Találatok a következő kifejezésre: Az ovulációm van (168 db)

Most 25. én volt a mensesem, 4napig tartott mint általában, mikor lesz pém? Vagyis melyik nap amikor a legvalószinűbb a teherbeesés? Már nagyon szeretnénk babyt. és hány napig eshetek teherbe? érzem amikor az ovuláció van? Mit érzek?

Legjobb válasz: A peteérés akkor függ hány naposak a ciklusaid, de általában a ciklus közepén van. Ugye 24 óra áll rendelkezésre a megtermékenyítésre, de a sperma 3 napig is életképes a szervezetben. Én speciel az ovulációt nem szoktam érezni. Sok sikert. :)

A peteérés akkor függ hány naposak a ciklusaid, de általában a ciklus közepén van. Ugye 24 óra áll rendelkezésre a megtermékenyítésre, de a sperma 3 napig is életképes a szervezetben. Én speciel az ovulációt nem szoktam érezni. Sok sikert. :)
Mármint attól függ... :)

Az ovuláció az 2 vérzés között van körülbelül és ugyhallottam hogy az ovuláció utáni 3. naptól a következő vérzésig nem lehet teherbe esni illetve kicsi az esélye.. Igaz ez?

Legjobb válasz: az ovuláció a ciklus 13-15. napja közé esik általában, ha az elsõ nap, amikor megjön. A petesejt az uvuláció idején szabadul ki és jellemzõen 1 napig marad megtermékenyíthetõ. A hímivarsejt 2 napig termékenyítõképes. (mindkettõ tovább is életben marad, de már nem termékenyítõ képes) ebbõl következõen az ovoluációt megelõzõ két nap és az azt követõ egy nap lehet teherbe esni. Elvileg. Ha arra játszol, hogy ne essél teherbe, akkor ebbõl következõen a menstruáció 11. és 16. napja között kell tartózkodnod a nemi élettõl. A módszer egyénbént teljes biztonságot nem ad, mert létezik spontán ovuláció is, ami a teljes ciklus alatt elõfordulhat. egyszóval tessék védekezni.

az ovuláció a ciklus 13-15. napja közé esik általában, ha az elsõ nap, amikor megjön. A petesejt az uvuláció idején szabadul ki és jellemzõen 1 napig marad megtermékenyíthetõ. A hímivarsejt 2 napig termékenyítõképes. (mindkettõ tovább is életben marad, de már nem termékenyítõ képes) ebbõl következõen az ovoluációt megelõzõ két nap és az azt követõ egy nap lehet teherbe esni. Elvileg. Ha arra játszol, hogy ne essél teherbe, akkor ebbõl következõen a menstruáció 11. és 16. napja között kell tartózkodnod a nemi élettõl. A módszer egyénbént teljes biztonságot nem ad, mert létezik spontán ovuláció is, ami a teljes ciklus alatt elõfordulhat. egyszóval tessék védekezni.
annak aki irta a választ teljesen igaza van szóval nyugodtan halgass rá!!!!! én is igy tudom!!!!!!

Hogy van ez a teherbeesés? Mi az az ovuláció és társai?

Nem tudom mikor szabad és mikor nem szabad szeretkezni,hogy ne legyen esély a teherbe esésbe, hallottam,hogy bármikor teherbe eshet egy lány,de akkor hogy van ez a peteérés és miért ovulációkor szeretkeznek,ha kölköt akarnak?

Legjobb válasz: Egy nõnek egy méhe van és két petefészke. A petefészkekben vannak a peték. A peteérést hormonok segítik elõ. Az átlagos, papírforma szerinti nõi ciklus 28 napos és statisztikailag a leggyakrabban félidõben van peteérés. A peteérés azt jelenti, hogy a petefészekben figyelõ pete körüli burok elkezd megduzzadni. Az ovuláció pedig az, mikor ez a burok kiszakad és kiszabadul a petesejt. Ekkor megtermékenyíthetõ 1-2 napig. Ha nem történik ez meg, akkor rá kb. 2 hétre menstruálni fog. Erre a napra utaznak, akik "kölköt" akarnak. Na most. Egyetlen ember sem mûködik úgy, ahogy a könyvekben írják. EZt is minden befolyásolhatja, a fáradtságtól, az idõjárásig sokminden. Ezért a gyakorlatban egy nõ a ciklusa bármely napján megtörténhet a peteérés és ovuláció, nem annyira ritka ez akár a korábbi menstruáció alatt sem. Szóval, ha nem akarsz kockáztatni, minden közösüléskor védekezned kell. A biosz oktatás szerintem is tragédia, már ami ezt a részt érinti. Jobb kérdezni, mint utólag bánkódni! Csak így tovább! L27 További info: http://hu.wikipedia.org/wiki/Terhess%C3%A9g

Egy nõnek egy méhe van és két petefészke. A petefészkekben vannak a peték. A peteérést hormonok segítik elõ. Az átlagos, papírforma szerinti nõi ciklus 28 napos és statisztikailag a leggyakrabban félidõben van peteérés. A peteérés azt jelenti, hogy a petefészekben figyelõ pete körüli burok elkezd megduzzadni. Az ovuláció pedig az, mikor ez a burok kiszakad és kiszabadul a petesejt. Ekkor megtermékenyíthetõ 1-2 napig. Ha nem történik ez meg, akkor rá kb. 2 hétre menstruálni fog. Erre a napra utaznak, akik "kölköt" akarnak. Na most. Egyetlen ember sem mûködik úgy, ahogy a könyvekben írják. EZt is minden befolyásolhatja, a fáradtságtól, az idõjárásig sokminden. Ezért a gyakorlatban egy nõ a ciklusa bármely napján megtörténhet a peteérés és ovuláció, nem annyira ritka ez akár a korábbi menstruáció alatt sem. Szóval, ha nem akarsz kockáztatni, minden közösüléskor védekezned kell. A biosz oktatás szerintem is tragédia, már ami ezt a részt érinti. Jobb kérdezni, mint utólag bánkódni! Csak így tovább! L27 További info: http://hu.wikipedia.org/wiki/Terhess%C3%A9g
Hát, remélem nem baj, ha egy pasitól tudod meg ezeket a dolgokat :) Ovulációnak azt nevezzük, amikor a petesejt a petefészekbõl kilökõdik a hasüregbe. Azért ilyenkor próbálkoznak, hogy összehozzák a "kölköt", ahogy írtad, mert ilyenkor a legnagyobb az esélye a teherbe esésnek. Az ovulációnak is van elõjele, hogy úgy mondjam. itt többet olvashatsz ezekrõl a jelekrõl: http://www.babasmamas.hu/hir.php?hir=az_ovulacio_5_jele-793 Magáról a nõi ciklusról pedig itt találsz információt: http://fogamzas.mindenkilapja.hu/html/18184065/render/peteer.. Szerintem is nagyszerû dolog lenne, ha a mai ifjúság kapna némi felvilágosítást, így csökkenne a lányanyák az abortuszok és a nemi betegségek száma.
Egy-két érdekesség még a fentiekhez: - általában 1 petesejt érik meg havonta egy nõben... de elõfordulhat olyan is, hogy indukált érés. Egy jól sikerült aktus után, még éppen idõben. - elõfordulhat olyan is, hogy pont a vérzés közepén fogansz meg. Ilyenkor egy kis darabon nem lökõdik le a méhnyálkahártya, és ott szépen megtapad a zigóta. - elõfordul néha a terhesség alatt is havi vérzés. Bár az nem ugyanúgy mûködik, de hasonlóan néz ki. - elõfordulhat terhesség sértetlen szûzhártyával is: olyankor vagy elég ruglmas az a hártya, vagy nem dugtak be semmit, csak "belõttek". Végül: a megszakított közösülés NEM jó védekezés: úgy nagyon könnyen teherbe lehet esni.
Lényeg a lényeg, ha elkezded majd a szexuális életedet, mindig védekezz, akár gumival, de ha hosszabb párkapcsolatban élsz, és a lány szed fogamzásgátlót, az is megfelelõ.Mindig védekezz, hidd el, sokkal nyugodtabb lesz az életed
Szia! Ha nyúlós folyásod van akkor valószínû most van a peteérésed! Ezért ma meg holnap legyetek még együtt!!! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Csak az a gond, hogy férjem külföldön dolgozik és tegnap repült vissza. Így tegnapelõtt tudtunk csak együtt lenni. Akkor a peteérés elõtti napokban nem is eshettem teherbe?
Szia, Én azt olvastam, hogy ha a peteérés elõtt egy két nappal van együtt az ember a párjával, akkor is lehet baba, de nagyobb esély van a kislányra. http://www.ciklus.hu -n találtam. Áll. azok a spermák (x krom)lassabak, de életképesebbek , ezért peteérés elõtti együtlétnél nagyobb az esély a kislányra... olvasd el, érdekes. Sok Sikert

Pár nappal ovuláció előtt is lehet érezni kis fájdalmat az együttlét során, vagy pedig csak ovulációkor van ez?

Legjobb válasz: Nekem pár nappal ovuláció elõtt és után is volt hasszurka a bal oldalamon(ultrahangon kiderült, hogy azon az oldalon van domináns tüszõm). A fájdalom nem az együttléttõl függ, hanem az ovulációtól! Van, aki meg sem érzi!

Nekem pár nappal ovuláció elõtt és után is volt hasszurka a bal oldalamon(ultrahangon kiderült, hogy azon az oldalon van domináns tüszõm). A fájdalom nem az együttléttõl függ, hanem az ovulációtól! Van, aki meg sem érzi!

Szombatra vártam az ovulációt (hőmérőzök) együtt is voltam a párommal, vasárnap még lejebb ment a hőm azt hittem akkor aznap van akkor is együtt voltunk. Feltételezem ma van az ovulációm. Mit csináljunk?

mára vártam az emelkedés de még lejebb csökkent feltételezem akkor ma van az ovulációm most mit csináljunk ma is legyünk együtt vagy csak holnap? mert nem tud a mindennapi együttlétt?l termel?dni a sperma? vagy ez hülyeség?

Legjobb válasz: Szia!Szerintem nyugodtan legyél együtt a pároddal,fõleg ha ma van az ovulációd.Én nem halasztanák el egyetlen alkalmat sem.Soha nem lehet tudni.

Szia!Szerintem nyugodtan legyél együtt a pároddal, fõleg ha ma van az ovulációd.Én nem halasztanák el egyetlen alkalmat sem.Soha nem lehet tudni.
a jó minöségü sperma nem termelödik ´csak 3 naponta (persze közeben is van) de viszont 3 napot él benned a sperma. szóval ha ma együtt vagytok és csak holnap lesz az ovuláció akko már ott állnak a kis katonák a megtermékenyülésre.
Nekem úgy mondta a dokim, hogy aznap amikor megemelkedik az ébredési hõmérsékletem, akkor akciózzunk. Akár többször is. A férjemet, (rendõr) kék lámpa szirénával hozták haza, miután telefonáltam, hogy ITT AZ ALKALOM. :) )) Sikeres "akció" volt, már elmúlt négy éves.:) )))

Szeretnék bébit. Honnan tudom biztosan, hogy ovulációm van, tehát mikor vagyok fogamzóképes? Középidős vérzés jelezheti az ovulációt?

40 napos menstruációs ciklusnál is van ovuláció?Vegyek ovulációs tesztet?

Legjobb válasz: 40 napos ciklusnál endokrinológushoz kellene elmenned. Õ majd kér neked egy csomó vérvételt, többek között hormonokat, tsh-t. Kivizsgálnak nem-e véletlen pco-s vagy. Általában 40 napos ciklusnál ritka az ovuláció, de nem lehetetlen. Nekem 36naposak voltak, és így is sikerült. Egyébként ovulációs tesztet nyugodtan használhatsz, de a legjobb az lenne, ha mérnéd a hõdet minden reggel, hogy abból kiderüljön egyáltalán van-e peteérésed.

40 napos ciklusnál endokrinológushoz kellene elmenned. Õ majd kér neked egy csomó vérvételt, többek között hormonokat, tsh-t. Kivizsgálnak nem-e véletlen pco-s vagy. Általában 40 napos ciklusnál ritka az ovuláció, de nem lehetetlen. Nekem 36naposak voltak, és így is sikerült. Egyébként ovulációs tesztet nyugodtan használhatsz, de a legjobb az lenne, ha mérnéd a hõdet minden reggel, hogy abból kiderüljön egyáltalán van-e peteérésed.
40napos ciklus nem normális. Mindenképpen keress endo dokit. teljes kivizsgálás kell.

Ha 28-34 napos ciklusaim vannak, akkor mikor kellene megtörténnie az ovulációnak? Mert én a 14-20 nap között gondoltam, de csináltam ovutesztet a 9. napon és pozitív lett.

Legjobb válasz: A pozitív ovuteszt nem azt jelenti, hogy ovulációd van! Olvasd csak el elõbb a használati utasítást. A pozitív teszt csak elõjel, és akár több napig is pozitív lehet a teszt, mielõtt negatívra vált - ez lesz az ovulációd napja. Ezenkívül bármikor bejöhet egy korai ovu. Valamint lehet, hogy a luteális fázosid nem 14 nap, hanem mondjuk 16, így pedig az ovud a 12-18. nap között várható.

A pozitív ovuteszt nem azt jelenti, hogy ovulációd van! Olvasd csak el elõbb a használati utasítást. A pozitív teszt csak elõjel, és akár több napig is pozitív lehet a teszt, mielõtt negatívra vált - ez lesz az ovulációd napja. Ezenkívül bármikor bejöhet egy korai ovu. Valamint lehet, hogy a luteális fázosid nem 14 nap, hanem mondjuk 16, így pedig az ovud a 12-18. nap között várható.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Elolvastam a használati utasítást, csak meglepõdtem, azt hittem ilyen korán még egyértelmû negatív eredményt kapok. Arról pedig nem ír a tájékoztató, hogy napokig mutathat pozitívat. Végül is a lényeg, hogy mostanában valószínûleg lesz ovu. Támpontnak már jó. Köszi a segítséget.

A tojásfehérje-szerű nyák megjelenéséhez képest mikor van az ovuláció? Mikor érdemes próbálkozni?

A tojásfehérje-szer? folyás kb. a 9-10. napon kezd?dik és kb. 3 napig szokott tartani. A ciklusaim 29-30 naposak. Mikor lehet az ovuláció?

Legjobb válasz: Az ovulációt szerintem jobb ha hõmérõvel és ovulációs teszttel végzed, mert lehet hogy csak a nyákdugó távozik és rá 3-4 nappal van csak az ovuláció. Csak a nyálka alapján szerintem nem lehet pontosan megállapítani. Ha már méred mellé a hõdet is reggelente az sokkal pontosabb eredményt fog adni.

Az ovulációt szerintem jobb ha hõmérõvel és ovulációs teszttel végzed, mert lehet hogy csak a nyákdugó távozik és rá 3-4 nappal van csak az ovuláció. Csak a nyálka alapján szerintem nem lehet pontosan megállapítani. Ha már méred mellé a hõdet is reggelente az sokkal pontosabb eredményt fog adni.
A kérdező hozzászólása: Szóval nagyjából akkor, miután elmúlik ez a nyákos folyás.. Köszi a válaszokat!
3-4 napra rá!
Egyetértek az elõttem szólóval 2-3-4 napra rá.
Én a nyákdugot hiszem a tojásfehérjének, nyulós, meg mindíg a 14-edik napomon van.Akkor rosszul nézem?Az lh-tesztem is akkor pozitív.Bocs hogy belekérdezek.

Hogyan legyünk együtt az ovuláció előtti napon, ha a pozitív ovulációs teszt csak az ovu napján pozitív? Honnan tudom akkor, hogy mikor van az ovu előtti nap?

Legjobb válasz: Vagyis, ha pl. 15-én pozitív az ovulációs teszt, akkor az az ovuláció elõtti nap. 16.-a az ovuláció napja, 17.-e az elsõ dpo? És akkor ehhez képest ha akkor vagyok együtt a Párommal, amikor pozitív az ovu teszt, és rá egy napra az jó? Vagy mikor legyünk együtt?

A kérdező hozzászólása: Vagyis, ha pl. 15-én pozitív az ovulációs teszt, akkor az az ovuláció elõtti nap. 16.-a az ovuláció napja, 17.-e az elsõ dpo? És akkor ehhez képest ha akkor vagyok együtt a Párommal, amikor pozitív az ovu teszt, és rá egy napra az jó? Vagy mikor legyünk együtt?
A kérdező hozzászólása: Az ovuteszt akkor pozitív csak, ha ugyanolyan erõs, mint a kontrol csík, vagy erõsebb, mint a kontroll? Halvány pozitív ovu nincs? (mármint, amikor halványabb, mint a kontroll csík? Segítenétek kérlek? Még kezdõ vagyok a témában. Köszönöm
A kérdező hozzászólása: 11-14-es kérdésemre is írj vmit, légyszi
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Rosszul tudod. Nem az ovu napján pozitív a teszt, hanem elõtte. Az ovu aznapra tehetõ, mikor a pozitív után elõször újra negatív lesz a teszt. Tehát a pozitív napokon legyetek együtt.
A teszt akkor pozitív, ha legalább olyan erõs, mint a kontrollcsík, vagy erõsebb! De nem értem, miért muszáj ennyire az ovu elõtti napon együtt lenni!
A kérdező hozzászólása: Nem muszáj. Pont ezt kérdeztem, hogy mikor legyünk együtt szted? :-)
Igen, az ovuteszt akkor pozitív, mikor legalább ugyanolyan erõs a tesztcsík, mint a kontroll. Bár olvastam olyat, hogy valakinek sosem szokott annyira erõs lenni. Mikor már elkezd halványodni, akkor az már negatív. Amúgy a pozitív napon legyetek együtt, és nem baj, ha még a negatívon is. De ennyire tényleg nem jó beprogramozni. Ha már látod, hogy közeleg az ovud, mert erõsödik a teszt, akkor legyetek együtt 1-2 naponta. És akkor nem tudjátok elkerülni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!