt macskát az udvarra, vagy ügyelni kell, hogy ne menjen ki?

Legjobb válasz: A macskak altalaban visszatalalnak haza. Ami az o eseteben nem az uj kerteshaz, hanem a lakasotok. tehat eleinte meg kell tanulnia, hogy most mar ez az uj helye. Ugy tudom, a leg jobb mind a macskanak, mind nektek, ha elosszor csak 1 szobaban tartjatok, majd kb 1 het mulva kiengeditek az egesz lakasba, majd mikor azt is megszokta, akkor szep lassacskan, felugyelettel az udvarra. Sok sikert.

A macskak altalaban visszatalalnak haza. Ami az o eseteben nem az uj kerteshaz, hanem a lakasotok. tehat eleinte meg kell tanulnia, hogy most mar ez az uj helye. Ugy tudom, a leg jobb mind a macskanak, mind nektek, ha elosszor csak 1 szobaban tartjatok, majd kb 1 het mulva kiengeditek az egesz lakasba, majd mikor azt is megszokta, akkor szep lassacskan, felugyelettel az udvarra. Sok sikert.
Kérdésedbõl ítélve meglepõ lesz a válaszom: a macska igen kalandvágyó típus, ha nem engeded ki, olyan ösztönétõl tartod vissza, ami fajtája sajátja...és hiperérzékeny radarral mûködik, bárhonnan visszatalál, különösen, mikor megéhezik. :D
Elõször még az új lakást is meg kell szoknia, az is beletelik jó néhány napba. Lehet, hogy el fog bújni, de ne aggódj, elõ fog jönni egy idõ után. Ha már bent jól érzi magát, akkor lehet kiengedni az udvarra, de eleinte csak úgy, ha tudtok rá figyelni, mert hirtelen nem fogja érteni, mi történt körülötte, könnyen megijedhet és elszaladhat. Persze a cicák sem egyformák, vannak, akik hamar feltalálják magukat, de pl. az én 4 hetes kora óta lakásban élõ cicámat nem engedném ki, mert rettenetesen félõs, õ ki sem merné dugni a nóziját az ajtón kívülre.
Néhány napig nem szabad kiengedni, mert valószínû meg lesz ilyedve, és ha ilyedtében elszalad nem talál vissza mert nem tudja merre kell menni.Fokozatosan kell vele szoktatni a környezetet, ha kiviszed figyelj rá.Amikor meg költözik fontos hogy ne lássa az utat, mert ha nem messzire viszed visszatalál.
Mi például a 12 éves szobacicánkkal költöztünk el, egy kertes társasházba, és kint van egy meleg vacka a teraszon. Mi egybõl kiraktuk, hogy szokja az új helyét, azóta mintha kicserélték volna: szinte be se akar jönni a lakásba:) Nagyon élvezi a jó levegõt, a kertet, ha nem érzi magát biztonságban, akkor bújik a házába. Mi sem gondoltuk volna, hogy ennyire tetszik majd neki.
Szia. Próbáld meg szép lassan hozzászoktatni az új helyhez mert tény, hogy a kutya a gazdájához hûséges a macska viszont a házhoz. Ha nem költöztetek messzire (10-20 km) akkor elõfordulhat, hogy a régi házatokhoz fog visszatérni. Én már jártam így, pedig az egy kölyök cica volt. (6 hónapos)
Én 4 éves cicámmal költöztem panelból családi házba. Kb. 1 hét után ment ki.Elõször csak a ház körül majd messzebbre is elmerészkedett, de nem szeretett kint lenni.Állandóan nyávogott, hogy be akar jönni, egy idõ után már ki se akart menni.Állandó hasmenése lett, meg minden baja, doki se tudta mitõl.Aztán 2 év után vissza panelba, egybõl megszûnt hasmenés, minden baj elmúlt.Szóval Õ utált kint lenni.


Süket macskát lehet kerteshátban tartani? Ki lehet engedni az udvarra?

Legjobb válasz: A süket macska lát, érzékel, nem kell burokban tartani. Nekem vak macskám is volt, ugyanúgy eljárt mindenfelé mint a többi macskám, bár jobban szeretett bent lenni.

A halló macskát is elcsapja az autó illetve elkapja a kutya nem, hogy egy süket cicát.Én csak felügyelettel engedném ki, de inkább biztonságban bent tartanám.
Kertes házban lehet tartani. Kiengedni szigorúan tilos! Normális macska mentõk még a rendesen látó, halló macskákat sem adják oda kijárósnak, mivel rendszerint azok is a kocsi kereke alatt vagy kutya szájában végzik, ez egy süket macskára fokozottan igaz!
A süket macska lát, érzékel, nem kell burokban tartani. Nekem vak macskám is volt, ugyanúgy eljárt mindenfelé mint a többi macskám, bár jobban szeretett bent lenni.
Az udvarban igen, ha nem tud kijutni az utcára.
Ki lehet , mert nem tanulja meg azt sem amit kell! Nem biztos , hogy óvni kellene a széltõl is, csak gyengébb lesz viszont sok mindenben hátránya lesz. De valahogy meg kell tanulnia ... Ha egy érzékszerve nem mûködik , akkor a többi élesedni fog. pl látás. szaglás...
A bajszára vigyázzatok.Most az az õ füle :)
pórázon vinném hogy megvédjem!
igen megérzi a joghurtillatot azt szeretik a macskák
Azokkal értek egyet, akik csak akkor javasolják kiengedni, ha az udvarotokról semmiképpen nem juthat át szomszédba vagy az utcára. De ha pl. autóval bejártok az udvarra, akkor nagyon vigyázzatok, mert tolatásnál simán rá lehet hajtani, nem fogja észrevenni a veszélyt.
„A stúdió instant, de azt nem mondhatod, hogy a füledben nincs hang!”-az enyémben van

Hogy lehet ez? Toxoplazma eredményem teljesen negatív. Kutyák mindig is voltak a családban/udvarban, macskám is volt, meglepett az eredmény.

20 hetes km vagyok, érdemes még a terhesség kés?bbi id?szakában mégegyszer ellen?riztetni, hogy minden rendben legyen?

Legjobb válasz: Szia! Én ugynaígy voltam mint te, nálunk kicsi korunk óta volt kutya, macska. Az orvos és a védõnõ szerint is azért nem estem bele mert immunis lett a szervezetem éppen ezért, valószínûleg már nem is fogok átesni rajta, de a babának veszélyes. Vigyázz magatokra / macska kaki, nyers hús stb. kerülése/. 5 hónapos baba anyukája :)

Szia! Én ugynaígy voltam mint te, nálunk kicsi korunk óta volt kutya, macska. Az orvos és a védõnõ szerint is azért nem estem bele mert immunis lett a szervezetem éppen ezért, valószínûleg már nem is fogok átesni rajta, de a babának veszélyes. Vigyázz magatokra / macska kaki, nyers hús stb. kerülése/. 5 hónapos baba anyukája :)
Én se értettem, amióta az eszemet tudom, állatok voltak körülöttem mindig. Kutya, macska, papagáj, csirkék... Szerencsére végig negatív lett, de azért nem mentem ki a macskához. Még ellenõrizni fogják, biztos, ami biztos!
utolso vagyok, ez lemaradt: a dokim azt mondta, hogy mostantol minden alkalommal vizsgaljak a verembol, hogy idokozben nem kaptam-e el friss toxoplazma fertozest. :-)
en sem estem at meg rajta es nagyon meglepodtem. mindig is allatok vettek korul, evek ota vadaszok es allatot zsigerelek. biztos voltam benne, hogy ez nekem nem lehet gond, de azert betartottam a dietat, amit javasolt a doki( nem lehet nyers hust enni, kolbaszt, szalamit, fertotlenitenem kell a paradicsomot, paprikat, amit a kertunkbol szedek es a cica lepisili es a boltit is stb...) en csak remelni tudom, hogy ha 30 evig ilyen korulmenyek kozott nem kaptam el, akkor nem most fogom az elkovetkezendo 6 honapban! te is figyelj oda jobban es a leheto legkevesebbet allatozz vagy csak kesztyuben! boldog babavarast!
Én is így voltam, meg is lepõdtem...annyi a hátránya, hogy elvileg mégegyszer vért vesznek, és megnézik újra...:(
Ha már korábban átestél volna rajta, a vérvétel azt is kimutatta volna. Ne cseréld az almot, nekem 3 havonta nézik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm lányok a válaszokat! Az a legkevesebb, hogy mégegyszer vért vesznek és megnézik, már immunis vagyok a vérvételre:) Szerencsére mióta a párommal együttélünk, azóta nincs macska, úgyhogy ez a veszély nem fenyeget, csakhát azért izgul az ember, nehogy elkapja.
A kérdező hozzászólása: Minden alkalommal ellenõrzik?? Jesszus. Ezzel csak az a bajom, hogy a teljes vérképet nekem csepelen csinálják, oda tartozom lakhelyileg, és ott nem tudják szûrni a toxoplazmát:( Igy is, a 18. heti genetikai uh-nál az Istenhegyi Géndiagnosztikán csináltattam meg a toxoplazma szûrést, 4.000 ft-ért, járkálhatok mindig oda ezután?? Kórházban, ahol szülni fogok, ott csak AFP-t csinálták meg a cukorterhelésest fogják majd...
A kérdező hozzászólása: Állatok hálistennek nincsenek most, bár a szomszédból átjár a kertbe egy macska, meg se merem mondani a páromnak, hogy fokozottan vigyáznom kell velük, tuti felrúgja, ha legközelebb meglátja, amúgy sincs jóba a macskákkal... Szegény cica...
Azért azt a cicát nem kell bántani! :) Gondolom nem simogatod, ölelgeted, puszilgatod, szóval nem lesz gond. :)

Mit tehetek sajnos az udvarunkat el lepték a bolhák van 2 kutya 4 macska ök is és az udvar is tele van bolhával mit lehet tenni?

Legjobb válasz: Elsõ körben mindenkinek neostomosanos fürdõ, aztán az egész kertnek is egy neostomosanos "fürdõ", végül pedig a macskákra bolhanyakörv, a kutyákra pedig spot-on.

Elsõ körben mindenkinek neostomosanos fürdõ, aztán az egész kertnek is egy neostomosanos "fürdõ", végül pedig a macskákra bolhanyakörv, a kutyákra pedig spot-on.
állatpatikákban lehet kapni olyan szert amivel le kell permetezni az udvart és kipusztulnak....
A bolha olyan élõsködõ, ami többnyire a gazdatesten tartózkodik, szóval az udvar nem annyira lehet vele tele, inkább csak azok a területek a petéikkel, ahol az állatok gyakran fekszenek. Neostomosanos fürdetés jó ötlet, és érdemes nagyon alaposan kitakarítani, kimosni, és neostomosannal lefújni mindent, ahol az állatok gyakran fekszenek. Utána megelõzésre nyakörv, vagy spot on.
Én mostmár a Neostomosan helyett az Insecticide 2000-re esküszök. Eddig én is Neostomosant használtam, de ez ezerszer jobb. Szagtalan, nem hagy foltot, emberre is lehet fújni, bútorra, bármire (melegvérûekre nem káros), a szemed láttára hal meg a bolha.

Rá lehet szoktatni a macskát, hogy kint az udvaron csak egy bizonyos helyre végezze a dolgát, pl. kinti macskaalomba stb?

Esetleg a kint tartott macskát arra rászoktatni, hogy bejárjon (macskaajtón) a házba elhelyezett alomba? Még nincs, de nagyon szeretnék macskát, viszont nem szeretnék a szomszédoknak gondot okozni, emiatt keresem a megoldásokat.

Legjobb válasz: ha nem fog csavarogni akkor igen.. nyilván nem fog hazaszaladni az utca végérõl ha wc-znie kell, de ha az udvaron lesz akkor oda fogja végezni a dolgát. az illemhelynek puha földû viszonylag eldugott helyen kell lennie

ha nem fog csavarogni akkor igen.. nyilván nem fog hazaszaladni az utca végérõl ha wc-znie kell, de ha az udvaron lesz akkor oda fogja végezni a dolgát. az illemhelynek puha földû viszonylag eldugott helyen kell lennie
kinti macskaalom? a macska eltemeti az ürülékét. nekem 6 macsekom van, és senkit sem zavarnak a környéken :)
Azt nem tudom, hogy kizárólagos helyre oda lehet-e szoktatni. Tapasztalatból írom, hogy nálunk megmaradt építkezésnél használt kis homokhalom és azt nagyon elõnybe részesítik a macskák (nem csak a miénk). Én is gondolkodom, hogy elkerítek egy helyet a kertben és rendelek ilyen homokot, amit rendszeresen tisztítok, mert én is aggódom néha a szomszéd virágoskertje miatt. Az én cicám eleinte csinálta azt, mikor még csak szobacica volt, de már néha kimehetett, hogy visszajárt a benti wc-hez. Egy idõ után ez megszûnt és most már csak kint hajlandó elvégezni a dolgát.
A macskák kint könnyen ásható száraz földben szoktak wc-ni. ha kiraksz neki valami földet akkor lehet.

Vidéken élek főut mellett emeletes családi házban idős is lakik nálunk óriási az udvarunk, én csak 12 vagyok szoval gyerek is lakik itt. Milyen kutyát vegyek? Ja és macska is van!

Legjobb válasz: Lehetõleg kis testût.Magyar fajtát,pulit.Nagyon okos,igénytelen,adómentes .Állandóan szemmel tartja az egész udvart.Ez csak a pulira jellemzõ .Aki foglalkozik vele annak mindent megcsinál .Nagyon játékos is .

Lehetõleg kis testût.Magyar fajtát, pulit.Nagyon okos, igénytelen, adómentes .Állandóan szemmel tartja az egész udvart.Ez csak a pulira jellemzõ .Aki foglalkozik vele annak mindent megcsinál .Nagyon játékos is .
Nyugodt és érzelmes, de – vadászkutya lévén – zsákmányát (étel, játék vagy ezeknek vélt más tárgyak) egyes esetekben agresszívan megvédi. Háziállatnak alkalmas: bolondos és kedves kutya. A felnõtt egyedek mély hangú, öblös ugatása elsõ hallásra ijesztõnek tûnhet. Alkalmas városi és vidéki életre is. Szereti a gyerekeket. Néha csökönyös szokott lenni. Az ugrálást, amit nagyon szeret, nem szabad hagyni neki, a gerincvelõbecsípõdés elkerülésének érdekében. (wikipédia)
Elpusztulni a porszívó szokott...
A kérdező hozzászólása: Énnekem mindenki meg"döglik"! XD
"meg döglött a kutyám" felejtsd el.Egy igazi gazdinak meghal, vagy legfeljebb elpusztul a kutyája.
A kérdező hozzászólása: Nagyon ÖRÜLÖK HOGY ILYEN FAJTÁJU KUTYÁKAT MONDTOK MERTIMÁDOM AZ ÖSSZES MEGEMLÍTETT KUTYAFAJT (de azt azért tudnotok kell hogy tényleg ezeken a kutyafajtákon kívül amit imádok és amit vennék az még a BASSET HOUND lenne) szoval még az lenne a kérdésem hogy a basset hound jó választás lenne-e? (Csak tapasztaltaknak szól, de mások is kommentálhatana-nem tilos-)!!!!!!
Szálkás tacsi jó választás! A labrador is nagyon jó, de ha be is mehet, rengeteg szõre tud kihullani.
Kistestût, vagy középtestût, ami lehet keverék vagy fajtatiszta, lehetõleg kölyköt, vagy olyan felnõttet, ami jól kijön a cicákkal. A kutyamenhely is jó választás lehet, de mindenképp nézd meg a választott kutyust, nehogy melléfogj. Ajánlom a tacskót, labradort, és a beagle-t.
A tacskó újra jó választás lenne. Kedves, szófogadó, pici korban macskához szoktatható, kicsi így nem ugrál át a kerítésen, a lakásba is beviheted, az egereket is fogja, ezenkívül jó jelzõkutya. A szálkás szõrû tacsit ajánlanám mert kinn jobban bírja, nem annyira fázós.
A kérdező hozzászólása: Énnekem nemrég döglött meg a kutyám az tacskó volt. A tacskó jó választás lehetett? Megint azt vegyek? Csakmert õt bent tartottam de most valami kintit akarok, amit azért be is tudok vinni éjszakára!
ja bocsi ez a basset hound

Hogyan lehet leszoktatni a macskát arról, hogy döglött állatokat hozzon az udvarra?

Máshol fogja őket, de nem eszi meg, hanem nálunk hagyja a földön a döglött mindenfélét.

Legjobb válasz: Sehogy. A macska ragadozó, tehát ragadozni fog. :) Azok az állatok pár perce még éltek. Már nem mozognak, õ nem éhes, tehát elvesztette az érdeklõdését. Esetleg direkt neked akar vele kedveskedni, ha nyávog, ajtó- ablak közelébe teszi, felhívja rá a figyelmed: akkor errõl van szó. Ne adj neki két napig enni, és el fogja õket tüntetni. :) Viszont a vadászatról nem tudod leszoktatni, ahogy a légvételrõl és a pislogásról se.

Sehogy. A macska ragadozó, tehát ragadozni fog. :) Azok az állatok pár perce még éltek. Már nem mozognak, õ nem éhes, tehát elvesztette az érdeklõdését. Esetleg direkt neked akar vele kedveskedni, ha nyávog, ajtó- ablak közelébe teszi, felhívja rá a figyelmed: akkor errõl van szó. Ne adj neki két napig enni, és el fogja õket tüntetni. :) Viszont a vadászatról nem tudod leszoktatni, ahogy a légvételrõl és a pislogásról se.
Azokat neked viszi. Nem viccelek. Gyerekeimnek anyu cicája vitt haza egeret, szépen letette a kiságy elé :) )
ne adjon neki 2 napig enni? normális vagy, elsõ válaszoló??? hogy aztán majd a rohadt férges húst egye és beteg legyen? a macskák azért csinálják ezt, mert látják az embereket nagy tálakat és sokszor enni a nap folyamán. ezért tudatosul bennük hogy az emberek nagyon jó vadászok lehetnek ha már ennyi mindent fogtak maguknak. mivel magát a "falka" tagjának tartja, hozzá akar járulni a koszthoz. levadássza a kisállatot hogy megmutassa neked hogy õ sem olyan rossz :) szerintem ez nagyon megható és édi tulajdonságuk, imádom a cicmákokat ^.^
Ezzel semmit nem tudsz csinálni, mert szeretet jeléül hozza a cica haza nektek az állatokat....egyszerûen õ így mutatja ki a szeretetét, hogy ajándékba hozza nektek..most ezen lehet nevetni, de így van..olvass utána!!!!
A kérdező hozzászólása: Hát, akkor a macsek egy egészen más kultúra... Sajna sokszor reggel hatkor útra kelünk, este nyolckor hazaérünk. Esetleg napokig sem találjuk meg az "ajándékot". Nem valami vidám dolog 2-3 napos döglött patkányokat találni a lépcsõ alatt... :-( Lehet inkább a macseknek is mennie kell. Nem a mienk de oda szokott, mert sokszor megkapta a maradék dolgokat.

Igaz az, hogy a macska bemászhat a babakocsiban fekvő, alvó babára, ha kint hagyom az udvaron?

Nincs saját macskánk, de sok mászkál az udvarunkon.

Legjobb válasz: Nem hinném (bár biztos akad 1000-bõl 1 aki igen). Az én macskám mindig nagy ívben kikerüli a lányomat, mert túl gyors és hangos. Fél tõle, pedig 2 év alatt összeszokhattak volna.

Nem hinném (bár biztos akad 1000-bõl 1 aki igen). Az én macskám mindig nagy ívben kikerüli a lányomat, mert túl gyors és hangos. Fél tõle, pedig 2 év alatt összeszokhattak volna.
Igen bemászhat. Persze nem gonoszságból. Jó illatú, meleg és puha. Egy macska számára ideális és kényelmes. Pláne ebben a hideg idõben. Mondjuk én imádom a macskákat, de ez veszélyes lehet. Nem a fertõzések miatt, mert attól kevésbé kell tartani, de ha egy nagyobb kandúr ráül a pici mellkasára akkor az légzés közbe nem tud emelkedni. Nem szabad amúgy sem felügyelet nélkül hagyni a gyereket.
Ha ismeri a gyereket, akkor eltudom képzelni , hogy mellébújik, mert a milyenk csinálja ezt!
igen, ráfeküdhet a cica.nagyon kell figyelni.
Igen, nem szabad hagyni mert ráfekszik a picire és pl. megfulladhat vagy egyéb.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!