Találatok a következő kifejezésre: Az ovulációm van. A (122 db)

Az ovuláció mindig a ciklus közepén van? Vagyis utána annyi napra jön meg a vérzés, ahány előtte volt?

Kb. 30 naposak a ciklusaim. A 15.-16.-17. napon volt közti vérzésem, egyébként picit erős volt, nem tudom, hogy ez normális-e, mindenképpen elmegyek vele orvoshoz. A kérdésem az, hogy most akkor eszerint 15 nap múlva fog megjönni a menstruációm, vagy pedig lehet, hogy a 28. napra jön meg, csak nem pont a közepén van az ovulációm?

Legjobb válasz: Ovuláció 14 nappal a következõ vérzés elõtt van általában. Tehát inkább ez a fontosabb, mint, hogy a közepén van. Rendkívüli peteérés elõfordulhat (fõleg 12-18 éves korban) felnõtt nõnél az a jellemzõ, hogy 14 nappal a mensi elõtt van. Azért mondjuk, hogy a közepén van, mert 28 napos ciklusnál valóban középen van, de pl. 40 naposnál nem.

Ovuláció 14 nappal a következõ vérzés elõtt van általában. Tehát inkább ez a fontosabb, mint, hogy a közepén van. Rendkívüli peteérés elõfordulhat (fõleg 12-18 éves korban) felnõtt nõnél az a jellemzõ, hogy 14 nappal a mensi elõtt van. Azért mondjuk, hogy a közepén van, mert 28 napos ciklusnál valóban középen van, de pl. 40 naposnál nem.
1 vagyok: a közti vérzés lehet akár erõs is, de csak max 1 napot tart. Életemben egyetlen egyszer volt ilyen közti vérzésem, egész este "meg volt" reggelre pedig már semmi sem volt. Rohantam orvoshoz, hogy ez mi a csuda. De doki mondta, hogy létezik ilyen, van akinek minden hónapban van, van akinek soha életében.
Hátszóval, a normál luteális szakasz 12-16 nap. Ez az ovulációtól eltelt napok száma. A tankönyvi átlag a 14 nap, de nagyon kevés nõnek ennyi. És általában nem is középre esik az ovu, nem mindenkinek van 28 napos ciklusa.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, elírtam: 16-17. napon az ovuláció
Az LH teszt azért is jó, mert nem azt mutatja mikor volt, vagy van, hanem 2 nappal elõtte, amikor lesz. Ha kevesebb a luteális fázisod, mint 14 nap (ami ritka is), akkor elõfordulhat hogy akkor van. Ha az LH teszt plusszos volt a 13. napon, akkor a 15. nap volt pé. elvileg. Remélem segítettem v.mennyit :) Puszi
A kérdező hozzászólása: Köszike!

Olvastam arról hogy az ovuláció körbelül a 12 naptól a 35. napig megtörténhet. Van olyan hogy mondjuk valakinek hamarabb történik? Barátnőm tegnap volt ciklusa 7. napjában, lehetséges hogy akkor megtörtént esetleg?

Nem azért, puszta kíváncsiságból kérdezem.

Legjobb válasz: Na most általában 35. nap nincs is. Egy átlag ciklus 28-30 napos. Ebbõl az elsõ 5-7 nap a menstruáció. A két menstruáció között eltelt idõ felénél szokott általában bekövetkezni az ovuláció. +/- 1-2 nap.

Na most általában 35. nap nincs is. Egy átlag ciklus 28-30 napos. Ebbõl az elsõ 5-7 nap a menstruáció. A két menstruáció között eltelt idõ felénél szokott általában bekövetkezni az ovuláció. +/- 1-2 nap.
na számoljunk egy picit: 1. védekeztél: a gumióvszer PEARL-indexe 3-4. Vagyis 100 nõbõl 3-4 esik teherbe egy év alatt, ha így védekeznek. 2. Ha sehogy sem védekeznek, akkor ez 85. Szóval még akkor sincs 100% esély a gyerekre. 3. a naptármódszer, ami most a te esetedben tulajdonképpen fennáll, hiszen a várható ovuláció idõpontjától távol történt az aktus, az 14-40% . Ez a 3 összeszorozva egy igen-igen kis valószínûséget ad, ami ellen jön a te "vétséged", hogy megfordítottad a gumit. Még ha véletlenül elõváladékos is lett volna, akkor is nagyon kicsi az esély hogy abban spermium van. Végsõ következtetés: ide valami irtózatosan nagy "csoda" kell, hogy fogantatás történjen.
A kérdező hozzászólása: de akkor látom nem lehet belõle gond :)
A kérdező hozzászólása: Nem is izgulok, de gondoltam felteszem a kérdést 2 okból: 1. Legalább tanulok kicsit, és mostmár nem kell kérdést feltennem 2. kicsit azért megnyugszom, bár itt nemigazán vagyok most ideges :)
Áhh. Semmi gond. Azért ennyire nem egyszerû a dolog. Erre még matematikailag is annyira kicsi az esély, hogy felesleges számolgatni. Márpedig azt már a fene megette, ha nem józan ésszel, hanem matematikai lehetõségekkel kalkulálunk.
A kérdező hozzászólása: csak azért kérdezem mert elkövettem azt a hibát, hogy amikor felvettem az óvszert, kifordítva kezdtem felvenni, és utána megfordítottam, és ráraktam úgy, de nemm volt a péniszemen elõváladék :) ezért kérdeztem :)
Egyébként jól is gondolod. Közvetlenül vérzés után nem szokott peteérés lenni, ha lenne, akkor is túl vékony a nyálkahártya, de láttam már rá példát, hogy valaki ilyenkor alkotott gyereket :) Na nem azért, mert mégis volt peteérés, csak egy kicsit korábban volt, a spermium meg kibírta addig :)
A kérdező hozzászólása: hát 28 naposak általában :) csak annyira akarok kilyukadni, hogy nagyon valószínû hogy nem mostanság van ovulációja :) ugye? :)
Mit jelent, hogy nem állt be? Mennyire nem állt be? Mert én 24 vagyok, 11 éve menstruálok, de a mai napig csúszkál 2-3 napokat. Szóval ha csak ennyi, az nem gond. Nem beállt ciklusnál nehezebb kiszámolni az ovulációt, de akkor is átlagolni kell egy kicsit, de csak kb. eredményt kapunk, pontosat nem.
A kérdező hozzászólása: és ha még nem állt be neki rendesen a menstruációja? :) azért gondolom valószínütlenebb hogy így a 7. nap körül fog, amikor 1 nappal elõtte volt vége a menstruációnak :)
Mindig van esély a teherbeesésre. Korábban is lehet a peteérés és a spermiumok is várakoznak egy darabig. Viszont azért lényegesen kevesebb, mintha ovuláció idején fekszetek le egymással.
Általában úgy történik, ahogy az elsõ írta, de egyébként a ciklus alatt bármikor bekövetkezhet ovuláció.
A kérdező hozzászólása: 6. napon meg volt még neki, a 7. nap reggelén is, délután már nem ! :)
A kérdező hozzászólása: Szóval ha tegyük fel, a 7. napon lefeküdtünk, akkor nincs esély a teherbe esésre ? :) ha jól értelmezem :)
A kérdező hozzászólása: ha jól értelmezem, szinte lehetetlen hogy megtörténjen.. amugy nem élveztem el, csak azután fejezte be nekem, miután levettem, tehát ondó nem került bele :)

Most 25. én volt a mensesem, 4napig tartott mint általában, mikor lesz pém? Vagyis melyik nap amikor a legvalószinűbb a teherbeesés? Már nagyon szeretnénk babyt. és hány napig eshetek teherbe? érzem amikor az ovuláció van? Mit érzek?

Legjobb válasz: A peteérés akkor függ hány naposak a ciklusaid, de általában a ciklus közepén van. Ugye 24 óra áll rendelkezésre a megtermékenyítésre, de a sperma 3 napig is életképes a szervezetben. Én speciel az ovulációt nem szoktam érezni. Sok sikert. :)

A peteérés akkor függ hány naposak a ciklusaid, de általában a ciklus közepén van. Ugye 24 óra áll rendelkezésre a megtermékenyítésre, de a sperma 3 napig is életképes a szervezetben. Én speciel az ovulációt nem szoktam érezni. Sok sikert. :)
Mármint attól függ... :)

Ha a 20. napon van az ovulációm, akkor a mensim is majd annyit fog késni? Szóval a 34. napon fog megjönni?

Mert eddig 28 napos ciklusaim voltak....

Legjobb válasz: Szia! Ovulációs tesztbõl tudod hogy ekkor lesz vagy volt az ovulációd? Ha ekkor volt akkor 14 napra rá jön meg. A luteális szakasz mindig 14 nap. :-)

Szia! Ovulációs tesztbõl tudod hogy ekkor lesz vagy volt az ovulációd? Ha ekkor volt akkor 14 napra rá jön meg. A luteális szakasz mindig 14 nap. :-)
Igen, jól gondolod.

Az ovuláció mindenkinél a 14. napon van?

Legjobb válasz: Nekem mindig a 13. napon van. Tegnap volt.:)

Nekem mindig a 13. napon van. Tegnap volt.:)
Nekem a 16-17. napon! A mensim 32-34 napos!
Nekem a 17-18-on.
A kérdező hozzászólása: Nekem 18-án jött meg a nem várt. Akkor én most 18-tól számoljam a 14. napot?
Az ovuláció függ attól, hogy milyen hosszú a ciklus. Nekem a 18-22. nap között van peteérésem.
Igen, onnantól kell visszaszámolni, és hát kb. 14-et, de ez lehet, 11 is mondjuk, vagy 15-16 is, ezt meg kell figyelned magadon. Ismered a jeleket?
A kérdező hozzászólása: Nem ismerem a jeleket. De mivel babát szeretnénk, ezért érdekelne!
Peteéréskor a megérett pete elhagyja a petefészket és belép a petevezetõbe. Mivel elég nagy, ez fájdalmas lehet, ahogy kiszakad, van, aki ezt nagyon érzi, jobb vagy bal oldalon, attól függõen melyik petefészekbõl indul el a petesejt. Aztán ilyenkor a méhnyálka váladéka sok lesz, olyannak kell lennie, mintha tojásfehérjét látnál, nyúlik, fehéres-átlátszós, vagy akinél nincs ilyen annak krémes. Azért ilyen, hogy minél inkább segítse a spermát célba jutni, ezt is figyeld meg. NEm szükséges felnyúlnia hüvelyedbe szerintem, nekem legalábbis a wc papíron is látszik, hogy ilyenkor milyen a nyálka. Aztán ha felnyúlsz, (én ezt sem szoktam) nyitva van a méhszáj. EZt nézegesd itt jobban le van írva: http://babatervezok.otthona.net/ Hajrá!:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget!

MI van akkor, ha az ovuláció teszten a 2. csík ott van, de halvány? (a ciklus 10. napján)

Legjobb válasz: Ha a tesztcsík halványabb, mint a kontroll, akkor az negatív.

Ha a tesztcsík halványabb, mint a kontroll, akkor az negatív.
Akkor semmi nincs, nem érted még el az LH csúcsot. Az ovuteszt csak akkor pozitív, ha a tesztcsík legalább ugyanolyan erõs mint a kontrollcsík.
Tesztelj tovább, és amikor ugyanolyan erõs lesz, mint a kontroll csík, akkor kapd el apát! :)

Van még remény egy babára, ha a a 16-17. napon volt az ovulációm, és a 14. DPO-n még negatív a teszt (X-epil)?

Február elején sajnos már volt egy missed ab-om, melyet műtéti úton kellett befejezni. Ezt követően elég rendszertelenül (18-31 nap között)jött meg a menstruációm, így nehéz mihez viszonyítani. Most a hőm a 16. nap óta 37 C körül mozog, illetve ebben a hónapban ovutesztet is használtam. Nagyon szeretnénk, ha most végre sikerülne!

Legjobb válasz: Szia! Sajnálom amiket keresztül mentél, nagyon drukkolok hogy baba legyen a dologban! Nekem is elég rendszertelen a mensim az utóbbi hónapokban, én is használtam most ovutesztet és bevált! Sokmindentõl függ hogy pozitív lesz a teszt már ilyen hamar, ugye hogy mikor foganhatott a bébi, mert ha nem épp középidõben van a peteérésed akkor késõbb foganhatott, és akkor a teszt is késõbb mutatja ki majd :) Ha nem jön meg két nap múlva tesztelj reggel!Majd írd meg mi volt, drukkolok!

Szia! Sajnálom amiket keresztül mentél, nagyon drukkolok hogy baba legyen a dologban! Nekem is elég rendszertelen a mensim az utóbbi hónapokban, én is használtam most ovutesztet és bevált! Sokmindentõl függ hogy pozitív lesz a teszt már ilyen hamar, ugye hogy mikor foganhatott a bébi, mert ha nem épp középidõben van a peteérésed akkor késõbb foganhatott, és akkor a teszt is késõbb mutatja ki majd :) Ha nem jön meg két nap múlva tesztelj reggel!Majd írd meg mi volt, drukkolok!
Minden rendben lesz meglátod, csak a jó dolgokra szabad gondolni!!!Boldog babavárást neked is, és akkor úgy tûnik hogy szinte egyszerre szülünk majd :) Igaz nekünk már a 2. baba, már van egy rosszcsont 2 éves fiam :) elsõ voltam
A kérdező hozzászólása: :) Egyszerre szülünk?! :) fura ezt így hallani még...de nagyon klassz!!! Viszont akkor Te már tapasztaltabb vagy az kissrác után :) Jól vagy amúgy? Tüneteid vannak? Mikor mész a dokihoz?
Nos hát igen, mert pár hét különbséggel eshettünk terherbe :) én most vagyok a 6. hétben, jövõ kedden megyek a dokihoz, izgulok :) Jól vagyok, semmi tünetem, csak nap végére nagyon elfáradok, és a hasam is befájdul ha sokat megyek, és a fiam mellett ez mindennapos :) Elsõ babával ilyenkor már minden reggel émelyegtem és már hánytam is...remélem most elkerül :D
hogy vagy kedves kérdezõ azóta? elsõ voltam Stefi vagyok, igy könnyebb lesz azonosítani :)
Szia! Szerintem minden rendben lesz, nekem sincs semmi tünetem, de ez nem feltétlenül rossz! Sõt elsõ gyerekekkel még ilyen kora terhesen ennyi tünetem sem volt, olyan 8 hetes voltam majdnem mikor kezdõdtek a terhesség szépségei.. :D Nagyon izgulok azért én is hogy minden rendben legyen, holnap délelõtt megyek a dokihoz, alig bírom már kivárni! Bizony a fáradtságot le kell gyõznöm mert a fiam mellett nem lehet unatkozni :) De szerencsére általában jó gyerek igy hagy pihenni ha szükséges. Stefi
Ja és szerintem hogy nem erõsödik a csík az semmit nem jelent, mindenki szervezetében más koncentrációban van jelen a hcg, ezen ne aggódj :) Stefi
A kérdező hozzászólása: Köszi a biztatást :) Néha elbizonytalanodom, de valahogy én is úgy érzem, hogy most rendben kell lennie mindennek! Vagyis most nem vagyok annyira "aggódós", mint legutóbb. Lehet, hogy akkor ez is közrejátszott, vagy ki tudja... Nagyon kíváncsi vagyok, mit mond a doki holnap!! Feltétlen írj!! De biztos, hogy minden rendben van...miért ne lenne?! :) Gondolom a kisfiad is nagyon fog örülni majd a kistesónak! :) Várom a fejleményeket! puszi
Mindenképpen írok, izgi lesz megint mindent elõrõl kezdeni, nagyon várom, bár a helyzet már teljesen más lesz, igy hogy itt van a rosszcsontom :) Remélem szeretni fogja majd, mióta mondjuk neki hogy baba van a pocimban azóta puszilgatja, nagyon édes :) Pihenj sokat, minél többet és nem lesz baj :) Dokival beszéltél már? Stefi
Voltam a dokinál, de még korán hívott be sajnos, még nem volt szívhang, jövõ héten megyek megint, remélem minden rendben lesz, aggódom, mert hematomát is talált a petezsák alatt, de kicsi és ha pihenek nem lesz gond, bár a gyerek mellett nehéz lesz, de igyekszem vigyázni magamra és amennyit lehet feküdni...
Remélem hogy velünk akar maradni a kicsi és hematoma nem okoz gondot! Stefi voltam
Végigolvastam a kommenteket.Nagyon gratulálok a 2kismamának! Nekem is van egy kisfiam és már szeretnénk kis tesót igaz nem olyan rég próbálkozunk, de mivel a fiam elsõre sikerült, már egy kicsit rástresszeltem magam hogy még nem jártunk eredménnyel... - így gondoltam kipróbálom ezt az ovulációs tesztes dolgot.Ti hol és mennyiért vettétek milyen márkát?Egyáltalán hány dbot kell venni és hogy mûködik. Ma jött meg a vérzésem, így gondoltam köv. ovulációnál kipróbálnánk.
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Én is nagyon örülök! Most remélem minden rendben lesz...kicsit azért kísért a múlt, de nem is akarok rá gondolni. Együtt nézhetünk a családalapítás elébe :)
elsõ vagyok Ez bizony pozitív a javából gratulálok!!!!De jóó!!!Vigyázz magadra!!!
Nézd, remény mindaddig van, amíg nem jön meg. Várj még két napot, és ha reggel még mindig fent lesz a hõ, csinálj még egy tesztet. Megy a drukk!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a drukkokat, és igazatok van, türelem kérdése az egész...csak ilyenkor olyan nehéz :) A múltkori babánál teljesen spontán történt a dolog, egyáltalán nem számítottam rá, és akkor már a nemvárt napján pozitív lett a teszt. Ezért aggódom egy kicsit...
A kérdező hozzászólása: Ma a hõm kicsit emelkedett :) és a mensinek semmi nyoma! Reménykedem még!
nem teszteltél azóta? :) elsõ válaszoló vagyok
A kérdező hozzászólása: Szia! Hétfõn este a párom unszolására még csináltam egy tesztet, azon egy borzalmasan halvány második csík látszódott, de ennek nem tulajdonítok jelentõséget, mert nem azonnal jött ki, hanem kb. 10 perc után. Így két negatív teszt után biztosra akarok menni...talán holnap reggel csinálok egyet, vagy a hétvégét megvárom - ha bírom, és addig nem jön meg. Egyébként ahogy írtad is, hogy az ovuteszt neked bevált, ezt mire értetted? :) Összejött a babó?
Ez jó hír, szerintem reggeli pisibõl tesztelj újra holnap.
Szia!elsõ vagyok Drukkolok nektek nagyon! Igen bevált az ovuteszt, babát várok :) Igaz még nagyon kicsi, most kezdjük a 6. hetet, jövõ héten megyek dokihoz, remélem minden rendben lesz :)
elsõ voltam az elõzõ hozzászóló is :)
A kérdező hozzászólása: Gratulálok!!! Jó egészséget, és boldog babavárást!!! Örülök neki/nektek! Ezek szerint mûködik az ovuteszt (persze, ha minden más rendben van). Ti mikor voltatok együtt? Aznap mikor poz. volt? Köszönöm a képeket! Az én hétfõi tesztem nagyon hasonlít a Te elsõ tesztedhez, úgyhogy remélem, hamarosan én is jó hírrel szolgálhatok :)
A kérdező hozzászólása: Csináltam ma este egy tesztet :) Íme! - mellétettem a két nappal ezelõtti, esti tesztet is. http://kepfeltoltes.hu/130619/SAM_1143__www.kepfeltoltes.hu_..
sziasztok! kedves kérdezõ Kismama hogy vagy? jönnek már a tünetek? :) nekem már igen, doki szerinti 6. hetes vagyok, mensi szerint 7. egész nap hányingerem van, olyan rossz a közérzetem hogy nem tudok magammal mit kezdeni, bár mivel szigorú pihenésen vagyok így legtöbbször fekszek ha a fiam hagyja:) szerencsére eddig minden rendben. nem görcsölök, nem vérzek, remélem igy is marad és mire megyek a dokihoz nyoma se lesz semmi hematomának vagy ha mégis akkor csak ott legyen és ne sok vizet zavarjon... :) Stefi

Hogy kell kiszámolni az ovuláció időpontját? A menstruáció előtt a 14. napon van, vagy a ciklus felénél, ami lehet pl. a 13. , 14. , 15. napon, attól függően, hány napos a ciklus?

Legjobb válasz: Ajánlom ezt az oldalt én nem szedek gyógyszert ezért változó mikor jön meg de itt pontosan megírják elõre és elõtte 1 nappal jelez: www.ciklus.hu

Ajánlom ezt az oldalt én nem szedek gyógyszert ezért változó mikor jön meg de itt pontosan megírják elõre és elõtte 1 nappal jelez: http://www.ciklus.hu
Valahol azt olvastam, hogy a ciklus hosszától függetlenül általában a 14.napon plusz-minusz 3 nap van ovu. Figyeld a folásod, ha bõvebb, akkor ovulálsz. De hõmérõvel tuti a dolog, minden nap ugyan abban az idõben reggel ébredéskor ha ugyan ott méred kapsz pontos eredményt: a ciklus 1. napján kell kezdeni. Ha pl:12.napon leesik a hõd, akkor van ovud. Majd felmegy, és ha nem esik vissza a hõmérsékleted a várt mensi elõtt kb.2 nappal, akkor terhes vagy. Pofon egyszerû! :)
A kérdező hozzászólása: köszi!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!