Találatok a következő kifejezésre: Az ovulációt lehet (117 db)

Ovulációkor előfordulhat egy kicsit véres nyálka? Aug.7-én jött meg, tegnap volt alhasi fájdalmam. Arra gondoltam, hogy az ovuláció lehet. Együtt is voltunk a párommal.

Ma délben meg egy adag nyálkás cucc volt a Wc papíron egy kis csepp vérrel. A ciklus.hu szerint nem most van az ovum, hanem pár nap múlva, de egy kicsit rendszertelen a ciklusom, szóval bármi lehet. 30-35 napra szokott megjönni. Vélemények?

Legjobb válasz: Igen lehet ovu jele!

Igen lehet ovu jele!
igen, ez lehet ovuláció
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Remélem ez tényleg az volt, és nem valami gond van! Nekem nem szokott ilyen lenni ovukor, csak fájás, szurkálás. Meg a szex sem volt a legkellemesebb, olyan feszítõ érzésem volt a hasamban. (nem azért, mert elõtte telezabáltam magam :) )
Nem hinném.
Nem, szerintem sem lehet.

A fogamzásgátló meggátolja a peteérést (ovuláció), de ha nincs ovuláció, akkor hogy lehet, hogy mégis menstruálunk, hisz a menstruációt az ovuláció előzi meg?

Legjobb válasz: "A tabletta célja, hogy több normál termékenységi funkciót úgy befolyásoljon, hogy a nõ 1) idõszakos meddõség vagy a spermiumok mozdulatlansága miatt nem tudjon foganni, és/vagy 2) ne tudja kihordani a terhességét (korai abortusz). Ezt a folyamatot többféle módon elõ lehet idézni. 1. Az ovuláció leállításával: Mikor petesejt érik, az agyalapi mirigy hormonokat termel, melyek a petefészkeket stimulálják a pete érlelésére és kilökésére. A kombinált tabletta általáb!n az agyalapi mirigy ezen hormonjainak kiválasztását állítja le, így nem lökõdik ki petesejt a petefészekbõl, tehát terhesség sem jöhet létre. Ha nincs megtermékenyíthetõ petesejt, akkor a nõ kémiailag steril. Azonban a csak progesztogén tartalmú tabletta gyengébb hatású. Általában nem akadályozza meg az ovulációt.[1] 2. A beágyazódás megakadályozásával: A termékenység másik fontos része az a folyamat, amely során a méh nyálkahártyája felépül, megvastagszik és fennmarad. Miután megtermékenyül a petesejt, általában beágyazódik ebbe a nyálkahártyába (endometrium), ahonnan táplálékot és a létfenntartásához szükséges anyagokat szerzi. A kombinált tabletta progesztogén komponense és a csak progesztogént tartalmazó minitabletta miatt a méhnyálkahártya elvékonyodik és kiszárad, így az embrió (a nemrég megtermékenyült petesejt) nem tud beágyazódni.[2] 3. A spermiumok vándorlásának gátlásával: Az ovuláció elõtt a méhnyak vizes nyálkát termel, emlyben a spermiumok fölúsznak a petesejthez. Ez a nyálka egyben táplálja is a spermiumokat. A progesztogén hatására a nyálka besûrûsödik, ezáltal gátolja a hímivarsejtek vándorlását. MINDIG ELMARAD AZ OVULÁCIÓ? Nem. A tablettát szedõk ciklusainak 2-10%-ában van ovuláció. MI TÖRTÉNIK, HA MÉGIS VAN OVULÁCIÓ? Ha a tabletta nem akadályozza meg az ovulációt, akkor lépnek mûködésbe az egyéb mechanizmusok. A besûrüsödött méhnyaknyák megnehezíti a hímivarsejtek számára, hogy elérjenek a petesejtig. Azonban ha mégis megtermékenyül a petesejt, új élet jön létre. A hormonok hatására lassul az új élet átjutása a petevezetõn, és az embrió már túl öreg lehet ahhoz, hogy életképes legyen, mire mégis eléri az anyaméhet. ha az embrió még életképes, mikor bejut a méhbe, akkor a méhnyálkahártya éretlensége, melyet a tabletta okoz, megakadályozza a beágyazódást. Az embrió meghal és maradványai kiürülnek a következõ vérzés során, ami mellesleg nem igazi menstruáció, bár általában annak érzékelik. "

"A tabletta célja, hogy több normál termékenységi funkciót úgy befolyásoljon, hogy a nõ 1) idõszakos meddõség vagy a spermiumok mozdulatlansága miatt nem tudjon foganni, és/vagy 2) ne tudja kihordani a terhességét (korai abortusz). Ezt a folyamatot többféle módon elõ lehet idézni. 1. Az ovuláció leállításával: Mikor petesejt érik, az agyalapi mirigy hormonokat termel, melyek a petefészkeket stimulálják a pete érlelésére és kilökésére. A kombinált tabletta általáb!n az agyalapi mirigy ezen hormonjainak kiválasztását állítja le, így nem lökõdik ki petesejt a petefészekbõl, tehát terhesség sem jöhet létre. Ha nincs megtermékenyíthetõ petesejt, akkor a nõ kémiailag steril. Azonban a csak progesztogén tartalmú tabletta gyengébb hatású. Általában nem akadályozza meg az ovulációt.[1] 2. A beágyazódás megakadályozásával: A termékenység másik fontos része az a folyamat, amely során a méh nyálkahártyája felépül, megvastagszik és fennmarad. Miután megtermékenyül a petesejt, általában beágyazódik ebbe a nyálkahártyába (endometrium), ahonnan táplálékot és a létfenntartásához szükséges anyagokat szerzi. A kombinált tabletta progesztogén komponense és a csak progesztogént tartalmazó minitabletta miatt a méhnyálkahártya elvékonyodik és kiszárad, így az embrió (a nemrég megtermékenyült petesejt) nem tud beágyazódni.[2] 3. A spermiumok vándorlásának gátlásával: Az ovuláció elõtt a méhnyak vizes nyálkát termel, emlyben a spermiumok fölúsznak a petesejthez. Ez a nyálka egyben táplálja is a spermiumokat. A progesztogén hatására a nyálka besûrûsödik, ezáltal gátolja a hímivarsejtek vándorlását. MINDIG ELMARAD AZ OVULÁCIÓ? Nem. A tablettát szedõk ciklusainak 2-10%-ában van ovuláció. MI TÖRTÉNIK, HA MÉGIS VAN OVULÁCIÓ? Ha a tabletta nem akadályozza meg az ovulációt, akkor lépnek mûködésbe az egyéb mechanizmusok. A besûrüsödött méhnyaknyák megnehezíti a hímivarsejtek számára, hogy elérjenek a petesejtig. Azonban ha mégis megtermékenyül a petesejt, új élet jön létre. A hormonok hatására lassul az új élet átjutása a petevezetõn, és az embrió már túl öreg lehet ahhoz, hogy életképes legyen, mire mégis eléri az anyaméhet. ha az embrió még életképes, mikor bejut a méhbe, akkor a méhnyálkahártya éretlensége, melyet a tabletta okoz, megakadályozza a beágyazódást. Az embrió meghal és maradványai kiürülnek a következõ vérzés során, ami mellesleg nem igazi menstruáció, bár általában annak érzékelik. "
Szia! Ami a 7 napos szünetben jelentkezik az a szó klasszikus értelmében nem menstruáció. Csak "menstuáció-szerû" vérzés.
Oké, de mi okozza ezt a menstruáció szerû vérzést?Erre én is kíváncsi vagyok.
Nem feltétlen gátolja meg a peteérést! Vmi váladék is keletkezik ami gátolja a spermiumok eljutását a petéig. A menstruácio pedig a nyálkahártyának a leválása.
Ovuláció nincs, és jól mondta az elõttem szóló a nyálkahártya leválása okozza a vérzést. Kényszerített vérzés.

Az ovuláció az 2 vérzés között van körülbelül és ugyhallottam hogy az ovuláció utáni 3. naptól a következő vérzésig nem lehet teherbe esni illetve kicsi az esélye.. Igaz ez?

Legjobb válasz: az ovuláció a ciklus 13-15. napja közé esik általában, ha az elsõ nap, amikor megjön. A petesejt az uvuláció idején szabadul ki és jellemzõen 1 napig marad megtermékenyíthetõ. A hímivarsejt 2 napig termékenyítõképes. (mindkettõ tovább is életben marad, de már nem termékenyítõ képes) ebbõl következõen az ovoluációt megelõzõ két nap és az azt követõ egy nap lehet teherbe esni. Elvileg. Ha arra játszol, hogy ne essél teherbe, akkor ebbõl következõen a menstruáció 11. és 16. napja között kell tartózkodnod a nemi élettõl. A módszer egyénbént teljes biztonságot nem ad, mert létezik spontán ovuláció is, ami a teljes ciklus alatt elõfordulhat. egyszóval tessék védekezni.

az ovuláció a ciklus 13-15. napja közé esik általában, ha az elsõ nap, amikor megjön. A petesejt az uvuláció idején szabadul ki és jellemzõen 1 napig marad megtermékenyíthetõ. A hímivarsejt 2 napig termékenyítõképes. (mindkettõ tovább is életben marad, de már nem termékenyítõ képes) ebbõl következõen az ovoluációt megelõzõ két nap és az azt követõ egy nap lehet teherbe esni. Elvileg. Ha arra játszol, hogy ne essél teherbe, akkor ebbõl következõen a menstruáció 11. és 16. napja között kell tartózkodnod a nemi élettõl. A módszer egyénbént teljes biztonságot nem ad, mert létezik spontán ovuláció is, ami a teljes ciklus alatt elõfordulhat. egyszóval tessék védekezni.
annak aki irta a választ teljesen igaza van szóval nyugodtan halgass rá!!!!! én is igy tudom!!!!!!

Ha nincs ovulációm, akkor soha nem eshetek teherbe, vagy azt ki lehet valamivel hívni? Valami gyogyszerrel?

Legjobb válasz: Természetesen ovuláció nélkül lehetetlen megtermékenyülni. Ebben az esetben Clostilbegytet szoktak felírni, de ahhoz kell, hogy azt megelõzõen vérzésed legyen (akár spontán, akár gyógyszerrel (Norcoluttal) elõidézve). Honnan tudod, hogy nincs ovulációd? Mit/miket tapasztalsz? Orvosnál voltál?

Természetesen ovuláció nélkül lehetetlen megtermékenyülni. Ebben az esetben Clostilbegytet szoktak felírni, de ahhoz kell, hogy azt megelõzõen vérzésed legyen (akár spontán, akár gyógyszerrel (Norcoluttal) elõidézve). Honnan tudod, hogy nincs ovulációd? Mit/miket tapasztalsz? Orvosnál voltál?
A kérdező hozzászólása: Szia.Igen voltam orvosnal endokrinologusnál is.Hát nincs menstruáciom csak 3-4havonta...A nogzasyom tabit akar felírni h elohivja ay ovuiláciot...remélem h sikerulni fog, ...de ugze attol még h most nincs ovuláciom az nem jelenti azt h nemlehet babánk, mert ha tabival elohivja és utána helyreáll akkor lehet..?!
Szia! Nekem sem volt ovum, kaptam rá gyógyszert(closti+duphaston), ezeket 3 hónapig szedtem, és a gyógyszer abbahagyása utáni hónapban teherbe estem :-) Esélyed megvan, ne aggódj!!Drukkolok. 28 hetes kismama
Dehogyis. Az ovulációhiánynak is számos oka lehet. Azt ki kell deríteni és meg kell gyógyítani, akkor az ovuláció, ezzel a fogamzóképesség helyreáll.
1) vannak, akik 3-4 havonta menstrualnak, amit megelozhet ovulacio - illetve nehez elkepzelni, hogy valodi menstruacio letrejojjon ovulacio nelkul 2) ha tenyleg nincsen ovulaciod, annak is sok oka lehet (sovanysag, pajzsmirigy problema, agyalapi mirigy problema, mellévesekéreg probléma, petefészek problema, genetikus elteresek stb.), mellyek nagy reszet az endokrinologusod remelhetoleg ki tudta zarni a vizsgalatai alapjan. Ezesetben egy hormonalis ovulacio-idukcio/kivaltas vagy tamogatas orvosilag megalapozott. Amennyiben erett petesej ovulacioja kivalthato, biztosan lehet gyermeked (akar termeszetes uton, akar lombikbebi programban)

Lehet palástfűteát inni a ciklus 2. fele környékén akkor is, ha még nem volt meg az ovuláció?

Vagy ezzel esetleg megakadályoznám, hogy megtörténjen az ovum?

Legjobb válasz: Ovulációig a cickafark a javasolt utána meg a palástfû. A palástfû nem akadályoznád meg meg az ovulációt, de csak akkor javasolt inni ha az már megtörtént.

Ovulációig a cickafark a javasolt utána meg a palástfû. A palástfû nem akadályoznád meg meg az ovulációt, de csak akkor javasolt inni ha az már megtörtént.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszodat
lehet inni, csak nem érdemes, mert szerintem bekavarhat. én mindig megvártam, amíg tuti volt az ovuláció (megemelkedett a hõm). egyébként nem szoktam a hõmet mérni, csak középidõben, meg a mensi elõtt.

Mekkora esély lehet a teherbeesésre, ha az ovuláció előtt 1-2 nappal, illetve utána 1-2 nappal volt az aktus?

Csak azon a "bizonyos 14-dik napon" ágyazódhat be? Vagy csak akkor van rá a legnagyobb esély, de más napokon is megtörténhet?

Legjobb válasz: Ovuláció elõtt és ovulációkor van legnagyobb esély, azért mert ha már kiszabadult a pete kb. 24 óra múlva már használhatatlanná válik. A spermimuok meg elélnek kb. 2-3 napot (persze már hallottam 6 napról is, de azt nem hiszem)

Ovuláció elõtt és ovulációkor van legnagyobb esély, azért mert ha már kiszabadult a pete kb. 24 óra múlva már használhatatlanná válik. A spermimuok meg elélnek kb. 2-3 napot (persze már hallottam 6 napról is, de azt nem hiszem)
Nekem legtöbbször az a bizonyos nap 17-dikén van, úgyhogy esetleg egy hõmérõzéssel, nyálkafigyeléssel sokat tudhatsz meg magadról. Érdemes megnézned az alábbi oldalt. http://www.babatervezok.otthona.net Hasznos infokhoz juthatsz a kérdésedet illetõen is.
Szia! A legnagyobb esély a teherbeesésre a fent irt napok a legalkalmasabbak. A peteérés általában a 14. napon történik, a pete a megtermékenyülés után még 3-4 napig a petevezetékben tartózkodik, osztodik és növekedik. Lassan sodrodik a méh ürege felé, a méh üregébe érkezve a pete a nyálkahártyába ágyazodik. Tehát a beágyazodás nem a 14. napon van.
Szia!A PÉ a nõk 65%-ánál a ciklusuk 10.-17.napjáig esik(normál 28 napos ciklusnál), a maradék 35 % a ciklus 1.-napjától(akár vérzés alatt) 10.-napjáig, vagy akár 17.-naptól 28.napig ovulál. Hõmérõzés, PG-53 ovulteszt, önmegfigyelés, és megtudod, hogy mikor van pontosan PÉ-d.Beágyazódni a megtermékenyítéstõl számított 7.-10.napon ágyazódik be, ezért van az, ha valakinek 28 napos a ciklusa amibõl a 12.napon ovulál, akkor a terhesteszt már mensi elõtt 1-2 nappal is lehet pozitív.De ha valakinek 28 napos ciklusból a 20.napon van PÉ-je, akkor hiába tesztel mensi elsõ napján, neki még 99%, hogy nem lesz pozitív, ha terhes is, csak 4-5 nappal késõbb, mert nincs még elég HCG a szervezetében.Egy öreg róka

Nagyon érzékenyek a melleim, fájt a hasam az ovuláció kb. felénél. Volt rendes nyák, de az ovuteszt és a hőmérséklet mégsem mutatott peteérést. Mitől lehet ez?

lehet hogy nem is volt? De akkor a többi tünet mit?l volt?

Legjobb válasz: Elõfordulhat, hogy nem volt peteérésed. A hõmérséklet mérése néha csalóka, de azért az ovutesztrõl rosszat még nem hallottam. Nekem pl. mindig olyankor van ovulációnak megfelelõ nyákom, mikor elvikeben már volt ovulációm.

Elõfordulhat, hogy nem volt peteérésed. A hõmérséklet mérése néha csalóka, de azért az ovutesztrõl rosszat még nem hallottam. Nekem pl. mindig olyankor van ovulációnak megfelelõ nyákom, mikor elvikeben már volt ovulációm.
Ovutesztet ugyan nem csináltam csak hõmérõztem és nekem se mutatott emelkedést(még a 37-et)sem érte el, mégis teherbe estem! Hát ezért nincsen100%!
Nekem nem jött be az ilyen teszt nem is akkor mutatta a pérést mikor volt! Sztem érdemesebb a nyákot nézni! Én mellette még hõmérõztem és nekem bejött de ez sem mindenkinek válik be! 11hetes kismama

Mi a libidó és az ovuláció pontosan? Lehet ezeket mérni, vagy valahol feljegyezni?

normális válaszokat, köszi!

Legjobb válasz: libidó: szexuális vágy, szexuális aktusra való hajlandóság, ezt nem tudom annyira megmagyarázni. ovuláció: tüszõrepedés, amikor a nõi petefészekben a pete megérik, kiszabadul a tüszõjébõl, és elindul a méh felé. ekkor történhet meg a megtermékenyítés, az ovuláció környéki napokban. általában a 28 napos menstruációs ciklus közepén, a 14 napon következik be, de nagyon nagy egyéni eltérések lehetnek.

libidó: szexuális vágy, szexuális aktusra való hajlandóság, ezt nem tudom annyira megmagyarázni. ovuláció: tüszõrepedés, amikor a nõi petefészekben a pete megérik, kiszabadul a tüszõjébõl, és elindul a méh felé. ekkor történhet meg a megtermékenyítés, az ovuláció környéki napokban. általában a 28 napos menstruációs ciklus közepén, a 14 napon következik be, de nagyon nagy egyéni eltérések lehetnek.
Libidó a szexuális vágy, ovuláció a peteérés.
oviláció mérése: minden reggel mérd meg a celsius fokot még takaró alatt a nem szervedben, amikor az ovuláció van, akkor pár tized fok eltéréssel nagyobb hõmérséklet mérhetõ, ovuláció után a pete 48 óriág termékenyíthetõ meg.

Kis szúrkálást érzek a hüvelyembe lehet az ovuláció jele? Más szokott ilyet érezni, mitõl lehet?

Legjobb válasz: Bármi okozhat a hüvelyben szúró érzést,de kétlem erõsen, hogy az ovuláció, mivel az feljebb, a jobb vagy baloldali petefészekben történik, távol a hüvelytõl. Lehet ártalmatlan dolog a szúró érzés, de fertõzés jele is, fõként ha folyással társul, esetleg méhszájseb,stb.

Bármi okozhat a hüvelyben szúró érzést, de kétlem erõsen, hogy az ovuláció, mivel az feljebb, a jobb vagy baloldali petefészekben történik, távol a hüvelytõl. Lehet ártalmatlan dolog a szúró érzés, de fertõzés jele is, fõként ha folyással társul, esetleg méhszájseb, stb.
Én akkor érzek pár nyilallást a hüvelyembe, amikor van tüszõrepedésem. Nálam ez tuti, mert magától nagyon ritkán van, ha pedig stimulálnak és meg is reped, akkor érzem. Ha több tüszõm van, akkor erõsebben és többször. Dokitól még nem kérdeztem meg, hogy ez tényleg attól van-e, de amikor ezt érzem utána UH is mutatja, hogy megrepedt a tüszõ.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!