Találatok a következő kifejezésre: Az orvosom mondta, hogy (587 db)

Tavaly nyáron 40. héten méhen belül meghalt a kisbabánk. Az orvos mondta, hogy már próbálkozzunk, most megint babát várok. Nagyon félek. Ugye nem lesz semmi baj?

Legjobb válasz: Atyaég.... Részvétem... :( Mikor missed ab. mûtét után ismét terhes lettem én is rettegtem, hogy nehogy megint baj legyen. Azzal próbáltam magam nyugtatni, hogy a villám kétszer nagyon ritkán csap ugyanarra a helyre. Nyilván egy 9. hetes terhességet nem nagyon lehet összehasonlítani egy 40. hetes terhességgel. Én mikor túl voltam az elsõ három hónapon, azért "fellélegezhettem", de bele se merek gondolni, hogy egy ilyen élmény után hogyan telne el 9 hónap. Gondolom az orvos azért mondta, hogy mi volt a probléma és mennyi az esély, hogy újra bekövetkezzen ilyen katasztrófa? Nagyon sok erõt kívánok nektek, hidd el, nem lesz semmi baj!!! Csak arra próbálj meg koncentrálni, hogy újra nem történhet ilyen és egy gyönyörû, egészséges kisbabád fog születni. Õrá már egy igazi angyal is vigyáz!!!!

Atyaég.... Részvétem... :( Mikor missed ab. mûtét után ismét terhes lettem én is rettegtem, hogy nehogy megint baj legyen. Azzal próbáltam magam nyugtatni, hogy a villám kétszer nagyon ritkán csap ugyanarra a helyre. Nyilván egy 9. hetes terhességet nem nagyon lehet összehasonlítani egy 40. hetes terhességgel. Én mikor túl voltam az elsõ három hónapon, azért "fellélegezhettem", de bele se merek gondolni, hogy egy ilyen élmény után hogyan telne el 9 hónap. Gondolom az orvos azért mondta, hogy mi volt a probléma és mennyi az esély, hogy újra bekövetkezzen ilyen katasztrófa? Nagyon sok erõt kívánok nektek, hidd el, nem lesz semmi baj!!! Csak arra próbálj meg koncentrálni, hogy újra nem történhet ilyen és egy gyönyörû, egészséges kisbabád fog születni. Õrá már egy igazi angyal is vigyáz!!!!
Úgy kell hozzáállnod, hogy minden rendben lesz. Ez biztos nagyon nehéz lesz. Lehet tudni, hogy mi okozta a babád halálát? Borzasztó lehetett, hogy tudtad túlélni?
Nem lesz baj, nehogy így indulj neki! Az egy másik eset volt, egy másik terhesség, hidd el, most az élet kárpótol majd érte, és születik egy gyönyörû és egészséges kisbabád! Részévtem az elõzõ piciért, és minden jót, csupa pozitív gondolatot most!!!
Szia! Nekem egyik barátnõm járt pont így 5 éve és a következõ terhessége teljesen problémamentes volt, most már van egy 3 és fél éves gyönyörû és egészséges kisfia! Neked is hasonló jókat kívánok a jövõben! Azt nem mondom, h ne izgulj, mert nyilván annyira benne van az emberben a múlt, de tényleg arra kell gondolnod, hogy ez egy teljesen másik kisember... nincs két egyforma baba, úgyhogy minden rendben lesz! MInden jót!
Sajnos én is jártam igy mint te. Rettegtem a következõ terhességtõl. Rengeteget izgultam. De az segitett, hogy találtam egy kitûnõ magándokit, akit bármikor hivhattam, ez azért megnyugvást adott. Problémás terhességeim voltak, de azóta 3 egészséges gyerekem született. Tudom hogy nehéz, de valóban pozitivan kell gondolkodni. Nyugodtan irhatsz privibe ha esetleg kérdésed lenne, szivesen válaszolok. Minden jót! :)

Olvastam pár kérdésben, h L-Thyroxintól híztak. Nekem az orvos mondta, hogy segít a fogyásban. Hogy is van ez akkor?

Mondtam neki, hogy nagyon lassú az anyagcserém, alig eszem és nem fogyok, erre ? mondta, hogy a gyógyszer majd segít a fogyásban.Hisz pajzsmirigy-alulm?ködés tünete a hízás,mivel lelassul az anyagcsere, akkor, ha pótoljuk a hormont, akkor megjavul az anyagcsere, ami ugye valamilyen úton-módon a fogyást segíti. De most kicsit megijedtem, h sokan azt írták, hogy híztak.

Legjobb válasz: Nekem is az l-thiroxid-ot kell szednem és sajnos én is híztam de ezt a gyógyszert ajánlotta nekem is az orvos és azt mondta egy pár hónap kell ahoz hogy vissza álljon a szervezetem a régi kerékvágásba utánna beindul a fogyás is de diéta is kell hozzá.

Nekem is az l-thiroxid-ot kell szednem és sajnos én is híztam de ezt a gyógyszert ajánlotta nekem is az orvos és azt mondta egy pár hónap kell ahoz hogy vissza álljon a szervezetem a régi kerékvágásba utánna beindul a fogyás is de diéta is kell hozzá.
Én is ezt szedem, de nekem azt mondta az orvos, ne számítsak ettõl fogyásra. Most próbálok fogyni! Kevesebbet eszem. Fõleg kenyérbõl, és tésztából.
A kérdező hozzászólása: nekem lassu az anyagcserém, ami az alulmûködéstõl van, amúgy nem eszem sokat. és elvileg a gyógyszer megszünteti az alulmûködést, és eddig emiatt nem fogytam, vagyis, ha az anyagcserém jobb lesz...
Akkor úgy látszik én vagyok a kivétel :) Az én orvosom azt mondta, hogy ez a gyógyszer felpörgeti az anyagcserét, többször lehetek éhes egy nap, tehát többször is fogok enni. Nem a gyógyszer okoz hízást, hanem a gyors anyagcsere miatt többet kívánsz enni, és ezért nagyon kell figyelni, hogy MIT eszel. Nekem is felgyorsult kicsit az anyagcserém, 3-4 kilót híztam az elsõ hónapban, de utána már odafigyeltem, hogy mit egyek és így egyáltalán nem híztam többet.

A cicám fertőző hashártyagyulladásban szenved. Az orvos mondta, hogy menthetetlen. Kinek volt már dolga ilyen betegséggel, tényleg nincs mód arra, hogy felépüljön? Nagyon reménykedek, hogy hátha meg tudom menteni!

Itatom gyógyteával, ami gyulladás csökkent?. Ma jó étvággyal evett. Tud piszkítani is. A hasa is lement kicsit.

Legjobb válasz: Az én Westie-m hasnyálmirigygyulladásban halt meg 2008. máj. 13-án kedden. pünkösd szombattján lett rosszul, bármitõl megkaphatta. 3 nap múlva meghalt, de elõször nekünk is ezeket mutatta. Aztán a szomszédomék Yorki-ja kapott hashártyagyulladást, de rá is azt mondták hogy menthetetlen, és télleg csodák- csodájára, de felgyógyult!!!nagyon sok orosz-teát itattak vele, egész éjjel 2 nap is fenvoltak. Igazából az anyjától örökölt olyan antitesteket, lement a láza, minden.persze folyamatosan kapta a gyógyszereket, az orvosi kezelést is. Télleg átérzem és sok szerencsét kívánok a tiedhez. Kérlek értesíts ezen az oldalon kommentbe ha valami van vele! Minden nap meg fogom nézni!!! =(

Az én Westie-m hasnyálmirigygyulladásban halt meg 2008. máj. 13-án kedden. pünkösd szombattján lett rosszul, bármitõl megkaphatta. 3 nap múlva meghalt, de elõször nekünk is ezeket mutatta. Aztán a szomszédomék Yorki-ja kapott hashártyagyulladást, de rá is azt mondták hogy menthetetlen, és télleg csodák- csodájára, de felgyógyult!!!nagyon sok orosz-teát itattak vele, egész éjjel 2 nap is fenvoltak. Igazából az anyjától örökölt olyan antitesteket, lement a láza, minden.persze folyamatosan kapta a gyógyszereket, az orvosi kezelést is. Télleg átérzem és sok szerencsét kívánok a tiedhez. Kérlek értesíts ezen az oldalon kommentbe ha valami van vele! Minden nap meg fogom nézni!!! =(
Az én Maine coon - keverék kiskandúrom, kb. 4-5 hónapos volt, mikor hirtelen nagy lett a hasa. Azonnal vittük orvoshoz, õ megszúrta éa folyt belõle a "víz". Mondta, hogy hashártya-gyulladás, nem fogja túlélni. Nem engedtük elaltatni, itthon egész éjjel virrasztottam mellette, õ csak aludt. Reggel kimentem 5 percre, mire visszeértem, már nem élt.:(
Én azért megmutatnám egy másik állatorvosnak is, és próbálkoznék én is a Béres cseppel, vagy bármilyen általános roboráló szerrel. Remélem meggyógyul, ha már ilyen szerencsés, hogy ilyen jó gazdija van. Írj majd, hogy mi lett vele!
Szia! Az elsõ válaszoló vagyok! Elfelejtettem mondani, tényleg koplaltatni kéne, rizsst adni neki, egy kis fehérhússal, mint pl: fõtt csirkemell kis mértékben, meg persze az orosz tea hashajtó, ez is egy jó oldala.
Sziassztok Az én cicám ugyanebben a betegségben szenved, már 16 éves. 4 napja beteg, már felállni sem tud, félek, hogy el kell altatni
Elõzõ vagyok: lehet egy kicsit inkább koplaltani kellene, hogy ne terheld a gyomrát. A gyógytea meg hadd hasson jobban.
A kérdező hozzászólása: Csak ezt kapott meg lázcsillapítót injekcióba. Most voltam állatpatikában, nem adnak recept nélkül lázcsillapítót. Rendes patikában is voltam, ott azt mondták, h a baby panadol szirupból 1 mili jó. Háát, nem tudom:/ Nem merném neki beadni.
Tiszta szívembõl együtt érzek veled, ne haragudj tanácsot adni viszont nem tudok. Mennyi idõs a cicód? Mi tavaly nyáron döntöttünk a cicóm altatása mellett, õ már 11 éves volt. 2 nap alatt leépült, kapott egy tüdõembóliát, teljesen víz borította a tüdejét (röntgen kimutatta), és mivel a szívizma is el volt sorvadva (ezt ultrahanggal nézték meg) menthetetlen volt. Szegény nagyon szenvedett, nagyon látványos volt. Nem kapott levegõt, fulladt. Iszonyat érzés volt, és még mindig nagyon nehéz rá gondolni, hisz õ családtag volt. Velem aludt majd 11 évig (azért majd, mert az utolsó egy évben már nem laktam otthon, cicu viszont otthon maradt apáékkal, mert neki a klíma és helyváltozás nem tett volna jót, mivel a cicók a helyükhöz kötõdnek, de ezt biztos tudod). Még mindig nagyon nehéz, de tudom, ha lehetett volna segít neki a doki. Kegyetlen volt az elvesztése, és a mai napig hamar sírva fakadok, ha rá gondolok. Nem tudok tanácsot adni, de ha szenved a cica, akkor neki és neked is ez lesz a legjobb. Gyógyszert nem kapott? A gyógytea egyébként nagyon-nagyon jó ötlet. Csalán is nagyon hatásos zsurlófõzettel. Drukkolok nektek! Kitartást és sok erõt kívánok. Üdv: egy volt cicagazdi
Hát így láthatalanul nem tudjuk felülbírálni azt, amit az orvos mond. Ha akarsz várj még, vesztenivalód nincs. Esetleg kérd ki más orvos véleményét is, hátha mást mond.
hogy van a cica?
Sajnos nem tudok jó hírekkel szolgálni, tapasztalatom ugyan nincs ezzel kapcsolatban, csak az én cicám orvosának ezzel a betegséggel kapcsolatos leírását tudom mellékelni, ami nem túl bíztató. Ennek ellenére próbáljunk meg reménykedni! http://www.macsek.hu/betegsegek/fip.htm
Elõzõ: mármint nem az orvos tudása nem jó, hogy szteroidot adott, mert ilyen esetekben ezt szoktak adni, csak az a baj, ha kap akkor egyre nagyobb és nagyobb adagra van szükség belõle.
Az nem jó, ha szteroidot kapott. Nagyon erõs. Otthoni lázcsillapítást nem ajánlok. Esetleg egy kis vízhajtót nem adott neki?
A kérdező hozzászólása: Nagyon-nagyon köszönjük a biztatást! A cica majdnem 8 hónapos. A cica béres csepp nagyon jó ötlet! Orvosi-székfû virágzat és mezei-zsurlófû teát adok neki. Az egyedüli kaja, amit jó étvággyal megeszik az a csirkemáj.Nem adok neki sokat, igyekszem nem leterhelni a gyomrát. Nem tudom, h azt a folyadékot a hasából kiviszik-e a gyógyteák. A pisiléssel vannak inkább gondok. Az orvos adott neki lázcsillapítót, meg szteroidot még tegnap. Semmilyen gyógyszert nem írt fel, mert biztosra veszi, h meghal szegény. Milyen lázcsillapítót ajánlanátok?Mennyi teát adjak neki egy nap?Sajnos pipettával tudom neki csak beadni.
Helyesebben az elõzõ elõzõ voltam a volt cicagazdi.
Sziasztok! Nagyon érdekelne, hogy mi lett a cicáddal? Mert az enyémnek is lehet, hogy ez a baja, csak jövõhéten derül ki de nagyon félek. Kérlek írj!

Császáros anyukák mennyi idő után jött a második baba? Az orvos mondta hogy mennyi idő teljen el, és betartottátok?

Legjobb válasz: nekem minimum 1évet mondtak!!Be is tartottuk....:) kereken 2év van a kicsik között!:) De nagy volt a para mert így is elkezdett vékonyodni a heg a terhesség alatt így sajnos a 37.héten meg kellett császározni!!A doki azt mondta ha szeretnénk 3.babát akkor minimum 2évet várjunk

nekem minimum 1évet mondtak!!Be is tartottuk....:) kereken 2év van a kicsik között!:) De nagy volt a para mert így is elkezdett vékonyodni a heg a terhesség alatt így sajnos a 37.héten meg kellett császározni!!A doki azt mondta ha szeretnénk 3.babát akkor minimum 2évet várjunk
A kérdező hozzászólása: Nagyon örülök hogy jól vagytok! Jó egészséget nektek!
Kétoldali tüdõgyulladással mentem szülni, persze nem tudtam róla, csak egyik napról a másikra belázasodtam, és nem tudtam levinni a lázamat. Kisfiam is lázasan született, 3 napig antibiotikumot kapott, azóta jól van. Én az intenzívre kerültem, 1 hétig nem láthattam õt. Azóta jól vagyunk, már egy hete itthon vagyunk, kislányom is remekül viselkedik, szereti az öcsit. :) Túléltük, jól vagyunk, ez a lényeg. A hegemrõl nem beszéltek, de a méhem tele volt összenövésekkel, azt mondták, az elõzõ császárom nem sikerült túl jól (fogadott orvosom volt, mégis elrontották). Mondjuk így utólag belátom, hogy valami tényleg nem lehetett O.K., mert a lányommal hetekig sírtam éjjelente, úgy fájt a sebem, most meg két nap után egészen jól viselkedett a seb/heg, azóta eltelt két hét, és ugyan érzem, de nem fáj túlzottan, csak kicsit érzékeny. A legjobb poén az egészben, hogy most nem fogadtam dokit, mégis jobban összeraktak, mint elõzõleg. Ráadásul utólag sem tartották a markukat. Székesfehérváron szültem amúgy, és nagyon elégedett vagyok, megtettek mindent, amit lehetett. Gyorsan, szakszerûen.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok a babádhoz! Milyen komplikáció lépett fel? A hegeddel mi újság volt?
6. válaszoló vagyok. Nem bírtuk ki a két hetet, 22-én megszültem. Komplikációk miatt ismét császárral, szóval nem tudom, hogy egyébként mi lett volna.
Mindkét lányom császáral született. 2, 5 év van köztük.
Nekem a császáros szülés után 2 évet mondott a dokim a 2 szülés közti idõre. 2 év 8 hónap lesz a gyerekek között.
Nekem is 1 évet mondtott a dokim. Nos, 17 hónap lesz köztük! De eddig minden rendben, ugyan úgy emelgetem a nagyot (most 15 hónapos múlt), persze most már kicsit kevesebbet. Eddig minden rendben. Sõt a dokim szerint ha befordul akkor megpróbálhatjuk a természetes szülést. Üdv. 35 hetes kismama
10 hónapos volt a lányom, mikor szabad utat kaptunk a kistesóra, de kivártuk az egy évet. Most 21 hónapos a lányom, és tegnap kellett volna szülnöm, ha hétvégéig nem indul meg, akkor hétfõn õ is császárral születik majd.
Nekem is két évet mondott a doki a két szülés között! Két év 7hónap lesz a gyerekek között. Üdv. 31 h km
2 évet mondtak. 2 év és 3 hónap lesz a gyerekek között, ha kibírjuk még együtt ezt a két hetet. Aztán majd meglátjuk, hogy császár lesz-e a második is. A hegemmel nem sokat foglalkoztak eddig.
védõnõk 2 évet mondták mûtéttõl számítva a doki azt mondta fél év-1 év is elég szokott lenni.... Annyit nem akarok várni márciusban meglesz az 1 év és nyáron indul a babaprojekt.
Elsõ császár után 2 évet mondtak, második után is, de most voltam a dokinál és aztmondta h azért mondanak 2 évet hogy a méh bírja ki az esetleges szülést. Mivel hogy nekem errõl a harmadiknál szó sem lehet így azt mondta hogy 1 év is elég.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. A harmadiktól kérdezném, hogy neked miért mondott 3évet a doki konkrétan? Mert nekem is annyit mondott.
Szia!Én is császárral szültem.Nekem azt mondta a doki h legalább 3 évet várjak, hogy normálisan be tudjon forrni a vágás mielõtt megint terhes szeretnék lenni.
Nekem is minimum egy évet mondtak, de ez nagyban függ a hegtõl! Másfél éves a kisfiam, pár hónapja próbálkozunk a kistesón!
Köszönjük! :)

Járt valaki úgy, hogy a spirál levétele után nem esett teherbe? Januárba vették le nekem, abszolút nem éreztem semmi kellemetlenséget, az orvos mondta, hogy kész és öltözhetek. Valaki tud v. mi tippet, hogy sikerüljön?

spirál, terhesség

Legjobb válasz: Láttad, hogy tényleg levette? Tudom, furcsa kérdés, de egy nõgyógyász mesélte, hogy egyszer járt nála egy nõ, aki már évek óta nem esett teherbe, elõtte spirált használt. Hát kiderült, hogy az elõzõ orvos mégsem szedte le....

Láttad, hogy tényleg levette? Tudom, furcsa kérdés, de egy nõgyógyász mesélte, hogy egyszer járt nála egy nõ, aki már évek óta nem esett teherbe, elõtte spirált használt. Hát kiderült, hogy az elõzõ orvos mégsem szedte le....
A kérdező hozzászólása: Hát ez nem semmi! Nem nem láttam, hogy levette, de nem is akartam nézelõdni. Azt hiszem azért elmegyek egy másik orvoshoz, hogy megnézzen, hogy minden rendben van-e!
Szia! Nem tudom, még aktuális -e a kérdésed, de azért hozzászólok. Én se estem teberbe több mint fél évig a spirál után, pedig az elõzõ 2 terhességemnél nagyon könnyen. Aztán végre pozitív lett a teszt. Kiderült, hogy méhen kívüli.:( Persze ez nem jelenti azt, hogy nálad is gond van, de én mindenképp megnézetném magam egy jó orvossal, esetleg milyen a nyálkahártya stb. Minden jót kívánok neked!!

AZALIA fogamzásgátlót hogyan szeditek, a tájékoztatója semmire sem való? Az orvosom mondta hogy a használati utasításnak megfelelően szedjem, de ez semmit nem ír hogyan kellene azt ha nem menstruálok . Pl. Szoptatok.

Beszedtem egy levél AZALIA ,most folytatnám a következőt ... csütörtök van ,de a levél ugye a hétfővel kezd ,értelem szerűen a cs szedném ,és mennék végig ... majd V befejezőleg ,folytatom előröl a megmaradtakkal?Ezután a következő levéllel folytatva? 28 tabletta ,nem kell szünet folyamatosan kell szedni ? 30 éves elmúltam diplomáso értelmes nő vagyok de eeeezzz , ez az első betegtájékoztató amin nem tudok elmenni :O

Legjobb válasz: Lassan egy éve szedem. Értelem szerûen beveszed minden nap az aznapit. Nem kell szünetet tartani,csak folyamatosan szeded. Ha pl. az egyik levél vége szerda,akkor a következõ levélen megkereresed a legközelebbi csütörtökit és szépen folytatod. Szóval jól érted,folyamatosan kell szedni.

Lassan egy éve szedem. Értelem szerûen beveszed minden nap az aznapit. Nem kell szünetet tartani, csak folyamatosan szeded. Ha pl. az egyik levél vége szerda, akkor a következõ levélen megkereresed a legközelebbi csütörtökit és szépen folytatod. Szóval jól érted, folyamatosan kell szedni.
A kérdező hozzászólása: "Az elsõ levél Azalia elkezdése Amennyiben jelenleg nem szed hormonális fogamzásgátló tablettát Várja meg, amíg menstruációja elkezdõdik. A menstruációs ciklus elsõ napján vegye be az elsõ tablettát. Ekkor készítmény szedésének elsõ hetében kiegészítõ, barrier elvû fogamzásgátló módszer (pl. gumi óvszer, hüvely pesszárium) alkalmazása nem szükséges. Ha a tabletta szedését a menstruációs ciklus 2-5 napján kezdi el, kiegészítõ, barrier-elvû fogamzásgátló módszer alkalmazása szükséges a tabletta szedésének elsõ 7 napjában. Ha a közelmúltban szült, vagy vetélése volt A készítmény szedését az elsõ trimeszterben elvégzett terhesség-megszakítás után közvetlenül kell elkezdeni. Szülés vagy a második trimeszterben elvégzett terhesség-megszakítás után a menstruációs vérzés elsõ jelentkezésekor kell elkezdeni. Amennyiben több mint 21 nap telt el a szülés, vagy a második trimeszterben elvégzett terhesség-megszakítás és a tablettaszedés elkezdése között, ki kell zárni az esetleges újabb terhesség lehetõségét, és kiegészítõ, barrier-elvû fogamzásgátló eszköz használata ajánlott a tabletta szedésének elsõ hetében. Amennyiben Ön egy kombinált tablettáról tér át Az Azalia szedését kezdje el a következõ napon, ahogy a jelenlegi fogamzásgátló készítmény utolsó tablettáját bevette (ez azt jelenti, hogy nincs tablettamentes szünet), ebben az esetben kiegészítõ fogamzásgátló módszer alkalmazása nem szükséges. Ha egy másik mini-pillrõl tér át Bármelyik nap abbahagyhatja az elõzõ tabletta szedését, és elkezdheti rögtön az Azalia szedését. Ha fogamzásgátló injekciós készítményrõl, implantátumról vagy hormonális méhen belüli eszközrõl tér át Az Azalia alkalmazását elkezdheti akkor, amikor a következõ injekció lenne esedékes, vagy azon a napon, amikor az implantátum vagy hormonális méhen belüli eszköz eltávolításra került."
A kérdező hozzászólása: És vagyok olyan ideges hogy Cs vettem be pedig éjszaka szedem és az még Sz aminek a jelzése D míg ennek 75 .Utálom ezt a vackot, kétségbe ejt .áhhh
Így van ahogy az elõttem válaszoló írja. Folyamatosan, szünet nélkül kell ezt szedni!
Én is ezt szedem már egy éve. Nekem a doki mondta, hogy folyamatosan szedjem, ne hagyjak szünetet. Csütörtökön kezdtem így amikor az utolsót vasárnap beszedem ugyanazon folytatom mert még van rajta 3 szem a következõ levelet megint cs-n kezdem és tul.képp szerdán fogy el.

12. hetes vagyok, és még nincs kiskönyvem. Az egyik ismerősöm letolt emiatt, hogy nem lesz meg a kötelező 10 bejegyzés a baba születéséig. Az orvosom mondta, hogy elsőként az uh-n, és a vérvételen legyek túl. Miért kell a 10 bejegyzés?

Akkor nekem már esélyem sincs arra hogy meglegyen?

Legjobb válasz: 4 vagy 5 pecsét kell a dokitól, hogy szülés után majd megkaphasd az egyszeri anyasági segélyt. Ezen kívül nekem van még benne 5 pecsét a védõnõtõl. Az elsõ trimeszterben nem is írt bele nekem a doki, de azóta bepótolta. Ne izgulj! Menj a védõnõhöz, akkor megkapod a kiskönyvet. Még nem késtél le semmirõl.

4 vagy 5 pecsét kell a dokitól, hogy szülés után majd megkaphasd az egyszeri anyasági segélyt. Ezen kívül nekem van még benne 5 pecsét a védõnõtõl. Az elsõ trimeszterben nem is írt bele nekem a doki, de azóta bepótolta. Ne izgulj! Menj a védõnõhöz, akkor megkapod a kiskönyvet. Még nem késtél le semmirõl.
4 kell. de a kiskonyv jo lenne, ha mar lenne, mert bele kene irni a vizsgalatokat, meg ilyenek. gyorsan jelentkezz be a vedonodhoz
Védõnõ ügyben itt keresgélj, de ha az egyiktõl megérdezed biztos tudni fogják, de amelyik a legközelebb van a lakhelyedhez. http://www.mave.hu/index.php?p=adatbazis&megye=1&varos=Kecsk.. 30 heteske
szia, ha van háziorvosod szerintem õs is szívesen eligazít majd, ráadásul õ fog majd kiírni táppénzre, ha már nem akarsz dolgozni. Nekem sem volt a 12.hétig kiskönyvem, mert próbaidõn voltam a munkahelyen és nem kaptam szabit, hogy el tudjam intézni. Úgy tudom a nõgyógyásztól kell majd egy igazolás, hogy jártál terhesgondozásra, a kiskönyvet csak mellékelni kell, úgyhogy ne izgasd magad, nem késtél le semmirõl!
12hetesen még nekem sem volt védõnõm, és már 5 bejegyzés van benne.23hetesen.Mikor vizsgálatokra mész vagy vérvételre azt mindig bejegyzik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Még egy bugyuta kérdés: hol kell keresnem a védõnõmet akihez tartozom(Kecskemét)? Elsõ babás vagyok, fogalmam sincs ezekrõl a dolgokról.

36 hetes vagyok. Tegnap megvizsgált az orvosom. Mondta hogy nyitva van a külső-belső méhszáj 1 ujjnyira. Ma reggel wc-zéskor észrevettem ilyen barnás valamit. Lehetett ez a nyákdugó? Azóta kicsit fájdogál a hasam. mi a teendő ilyenkor?

Legjobb válasz: Ne aggódj! Ezek még önnmagukban nem jelentik azt, hogy hamarabb jönne a baba, van akinek 4 héttel szülés elõtt távozik a nyákdugó (ez már legalább 1 újjnyi méhszájnál lehetséges csak), sõt, van olyan ismerõsöm aki 29. héten ilyen paraméterekkel rendelkezett. Pihenj sokat, többet mint eddig, a baba tudja mikor van itt az ideje. Ha meg hamarabb jönne valamivel, az sem gond, már lassan koraszülöttnek sem számítana. Úgyhogy lazíts, és élvezd kis hogy még egy test vagytok, beszélgess vele sokat :) További gyönyörû heteket, célegyenesben vagy!!!!!!

Ne aggódj! Ezek még önnmagukban nem jelentik azt, hogy hamarabb jönne a baba, van akinek 4 héttel szülés elõtt távozik a nyákdugó (ez már legalább 1 újjnyi méhszájnál lehetséges csak), sõt, van olyan ismerõsöm aki 29. héten ilyen paraméterekkel rendelkezett. Pihenj sokat, többet mint eddig, a baba tudja mikor van itt az ideje. Ha meg hamarabb jönne valamivel, az sem gond, már lassan koraszülöttnek sem számítana. Úgyhogy lazíts, és élvezd kis hogy még egy test vagytok, beszélgess vele sokat :) További gyönyörû heteket, célegyenesben vagy!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :) De azt hiszem nem fogom kibírni hetekig sõt napokig sem. Iszonyatosan törnek rám a görcsök, nagyon keményedik a hasam is. Az elsõ babámmal is valami hasonló volt, csak már nem igazán emlékszem! :) Köszönöm mégegyszer!!
Szia! Egyre figyelj, hogy a nyákdugó eltávozása után szabadabb az út a kórokozóknak felfelé! Házaséletet nem lehet élni mr ilyenkor, higiéniára különösen figyelj, ülõfürdõt se vegyél otthon....stb. Sok sikert!
A görcsök miatt gondolom hogy hamarosan lehet eljön a Te idõd, vigyázz magatokra, és légy készenlétben, biztos ami biztos, apát már ne engedd el messzire:-)Nem lesz baj, minden jót nektek!
Szia!En az elso gyermekemmel voltam ugyanigy.Raadasul nekem masnap reggel hasmenessel mar jelezte, hogy bizony nemsokara szulni fogok.Delbe mar jottek is a fajasok ez Szombati nap volt es Hetfore amikor betoltottem pont a 37.-ik hetet, du.megszuletett a fiam.Sosem lehet tudni, de lehet, hogy neked meg van idod!Konnyu szulest. Udv.egy 20 hetes kismami
Én nem azt javaslom hogy pihengess nyugiban és várd hogy telnek a percek, órák. Hanem azt hogy hívd fel az orvost! valószínüleg visszahív vizsgálatra hisz lehet hogy azóta már jobban kitágultál, és ha nem is szülsz meg még, akkor is lehet befektet a kórházba és ott legalább jó kezekben leszel. Nõvérem 37.-ik hétben délután 4-kor volt dokinál ahol minden rendben volt és még zárt volt. Éjjel meg már mentek szülni.

Tisztelt Doktor Úr! Kb. 2 hónappal ezelőtt megállapítottak nálam egy petefészek cisztát. Az orvosom mondta, hogy a menstruációm után menjünk vissza vizsgálatra, de a vizsgálaton mint kiderült, eltűnt, szerencsére. Viszont a menstruációm folyamatosan késik

Tisztelt Doktor Úr! Kb. 2 hónappal ezelőtt megállapítottak nálam egy petefészek cisztát. Az orvosom mondta, hogy a menstruációm után menjünk vissza vizsgálatra, de a vizsgálaton mint kiderült, eltűnt, szerencsére. Viszont a menstruációm folyamatosan késik, volt mikor 40 napra jött meg, van mikor pontosan. Fogamzásgátlót még nem igen ajánlottak nekem, mert 17 éves vagyok. Lassan már 6 éve menstruálok, azóta rendszertelen a ciklusom. És ez eléggé idegesítő számomra, mindig stresszelek, ha késik. Tényleg nem ajánlott még a fogamzásgátló tabletta ilyen korban? Az imént láttam a neten ezt a premens tablettát, ami elvileg beállítja a menstruációt. Szedhetem vagy inkább várjak a ciklusom beálltáig? Előre is köszönöm válaszát!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ebben az életkorban még előfordulhatnak rendszertelen vérzések, minden egyéb ok nélkül. A Premens tabletta szedésével pedig nyugodtan megpróbálkozhat, mivel ebben a helyzetben magam sem ajánlanám még fogamzásgátló tabletta szedését! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ebben az életkorban még előfordulhatnak rendszertelen vérzések, minden egyéb ok nélkül. A Premens tabletta szedésével pedig nyugodtan megpróbálkozhat, mivel ebben a helyzetben magam sem ajánlanám még fogamzásgátló tabletta szedését! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Kb. 2 hónappal ezelőtt megállapítottak nálam egy petefészek cisztát. Az orvosom mondta, hogy a menstruációm után menjünk vissza vizsgálatra, de a vizsgálaton mint kiderült, eltűnt, szerencsére. Viszont a menstruációm folyamatosan késik

Tisztelt Doktor Úr! Kb. 2 hónappal ezelőtt megállapítottak nálam egy petefészek cisztát. Az orvosom mondta, hogy a menstruációm után menjünk vissza vizsgálatra, de a vizsgálaton mint kiderült, eltűnt, szerencsére. Viszont a menstruációm folyamatosan késik, volt mikor 40 napra jött meg, van mikor pontosan. Fogamzásgátlót még nem igen ajánlottak nekem, mert 17 éves vagyok. Lassan már 6 éve menstruálok, azóta rendszertelen a ciklusom. És ez eléggé idegesítő számomra, mindig stresszelek, ha késik. Tényleg nem ajánlott még a fogamzásgátló tabletta ilyen korban? Az imént láttam a neten ezt a premens tablettát, ami elvileg beállítja a menstruációt. Szedhetem vagy inkább várjak a ciklusom beálltáig? Előre is köszönöm válaszát!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ebben az életkorban még előfordulhatnak rendszertelen vérzések, minden egyéb ok nélkül. A Premens tabletta szedésével pedig nyugodtan megpróbálkozhat, mivel ebben a helyzetben magam sem ajánlanám még fogamzásgátló tabletta szedését! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ebben az életkorban még előfordulhatnak rendszertelen vérzések, minden egyéb ok nélkül. A Premens tabletta szedésével pedig nyugodtan megpróbálkozhat, mivel ebben a helyzetben magam sem ajánlanám még fogamzásgátló tabletta szedését! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!