Találatok a következő kifejezésre: Az orvost barmikor (20 db)

30 hetes kismama vagyok, és borzalmas mennyiségű folyással küszködöm, hiába ír fel az orvos bármit, egy két napig jó, és utána vége. Hasonló panasza van valakinek?

Reggel mikor felkelek, szó szerint elkezd folyni, mintha megjönne, borzalmas!

Legjobb válasz: Szia!Nekem is ez volt terhesen, ezzel szerintem nem nagyon tudsz mit kezdeni, nekem azt mondták anno nem gáz. Szülés után elmúlt.

Szia!Nekem is ez volt terhesen, ezzel szerintem nem nagyon tudsz mit kezdeni, nekem azt mondták anno nem gáz. Szülés után elmúlt.
A kérdező hozzászólása: ah, remélem úgy lesz:(
Nekem is van, de a dokim azt mondta, ez normális, csak nekem kellemetlen. Kenetet vett, megnézte a ph-értéket, s mondta, hogy minden oké, ez a terhességgel jár. 24 hetes km

El lehet menni a terhesség elejétől táppénzre? Akkor is ha nem vagyok veszélyeztetett? Az orvos bármikor kiír?

Legjobb válasz: nem értem, miért akarnak a kismamák rögtön táppénzre menni, fõleg, ha nem veszélyeztetettek... szét fogod unni magad otthon! Vagy van v.mi különleges oka, hogy nem akarsz dolgozni?

nem értem, miért akarnak a kismamák rögtön táppénzre menni, fõleg, ha nem veszélyeztetettek... szét fogod unni magad otthon! Vagy van v.mi különleges oka, hogy nem akarsz dolgozni?
Szerintem orvosa válogatja. Én nem voltam, vagyok veszélyeztetett, de úgy itéltem meg, hogy nem tudnám a munkámat csinálni...egész nap autót vezettem, hajnalban indultam, késõn értem haza, nagy volt a stressz. Ezt így kerek perec megmondtam az orvosnak és õ zokszó nélkül adott javaslatot a téáppénzre.
Szia. Attól függ hol és mit dolgozol. És persze attól is függ, hogy milyen az orvosod, mit lehet vele "megbeszélni". Üdv, 37 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: 15 hetes kismami! Ezt nem értem, terhességed alatt nem rúghatnak ki, hiába lejár a szerzõdésed, akkor sem! Nem jól tudom?
én a terhességem 8.hetétõl vagyok táppénzen, nem vok veszélyeztett, csak olyan a munkám, h terhesen nem lehetne végezni...igaz, nekem annyiból könnyebb, h 100%-os a táppénzem...
Engem ki akart írni az orvos, elõször nem akartam, aztán mikor a fõnököm megtudta hogy terhes vagyok ordítani kezdett velem mint egy sakál, hogy ezt mégis hogy képzeltem, hogy terhes leszek? Azonnal menjek állományba és ahogy lejár a szerzõdésem tûnjek el a föld színérõl. Most állományban vagyok és augusztusban jár le a szerzõdésem, hogy aztán mi lesz velünk fogalmam sincs. Mindegy, a lényeg, hogy én egyáltalán nem unatkozom itthon, mindig van mit csinálni, van hova szaladni (ebben a családom is mindig elõáll vmi újjal), ha úgy érzed akármilyen kicsi ok miatt is, hogy nem akarsz dolgozni mond csak meg a dokidnak, ne stresszeld magad! Az a lényeg, hogy a terhesség alatt jól érezd magad, akkor boldog babád lesz :) Jó babavárást! 15 hetes kismami
Szia! Én a terhességem 8.hetétõl vagyok táppénzen, mivel olyan kórházi osztályon dolgoztam, hogy nagy esélye lett volna a vetélésnek. Nálam az orvos azonnal mondta, hogy kiir táppénzre csak én nem akartam (a pénz miatt) de miután 1 éjszakai mûszak alatt kicsit barnáztam kiirtatattam magam. Mert fonotsabb a babán, és a saját egészségem, mint a munkám. Te milyen beosztásban dolgozol, hogy kiszeretnéd magad iratni táppénzre? Üdv. 27 hetes kismami
Szia!Én is az elejétõl kezdve állományban vagyok, nem vagyok veszélyeztetett terhes csak hogy a munkahelyemmel olyan szerzõdésben állok hogy attól a perctõl kezdve hogy ha megtudom hogy terhes vagyok nem dolgozhatok.Vagyis állomány.Nem azért mert fizikai munkát végzünk hanem a hanghatások miatt amik árthatnak a magzatnak.De ami biztos, valóban nagyon unalmas itthon és szívessebben dolgoznék! Boldog babavárást mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: Természetesen megvan az oka, és nem az hogy naplopó szeretnék lenni. :)
Szia, tapasztalataim szerint az orvosok nem szívóznak a kismamákkal. Engem kifejezetten rábeszélt a doki, hogy maradjak otthon, fõleg az elsõ három hónapban. Hiába szerettem volna dolgozni, nem tudtam, a hányinger és a hányások miatt. Ha nem akarsz dolgozni, maradj otthon, készülõdj, várd a babát nyugodtan. Szerintem ami jár, azt ki kell használni. Sajnos sokszor azért, hogy ne szóljanak meg, nem "vesszük el", amihez jogunk van. Azért, mert egy várandós kismama otthon marad táppénzen az elsõ hetektõl, az nem jelenti azt, hogy egy munkakerülõ. A kérdésre válaszolva: Az orvost megkéred, hogy vegyen betegállományba, szerintem azonnal megteszi, akár veszélyeztetett vagy, akár nem. A reggeli hányingerekre hivatkozva pl.

Két éve lejárt a jogsim, az orvosin kívül lesz más teendőm ha meg akarom újítani? Vizsga vagy bármi.

Legjobb válasz: Az enyém másfél éve járt le, én is most akarom megcsináltatni. Elméletileg én úgy tudom nem kell semmi extra az orvosin kívül. Legalábbis én is remélem...

Az enyém másfél éve járt le, én is most akarom megcsináltatni. Elméletileg én úgy tudom nem kell semmi extra az orvosin kívül. Legalábbis én is remélem...
Hát ha lejárt a jogsid, akkor orvosi, meg okmány iroda, és csinálnak egy újat.

Akik a szegedi klinikán szültek, megosztanátok velem, hogyan zajlott, ki volt az orvosa, szülésznője, és bármit ami ott történt?

Legjobb válasz: szia én tavaly szültem, Sikovanyecz volt az orvosom, szülésznõm nem volt, hanem az ügyeletes. éjszaka szültem, így nem volt senki rajtam kívül :) az osztály szocreál, nem valami komfortos, a nõvérek leterheltek, nem igazán segítettek, nem mondtak semmit. a szülés maga jó volt, jó élmény, de az osztáloyn az a pár nap nem. de kérdezzél, hogy mirõl meséljek

szia én tavaly szültem, Sikovanyecz volt az orvosom, szülésznõm nem volt, hanem az ügyeletes. éjszaka szültem, így nem volt senki rajtam kívül :) az osztály szocreál, nem valami komfortos, a nõvérek leterheltek, nem igazán segítettek, nem mondtak semmit. a szülés maga jó volt, jó élmény, de az osztáloyn az a pár nap nem. de kérdezzél, hogy mirõl meséljek
szia! nem volt orvosom, sem szülésznõm. mindenki nagyon kedves volt. szülés elõtt 1 héttel már bent voltam, mert túlhordásom volt. akkor mondjuk nem sokat törõdtek velem. végül császár lett, Márton doktornõnél, akivel nagyon elégedett vagyok, azóta hozzá járok. a posztoperatívon nagyon kedvesek voltak. mire vagy kíváncsi konkrétan?
A kérdező hozzászólása: Lehetsz a saját hálóingedben szülés alatt, után, adnak-e betétet, segitenek-e a szoptatásnál, és hogy mindegyik szülésznõ normális, segitõkész?
nem lehetsz a sját háéóingedben, valami vattát adnak, segítenek, ha ráérnek, én csak a saját szülésznõim rõl tudok nyilatkozni, akik ügyeletben voltak, õk rendesek ha már így kérdezed...
2.: a szülésznõk szerintem mind aranyosak (hallomás+tapasztalat). szoptatásnál segítenek, de rámenõsnek kell lenned. ha bizonytalan vagy, kapj el egyet. segíteni fog.
adnak betétet, meg pelust is.
Én 6 hónapja szültem, se fogadott doki, se szülésznõ. Velem mindenki nagyon rendes volt, igaz, dokiból elég sok megfordult nálam, ki mikor ért rá, de a szülésznõm egy tünemény volt. A gyerekágyon is rendesek a nõvérek, csak merj kérdezni, mert maguktól nem nagyon mondanak semmit. Saját hálóinget vigyél, de a szülés alatt az ottanit kell viselni. Adnak egy csomag betétet (elég vékony, vigyél Tena Ladyt vagy amit gondolsz min. 2 csomaggal). A babónak mindent adnak, csak kérned kell. Pelus, hintõpor, kenõcsök, kisruha, mindent. Nekem pozitív élményeim vannak!
Szia, az orvosom Sári doki volt, róla csak jót tudok mondani, szülésznõm az ügyeletes.Én beleestem egy mûszakváltásba, a nappalos szülésznõ elött le a kalappal, de az éjszakás az gáz volt!Õt megkérte a férjem, hogy menjen ki és ha egy mód van rá, ne is jöjjön vissza.Az osztályon rendesek voltak, segitettek igaz én vip szobában voltam.

Menstruáció alatt vizsgált meg az orvos. Hüvelyi ultrahanggal. Muszáj volt, mert petefészekgyulladásom van. Szerintetek lehet a vizsgálattól bármi bajom?

Legjobb válasz: Hát ha normális orvos csinálta akkor ezeket a mûszereket fertõtlenítik, szóval elméletileg fertõzés nem lehet tõle. Én személy szerint más betegségrõl, vagy tünetrõl, ami ettõl következett be még nem hallottam.

Hát ha normális orvos csinálta akkor ezeket a mûszereket fertõtlenítik, szóval elméletileg fertõzés nem lehet tõle. Én személy szerint más betegségrõl, vagy tünetrõl, ami ettõl következett be még nem hallottam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat. Párom is nyugtat, lehet én parázom túl.
Szívesen! Ne stresszeld magad:)
Mindig fertõtlenítik (KELL) ezeket az orvosi dolgokat. Képzeld el mondjuk, hogy elmész háziorvoshoz, és ugyanazzal a spatulával dolgozna egész nap... mi lenne ott :) Nyugi, nem lesz baj :) 21/l
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok, köszönöm szépen. :)
Semmi bajod nem lesz az ég világon! Én a petefészek gyuszitól jobban félnék, mint a vizsgálattól.

Kiskoromban kétszer voltam bárányhimlõs. Az orvos azt mondta, ez amiatt is lehet, hogy elõször nem jött ki rajtam rendesen a vírus, és így gyakorlatilag nem vagyok védett, bármikor elkaphatom. Igaz ez?

Nagyon meg vagyok ijedve, mert épp babát tervezünk. Ráadásul a páromnak van egy négyéves, óvodás kislánya, aki sokat van nálunk, így fokozottan veszélyeztetett vagyok.

Legjobb válasz: Létezik vérteszt,amivel ki lehet mutatni,hogy van-e a véredben varicella ellenanyag. VZV -teszt. Ha ez pozitív ,akkor nem kell sem oltás,sem félned a betegségtõl.

Létezik vérteszt, amivel ki lehet mutatni, hogy van-e a véredben varicella ellenanyag. VZV -teszt. Ha ez pozitív , akkor nem kell sem oltás, sem félned a betegségtõl.

37+4 hetes vagyok és nagyon gyengének érzem magam, étvágyam nincs, folyadékot úgy gondolom eleget fogyasztok. Holnap NST. Kérhetem külön az orvost, hogy vizsgáljon meg? (nem fogadott) Volt valaki így? Jelezhet ez bármit is?

Legjobb válasz: Ha mész tanácsadásra mert ugye be kell vinned az nst eredményét,akkor mond el neki és kérd meg,hogy nézzen meg. Az én dokim megvizsgált,hogy megnyugodjak.(nem fogadott volt)

Ha mész tanácsadásra mert ugye be kell vinned az nst eredményét, akkor mond el neki és kérd meg, hogy nézzen meg. Az én dokim megvizsgált, hogy megnyugodjak.(nem fogadott volt)
38 +2 én is így voltam. Megkérdeztem CTG után megvizsgál-e. Kérdezte hogy akarom? Mondtam hogy igen, mert furán érzem magam. Kiderült, hogy elkezdtem kinyílni és leszállt a feje :) Nem fogadott doki volt! Jó babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Remélem nincs baj...
Bár nekem fogadott dokim volt de csak a vége felé kértem meg hogy szulhessek nála és az elejétöl fogva mindig megvizsgált bámi kínom volt
Na mi újság?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm kérdésed, minden rendben van, a doki szerint ez általános. Nincs már sok hátra... :)
Sok sikert és könnyû szülést.:)
Igen. El kell fogadnia.
Igen, de nálunk pl az iskola szabályzatában volt anno, hogy nem fogadják el az igazolást ha a szülõ nem telefonál be..
Nálunk van elektronikus napló, azon keresztül szoktunk az ofõnek üzenni, vagy sms-ben :) utána természetesen visszük az igazolást.
vakbélgyulladás?
A kérdező hozzászólása: keddre van idõpontom ultrahangra, a vakbelet nem lehet kitapintani?
De igen, ki lehet, és ha az, akkor nem célszerû napokig húzni még. Cukorbetegség esetleg?
A kérdező hozzászólása: Amikor az orvosnál voltam õ akkor még nem tudta kitapintani, ez volt ezen a héten kedden, azt mondta lehet be van gyulladva a belem...
Velem is ugyan ez volt! (persze attól még nem biztos, hogy Neked is ugyan az a bajod mint nekem) Elõször ultrahangra küldtek, majd gasztroenterológiára gyomortükrözés majd béltükrözés, közben laborvizsgálatok (vérvétel, vizelet). A leletek rendben voltak, a problémám megmaradt :/ Már kisebb és részletesebb vizsgálatok maradtak csak hátra, pl ételérzékenységi teszt. Már nagyon örülnék neki, ha végre kiderülne mi a bajom. Nálam is bélgyulladásra tippeltek elõször. Sok sikert, ha kérdésed van segítek szívesen amiben tudok!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!