Találatok a következő kifejezésre: Az ovulációs használata (8 db)

Részletezné valaki az ovulációs teszt használatát?

Legjobb válasz: A ciklusod hosszából vonjál le 14-et. Kb. ott lehet az ovulációd. A kapott ovulációs nap elõtt már két nappal délután!!! egy idõben (pl. 18 órakor) csinálj ovu tesztet. Amikor már majdnem olyan erõs a 2.csíkod, mint a kontroll csík, akkor kezdesz közeledni az ovulációs napodhoz. Amikor pont egyforma vagy akár erõsebb a 2.csík a kontrollnál, akkor van peteérésed és onnan számítva 24-48 órán belül történik meg az ovuláció. Pl. én teszteltem két halványabb vonalat a 11-12.napon, egy erõset a 13.napon és két totál pozitívat a 14-15.napon. Az ovulációm a 15.nap hajnalban volt. Figyeld mellé a hõdet is. Amikor reggel leesik a hõd, akkor aznap este érdemes együtt lenni, mert nagy a valószínûsége, hogy a következõ reggel már magas hõt mérsz, azaz a következõ hajnalban megreped a tüszõd.

A ciklusod hosszából vonjál le 14-et. Kb. ott lehet az ovulációd. A kapott ovulációs nap elõtt már két nappal délután!!! egy idõben (pl. 18 órakor) csinálj ovu tesztet. Amikor már majdnem olyan erõs a 2.csíkod, mint a kontroll csík, akkor kezdesz közeledni az ovulációs napodhoz. Amikor pont egyforma vagy akár erõsebb a 2.csík a kontrollnál, akkor van peteérésed és onnan számítva 24-48 órán belül történik meg az ovuláció. Pl. én teszteltem két halványabb vonalat a 11-12.napon, egy erõset a 13.napon és két totál pozitívat a 14-15.napon. Az ovulációm a 15.nap hajnalban volt. Figyeld mellé a hõdet is. Amikor reggel leesik a hõd, akkor aznap este érdemes együtt lenni, mert nagy a valószínûsége, hogy a következõ reggel már magas hõt mérsz, azaz a következõ hajnalban megreped a tüszõd.

Mennyire megbízható az Ovulacios teszt? Sikerült valakinek terhesség a hasznalata alatt?

Legjobb válasz: Persze, rengetegen használják. Hasznos, fõleg hõgörbével kombinálva :)

Persze, rengetegen használják. Hasznos, fõleg hõgörbével kombinálva :)
Én is szurkolok ám!!10000-el! Légyszi azért majd írd meg mi lett veled jó? Olyan jó lenne beszélni késõbb is fõleg ha sikerülne a dolog mindkettõnknek! :) )))
A kérdező hozzászólása: Oké!Megírom, de te is írd meg lett-e baba!:-):-)
Persze akkor a jövõ héten!! :)
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó!Mi a helyzet veled?:-)
Tegnap megcsináltam reggel és + !!!!!! POZITÍV!!!! :) BABÁT VÁROK!!! El sem hiszem, még mindig! olyan hihetetlen! Gyógyszer segítségével :) az elsõ hónapban sikerült! Nem hittem volna hogy ez a cloti tényleg ilyen jó!Félek most kicsit meg elég rendesen érzem a méhem görcsölgetek vagy nem is tudom mi ez, remélem nem lesz semmi baj, biztos természetes hogy dolgozik odabent a kémia :) Kívánok mindenkinek mielõbbi babásodást! Így lassan egy év várakozás után nekünk is lett kisbabánk! Ezek után tényleg azt mondom hogy jó az ovu tesztelés is!!!!!
A kérdező hozzászólása: De jó!!!:-)Gratulálok!Én még nem teszteltem várok szerdáig, hogy biztosra menjek!Remélem nekem is pozitív lesz!
Szurkolok NAGYON! Én még most sem tudom felfogni annyira hihetelen még nekem :) persze boldog vagyok nagyon !!!!!
Kedves kérdezõ teszteltél?? Kiváncsi vagyok írj ha van idõd!!!!
A kérdező hozzászólása: Igen teszteltem negatív lett , sajnos:-(
Sajnálom! Ne keseredj el, nekem is gyógyszerrel sikerült a baba orvosi segítséggel, nem értettük miért nem jön ha elvileg egyikünknek sincs baj képzeld engem úgy volt hogy mûtenek ha most sem sikerült volna a baba, utolsó percbe toppant be! Így fel a fejjel kitartást neked!!! Millió puszi és ölelés NEKED!!
A kérdező hozzászólása: Aranyos vagy!Neked pedig örömteli babavarast kívánok!:-)
Köszönöm aranyos vagy! Kiélvezem minden percét a kismamaságnak!!! Neked Kitartás!!!! Tényleg!!! Én is kivoltam idegileg olyan lassan teltek a hónapok olyan sok sikertelen hónap után tényleg álomban vagyok!!! Kívánom hogy te is mielõbb átélhesd és sikerüljön a babátok! Puszi
Mióta próbálkoztatok??????
1 évet vártunk rá , most már itt van! :) jelenleg körülbelül 2 mm-es babánk :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyosak vagytok!Hát én jovoheten keddre nem várom a mesit , de majd kiderül mi lesz!Az utolsó valaszolonak, drukkolok, hogy babas legyél!:-)
Nincs mit :) azért vagyunk itt egymásnak! Hidd el hamarosan a pocakodban lesz a szerelmetek gyümölcse :) Mondjuk!!.... én is teszteltem kiváncsiságból ebben a hónapban mert ismerõsöm adta hogy próbáljam már ki mert neki sosem lett egyértelmû pozitív én megcsináltam, után rá kb 3 napra észrevettem az igazi jeleket a kívánósság, erõsebb "folyás" és csak reménykedem hogy ez a hónap sikeres volt!! Hétvégén kiderül úgy is minden! :) Szurkolok minden babásodni vágyó sorstársamnak! Kérdezõ mikorra nem várod? Lehet együtt leszünk babásak.... :) csak kitartás!
2. vagyok, most hogy írtátok a nevét, az enyém is corax volt. (ugyanennek a márkának a terhességi tesztje viszont szuper volt, sohasem tévedett!) Egyébként meg persze hogy sikerülni fog! :) )) Nem a teszt miatt leszel terhe, látod nekem sem ért semmit mégis itt van két krampusz, hidd el, hogy nem ezen múlik!
Teljesen megbízhatatlan és pár hónapig használtam, közben voltam ultrahangon is, így láttam a valóságot is és semmilyen összefüggés nem volt a valódi tények és az ovuteszt csíkja között. Nekem ugyanez a tapasztalatom a hõgörbével is. 12. naptól 22. napig 2 naponta együtt vagytok, akkor fölösleges a teszt, mert nem tudsz mellétrafálni.
A kérdező hozzászólása: Második válaszoló, milyen Ovulacios tesztet hasznaltal ?
Szia!elõttem szólóval egyet értek pozi volt az ovu tesztem 2 napig , mindent megtettünk hogy biztosra menjünk és ultrahangon a 3 ovu teszt után 5 nappal látta az orvosom a tüszõt ami hamarosan meg fog repedni! Egyátalán nem nyújt 100 % segítséget sõõtt.... nekem a valós ovu rá 5 napra volt! Amúgy sokaknak segített lehet Te pont abba tartozol és sikerül hamar a baba vele!SZURKOLOK!! :)
Nem emlékszem a nevére, dm-ben vettem, 5 db volt benne és zöldes doboza volt. Rengetegszer olvastam, hogy terhesen pozitív lesz ez a teszt és amikor terhes lettem, akkor kipróbáltam (maradt pár darab korábbról) és nekem akkor is nagyon halvány volt csak. Nem vonom egyébként kétségbe senkinek a szavát, de akik szerint jó és megbízható, azok még nem estek teherbe, a gyerekes ismerõseimnek meg mind ugyanaz a tapasztalata mint nekem. De lehet, hogy csak véletlen!
A kérdező hozzászólása: Én gabriel tesztet vettem, és kíváncsi voltam tényleg megbizhato-e!Hát most már nem vagyok benne biztos!Köszönöm mindenkinek a választ!:-)
fertyliti ovu tesztet ne vegyetek mert még a controll csík se jelent meg nagyon sok tesztemen....én a rossmanba vettem egy olyat amibe 7 darab volt és kupakos na az lehet igazat mutatott, mert éreztem is..
én corax-szal figyeltem az ovumat és egybõl, elsõre összejött a fiúnk. ezt nagyon ajánlom neked is!
A kérdező hozzászólása: Remélem én is, hogy sikerül!Nagyon köszönöm a válaszokat mindenkinek!:-)
Sziasztok 3. vagyok! én is a coraxot használtam 2-t is ellõttem és nem lett baba mégsem pedig jó drága volt....
A kérdező hozzászólása: Én is drágaért vettem a gabriel tesztet, de ezek után amit itt iratok már nem bízom benne, hogy sikerül a baba!:-(Köszönöm a válaszokat!
DEHOGY IS NEM!!!! :) SIKERÜLNI FOG!!! NYUGODJ MEG!!! Nem a teszten múlik ha együtt voltatok a ciklus közepén , biztos megvan az esélyetek rá! Ne keseredj el , nekem igaz nem használt a corax , de olyan szerencsém van hogy megérzem a peteérést és akkor kívánósabb is vagyok :) REMÉLEM sikerrel jártok és akkor már nevetve gondolsz a tesztre!
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó!Nagyon köszönöm a biztatást!Azt én is észre vettem, hogy közepiidõben sokkal jobban kívánom az együttlétet!:-)
Ugye :) meg akkor én érzéek egy fura szurkálást azokban a napokban így tudom hogy na mostanság kell belehúzni! Én rám és mindenkire ráfér a biztatás mi is nagyon szeretnénk már babát én is teszteltem de nem segített, most kaptam gyógyszert és most azzal pláne érzem a peteérést így most várom milyen hatása lesz a gyógyszernek , egy kis löketre van szüksége a szervezetemnek hogy sikerülhessen a baba, remélem hogy hamarosan mi is megkapjuk a mi kis csodánkat!!!!! Kitartás, és ha kipróbálod és neked mûlödik akkor örülni kell!!! Ha pedig nem segít a teszt akkor türelem, és idõben orvos hogy én is mentem és csinálom azt amit mond!!!
A kérdező hozzászólása: Szurkolok nektek, hogy sikerüljön a baba!Köszönöm még egyszer a választ!Sok sikert!:-)
2 hónapot próbálkoztunk, a 2. hónapot már tesztel, és sikeres volt. Azt gondoltam 14. napon van az ovulációm, és közben a 12. napon volt. Jóstesztnek is kiváló volt! http://szepseg-egeszseg.vatera.hu/dieta_egeszseg_eletmod/ovu.. 7 havi adag 2040 Ft postával, nála.

Az ovulációs mikroszkóp használata, hogyan a legmegbízhatóbb? Szájból nyállal vagy méhnyakváladékból?

Mit kell tudnom a használati utasításon kívül az ovulációs mikroszkópról?VAn tapasztalatotok?

Legjobb válasz: Azt, hogy semmire nem jó, átverés az egész.

Azt, hogy semmire nem jó, átverés az egész.

Mennyire jó módszer a hüvelykúp és az ovulációs mikroszkóp együttes használata?

Legjobb válasz: a mikroszkópról nem sokat tudok, de hüvelytabletta max 80%-osan véd, vagy még annyira se. A legjobb szerintem a hüvelykúp& gumi.

a mikroszkópról nem sokat tudok, de hüvelytabletta max 80%-osan véd, vagy még annyira se. A legjobb szerintem a hüvelykúp& gumi.
Én is ezeket használom...+megszakítást
A kérdező hozzászólása: És megszakítás nélkül?
En huvelykupot hasznalok+ megszakitas! Es nem lett eddig belole semmi baj! Elotte 2 oraval es utana ket oravala nem szabad szappanal mosakodni, de a legjobb ha sima vizzel sem! Es meg kell varnod a 10 percet mig a kup elolvad ennyi ! Ha nem lenne biztonsagos, akkor nem lenne forgalomban semmi sem 100%-os! Ugyan ugy a tabi mellet is estek mar teherbe mint a huvelykup mellet is! De miert? Azert mert nem tartjak be a hasznalati utasitasban leirtakat. Tudom nem lehe ossze hasinlitani a kettot, de mindketto ved!
A kérdező hozzászólása: Engem pont az érdekel, h megszakítás nélkül milyen hatékonysága lenne? Gyógyszert 8 évig szedtem és most azt mondta az orvos, h nem szedhetek.
Én hüvelykapszulát (Pharmatex) "szedek", használati útmutatás betartva és olyankor nincs megszakítás, nekünk 100%-osan bevált. A hüvelykúpnál nálunk égetõ érzés volt, mikor elment. Szerintem a mikroszkóppal együttesen használva jó módszer. Nyugtatóbb érzést adhat lelkileg. És a hormonháztartásod sem borul.

Szeretném ha leírná vki az ovulációs teszt használatát, hogy mennyibe kerülhet? Ha megveszem és használom már tudni fogom mikor van ovulációm, vagy ezt is bizonyos napon kell elvégezni?

Többször is lehet használni, vagy ez is egy alkalomra szól? Ha megvan mikor van ovulációm akkor a legalkalmasabb az együttlét? Még kezd? vagyok e témában.

Legjobb válasz: Többféle ovu teszt van.Van valamiféle mikroszkóp,és van csíkos ovu teszt.Olyan mint a terhességi,és úgy is kell használni.Nekem olyan van.Én vateráról vettem, ott 1800-2000Ft 20db.És úgy kell használni hogy ha tudod kb. mikor szokott pé lenni akkor elötte kb. 4-5 nappal elkezdesz tesztelni.De ezt nem a reggeli elsõ vizeletbõl kell.Az a lényeg hogy tesztelés elött 2 órával csökkenteni kell a folyadék bevitelt.A csomagoláson rajtavan hogy mikor pozitív.És a pozitív teszt után kb.24-36 órával lesz a péd.Ha nem tudod hogy mikor van péd akkor az elsõ hónapban érdemes rögtön mensi után elkezdeni a tesztelést.Aztán meg már kb. ugyan akkor ha nem jönne ossze elsõre.Hallottam hogy volt akinek 1-2 hónapban így összejött a baba, de hallottam olyat is akinek 1-2 év múlva vagy akkor se. Sok sikert!

Többféle ovu teszt van.Van valamiféle mikroszkóp, és van csíkos ovu teszt.Olyan mint a terhességi, és úgy is kell használni.Nekem olyan van.Én vateráról vettem, ott 1800-2000Ft 20db.És úgy kell használni hogy ha tudod kb. mikor szokott pé lenni akkor elötte kb. 4-5 nappal elkezdesz tesztelni.De ezt nem a reggeli elsõ vizeletbõl kell.Az a lényeg hogy tesztelés elött 2 órával csökkenteni kell a folyadék bevitelt.A csomagoláson rajtavan hogy mikor pozitív.És a pozitív teszt után kb.24-36 órával lesz a péd.Ha nem tudod hogy mikor van péd akkor az elsõ hónapban érdemes rögtön mensi után elkezdeni a tesztelést.Aztán meg már kb. ugyan akkor ha nem jönne ossze elsõre.Hallottam hogy volt akinek 1-2 hónapban így összejött a baba, de hallottam olyat is akinek 1-2 év múlva vagy akkor se. Sok sikert!
Én ovulációs mikroszkópot használok. Ezt egyszer kell megvenni (kb. 2600 Ft) és gyakorlatilag korlátlan ideig használható, ha nem sérül meg, v. nem törik el. Ezt is a számított peteérés elõtt néhány nappal kell elkezdeni használni. Reggel nyálat, vagy méhnyakváladékot kell tenni a tárgylemezre, megszáradni hagyni, és attól függõen, hogy köröcskéket, v. páfrányokat látsz, tudhatod, hogy termékeny napjaid vannak-e. Az elsõ napokban bizonytalan voltam, de a második peteérésemnél már nagyon egyértelmûek voltak a páfrány alakzatok. Picit gyakorolni kell, hogy nézd, milyen fénynél, milyen távolságból, de nagyon egyszerû, praktikus és gazdaságos a használata, ha már megszoktad.

Tapasztalatok az ovulációs tesztről? Mi a helyes használati mód?

Legjobb válasz: Ha az lh teszrõl kérdezel akkor ahhoz a hõdet is érdemes mérned mindenképp!A hipofízis termeli az LH-nak (luteinizáló hormonnak) nevezett hormont, mely az ovulációt, azaz az érett petesejteknek a petefészekbõl történõ kilökõdését idézi elõ. 24-36 órával az ovuláció elõtt az LH-szint jelentõsen megemelkedik. A teszt kimutatja a hormonszint emelkedését, ezáltal lehetõvé teszi az ovuláció idõpontjának megállapítását. Ha az LH-szint a menstruációs ciklus közepén hirtelen, kilövellésszerûen növekszik meg, ez az "LH-kilövellés" rendszerint ovulációt jelez. A fogamzás legnagyobb valószínûsége az LH-kilövellést követõ 1-2 napon van. Kazetta formában 5, 7, 10 db-os kiszerelésben hozzuk forgalomba.

Ha az lh teszrõl kérdezel akkor ahhoz a hõdet is érdemes mérned mindenképp!A hipofízis termeli az LH-nak (luteinizáló hormonnak) nevezett hormont, mely az ovulációt, azaz az érett petesejteknek a petefészekbõl történõ kilökõdését idézi elõ. 24-36 órával az ovuláció elõtt az LH-szint jelentõsen megemelkedik. A teszt kimutatja a hormonszint emelkedését, ezáltal lehetõvé teszi az ovuláció idõpontjának megállapítását. Ha az LH-szint a menstruációs ciklus közepén hirtelen, kilövellésszerûen növekszik meg, ez az "LH-kilövellés" rendszerint ovulációt jelez. A fogamzás legnagyobb valószínûsége az LH-kilövellést követõ 1-2 napon van. Kazetta formában 5, 7, 10 db-os kiszerelésben hozzuk forgalomba.

Az ovulációs mikroszkóp használata könnyű? Érdemes megvenni?

Most akarok venni, és kíváncsi vagyok a mikroszkóppal kapcsolatos véleményekre, hogy bevált-e, jó volt-e, stb.

Legjobb válasz: nekem mutatta, de sokára sikerült rájönni mit kell nézni, de szerintem nem is volt pé-m, amikor volt már akkor mutatta. Olcsóbb mint a vizeletes PG53 néven találod a patikában.

nekem mutatta, de sokára sikerült rájönni mit kell nézni, de szerintem nem is volt pé-m, amikor volt már akkor mutatta. Olcsóbb mint a vizeletes PG53 néven találod a patikában.
Én is használtam, de csak rövid ideig (márciusban hagytam abba a fogamzásgátlót, májusban pedig teherbe estem). Szerintem nagyon jó dolog, egyszerû a használata és csak egyszer kell megvenni.

Mennyi az esélye a teherbeesésnek, ovulációs teszt használatával, ha mindkettőnknél minden rendben van?

Legjobb válasz: Nagy!Nekunk is igy sikerult es az elso honapban ossze is jott a kis torpenk!:)Sok sikert! 31 hetes kismami

Nagy!Nekunk is igy sikerult es az elso honapban ossze is jott a kis torpenk!:) Sok sikert! 31 hetes kismami
Nekünk is elsõre sikerült :) 8 hónapos a babánk
Nekünk is elsõre sikerült! Most megint azzal fogunk nekikezdeni a 2. babának.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a bíztató válaszokat! :) Akkor megpróbálok nem stresszelni a dolgon, nehogy avval rontsam az esélyeket! :) Sok sikert, 2ik babához, a babaváráshoz(már nincs sok hátra, jó egészségetnektek), és jó babázást mindenkinek, és jó egészséget! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!