Találatok a következő kifejezésre: Az ovuláció a (409 db)

Mikor lehetett ovulációm? Április 18-án volt egy spontán vetélésem, aminek orvosi befejezése lett. Ilyen esetben, hogy kell számolni az ovulációt? A ciklusom nem volt pontos 28 napos, csak akkor ha fogamzásgátlót szedtem.

Legjobb válasz: Szerintem nem lehet pontosan kiszámolni, de általában a ciklus középsõ 4-5 napjára esik az ovuláció. De a naptáras módszer nem megbízható védekezési forma, mert spontán peteérés bármikor lehetséges. Szerintem a te esetedben érdemes kivárni a következõ menstruációt és onnan számolni az ovulációt. A spontán vetélésed után 6 hétig no sex és közben egy menzesz esedékes.

Szerintem nem lehet pontosan kiszámolni, de általában a ciklus középsõ 4-5 napjára esik az ovuláció. De a naptáras módszer nem megbízható védekezési forma, mert spontán peteérés bármikor lehetséges. Szerintem a te esetedben érdemes kivárni a következõ menstruációt és onnan számolni az ovulációt. A spontán vetélésed után 6 hétig no sex és közben egy menzesz esedékes.

Ha késik az ovuláció a menstruáció is késhet?

Legjobb válasz: mi az az ovuláció?

mi az az ovuláció?

Az átlagon hőmérsékletem 36.6 volt idáig, ma leesett 36, 4re ez lenne az ovulácio? A kalkulátor szerint is ma vagy holnapra irja.

Legjobb válasz: Az ovulációhoz nem leesnie, hanem megemelkednie kell a hõnek, bár tény és való, hogy vannak, akik tapasztaltak elõtte kisebb leesést is. Görbét ha tudsz linkelni, jobban tudunk segíteni.

Az ovulációhoz nem leesnie, hanem megemelkednie kell a hõnek, bár tény és való, hogy vannak, akik tapasztaltak elõtte kisebb leesést is. Görbét ha tudsz linkelni, jobban tudunk segíteni.
Lehet az is. de ha a 36, 4 után legalább 3 napig magasabban marad a hõd, akkor megtörtént az ovuláció. Figyelni kell ilyenkor a nyák állapotát is. Mindegy hogy középidõ vagy nem.... Én most pl a 7. ciklusnapon vagyok, és tegnap 36, 3 volt a hõm ma meg 36, 8 :) bármikor lehet ovu. 2 naponta ha együtt vagytok akkor jó. Nem kell görcsölni. :) Sok sikert!

Lehetséges, hogy 12-én megjött 27 napra és 18-án már elkezdődött az ovuláció? A teszt + lett és a mikroszkóp is páfrányos+ ovus fájdalmak. Ha teherbeesek lehet ebből probléma? Mert van 1 egészséges gyermekem és volt 1 vetélésem is. Köszi sziasztok!

Legjobb válasz: Miért ne lenne lehetséges hogy ilyenkor van az ovulációd.? Az csak átlag számitás hogy félidõben.Aztán valahol azt olvastam hogy azt elõre nem de utólag pontosan megmondják mondani mikor volt. (a menzes elsõ napjától vissza 14 napra volt.) De ugye utólag már.... Plusz ha a teszt,mikroszkóp is jót mutat akkor tuti.Egyszerüen te igy "mûködsz".Ebbõl szerintem semmi problémád nem lesz.Hajrá!

Miért ne lenne lehetséges hogy ilyenkor van az ovulációd.? Az csak átlag számitás hogy félidõben.Aztán valahol azt olvastam hogy azt elõre nem de utólag pontosan megmondják mondani mikor volt. (a menzes elsõ napjától vissza 14 napra volt.) De ugye utólag már.... Plusz ha a teszt, mikroszkóp is jót mutat akkor tuti.Egyszerüen te igy "mûködsz".Ebbõl szerintem semmi problémád nem lesz.Hajrá!

Lehetséges olyan hogy az ovuláció a mensztruáció kezdete elötti napokban van? És az lehetséges hogy terhes lettem? Mert már 3. Napja késik nagyon fáj a fejem is 2 napja, de semmi nincs csak fehérfolyás, azis allig, Valaki tapasztalt ilyet?

Legjobb válasz: Igen. Egyszerre több petesejt is érési folyamatban van. Ezek közül általában egy reped meg ovulációkor, de néha 2 is , ezért lehetséges a két petéjû ikerpárok születése. Elvétve késõbb, akár a menses elõtti napokban is lehet tüszõrepedés / elég hozzá egy jó orgazmus/. Egy nõ , ha nem védekezik egész ciklusa alatt fogamzó képesnek tekintendõ, de a legnagyobb esély persze a 14 / +/-3 nap / tájékán van.

Igen. Egyszerre több petesejt is érési folyamatban van. Ezek közül általában egy reped meg ovulációkor, de néha 2 is , ezért lehetséges a két petéjû ikerpárok születése. Elvétve késõbb, akár a menses elõtti napokban is lehet tüszõrepedés / elég hozzá egy jó orgazmus/. Egy nõ , ha nem védekezik egész ciklusa alatt fogamzó képesnek tekintendõ, de a legnagyobb esély persze a 14 / +/-3 nap / tájékán van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, pharmatexes hüvelytabletta mellett van erre esély? Vegyek tesztet? Vagy még korai?
Hát igen. Vegyél tesztet és csináld meg. 1-es vagyok
A kérdező hozzászólása: Rendben.köszönöm :)
Én is pont így jártam a múlt hónapban. Kb 1 nappal elõtte szeretkeztünk, nem gondoltam, hogy védekezni kéne :) Sok-sok éve már, hogy mindig pontosan megjön, de most késett, nem is keveset, több mint egy hetet. És persze az, hogy megjön még nem jelenti azt, hogy nem vagy terhes, ismerek olyat akinek még 3 hónapig is volt menstruációja miután már teherbe esett. Szóval mindenképp érdemes tesztet venni.
bármikor lehet idõközi peteérés. Viszont ha védekeztetek kicsi rá az esély. Csinálj egy tesztet mindnesetre de ha pár napja volt az aktus azt nem tudja még kimutatni, viszont ha volt elötte is aktus akkor bármi lehet. Ha nem volt akkor csak az aktus után kb 2 héttem csinálj tesztet elöbb nem éri meg, de szerintem addigra meg fog jönni, ha nem ugysem árt orvoshoz menni. Egyébként rengeteg mindentõl késhet nem csak a terhességtõl.
Az ovulációtól... Kislány, remélem védekeztél.
A kérdező hozzászólása: nem védekeztünk....
A kérdező hozzászólása: szerintetek mitõl lehet ez?egy jó pár óráig szúrt a hasam meg két oldalt is!

Az ovuláció a menstruáció első napjától számolva a 14. napra esik? (általában? ) vagy változó?

Legjobb válasz: 28 napos ciklusnál nagyjából így van. De ha biztosat akarsz, használj ovulációs tesztet.

28 napos ciklusnál nagyjából így van. De ha biztosat akarsz, használj ovulációs tesztet.
Szia! Az ovu a következõ menses ELÕTT VOLT kb 14 nappal. Ha rendszeres a ciklusod, ebbõl ki tudod számolni, hogy neked hányadik napon várható a következõ. 28 napos ciklusnál 14-ik, 32 naposnál 18-ik napon van kb. Persze a 14 napos luteális fázis (peteérés utáni idõszak a mensiig) sem szentírás, van akinek 12, vagy mondjuk 16, de ennél nagyobb eltérés ritka, és személyenként mindig ugyanannyi (tehát ha neked 14 napos, akkor mindig annyi, ez nem változik). Ha a ciklusiad hossza változó, akkor a peteérésig eltelt idõ hossza változó, az utána lévõ idõ mindig ugyanannyi.
Szia! Én LH tesztekkel szoktam nézni, nekem a 13-14. napon szokott lenni.
Ez csak akkor igaz, ha renszeres a ciklusod. Nekem nem volt az. Február 28-án menstruáltam utoljára, és következõ év március 31-én született meg a lányom 40 hétre. A 14. naptól elég messze voltam. Egyébként menstruáció nélkül is lehet peteérés. Én vagyok az élõ példa és természetesen a gyerekem.

Szerintetek melyik görbén húzta be jól az alaphőt és az ovulációt a program?

Mind2 görbe ugyanaz, csak máshol vezetem.

Legjobb válasz: A ciklus.hu jó, én azt ismerem. 10. dpo, még 4 nap, és hátha nem jön meg.

A ciklus.hu jó, én azt ismerem. 10. dpo, még 4 nap, és hátha nem jön meg.
A ciklus.hu húzta be jól.
Úgy néz ki, hogy a ciklus.hu, viszont az ovuteszt alapján a fertynek lehet igaza.
Szerintem meg a fertiltity, a 15. és 16. napon még nem volt magas a hõd és az ovu-teszt és a fertilityt igazolja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Én is inkább a Fertilityt gondolnám jónak az ovuteszt miatt, de kíváncsi voltam, más hogy véli. Remélem ez a hónap sikeres lesz...

Aki figyelte az ovulációt a teherbeesésnél, tudja már, milyen nemű lesz a baba? Bevált az "ovu előtt- ovukor/ után" módszer?

Legjobb válasz: Én hõdiagrammot vezettem. Peteérés napján voltunk együtt, így fiúnak kellene lennie...mégis lány lesz:-D

Én hõdiagrammot vezettem. Peteérés napján voltunk együtt, így fiúnak kellene lennie...mégis lány lesz:-D
peteérés utáni nap hajnalán voltunk együtt, kisfiunk lesz.
Ovu elõtt voltunk együtt, hogy én lányt szeretnék, néztem a kínai fogantatási naptárt, miszerint lány lesz, néztem a jónás naptárt, a szerint is lány, de januárban megszületett a gyönyörû kisfiam. Innentõl kezdve nem számolgatok, tervezgetek.
Ovu elõtt, és aznap is együtt voltunk, és ha minden igaz kislánykát hordok a szívem alatt! :) ))
Nekem két terhességem volt: elõször fiúnak kellett volna lennie=fiú lett, másodszor lány volt írva mindenhol=õ is fiú lett. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nekem is ovu napján fogant a lányom, minden naptár szerint fiúnak volt írva.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!