Találatok a következő kifejezésre: Az teljesen van, ha a gyerek (6 db)

Az teljesen rendben van, ha a gyerek szinte meg sem áll?

23 hetes vagyok. Már egy hete figyelem, h. milyen kis mozgékony a babám, egész nap rugdos...

Legjobb válasz: Az en babam is nagyon mozgekony,en is azt hittem esetleg gond lehet..fura volt de a doki szerint semmi gond nincs,teljesen normalis.Nekem olyankor masnap vegigalussza a napot,szegenykem kifarad egyszer egyszer..24 hetes kismama

Az en babam is nagyon mozgekony, en is azt hittem esetleg gond lehet..fura volt de a doki szerint semmi gond nincs, teljesen normalis.Nekem olyankor masnap vegigalussza a napot, szegenykem kifarad egyszer egyszer..24 hetes kismama
Én 32 hetes vagyok és az én babám a 20 héttõl meg sem áll, sokszor 10 percekig hullámzik a hasam.De én nagyon szeretem ezt az érzést.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Akkor jó, akkor én is nyugodtan élvezem! :-)

Elbizakodhatom ha pár éve még súlyos viselkedésproblémás, figyelemzavaros fiam, most nagycsoportos és azt mondják az óvónők, hogy teljesen rendben van a gyerekem viselkedése végre?

4 évesen azt mondták rá a pszichológus,pszichiáter,hogy úgy néz ki hiperaktív,mára a gyógypedagógus azt mondja,hogy legfeljebb egy minimális figyelemzavara van,de semmiképpen enm hiperaktív .Fejlesztésekre ,szakemberekhez hordtam két évig én is látom,hogy sokkal jobb a helyzet mint volt,már nem üvölt mindenért,együttm?ködik,meggy?zhet?,segít?kész,mások kedvében akar járni.

Legjobb válasz: Én nem értek ehhez, de a leírásod alapján én mindenképp bizakodnék, de azért ahogy írod a kisördög még benned van, hogy nagyobb nyomás alatt elõjöhet nála még vmi...lehet, de ki tudja ezt elõre??? próbálj ne gondolni a jövõre, hanem örülni a mának, és rázz magatokkal kezet, hogy ezt ilyen flottul végigcsináltátok, én is ezt tenném, ha ezt személyesen kérdezted volna tõlem, sõt, még meg is öleltelek volna, mert biztos kemény 2 év lehetett... Ha még az dokik, és az óvónõk, akik már azért láttak 1-2 gyereket:-)) azt mondják,hogy rendben van, akkor hidd el... Tök jó ilyet is olvasni, nem csak azt hogy milyen szörnyû nehéz egy ilyen kissráccal, vagy lánnyal...GRATULA, és további minden jót!

Én nem értek ehhez, de a leírásod alapján én mindenképp bizakodnék, de azért ahogy írod a kisördög még benned van, hogy nagyobb nyomás alatt elõjöhet nála még vmi...lehet, de ki tudja ezt elõre??? próbálj ne gondolni a jövõre, hanem örülni a mának, és rázz magatokkal kezet, hogy ezt ilyen flottul végigcsináltátok, én is ezt tenném, ha ezt személyesen kérdezted volna tõlem, sõt, még meg is öleltelek volna, mert biztos kemény 2 év lehetett... Ha még az dokik, és az óvónõk, akik már azért láttak 1-2 gyereket:-)) azt mondják, hogy rendben van, akkor hidd el... Tök jó ilyet is olvasni, nem csak azt hogy milyen szörnyû nehéz egy ilyen kissráccal, vagy lánnyal...GRATULA, és további minden jót!
6 éves kor elött nem lehet a hiperaktivitást diagnosztizálni.
Elfogadhatod, hogy rendben van igen. TEljesen egészséges problémamentes gyerekek is mind másképp veszik az iskolakezdést és annak megszokását. FOgadd el hidd el amiket mondanak, fõleg ha magad is látod. Megkérdezhetem, hogy milyen fejlesztésekre járt a kicsi ? És milyen gyakorisággal ?
Mindig tartani fogsz új elé állló dolgoktól. Õ nem átlagosan kezdte, és ez veled fog maradni, és mindig extra figyelmet fogsz fordítani a viselkedésére. Én legalábbis így vagyok a mi kisfiunkkal. A TSMT-t ti milyen gyakran csináltátok és mióta ? Megírnád még, akár priviben is, hogy a pszichológus, pszichiáter hogyan segítettek, és milyen konkrét fejlesztést kapott még ? Köszönöm !

Hogyan szoktassam le a gyereket arról, hogy az óvodába ne verekedjen? Itthon nincs vele probléma, de ha gyerek van a közelébe teljesen megváltozik!

Normális családi környezetbe nevelkedik! Nincs elkényeztetve, de nagyon sokat foglalkozunk vele!Mit lehet még csinálni? Szeretnék itthonról segíteni az óvon?knek, hogy ne mutogassanak rá!

Legjobb válasz: Vigyétek el játszótérre, játszóházba Ti magatok, és a háttérbe húzódva figyeljétek a viselkedését. Ha verekszik, odamenni hozzá, megfogni a kezét erõsen, szemébe nézel, és szigorúan mondod, hogy nem verekszünk! Az fáj a másik gyereknek. Kitartóan kell csinálni! Sok sikert!

Vigyétek el játszótérre, játszóházba Ti magatok, és a háttérbe húzódva figyeljétek a viselkedését. Ha verekszik, odamenni hozzá, megfogni a kezét erõsen, szemébe nézel, és szigorúan mondod, hogy nem verekszünk! Az fáj a másik gyereknek. Kitartóan kell csinálni! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Így csináltuk eddig is, de ha legközelebb mentünk gyerekek közé ugyan azt csinálta!nagyon sokat jártunk játszótérre! Már ismeri az összes gyereket!Játszó házra nincs pénzünk!
Mennyi idõs a kicsi? Gyerekpszichológuson nem gondolkodtatok esetleg? Én biztosan elvinném, legalább egy alkalommal. Ha másért nem, csak azért, ha megnyugtatna, hogy ez "normális" viselkedés, már csak azért is megérné.
Pl: http://www.hrgszentendre.hu/ nagyon jó, lehet, hogy a gyereked valamilyen lemaradást próbál leplezni agresszióval.


Teljesen megszünt a kisgyerekes anyák védeme abban a tekintetben, hogy ha munkahelyi leépítésre kerül sor, akkor kiválasztható és elküdhető lesz az is akinek 3 éven aluli gyermeke van és mindkét gyereke tartósan beteg?

Legjobb válasz: Akitõl meg akarnak szabadulni, attól meg fognak. Felajánlanak egy olyan állást egy olyan helyen, ahová el se tudsz jutni vagy egy olyan munkaidõ-beosztást, amit gyerek mellett nem tudsz elvállalni. Meg van oldva.

Akitõl meg akarnak szabadulni, attól meg fognak. Felajánlanak egy olyan állást egy olyan helyen, ahová el se tudsz jutni vagy egy olyan munkaidõ-beosztást, amit gyerek mellett nem tudsz elvállalni. Meg van oldva.
Ha már gyesen se vagy, akkor nem vagy védett!!!! Abban az esetben lennél csak védett, ha fizetésnélküli szabadságot töltesz, vagyis gyeden, gyesen vagy!! Simán ki lehet már rúgni a 3 év alatti gyerekek anyukáját, ha se gyeden, se gyesen nincs!
Nem teljesen szûnt meg, az akinek 3 év alatti gyereke van csak akkor küldhetõ el, ha nincs számára megfelelõ státusz, vagy ha felajánlottak egy másik helyet, de nem fogadta el, illetve akkor, ha a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentõs mértékben megszegi, vagy egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi.
Már bármikor el lehet küldeni, amint vissza mentél dolgozni, nincs semmilyen védettség.
1.) “Sajnos nem tudunk visszavenni, mert más más dolgozik a munkakörödben.” Háááát, ez az elsõ szép próbálkozás… de ne hagyd magad! Amennyiben a gyermek 3 éves kora elõtt térsz vissza (s ezt a törvényben rögzített határidõben, megfelelõ módon jelezted) kötelezõ a munkáltatódnak foglalkoztatnia téged (vagy ha erre nincs módja, állásidõ fizetésére kötelezett).
Az maradt hogy a helyedet fent kell tartaniuk? Pár hete konzultáltam jogásszal és ezt Õ mondta. Az a lényeg hogy ha a közöst nem írom alá akkor csak rendkívülivel küldhetnek el. Ha ez nem fedi a valóságot akkor perelhetek. Illetve azt is mondta hogy kérhetem a részmunkaidõt és nem vagyok köteles éjszakázni.
Utolsó válaszoló, rendkívüli felmondás, mint kategória már megszûnt, bár az indokai megmaradtak. Sajnos ha neked azt mondják, hogy nincs a végzettségednek megfelelõ betöltetlen pozíció a cégnél, vagy ajánlanak neked egy helyet, amit te elutasítasz, akkor nem kötelesek tovább foglalkoztatni még így sem, hogy 3 alatt van a kicsi.
Én 6 órában szeretnék vissza menni , és kapom a GYESt. A gyerek 3 éves koráig kérhetem a részmunkaidõt , meg kell adniuk. Elküldeni csak rendkívüli felmondással lehet. Nem akarnak vissza venni engem sem , de felveszem a kesztyût. Ne írj alá semmit. Közöst meg végkép ne.
Önmagában semmilyen gyes sem véd. A fizetés nélküli szabi véd, amit a gyerek ellátása céljából kapsz, plusz annyi a védettség, amennyit az elsõ hozzászólásban írtam - a semminél több, de nem igazi védelem sajnos.
Én úgy tudom, a tartós beteg gyermek után kapott gyes nem véd.
A kérdező hozzászólása: Ettõl tartok én is.
A kérdező hozzászólása: "Itt írja, HA MÁSIK BETÖLTETLEN ÁLLÁS NINCS A CÉGNÉL, erre simán tudnak hivatkozni, hiszen a helyét pótolták mással, így rá már nincs szükség, mikor visszamegy" Én nem most mennék vissza , már tavaly szeptembertõl dolgozom , akkor volt a kislányom két éves , visszavettek a saját helyemre, 15 éve vagyok itt közalkalmazott
A kérdező hozzászólása: "Ha már gyesen se vagy, akkor nem vagy védett!!!! " 8 órás munka mellett kapom a GYES-t , mivel mindkét gyerekem tartós beteg , ez védhet , vagy nem azonos a másik GYES-el ?
"anyák munkaviszonya azok dolgozói képességei miatt csak akkor szüntethetõ meg, ha végzettségüknek, elõzõ munkakörüknek megfelelõ, másik betöltetlen állás nincs a cégnél, vagy van ugyan, de azt elutasítják." Itt írja, HA MÁSIK BETÖLTETLEN ÁLLÁS NINCS A CÉGNÉL, erre simán tudnak hivatkozni, hiszen a helyét pótolták mással, így rá már nincs szükség, mikor visszamegy. Ezzel a mondattal bármikor élhet a munkáltató, hogy egyszerûen nincs üres hely!! Ennyi.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm ! Ha többen vagyunk azonos végzettségûek a munkahelyen , már visszamentem dolgozni tavaly szeptemberben , a munkámmal szemben nincsen kifogás, nagyon igyekszem , táppénzre még egyszer sem mentem a gyerekekkel , mert megoldottuk nagyszülõi segtíséggel, akkor szeptemberig a kislányom 3 éves koráig védve vagyok , illetve + még 1 hónapig ?
"5.) “Sajnos most nincs munka, maradj inkább fizetés nélküli szabadságon továbbra is, jobb ez neked, mintha elküldenének…” A fizetés nélküli szabadság igénybe vétele a te döntésed, így ennek megszüntetése is a te döntésed. Ha nem kéred tovább, jogod van munkába állni újra, s a felmondási védelem miatt nem küldhetnek el rendes felmondással." ezek a netes példák

Mit tegyek ha a hugom összejött a volt élettársammal akivel 4 évig éltünk együtt? De a hugom még a férjével él és két gyerek is van. Õ is tud a dologogról. A hugom és a az exem nem tágítanak összeakarnak költözni. Teljesen kiborítanak!

Legjobb válasz: hagyd õket a fenébe, ennyit tudok mondani:(Nekem is volt ugyanilyen, az elején puffogtam, de beláttam,hogy felesleges magam égetni,mert úgy is az lesz amit õk akarnak...nálam csavarta a helyzetet,hogy én akkor még szerettem õt. Egyébként ez a hallgatás meghozta gyümölcsét,mert szét is mentek pár hónap után:)

hagyd õket a fenébe, ennyit tudok mondani:(Nekem is volt ugyanilyen, az elején puffogtam, de beláttam, hogy felesleges magam égetni, mert úgy is az lesz amit õk akarnak...nálam csavarta a helyzetet, hogy én akkor még szerettem õt. Egyébként ez a hallgatás meghozta gyümölcsét, mert szét is mentek pár hónap után:)
Jaj, de gusztustalan. Nem tehetsz semmit. Szerintem ha kibírod, a hallgatás tényleg jó, mert bármit mondasz, az csak növeli az ellenállást.
Ne avatkozz bele, próbáld tultenni magad a dolgon, nézd õket levegõnek.
Férj és 2 gyerek mellett hirtelen megviszketett neki! Undoritó! Ráadásul pont a nõvére után kell neki az a pasi! Ilyen csak a putrikba van!
a húgod, nem a húgod ha ilyet tesz veled. felakasztanám
Érzel még valamit iránta? Ja és a hugod egy patkány!
Nem tudsz mit tenni. Egy idõ után mindenki rátér a helyes útra...csak kinek hónapok, kinek évek kellenek ehhez. Nálunk mondjuk a baráti társaságban is egymás exei tabuk, számunkra ez a normális. Kb 20.000 pasi és nõ van a környéken, miért õ kell neki??? ezt szerintem sosem fogom megérteni. Amit tenni tudsz. Hanyagold õket, ha hiányzol a húgodnak akkor rá fog jönni, hogy mi a helyes döntés..
A kérdező hozzászólása: Igen szeretem még!De itt már nem ez a lényeg a húgomat is szeretem és nekem õ a fontosabb, és nem egy férfi de õt ez nem érdekli neki inkább az exem kell mint a családja.
Nem szép dolog, de nem a Te dolgod ezt megoldani, hanem a húgodnak, az exednek és a húgod férjének. Neked már az EXED, tehát elvileg azzal áll össze, akivel akar. Vagy Te még érzel iránta valamit? Egyébként szerintem nem borítana ki. Nyilván itt most nem arra gondolok, hogy esetleg az a része borít ki, hogy a húgod családos anya, hanem konkrétan a húgod és az EXED kapcsolata.
Én azt tanácsolnám, hogy ne foglalkozz egyikkel sem. Te próbálj meg boldog lenni. Ha úgy tetszik még fa pofát is vághatsz hozzájuk. Legalább benned legyen annyi, ami bennük nem volt, hogy összetartod a családot, úgy értem, nem veszekszel.Pedig mennyire fájhat, el tudom képzelni. Ahogy az egyik kedves hozzászóló írta, oldják meg õk maguk, te pedig éld az életed. Meg találod te az igazit, aki az exednél sokkal jobban tisztel, és nem fog ilyet csinálni, hanem szeretni fog téged. Meg fogod találni ezt az illetõt, és akkor már csak nevetni fogsz ezen, és örülni fogsz, hogy nem balhéztál, és nem foghatja rád senki, hogy te tetted tönkre a családi békét a veszekedéseddel. A húgod részérõl ez nagyon tisztességtelen magatartás, veled szemben is, de fõleg a gyermekeivel és férjével szemben.

Miért van az, hogy ha az ember szül egy gyereket, akkor a munkahelyén teljesen "leírják"?

Van egy gyönyör? 9 hónapos kisfiam, munkahelyem viszont valószín?leg már nincs. A f?nököm azóta megváltozott mióta terhes lettem, szinte személyes sértésnek veszi, hogy elmertem menni gyereket szülni. Amikor eljöttem, akkor azt mondta, hogy majd meglátjuk mi lesz, vissza tud-e venni. Pár napja voltam bent az irodában, felvett valakit a helyemre, így most megvan a létszám. Persze még nem most mennék vissza dolgozni, hanem a gyerk?c 2 éves korában, már be is irattuk a bölcsibe, ezt mondtam a f?nöknek is, de szerintem nem fog visszavenni. Azt mondja, majd meglátjuk jöv?re... de nyilván inkább megtartja a 21 éves új kollégan?t, aki f?iskolára jár, esze ágában sincs még szülni, mint engem a pici gyerekkel.

Legjobb válasz: Azért mert irigyek!! És mert ha visszamegyünk dolgozni ,amikor beteg lesz a gyerek akkor nem megyünk mert rá kell vigyázni!! Hát ezért!! Nekem 8 hós a kisfiam,de tuti hogy nekem sincs már melóhelyem ! a multkor beszéltem a fõnökasszonnyal ,mert mondtam neki hogy Gyes mellett visszamegyek 8 órában ,és közölte ez még messze van és megbeszélés tárgyát képezi!! Hát ebbõl sejtem mennyire van melóhelyem!! Üdv Niki

Azért mert irigyek!! És mert ha visszamegyünk dolgozni , amikor beteg lesz a gyerek akkor nem megyünk mert rá kell vigyázni!! Hát ezért!! Nekem 8 hós a kisfiam, de tuti hogy nekem sincs már melóhelyem ! a multkor beszéltem a fõnökasszonnyal , mert mondtam neki hogy Gyes mellett visszamegyek 8 órában , és közölte ez még messze van és megbeszélés tárgyát képezi!! Hát ebbõl sejtem mennyire van melóhelyem!! Üdv Niki
Szerintem is irigyek. Nálam is ugyanez volt. Szerinte túl korán szültem. 31 elmúltam amikor meglett a baba. Mikor megtudta, hogy terhes vagyok nem is beszélt velem csak ha nagyon muszáj volt. Sõt a helyemre felvette a volt férjemet, hogy ezzel is megmutassa ki a fõnök. Nem is tudom, hogy majd vissza akarok e menni.
Nem rúghat ki a gyerkõc 3 éves koráig, még ha nagyon szeretne, akkor sem. Természetesen a közös megegyezésbe te nem mész bele. A másik oldal szempontjait is meg lehet érteni: túlórázni nem fogsz, mert menni kell a bölcsibe/oviba a babáért. Ha megbetegszik, otthon maradsz vele. Kevés olyan család van, ahol nagyszülõkre, testvérekre, urmabocsá: férjre lehet számítani ilyen helyzetekben, ezért is általánosítanak a munkaadók.
Kedves 10.48-cas Író hát nagyon hülye aki mondta hogy túl korán szültél úúúr isten 31 hogy lenne korán még szinte késõ, jó én 26 évesen szültem a picikémet, most 8 hós!! De mikor kellene szülnöd 40 évesen? Már bocsánat nem voltál öreg 31 évesen csak elsõ babának azt mondják olyan 25-27 és utána a következõ baby!!! Üdv Niki


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!