Találatok a következő kifejezésre: Az orvosom javasolja (116 db)

Miért javasolt másikat? A régivel mi volt a baj?
A kérdező hozzászólása: Laurina volt a másik, és hogy az olcsóbb, és kevesebb hormontartalmú.
A kérdező hozzászólása: Tudsz nekem segíteni?
Talán elmész az orvoshoz és elmondod neki, hogy wtf van már
Talán nem ártana szünetet tartani, mert az baromira nem normális, ha nincs vérzés.
A kérdező hozzászólása: Na mondom mi a helyzet, voltam dokinál, azt mondta, h nincsen peteérésem, szedjem még 1 hónapig a gyógyszert, ha nem jön meg, abba kell hagynom.

A málnalevél teát magamtól is ihatom vagy csak, ha az orvos javasolja? Mennyit kell naponta? Tényleg jót tesz?

Legjobb válasz: Utolsó 3 hétben akár napi 1l-t is megihatsz, sokaknak bevált, és nem árthat, miért ne? Ha az orvos javaslatára vársz (ha csak nem egy alteros csodabogár), szerintem már a gyereked is õszülni fog. :)

Utolsó 3 hétben akár napi 1l-t is megihatsz, sokaknak bevált, és nem árthat, miért ne? Ha az orvos javaslatára vársz (ha csak nem egy alteros csodabogár), szerintem már a gyereked is õszülni fog. :)
Szia!Én péntek óta iszom de csak napi egy csészével iszok.Én megkérdeztem elõtte a védõnõt, hogy szabad-e?És azt mondta, ha már vagyok 37hetes akkor nincs akadálya.Ha hiszek benne, nyugodtan igyam.De ne vigyem túlzásba!Napi 3dl bõven elég.Nem szabad túlzásba vinni!38hetes km
Nekem bevált. Eddig is voltak érett tüszõim (ugye csak ezt látják az uh-n, a tüszõrepedést már nem...), de nem minden hónapban és ha volt, óriásira nõtt (29mm). 1 hónapja viszont már 2 tüszõm lett, a második ciklus volt, amiben ittam a teát. Igaz, nem tudom, megrepedt-e a tüszõ, mert nem sikerült a terhesség, de két tüszõvel dupla akkorára növeltem az esélyeimet. Napi 2*1 csészével iszom a teát, 2dl vízhez egy púpozott teáskanálnyi füvet forrázok le, általában fél óráig ázni hagyom.
Szia! Én a terhesség utolsó 4 hetében ittam a málnalevélteát, mert azt olvastam nagyon sok helyen, hogy szülésnél segít tágulni. Hát ittam is mint a kisangyal, aminek az lett az eredménye, hogy a szülõszobán vajúdtam 15 és fél órát mert nem tágultam. Úgyhogy én csak annyit mondok hogy nekem semmit nem segített az tuti :)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Mi holnap lépünk a 38. hétbe. Hallottam, hogy sokaknak segítet vagyis erre fogták, bár lehet, hogy alkat kérdése.

Az az orvos aki nem javasolja a H1N1 elleni oltást, mivel indokolja miért ne oltassuk magunkat?

Legjobb válasz: Nem javasolja? Én azt hallottam, hogy az orvos arra teszi fel az esküt, hogy gyógyítson, nem pedig le beszéljen egy olyan védõoltásról, aminek a betegsége igen komoly károkat tud okozni. Gondolom az az orvosnõ, aki H1N1-el van intezív osztályon is nagyon sok embert lebeszélt a védõoltásról. Illetve nem javasolta így a pontos. Nem tudom, miért vagyunk mi emberek olyan lények, akiket ennyire lehet befolyásolni. HA én akarom, akkor beoltatom magam, HA nem, akkor nem. Gyerekek! Döntsétek már mit is akartok, miért mindig másra kell hallgatni? Így is úgy is a Ti döntésetek lesz, hoy megkapjátok e vagy sem? Miért a szomszéd Borinénire hallgattok. Az eszetekkel gondolkodjatok, ne másra hallgassatok. Én beadattam már két hete és JÉÉÉÉÉÉ élek!

Nem javasolja? Én azt hallottam, hogy az orvos arra teszi fel az esküt, hogy gyógyítson, nem pedig le beszéljen egy olyan védõoltásról, aminek a betegsége igen komoly károkat tud okozni. Gondolom az az orvosnõ, aki H1N1-el van intezív osztályon is nagyon sok embert lebeszélt a védõoltásról. Illetve nem javasolta így a pontos. Nem tudom, miért vagyunk mi emberek olyan lények, akiket ennyire lehet befolyásolni. HA én akarom, akkor beoltatom magam, HA nem, akkor nem. Gyerekek! Döntsétek már mit is akartok, miért mindig másra kell hallgatni? Így is úgy is a Ti döntésetek lesz, hoy megkapjátok e vagy sem? Miért a szomszéd Borinénire hallgattok. Az eszetekkel gondolkodjatok, ne másra hallgassatok. Én beadattam már két hete és JÉÉÉÉÉÉ élek!
12.03. még...
Én ilyeneket hallottam orvostól, illetve gyógyszerésztõl: - nincs tesztelve - higannyal van tartósítva - több bajt okoz, mint hasznot - 100 beoltott emberbõl 70-ben alakul csak ki védettség - hosszútávú szövödményei lehetnek az oltásnak - nem veszélyesebb, mint bármely más influenza - akinek ettõl szövõdménye lesz, annak a másik inluenzától is lenne - gyógyszergyári üzlet csak az egész - aki gyenge immunrendszerre megkapja az oltást, az úgyanúgy megbetegszik az oltástól, mintha simán a vírust kapá el Az, hogy ebbõl mi helytálló, és mi nem, azt ne kérdezd, én ezeket hallottam.
Kedves elõzõ, nem olyan könnyû laikusként eldönteni, hogy mi a helyes...
Kedves 12:03! Én úgy látom, ez pont egy olyan kérdés, amiben a kérdezõ tájékozódik, hogy felelõsséggel dönthessen. Miért fáj neked, hogy megkérdezi mások véleményét?
Az indok az, hogy nincs kellõen tesztelve. Hamar került piacra.
12.03-nak a két hét még nem sok idõ. a 60 nap már valamivel több de akár 3 év múlva is lehet idegrendszert károsító hatása. Sajnos ez az , amit nem lehet tudni. Nehéz egy ilyen kérdésben dönteni, de mindenesetre furcsa, hogy ahol én érdeklõdtem ott még a professzorok sem adatták be maguknak.
Nekem azért nem adja be mert szoptatok.
Én nem is akartam beoltatni magamat, mert feleslegesnek tartom mérgezni a szervezetem. Amikor elkezdõdött ez a média-cirkusz, beszéltem néhány orvos ismerõsömmel.A véleményük megegyezett: Minden évben van influenza-járvány, minden évben halnak meg benne emberek.Ez sem rosszabb a többinél.Az 1958-as ázsiai ( honkongi) járvány is világméretû volt, de akkor nem volt oltás, és annak sem lett katasztrófális hatása. Az influenza vírusok gyorsan mutálódnak ( a H1N1 is mutálódott már ), és erre már nem hat védõoltás, ahogy a másik vírus okozta influenzára sem. Ez az oltóanyag pedig rövid idõ alatt készült el, és senki nem tudja biztosan, hogy lezsnek-e vagy milyen mellékhatásai lesznek késõbb. Csak annak adják be az oltást, aki kéri, a saját felelõsségére. Nem tudom, hogy aki beoltatta magát, az megkapta-e az influenzát, vagy voltak-e az oltásnak mellékhatásai.Errõl nem beszél a média, mert ez nem hír.
Én már 3 hete beadatt, de csak azért mert gyerekek között dolgozok és asztmás vagyok!!Ha ezek nem lennének nem adattam volna be!!!!De remélem így sem halok meg meg úgy sem!!!!!
Én 3 orvost kérdeztem meg, kettõ azt mondta, hogy felesleges, csak felfújják a dolgot és az üzletrõl szól az egész, de ártani nem árt, ha gondolom adassam be. Nem gondoltam. A harmadik doki, a gyerekorvos azt mondta, hogy a higany miatt nem javasolja.
Nah Én vagyok az akinek sokan válaszoltattok. Kikérni persze kikérhati a véleményét az kérdezõ, de ha mások mondják meg, hogy NE adassa be, akkor nem is fogja. Gyenge jellem, Én erre azt szoktam mondani. Millió egy téma van a H1N1-el kapcsolatban s egy ilyen oldalon, mint ez érdeklõdik, ahelyett, hogy hivatalos honlapokat látogatna meg. Az ÁNTSZ oldalán sokat tudhat meg mindenki. Én arra alapozok, nem pedig néhány parázóéra. Ki fújta fel ezt az egészet? Lehet, hogy a média ( ezt de rühellem ), elég ha Én elkezdek egyéb forumokon egy álhírt, rémhírt terjeszteni és kész a káosz a bizonytalanság. Nem tudom, kinek üzlet, mert Én ingyen kaptam az oltást, és nem csekkoltam egy fillért sem érte. Bocs, hogy van véleményem, és bocs, hogy õszinte vagyok.
Valamilyen szinten igaza van az utolsónak. Neem hiszem, hogy Õ az egyetlen ebben az országban, aki úgy gondolkodik, hogy a média hatása alá vonja saját döntését, vagy esetleg a többség ereje lenne a mérvadó számára. Mindenkinek joga van véleményt nyílvánítani, legyen az a többség részére negatív, vagy pozitív. Álláspontot vázolt, leírta a véleményét fogadjuk el.
A kérdező hozzászólása: Mi alapján mondhatja rám egy"akárki", hogy gyenge jellem vagyok? Egy kérdõ mondatból ezt meg lehet állapítani? Csak azért kérdeztem, mert sokszor hallom ismerõsöktõl, hogy az orvos nem javasolja, meg ha az õ rokona lenne nem adná be? És kíváncsi voltam, hogy valami indokot is hozzátesznek, vagy csak nem javasolják és kész. Amúgy napi szinten figyelemmel követem a híreket ezzel a témával kapcsolatban. Melyik szavam alapján lehet arra következtetni, hogy azon tanakodok oltassam-e magam? Ezek a kérdések elsõsorban az utolsó elõtti válaszolónak szólnak!
Szerintem nem Rád értette, hogy gyenge jellem vagy, hanem az olyankora, akik hagyják magukat befolyásolni. Ha az ismerõsökre hallgatsz akkor tényleg döntésképtelen leszel. Neked kell eldöntetned, hogy szeretnéd e az oltást vagy sem. Nagyon sok mindent hall az ember, de nem szabad a mások álltal hallotak után döntened. Van aki bevállalj, van aki nem. Az Én közvetlen környezetemben lévõk, szinte mindegyike beoltatta magát.
Egy csomó orvos viszont javasolja. Nekem a gyerekorvos azt mondta, nyugodtan adassam be a kisfiamnak, és én is beadathatom, pedig szoptatok.Az egyéves kislányomnak nem adattuk be.

Mit együnk, ha nem kell a tápszer? Az orvos még nem javasolja a tejet.

Kisfiam egy éves. fogzik is, most vagyunk túl a háromnapos lázon is, tehát nyűglődtünk elég sokat. DE: jó pár napja nem hajlandó meginni egy csepp tápszert sem! Sem cumisüvegből( háromféléből próbáltam), sem puha, sem kemény csőrű pohárból! Ízesíteni is próbáltam, de úgysem kell neki! Eddig a napi öt evéséből a reggeli első és esti utolsó ez volt! most úgy csinálom, hogy ébredés után joghurt gyümölccsel, következőre kenyérfalatkák valamivel(nem tesz ki egy egész étkezést), főzelék husival, tápszerből főtt tejberizs, tejbegríz(max. a felét eszi meg), vacsira megint főzelék. Mit tanácsoltok? Mit lehet még adni neki, hogy legyen több tejalap. A főzelékhez meg reggelire sajtot is szoktunk enni, na de az nem valami sok? Ti hogy csináljátok? Előre is köszönöm az ötleteket..

Legjobb válasz: 1 évesen már nyugodtan adhatsz neki tejet. A gyomra és az emésztése már készen áll rá. Az meg, hogy az orvos nem javasolja, az meg valószínûleg azért van, mert a tápszer és tejitalgyártó cégeknek is meg kell valamibõl élnie, ezért vannak nagyon az ellen, hogy 3 éves korig ne adj tejet. De más oka nyugodj meg, nincsen. Ha nincs gondja a tejtermékekkel, akkor nyugodtan mehet 1 évesen már a tej. A fiam is 1 éves kora óta azt kapja. De ha nem akarod a tejet, akkor adj neki tejpépet. Ugyanazokat a dolgokat tartalmazza, mint a tápszer, csak nem folyadék, hanem kanalazandó étel. Bár ha fogzik, akkor valószínûleg inkább inná, mint enné a dolgokat, ez sajnos saját tapasztalat is, hogy ilyenkor a folyadék menne jobban. De azért megpróbálhatod a tejpépet. De a tejet is nyugodtan.

1 évesen már nyugodtan adhatsz neki tejet. A gyomra és az emésztése már készen áll rá. Az meg, hogy az orvos nem javasolja, az meg valószínûleg azért van, mert a tápszer és tejitalgyártó cégeknek is meg kell valamibõl élnie, ezért vannak nagyon az ellen, hogy 3 éves korig ne adj tejet. De más oka nyugodj meg, nincsen. Ha nincs gondja a tejtermékekkel, akkor nyugodtan mehet 1 évesen már a tej. A fiam is 1 éves kora óta azt kapja. De ha nem akarod a tejet, akkor adj neki tejpépet. Ugyanazokat a dolgokat tartalmazza, mint a tápszer, csak nem folyadék, hanem kanalazandó étel. Bár ha fogzik, akkor valószínûleg inkább inná, mint enné a dolgokat, ez sajnos saját tapasztalat is, hogy ilyenkor a folyadék menne jobban. De azért megpróbálhatod a tejpépet. De a tejet is nyugodtan.
Hát õszintén?! Én is megpróbálnám neki a tejet. Ha ilyen gondom lett volna, biztos inkább tejet adtam volna neki. Lehet, hogy az se kell neki, de egy próbát megér. 1, 5 éves kortól én is tejet adtam a lányomnak, semmi baja nincs tõle...
Tejet adj. Semmi baja nem lesz tõle.
Nem tudom milyen súlyú a kisfiad lehet azért ajánlotta a doki még a tápszert mert a tejben nem sok vitamin van. Én a tejitalokat ajánlom. Egyik napról a másikra az én fiam sem itta meg a tápszert ekkor váltottunk tejitalra. Mi milumilt iszunk nagyon szereti és így a vitamin szükséglete is meg van oldva. 2 éves korig én nem adok tejet, persze eszik minden tejterméket sõt tejberizst is, de reggel-este 230 ml tejitalt iszik. 16 hónapos kisfiú Anyukája.
Keverd a tápit és a tejet. lehet, így hamarabb megszokja az ízét. Tehetsz bele cikóriakávét, ezzel jó kis tejeskávét kapsz. Adj neki több tejtartalmú kaját (joghurt, kefir, tejbegríz). Az én fiam is a 2-szeri (õ már) tejrõl leszokott, egy adagot tudok beletuszkolni, így vacsira választhat kefír, és joghurt között.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! Csak zárójelben írtam, de az is probléma, hogy meglátja a cumisüveget, csõrös poharat, stb. és már ordít is. Pedig a vizet a kemény csõrû és puha csõrû pohárból is megissza. Rendes pohárból még nem tud inni. Próbáltam kanállal, de úgy sem kellett. Félek, így a tejet és a tejitalt sem tudnám bejuttatni.. Ma megyek és veszek tejpépet! Azt régen szerette, csak sokáig kibukta, azért álltunk le vele..

Lombikbébi programban, vagy előtte ha inszeminációt javasol az orvos, azt támogatja e az OEP?

Legjobb válasz: Elõször általában inszeminációt javasolnak az orvosok. Azt hiszem 6 inszem után mehet a lombik. Abból 5-öt támogat a TB. Sajnos vannak olyan betegségek, amelyek kizárják az inszeminációt, olyankor egybõl lombikra küld a doki. Ja, az inszemet is támogatja a TB, meddõségi központban biztos

Elõször általában inszeminációt javasolnak az orvosok. Azt hiszem 6 inszem után mehet a lombik. Abból 5-öt támogat a TB. Sajnos vannak olyan betegségek, amelyek kizárják az inszeminációt, olyankor egybõl lombikra küld a doki. Ja, az inszemet is támogatja a TB, meddõségi központban biztos
Nem mindenhol, a Kaáliban pl. fizetõs az inszem. Tavaly még 45e Ft volt csak a beavatkozás, ehhez jönnek a gyógyszerek. De van, ahol az inszem is TB támogatott, Budapesten pl. a BMC-ben igen.
Én a Forgács intézetbe járok, és ott is fizetni kell az inszemért.Úgy tudom, hogy minden intézetben kell érte fizetni.

14. hetes kismama vagyok, valószínű van egy kis gombás fertőzésem. Az orvosom pevarylG-t javasolt. Haszálta már valaki, mik a tapasztalatok? Nem ártalmas a bébire?

Legjobb válasz: Kismamának biztosan nem ír fel olyan szert az orvos, ami a babára ártalmas lenne, ne aggódj! A termék tájékoztatójában is ez szerepel : "Terhesség esetén szabad-e a Pevaryl G hüvelykúpot alkalmazni? Terhesség idején a készítmény csak abban az esetben használható, ha orvosa azt az Ön terhessége ismeretében kifejezetten elõírta." Ez nyilván annyit jelenthet, hogy pl nem nyitott a méhszájad, nincs egyéb fertõzés, gyulladás jelen, és ehhez hasonlók. Bízz az orvosodban, jobban, mint az itteni válaszolókban!

Kismamának biztosan nem ír fel olyan szert az orvos, ami a babára ártalmas lenne, ne aggódj! A termék tájékoztatójában is ez szerepel : "Terhesség esetén szabad-e a Pevaryl G hüvelykúpot alkalmazni? Terhesség idején a készítmény csak abban az esetben használható, ha orvosa azt az Ön terhessége ismeretében kifejezetten elõírta." Ez nyilván annyit jelenthet, hogy pl nem nyitott a méhszájad, nincs egyéb fertõzés, gyulladás jelen, és ehhez hasonlók. Bízz az orvosodban, jobban, mint az itteni válaszolókban!
Én használtam és nagyon hatásos.Canesten kúpot is használhatsz, de a Pevaryl G erõsebb!
Nekem még korábban írták fel, de nekem nem használt.:-(

Kisbaba van a családban, de a 2 évest nem javasolja beoltani influenza ellen az orvos. Ti mit csinálnátok?

A nagyobbik fiam,nagyon igényli a gyerektársaságot,épp ezért akartam az oltást, hogy a kicsit is védjük, de szerinte inkább kerüljük el ?ket, így a himlt is elkerüljük.Csak hát a családban is van gyerek,és ha ?k hozzák?A kicsit féltem nagyon.Most eljöttem oltás nélkül, de a kisbarátokat már mind beoltotta egy másik orvos.

Legjobb válasz: Sok gyermekorvos nem javasolja az influenza oltást 3 éves kor alatt. Adj neki c vitamint+béres cseppet, sok gyümölcsöt, az erõsíti az immunrendszerét.

Sok gyermekorvos nem javasolja az influenza oltást 3 éves kor alatt. Adj neki c vitamint+béres cseppet, sok gyümölcsöt, az erõsíti az immunrendszerét.
Homeopàtia: oscilliococinum. Hetente egyszer egy kis üvegnyi, 10 ml vízbe feloldod nekik, ti is szedhetitek. Tv-ben is reklàmozzàk. Èn tavaly tèlen terhesen is szedtem mert sokat voltam emberek között, egyszer se lettem beteg pedig a fèrjem is az volt (ô nem szedte). Most a picikèmnek is adom, heti 1-szer de a doki azt mondta 1 èves kor alatt a filoa 1/3-a neki a heti adag. Ràadàsul 1000Ft alatt van egy doboz, 6 adagot tartalmaz. Tehàt a fiadnak 6 hètre elegendô.
Mi sem oltatunk. gondolj arra, h a többieket beoltották már, ti nem fogjátok tõlük elkapni, velük nyugodtan találkozhattok már.
Az gyerekeim orvosa oltás párti. Ennek ellenére nem javasolta az influenza elleni oltást. Szerinte sokkal több a másfajta felsõ légúti megbetegedés, és sokkal gyakoribb. Ezeknek is rengeteg szövõdményük lehet, nem megfelelõ kezelés esetén. Az influenza ugyan sokkal jobban ledönti az embert a lábáról, de nem veszélyesebb a többi betegségnél. Az én gyerekeim himlõ elleni oltást kaptak, és prevenart. A 2 évesnek az immunrendszerét támogasd meg sok mézzel, citrommal, homeopátiás szerekkel. Hosszútávon nem mindig az oltás a legjobb.
én hallgatnék az orvosra. a baba anyatejes? akkor nem szoktak elkapni semmilyen fertõzést.
Nálunk orvos és gyógyszerész is van a családban, tõlük szoktam tanácsot kérni. Azt mondták, hogy a kötelezõ védõoltásokat nyugodtan megkaphatja (komoly aggályaim voltak a 15hós oltással kapcsolatban), ezek már tesztelt oltások, viszont ilyen szezonális jellegû influenza oltásokkal kapcsolatban nincs ismeret, hogy mi lesz hosszú távon a hatása. Nem vagyok egy oltás-párti, pl. én a bárányhimlõ ellenit sem fogom beadatni. De nagyon jó ötleteket írtak, amivel megelõzheted. A homeós bogyókat családilag mi is elkezdjük szedni.

Tisztelt doktor úr! A nőgyógyászom javasolta a spirált. 24 éves vagyok, 2 gyermekem van és nem szeretnék több gyermeket. Ön mit mond erről a védekezési lehetőségről és mikor helyezheti fel az orvosom a javasolt spirált. Bevallom félek egy kicsit ettől a s

Tisztelt doktor úr! A nőgyógyászom javasolta a spirált. 24 éves vagyok, 2 gyermekem van és nem szeretnék több gyermeket. Ön mit mond erről a védekezési lehetőségről és mikor helyezheti fel az orvosom a javasolt spirált. Bevallom félek egy kicsit ettől a spiráltól, mert még nem volt ilyennel dolgom. Várom a visszajelzését.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A spirált a menstruáció 3-4. napján javasolt felhelyezni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A spirált a menstruáció 3-4. napján javasolt felhelyezni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt doktor úr! A nőgyógyászom javasolta a spirált. 24 éves vagyok, 2 gyermekem van és nem szeretnék több gyermeket. Ön mit mond erről a védekezési lehetőségről és mikor helyezheti fel az orvosom a javasolt spirált. Bevallom félek egy kicsit ettől a s

Tisztelt doktor úr! A nőgyógyászom javasolta a spirált. 24 éves vagyok, 2 gyermekem van és nem szeretnék több gyermeket. Ön mit mond erről a védekezési lehetőségről és mikor helyezheti fel az orvosom a javasolt spirált. Bevallom félek egy kicsit ettől a spiráltól, mert még nem volt ilyennel dolgom. Várom a visszajelzését.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A spirált a menstruáció 3-4. napján javasolt felhelyezni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A spirált a menstruáció 3-4. napján javasolt felhelyezni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!