Találatok a következő kifejezésre: Az orvosom mondta, hogy hátrahajló (4 db)

Már 8 hónapja próbálkozunk kistesóval, sajnos sikertelenül. A utolsó rákszűréskor az orvos azt mondta, hogy hátrahajló méhem van. Ezt eddig egyik orvos se mondta. Lehetséges, hogy emiatt nem jö össze a kistesó? A méh alakja szülés után megváltozhat?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy hátrahajló méhnél is ugyanúgy teherbe lehet esni,csak nehezebben megy egy kicsit.Sztem beszéld meg a dokival a félelmeidet.Nem jó szorongani, mert akkor meg azért nem sikerül.

Én úgy tudom, hogy hátrahajló méhnél is ugyanúgy teherbe lehet esni, csak nehezebben megy egy kicsit.Sztem beszéld meg a dokival a félelmeidet.Nem jó szorongani, mert akkor meg azért nem sikerül.
Azt mondják az orvosok, hogy nehezebben esik teherbe, akinek hátrafelé hajlik a méhe. De erre itt vagyok én a cáfolat, 2-3 alkalom és terhes is lettem, úgyhogy szerintem nem ettõl nem esel teherbe! Sok sikert!
Nekem is nagyon hátrahajló méhem van ill volt. 13 hónap próbálkozás után jött a baba. Szülés és terhesség alatt helyreáll, de szerintem aztán visszaáll eredeti helyre. Próbállj kispárnát tenni a derekad alá vagy gyertyához hasonló módon maradni együttlét után. Én tudom kb úgy maradtam vagy 15 percig persze nem tudom, hogy ez jelent e valamit de egy próbát megér! ;) 19 hetes kismama
Szia!Nekem is mindig azt mondták, hogy hátrahajlik, így nehezen fogok teherbe esni!Elõször gyógyszer mellett maradtam terhes, másodszor meg miután abbahagytam a szedését 2 és fél hónapra rá.Elméletben ez nem jelent nagy problémát!Sok sikert!
Együttlét után gyertyaállás. (Nagyanyáink receptje). Nálunk bevált, mi is hasonló cipõõben jártunk, azóta már két kis csibészünk is van...
Szia, nekem hátrahajló méhhel elsõre összejött a babszi. Gondolom, ha ez probléma lenne, akkor már az elsõ babódnál is gondot okozott volna, mert a méhed akkor is olyan volt. Szerintem ez nem lehet gond. Drukkolok, hogy minél hamarabb sikerüljön.
Szia!Nekem is hátrahajló méhem van, én 24 hónap és 2 vetélés után is remélek.Bár a gyertyát, meg a kispárnát még nem próbáltam, de az tény, hogy azt mondják, a kutyapóz nagyon jó még.A misszionáriusnál nem jut elég mélyre a sperma, már pedig nálunk mélyre kell.Azóta a kutyus a kedvenc pózom.:) Ja, és 2-3 naponta szexeljetek, ne görcsösen.Sok sikert.Egy öreg róka

Az orvosom azt mondta, hogy hátrahajló méhem van. Mennyire veszélyezteti ez a magzatot? Elvetélhetek ettől vagy majd visszaáll a méh később eredeti helyére?

Legjobb válasz: Nem okoz vetélést,csak azt szokták mondani,nehezebb teherbe esni,de ha jól értelmezlek, neked sikerült.Csak annyi hogy azt megnehezíti, de nem lehetetlen. A babának nem lesz semmi baja.

Nem okoz vetélést, csak azt szokták mondani, nehezebb teherbe esni, de ha jól értelmezlek, neked sikerült.Csak annyi hogy azt megnehezíti, de nem lehetetlen. A babának nem lesz semmi baja.
teljes mértékben igazat adok az elsõ válaszolónak.
Mikor mondta ezt az orvosod? Még fogantatás elõtt vagy már most a vizsgálaton amikor mentél, hogy terhes vagy. Csak mert nekem is mondott ilyet a doki, de nekem még jóval korábban kiderült, minthogy teherbe estem volna. És valóban nehezebben estem tehrbe. De már rugdos is a baba bennem :) Szóval nem lehetetlen. Amikor 7 hetes koromban voltam dolinál akkor meg azt mondta, hogy nincs hátrahajló vagy ha volt is akor máris helyreállt. Tehát az a terhesség folyamán általában helyre szokott állni, ha nem akkor rásegítenek annak van némi kockázata akkor lehet elvetélni. De ez ritka!!! Boldog babavárást! 23 hetes kismama
Én rém egyszerûen teherbe estem, pedig nekem is az van. És az én dokim azt mondta, semmilyen hatással nincs a teherbeesésre. Nem fogsz elvetélni tõle, úgyis elõre áll majd ahogy nõ a baba. Relax.
Nekem is nagyon hátrahajlott és gyógyszer abbahagyása után 3 hónapra már terhes voltam.Pedig azt mondták évek óta, hogy nehezen esek majd teherbe.Most 21 hetes vagyok és nem mondott róla semmit a doki, hogy bármi problémát is jelentene.Szerintem ne izgulj!:)

8hetes kismama vok, és azt mondta az orvosom hogy hátrahajló a méhem! Ez bajt jelent? 6hetesen még csak a peteszákot, látta! 9Hetesen kell mennem ul. Hangra! Akkor már látni? Szivhangot hallani?

Legjobb válasz: 9 hetesen már lesz szívhang. Amúgy én úgy tudom, hogy a hátrahajló méhhel nehezebb a teherbeesés, de ha ez már megtörtént, akkor késõbb semmi hátrány nem származik belõle. Késõbb a baba súlyától a méh "kiegyenesedik" és ugyanúgy funkcionál, mint a "normális". Ja, és gratulálok!

9 hetesen már lesz szívhang. Amúgy én úgy tudom, hogy a hátrahajló méhhel nehezebb a teherbeesés, de ha ez már megtörtént, akkor késõbb semmi hátrány nem származik belõle. Késõbb a baba súlyától a méh "kiegyenesedik" és ugyanúgy funkcionál, mint a "normális". Ja, és gratulálok!
Nekem hátrahajló a méhem, ez állítólag nem gyakori, bármelyik doki vizsgált rögtön megjegyezte.Akkor én is megilyedtem, de utánanéztem egy szakkönyvben és ez csak a dokiknak jelent kissebb gondot a tapintásnál, mikor vizsgálnak.Azóta egy 7 hónapos kislány anyukája vagyok, ezzel semmi gond nem volt.9 hetesen már mindenképp kell szívhangnak lennie, de van hogy a doki nem találja, ezzel frászt hozva az anyukára, nekem például 36 hetesen nem találtak szívhangot csak nehezen.Gondolhatod... szóval ne aggódj!6 hetesen még csak petezsákot látni, 6-7 hetes kortól van szívhang.
Így van! Én egyszer azt hallottam, hogy a nõk többségének valamennyire hártahajló.
6 hetesen már szoktak hallani szívhangot, de persze ha nálad még nem volt, nem feltétlenül jelent bajt, lehet, h a doki volt ügyetlen, vagy késõbb lesz csak szívhangja a picinek. A hátrahajló méh semmiféle hátrányt nem jelent, a teherbeesésnél sem!
Ez egy speciális helyzete a méhnek (átlagosan elõrehajlónak kéne lennie) de semmiféle problémát nem okoz!! a nõk 35-40 %ának ilyen csak van h nem is tud róla. Nekem egyik babámnál se volt szívhang még 6 hetesen mindkétszer elmondták (több orvos is nézett) hogy nagyon hátrahajló a méhem és hogy állítólag emiatt nem lehet olyan jól behozni az egész kicsi terhességet még a látótértbe. Hát nem tudom :) De a köv.héten már volt szívhang :) Én nem bírtam magammal és nem vártam ki a 8-9 hetes következõ UH-t hanem eljöttem magánba megnézetni 7 hetesen :)
Köszi a lepontozást, alapvetõen ugyanazt írtam, mint a többiek. Ennek mi értelme van??


Tudod jól, minden benne van a pakliban, de ne aggódjj, biztos nem lesz gond! :)
Nem értek hozzá, csak azt tudom, hogy nekem is hátrahajló méhem van. Én most vagyok 31 hetes terhes, nem volt semmi gond a terhesség alatt, a doki sem említett semmit. Szerintem ne aggódj. De hátha valaki tud majd valami szakértõt mondani!
A hátrahajló méh egyáltalán nem ritkaság, az szépen elõre szokott fordulni a terhesség során. A medencébe történõ beszorulása extrém ritkaság.Nõgyógyászati vizsgálat során egyébként a méh szépen elõemelhetõ, és utána már nincs gond.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!