Találatok a következő kifejezésre: Az otthoni mennyire (47 db)

Mennyire jó az otthoni futópadon való futás? Azt hallottam, hogy hosszú távon torzul a járásom. Ez mennyire igaz?

Legjobb válasz: Szerintem ez úgy kamu ahogy van. Én már 3 éve rendszeresen futok futópadon és nem torzul a járásom.

Szerintem ez úgy kamu ahogy van. Én már 3 éve rendszeresen futok futópadon és nem torzul a járásom.
A kérdező hozzászólása: Kössz a választ! :)
A kérdező hozzászólása: De te egész évben azon futsz? Vagy csak télen?

Az otthoni vércukorszintmérők mennyire megbizhatóak, mennyire adnak pontos eredményt?

Kiderült hogy terhességi cukorbeteg vagyok.Azóta itthon rendszeresen mérem a vércukromat,reggel éhgyomorra és evés után is,és az értékek mindig tökéletesek.5.2-nél nem megy feljebb az érték.Mennyire hihetek ezeknek az eredményeknek?

Legjobb válasz: Szerintem jók, hisz a rendelõkben is ezt használnak, ha nem vérvételbõl állapítják meg. Papám cukros, nála tökéletesen mûködik évek óta, mindig "szólt" ha baj volt:-) Ne félj , bízz benne!!

Szerintem jók, hisz a rendelõkben is ezt használnak, ha nem vérvételbõl állapítják meg. Papám cukros, nála tökéletesen mûködik évek óta, mindig "szólt" ha baj volt:-) Ne félj , bízz benne!!
Szia! Nekem azt mondta a belgyógyász hogy kb 0.4mmolt tévedhetnek ugyhogy nem jelentös a külömbség a kettö közt, csak vénás vérböl biztosabb értéket tudnak mondani.

Vannak olyan családok, amikben minden 25 év feletti családtag doktorált tudós, a fiatalabbak pedig ezt a célt követik? Milyen az ilyen családokban az otthoni légkör, az életszínvonal? Mennyire elterjedtek az ilyenek Magyarországon?

Pl. apuka kvantumfizikus, anyuka kémikus, 22 éves fiú most szerezte meg a mesterszakos diplomát és doktorálni akar, hogy biológus lehessen, 17 éves lány letette az érettségit és jelentkezik földrajz szakra, hogy földrajztudós lehessen.

Legjobb válasz: Nekem az egyik szaktársam mesélte, hogy az édesapja doktorált fizikus, a bátyja külföldön PhD-zik matematikából, õ pedig szintén matematikus lesz, tervben a doktori.

Nekem az egyik szaktársam mesélte, hogy az édesapja doktorált fizikus, a bátyja külföldön PhD-zik matematikából, õ pedig szintén matematikus lesz, tervben a doktori.
A szülök mérnökök, a nagylány tanár, a kisebb informatikus, az egyik fiú biológusnak, a másik pszichológusnak tanul.
Vannak.


Mennyire jó a kollégiumi élet? Milyen kiszakadni az otthoni közegből? Van aki eltartja magát tanulás mellett? Vannak bulik, jut idő szórakozásra? Megbántad esetleg a kolit vagy épp ellenkezőleg?

Legjobb válasz: Jó olvasni a hozzászólásokat! :) Én is most leszek kolis az egyetem mellett (szintén mérnöki szak, én a munkát mint opciót már rég kilõttem :D). Remélem, hogy jó lesz, ha meg valamiért nagyon nem bírom, akkor feljárok (Kecskemét-Bp., még talán bírható). Szerencsére elég szociális típus vagyok, nem is azzal van a baj, hanem inkább azzal, hogy elég magasak az elvárásaim és finnyás is vagyok, szóval a lakhatási körülményektõl fog nálam függeni a dolog, de majd megpróbálok magamon csiszolni és fejleszteni az alkalmazkodó képességem...

Jó olvasni a hozzászólásokat! :) Én is most leszek kolis az egyetem mellett (szintén mérnöki szak, én a munkát mint opciót már rég kilõttem :D). Remélem, hogy jó lesz, ha meg valamiért nagyon nem bírom, akkor feljárok (Kecskemét-Bp., még talán bírható). Szerencsére elég szociális típus vagyok, nem is azzal van a baj, hanem inkább azzal, hogy elég magasak az elvárásaim és finnyás is vagyok, szóval a lakhatási körülményektõl fog nálam függeni a dolog, de majd megpróbálok magamon csiszolni és fejleszteni az alkalmazkodó képességem...
Imádni fogod hidd el! :) Nem bántam meg a kolit, sokkal jobb mint egy albérlet! Szerintem az ember ilyenkor jön rá mennyi értéke is van a pénznek, mikor saját magának kell gondoskodnia magáról... És szerintem aki nem volt ilyen helyzetben, hogy egy másik városban egyedül él, elég nehéz így felfognia, hogy milyen mikor egyedül gondoskodsz magadról !
Én egyenlõre nem nagyon tudok még választ adni, mert most megyek szeptemberben elõször koliba. De annyi biztos hogy jó lesz itthonról elszakadni a kollégiumi élet egyfajta önállóság fejlesztõ dolog is egyben. Komolyan nagyon hasznos, nem szorulsz senkire csak magadra. A buli meg mellékes, én pl nem vagyok bulizós fajta, de embere válogatja. Nem bulizni megyek el itthonról hanem tanulni, és kell egy lyuk ahol alhatok. Remélem nem fogom megbánni a dolgot, de szerintem nem fogom. Csak most görcsölök egy kicsit hogy hány ágyas szobába kerülök.
Én Bécsbe megyek továbbtanulni. Kíváncsi vagyok, hogy milyen nemzetiségû szobatársat kapok. Na egy külföldivel az igazi kihívás. Más ország, más szokások... De voltam már szemináriumon, és kolszbe is elvittek (csak nem emlékszem rá :D ergo jó volt a társaság és a szomjúságot oltó folyadék :D) A társaság, az élet már csak úgy kívülrõl nézve is más. Én már várom. És mellesleg az elsõ évem nem is lesz nehéz, de tudni fogom, és tudom is hogy mik és hol vannak a hatérok. :)

Menhelyről hozott, utcáról befogadott, mentett kutyátok mennyi idő után fogadott el Titeket? Mikor lakta be s ismerte fel úgy az otthonát, hogy magátol ment haza kábé?

Legjobb válasz: A kutyánk félévesen került hozzánk, szinte azonnal otthon érezte magát, barátkozott. Sétálni viszont nagyon sokára tudtunk. Félt elmenni otthonról, alig tudtuk a kocsiba betuszkolni amikor orvoshoz mentünk. Hazafelé, amint felismerte, hogy már vissza megyünk, megnyugodott. Sétánál ugyanez: látszott rajta, hogy tudja, mikortól közeledünk ismét a házunkhoz, az utolsó 100-200 méteren még ma is húz kicsit.

A kutyánk félévesen került hozzánk, szinte azonnal otthon érezte magát, barátkozott. Sétálni viszont nagyon sokára tudtunk. Félt elmenni otthonról, alig tudtuk a kocsiba betuszkolni amikor orvoshoz mentünk. Hazafelé, amint felismerte, hogy már vissza megyünk, megnyugodott. Sétánál ugyanez: látszott rajta, hogy tudja, mikortól közeledünk ismét a házunkhoz, az utolsó 100-200 méteren még ma is húz kicsit.
Fél éves volt amikor találtuk. Körbe-körbe forgott, azt hittük a patkány méregbõl evett amit a mezõre szoktak kitenni. Mezõgazdasági telepen volt. De csak így vezette le a feszültséget. Kellett 2 hét mire kezdte elfogadni a környezetet. Minket várt egy hónap után. Pórázon nem lehet sétáltatni, nem egy nyugodt természet ha a kapuk alatt ugatnak neki, ezt leszámítva nagyon kedves kutya. Már vissza jön, de néha annyira begõzöl, hogy nem lát, nem hall, pedig jó sora van. Nem megyünk utána, mert akkor azt hinné, hogy sétáltatjuk. Ilyenkor visszajön. Szerintem egy kutyától és fajtától függ, meg a kapcsolattól amilyet kialakítasz a kutyussal.
Nekem Illatosról befogadott lánykám van. 7 hetes, pont egy hete hoztam haza. Engem azonnal elfogadott, velem utazott másfél órát buszon aztán tõlem kapott kaját...stb; férjemet "csak" néhány napja fogadta el teljesen. Mivel csak 1 oltása van, ezért még nem sétálunk az utcán, de a kertben nagyon jól érzi magát. Vasárnap már meg is ugatott vmi bogarat a drága :) A kertet még nem lakta be teljesen, de a lakásnak már minden zugát ismeri. Nagyjából már hallgat arra, hogy "Boci, gyere ide." vagy csak a hangom tetszik neki, de 10-bõl 8-szor idejön.
Nyilván kortól függ nagyon. ismerõsöm kutyája nagyon félt 3- 4 éves lehetett kopó németjuhi keverék. Póráz semmi, folyamatosan ugatott a telken ill. nem volt szocializálva. Mostanra (kutyasuli) pár hónap alatt átvarázsolták. pár hetes kutyának olyan mitnha te lennél az elsõ gazdi, sõt pár hónaposnak is.
Magától ment haza? Miért is kellene egy kutyának bárhonnan egyedül hazamennie?
Ha azért kérded, hogy összehasonlítgasd a tiéddel, vagy hogy várakozásokat támassz a leendõ befogadott kutyáddal szemben, akkor felejtsd el ezt a kérdést. Minden kutya más egyéniség, más temperamentummal, más múlttal, és persze a gazda viselkedése is rengeteget számít. Van, amelyiket beviszed a lakásba, eldõl a helyén, és tudja, hogy ott lakik, de olyan is van, amelyiknek súlyos hetekig, hónapokig tart a rehabilitációja, és sokáig nem fogja tudni otthon érezni magát sehol sem.
Attól is függ, hogy milyen habitusú a kutyus.. Mi 6-8 hónaposan fogadtunk be egy boxert. Csontá soványodva csatangolt, de nem tekintett minket ellenségnek.. a kezdetektõl elfogadott minket(bújt, játszott, jó étvággyal evett). Egy darabig nem a mi udvarunkon volt, ott és aztán nálunk is könnyen megszokta, pár nap alatt belakta a helyét. Minden nap sétáltunk vele, könnyen pórázhoz szokott, megtanulta az alap dolgokat.. Azóta is könnyen tanul és mindenkihez barátságos- ez az alaptermészete.. De egy kutya azt is érzi, hogy ki az aki szereti.. Volt egy kis dominanciás törekvése: morogva védte az ennivalót- ez fakadhatott abból is, hogy már napok, esetleg hetek, óta nem evett- de ez szinte azonnal megszûnt egy kis neveléssel..Nekünk ez a tapasztalatunk, de szerintem is minden kutya más (még fajtán belül is).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A "magától ment haza kábé" arra vonatkozott hogy mikortól tudatosult benne, hogy õ ott lakik, ott van otthon, ahogy az egyikõtök írta, érezte a kutya, hogy már hazafelé tartanak. Nem összehasonlítás-mániából, vagy elvárásmaximalizálásból tettem fel a kérdést, pusztán érdekeltek a történetek, éppen azért, mert minden kutya, minden ember más és más.
Az egyik kb. 2 nap után, a másik úgy 2 hónap után, de még akkor sem teljesen (neki nagyon rossz elõélete volt, hihetetlen alacsony szinten volt.)

Az otthoni füllyukasztás mennyire veszélyes?

ma lyukasztottam ki a fülemet itthon a t?t ilyen spray-val lefújtam ez olyan mint amikor szurit kapsz és elötte lefújnak .... mit csináljak h ne gyulladjon be és ne legyen semmi komplikáció

Legjobb válasz: szerintem nemlessz semmi bajjod, de azért kend be valamivel.. énis megcsináltam.. de nekem nagyon rosszul végzödött sajnos, ami van a fülbevaló végén ilyen kis bigyó hogy ne essen ki a fülbevaló azt nekem alváskor bele nyomta a párna és belefort a fülembe, és nemvettem észre és ott körülötte teljessen benne volt:S de aztán nagy nehezen sikerült kiszedni:) ugyhogy eleinte figyelj arra h ne azon az oldalon feküdj:) soksikert

szerintem nemlessz semmi bajjod, de azért kend be valamivel.. énis megcsináltam.. de nekem nagyon rosszul végzödött sajnos, ami van a fülbevaló végén ilyen kis bigyó hogy ne essen ki a fülbevaló azt nekem alváskor bele nyomta a párna és belefort a fülembe, és nemvettem észre és ott körülötte teljessen benne volt:S de aztán nagy nehezen sikerült kiszedni:) ugyhogy eleinte figyelj arra h ne azon az oldalon feküdj:) soksikert
egyik barátnõm házilag csinálta és nem lett semmi baja. de nincs az a pénz, hogy engem erre bárki is rávegyen :D
Én is egyedül csináltam otthon, és semmi baja nem lett.
Anyukám is otthon csinálta titokban még 16 éves korában (mert nagymamám nem akarta megengedni neki), de semmi baja nem lett.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat egyenlõre nincs semmi baja a fülemnek szerencsére nem gyulladt be meg rendszeresen fújon fertõtlenítõ spray val

Az otthoni edzés mennyire hatásos?

nem body buildernek készülök, egyszer?en csak szeretnék kicsit izmosodni (amúgy most se vagyok már rossz kondiban, de az ember sose lehet elégedett).

Legjobb válasz: Hatásos. Egy egykezes sulyzóval rengeteg gyakorlatot meg lehet csinálni. Bár a fekvenyomás az tárgytalan mert kissúlyal az nem elég. de bicepsz tricepsz hát váll mindenre lehet tulajdon képp. http://body.builder.hu/ Itt olvasd el az edzéseket.

Hatásos. Egy egykezes sulyzóval rengeteg gyakorlatot meg lehet csinálni. Bár a fekvenyomás az tárgytalan mert kissúlyal az nem elég. de bicepsz tricepsz hát váll mindenre lehet tulajdon képp. http://body.builder.hu/ Itt olvasd el az edzéseket.
A kérdező hozzászólása: Elsõnek: nagyon szívesen megnézném, mindig ez volt a problémám, hogy sose volt rendes edzéstervem. :) Második válaszoló: nagyon sokat olvasgattam az oldalt, nem mondom, hogy nem találtam számomra hasznos és kivitelezhetõ edzéseket, de sajna a 90%-a mind terembe való gyakorlat.
Szerintem el mehetsz bármeddig ha van valaki aki ír neked normális edzéseket Nemek van egy testépítõ haverom (kb 4-5 éve csinálja vagy több) és õ ír nekem edzéstervet. Most kezdtem el:) Megmutathatom ha akarod. De kezdõ.
Fúúú bocs de nem tudom elmagyarázni nagyjából egy gyakorlatot sem mert a nevük alapján nem lehet:S
A kérdező hozzászólása: :(( Akkor maradok a fekvõtámasz / felülés és a többieknél. Meg az egykezeseknél. Annyit még elárulnátok, hogy az ehhez hasonló gyakorlatokból mennyit érdemes egy sorozatban? És hányszor ismételjem? Mennyi pihenõnapot iktassak be (eddig úgy csináltam, hogy általában 2 nap pihenés , 3 edzés 1 héten)? Volt, hogy nagyon elfáradtam, van, hogy meg se érzem az aznapi edzést. Van, hogy izomláz a köv. edzés napjáig is fenn áll. Ez mennyire pozitív dolog? elõre köszi ismét, bocsi, kezdõ vagyok, ez van. :(
En is mar egy ideje itthoni edzest vegzek es nekem idaig hatasos.edzek+jol etkezek es jon fel valami
annyira hatásos, amenyire elszántan végzed.
Második vagyok. 4x10-12 ismétlést csinálj kisebb súllyal 8-9 kg. Koncentrált bicepsz. Nézd, meg, hogy kell csinálni és próbáld azt.:) Vállazni szintén tudsz, ha megfogsz két (kisebb sulyú tárcsát) mert nagy sullyal úgy se megy az oldal emelés. Hát? Elõre dõlsz 90 fokba " Döntött törzsû evezés " és felhúzod body builderen fennt van. Alsó hát 90 fok szintén és felállsz vele. Tárogatás ez is egykezes. Szoval ha belegondolsz sokat lehet ezzel csinálni amúgy Arnold mondta: " Nem kell ahoz sulyzó h kigyúrd magad " vagy valami ilyesmi.:D

Milyen csírával érdemes kezdeni az otthoni csíráztatást? És mennyire vagytok elégedettek az egészségetekre gyakorolt hatásával?

Legjobb válasz: Búzacsíra, amibõl lesz a búzafû, azt leollózhatod és salátába beleteheted.

Búzacsíra, amibõl lesz a búzafû, azt leollózhatod és salátába beleteheted.
a búzafüvet nyersen nem olyan jó enni (nehezebben is emészthetõ), ezért szokták préselni. de a csíráját lehet enni nyugodtan, finom, édeskés. nagyon szeretem a görögszéna csírát. méregtelenítõ hatású, és ha sokat eszem belõle érzem az izzadságomban az illatát. :) a napraforgómag, vöröshere csírája is ízlett. semmi mû vitamint nem veszek, a csírák feltöltenek.
A kérdező hozzászólása: köszi!
A kérdező hozzászólása: köszi!
Én csak búzát szoktam, van amelyikben kis csípõs illóanyagok vannak, pl, a retek, azért nem rajongok. Tálba beáztatod egy éjszakára, másnap szûrõbe rakod és naponta 2x lemosod csap alatt. Már egy nap múlva kidugja a fejét a kis csíra, én nem is szoktam megvárni, amíg nagy lesz, joghurtba keverve elrágom. Simán az áztatás után is lehet enni.
A kérdező hozzászólása: köszi!

Kisajátítoták az otthonunk! Hogy számolják ki azt hogy mennyi pénzt kapunk?

Négyzetméteren mennyi jár? és milyen egyéb jogunk van még aki tud kérem segítsen!

Legjobb válasz: ha mar kisajatitottak, maximum birosagon lehet megtamadni. szerezz ugyvedet, MOST. ami nekem fura: eddig szo se volt rola, hogy kisajatithatjak? azert nem hinnem h. derult egbol villamcsapaskent ert...

ha mar kisajatitottak, maximum birosagon lehet megtamadni. szerezz ugyvedet, MOST. ami nekem fura: eddig szo se volt rola, hogy kisajatithatjak? azert nem hinnem h. derult egbol villamcsapaskent ert...
Azért az nem megy ilyen gyorsan. [link]
az elõzõhöz kapcsolódva: mi történt eddig? ki akarja kisajátítani, miért?
A kérdező hozzászólása: Hátt úgy van hogy még csak papírt kaptunk róla de már ez 3 éve megy de most lessz belõle valami és nem tudjuk h mi alapján fogják felmérni a házunkat
erosen fugg attol hogy hol van (falu, varos), mekkora, mekkora a telek alatta, stb. stb. stb. a korulmenyek ismerete nelkul nem lehet megmondani mennyi 'jar' (amugy nem 'jar' semmi, kapsz egy ajanlatot, amit vagy elfogadsz, vagy sem, ha nem, ugyved fog kelleni mindenkeppen).
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! igazábol nem is tujduk h mikor fogják felmérni a házunkat! de mindenképpen szerzünk egy ügyvédet!

Az otthoni tevékenységek mennyi kalóriát égetnek el?

Pl. ilyen porszívózás.mosogatógép kipakolására gondolok. Vagy amit itthon kint z udvaron elszaladgálok amíg lerendezem az állatokat. Ezek is égetnek?

Legjobb válasz: 0-hoz konvergál. Valóságban kicsit több mint 0 kcal, de érdemes 0-nak venni. Ugye milyen energiatakarékos a házimunka?

0-hoz konvergál. Valóságban kicsit több mint 0 kcal, de érdemes 0-nak venni. Ugye milyen energiatakarékos a házimunka?
A kérdező hozzászólása: fantasztikusan.:D
Itt talalsz rengeteg hazimunkat, be tudod irni a testsulyodat es hogy mennyi ideig vegezted, majd kiirja, mennyi energiat egetett: [link] Pl. 60 kilos ember 15 perc bevasarlas: 24 kcal, 15 perc felmosas 52 kcal, 15 perc fozes 29 kcal, 15 perc mosogatas 34 kcal. Osszesen egy ora alatt 139 kcal. Egy oranyi teve elott fekves 66 kcal. Megis csak jobb csinalni valamit, mint tespedni a fotelben.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!