Találatok a következő kifejezésre: Az tényleg hogy (2555 db)

Nem igaz, mert 10 évesen jön a bagoly a Roxfortból azoknak, akik tényleg varázslók/boszorkányok.
Ennyit tudsz?! Hahh, én csak radírt tudok lebegtetni, meg álmomban meglátom a jövõt...
sziaa :) én is 13 leszek februárban csak nekem sokkal több ilyen van pl. mondom :barcsak találnék egy pár zokni kinyitom és a kezembe esik a megérzéseim mindig beválnak stb. nem tudom hogy létezik e xdd ;)
Ezek megmagyarázható dolgok, de had ne kezdjem el. Amúgy is ilyen korban nehéz lenne megértetni veled, abból kiindulva, hogy hiszel az ilyen boszorkányos hülyeségekben, és nem érted a poént az elsõ válaszában... Ilyen nem létezik, fogadd el. Nincs semmilyen beavatás, nincs, és nem is lesz erõd. Inkább készülj a sulira...
A kérdező hozzászólása: ez az elsõ válaszolónak vagy annak szól aki tudja miféle avatáson kell részt venni??hol??mikor?? hol találok boszikat akik segítenének??
Igen, valóban létezik ilyen, de ahhoz meg kell majd felelni az avatáson.
Annyiban lehet igaz, hogy 13 évesen már picit felnõttebbé válsz. Varázslat nem létezik, mágia létezik. Ami a tudáson alapul. Elméleti, és gyakorlati tudáson. A mágia maga a bölcsesség. 13 évesen már elkezdhetsz komolyabban érdeklõdni a téma iránt, én is akörül kezdtem el, habár fiatalabban már foglalkoztam gyertyamágiával, meg ilyenek (persze mindez hülyeség, csak ugyebár egy fiatal még nem jön rá - mármint a gyertyamágia) :)
Mik a jelei?
13 éves vagy? Akkor menekülj ettõl a kategóriától!
Miféle jelei vannak?
Amúgy galia, ha találsz tanárt, szólsz? Nekem is kéne tanulni, vagy avatáson részt venni... vagy már késõ? Dec. 18. Voltam 13. A nap egy rémálom volt!!!Szóval szólj!

A barátom múltkor ujjazott, ki kellett mennem pisilni, mert úgy éreztem bepisilek. Tényleg kellett pisilnem. De ő azt mondta hogy úgy tudja hogy nem tudnék bepisilni, csak elélvezek. Mi is volt ez?

Legjobb válasz: hüvelyi orgazmus elõtt tényleg érezheted úgy hogy kell pisilned, ez velejárója, az az érzés alakul át élvezetté. persze gáz ám megkülönböztetni hogy na most vajon tényleg pisilni kell vagy csak... és azért nekem is volt olyan hogy nem kockáztattam meg hogy kiderüljön :D

hüvelyi orgazmus elõtt tényleg érezheted úgy hogy kell pisilned, ez velejárója, az az érzés alakul át élvezetté. persze gáz ám megkülönböztetni hogy na most vajon tényleg pisilni kell vagy csak... és azért nekem is volt olyan hogy nem kockáztattam meg hogy kiderüljön :D
én is vtam így..nekem is kellett de ez attól van mert elélveztél :)
hát én nem értem, ezt az orgazmus legkevésbé sem hasonlit a pisilés érzéshez, a pasid elég tájékoztalan lehet bocs:( Amugy betudnál pisilni és lehet rosszul csinálta azért jött rád ez az érzés.
Hogyhogy mi volt? Pisilned kellett. Elmagyarázzam miért? Sokat ittál.
A kérdező hozzászólása: olyan tájékozottak, és okosak vagytok:) csiklói orgazmus mindig megy, hüvelyi még sosem sikerült.nem csinálom magamnak, mert a barátom mellett nincs szükség önkielégítésre, az ujjazást meg nem élvezem magamnak egyébként sem.egyébként hirtelen felindulás volt, nem is gondolkoztam hogy kimegyek pisilni, meg nem is kellett.amikor ujjazott, akkor éreztem hogy mintha pisilnem kéne, kimentem, alig tudtam pisilni, de egy kicsi csak jött.szóval ezért nem értettem.
XD utsónál a pont Ilyen elven beöntés is mehetne minden kúrás elõtt, meg taljes kiürítés. Szex elõtt 3 napig nem ihatsz, nem ehetsz...és ilyen problémáid nem lesznek...XD
és szarni az kínosabb ha becsusszan
Ezért kell ELÕTTE elmenni pisilni..
valószínû még életedben nem éltél át orgazmust ezért nem tudod mi van, ajánlom elégitsd ki magad és akkor nem a pasidra kell hallgatnod hanem tudni fogod mikor jó, ha pisiltél akkor valószínû közöd nem volt az élvezéshez, a kettõt nem lehet összekeverni
A kérdező hozzászólása: mindegy, én mindenhol azt olvasom h olyan érzés, mintha mindjárt bepisilnél, de majd elmúlik...sosem volt még hüvelyi orgazmus, gondolom mki másnak volt.
Na szoval, itt olvasgatva eleg sok olyan valaszolo van aki csomo hulyesegeket ir, mert hat ugy-e igy jobbfejek vagytok, na de mind1. Az amit ereztel az lehetett termeszetesen az orgazmus jele. Mert olyankor ugy erzed, hogy kell pisilj, de kovetkezo alkalommal hagyjad hogy tortenjenek meg a dolgok maguktol. Es nem art szeretkezes elott kimenni wc-re, igy meg is nyugszol, es ha jon is az erzes, akkor tuti hogy nem kell kimenj.:D Eloszor en is kicsit paraztam hogy nehogy rosszul suljenek el a dolgok nalam is, de rajottem hogy csak elkell engedd magad, meg stb.:) Remelem tudtam segiteni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen utolsó.
Jó nagy marhaságot írt pár ember. Még hogy nevetséges, hogy olyan érzésed van ujjazás/vagy akár szex közben, hogy pisilned kell.. Ha a pasid a G-pontod izgatja, akkor valószínûleg mikor jön ez a "pisilnem kell" érzés, utána jön az orgazmus. Ne félj, nem tudsz bepisilni. Csak engedd el magad. A pasid jól csinálta, ha ezt az érzést váltotta ki.. :)
hát nekem sex közben mindig van hüvelyi orgazmusom, de hogy nem pisiléshez hasonlit az tuti
16:32 sztem az a marhaság h általánosítasz, szted mindenki mindig pont ugyanugy megy el? Én sem éreztem soha pisilés érzést hüvelyinél, elég szar lehet annak aki igy élvez el h elõtte majd össze pisálja magát:D
Istenem... Mindenki máshogy éli meg az orgazmust.Van, aki ultraizéazjaaakirály módon, van, aki jóhogyezismegvót' módon.Nem vagyunk egyformák.Igazából általánosítást mondott a barátod, de igen, van aki így éli meg.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, ti legalább értelmesek vagytok:)
Lehet megtalálta a G pontodat :-D Szóval szerintem nem gáz, ha meg mégis pisi jön és nem az élvezet, akkor röhöghettek egyet rajta, hogy nem neki volt igaza.
A kérdező hozzászólása: hát kínos lenne :D nem mertem bevállani...
talán kikellene pisilnie magát minden embernek sex elõtt akkor nem lenne ilyen érzésük, te jó ég, méghogy olyan érzés mintha bepisilnél XD anyám.....:DDDDDD lehet béna sexpartnert fogtatok ki, és nagyon rossz felé ujjazott, ha a hólyagod nyomja akkor el is hiszem
A komment megírásának idõpontja: ma 14:59: Hazudott a pasid, hogy láthasson téged pisilni. Ennyi.
mondjuk én akkor mikor ilyen pisilõ érzést érzek nagyon el tudok menni 14:53-as vtam
Hála Istennek a barátod jobban érti a tested mûködését -.-"
A kérdező hozzászólása: De nem értitek :) Tényleg kellett pisilnem is.
Egy kis pisiszex belefér. :D
Én értem. Kellett. Ez van. Pisiltél is.
Aha.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos válaszokat...-.-
Igaza volt a barátodnak..az orgazmushoz közeli állapot hasonlít a pisilési ingerhez..a másik meg az, hogy attól még valószínû volt egy kis pisi a hugyhólyagodban..az sem gáz..ne ilyeneken agyalj, hanem máskor ne ugrálj ki pisilni, ha ilyen van:D
De most kérdezõ ne oltsd le a többieket - jogosan oltalak téged - pisilned kellett kimentél - ennyi - de ha orgazmus közelben vagy akkor valóban lehetnek olyan ingereid amikor úgy érzed majdnem bepisilsz. Majd megtanulod megkülönböztetni. 22F
A kérdező hozzászólása: Én is úgy tudom hogy olyan mintha pisilnem kéne, de mégse.De nem mertem megkockáztatni hogy bepisilek...egyébként egyik lányismerõsöm mondta hogy akkor élvezi a legnagyobbakat, amikor pisilnie kell.nem mi találtuk ki.
én még soha életemben nem élveztem el ugy h azt hittem pisilnem kell, már bocs de ekkora hülyeséget:DDDDDD nem nehéz megkülönböztetni, akár csiklós orgazmus akár hüvelyi, pisirõl szó nem volt, még csak nem is hasonlit, bocsi de elég gáz elélvezés lehet ha azon kell gondolkodni nem e h*gyozni kell:) )))))
A kérdező hozzászólása: De akkor miért oltanak engem?:) Semmi hülyeséget nem mondtam...
A kérdező hozzászólása: Hát nemtudom hova kerültem most :D Mindenhol azt lehet olvasni, hogy a Gpont-os orgazmus elõtt olyan érzés, mintha pisilnem kéne.
mi nem téged oltjuk hanem az idióta pasidat.... Mi az hogy nem tudnál bepisilni, mikor orgazmusod van... okos embert találtál...-_-
A kérdező hozzászólása: [email protected]átok meg... aztmondta h nem fogok bepisilni, hiába érzem úgy...
A komment megírásának idõpontja: ma 14:57 Nézd, azt kérdezted mi volt ez. Mi megmondtuk, hogy pisilned kellett, mert erre utalt minden, fõleg az, hogy pisiltél is. Ha van még kérdésed azt tedd fel új kérdésként.
na ne már.....nehogy már ne lehessen megkülönböztetni egy pisit egy orgazmustól, ha annyira hasonlitana a kettõ tuti mindenki egész nap pisilni járna:) Volt már részed csiklós orgazmusban, akkor nem lehetsz ennyire naiv.Ha sosem élveztél volna el akkor elhinném de igy...és nem kell azzal jönni h másabb mert nem másabb max intenzivebb, de mindkettõnél a hüvely izmai húzódnak össze.Ja lelehet pontozni nyugodtan.

Az tényleg igaz, hogy szülés közben nincs időérzék? És hogyan vészeltétek át a legkritikusabb perceket-órákat? Ha mindent úgy csinálok, ahogy a doki meg a szülésznő kéri, akkor megkönnyítem a vajúdást - szülést?

Legjobb válasz: Hát tényleg nincs idõérzék, mert szerintem nagyon belassul az idõ a vajúdás alatt. Úgy tûnik hogy nagyon sokáig tart, de a fájások közötti idõ meg nagyon rövid. SZóval fene tudja hogy van ez :) A legkritikusabb idõt én õszintén szólva mát csak túléltem, mert amikor már annyira fáj nem tudsz másra gondolni. Arra próbáltam meg terelni a gondolatimat, hogy ennek van értelme, hisz hamarosan a babámat foghatom. És akkor tényleg megszûnik minden fájdalom. Szülésznõ barátnõm mindig azt tanácsolta, hogy mindig azt csináljam amit mondanak. Mert nem véletlenül mondják azt amit az orvos is és a szülésznõ is. Nehéz de hidd el könnyebb lesz ha megfogadod a tanácsukat.

Hát tényleg nincs idõérzék, mert szerintem nagyon belassul az idõ a vajúdás alatt. Úgy tûnik hogy nagyon sokáig tart, de a fájások közötti idõ meg nagyon rövid. SZóval fene tudja hogy van ez :) A legkritikusabb idõt én õszintén szólva mát csak túléltem, mert amikor már annyira fáj nem tudsz másra gondolni. Arra próbáltam meg terelni a gondolatimat, hogy ennek van értelme, hisz hamarosan a babámat foghatom. És akkor tényleg megszûnik minden fájdalom. Szülésznõ barátnõm mindig azt tanácsolta, hogy mindig azt csináljam amit mondanak. Mert nem véletlenül mondják azt amit az orvos is és a szülésznõ is. Nehéz de hidd el könnyebb lesz ha megfogadod a tanácsukat.
Én az utolsó két órára egyáltalán nem emlékszem, nem kaptam semmilyen fájdalomcsillapítót, piszkosul fájt, itt írta valaki egy másik kérdésre, hogy egész más dimenzióban volt, valami ilyesmi.
Tényleg megszûnik az idõérzék. Én délelõtt 10-re mentem be a kórházba, mert folyt a magzatvíz és este 6kor szültem meg. Iszonyú furcsa volt, hogy eltelt egy nap. Ami pláne furcsa volt, hogy nekem utólag úgy rémlett, hogy 1 óán át nyomtam. (úgy emlékszem néztem az órát a falon) A valóságban kb 10 percnek tûnt.
Idõérzék lehet, hogy nincs, de én folyamatosan néztem a szülõszoba falán lévõ órát... Átvészelni úgy lehet, ha arra gondolsz, célegyenesben vagy, mindjárt túl leszel rajtra, és kezedben tarthatod drága gyermekedet! És igen, azzal sokat segíthetsz, ha betartod az orvos és a szülésznõ utasításait, bár általában olyanokat kérnek, amit nem egyszerû megtenni... De hidd el, gyorsan túl leszel rajta, és utólag már nem tûnik olyan félelmetesnek. Én már háromszor átéltem (most készülök a negyedikre), és elmondhatom, hogy a fájdalom ellenére ez egy semmihez nem hasonlítható, csodálatos élmény! Sok sikert kívánok hozzá!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Utolsó válaszoló minden elismerésem a negyedik babóhoz és Neked is minden jót kívánok és Mindenkinek Szép Szülést!
Köszönöm, kedves vagy! Neked is minden jót és könnyû szülést! (Utolsó válaszoló)
Hosszú nehéz szülésem volt, minden prc egy órának tûnt.Tény hoyg a végén amikro már megvolt a baba azt mondogattam hogy elment az utolsó pár óra...

Ha elrepedt a fogam, de a fogorvos azt mondta, hogy egyenlőre többet lehet ártani neki, mint használni, de mégis fáj néha, akkor lehet vele valamit kezdeni, vagy tényleg nem éri meg?

Elég jó fogorvosról van szó, a szakmai hozzáértését nem kérdőjelezem meg, ezért máshoz sem szeretnék elmenni.

Legjobb válasz: Fogadj szót neki, és nekem is, és NE írd azt hogy "egyenlõre" az "egyelõre" helyett mert jelenleg még ez két különbözõ jelentésû szó, bár ha ebben a jól érzékelhetõ gyors ütemben terjed ez a tahóság, akkor már rövidesen tényleg úgy kell írni, ahogy te írtad. Na akkor tényleg elköltözöm innen.

Fogadj szót neki, és nekem is, és NE írd azt hogy "egyenlõre" az "egyelõre" helyett mert jelenleg még ez két különbözõ jelentésû szó, bár ha ebben a jól érzékelhetõ gyors ütemben terjed ez a tahóság, akkor már rövidesen tényleg úgy kell írni, ahogy te írtad. Na akkor tényleg elköltözöm innen.

Ha a barátom azt mondta, hogy jobb nő vagyok mint az elöző barátnője, akkor csak nekem akar hízelegni, vagy tényleg így gondolja?

Tudni kell,hogy egy régebbi barátnőjéről mondta,nem a közvetlen előttem lévő exéről. És nem én kérdeztem,nem kérdezgetek ilyeneket,csak úgy megjegyezte. Szerintetek akkor ezt tényleg így gondolja? 26/L

Legjobb válasz: csak nekem akar hízelegni, vagy tényleg így gondolja? pontosan ez a két válasz van a kérdésedre!! ezt neked kell érezni, hogy tényleg szeret e nagyon vagy csak hízeleg

csak nekem akar hízelegni, vagy tényleg így gondolja? pontosan ez a két válasz van a kérdésedre!! ezt neked kell érezni, hogy tényleg szeret e nagyon vagy csak hízeleg
Szerintem nem vagy jobb nõ, mint régebbi barátnõje ... :-P Mégis ezt nekünk innen a gép mögül honnan kellene tudnunk, hogy õ hogyan gondolja?
kérdezd meg, hogy eddig az a csaj volt-e élete nõje, akihez hasonlít. ha igen, nyugodj meg.
Vagy hízeleg vagy komolyan mondta.Kérdés csak az hogy minden barátnõjének ezt mondta??
Hüüüü de nagy hizelgés!!! Ilyen hizelgésért dobtam már ki fa-kalapot.
Néhányszor az én párom is ecsetelte 2 exének a tulajdonságait. Talán örülnöm kellett volna, hiszen az jött le, hogy én jobb vagyok, mégis kajak berágtam, egy idõ után, még sikítottam is.. hogy a kutyát nem érdekli a múltja, most én vagyok! Addig nem hagyta abba, míg ugyan ezt el nem játszottam visszafelé... hiszen én sem voltam már szûz, mikor összejöttünk. Azóta béke van, és boldogság.
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem, hogy õ lenne álmai nõje... Sokkal inkább hiszem, hogy én vagyok az, reáliásan nézve. Nem szoktunk ilyenekrõl beszélgetni, igazából semmikor sem. Soha nem beszélünk az exeirõl, az enyémrõl sem, pedig már régóta együtt vagyunk, ez valamiért szóba került, és akkor mondta félvállról megjegyezve.
Ha nincs vele, hanem veled van, akkor logikus, hogy Te vagy a jobb. Ha nem így lenne, nála kopogtatna továbbra is..

Veletek volt már olyan, hogy elképzeltetek valamit, hogy az megtörtént pl: beszélgetéseket cselekedeteket? S utána úgy beszéltetek /meséltetek róla mintha azok tényleg megtörténtek volna s a végére már kezdtétek elhinni hogy az tényleg úgy volt?

Elnézést ,lehet hogy nem a megfelelő kategóriába tettem,de nem nagyon tudtam a kérdésemet hova csoportosítani . De nagyon kíváncsi vagyok hogy ez másokkal is megtörtént e már? Esetleg személyes tapasztalat?

Legjobb válasz: Szokott olyan lenni, hogy azt hiszem, kimondtam valamit, de mégsem. A hangosan gondolkodás ellentéte. Vagy olyan, hogy egy apró mozzanat eszembe jut, de nem tudom, hogy álmomban láttam,esetleg megtörtént,vagy csak gondolkodtam róla. Szerencsés esetben van akinél rákérdezni :)

Szokott olyan lenni, hogy azt hiszem, kimondtam valamit, de mégsem. A hangosan gondolkodás ellentéte. Vagy olyan, hogy egy apró mozzanat eszembe jut, de nem tudom, hogy álmomban láttam, esetleg megtörtént, vagy csak gondolkodtam róla. Szerencsés esetben van akinél rákérdezni :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ.:)

Az tényleg igaz, hogy ha nem jön meg rendesen, akkor fogamzásgátló tablettát kell szedni?

mert nekem nem jön meg mindig,van h pár hónapot kimarad.félek elmenni nőgyógyászhoz :/ nem akarok gyógyszert szedni.....itt olvastam ,hogy egy lány írta,hogy ő szed fogamzásgátlót különben meg sem jönne neki :/

Legjobb válasz: Nem, nem igaz. Azok a dokik írnak ilyen problémára azonnal tablettát, akik: - nem értenek a dolgukhoz - magasról leszarják, hogy igazából mi a gondod, úgy vannak vele, majd kezelik akkor, mikor gyereket akarsz. Ugyanis a rendszertelen menstruációt a fogamzásgátló tabletta NEM kezeli. A tabletta úgy mûködik, hogy kikapcsolja a saját ciklusodat, és helyette a tablettában lévõ hormonok ill. azok idõnkénti megvonása (7 napos szünet) szabályos idõközönként vérzést hoz létre, mintha menstruálnál. Igazából azonban ennek nincs köze a saját ciklusodhoz. Tehát szabályosnak szabályos lesz, az biztos, csak igazából nem is menzesz, hanem egy megvonásos vérzés a tabletta miatt. És ez bizony veszélyes. Ugyanis ha vkinek nincs rendszeres ciklusa (ez alatt nem pár napos ingadozást értek, hanem mondjuk teljesen öszevissza, vagy hónapokat kimarad), az azt jelzi, hogy vmi nincs rendben. Ha alapból rosszul mûködik a hormonrendszered, és kikapcsolják tablettával, akkor nagyon jó esély van rá, hogy az abbahagyás után aztán az égvilágon semmilyen ciklusod nem lesz. Az lenne a fontos, hogy alapos vizsgálatokkal kiderítsék a rendszertelenség valódi okát és azt kezeljék. Mert ha mindenféle problémafelderítés nélkül elkezded a tablettát, akkor majd szenvedhetsz akkor, mikor gyereket szeretnél. Csak sajnos manapság iszonyatosan nehéz olyan orvost találni, aki tényleg utánajár a dolgoknak, nem csak felírja a gyógyszert.

Nem, nem igaz. Azok a dokik írnak ilyen problémára azonnal tablettát, akik: - nem értenek a dolgukhoz - magasról leszarják, hogy igazából mi a gondod, úgy vannak vele, majd kezelik akkor, mikor gyereket akarsz. Ugyanis a rendszertelen menstruációt a fogamzásgátló tabletta NEM kezeli. A tabletta úgy mûködik, hogy kikapcsolja a saját ciklusodat, és helyette a tablettában lévõ hormonok ill. azok idõnkénti megvonása (7 napos szünet) szabályos idõközönként vérzést hoz létre, mintha menstruálnál. Igazából azonban ennek nincs köze a saját ciklusodhoz. Tehát szabályosnak szabályos lesz, az biztos, csak igazából nem is menzesz, hanem egy megvonásos vérzés a tabletta miatt. És ez bizony veszélyes. Ugyanis ha vkinek nincs rendszeres ciklusa (ez alatt nem pár napos ingadozást értek, hanem mondjuk teljesen öszevissza, vagy hónapokat kimarad), az azt jelzi, hogy vmi nincs rendben. Ha alapból rosszul mûködik a hormonrendszered, és kikapcsolják tablettával, akkor nagyon jó esély van rá, hogy az abbahagyás után aztán az égvilágon semmilyen ciklusod nem lesz. Az lenne a fontos, hogy alapos vizsgálatokkal kiderítsék a rendszertelenség valódi okát és azt kezeljék. Mert ha mindenféle problémafelderítés nélkül elkezded a tablettát, akkor majd szenvedhetsz akkor, mikor gyereket szeretnél. Csak sajnos manapság iszonyatosan nehéz olyan orvost találni, aki tényleg utánajár a dolgoknak, nem csak felírja a gyógyszert.
Hát azért sima menszesz zavarra fogamzásgátlót írni elég baromság nem cukorka hogy oszotogatni kéne. De ilyesfajta problémára ami már neked van el kéne menni nõgyógyászhoz nem játék...
Sima menszeszre NEM baromság fogamzásgátlót irni, gondolom az elözö válaszolönak 6 diplomája van, és nem unatkozö tini. Menj el nögyögyhoz, tudom, hogy cikinek érzed, de semmi gáz nincs benne, több mint valószinü, hogy egy gyenge fogamzásgátlót fog felirni, DE MAGADTÓL SEMMIKÉPP NE KEZDJ EL SZEDNI SEMMIT !
Úgy értem a sima menszesz zavart, hogy néha késik egy két napot, és nem percre pontosan jön meg. Bocsi ha nem tudsz szövegérteni az már nem az én gondom :) Ha már nem jön meg vagy 15 napokat késik persze szükséges lehet de sok tinédzser pi*csa az apró cseprõ problémáira is fogamzásgátlót használ mintha valami vitamin lenne...
Ez a nõgyógyászok parasztvakítása, hogy minél korábban elkezdjünk fog.gátlót szedni és ettõl függjünk, majd az abbahagyás után ugyanúgy ne legyen normális ciklusunk. Én is beleestem ebbe a csapdába már 15 évesen sajnos. Ccickafark teát próbáld ki, attól rendszeres lesz :)
ja és nekem is úgy jöt meg, hogy kaptam egy gyógyszert, amitõl 3nap múlva menstruáltam és onnantól kezdve 7évig szedtem fog.gátlót.
kell? senki nem kötelez rá.
A kérdező hozzászólása: de jóóó :/....most már tényleg nagyon megijedtem.mert van hogy 2-3 hónapig semmi.szóval lehet gyerekem sem lehet majd ? :( elmegyek nõgyógyászhoz! köszi a válaszokat

Aki elszántan mondogatja, hogy öngyilkos lesz, és arra határidőt is kitűz, az tényleg megteszi?

24 éves lány vagyok, unokabátyám 32 éves. Egyikünknek sincs tesója, mi ketten n?ttünk fel, mi egymásnak vagyunk tesói. Unokabátyám sajnos nem valami jól áll idegileg, mindig is volt olyan, hogy ha nehézség érte, öngyilkos akart lenni, de eddig még soha nem tette meg (el ne szóljam). Most viszont ismét egy (ténylegesen) nagy gondja van, én nem is tudom, mit tennék, ha a helyében lennék. Az egész család próbál neki segíteni, de ? a hétf?t jelölte meg határid?nek, ameddig él, és minden nap "vágja a centit", tegnap azt mondta, hogy még 4 nap van az életéb?l, ma már csak 3. Ez hátborzongató. Annyira magabiztosan és elszántan közli ezt, hogy van benne valami igazság. Legalábbis számomra. Ugyanis annyit ijesztgetett már bennünket az öngyilkossággal, hogy már senki nem hisz neki. Az édesanyja se, a volt felesége se. Unokabátyám ugyanis elvált, de van 3 kisiskolás gyermeke, akik nagyon szeretik ?t. A válás után a volt feleségének nem lett kapcsolata, neki viszont volt 1-2, de véget is értek. A volt feleséggel jó a viszonyunk, neki is, vele együtt látogatjuk mi is a gyerekeket, tehát ezzel nincs hiba. De hiába mondjuk neki, hogy gondoljon legalább a gyerekeire, úgy t?nik, a gyerekek sem adnak neki er?t. Nekem most olyan ez a pár nap, mint egy lebegés a semmiben, ugyanis nem tudom, hogy mit gondoljak, mit higgyek, szinte megbénultam a rémülett?l, ugyanis én elhiszem neki, hogy megtenné (kis naiv hugi, tudom), de a többieken meg látom, hogy teljesen nyugodtak, abszolút nem hiszik el neki, és amikor az unokatesóm nélkül beszélgetünk err?l, akkor is azt mondják, hogy ne higgyek neki, hisz tudom, hogy hányszor eljátszotta már ezt. Tudom, persze. De most valahogy más. És ha mégis megteszi? Ezt már csak hétf?n tudom meg? Iszonyatos ez a visszaszámlálás.

Legjobb válasz: Már számos "öngyilkos-jelölt" emberrel találkoztam, munkámból és egyéb okokból eredõen is. Általában, amikor odajön valaki, hogy õ márpedig öngyilkos lesz, akkor õ figyelmet, megértést és segítséget kér. Ilyenkor a megoldás, ha a kést a kezébe adod, és közlöd, hogy jobb ezen túl lenni, semmint hétfõt megvárni. Neked is "jó", meg neki is "jó" lesz. Nem kell "hallgatni" a visszaszámlálás, nem kell "aggódni". Azonban bármennyire drasztikus és "hogy tehetnék ilyet" ez a helyzet, ezzel sokkolod az öngyilkos-jelöltet. Nemhogy megértést nem kapott, hanem azzal, amivel zsarolni akar, visszaüt. Hozzáteszem, sok ember kezébe adtam már kést, hogy tedd, hajrá, csak ne vérezz össze semmit, eddig EGY SEM tette meg. Persze ehhez meg kell ítélni a helyzetet, az elhangzottakat. De általában a segélykiáltást meg kell hallani, megérteni a problémát, és IRÁNYT mutatni, de SOHA NEM MEGOLDÁST (mert a fejedre nõnek), és ha õ a megoldást az öngyilkosságban látja, akkor bizony "támogatni". Ugyanis: 1. Ha valóban öngyilkos akar lenni, akkor meg fogja tenni. Ha ott vagy, ha nem. Ha "asszisztálsz", ha nem. Ezt erõszakkal tudod megakadályozni, de ha tényleg komolyak a szándékai, akkor az erõszak múltával teszi meg. Tehát aki MEG AKAR HALNI az meg is fog. 2. Ha nem akar öngyilkos lenni, akkor meg teljesen felesleges napokat zsarolva lenni. Le kell taglózni a helyzetet, mert akkor megtanulja, hogy valóban nevetségessé vált. Olyan helyzet nem áll fenn, hogy valaki NEM akar meghalni, de ha kést adsz a kezében meg fogja tenni. Ez pszichológia. Persze mindehhez pókerarc kell és nagy fokú emberismeret.

Már számos "öngyilkos-jelölt" emberrel találkoztam, munkámból és egyéb okokból eredõen is. Általában, amikor odajön valaki, hogy õ márpedig öngyilkos lesz, akkor õ figyelmet, megértést és segítséget kér. Ilyenkor a megoldás, ha a kést a kezébe adod, és közlöd, hogy jobb ezen túl lenni, semmint hétfõt megvárni. Neked is "jó", meg neki is "jó" lesz. Nem kell "hallgatni" a visszaszámlálás, nem kell "aggódni". Azonban bármennyire drasztikus és "hogy tehetnék ilyet" ez a helyzet, ezzel sokkolod az öngyilkos-jelöltet. Nemhogy megértést nem kapott, hanem azzal, amivel zsarolni akar, visszaüt. Hozzáteszem, sok ember kezébe adtam már kést, hogy tedd, hajrá, csak ne vérezz össze semmit, eddig EGY SEM tette meg. Persze ehhez meg kell ítélni a helyzetet, az elhangzottakat. De általában a segélykiáltást meg kell hallani, megérteni a problémát, és IRÁNYT mutatni, de SOHA NEM MEGOLDÁST (mert a fejedre nõnek), és ha õ a megoldást az öngyilkosságban látja, akkor bizony "támogatni". Ugyanis: 1. Ha valóban öngyilkos akar lenni, akkor meg fogja tenni. Ha ott vagy, ha nem. Ha "asszisztálsz", ha nem. Ezt erõszakkal tudod megakadályozni, de ha tényleg komolyak a szándékai, akkor az erõszak múltával teszi meg. Tehát aki MEG AKAR HALNI az meg is fog. 2. Ha nem akar öngyilkos lenni, akkor meg teljesen felesleges napokat zsarolva lenni. Le kell taglózni a helyzetet, mert akkor megtanulja, hogy valóban nevetségessé vált. Olyan helyzet nem áll fenn, hogy valaki NEM akar meghalni, de ha kést adsz a kezében meg fogja tenni. Ez pszichológia. Persze mindehhez pókerarc kell és nagy fokú emberismeret.
Pszichiáter látta már õt? ne haragudjatok, de nem a csodára kell várni, egy öngyilkosjelöltet mindig komolyan kell venni és orvoshoz vinni, mert depressziós beteg. meg kell vele értetni, hogy kezeltetni kell!
Általában az öngyilkosok nem hangoztatják, hogy mik akarnak lenni, jön az elhatározás és BUMM, meg is történt. Aznap általában hihetetlen boldogok, nem is látszik rajtuk, mert már annyira elszánták magukat. Remélem nálatok nem lesz tragédia és abbahagyja ezt az egészet!
Emberi ismereteimre alapozva mondom, hogy nem komolyan a szándékai, de mindenképp kell valaki aki elhiszi neki. Úgy képzelem, abból amit megtudtam ebben a pár sorban, hogy ha ezekben a napokban nem veszitek õt komolyan és csak nevettek rajta, akkor elõfordulhat, hogy megteszi, ha viszont legalább tettetitek, hogy aggódtok, akkor nem fogja megtenni. Ez a 10 éves gyerek felfogása :) Egyébként elárulod, hogy mi a gondja, vagy kicsit indiszkrét a kérésem?
Tényleg nagyon figyelj oda rá.az nap amikor annyira igérgette h az lesz, legyél vele ha tudsz. Nõvérem egyik jó barátja is évekig igérgette h öngyilkos lesz, és annyiszor monda h öt se vette senki se már komolyan.Aztán egyik nap megint úgy ment haza h öngyilkos lesz, nem vették komolyan a társaságból, mindenki nyugodtan ment haza, és másnap értesitették õket h éjjel kiugrott a 10krõl :S Aztán meg mindenki kivolt h miért nem vették komolyan a segélykiáltásait. a testvéred valószinüleg(remélhetõleg) csak figyelmet akar, h érezze h fontos másoknak.Figyelj rá nagyon!!!
Azt akartam írni, hogy szerintem hétfõn zárd be egy szobába , akármekkora õrültségnek is tûnik.De aztán rájttem, hogy felesleges, mert ha nem teszi meg hétfõn, megteszi kedden vagy máskor.Szerintem AZONNAL keress egy orvost! ---- Másrészrõl viszont, azok akik komolyan meg akarnak halni, azok senkinek sem szólnak a tervükrõl , nemhogy így világgá kürtölnék és számolnák vissza a napokat.Szóval , lehet, hogy megint csak "ijjesztgetni" akar mindenkit.
Figyeljetek nagyon oda rá.
Ha most rosszindulatú akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy az unokabátyád ezzel akarja felhívni magára a figyelmet. Bejelenti, hogy hétfõn öngyilkos lesz, és eljátssza a hattyú halálát. Aki tényleg öngyilkos akar lenni, az nem jelenti be elõre, nem számolgatja vissza nyilvánosan a napokat, és nem terrorizálja, zsarolja ezzel a családját. A baj az, hogy az öngyilkossággal sem old meg semmit, inkább csak tetézi a bajt. Tett valamit azért, hogy megoldja ezt a nagy gondot, vagy csak bejelentette, hogy hétfõn öngyilkos lesz? A leírásodból azt látom, hogy tudat alatt elvárná, hogy ti oldjátok meg a gondját, és így menekül a felelõsség elõl. Ha van rá lehetõség, ne hagyjátok magára hétfõn, szükség esetén hívjátok ki a mentõt. Ilyen idegi problémákkal egyébként is kezelni kellene. Tenni sajnos nem tudsz sokat (hacsak nem tudod a megoldást a bajára), õ azonban elég nagy gondban van most. Ha nem oldódik meg a helyzet hétfõre, akkor vagy "tartja a szavát", és öngyilkos lesz, vagy pedig nem. Az az érzésem, hogy nem fogja megtenni, mert ezek a fenyegetõzések tényleg inkább arra valók, hogy rá figyeljenek, hogy õ legyen a középpontban. Ha nem lesz öngyilkos (ne is legyen), akkor viszont megint nevetségessé teszi magát. Tudod, mint az a kisfiú, aki folyton farkast kiáltott, aztán már senki sem hitt neki. Annyit tudsz csak tenni, hogy nem hagyod magára hétfõn, és addig is lehetõleg sokat beszélgetsz vele. Nem is annyira a bajáról, hanem arról, hogy miért is jó neki, ha öngyilkos lesz. Szembesítsd azzal, hogy ez nem megoldás semmire, hogy a gyerekeit félárván hagyná, õk pedig egész életükben szenvednének attól, hogy az apjuk öngyilkosságot követett el. Ha megírnád, hogy mi az a nagy gond (csak nagyvonalakban, neveket elhallgatva), lehet, hogy többet tudnánk segíteni.
ezzel akarja felhívni magára a figyelmet. szereti sajnáltatni magát. ha öngyilkos akarna lenni, megtenné, nem visszaszámlálna mindenki tudtával. miért pont hétfõ?
Ne is foglalkozz az elõtted szólóval. Van, akinek könnyebb a lelkének, ha ilyen módon válaszol. Majd azért írd meg, hogy mi volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, aranyos vagy! Holnap hétfõ, nem vagyok se élõ, se holt.
Ne haragudj, nem akarok bunkó lenni, de elmeséled mi újság? Már hétfõ van, történt valami? Sokat gondolkoztam mit is tanácsolhatnék, de semmi okos nem jutott sajna eszembe.
23:06-os vagyok: Figyelj, nem akartalak megsérteni, de, ha elvonatkoztatnál attól, hogy családtag, akkor látnád, hogy mennyi energiát pazarolsz rá feleslegesen. Az unokabátyád alapból meg sem érdemli, mert gondolom látja, hogy mennyire bánt téged mégis ilyen dolgokkal rukkol elõ. Neked miért jó, hogy 24 évesen ilyenekkel teszed tönkre az életed? Úgyis felköti magát, ha akarja, akármit csinálsz. Ez van. Eleve egy normális ember nem mondd ilyet, mert tudja, hogy, ha megölné magát, akkor a szeretteinek okozná a legnagyobb fájdalmat azzal, hogy ilyen gyáva módon akar kibújni a felelõsségvállalás alól. A legnagyobb baj ezzel az, de ezt gondolom mindenkinek egyértelmû, hogy így nem csak magát büntetné...
orvoshoz, illetve pszichiátriára alapból nem lehet elvenni, mivel felnõtt ember, az ö belegyezése is szükséges. Ebben a helyzetben valószínû, hogy nem fog belemenni ilyenbe.
a gyerekeirõl meg már ne is beszülnünk, szóval sajnálom, de változatlan a véleményem.
Udv, na megtette?
A kérdező hozzászólása: Figyelj csak, kedves utolsó hozzászóló! Nem tudom, feltûnt-e, de a családtagomról beszélsz, akit szeretek! Remélem, a saját családtagodról is hasonlóképpen nyilatkozol!
Az ilyen gyáva ember, mint az unokabátyád halljon meg nyugodtan, amúgy is szükségünk van a "természetes kiválasztódásra".
nekem is volt már sajnos többször "szerencsém" ilyen emberekhez, aztán azóta is él mindegyik. egyszerûen a figyelmet akarják magukra felhívni, és élvezik hogy aggódnak értük, és a cél érdekében az sem érdekli õket hogy ez a másiknak szörnyû tud lenni. a doki meg csak akkor tud segíteni, ha a beteg maga is akarja a változást. különben semmi esély. sajnos vannak, akik szeretik sajnáltatni magukat, és így eszük ágában sincs megoldani a problémát v talpra állni, v legalább megpróbálni.
Csak akkor fog eza fajta zsarolás megszünni, ha a többiek nem játszák tovább a szerepüket - és láthatóan aggódnak a unokabátyádért. Ha leülsz vele beszélgetni és (nyugodtan, szakszerüen) megmondod neki, hogy te nem tudod megakadályozni, hogy megtegye, de öt szereted, ha megölné magát, akkor nagyon szomorú lennél és hiányozna neked. Általában ez használ, hogy te kilépsz abból a szereüböl, hogy lesed miden lépését, hogy nehogy tegyen magával valamit. Természetesen ha valaki tényleg komolyan gondolja, akkor meg is teszi, de éppen ezért senki nem tudja megakadályozni.
Persze figyelni kell rá, de aki meg akarja tenni az megteszi akkor is, ha virrasztasz mellette. Én a helyedben biztosítanám arról, hogy akárhogy is alakul az ügye Te mellette állsz és kész vagy segíteni neki, hogy rendbehozza az életét. Az, hogy mennyire figyelemfelkeltés nem lehet tudni, de inkább vedd komolyan, aztán cipeld el egy szakemberhez, hogy ne terrorizálja ezzel tovább a családját.
17:34 újra. Úgy értem másik pszichiátert. Most. Akár a Csernushoz is elviheted...
16:39-nek igaza van! Sürgõsen keress pszichiátert, és beszélj vele. Az általad leírtak alapján ugyanis unokabátyádnak nagyon súlyos személyiség zavarai lehetnek. Ez a magatartás tényleg egyértelmû felelõsség hárítás és figyelemfelkeltés magyarán teljes éretlenség és felelõtlenség azaz gyerekes. A baj az, hogy ha eléri a célját és komolyan veszik akkor "megnyerte a játszmát" és valaki megoldja helyette a dolgait, és ezt fogja játszani egész életében, míg ha nem veszed komolyan és esetleg mégis megpróbálja (ilyen esetekben ui. általában vigyáznak arra, hogy ne legyen sikeres, de elég rémisztõ legyen a családnak) akkor soha nem fogsz megbékélni azzal a tudattal, hogy nem tettél semmit. Fõleg, ha ne adj isten még sikeres is lenne. Ha tényleg segíteni akarsz neki és tenni érte akkor azonnal elkíséred/elcipeled pszichiáterhez és figyelsz rá, hogy rendszeresen el is járjon, ezek a dolgok ugyanis nem igen jönnek rendbe "csak úgy" maguktól!!
Ne haragudj, most olvasom, hogy már volt orvosnál. ha az a doki nem segített, másikhoz kell vinni és így tovább. nem szabad beletörõdni az állapotába. valószínûleg a gyógyszerek is azért nem hatottak, mert számára nem azok a fajták a megfelelõek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! Azért pont hétfõ, mert hétfõn dõl el egy fontos ügye, ami már most tuti biztos, hogy nem az õ javára fog eldõlni, és hát abból nagyon nagy hátránya lesz. Jobban nem írhatom le, annyira családi dolog, de nagyon szépen köszönöm, hogy megpróbáltok segíteni. Hétfõn nem lesz itthon, ezt a dolgát kell intéznie, ezért nem lehet bezárni, de amúgy sem merném, hiszen ahhoz kevés vagyok, a többiek meg nem támogatnának ebben, hiszen nem is hisznek neki. Az úton vagy akárhol egész nap simán megteheti. Pszichiáterhez jár és járt is, gyógyszereket szed a depressziójára, de nagyon kevés sikerrel. Az orvosa egyébként sem áll a helyzet magaslatán, más orvosról pedig hallani sem akar. Az a baj, hogy ha mégis megtenné, akkor érzem benne a mi kollektív felelõsségünket, hiszen jó elõre jelez, és meg kellene mentenünk. De ha követném is, megcsinálja azt, amit már megcsinált sokszor, hogy leráz valahogyan (mint egy akciófilmben), aztán vagy elõkerül vagy nem. Eddig még elõkerült. Tudom, hogy õ nem egyszerû eset már így felnõttnek (gyereknek nem volt ilyen), talán ezért is ért véget a házassága.
A kérdező hozzászólása: Hála a jó Istennek, nem!

35 hetes vagyok. Az tényleg igaz hogy ha sokat mozgok Bicózok, sétálok, ide-oda járok egész nap talpon vagyok akkor könnyebb lesz a szülés?

Legjobb válasz: Én ezt meg tudom erõsíteni. Nem azt mondom, hogy 100 %- ig így van, de az esetek 95 %-ában. Én rengeteget vagyok a szülészeten, és állítom neked, hogy a nyavajgós , nebáncsvirág anyukák szenvednek a legtöbbet, akikkel hímestojásként bántak a terhesség idején. A barátnõm veszélyeztetett terhes volt ( amit az sztk-s orvos és több szülésznõ megkérdõjelezett, hogy tényleg jogos e) és odáig fajult, hogy a muskátlikat nem locsolta meg, nehogy elvetéljen egy liter víz emelésétõl.Hihetetlen..Ha bírod, akkor nyugodtan legyél talpon, biciklizz, csak segíteni fog.

Én ezt meg tudom erõsíteni. Nem azt mondom, hogy 100 %- ig így van, de az esetek 95 %-ában. Én rengeteget vagyok a szülészeten, és állítom neked, hogy a nyavajgós , nebáncsvirág anyukák szenvednek a legtöbbet, akikkel hímestojásként bántak a terhesség idején. A barátnõm veszélyeztetett terhes volt ( amit az sztk-s orvos és több szülésznõ megkérdõjelezett, hogy tényleg jogos e) és odáig fajult, hogy a muskátlikat nem locsolta meg, nehogy elvetéljen egy liter víz emelésétõl.Hihetetlen..Ha bírod, akkor nyugodtan legyél talpon, biciklizz, csak segíteni fog.
A választ nem tom...én nekem most lesz az elsõ szûlésem és a mai napig dolgozom.37+1hetes vagyok.reggel 6kor kelek késõn fekszem mindent megcsinálok.a viráglocsolás, ültetés, fõzés, mosás, takaritás na és a munka...sõt kereskedelemben dolgozok.én igy érzem jól magam.hülyét is kapnék egész nap feküdnöm kéne.sztem ugy sokkal rosszabb.könnyü szûlést
Biciklizel ekkora hassal? Egyébként szerintem nem sok köze van a dolgoknak egymáshoz. Maximum jobb lesz az erõnléted, és jobban bírod a szülés okozta fizikai stresszt, de nem hinném, hogy könnyebb lenne.
Hát errõl már én is hallottam, lehet hogy van benne valami de nekem 2 barátnõm is elég aktív volt a terhessége alatt és mégsem ment olyan könnyen és gyorsan a szülés...mindketten kb. 10-13óra vajúdás után császárral hozták világra a babájukat. De remélem te kivétel leszel:) Én is ebben reménykedem elég aktív vagyok persze bizonyos keretek között. Könnyû szülést neked.
Szia!Én mind a 4 babámmal igen aktívan éltem a terhességek alatt. Nagy a ház, hatalmas a kert (700nm), állandóan tettem-vettem. Rettenetesen utáltam, ha ki akartak kímélni, nem bírtam volna, ha helyettem csinálnak valamit, amire én is képes vagyok. Most meg a 4. babával mondanom se kell itt volt a 3 nagy.. Mind a 4 szülésem könnyû volt, Az elsõ is 8 óra alatt lezajlott, a 3. babával épp, hogy beértünk a kórházba :) ) A pici lányom 10 évvel a bátyja után született, azt mondják ez olyan, mintha elsõ szülés lenne. Az elsõ fájástól a megszületéséig 9 óra telt el.. Szerinte abba, hogy ennyire könnyen szültem, belejátszott az is, hogy nem hagytam el magam. Persze azért ne hajtsd túl magad, ha úgy écv zed, hogy elfáradtál, pihenj le, lazíts!
A kérdező hozzászólása: hát persze anyukám az még az utolsó napon (szülés elõtt)biciklizett...ja és ugy indult el szülni hogy:hahóóó jöttem szülni és közbe nevetett:) és 1-2 óra alatt meg is lettem....szoal nemtom, de lehet van benne valami igazság
szió! én is jártam tornára az utolsó pillanatig, itthon ellipszis rtrénerrel edzettem, kertészkedtem, rengeteget gyalogoltam. ülni, feküdni nem tudtam :) sajnos nem szültem könnyen, de szerintem a kettõ között nem volt összefüggés. túlhordtam a babát, indították a szülést és nehezen tágultam. viszont sikerült simán szülnöm, ami lehet, hogy köszönhetõ volt a jó erõnlétemnek! mozogj, amennyit jól esik!

Mennyi idő után tanulják meg a babák, hogy a nem az tényleg NEM-et jelent?

Kisfiam 10 hónapos.Érti a szó jelentését,de mégsem fogad szót.Türelmes vagyok tízszer is elmondom,hogy nem szabad,mert anyáé,apáé.forró koszos stb. Ennek ellenére rendszeresen kinevet.

Legjobb válasz: szia! Mi 14-honaposak vagyunk,és már anyit mondtam a k i sfiamnak hogy nem szabad hogy már õ is azt mondja hogy NEM ,és rázza a kisfejét,olyan aranyos olyankor.Szerintem most még ugysem tehetsz semmit hiába mindod neki hogy nem szabad ugysem teszi meg.megérteni viszont megértik már ilyen idõs korban,mert pl az enyémnek ha azt mondom hogy ad ide szépen anyának akkor ide adja vagy azt mondom hogy na zárd csak be azt a cipõsszekrényt!-akkor bezárja szoval itt lehet hogy pont azzal a nemmel van a baj hogy azt kellene elhagyni és tényleg nem sokat mondogatni neki mert akkor nem lesz hatása késõbb,nem fogja tudni az igazi értelmét.Amugy még hozzá tenném hogy a 3-évesem még néha most sem érti azt hogy mit miért nem szabad mert nem akarja?-nem tudom

szia! Mi 14-honaposak vagyunk, és már anyit mondtam a k i sfiamnak hogy nem szabad hogy már õ is azt mondja hogy NEM , és rázza a kisfejét, olyan aranyos olyankor.Szerintem most még ugysem tehetsz semmit hiába mindod neki hogy nem szabad ugysem teszi meg.megérteni viszont megértik már ilyen idõs korban, mert pl az enyémnek ha azt mondom hogy ad ide szépen anyának akkor ide adja vagy azt mondom hogy na zárd csak be azt a cipõsszekrényt!-akkor bezárja szoval itt lehet hogy pont azzal a nemmel van a baj hogy azt kellene elhagyni és tényleg nem sokat mondogatni neki mert akkor nem lesz hatása késõbb, nem fogja tudni az igazi értelmét.Amugy még hozzá tenném hogy a 3-évesem még néha most sem érti azt hogy mit miért nem szabad mert nem akarja?-nem tudom
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Szia! Ha hangosan és szigorúan mondom neki, csak akkor fogadja meg, mert egy picit olyankor meglepõdik (megijed) és tart attól, hogy hirtelen felkapom és elviszem onnan. Egyébként kb. 10x kell ismételnem nekem is, és még 11. alkalommal is megteszi, amit nem szabad. Tényleg nem kell túl sokszor mondani, mert elveszti a foganatját. Én "türelmesen" nézem, ha hajigál, pakol, dobál, zúz, stb. csak ha muszáj a testi épsége érdekében, akkor avatkozok be.
Kisfiam 9hó. tökéletesen érti a nem-et, de kell hozzá a hangsúly is és akkor abbahagyja amit elkezdett. De csak akkor tiltok kifejezetten, ha balaesetveszélyeset tesz pl a sütõ ajtaját akarja nyitogatni, vagy a ruhaszáritót akarja rángatni, vagy az elektromos vezetékeket huzkodni. Ez a 3dolog a NEM kategóriába tartozik. Ami nem balesteveszélyes azt engedem neki, had ismerkedjen a világgal pl pakolhat a polcokrol, szétpakolhatja a játékait, felállhat bárhol ahol feltud - persze állandóan felügyelve van. Lehet elrontom igy és késõbb megbánom hogy keveset tiltottam, de lehet pont ez lesz a jo. Nyitott ez a kérdés még számomra. De rengeteg türelem kell és rengeteg ismétlés.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek is!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!