Találatok a következő kifejezésre: Az orvosom javasolja a rendes szulest (1 db)

Az orvosom nem javasolja a rendes szulest. Szuljek e csaszarral, vagy probaljam meg a rendes huvelyi szulest?

37 hetes kismama vagyok, egyre az jar a fejembe, hogy probaljam-e meg a huvelyi szulest. Az elso gyermekemet csaszarmetszessel szultem, mert 15 orai vajudas utan meg mindig nem tagultam es meg kellett csaszarozzanak. Az orvosom nem javasolja a rendes szulest. Kockazatos vallalkozni a rendes szulesre? Ha valaki volt hasonlo helyzetben kerem valaszoljon! Koszonom elore is a valaszokat.

Legjobb válasz: nem derül ki, hogy mi indokolja a császárt? azért mert az elsõ szülésnél nem tágultál?

nem derül ki, hogy mi indokolja a császárt? azért mert az elsõ szülésnél nem tágultál?
Szia! Nekem a nõvérem volt igy. Egyáltalán nem tágult az elsõvel. Õ is több mint 10 órát vajúdott, mikor ugy döntöttek, hogy császározzák. A másodikkal megprobálták megint, de szintén nem tágult. De itt már nem vártak vele 10 akárhány órát. Igy ismét császár. Mndta a doki, hogy ha harmadikat is bevállalja, akkor ott egybõl császár lesz, nem lesz mire várni. Sajnos elképzelhetõ, hogy te sem fogsz tágulni. De ezt igy elõre nem lehet tudni biztosra.
Szerintem azt beszéld meg a dokival, hogy ne programozott császár legyen, hagyjanak egy kicsit vajúdni, és ha úgy látja, hogy nem fogsz tágunlni megint, akkor vágjanak. De azért hallgass a dokira, õ azért mégiscsak jobban ért hozzá. Nem rosszat akar neked.
Szia! Én is szerettem volna természetes úton szülni, de nálam is császár lesz. Igaz, nekem elsõ baba. De nekem azt mondta a doki, hogy a kövi lehet nyugodta term. szülés. Engem ugyanúgy hagynak vajúdani. Sõt, azt mondták az a babának is jobb. Beszélj a dokiddal. Engem mehnyugtatott, pedig nagyon paráztam a csaszitól. Minden jót!
Szia! Elsõ babám császáros volt, a második természetes uton jött a világra. Most újra babát várok és majd a dokim tudja, hogy mi lesz nekünk a legjobb. Szerintem bízz a dokidban! 23 hetes kismami
Amit leírtál, abban semmi nem utal arra, hogy mért ne szülhetnél rendesen? Azért meret az elsõ császár lett, attól a második még nem kell, hogy az legyen. Ha meg mégis, attól te még megpróbáltad. Szerintem semmi akadálya, hogy segítség nélkül jöjjön a baba :-)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szőrősen vagy szőrtelen szültetek?

Hogyan oldottátok meg?
Hallottam azt, hogy szinte minden orvos (ha szőrős vagy) lehuzza neked szülés elött, mert nem akarják hogy a vér össze vissza ragadjon ez igaz?
És mennyire gáz ha szőrős?
És ha nem akarod, hogy az legyen, hogyan oldod meg?

18

Akinek az első szülése hosszú volt (több mint 14 óra) meddig tartott a második?

11

Mit tegyek, hogy ne érezzem ezt?

Egy csomó ismerősömnek, barátomnak mostanában kisbabája születik vagy fog születni és minél többről tudom meg, hogy kisbabája született, egyre rosszabbul érzem magam.. konkrétan féltékeny vagyok. Tudom, hogy sokak szerint 20 évesen még korai lenne, de én már szeretnék anya lenni.. ez az érzés kb 1 éve tart.. a vőlegényem, akivel már 2 éve együtt élek (24 éves) még nem akar babát..
mit tegyek? Várok, várok... de egyre türelmetlenebb vagyok, már én is a karjaimban akarom tartani a kisbabámat, és azt akarom, hogy egy család legyen belőlünk!

2

4kg feletti súllyal született babád hányadik héten született?

11

Beindulhat úgy a szülés, hogy csak a derekam fáj?

Semmi más nem fáj, se a hasam, se semmi csak egyre erősödő derékfájás

12

Vasárnap indított szülésem lesz. Bátorítanátok?

8

Mennyi Sándor Zsolt szülési tarifája? Milyen tapasztalatok vannak a Miskolc Megyei Kórházzal kapcsolatban? Csiszár Zsuzsanna szülésznővel szült már valaki?

36 hetes miskolci kismama vagyok. Sándor Zsoltnál fogok szülni, minden vizsgálat a magánrendelőjében történt, 6.000 Ft-ért rendel. Azt hallottam, hogy a 10x-esét szokták adni szüléskor, mi azonban sokalljuk egy kicsit ezt az összeget, 40.000 Ft-ra gondoltunk.
A szülésznőt a doki ajánlotta, de a neten nem találtam róla semmit. Neki olyan 20.000 Ft-ot gondoltunk.
Szerintetek milyenek szüléskor és az összeg nem lesz sértő?
Köszönöm szépen a válaszokat :)

4

Gátmetszésnél a végbélnyilás és a hüvely közti lyukat teljesen átvágják?

Vagy mi? Utána akkor nem szakadhat el?
És ha a szakadást választjuk szülésnél nem fáj jobban, vagy nem kockázatosabb, hogy másfelé reped?

13

Van lehetőség császárnál EDA mellett enyhe bódítást kérni? Rettegek attól, hogy abszolút tudatomnál vagyok, és úgy kaszabolnak. :/

11

Miért vált ki indulatokat a császáros szülés?

Még nem szültem sehogyan sem. A net orvosilag tele van császár elriasztó cikkekkel. Pszichésen, fizikailag nehezebbnek mondják. Közben a kismamák négyszemközt tele vannak problémával a sima szülés után (repedés, hosszú órák vajúdása, inkontinencia, bababajok...stb...) Miért van az, hogy a celeb nők mégis szinte mind a császárt választják? Látszólag jól vannak, nincs összenövésük, szinte másnap felkelnek....problémamentesek. A tv-ben sem hallottam még komplikációt. Nem tervezek még babát, tanulok, de mint nőt teljesen elbizonytalanít az, amit látok. Orvosilag, ha a sima szülés indokolt, akkor a kirakat nők miért érzik magukat biztonságban a császárnál? Miért csinálja meg az orvos? Miért szül minden 3. nő Magyarországon császárral? Mindnek van problémája? Nem lehet, hogy minden a pénzről szól! Miért támadja sok szülő anyuka a császáros nőket (itt fent). Írna valaki problémákat, amik császár után tapasztalt?! Vagy sima szülés után maradt valami probléma? Miért ölik egymást az anyák, ha csak ez a két lehetőség van a gyermeküket világra hozni? Bocsánat, lehet, hogy butaság, de minket huszonévesen ez érdekel, téma, és tanácstalanok vagyunk. Anyukám szerint régen jó volt, nem volt kérdés, hogy hogyan szül a nő és nem is féltek ennyire az anyák. Ez igaz?

26

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!