Találatok a következő kifejezésre: Az orvosom javasolja a (89 db)

Miért javasolt másikat? A régivel mi volt a baj?
A kérdező hozzászólása: Laurina volt a másik, és hogy az olcsóbb, és kevesebb hormontartalmú.
A kérdező hozzászólása: Tudsz nekem segíteni?
Talán elmész az orvoshoz és elmondod neki, hogy wtf van már
Talán nem ártana szünetet tartani, mert az baromira nem normális, ha nincs vérzés.
A kérdező hozzászólása: Na mondom mi a helyzet, voltam dokinál, azt mondta, h nincsen peteérésem, szedjem még 1 hónapig a gyógyszert, ha nem jön meg, abba kell hagynom.

A málnalevél teát magamtól is ihatom vagy csak, ha az orvos javasolja? Mennyit kell naponta? Tényleg jót tesz?

Legjobb válasz: Utolsó 3 hétben akár napi 1l-t is megihatsz, sokaknak bevált, és nem árthat, miért ne? Ha az orvos javaslatára vársz (ha csak nem egy alteros csodabogár), szerintem már a gyereked is õszülni fog. :)

Utolsó 3 hétben akár napi 1l-t is megihatsz, sokaknak bevált, és nem árthat, miért ne? Ha az orvos javaslatára vársz (ha csak nem egy alteros csodabogár), szerintem már a gyereked is õszülni fog. :)
Szia!Én péntek óta iszom de csak napi egy csészével iszok.Én megkérdeztem elõtte a védõnõt, hogy szabad-e?És azt mondta, ha már vagyok 37hetes akkor nincs akadálya.Ha hiszek benne, nyugodtan igyam.De ne vigyem túlzásba!Napi 3dl bõven elég.Nem szabad túlzásba vinni!38hetes km
Nekem bevált. Eddig is voltak érett tüszõim (ugye csak ezt látják az uh-n, a tüszõrepedést már nem...), de nem minden hónapban és ha volt, óriásira nõtt (29mm). 1 hónapja viszont már 2 tüszõm lett, a második ciklus volt, amiben ittam a teát. Igaz, nem tudom, megrepedt-e a tüszõ, mert nem sikerült a terhesség, de két tüszõvel dupla akkorára növeltem az esélyeimet. Napi 2*1 csészével iszom a teát, 2dl vízhez egy púpozott teáskanálnyi füvet forrázok le, általában fél óráig ázni hagyom.
Szia! Én a terhesség utolsó 4 hetében ittam a málnalevélteát, mert azt olvastam nagyon sok helyen, hogy szülésnél segít tágulni. Hát ittam is mint a kisangyal, aminek az lett az eredménye, hogy a szülõszobán vajúdtam 15 és fél órát mert nem tágultam. Úgyhogy én csak annyit mondok hogy nekem semmit nem segített az tuti :)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Mi holnap lépünk a 38. hétbe. Hallottam, hogy sokaknak segítet vagyis erre fogták, bár lehet, hogy alkat kérdése.

A páromnál herevisszér tágulatot állapított meg az orvos, amit a spermavizsgálat is beigazolt. Az orvos műtétet javasolt. Sikerülhet a műtét után a baba?

Legjobb válasz: Szia, IGEN NAGYON NAGYON MEGSOKSZOROZÓDIK a BABA esély egy here-viszér mûtét után, ha ez volt a gond. Nálunk is ez volt a helyzet. Májusi mûtét => 3 hónap várakozás=> októberi fogantatás. vagyis megállapítottan 5 hetes 3 napos terhes vagyok már :) UH lelettel. azaz a mûtéti pihenõidõt és a spermák újratelmelõdését (3 hónap) követõen AZONNAL sikerült a babának megfogannia. nagyon sok sikert és babázást nemsokára.

Szia, IGEN NAGYON NAGYON MEGSOKSZOROZÓDIK a BABA esély egy here-viszér mûtét után, ha ez volt a gond. Nálunk is ez volt a helyzet. Májusi mûtét => 3 hónap várakozás=> októberi fogantatás. vagyis megállapítottan 5 hetes 3 napos terhes vagyok már :) UH lelettel. azaz a mûtéti pihenõidõt és a spermák újratelmelõdését (3 hónap) követõen AZONNAL sikerült a babának megfogannia. nagyon sok sikert és babázást nemsokára.
Persze, hogy sikerülhet utána is a baba.Bár minden mûtétnek van kockázata, de nem hiszem, hogy egy ilyen rutinmûtét közben valami koplikáció adódna.Gondolom lábadozás után nekiállhattok a "baba-gyártásnak"!Sok szerencsét!
Én is hallottam már olyan esetrõl, hogy megmûtötték a férfit, és rá egy-két hónapra jött is a babó! Nyugi! Minden rendben lesz! Addig örüljünk, amíg valamire van gyógymód!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat!
Szia K!NE IDEGESKEDJ, A MÜTÉT UTÁN MEGSOKSZOROZÓDNAK TEHERBEESÉSI ESÉLYEID, KITARTÁS KIS BARÁTNÕM!
A kérdező hozzászólása: Szia, Az utolsó válaszolónak írnám, hogy köszönöm, ez megnyugtató. Gratulálok a babához, remélem nálunk is sikerülni fog. A férjemet ezen a héten mûtötték, már csak türelmesnek kell lennünk.
Én az utolsóelõtt iród vagyok:) remélem sejted kilétem.Nagyon szurkolok neked!Puszi.

32 hetben lévő kismama vagyok. Az első babánkat várjuk. A héten közölte az orvosom, hogy a külső méhszáj nyitott. Pihenést javasolt. Nagyon megbízom az orvosomban, de egész nap nem csinálhatok semmit, vagy apró házimunkákat végezhetek?

Legjobb válasz: Nekem már a 25. héttõl 2100 volt a méhszájam. most vagyok a 34 héten és még mindig ugyanez a helyzet. Nekem a doki nem mondott semmit, azt mondta minden rendben van.Végül is a belsõ méhszáj még teljesen zárt nálam. Azt sem mondta, hogy pihenjek. Pihenni csak akkor szoktam, ha elfáradok, de persze nem dolgozom magam agyon. Itthon vagyok, megcsinálom a házimunkát apránként, szoktam menni nézelõdni, vásárolni is. Ha kedvem van lefekszek aludni, még megtehetem, mert ez lesz az elsõ baba.

Nekem már a 25. héttõl 2100 volt a méhszájam. most vagyok a 34 héten és még mindig ugyanez a helyzet. Nekem a doki nem mondott semmit, azt mondta minden rendben van.Végül is a belsõ méhszáj még teljesen zárt nálam. Azt sem mondta, hogy pihenjek. Pihenni csak akkor szoktam, ha elfáradok, de persze nem dolgozom magam agyon. Itthon vagyok, megcsinálom a házimunkát apránként, szoktam menni nézelõdni, vásárolni is. Ha kedvem van lefekszek aludni, még megtehetem, mert ez lesz az elsõ baba.

Nah, akkor most mi van? Gombás lett a 3 hetes babám pöszije, de mást javasol az orvos és a védőnő.

A gyerekorvos azt mondta,kenjem Canestennel és vastagon kenjem a gyógyszertári krémmel(nem a fürdet?vel),a véd?n? meg azt,hogy vékonyan kell bekenni,a felesleget fel is kell itatni.Nem tudom,most akkor hogyan csináljam.

Legjobb válasz: pöszije? az mit is jelent, bocsi, de még így nem hallottam... :)

pöszije? az mit is jelent, bocsi, de még így nem hallottam... :)
Gondolom a kukaca. Orvosra hallgass.
vékonyan kell, az útmutató is így írja, másrészt vastagon jobban begyullad a bõr mert nem tud szellõzni, és még rosszabb lesz
A kérdező hozzászólása: A gyerekorvosom még mindig a múltban él sajnos, mások szerint sem érti a dolgát.Elsõbálos szülõ vagyok és ez megnehezíti a dolgomat, rossz tanácsot ad néha mind a kettõ(orvos+védõnõ)...Akkor ti is vastagon kenitek a popsiját még a melegben is?Nem pállik be a feneke?
A kérdező hozzászólása: Igen, a kukaca...:) Mindketten mást javasoltatok, de köszönöm a válaszokat!
Mert mindketten mást javasoltak, ezért hallgass az orvosra. Meglátod, akkor a "pöszije" is hamar rendbe fog jönni, és te sem leszel kétségek között.
én írtam hogy vékonyan, sokan vastagon kenik és nem értik miért lesz csúnyább hiszen kenik, csakhogy meleg van ott és nem tesz jót, nõvérem és én is vékonyan kentük, mert õ már egyszer megjárta ezt

Gyökérkezelt fogam begyulladt, volt már valaki hasonló cipőben? Mit javasol ilyenkor az orvos? Menthető a fog?

3napja begyulladt a gyökérkezelt fogam melletti íny. Jó nagy pukli lett, iszonyatosan fájt is, végül este "felszakadt" kijött a genny. Most egyenlőre még öblögetek, meg mosom a fogamat jó sokszor. Persze megyek fogorvoshoz, de menthető még vajon a fogam? Mitől gyulladhatott be?

Legjobb válasz: Ha kijött a genny akkor az jó. Nekem volt ilyen. Kijött, azóta nincs semmi. Öblögethetsz hidrogénperoxiddal, ill ezüstkolloiddal, az ínyed miatt. Meg szívogathatod a lukat, hogy jöjjön ki minden.

Ha kijött a genny akkor az jó. Nekem volt ilyen. Kijött, azóta nincs semmi. Öblögethetsz hidrogénperoxiddal, ill ezüstkolloiddal, az ínyed miatt. Meg szívogathatod a lukat, hogy jöjjön ki minden.
Szia, mi történt azóta a fogaddal?

Az az orvos aki nem javasolja a H1N1 elleni oltást, mivel indokolja miért ne oltassuk magunkat?

Legjobb válasz: Nem javasolja? Én azt hallottam, hogy az orvos arra teszi fel az esküt, hogy gyógyítson, nem pedig le beszéljen egy olyan védõoltásról, aminek a betegsége igen komoly károkat tud okozni. Gondolom az az orvosnõ, aki H1N1-el van intezív osztályon is nagyon sok embert lebeszélt a védõoltásról. Illetve nem javasolta így a pontos. Nem tudom, miért vagyunk mi emberek olyan lények, akiket ennyire lehet befolyásolni. HA én akarom, akkor beoltatom magam, HA nem, akkor nem. Gyerekek! Döntsétek már mit is akartok, miért mindig másra kell hallgatni? Így is úgy is a Ti döntésetek lesz, hoy megkapjátok e vagy sem? Miért a szomszéd Borinénire hallgattok. Az eszetekkel gondolkodjatok, ne másra hallgassatok. Én beadattam már két hete és JÉÉÉÉÉÉ élek!

Nem javasolja? Én azt hallottam, hogy az orvos arra teszi fel az esküt, hogy gyógyítson, nem pedig le beszéljen egy olyan védõoltásról, aminek a betegsége igen komoly károkat tud okozni. Gondolom az az orvosnõ, aki H1N1-el van intezív osztályon is nagyon sok embert lebeszélt a védõoltásról. Illetve nem javasolta így a pontos. Nem tudom, miért vagyunk mi emberek olyan lények, akiket ennyire lehet befolyásolni. HA én akarom, akkor beoltatom magam, HA nem, akkor nem. Gyerekek! Döntsétek már mit is akartok, miért mindig másra kell hallgatni? Így is úgy is a Ti döntésetek lesz, hoy megkapjátok e vagy sem? Miért a szomszéd Borinénire hallgattok. Az eszetekkel gondolkodjatok, ne másra hallgassatok. Én beadattam már két hete és JÉÉÉÉÉÉ élek!
12.03. még...
Én ilyeneket hallottam orvostól, illetve gyógyszerésztõl: - nincs tesztelve - higannyal van tartósítva - több bajt okoz, mint hasznot - 100 beoltott emberbõl 70-ben alakul csak ki védettség - hosszútávú szövödményei lehetnek az oltásnak - nem veszélyesebb, mint bármely más influenza - akinek ettõl szövõdménye lesz, annak a másik inluenzától is lenne - gyógyszergyári üzlet csak az egész - aki gyenge immunrendszerre megkapja az oltást, az úgyanúgy megbetegszik az oltástól, mintha simán a vírust kapá el Az, hogy ebbõl mi helytálló, és mi nem, azt ne kérdezd, én ezeket hallottam.
Kedves elõzõ, nem olyan könnyû laikusként eldönteni, hogy mi a helyes...
Kedves 12:03! Én úgy látom, ez pont egy olyan kérdés, amiben a kérdezõ tájékozódik, hogy felelõsséggel dönthessen. Miért fáj neked, hogy megkérdezi mások véleményét?
Az indok az, hogy nincs kellõen tesztelve. Hamar került piacra.
12.03-nak a két hét még nem sok idõ. a 60 nap már valamivel több de akár 3 év múlva is lehet idegrendszert károsító hatása. Sajnos ez az , amit nem lehet tudni. Nehéz egy ilyen kérdésben dönteni, de mindenesetre furcsa, hogy ahol én érdeklõdtem ott még a professzorok sem adatták be maguknak.
Nekem azért nem adja be mert szoptatok.
Én nem is akartam beoltatni magamat, mert feleslegesnek tartom mérgezni a szervezetem. Amikor elkezdõdött ez a média-cirkusz, beszéltem néhány orvos ismerõsömmel.A véleményük megegyezett: Minden évben van influenza-járvány, minden évben halnak meg benne emberek.Ez sem rosszabb a többinél.Az 1958-as ázsiai ( honkongi) járvány is világméretû volt, de akkor nem volt oltás, és annak sem lett katasztrófális hatása. Az influenza vírusok gyorsan mutálódnak ( a H1N1 is mutálódott már ), és erre már nem hat védõoltás, ahogy a másik vírus okozta influenzára sem. Ez az oltóanyag pedig rövid idõ alatt készült el, és senki nem tudja biztosan, hogy lezsnek-e vagy milyen mellékhatásai lesznek késõbb. Csak annak adják be az oltást, aki kéri, a saját felelõsségére. Nem tudom, hogy aki beoltatta magát, az megkapta-e az influenzát, vagy voltak-e az oltásnak mellékhatásai.Errõl nem beszél a média, mert ez nem hír.
Én már 3 hete beadatt, de csak azért mert gyerekek között dolgozok és asztmás vagyok!!Ha ezek nem lennének nem adattam volna be!!!!De remélem így sem halok meg meg úgy sem!!!!!
Én 3 orvost kérdeztem meg, kettõ azt mondta, hogy felesleges, csak felfújják a dolgot és az üzletrõl szól az egész, de ártani nem árt, ha gondolom adassam be. Nem gondoltam. A harmadik doki, a gyerekorvos azt mondta, hogy a higany miatt nem javasolja.
Nah Én vagyok az akinek sokan válaszoltattok. Kikérni persze kikérhati a véleményét az kérdezõ, de ha mások mondják meg, hogy NE adassa be, akkor nem is fogja. Gyenge jellem, Én erre azt szoktam mondani. Millió egy téma van a H1N1-el kapcsolatban s egy ilyen oldalon, mint ez érdeklõdik, ahelyett, hogy hivatalos honlapokat látogatna meg. Az ÁNTSZ oldalán sokat tudhat meg mindenki. Én arra alapozok, nem pedig néhány parázóéra. Ki fújta fel ezt az egészet? Lehet, hogy a média ( ezt de rühellem ), elég ha Én elkezdek egyéb forumokon egy álhírt, rémhírt terjeszteni és kész a káosz a bizonytalanság. Nem tudom, kinek üzlet, mert Én ingyen kaptam az oltást, és nem csekkoltam egy fillért sem érte. Bocs, hogy van véleményem, és bocs, hogy õszinte vagyok.
Valamilyen szinten igaza van az utolsónak. Neem hiszem, hogy Õ az egyetlen ebben az országban, aki úgy gondolkodik, hogy a média hatása alá vonja saját döntését, vagy esetleg a többség ereje lenne a mérvadó számára. Mindenkinek joga van véleményt nyílvánítani, legyen az a többség részére negatív, vagy pozitív. Álláspontot vázolt, leírta a véleményét fogadjuk el.
A kérdező hozzászólása: Mi alapján mondhatja rám egy"akárki", hogy gyenge jellem vagyok? Egy kérdõ mondatból ezt meg lehet állapítani? Csak azért kérdeztem, mert sokszor hallom ismerõsöktõl, hogy az orvos nem javasolja, meg ha az õ rokona lenne nem adná be? És kíváncsi voltam, hogy valami indokot is hozzátesznek, vagy csak nem javasolják és kész. Amúgy napi szinten figyelemmel követem a híreket ezzel a témával kapcsolatban. Melyik szavam alapján lehet arra következtetni, hogy azon tanakodok oltassam-e magam? Ezek a kérdések elsõsorban az utolsó elõtti válaszolónak szólnak!
Szerintem nem Rád értette, hogy gyenge jellem vagy, hanem az olyankora, akik hagyják magukat befolyásolni. Ha az ismerõsökre hallgatsz akkor tényleg döntésképtelen leszel. Neked kell eldöntetned, hogy szeretnéd e az oltást vagy sem. Nagyon sok mindent hall az ember, de nem szabad a mások álltal hallotak után döntened. Van aki bevállalj, van aki nem. Az Én közvetlen környezetemben lévõk, szinte mindegyike beoltatta magát.
Egy csomó orvos viszont javasolja. Nekem a gyerekorvos azt mondta, nyugodtan adassam be a kisfiamnak, és én is beadathatom, pedig szoptatok.Az egyéves kislányomnak nem adattuk be.

Mit együnk, ha nem kell a tápszer? Az orvos még nem javasolja a tejet.

Kisfiam egy éves. fogzik is, most vagyunk túl a háromnapos lázon is, tehát nyűglődtünk elég sokat. DE: jó pár napja nem hajlandó meginni egy csepp tápszert sem! Sem cumisüvegből( háromféléből próbáltam), sem puha, sem kemény csőrű pohárból! Ízesíteni is próbáltam, de úgysem kell neki! Eddig a napi öt evéséből a reggeli első és esti utolsó ez volt! most úgy csinálom, hogy ébredés után joghurt gyümölccsel, következőre kenyérfalatkák valamivel(nem tesz ki egy egész étkezést), főzelék husival, tápszerből főtt tejberizs, tejbegríz(max. a felét eszi meg), vacsira megint főzelék. Mit tanácsoltok? Mit lehet még adni neki, hogy legyen több tejalap. A főzelékhez meg reggelire sajtot is szoktunk enni, na de az nem valami sok? Ti hogy csináljátok? Előre is köszönöm az ötleteket..

Legjobb válasz: 1 évesen már nyugodtan adhatsz neki tejet. A gyomra és az emésztése már készen áll rá. Az meg, hogy az orvos nem javasolja, az meg valószínûleg azért van, mert a tápszer és tejitalgyártó cégeknek is meg kell valamibõl élnie, ezért vannak nagyon az ellen, hogy 3 éves korig ne adj tejet. De más oka nyugodj meg, nincsen. Ha nincs gondja a tejtermékekkel, akkor nyugodtan mehet 1 évesen már a tej. A fiam is 1 éves kora óta azt kapja. De ha nem akarod a tejet, akkor adj neki tejpépet. Ugyanazokat a dolgokat tartalmazza, mint a tápszer, csak nem folyadék, hanem kanalazandó étel. Bár ha fogzik, akkor valószínûleg inkább inná, mint enné a dolgokat, ez sajnos saját tapasztalat is, hogy ilyenkor a folyadék menne jobban. De azért megpróbálhatod a tejpépet. De a tejet is nyugodtan.

1 évesen már nyugodtan adhatsz neki tejet. A gyomra és az emésztése már készen áll rá. Az meg, hogy az orvos nem javasolja, az meg valószínûleg azért van, mert a tápszer és tejitalgyártó cégeknek is meg kell valamibõl élnie, ezért vannak nagyon az ellen, hogy 3 éves korig ne adj tejet. De más oka nyugodj meg, nincsen. Ha nincs gondja a tejtermékekkel, akkor nyugodtan mehet 1 évesen már a tej. A fiam is 1 éves kora óta azt kapja. De ha nem akarod a tejet, akkor adj neki tejpépet. Ugyanazokat a dolgokat tartalmazza, mint a tápszer, csak nem folyadék, hanem kanalazandó étel. Bár ha fogzik, akkor valószínûleg inkább inná, mint enné a dolgokat, ez sajnos saját tapasztalat is, hogy ilyenkor a folyadék menne jobban. De azért megpróbálhatod a tejpépet. De a tejet is nyugodtan.
Hát õszintén?! Én is megpróbálnám neki a tejet. Ha ilyen gondom lett volna, biztos inkább tejet adtam volna neki. Lehet, hogy az se kell neki, de egy próbát megér. 1, 5 éves kortól én is tejet adtam a lányomnak, semmi baja nincs tõle...
Tejet adj. Semmi baja nem lesz tõle.
Nem tudom milyen súlyú a kisfiad lehet azért ajánlotta a doki még a tápszert mert a tejben nem sok vitamin van. Én a tejitalokat ajánlom. Egyik napról a másikra az én fiam sem itta meg a tápszert ekkor váltottunk tejitalra. Mi milumilt iszunk nagyon szereti és így a vitamin szükséglete is meg van oldva. 2 éves korig én nem adok tejet, persze eszik minden tejterméket sõt tejberizst is, de reggel-este 230 ml tejitalt iszik. 16 hónapos kisfiú Anyukája.
Keverd a tápit és a tejet. lehet, így hamarabb megszokja az ízét. Tehetsz bele cikóriakávét, ezzel jó kis tejeskávét kapsz. Adj neki több tejtartalmú kaját (joghurt, kefir, tejbegríz). Az én fiam is a 2-szeri (õ már) tejrõl leszokott, egy adagot tudok beletuszkolni, így vacsira választhat kefír, és joghurt között.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! Csak zárójelben írtam, de az is probléma, hogy meglátja a cumisüveget, csõrös poharat, stb. és már ordít is. Pedig a vizet a kemény csõrû és puha csõrû pohárból is megissza. Rendes pohárból még nem tud inni. Próbáltam kanállal, de úgy sem kellett. Félek, így a tejet és a tejitalt sem tudnám bejuttatni.. Ma megyek és veszek tejpépet! Azt régen szerette, csak sokáig kibukta, azért álltunk le vele..

Kérhetem az orvosomat (nőgyógyászomat), hogy javasolja a háziorvosomnak, hogy írjon ki táppénzre?

A 25. héten járok, és kezdek már nagyon fáradékony lenni a napi 8-10 óra munkától, úgy érzem, nem bírok már többet 1-2 hétnél. Szeretnék "elvonulni" pihenni.

Legjobb válasz: Nálunk itt Pécsen,legalább is az én háziorvosom azt mondta,hogy õ javasolja nõgyógyásznak hogy írjon ki táppénzre,de lehet,hogy rosszul emlékszem.

Nálunk itt Pécsen, legalább is az én háziorvosom azt mondta, hogy õ javasolja nõgyógyásznak hogy írjon ki táppénzre, de lehet, hogy rosszul emlékszem.
Természetesen kérheted és nyugi fel is fognak venni tp-re! Én az elejétõl fogva tp-zen vagyok igaz nekem a munkám miatt kellett! Annyi lesz majd, hogy minden hónapban mikor mész a tp-zes papírodért akkor vinned kell egy javaslatot a dokitól, hogy javasolt a tp. Egyébként nagyon megértõek a dokik! Minden jót és további szép baba várást! 33 hetes kismama
perszehogy kérheted! lehet, hogy rosszul emlekszem, de nekem mintha a vedonom is felajanltota volna, hogy ir a nodokimnak, pedig 8 hetes voltam.. egesz terhesseg alatt is lehetsz tappenzen akár, senki sem nézne rad emiatt csunyan.. én nem birnam amunkat
Egész nyugodtan kérheted, én is így tettem. Még hozzá akartam fûzni a magyarázatot, nehogy azt gondolja, hogy csak lustulni akarok, de szemlátomást nem érdekelte, már írta is a papírt. 24 hetes kismama
Szia! én is tp-én vagyok, de engem a nõgyógyász vett fel táppénzre. Elmondtam, hogy 10-12 órás munkám van, ahol ezidõ alatt állnom kell, és nem nagyon bírom, akkor azt mondta nincs semmi gond, kiír tp-re. szerintem nyugodtan szólj, hogy fárasztó a munkád, és szeretnél többet pihenni, biztos kiír majd.Emiatt ne legyen rossz érzésed!! 28 hetes pocakos
nem érdemes, hanem csak ott tudnak megmûteni. és nem te választod meg az orvosodat.
A kérdező hozzászólása: Akkor hová érdemes menni?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!