Találatok a következő kifejezésre: Az ovulációs reggel (16 db)

Az ovulációs tesztet egy nap többször is kell használni (például reggel és este) ahhoz, hogy pontosan megállapítható legyen a termékeny nap?

Legjobb válasz: Nem!! Az lh (ovulacios teszt) peteeres kormyeken csk egyszer kell hasznalni egy nap es akkor is delutan 5 utan. Addigra telik a szervezet fel az lh hormonnal. De egymas utan legalabb 5-6 napig kell nezni, mig el nem jon a peteeres. Reggel teljesen felesleges hasznalnod. Reggel csak jostesztkent hasznalhato a ciklus vegen.

Nem!! Az lh (ovulacios teszt) peteeres kormyeken csk egyszer kell hasznalni egy nap es akkor is delutan 5 utan. Addigra telik a szervezet fel az lh hormonnal. De egymas utan legalabb 5-6 napig kell nezni, mig el nem jon a peteeres. Reggel teljesen felesleges hasznalnod. Reggel csak jostesztkent hasznalhato a ciklus vegen.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a gyors választ!

Tegnap este pozitív lett az ovulációs tesztem, sőt ma reggel is ugyanolyan erős pozitív csík jelent meg. Akkor most mikor van/volt/lesz a peteérésem?

Ma vagyok a ciklusom 16. napján.

Legjobb válasz: Akkor van ovuláció amikor elõször negatív az ovulációs teszt

Akkor van ovuláció amikor elõször negatív az ovulációs teszt
Rajta van a használatin, de általában a pozitív után 24-36 órán belül megreped a tüszõ. Legyetek együtt ma is és holnap is. Meg utána is és így nem késtek le semmit.

Az ovulációs tesztet reggel érdemes használni? Hogy használjam hogy biztos legyen? Érdemes egyáltalán használni?

Legjobb válasz: Ha a peteerest akarod vele nezni akkor deutan 5-7 kozott kell hasznalni a tesztet, reggel nem jo. Ugyanis a szervezetben az lh hormon adigra gyulik fel, es mutstja meg a masnapi peteerest. De ha terhesseget akarsz vele nezni a honap vegen (elobb kimutatja) akkor reggel kell nezned elso pisibol, es egymest kovetoen 5 -6 napon keresztul es erosodnie kell a csiknak.(Itt mar hcg hormont nezel vele) En is ovutesztel neztem peteeres utan a 11. naptol hogy alakul -e valami. Es most 23 hetes vagyok. Sok szerencset a teszteleshez!

Ha a peteerest akarod vele nezni akkor deutan 5-7 kozott kell hasznalni a tesztet, reggel nem jo. Ugyanis a szervezetben az lh hormon adigra gyulik fel, es mutstja meg a masnapi peteerest. De ha terhesseget akarsz vele nezni a honap vegen (elobb kimutatja) akkor reggel kell nezned elso pisibol, es egymest kovetoen 5 -6 napon keresztul es erosodnie kell a csiknak.(Itt mar hcg hormont nezel vele) En is ovutesztel neztem peteeres utan a 11. naptol hogy alakul -e valami. Es most 23 hetes vagyok. Sok szerencset a teszteleshez!
A kérdező hozzászólása: köszönöm:) Jó egészséget mindkettõtöknek!
Érdemes használni a tesztet és szerintem is az esti órák a legjobbak, mert én is így csináltam.


Az ovulációs teszteket a nap bármely szakában meg lehet csinálni, vagy azt is reggel kell, mint a terhességi tesztet?

Dm-ben vásárolt corax márkájú termékr?l van szó. Mellesleg melyik fajta megbízhatóbb?? Bár csak ezt az egyet láttam a polcon.

Legjobb válasz: Ha LH-ként akarod használni, vagyis hogy az ovulációt mutassa ki, akkor késõ délután, kora este kell használni. Késõbb, ha orákelnek, vagyis jóstesztnek szeretnéd koraterhesség kimutatására, akkor kell reggel. Sok szerencsét!

Ha LH-ként akarod használni, vagyis hogy az ovulációt mutassa ki, akkor késõ délután, kora este kell használni. Késõbb, ha orákelnek, vagyis jóstesztnek szeretnéd koraterhesség kimutatására, akkor kell reggel. Sok szerencsét!
A kérdező hozzászólása: köszi!
A DM-es és a Rossmannos is jó! A Rossmannos azért jobb (igaz kicsit drágább) mert könnyebben ketté tudod vágni, és így 5 helyett 10 teszted lesz. A corax-os kis mü.dobozát kell szétpattintani. :) Egyébként mind a kettõ nagyon jóóóó!!
A kérdező hozzászólása: köszi a jó tippet!! Megpróbálom szétszedni az egyiket. :-)
Persze, lehet. Azt jelenti, ovulációd lesz/volt mostanában.

Ha az ovulációs teszt szerda reggel 100% pozitív, akkor csütörtök hajnalban már késő összehozni a babát?

Legjobb válasz: Nem, sõt, elvileg akkortájt van pont peteérérsed. A pozitív ovuteszt után 24-36 óra múlva peteérés.

Nem, sõt, elvileg akkortájt van pont peteérérsed. A pozitív ovuteszt után 24-36 óra múlva peteérés.
A kérdező hozzászólása: szerdán délután volt a legerõsebb! csüt. péntek szombat egyre halványabb és vasárnap semmi.
Akkor a tesztek alapján csütörtökön lehetett az ovud. Szóval akkor ha kedd-szerda-csütörtök valamelyikén voltatok együtt, akkor nagyon esélyesek vagytok.
A kérdező hozzászólása: Csütörtök hajnali 3-kor :) Esély? Remélem még van!
Úgy érted, hogy csütörtökre virradólag halnali 3-kor? Mert akkor az tökéletes!
A kérdező hozzászólása: IGEN!!!!!! JAJ, BÁRCSAK JÓ LENNE AZ IDÕZÍTÉS!!!!!! Figyelj, nem értek valamit! Múlt héten volt pozi. az ovu tesztem. Szombat-Vasárnap totál negatív. Erre meg most csináltam még egyet és megint halványan pozitív. Nem lehet havonta többször peteérésem. Nem lehet, hogy most majd jóstesztként mûködik???
A kérdező hozzászólása: nem mutathat ki esetleg 5 napos babát mint jósteszt az ovu teszt????
Ha halvány pozitív, azzal nem kell foglalkozni, csak akkor számít pozitívnak, ha a tesztcsík legalább olyan erõs, vagy még erõsebb, mint a kontrollcsík. Sokaknak kimutat a teszt minimális LH szintet a ciklustól függetlenül, ez normális. Jóstesztként a 11. dpo-tól érdemes használni, viszont azt reggeli elsõ vizeletbõl. És úgy mutathat terhességet, ha több napon át csinálod, és egyre erõsödik a tesztcsík.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ :)
De szerdán délután is erõs pozitív volt? és csütörtök-péntek délután?
A kérdező hozzászólása: szombaton már nagyon halvány volt a csík és vasárnap semmi!
Bocs az offért, de az ovutesztet nem délután kell csinálni?
De, délután a legjobb, de anno amikor én is használtam, az ovu közeledtével én is megcsináltam délelött és délután is. A pozitív napomon nekem is már délelött pozitív volt. Elsõ voltam
A kérdező hozzászólása: Csatlakozom az elõttem szólóhoz :) Én is reggel és délután néztem! Kedd délután halvány volt, szerda reggel meg ezerrel pozitív!
Köszi, akkor bevetem magam a duplázásba én is! Hajrá mindenkinek!
Az ovutesztet délután kell csinálni! Pont azért, mert eltérõ eredményeket produkál reggel, és délután, és az ovuláció szempontjából a délutáni eredmény a mérvadó! Most hiába volt szerdán reggel erõs pozitív, ha délután még nem volt az, akkor még nem vagy az LH csúcson, tehát nem biztos, hogy akkor 24-36 óra múlva következik be az ovu, hanem késõbb.
A kérdező hozzászólása: Viszont akkor nagyobb az esély arra, hogy nem futottam ki az idõbõl (mármint a petesejt 24 órán belüli megtermékenyítésébõl). A pénteki hajrá még jó lehetett :)
Igazából az a lényeg, hogy a pozitív melyik napon lett elõször negatív, vagyis amikor már halványodott a tesztcsík az elõzõ naphoz képest. Persze a délutáni teszteket tekintve. Mert akkor aznapra tehetõ az ovuláció, és ha aznap együtt voltatok, és/vagy az elõtte lévõ 1-2 napban, akkor esélyes a baba.
elírtam. :) Szóval az a lényeg, hogy a pozitív után melyik napon lett elõször negatív.
Szia! Megkérdezhetem, hogy mi lett az erdmény? Lett baba? Én is ugyanebben a helyzetben vagyok. Már volt egy spontán vetélésem és félek mindentõl. Most próbálkozunk újra. Elõzõleg nem szedtem vitamint, de már 2 hónapja szedem. Remélem segít! Nagyon vágyunk már egy babára.

Febr.24-én délután az ovulációs tesztem nagyon erős pozitív volt, másnap 25-én reggel együtt voltunk, és rá 2 napra is. Szerintetek?

Febr. 24-én délután az ovulációs tesztem nagyon erős pozitív volt, másnap 25-én reggel együtt voltunk, és rá 2 napra is. Szerintetek jó volt az időzítés? Ma vagyok 6 dpo-n, mensit 10 nap múlva nem várom. Mikor kezdődhet(ett) a beágyazódás, ha sikerült? :)

Legjobb válasz: 25-én 26-án nem csináltál már tesztet? A pozitív ovuteszt után 1-2 nap múlva várható az ovuláció, és a pozitív utáni elsõ negatív ovuteszt jelzi. Szóval 25-26-án lehetett. Úgyhogy még csak a 4-5 dpo-n lehetsz. Az idõzítés tökéletes volt, mostmár csak várni kell. A beágyazódás a megtermékenyüléstõl számított 7-10 nap körül történik.

25-én 26-án nem csináltál már tesztet? A pozitív ovuteszt után 1-2 nap múlva várható az ovuláció, és a pozitív utáni elsõ negatív ovuteszt jelzi. Szóval 25-26-án lehetett. Úgyhogy még csak a 4-5 dpo-n lehetsz. Az idõzítés tökéletes volt, mostmár csak várni kell. A beágyazódás a megtermékenyüléstõl számított 7-10 nap körül történik.
A kérdező hozzászólása: Másnap 25-én már halványabb volt a tesztcsík, mint a kontroll :)
Értem, akkor 25-én volt az ovud, és 10-én kell majd megjönnie a mensidnek. Vagyis akkor nem kellene. :) Sok sikert! Drukkolok!
De nagyon jó, hogy este együtt voltatok és legyetek együtt ma is.
Ne "matekozzatok" annyit, inkább szeretkezzetek amennyiszer csak kívánjátok!

MIkor kell nézni az ovulációs folyást.12. napon vagyok és reggel tapasztaltam tojásf. Folyást, egész nap ilyennek kell lenni?

Nekem elég sokáig majdnem 5 napig szokott ilyen lenni, normális ez? Ma már fájdogál a hasam is. Mikor kezdjem az ovutesztelést?

Legjobb válasz: igen, normális, az utolsó ilyen nap után van az ovu!A folyás elkezdõdésekor kezd a tesztelést, és akkor pontosan látod majd!

igen, normális, az utolsó ilyen nap után van az ovu!A folyás elkezdõdésekor kezd a tesztelést, és akkor pontosan látod majd!

A hőm felment a mindennapos 36.4-ről 37.1-re már tegnap reggel, az ovulációs teszt viszont (patikai, elég drága fajta. ) ma is negatív. Akkor most van peteérés (tüszőrepedés) vagy nincs?

Legjobb válasz: Aznap, amikor a hõd felmegy, aznap van ovulációd. Ezen a napon a teszt már negatív. Ez benne is van az elég drága, patikai teszt tájékoztatójában. A teszt az ovuláció elõtt 24-36 órával lesz pozitív. Az LH hormon megnövekedett mennyiségét méri. Ez az LH csúcs nagyon rövid ideig tart, csak pár óráig. Elképzelhetõ, hogy épp nem találtál bele, azért lett a korábbi napokon is negatív a teszt - ha korábban is teszteltél.

Aznap, amikor a hõd felmegy, aznap van ovulációd. Ezen a napon a teszt már negatív. Ez benne is van az elég drága, patikai teszt tájékoztatójában. A teszt az ovuláció elõtt 24-36 órával lesz pozitív. Az LH hormon megnövekedett mennyiségét méri. Ez az LH csúcs nagyon rövid ideig tart, csak pár óráig. Elképzelhetõ, hogy épp nem találtál bele, azért lett a korábbi napokon is negatív a teszt - ha korábban is teszteltél.
A kérdező hozzászólása: Hát, ha tegnap hajnalban megtörtént, akkor ma már hiába csináltuk :( Illetve nem hiába, csak nem lesz baba belõle.
Én hosszú hónapokig próbálkoztam a hõm alapján belõni az alkalmas idõpontot. Majd egyszer vettem ovutesztet. A hõm már 2. napja volt magasan, mikor az ovuteszt elöször lett pozitiv. Babás lettem egybõl! Tehát nekem a hõmérés semmit nem segitett.
A kérdező hozzászólása: Szerda óta minden nap teszteltem, ugyanabban az idõben és minden nap negatív volt. Ma reggel voltunk együtt a férjemmel, tegnap elaludtunk :( Azért még beletrafálhattunk, szerinted? Tegnap reggel óta magas a hõm.
Ha már felment a hõd, akkor az azt jelenit legtöbbször, hogy az ovuláció már megtörtént. A hirtelen proginövekedés nyomja fel úgy tudom, ami az ovu után jelentkezik. Van úgy amúgy tényleg hogy végig nega teszt és mégis megtörtént az ovuláció. Szerintem ez történt. És valószínû hogy tegnap vagy ma hajnalban.
Ha tegnap elõtt is csináltátok akkor még lehet baba. Ovutesztrõl annyit, hogy nekem volt már 11:30-kor, 14:00-kor és legutóbb 21:00-kor pozitív. Nem egyszerû eltalálni :( Akkor tesztelek 3 óránként a 100 ft-ossal, amikor fájdogálnak a petefészkeim...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, próbálok pozitívan gondolkodni és reménykedem. Nagyon szeretnék babát és hát nem vagyok már sajnos mai csirke, ez eleve nehezíti a dogot. :(
Hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: 38 és elsõ baba lenne.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!