Találatok a következő kifejezésre: Az ovu peteérést (84 db)

Ha az ovu teszt pozitív akkor is előfordulhat hogy nincs peteérés?

Legjobb válasz: De peteérés az van,csak nem biztos,hogy a tüszõ meg is reped. Pozitív ovu teszt azt jelenti,hogy a peteérést serkentõ hormon ezerrel dolgozik,és 24-36 óra múlva megtörténik a tüszõrepedés(elvileg) Hogy tényleg meg is repedt a tüszõ,azt már a magasabb ébredési hõ fogja neked elárulni.

De peteérés az van, csak nem biztos, hogy a tüszõ meg is reped. Pozitív ovu teszt azt jelenti, hogy a peteérést serkentõ hormon ezerrel dolgozik, és 24-36 óra múlva megtörténik a tüszõrepedés(elvileg) Hogy tényleg meg is repedt a tüszõ, azt már a magasabb ébredési hõ fogja neked elárulni.
elsõnek igaza van. nekem is + volt a tesztem, és 2 napra rá idõpontom volt dokimnál, és megkértem nézze meg, hogy mi a helyzet. A tüszõ nem repedt meg, hanem egy óriási ciszta lett belõle :(
Peteérés: a menszesz elsõ napján kezdõdik, és kb 2 hétig tart. Több készenlétben álló pete közül a domináns pete elkezd érni a tüszõben, a tüszõ napi kb 2 mm-t nõ, amíg cseresznye nagyságú nem lesz. Tüszõrepedés: 28 napos ciklusnál a 14. nap körül a tüszõ megreped, és belõle robbanásszerû gyorsasággal szabadul ki az érett pete. Ez azonnal elindul a méhkürt és a petevezeték felé, és kb 24 óra hosszat mnegtermékenyíthetõ. A két fogalmat ne keverjük össze.

Lehetett peteérésem, hogyha a digitális ovu teszt (Clearblue) és az ovu mikroszkóp is negatívat mutatott?

Az helyzet az, hogy mindig megérzem, mikor van peteérésem - alhasi szurkálás, felfúvódás... viszont most ehhez párosult mellérzékenység is, ill. tojásfehérje szer? valami (utóbbi kett? nem mindig szokott lenni). S mindez akkor, amikor elvileg peteérésemnek kellett, hogy legyen. DE az ovu teszt és a mikroszkóp is negatívat mutatott. A h?m sem ment fel drasztikusan. (2-3 tized).

Legjobb válasz: Csak egyszer csináltál tesztet? Mert a peteérés az elsõ negatív napon van, vagyis ha most érett, akkor már nem volt annyi LH, hogy kimutassa a teszt. Vagyis ha nem folyamatosan mérted az elmúlt pár napban, akkor lehetett most, amikor teszteltél.

Csak egyszer csináltál tesztet? Mert a peteérés az elsõ negatív napon van, vagyis ha most érett, akkor már nem volt annyi LH, hogy kimutassa a teszt. Vagyis ha nem folyamatosan mérted az elmúlt pár napban, akkor lehetett most, amikor teszteltél.
A kérdező hozzászólása: Akkor valószínûleg ez volt a gond. Nem néztem folyamatosan, csak akkor, amikor úgy éreztem, hogy peteérésem lesz/van. Ezek szerint, amikor bekövetkezik a peteérés leesik az LH szint és például az ovu teszt már nem mutatja ki? Egyébként mi a véleményetek a PG/53 ovu mikroszkópról? Ugyanis azzal rendszeresen (reggelente) nyomon követtem a ciklusomat, s egyszer sem volt páfrány. Lehet, hogy az meg nem túl megbízható? Bár eddig még csak jót hallottam róla.
Szia!Én a mikrószkoról csupa rosszat hallottam! Mikor elterveztük, hogy babát szeretnénk, akkor ugy gondoltam jó lesz, de aztán utánajártam és inkább letettem róla!Sokszor mondták megbizhatatlan, és szinte 10emberbõl 8nak mindig páfrányosat mutat!!! Csinálj csak Lh tesztet!!!Meg mérd a hõdet, igy jobban fogod tudni te magad is!!(például:én tegnap meg ma felfiygeltem arra hogy fáj a jobb és bal petefészkem...gondoltam csinálok egy Lh tesztet amin megjelent 2 eröteljes csik:) )) Hajrá!!
A PG53 nekem nem jött be! Sose mutatott páfrányokat, még akkor sem, amikor erõteljesen éreztem a szurkálást a petfészkemben, és tutti hogy volt peteérésem. Nekem a mikroszkóp nem ért semmit!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Akkor még reménykedem, hogy ebben a hónapban esetleg összehoztuk a babát.
Nekem sem jott be az ovuteszt pedig volt peteeresem. Ha azt a tojásfehérje szerû valami-d van, akor azt mehnyak nyalkanak hivjak es az csak akkor ha ovulacio is. Ma mar van olyan mint a cyclotest 2 plus, ami minden honapban behatarolja a termekeny napokat :-)
lehet és most kb 5 napig pozitívat is fognak mutatni..amikor nekem ez volt mindennap együtt voltunk, most töltöm a 29. hetet!
Amegjön érzés az nem ilyenkor lenne, hanem beágyazódás után..a peteérés elõtti napokon már pozitív lehet, de a kifakadás pillanatát nem lehet pontosan tudni. Elsõ válaszoló voltam.
A kérdező hozzászólása: Juj, köszi! Akkor belehúzunk! Csak nagyon meglepõ a dolog, mert eddig ezt mindig félidõben éreztem. Köszönöm a gyors választ! További boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Igen, a megjön érzést én sem értettem... Na mindegy, ez a hónap úgy látszik ilyen :)


Összejöhet, de azért még lehetõség szerint holnap is legyetek együtt. A pozitív utáni elsõ negatív napra tehetõ az ovu.
A kérdező hozzászólása: A férjem ma nem akar, mert így nagyobb az esély a lányra... Persze már pár hónapja próbálkozunk így :(
Csak most olvasom. A másnap is esélyes lett volna. Mi újság kedves Kérdezõ? K.
A kérdező hozzászólása: Még nem jött össze, de már jobban "belehúztunk" :)

A closti kinek mikorra tette a peteérést? A 16. napon vagyok, 4 napja negativ az ovu tesztem. Félek hogy lemaradtam volna róla?

Legjobb válasz: De nekem az ezelõtti 3-4 hónapban mindig volt peteérésem. Legalábbis az lh teszt szerint. Mindig a 15-16. napon. Most meg ráadásul még a clostit is szedtem, és nincs peteérésem??? Ez hogy van?

A kérdező hozzászólása: De nekem az ezelõtti 3-4 hónapban mindig volt peteérésem. Legalábbis az lh teszt szerint. Mindig a 15-16. napon. Most meg ráadásul még a clostit is szedtem, és nincs peteérésem??? Ez hogy van?
Nekem nem lett. Ill. lett 1 21 mm-s tüszõm, ami nem repedt meg tüszõrepesztõ injekcióval. Aztán elmentem endokrinológushoz. PCOS vagyok, amit gondoltam. Nézd meg: http://www.pcos.hu
Szia!Az elsõ válaszolótól kérdezném, hogy amikor beadtad a tüszõrepsztõt, akkor nem éreztél erõs görcsöket, szúrkálásokat a petefészkedben? Nekem nemrég volt inszemem, és most nagyon megijedtem, hogy lehet hogy nekem sem repedt meg?? Nekem is 20 mm tüszõm lett a closytól a 10-dik napon. Szombaton kellett beadnom a szurit, és már vasárnap majd leszakadt a derekam, görcsöltem stb. Aztán hétfõn volt az inszem, és elõtte nem nézték meg Uh-on, hogy mi a helyezet. Ma vagyok a 19-dik napon. Neked voltak hasonló tünetied! Köszönöm a válaszod!
Egy hónapig szedtem a clostit. Amíg szedtem, abban a hónapban 35 napos lett a ciklusom. Utána amikor nem szedtem akkor a 19. nap volt tüszõrepim (szépen látszik a hõmbõl) és most már 8 hetes vagyok. Szóval nem biztos hogy lemaradtál róla. Drukkolok Neked hogy jöjjön a baba!
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló: Elõtte mielõtt szedted a clostit, hány napos volt a ciklusod? Amikor 35 lett, akkor a 19. napon volt a pé? Hányadik naptól szedted a clostit? Köszi a választ elõre is.
Szia. Utolsó vagyok. PCOS-es vagyok, elõtte volt 43 napos ciklusom is. A hormonvizsgálat tökéletes lett, aszerint semmi bajom sincs (csak uh-n látszik). A ciklus 3. napjától kellett szednem. Azt nem tudom hogy akkor mikor volt pém, mert akkor nem mértem, de gondolom hogy (35-14=21) szóval a 21.nap körül +/- 1 nap lehetett. Remélem tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, még bizakodok hogy most lesz a napokban. Holnap megyek UH-ra, kiderül.

Ciklusaim terhesség után 23-26 nap ez változó és kiszámoltam kalkulátorral hogy most mikor lenne peteérésen de az ovu teszt másképp gondolta?

Július 27.-én jött meg és elméletileg augusztus 2,3,4,5 és 6. ezen a napokon valószínű a peteérés 24 napos ciklussal de az ovu teszt 9.én mutatta az erős csíkokat ami azt jelenti ahogy halványodik akkor van petekilökődés.Viszont 11.-től érzem a majdnem megjön érzést, szurkálást mostanáig.Most akkor mi van nem értem?Mikor csináljak tesztet terhességit?Illetve ahogy írtam augusztus 2,3,4,5,6 ekkor is éreztem mint ha peteérésem lenn így most már fogalmam nincs mi van?Valaki mondjon már valami okosságot?

Legjobb válasz: Én az ovu tesztben bíznék a helyedben!

Én az ovu tesztben bíznék a helyedben!
Az ovu teszt se tévedhetetlen, tehát persze, lehet rá esély! :-)
A kérdező hozzászólása: Köszike, közben itt mániákusan olvasgatok a témában...Úgy látom az a baj, hogy nem tartottam be hogy nem szabad elõtte inni.Én ittam.

Van esélyem a babára ha 18-19. én ovatosan napok a Ciklus.hu szerint és 19. én voltunk együtt a párommal és 20. tol peteérésem van és 25. ére van az ovum, persze még leszünk együtt a pém alatt?

Legjobb válasz: Szia! Ha babát szeretnétek, akkor ebben az idõszakban 2 naponta érdemes együtt lennetek, és akkor van esélyed. Viszont nem jó nézetben vagy a ciklus.hu-n. Ne a naptármódszert nézd, mert az védekezéshez van, hanem a normál módot. :-) Ott fogsz látni egy szép zölddel jelölt napot, az a számított ovu napja. :-)

Szia! Ha babát szeretnétek, akkor ebben az idõszakban 2 naponta érdemes együtt lennetek, és akkor van esélyed. Viszont nem jó nézetben vagy a ciklus.hu-n. Ne a naptármódszert nézd, mert az védekezéshez van, hanem a normál módot. :-) Ott fogsz látni egy szép zölddel jelölt napot, az a számított ovu napja. :-)
A kérdező hozzászólása: értem meg tudom csak leirtam h értsék a kédést de peteéréskor is jo együtt lenni nem védekezni meg ovukor is nem?
A peteérés egy folyamat, ami ciklus elejétõl az ovuig tart. Az ovu napja a lényeg, akkor szabadul ki a megérett petesejt, onnantól kb 24 óra, amíg megtermékenyíthetõ. A spermiumok kb két-három napig élnek (ritkán egy kicsit tovább is) és várakozhatnak egy kicsit az ovura. Baba szempontjából ovu elõtt két nappal kezdõdik az esélyes idõszak. Együtt lenni mindig jó. :-)

Ha nagyon erős csík van az ovu teszten, akkor van peteérésem? Mert a dokik szerint nincs. Összefüggés?

Legjobb válasz: Ha erõs csík van, az azt jelenti, hogy hamarosan lesz. Ovu elvileg akkor van, mikor a pozitív után elõször újra negatív lesz. (Tehát már halványabb, mint elõzõ nap.)

Ha erõs csík van, az azt jelenti, hogy hamarosan lesz. Ovu elvileg akkor van, mikor a pozitív után elõször újra negatív lesz. (Tehát már halványabb, mint elõzõ nap.)
A kérdező hozzászólása: És mutathat peteérést a teszt, úgy, h valójában nincs is? (jövõ hónaptól kell szednem clostyt)
Mutathat, ha ahhoz elég magas az LH, hogy pozitív legyen a teszt, de az ovuhoz nem. A hõdet mérd, abból jobban kiderül, hogy van-e ovu.
A kérdező hozzászólása: Ma már halványabb volt..

Ha az ovu tesztem tegnap volt pozitív, ma pedig majdnem pozitív, akkor lehet megvolt a peteérésem? Vagy a neg. Napon az ovuteszten nem lehet csík? Nagyon kicsit halványodott tegnap óta, így is vehetem negatívnak?

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/d2d39406585413ddfe588a..

Legjobb válasz: Ha már halványabb, mint elõzõ nap, akkor az elvben már negatív. Ha holnap még halványabb lesz, akkor valószínû, hogy megvolt az ovud. Viszont lehet jobb lenne inkább a délutáni órákban csinálni, úgy 5-6 óra felé a legjobb, és elõtte 2 órával már mérsékeld a folyadék fogyasztást.

Ha már halványabb, mint elõzõ nap, akkor az elvben már negatív. Ha holnap még halványabb lesz, akkor valószínû, hogy megvolt az ovud. Viszont lehet jobb lenne inkább a délutáni órákban csinálni, úgy 5-6 óra felé a legjobb, és elõtte 2 órával már mérsékeld a folyadék fogyasztást.
Nekem csak annyi a kérdésem, hogy az ovu utáni elsõ nap után már nem is voltatok együtt?Ez mindig így van?Mert akár ez is gátolhatja a teherbe esést...olyan, mintha csak azért lennétek együtt(lelki gát).NE haragudj meg azért, amit írtam, nem bántani akarlak!És persze nagyon DRUKKOLOK!
A kérdező hozzászólása: Közvetlenül után a férjem tüszös mandulával lázasan feküdt - sajnos :(( Azóta voltunk együtt, de azokat már nem jegyeztem, mert ovu szempontjából nem fontos. De azért köszi :)
Akkor jó(tudom ez most hülyén hangzik)!Remélem a férjed rendbe jött azóta.Feltétlen írj majd.
A kérdező hozzászólása: Hello Sorstárs! Mi újság? Teszteltél? A hõd hogy alakult mára? Én nem mertem reggel tesztelni, a hõm ugyanannyi, mint tegnap. Szorítok :)
Teszteltem, de negatív lett. A hõm kicsit lejjebb ment, szerintem holnap fog megjönni..talán majd legközelebb:-)
A kérdező hozzászólása: Most csinátam én is 10-es tesztet, de nekem is negatív :( Azért megírod majd a fejleményeket?
Persze megírom azért ha megjött:-)) Én már lemondtam róla, de neked nagyon-nagyon szorítok továbbra is! Hátha csak késõbb fogant, azért nem mutatja a teszt!
A kérdező hozzászólása: Nem bírtam magammal és csináltam egy ovu tesztet, lássam van-e egyáltalán HCG és egy halvány csíkor kaptam. Ezért nem gondolom, hogy sikerült :( Azért majd jelentkezem, de te se add fel addig, amíg meg nem jön :)
A kérdező hozzászólása: Nekem reggelre leesett a hõm 2 tezedet és meg is jött sajnos :( Veled mi újság?
Nekem még nem jött meg, és a hõm se esett annyit, gondolom holnapra fog, mert a teszt meg negatív. Sajnálom, hogy neked megjött, de majd legközelebb!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szurkolok, hátha :)
Szia! Megjött nekem is.. Közetkezõ hónapban találkozunk?:-))
Jaj, nyugi én is mindig így érzek. Szerintem holnap teszteljünk újra, reggeli elsõbõl! Azért ha nem bírnád ki, írd meg az esti teszt eredményét!:-)
A kérdező hozzászólása: Nekem ma vagy holnap nem kellene megjönnie. Sajnos eléggé úgy érzem, hogy meg fog jönni (görcsölgetek, mint mindig). Én reggel megint tesztelek, ha nem jön meg addig. Vagy lehet még ma este is egyet? Tudom, felesleges, csak már nem bírok várni. több, mint 3 év - nagy idõ ...
Szerintem is inkább késõ délután csináld az ovutesztet, akkor a legpontosabb. A görbébõl még nem látszik semmi. Ha van még teszted, csinálj egyet ma 5-6 óra fele, aztán holnap du. is.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Azt elfelejtettem írni, hogy minden nap kettõt csináltam, egyet délelõtt, egyet délután. A tegnap délelõtti és délutáni egyforma erõs volt, a ma reggeli kicsit halványabb és most is csináltam egyet, ezen már szinte nem is látszik a vonal.
2.vagyok Akkor remélem voltatok együtt tegnap a férjeddel, és legyetek együtt még ma is :) Drukk
Szerintem tegnap megvolt a pé-d hõ alapján. Egyébként nekem is mindig a 2.pozitív napon van pé-m, vagyis éppen ma:-) Akkor mostantól együtt számoljuk a napokat!
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor talán most sikerül :) )) Egyébként voltunk együtt tegnap és már ma is. Már teljesen elmúlt a petefészek fájdalmam is. Kíváncsi leszek a reggeli hõmre. Kedves utolsó, neked nincs hõgörbéd?
Eddig ilyen a görbém.. [url=http://www.fertilityfriend.com/home/251f0d/]My Ovulation Chart[/url]
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Mi újság veled, hogy alakult a görbéd azóta? Az enyém ilyen: http://www.ciklus.hu/images/diagramok/d2d39406585413ddfe588a.. Nekem ma, vagy holnap kellene megjönnie, de szerintem meg is fog.
Nagyon szépek a görbéitek, drukkolok hogy ne essen le:)
A kérdező hozzászólása: Köszi Reggel ellõttem egy 10-es tesztet, de full neg. lett. Már ki kellett volna mutassa halványan, nem?
Nem valószínû, inkább 2 nap múlva ismételd meg!
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
Amint látod a görbémen, én is csináltam tesztet, szintén negatív. Tudja a fene, hogy korán van-e. Nekem nem elsõ terhesség, eddigiek ilyenkor már látszottak. Mikor tesztelsz legközelebb? És mikorra kellene megjönnie? Nekem még van 2 napom.
A kérdező hozzászólása: Sajnálom. Ha van kedved, persze. Én tettem fel azt a kérdést, hogy miért majdnem poz. a ciklus 2.napján az ovu teszt. Mára teljesen leesett a hõm, lehet nagyon korai peteérésem lesz. Majd este csinálom a köv. tesztet, hátha. A tüneteim egyébként illenek a peteérésre, mert szúrkál a petefészkem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!