Találatok a következő kifejezésre: Az ovulációs egy (36 db)

Az ovulációs tesztet egy nap többször is kell használni (például reggel és este) ahhoz, hogy pontosan megállapítható legyen a termékeny nap?

Legjobb válasz: Nem!! Az lh (ovulacios teszt) peteeres kormyeken csk egyszer kell hasznalni egy nap es akkor is delutan 5 utan. Addigra telik a szervezet fel az lh hormonnal. De egymas utan legalabb 5-6 napig kell nezni, mig el nem jon a peteeres. Reggel teljesen felesleges hasznalnod. Reggel csak jostesztkent hasznalhato a ciklus vegen.

Nem!! Az lh (ovulacios teszt) peteeres kormyeken csk egyszer kell hasznalni egy nap es akkor is delutan 5 utan. Addigra telik a szervezet fel az lh hormonnal. De egymas utan legalabb 5-6 napig kell nezni, mig el nem jon a peteeres. Reggel teljesen felesleges hasznalnod. Reggel csak jostesztkent hasznalhato a ciklus vegen.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a gyors választ!
Ovulációs vérzés nem tart 8 napig.
Jobb lenne, ha orvost kérdeznél.
elmentél végülis dokihoz? Mit mondott? Nekem most 2.napja van ilyen pecsételõ szerû vérzésem (bár vérnek nem mondanám) és nekem is 14-15.napon kezdõdött
A kérdező hozzászólása: nem mentem de nincs is ebben a hónapban... pedig már kellett volna lennie. minig egy héttel a menzeszem elõtt volt így még pontosan tudtam is h mikor jön meg viszont most nem volt és kicsit parázok h azért mert nem fog megjönni... :S de remélem nem így lesz :)
A kérdező hozzászólása: kiderült h volt egy kis hormonzavarom és amiatt volt...

Az ovulacios teszten a teszt vonal hirtelen erosodik egyik naprol a masikra vagy fokozatosan kell erosodnie ahogy kozeleg az ovulacios idoszak?

Tegnap csinaltam ovu tesztet este 19:00 orakor, elotte nem ittam sok folyadekot es nem mentem wc-re 3 oran keresztul. Szinte alig latszott/latszik a vonal. Ma ugyancsak 19:00-kor csinaltam egy ovulacios tesztet es majdnem olyan eross a vonal mint a control vonal. Tudom, hogy nincs meg ovulaciom mert nem erosebb a teszt csik csak azon dobbentem meg, hogy egyik nap alig latszik masik nap meg nagyon eross. En azt hittem fokozatosan fog erossodni ahogy kozeledik az ovulacio. Vagy en tudom rosszul?

Legjobb válasz: az elsõ nap az negatív.Általában 2 napig +,és a utolsó + tesztre 24-36 órán belül következik be az ovuláció. Egyébként nekem is így volt.Hétfõ alig volt csík,kedden meg ahogy pisi érte rögtön mélylila lett.

az elsõ nap az negatív.Általában 2 napig +, és a utolsó + tesztre 24-36 órán belül következik be az ovuláció. Egyébként nekem is így volt.Hétfõ alig volt csík, kedden meg ahogy pisi érte rögtön mélylila lett.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen a valaszodat. Kivancsi vagyok mit mutata majd ma este a teszt. :) Olyan jo lenne ha mar vegre osszejonne a baba, nagyon varjuk. Megegyszer koszi, hogy irtal.

Negativ lett az ovulációs tesztem ebben a hónapban. Csináljak még egy hónapot végig vagy már most menjek el az orvoshoz?

27-28 naposak a ciklusaim. A 23. naptól barnás pecsételésem van.Olvastam, hogy ez lehet sárgatest elégtelenség miatt is. Milyen vizsgálatokra számitsak? Milyen gyógyszert fogok kapni és azt meddig kell szedni?

Legjobb válasz: menj dokihoz és nyugodtan mondd, hogy egy ideje nincs peteérés, nem kell konkrétan egy alkalonra hivatkozni, mert hazaküld és fél évigpróbálkozz, aztán gyere vissza szöveg lesz. vizsgálat: -vérképeshormonvizsgálat, -emlõvizsgálat,ha az emlõbõl sav préselhetõ, akkor magas a prolaktinszint, arra van gyógyszer..és visszajöhet a peteérés. -ultrahang- nincs e PCOs , esetleg más ilyesmi. Ezeket a vizsgálatokat kérd ha nem csinálják, mert kicsit elhanyagolt a nõgyógyászati protokoll és jól le tudnak rázni..feladni nem szabad, nekem a 4. doki segített!!

menj dokihoz és nyugodtan mondd, hogy egy ideje nincs peteérés, nem kell konkrétan egy alkalonra hivatkozni, mert hazaküld és fél évigpróbálkozz, aztán gyere vissza szöveg lesz. vizsgálat: -vérképeshormonvizsgálat, -emlõvizsgálat, ha az emlõbõl sav préselhetõ, akkor magas a prolaktinszint, arra van gyógyszer..és visszajöhet a peteérés. -ultrahang- nincs e PCOs , esetleg más ilyesmi. Ezeket a vizsgálatokat kérd ha nem csinálják, mert kicsit elhanyagolt a nõgyógyászati protokoll és jól le tudnak rázni..feladni nem szabad, nekem a 4. doki segített!!

Mi lehet az oka annak, hogy az ovulációs mikroszkóp csak egy napig mutatott páfrányokat? Pedig szerintem mostanában lehet a peteérésem, mert néhány napja fájdogál a hasam. Valami nincs rendben nálam? Vagy a mikroszkóp hibája?

Legjobb válasz: Nekem is volt ilyen,de a kövi hónapban már ok volt. Ha sikerül elkapnod azon az egy napon, akkor már nagyobb is a siker. Ha több hónapon át ez van,akkor érdemes peteérést orvosnál vizsgáltatni és teázni. Sikert!

Nekem is volt ilyen, de a kövi hónapban már ok volt. Ha sikerül elkapnod azon az egy napon, akkor már nagyobb is a siker. Ha több hónapon át ez van, akkor érdemes peteérést orvosnál vizsgáltatni és teázni. Sikert!
lehet hogy a mikroszkop hibája nem mindenkinél vállik be!de az is lehet hogy nincs peteérésed!remélem persze hogy van csak azért mondom mert én is igy jártam csak nekem nem volt!

Mit jelent az, hogy az ovulációs mikroszkóp vegyeset mutat terhesség létrejöttekor. Hogy kell ezt érteni? Hol ez van, hol az, vagy mindkettő látszik egyidőben?

Legjobb válasz: Igen mindkettõ egyidõben. :) Van rajta hely! :)Tartsd lámpához! Nekem így volt, és mikor bartánõm nem hitte el, nekiláttam és megmutattam neki 22 hetes terhesen volt benne buborék és páfrány is! ;)

Igen mindkettõ egyidõben. :) Van rajta hely! :) Tartsd lámpához! Nekem így volt, és mikor bartánõm nem hitte el, nekiláttam és megmutattam neki 22 hetes terhesen volt benne buborék és páfrány is! ;)
Jah és elõtte is amikor még 2-3 hetes lehettem akkor is vegyes, volt csak akkor még nem tudtam hogy ezért van.. mostmár tudom :) Ez nem orvosi vélemény csak saját tapasztalat! De már kaptam visszajelzést mástól is, aki kipróbálta terhesen, és neki is vegyes volt! (elsõ válaszoló, 24 hetes kismama)
A kérdező hozzászólása: És nyálból, vagy cervixbõl mutatta?
Sziasztok! Én is használom a mikroszkópot régóta. Most elõször történik olyan, hogy azon a napon, amikor peteérés után felugrott az ébredési hõm 0, 5 fokot, aznap vegyes páfrányos lettem, és nem értettem, hogy miért. A szakértõm, akitõl vettem és folytonos kontaktban vagyunk, azt mondta, három dologtól lehet, egyik, akinek pco-szindrómája van, másik újabb peteérés, ami a legvalószinûtlenebb, az elõzõ után, a harmadik, ha megtörtént a megtermékenyülés és ilyenkor folyton vegyes lesz magas hõ mellett. Nekem hatodik napja vegyes páfrányoska magas ébredési hõ mellett, szóval van remény... :)
Sziasztok! Ugye a vegyes mintázat mindenkinek babát mutatott??? Írjátok meg!
A kérdező hozzászólása: Nekem sajnos nem:(

Ha az ovulációs teszt kimutatja hogy van ovulációm, az azt jelenti egyben, hogy a pete megnõ elég nagyra?

úgy tudom, hogy csak akkor van tüszõrepedés (most nem tudom hogy ez ugyanaz-e mint az ovuláció) ha elég nagyra megnõtt a tüszõ (vagy pete).
Persze, lehet. Azt jelenti, ovulációd lesz/volt mostanában.

Ha pozitív az ovulációs teszt ovu után egy héttel is, az jelenthet terhességet?

Legjobb válasz: láttam már iylen görbét, hogy csinált tezstet az illetõ a 9. nap körül és pozi lett az ovu, késõbb meg a terhesteszt is, de nagyon megoszlanak a válaszok, van aki jelzett babát van akinek nem ...sok sikert neked

láttam már iylen görbét, hogy csinált tezstet az illetõ a 9. nap körül és pozi lett az ovu, késõbb meg a terhesteszt is, de nagyon megoszlanak a válaszok, van aki jelzett babát van akinek nem ...sok sikert neked
Én több hónapon keresztül is tapasztaltam ilyet, és nem lett baba. Hõmérõzöl is?
A kérdező hozzászólása: Igen. Folyamatosan 36, 8-36, 9
Azóta folyamatosan pozitív minden nap?
A kérdező hozzászólása: Igen.
Akkor valszeg valamiért túl magas az lh szinted alapból valamilyen gond miatt.

Mitől lehet egy hétig erős pozitív az ovulációs teszt?

Tovább nem néztem ezért csak egy hetet írtam. Emellett ma voltam dokinál, az uh egy 12 mm-es tüsz?t, több apró tüsz?t és megvastagodott nyálkahártyát mutatott. Eddig ilyen panaszaim nem voltak. És a ciklus 21. napján nézték!!

Legjobb válasz: A tuszorepedes elott megno az LH szint ezt erzekeli a teszt. Amikor a tuszo megreped es kiszabadul a petesejt akkor az LH szint visszaesik. Ezert szoktak azt mondani, hogy az pozitiv LH teszt utan az elso negativ nap az a legeseljesebb mert akkor szabadul ki a petesejt. Ha a tuszo nem reped meg akkor hosszabb ideig pozitiv az LH teszt mert nem esik vissza 1 vagy 2 nap utan a LH szint. Lehet peteeres de nem mindig tud kiszabadulni a megerett petesejt. Ilyenkor kis cista lesz belolle ami felszivodik. En igy tudom, de hatha majd mas is ir.

A tuszorepedes elott megno az LH szint ezt erzekeli a teszt. Amikor a tuszo megreped es kiszabadul a petesejt akkor az LH szint visszaesik. Ezert szoktak azt mondani, hogy az pozitiv LH teszt utan az elso negativ nap az a legeseljesebb mert akkor szabadul ki a petesejt. Ha a tuszo nem reped meg akkor hosszabb ideig pozitiv az LH teszt mert nem esik vissza 1 vagy 2 nap utan a LH szint. Lehet peteeres de nem mindig tud kiszabadulni a megerett petesejt. Ilyenkor kis cista lesz belolle ami felszivodik. En igy tudom, de hatha majd mas is ir.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen! Csak azt nem értem, hogy akkor iért csak 12 mm volt a tüszõ?! Az még nem akarhat megrepedni!
Nekem is hat napig pozitív volt, most várom és késik.. De a terhességi teszt meg negatív volt. Ha bent marad az érett tüszõ és ciszta keletkezik nem mindig szívódik fel. A gyakori tüszõrepedés nélküli cilkusokból alakul ki a PCOS azaz a PoliCisztás Ovárium Szindróma. Nekem ez van, ezért bizonytalan a teherbeesésem is. Remélem neked csak egyszeri eset!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!