Találatok a következő kifejezésre: Az tényleg hogy a fogamzásgátló (17 db)

Az tényleg igaz hogy a fogamzásgátló jó a pattanásos arcbőrre?

Most viccen kivül kérdezem.Ne irjatok olyat hogy "igen jó,és ez n? t?le ilyen olyan bajom lesz" mint ahogy néhány kérdésnél látható ilyen.Sokaknál hallottam ezt,és én kb 3hete kezdtem el szedni.

Legjobb válasz: Igen, használhat. Ugyanis a pattanások általában a hormonháztartás változása, mûködése miatt keletkeznek. A fogamzásgátló pedig hatással van a hormonháztartásod egészére, nem csak a petére. Egyes esetekben az orvos fogamzásgátlót írhat fel fokozott akneproblémákra, szõrnövekedésre is. Arra viszont készülj fel, hogy amíg a szervezeted hozzászokik a fogamzásgátlóhoz és a hormonháztartásod beáll arra az ütemre, amit a bogyó diktál, addig lehet, hogy rosszabbra fordul a bõröd állapota, zsírosabb lesz, pattanásosabb, de ennek javulnia kell, amennyiben a neked megfelelõ foggátlót használod. Mellette ugyanúgy tisztísd a bõröd!

Igen, használhat. Ugyanis a pattanások általában a hormonháztartás változása, mûködése miatt keletkeznek. A fogamzásgátló pedig hatással van a hormonháztartásod egészére, nem csak a petére. Egyes esetekben az orvos fogamzásgátlót írhat fel fokozott akneproblémákra, szõrnövekedésre is. Arra viszont készülj fel, hogy amíg a szervezeted hozzászokik a fogamzásgátlóhoz és a hormonháztartásod beáll arra az ütemre, amit a bogyó diktál, addig lehet, hogy rosszabbra fordul a bõröd állapota, zsírosabb lesz, pattanásosabb, de ennek javulnia kell, amennyiben a neked megfelelõ foggátlót használod. Mellette ugyanúgy tisztísd a bõröd!
A hormonokra van hatással a tabi, a pattanások pedig a hormonok miatt jönnek ki, tehát a tabi a pattanásokra is hatással van. Vannak olyan tabik, amik inkább a pattanásokra vannak, mint fogamzásgátlásra. Ha direkt így mész orvoshoz, hogy a pattanások ellen kell fogamzásgátló, akkor olyat ad, ami tuti hat. De nem biztos, hogy az a tabi, amit te szedsz, az jó lesz arra is, hogy a pattanásaid eltûnjenek. Mindenesetre valamennyire csökkentik a zsírosodást és a pattanásokat, de nem biztos, hogy 100%-os eredményt érsz el.
A zsíros arcbõr és a pattanások általában a férfihormonszint miatt vannak, amit a fogamzásgátló csökkent. Tehát elvileg leszedi a pattanások nagy részét meg szebb lesz a bõröd. Persze mindenkinél máshogy hat.

Pattanasokra tenyleg jo a fogamzasgatlo? Tenyleg szeppe teszi a bort? Azt is hallottam, hogy meg lehet tole hizni es nol tole a mell, igaz?

Kerem csak azok irjanak, akik tapasztaltak mar valamit ehhez kapcsolodoan.

Legjobb válasz: Mindenkinél más a mellékhatás.

Mindenkinél más a mellékhatás.
és, egy, férfi, mitcsináljon, ha, ragyás, megint, jobb, a, nõknek....
Ja, de gyereket is alig fogsz tudni összehozni, talán nem is.
dehogy jobb a nõknek, aki pattanásos, az nem azt fogja csinálni, h elkezd hormont szedni, azért az elég veszélyes!!!! kérdezõ, igen, nekem szebb lett a bõröm, de annyi más mellékhatás elõjött, h inkább letettem errõl, és abbahagytam.
van akinek igen... de én 18 éves korom óta szedtem, most a 3. fajtánál vagyok és sajnos egyik sem múlasztotta el õket. kicsit enyhébb mint régen, de nincs az a tükörsima bõröm. de nálam genetika, a családban majdnem mindenki zsíros bõrû. a mellem nõtt tõle, nem olyan puha tapintású, mint mikor nem szedem, ez mindengyik gyógyszernél így volt/van. nekem ami elmúlasztotta a pattanásaimat, az a B-vitamin volt, így szedtem külön egy ideig.
Sõt még akkora jóstehetségre is szert teszel vele, hogy egybõl megnyered a lottót.
Én hormonális problémákra kezdtem szedni már 18 elmúltam akkor és volt egy csomó vizsgálatom. Ennek következtében nekem igenis szebb lett a bõröm, borzalmas hatalmas aknés bõröm volt, erõs szõrzetem, nem hízásnak tudom be, amennyi rámrakódott, mert az a 1 max 2 kg a hülye táplálkozásomnak is betudható, meg akkoriban annyira stresszes voltam h csont és bõr voltam és még jól is jött. Plusz a mellem nõtt egy méretet... Ja és rendezõdött a ciklusom...és nincs semmi bajom, jó ideje szedem. Lehet, hogy én a szerencsés kategóriába tartozom, már ha mondhatom ezt. Itt egy csomóan ellene vannak, de csak mert személyes, vagy ismerõsei tapasztalatát hallja nem kell mindenkit lebeszélni errõl. Azért orvos iratja fel, hogy tisztában legyél a kockázataival, és felügyelni tudjon ha neked nem válik be. Minden ember más és más. Természetesen nem azért kell elkezdeni, mert nem szép a bõröd...ez logikus.
7-es, NE kiabáld el! Majd ha leállsz vele és visszaáll a természetes ciklusod annak rendje és módja szerint, majd AKKOR örülj! Mellesleg NEM rendezõdött a ciklusod, ugyanis a tabletta egyszerûen kikapcsolja azt, és helyette mûvi ciklust hoz létre megvonásos vérzéssel! Ennek az égvilágon semmi köze nincs a te normál ciklusodhoz. ------ 2-es, nõknél a férfi (!) nemi hormon túltengése okozza a brutális acnékat! Ha lemondasz a bögyörõdrõl és hajlandó vagy nõi hormont szedni (amivel ellensúlyozzák a tesztoszteront), neked is rendbe jöhet a bõröd. :D De gondolom, ez nem opció, ha van eszed.
Nekem a hüvelygyûrûtõl szebb lett. Fogytam is, bár nem biztos, hogy attól, de mikor használni kezdtem 2 hónapon belül 5 kiló lement, pedig nem figyeltem oda rá, ugyanúgy ettem, nem mozogtam. Tablettával nincs tapasztalatom, sose szedtem.

Ha a barátnőtök azt mondja szedi a fogamzásgátlót ti bíztok benne, hogy tényleg rendesen szedi? Vagy húztok gumit és nem élveztek belé hátha nem?

Legjobb válasz: Egy kapcsolat alapja a bizalom. Én a helyedben elõször óvszerrel védekeznék, aztán ha már biztosnak érzed a kapcsolatot, és tudod, hogy egyformán gondolkodtok a gyerekvállalásról, illetve ismered annyira, hogy odafigyel, hogy mindig beszedje rendesen, akkor mehet anélkül

Egy kapcsolat alapja a bizalom. Én a helyedben elõször óvszerrel védekeznék, aztán ha már biztosnak érzed a kapcsolatot, és tudod, hogy egyformán gondolkodtok a gyerekvállalásról, illetve ismered annyira, hogy odafigyel, hogy mindig beszedje rendesen, akkor mehet anélkül
A kapcsolat a bizalomról szól.Ha az nincs, akkor ott vannak bajok.Persze ez más ha nem régóta vagytok együtt.Akkor még szerintem elfér a gumi.
Pf... jobb helyeken bíznak benne, de ha te nem bízol, vele se légy... Ha ezt nem tudjátok megbeszélni....
hmm nekem az ismerõsömmel ugy csinált 1 csaj hogy azt modta neki hogy szedi de mégse...gyerek lett belõle.és igy el is vette a csajt...szóvalmagához láncolta igy a gyereket... szóval nem lehet megbizni senkiben !!4
én szakítás után is jóban vagyok a volt barátaimmal és mindegyiknek elmondtam, hogy attól, hogy én szedtem rendesen a gyógyszert, ne higgyék el bárkinek, hogy õ is szedi, nem mindenkinek van felelõsségtudata a saját testével (mert ugye ha nem szedi rendesen, komoly mellékhatásai lehetnek) és esetleg a leendõ gyerek apjának életével szemben (ha pl becsúszik a baba és megtartja) Én mindig szóltam az épp aktuális partneremnek, ha gyengülhetett hatása a gyógyszernek (pl antibiotikum szedés miatt), hogy húzzunk gumit a biztonság kedvéért, mert bár nem 100%, h nem hat, de az ellenkezõje sem biztos. Ismerek pl olyan lányt, akivel szakítani akart a barátja, de nem tudta elengedni, így idõközben nem szedte a gyógyszert, hátha becsúszik a baba..így is lett..de mivel nem várta ki a szünetet, (ami alatt teljesen kiürül a gyógyszer a szervezetébõl) az abbahagyás és a gyerek között, így a gyerek nem lett egészséges, így mindhármuk élete el lett [email protected] Úgyhogy srácok, nagyon vigyázzatok az ilyesmivel!!!
Persze, nagyon kell vigyázni, ezért ha látod egy lányon, hogy labilis érzelmileg pl., akkor eleve jobb vigyázni. Bátyám egy ilyen csajjal van együtt, rettegek, hogy nehogy kicsesszen vele.:S
A kérdező hozzászólása: Persze, hogy fontos a bizalom, de 1, 5 hónap után nehéz 100%-ba megbízni valakibe..
Én mindig azt mondom, hogy a legbiztosabb védekezés az, ha fogamzásgátló szedése mellett sincs p*ncibaélvezés.Szóval bírd ki és ne élvezz belé.

Ha egy lány abbahagyja a fogamzásgátló szedését akkor tényleg nagy az esély arra hogy ikrei lesznek teherbeeséskor?

Legjobb válasz: Ez csak városi legenda. Az ikerterhességek aránya nagyjából változatlan évtizedek óta, pedig fogamzásgátlót már boldog boldogtalan szed.

Ez csak városi legenda. Az ikerterhességek aránya nagyjából változatlan évtizedek óta, pedig fogamzásgátlót már boldog boldogtalan szed.
Meg a mesterséges megtermékenyítés növeli még az esélyt az ikerterhességre. :) A fogamzásgátlónak nem is értem, hogy lehetne köze hozzá. :)
Ikrekre inkább az ad nagyobb esélyt, ha a családban már voltak ikrek. Fogamzásgátló nem növeli az esélyét.
Én fogamzásgátlót szedtem, mielõtt babával próbálkoztunk. Anyukámnak is van ikertestvére és apósomnak is. Apám elsõ unokatestvérei között vannak ikrek, akik közül az egyiknek szintén ikrei vannak. Ehhez képest nem születtek ikreink, 1 fiúnk van.:)
A fogamzásgátló szedés után ajánlott fél egy évet várni a teherbeeséssel, mert a hormonszintek csak lassan állnak vissza és ezért hibás/beteg lehet az utód is. Ikerterhességhez semmi köze.
Nem. Sõt, a nõk egy részének több hónap, mire egyáltalán elkezd menstruálni újra...

Ha a fogamzásgátlóra az van írva hogy elég egy hétig kiegészítő védekezés? Tényleg elég?

Már szedem régóta, csak múlt hónap vége felborult, így úgy állnék hozzá, mintha most kezdeném el?ször.

Legjobb válasz: Figyu, gonoszak az emberek, na de annyira hogy egy tájékoztatóval félrevezessenek, nem hiszem =)

Figyu, gonoszak az emberek, na de annyira hogy egy tájékoztatóval félrevezessenek, nem hiszem =)
A kérdező hozzászólása: :) köszi ez aranyos volt. Remélem tényleg. MEg hogy valamennyit segít, hogy már szedem pár éve.
Mi az elsõ szem gyógyszer után is szoktunk egybõl szeretkezni, és még nincs babánk.
Hát elvileg egy hét kell hozzá, de az orvosok általában egy hónapot szoktak javasolni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Mert holnap megyünk nyaralni és meg szeretném lepni vele a barátom, neki nyaralás alatt lesz a szülinapja. És biztos sokkal jobb lenne neki is. Esetleg délután felhívjam az orvosom?
Szerintem a biztonság kedvéért megkérdezheted õ mit gondol lehet e már. Bár szerintem lehet.
Én is Dienille-t szedek, és már 5. szemnél együtt voltunk a barátommal és nem történt semmi. Felesleges várni egy hónapot. Azt írja az elsõ naptól véd, ha nem így lenne nem lenne odaírva. Nyugi, már simán elhagyhatjátok az óvszert!!

Most kezdtem szedni Dienille fogamzásgátlót, érdekelne hogy tényleg jó a pattanásos bőrre, mik a tapasztalatok, mennyi idő alatt hozza rendbe az arcot?

Legjobb válasz: remélem nem azért kezded el szedni, hogy eltûnjenek a pattanásaid. amugy a Dienille-t nem ismerem, viszont a Lindynette az a barátnõmnek 1 hónap alatt eltûntette az összeset, nekem pedig a görcseimet megszûntette havimnál :)

remélem nem azért kezded el szedni, hogy eltûnjenek a pattanásaid. amugy a Dienille-t nem ismerem, viszont a Lindynette az a barátnõmnek 1 hónap alatt eltûntette az összeset, nekem pedig a görcseimet megszûntette havimnál :)
A kérdező hozzászólása: Nem, nem csak azért, csak gondoltam jó volna egyszerre megoldani a két problémát :) Doki azt mondta hogyha három hónap alatt nem használ akor majd másikat irat fel.

Azok a fogamzásgátlók, amiknek a tájékoztatójában az van írva, hogy védenek az első naptól, azok tényleg védenek?

Én a betegtájékoztatónak nem hiszek, illetve ez az egy nap hiteltelennek hangzik, egy hetet minimum várnék. Azt szeretném, ha olyanok kommentel?k írnák le a tapasztalataikat, akik már az els? tabletta után hagyták a párjuknak, hogy beléjük élvezzen.

Legjobb válasz: Ha a betegtájékoztatónak nem hiszel, akkor kérdezd meg a dokit, vagy a gyógyszerészt, de biztos nem viccbõl írják rá, hogy mikortól véd.

Ha a betegtájékoztatónak nem hiszel, akkor kérdezd meg a dokit, vagy a gyógyszerészt, de biztos nem viccbõl írják rá, hogy mikortól véd.
ne hidd el!!! hazugság, összeesküvés!!!
A kérdező hozzászólása: Pasi vagyok, úgyhogy nem akarom megkérdezni sem a nõgyógyászt, sem pedig a gyógyszerészt :D Mi a francé' kell rögtön kioktatni? -.-
Ez azt mutatja, hogy tudatlan vagy. A gyógyszeripart NAGYON szigorúan ellenõrzik, évekig tesztelnek valamit, mire piacra dobják és jó pár tucat szakember vizsgálja, akik a legkisebb hibára betiltják. Szóval amit beleírnak, az úgy van. De ez a kijelentésed azt is mutatja, hogy semmilyen biológiai ismerettel nem rendelkezel. Mivel a fogamzásgátló a peteérést akadályozza meg, ezért vagy az elsõ naptól véd, vagy soha.
A kérdező hozzászólása: és mennyi idõ alatt szívódik fel?
3-4 óra alatt. De ez ismét egy buta kérdés volt. Ugyanis nem úgy mûködik, hogy a csaj valamikor beszedi, aztán megnézi a kedvenc sorozatát, lefürdik, hajat mos és lehet kufircolni. Hanem a ciklusa elsõ napján kell beszednie, így nem lesz peteérése. Istenem, olvass már kicsit utána a dolgoknak, mert ez nagyon gáz, amúgy meg könnyen apa leszel még véletlen.
A kérdező hozzászólása: Buta, vagy nem buta, nem azért lett kitalálva ez a [email protected] oldal, hogy itt feltehetem? De. Mellesleg értelmesebb, mint a több száz "Terhes vagyok!?"... Miért kell kiforgatni a szavaimat? Egyszerû kíváncsiságot el se tudsz képzelni, csak azt, hogy rajtam van a kangörcs, és a barátnõmért izgulok? o_O (Egyébként nincs most senkim) Mindegy, azért szereztél pár vidám percet. Elképzeltem ahogy egy faszi ott toporog álló farokkal egy nõ elõtt, hogy "na, felszívódott má'?!" x'D

Miért van az, hogy amikor új levéllel kezdem el szedni a fogamzásgátló tablettát elfog a szorongás, vajon tényleg bevettem-e, amikor tudom, hogy megtettem? Ez betegség, vagy csak egy tudatalatti félelem a teherbeeséstől? Hogyan lehet leküzdeni?

Legjobb válasz: Szerintem csak simán izgulsz nehogy baj legyen, semmiképeen nem hiszem hogy ez betegség. A legjobb megoldás talán, hogy ilyenkor lecsekkolod hogy hiányzik e a tabletta a levélbõl, hogy megnyugodj.

Szerintem csak simán izgulsz nehogy baj legyen, semmiképeen nem hiszem hogy ez betegség. A legjobb megoldás talán, hogy ilyenkor lecsekkolod hogy hiányzik e a tabletta a levélbõl, hogy megnyugodj.
Nálam is van úgy, hogy néha megnézem, hogy tényleg bevettem-e... Azért van szerintem, mert már rutintevékenység, és az ember az ilyet gyakran elfelejti.

Tisztelt Főorvos Úr! Érdeklődni szeretnék, hogy a Leflokin 500mg tabletta milyen hatással van a symicia fogamzásgátlóra. A háziorvosom tüdőgyulladásra írta fel az előbbit, de nem mondott semmi konkrétat a kölcsönhatásukról. Tényleg nincs jelentős kölcsönh

Tisztelt Főorvos Úr! Érdeklődni szeretnék, hogy a Leflokin 500mg tabletta milyen hatással van a symicia fogamzásgátlóra. A háziorvosom tüdőgyulladásra írta fel az előbbit, de nem mondott semmi konkrétat a kölcsönhatásukról. Tényleg nincs jelentős kölcsönhatásuk? Meddig ajánlott más módszerrel védekezni? A leflokinból 7 szemes adagot kaptam és az utolsó szemet a havi ada fogamzásgátló utolsó szemével egy napon vettem be, most már a következő havi fogamzásgátló 5. szeménél tartok. Él már a védettség? Előre is köszönöm szépen válaszát.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A kiegészítő védekezést a kezelés ideje alatt szokták javasolni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A kiegészítő védekezést a kezelés ideje alatt szokták javasolni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!