Találatok a következő kifejezésre: Az ovulációs használom, (16 db)

Rosszul használom az ovulációs mikroszkópot?

Láttam, hogy nagyon sok kérdést tesznek fel ezzel a szerkenty?vel kapcsolatban és eléggé megoszlanak a vélemények.

Legjobb válasz: Nem te hogy használod de nekem állandóan buborékos reggel delben és este is.Nyálmitából és cervix váladékból egyaránt:(n sajna nem jött be hiába vártam hogy megszáradjon.Jó mondjuk ehez hozzá tartozik hogy nekem z elmult 2 évben 1x volt pé-m az is clostival.De a hónapban is szedtem Clostit és tuti volt pé-m doki mondta és mégse lett páfrányos:( Kívánok neked sok szerencsét a mikoroszkophoz és mielöbbi babázást:)

Nem te hogy használod de nekem állandóan buborékos reggel delben és este is.Nyálmitából és cervix váladékból egyaránt:(n sajna nem jött be hiába vártam hogy megszáradjon.Jó mondjuk ehez hozzá tartozik hogy nekem z elmult 2 évben 1x volt pé-m az is clostival.De a hónapban is szedtem Clostit és tuti volt pé-m doki mondta és mégse lett páfrányos:( Kívánok neked sok szerencsét a mikoroszkophoz és mielöbbi babázást:)
A kérdező hozzászólása: Én csak nyálból néztem eddig, mert sokat olvastam ezzel kapcsolatban és azt írták, hogy csak nyállal is lehet. Ha nem mindegy, akkor miért írják, hogy nyál vagy cervix- váladék??? Szóval neked sem jött be...:( Köszi a választ!!!
Csak reggel csináld nyálból!! Tegyél rá bõven, és hagyd megszáradni teljesen, ha kell akár 10-20 percig is.

Az ovulácios mikrószkópnál mennyire befolyásoló tényező, hogy a nap mely időszakában használom? Mert az ovu tesztnél azt olvastam, hogy inkább az esti órákban kell.

Legjobb válasz: Nekem az vele a tapasztalatom, hogy nyálból reggel jó csinálni, amikor felkelsz, és még nem szel, nem iszol a világon semmit. Amikor ugyanis megvettem "úton-útfélen" teszteltem vele és is, és valahogy nekem délután többnyire mindig teljesen páfrányos, még akkor is ha nem eszem, nem iszom elõtte. Azt olvastam ugyanis, hogy az ösztrogén szintje ( és hát ugyebár azt teszteli ez az "izé") napszakonként változik. Viszont ha nem vagy utálós, akkor használd cervixváladékkal, mert nekem a reggeli nyállal is 5 napig páfrányos ( az utolsó ilyen napon van a pé-m) cervixváladékkal viszont csak egyetlen egy napon, éppen amikor kell! Sok sikert hozzá!

Nekem az vele a tapasztalatom, hogy nyálból reggel jó csinálni, amikor felkelsz, és még nem szel, nem iszol a világon semmit. Amikor ugyanis megvettem "úton-útfélen" teszteltem vele és is, és valahogy nekem délután többnyire mindig teljesen páfrányos, még akkor is ha nem eszem, nem iszom elõtte. Azt olvastam ugyanis, hogy az ösztrogén szintje ( és hát ugyebár azt teszteli ez az "izé") napszakonként változik. Viszont ha nem vagy utálós, akkor használd cervixváladékkal, mert nekem a reggeli nyállal is 5 napig páfrányos ( az utolsó ilyen napon van a pé-m) cervixváladékkal viszont csak egyetlen egy napon, éppen amikor kell! Sok sikert hozzá!
A legjobb a reggeli nyál. Hagyd, hogy jól megszáradjon és csak utána nézegesd. De a legjobb reggel és délután, mert akkor van hasonlítási alapod.

Szerintetek használ az ovulációs mikroszkóp?

Egyszerüen nem tudok rájönni, hogy mikor lehet peteérésem, és arra gondoltam, hogy veszek egy ilyen ovus mikroszkópot, elvégre, olcsóbb ,mint az ovu teszt, és csak használ, vagy nem?

Legjobb válasz: Én sokat szenvedek vele mert összevissza mutat pedig mindent betartok.Még nem adtam fel mert lehet nem vagyok elég tapasztalt!

Én sokat szenvedek vele mert összevissza mutat pedig mindent betartok.Még nem adtam fel mert lehet nem vagyok elég tapasztalt!
Szerintem megbizhatatlan, ugyan be lehet kb.-ra lõni az alapján az ovut, de nem mindig. Én egyszerre használtam az ovu tesztekkel, és a mikroszkóp már régen elkezdett pázsit mintát mutatni, de a tesztek még negák voltak, akkor is, amikor a mikroszkópon teljes pázsit minta volt, csak utána 1-2 nappal lettek pozitív a tesztek, és ugye a peteérés ráadásul az elsõ negatív napon van. Úgyhogy, jó elõre jelezte már, de, ha az elsõ pázsitos napon vagyunk együtt, akkor biztos, nem esek teherbe.
Mi annak idején mikor eldöntöttük, hogy babát szeretnénk (2008. októbere) Nézegettem minden reggel szorgalmasan, illetve dolgoztunk is rajta. Október 28-ra pozitív lett a terhességi tesztem. Szerintem vegyél nyugodtan, bár nem merem 100%-ig állítani, hogy csak emiatt sikerült, mi is inkább kíváncsiságból nézegettük. De találtam egy tök jó oldalt amin rajta van, hogy mikor érdemes próbálkoznod. Ha érdekel akkor majd belinkelem. Mi is ez alapján "dolgozunk" nemsokára! :)
szerintem jó!
Szerintem szuper kis szerkezet!!! 2008. januárjában vettem, 1 hónap alatt kitapasztaltam a mûködését(ábrákat), és márciusban már terhes is voltam. Most nyár végén akartuk elkezdeni a tesó-projektet, és a mikroszkópnak hála az elsõ próbálkozós hónapban sikerült is (most 14 hetes terhes vagyok). Én azért vettem, mert rendszertelen a menstruációm (31-51 napos ciklusok). Szerintem megéri megvenni! Sok sikert!!
Nagyon szívesen belinkelem az oldalt: http://www.ciklus.hu/ ez nagyon szuper kis oldal sajnos az elõ terhességem elõtt még nem tudtam róla, most a második elõtt nagyon hasznos, fõleg, hogy a férjem külföldön, dolgozik és a nekünk jó idõpontban tudja kivenni a szabiját :) és még egy http://www.euuzlet.hu/ovul/ovulcalc.html Remélem tudtam segíteni! Sok szerencsét!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek! Szerintem akkor kipróbálom!

Hogy kell használni az ovulációs tesztet? (most használnék először)

Az ovus teszt tájékoztatóján van egy táblázat,mely megmutatja,hogy mikor kell kezdeni a tesztelést.Ha 26 naposak a ciklusok,akkor 9.napon a vérzés után,ha 28 napos,akkor a 11.napon.Eddig mindig 26 naposak voltak a ciklusaim,viszont most aug.15-én kellett megjönnie,de 2 napig csak pecsétel? volt,igazából 17-én volt a normális mennyiség.Most melyiket nézzem?Melyik a vérzés els? napja? Segítenétek?

Legjobb válasz: Remélem nem voltam bonyolult... :)

A kérdező hozzászólása: Remélem nem voltam bonyolult... :)
A rendes piros vér az elsõ nap.
A kérdező hozzászólása: Köszi. De akkor ha keddet nézem, akkor 28 napos volt most a ciklus, akkor a 11.napon kezdjem el, vagy 17-hez adjak az eddigi 26 napos ciklusnak megfelelõen 9 napot?
Nem késel le semmirõl, ne aggódj. Nekem 28 napos a ciklusom, de a 13. nap elõtt még nem volt + ovutesztem. (Mármint valóban +, amikor erõsebb a tesztcsík a kontrollnál) Szerintem 17-ét vedd 1. napnak, ha elõtte nem volt erõsebb, mint 15-én. Valószínû 2 vonalat fogsz látni, de a teszt csak úgy +, ahogy a használatin van. Látod majd, ahogy erõsödik napról-napra. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor azt hiszem, 17.-éhez képest a 11.napon kezdek nézelõdni...

Van valami jelentősége annak, ha az ovulációs tesztet egyik nap este 6-kor, másik nap pedig este 8-kor használom?

Legjobb válasz: Nincs.Mindkét idõpont jó.A lényeg h du. legyen,mert napközben termelõdik és nem éjjel.De érdemes elötte kicsit ritkábban pisilni,kevesebbet inni, h töményebb legyen.

Nincs.Mindkét idõpont jó.A lényeg h du. legyen, mert napközben termelõdik és nem éjjel.De érdemes elötte kicsit ritkábban pisilni, kevesebbet inni, h töményebb legyen.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm.

Szeretném ha leírná vki az ovulációs teszt használatát, hogy mennyibe kerülhet? Ha megveszem és használom már tudni fogom mikor van ovulációm, vagy ezt is bizonyos napon kell elvégezni?

Többször is lehet használni, vagy ez is egy alkalomra szól? Ha megvan mikor van ovulációm akkor a legalkalmasabb az együttlét? Még kezd? vagyok e témában.

Legjobb válasz: Többféle ovu teszt van.Van valamiféle mikroszkóp,és van csíkos ovu teszt.Olyan mint a terhességi,és úgy is kell használni.Nekem olyan van.Én vateráról vettem, ott 1800-2000Ft 20db.És úgy kell használni hogy ha tudod kb. mikor szokott pé lenni akkor elötte kb. 4-5 nappal elkezdesz tesztelni.De ezt nem a reggeli elsõ vizeletbõl kell.Az a lényeg hogy tesztelés elött 2 órával csökkenteni kell a folyadék bevitelt.A csomagoláson rajtavan hogy mikor pozitív.És a pozitív teszt után kb.24-36 órával lesz a péd.Ha nem tudod hogy mikor van péd akkor az elsõ hónapban érdemes rögtön mensi után elkezdeni a tesztelést.Aztán meg már kb. ugyan akkor ha nem jönne ossze elsõre.Hallottam hogy volt akinek 1-2 hónapban így összejött a baba, de hallottam olyat is akinek 1-2 év múlva vagy akkor se. Sok sikert!

Többféle ovu teszt van.Van valamiféle mikroszkóp, és van csíkos ovu teszt.Olyan mint a terhességi, és úgy is kell használni.Nekem olyan van.Én vateráról vettem, ott 1800-2000Ft 20db.És úgy kell használni hogy ha tudod kb. mikor szokott pé lenni akkor elötte kb. 4-5 nappal elkezdesz tesztelni.De ezt nem a reggeli elsõ vizeletbõl kell.Az a lényeg hogy tesztelés elött 2 órával csökkenteni kell a folyadék bevitelt.A csomagoláson rajtavan hogy mikor pozitív.És a pozitív teszt után kb.24-36 órával lesz a péd.Ha nem tudod hogy mikor van péd akkor az elsõ hónapban érdemes rögtön mensi után elkezdeni a tesztelést.Aztán meg már kb. ugyan akkor ha nem jönne ossze elsõre.Hallottam hogy volt akinek 1-2 hónapban így összejött a baba, de hallottam olyat is akinek 1-2 év múlva vagy akkor se. Sok sikert!
Én ovulációs mikroszkópot használok. Ezt egyszer kell megvenni (kb. 2600 Ft) és gyakorlatilag korlátlan ideig használható, ha nem sérül meg, v. nem törik el. Ezt is a számított peteérés elõtt néhány nappal kell elkezdeni használni. Reggel nyálat, vagy méhnyakváladékot kell tenni a tárgylemezre, megszáradni hagyni, és attól függõen, hogy köröcskéket, v. páfrányokat látsz, tudhatod, hogy termékeny napjaid vannak-e. Az elsõ napokban bizonytalan voltam, de a második peteérésemnél már nagyon egyértelmûek voltak a páfrány alakzatok. Picit gyakorolni kell, hogy nézd, milyen fénynél, milyen távolságból, de nagyon egyszerû, praktikus és gazdaságos a használata, ha már megszoktad.

Az ovulációs tesztet használom, de már a 16. napnál járok az u. só mensim óta és nem akar"páfrányosodni". Rosszul csinálok v. mit?

Legjobb válasz: Hány naposak a ciklusaid? Egy 32 napos ciklusnál a 16-17 napi ovuláció még jó! A minimikroszkóp mellett hasznos ha LH tesztet,és hõt is nézel, így tuti biztosra kimuatható a pé.

Hány naposak a ciklusaid? Egy 32 napos ciklusnál a 16-17 napi ovuláció még jó! A minimikroszkóp mellett hasznos ha LH tesztet, és hõt is nézel, így tuti biztosra kimuatható a pé.
szia! nekem pont, hogy másfél hete páfrányos, és ma kellene megjönni! az a lényeg.hogy ne legyen habos a nyál, bõ legyen és ne érjen hozzá az ujjad az üveghez! csak óvatosan húzd végig a nyálat az üvegen! de lehet, hogy nincs is ebbe a hónapba peteérésed! remélem tudtam segíteni!
második válaszoló vagyok! ja és még az is fontos, hogy teljesen száradjon meg, amihez nem elég 6-8 perc!
Az LH teszt a legtutibb dolog! Ha pozitív (erõs két csík) akkor 24-36 óra múlva következik az ovuláció. Szorítok!!!
Kedves második válaszoló: másfél hete páfrányos???? Nem lehet hogy babó?? Azt hallottam (és itt is olvastam valakinél)ki mutatja azt is
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem egyforma a ciklusom.26-32 nap közt ingázik.Viszont babát nagyon szeretnénk, de eddig semmi!3 hónapja probálkozunk.Mit javasoltok? Köszönöm az eddigi segítséget!Ancsy
A kérdező hozzászólása: A t.hõm 36.9 C.azt néztem.Az Lh teszt tutira jó akkor is ha nem pontosan jön meg, hanem eltéréssel?????
A kérdező hozzászólása: Vettem LH tesztet, de az is elkeserített!Semmi!!! Köszönöm, hogy szorítasz!!!Ez jól esik!!! Pusssssy!!!Ancsy

Ha valaki terhesen használja az ovulációs mikroszkópot, akkor mi történik? Vagy akkpr is az az alakzat jön ki, hogy nincs peteérés?

Legjobb válasz: nekem a terhesség bekövetkezte után még hetekig pozitív peteérést mutatott, ezért gondolják, ha valaki terhes akkor az ovuteszt esetenkéntilyen módon kimutatja.

nekem a terhesség bekövetkezte után még hetekig pozitív peteérést mutatott, ezért gondolják, ha valaki terhes akkor az ovuteszt esetenkéntilyen módon kimutatja.
Volt, hogy menszi után néztem meg, mert azt gondoltam mivel nem jött meg rendesen csak 2napig akkor babás vagyok és páfrányos lett, de baba az nincs:((

Már két hónapja használom az ovulácios mikroszkopot de még egyszer se mutatta hogy pete érésem lenne! pedig minden nap nézem! nagy baj lehet? vagy mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Az hogy az egy nagy sz*r. :-) Mi is vettünk, de amikor volt a nyúlós dolog és mutatnia kellett volna, semmi, viszont utána 3 nappal igen és azóta is.

Az hogy az egy nagy sz*r. :-) Mi is vettünk, de amikor volt a nyúlós dolog és mutatnia kellett volna, semmi, viszont utána 3 nappal igen és azóta is.
A kérdező hozzászólása: akkor ez egy nagy ló...sz ezek szeint?pedig mindenki ugy dicséri!
Én is így voltam vele, de aztán véletlenül nem pont középen nyomtam össze a mikroszkópot és ott a szélén látszott a szálkás. Nyomd össze jól, tartsd a lámpa fényétõl kb egy méterre és pásztázd végig vele az egész felületet, s láss csodát!!! :)
Én pásztázom, mindig máskor jön elõ a páfrány. :-)

Az "AVIVA" ovulációs torna kinek használt?

Csupa jót hallottam, olvastam err?l. Szeretnék él? példákról is "hallani"...

Legjobb válasz: Szia! Nekem is endometriózisom van. Használ ez a torna?

Szia! Nekem is endometriózisom van. Használ ez a torna?
Én már kb. 2 hónapja csinálom. Sztem fél év hozhat változást. Nekem endometriózisom van, és babát szeretnénk, ezért is kezdtem el.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!