Találatok a következő kifejezésre: Az orvosom irt fel. de még (26 db)

2hónapja szültem császárral. Az orvosom Belarát írt fel, de még nem jött meg ezért még nem kezdtem el szedni. De szeretnék 15kg-t fogyni. Ha elkezdem szedni akkor is sikerülni fog? Vagy sokkal nehezebb lesz?

Egyszer már fogytam 20kg-t,akarater?m van,csak akkor nem szedtem semmit.

Legjobb válasz: Szia szoptatsz még?Ha igen ne fogyókúrázz,mert nem lesz tejed.Amíg szoptatsz nem fog megjönni,én 7 hónapos koráig szoptattam a babámat, és egy hónap múlva jött meg.A Belarát nem ismerem.Simán várhatsz még a fogyózással ha visszarendezõdik a tested és a hormonháztartásod ,tudod ez nem 2 hónap.A medence a szalagok és a hát kb 1 év mire a helyes tartás visszatér.Persze ha nem szoptatsz nyugodtan tedd amit kívánsz.Úgy látszik a 15 bûvös szám ez az én Újévi fogadalmam.Sok sikert

Szia szoptatsz még?Ha igen ne fogyókúrázz, mert nem lesz tejed.Amíg szoptatsz nem fog megjönni, én 7 hónapos koráig szoptattam a babámat, és egy hónap múlva jött meg.A Belarát nem ismerem.Simán várhatsz még a fogyózással ha visszarendezõdik a tested és a hormonháztartásod , tudod ez nem 2 hónap.A medence a szalagok és a hát kb 1 év mire a helyes tartás visszatér.Persze ha nem szoptatsz nyugodtan tedd amit kívánsz.Úgy látszik a 15 bûvös szám ez az én Újévi fogadalmam.Sok sikert
Szia! Ha szoptatsz akkor tényleg ne fogyókúrázz.Szülés után 10kg maradt rajtam ebbõl 8 kg le ment simán a szoptatás alatt(9 hó)aztán 10hónapossan elindult és le ment a többi kettõ is:) Az elsõ válaszolónak üzenem hogy szoptatás alatt is megjöhet a menzesz, nekem 4 hónapos volt a pici amikor újra elkezdõdött.

Beteg vagyok (torok fájás, köhögés, folyik az orrom, láz) elmentem orvoshoz írt fel antibiotikumot meg köptetõt. Ennek 3 napja a torkom már nem fáj annyira és lázam sincs már, de a köhögés meg az orrfolyás maradt meddig tart még amíg meggyógyulok?

Ennyire mint most még életemben nem köhögtem ezért vagyok ennyire beszarva. Kb 10 percenként rám jön a köhögés és nagyon megkeseríti a napomat.( Dohányzom, de csak 1 doboz 1 héten néha még annyi sem. 20 éves vagyok. )

Legjobb válasz: Te komolyan nem fáztál még meg soha? Nem antibiotikum kell, hanem Neocitran/Coldrex + meleg tea folyamatosan + Negró.

Te komolyan nem fáztál még meg soha? Nem antibiotikum kell, hanem Neocitran/Coldrex + meleg tea folyamatosan + Negró.
Nekem múlt héten hétfõn kezdõdött és még mindig náthás vagyok és kicsit köhögök, de tavaly télen 3 hétig köhögtem, az rémes volt, de elmúlt. Köhögés sokszor és sokaknak lehet elhúzódó.
A kérdező hozzászólása: De fáztam már meg de nekem a megfázás általában párosul egy jó kis mandula gyulladással akárcsak most.
Az influenza minimum 1 hét és utána a köhögés sokszor még makacsan megmarad, mit akarsz 3 nap után? Rendbe fogsz jönni, voltál orvosnál, kaptál gyógyszert, ne parázz.

17 éves korban már lehet fogamzásgátlót szedni? És mennyi az az a szedésiidő ami elfogaható és nem leszek meddő vagy epilepsziás? Az orvosom írt fel Harmonet tabit. De még nem kedztem el. Az alacsony hormontartalmú?

Viszont egy másik orvos Belara-t írt fel!Most döntenem kéne,melyiket válasszam?Rendszertelen a mensim,de még elég korai ez a 17év anyukám szerint.Lehet bajom ha már elkezdem szedni?

Legjobb válasz: Vannak akik ennyi idõsen kezdik mint te és 30 év után is szedik. Szerintem a te korod már pont ideális én is 16 évesen kezdtem most vagyok 20 és még mindig szedem és semmi bajom és nemrég kezdtük a baba projektet úgyhogy ne aggódj. Ritka az ha vki a tabitól lesz meddõ vagy bármilyen baja... ne félj :) Inkább egy baba majd abortusz mint a biztonság?

Vannak akik ennyi idõsen kezdik mint te és 30 év után is szedik. Szerintem a te korod már pont ideális én is 16 évesen kezdtem most vagyok 20 és még mindig szedem és semmi bajom és nemrég kezdtük a baba projektet úgyhogy ne aggódj. Ritka az ha vki a tabitól lesz meddõ vagy bármilyen baja... ne félj :) Inkább egy baba majd abortusz mint a biztonság?
NEM lehet bajod! Akor lesz bajod, ha nem szeded. A mai korszerû készítmények alacsony hormontartalmúak, az összes! Az, hogy melyikorvos mit ír fel az csak attól függ melyik cégnek van elkötelezve. Ki fizet neki többet azért, hogy írja a készítményt.
A Harmonet nagyon alacsony hormontartalmú, a Belara már egy kicsit magasabb. Én az elsõt ajánlom neked és szedheted nyugodtan.
Én Belarát szedek, én nincs kellemetlen mellékhatás, meg vagyok elégedve vele. Amugy azt mondják, 5 év folyamatos szedés után érdemes kb. fél év szünetet tartani, hogy kiürüljön picit a szervezetedbõl. De addig még van idõd, hisz most kezded!
van egy ismerõsöm aki 13 évesen kezde el szedni a fogamzásgátló tablettát nincs semmi baja sztem te is szedheted
én 15voltam amikor elkeztem, most 21 vagyok.még van pár havi adagom, aztán abbahagyom, szünetet tartok.pedig igy nagyon kényelmes, mert tudom mikor jön meg, és nem kell félnem a terhességtõl.én ugy hallottam, hogy 3-4évente kell szünetet tartani.nem vagy fiatal a tablettához, de ahhoz igen hogy anya legyél véletlenûl.
Lehet szedni. 10 évente érdemes szünetet tartani. Harmonet az egyik legalacsonyabb hormontartalmú. A belarában jóval több a hormon. Amúgy miért mentél 2 dokihoz? 17 év szerintem annyira nem vészes. Mellesleg nem csak a mensid lesz rendszeres, hanem védekezés szempontjából is az egyik legbiztonságosabb módszer.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :)
A kérdező hozzászólása: 47 kg vagyok :)
A második vagyok. Nem javasolhatod egyiket sem hiszen nem tudod, hogy 30 kg vagy 80 kg mert ha 80 akkor a magasbb hormontartalmú kell
A kérdező hozzászólása: 2 dokihoz azért mentem h ne csak 1 véleményt halljak :) hanem többet is.egyébként azt olvastam a harmonet-rõl h nem szabad szívbetegeknek szedni... nekem viszont az a problémám h az egyik szívbillentyûm egy nagyon kicsit kisebb mint a többi de szerencsére semmi hártány és gond nem adódott még belõle.Így is kezdhetem szedni?

Az orvosom yadine-t irt fel. de még szoptatok. A tájékoztató szerint nem lehet ezt a gyógyszert szedni. Mit folyásol be? A gyógyszer hatását vagy az anyatej össze tételét?

Legjobb válasz: Szia.Ez hormon tartalmú gyógyszer.Ha beveszed a tejedbe is jut.Nembiztos hogy jót tenne a babádnak ez a hormon.

Szia.Ez hormon tartalmú gyógyszer.Ha beveszed a tejedbe is jut.Nembiztos hogy jót tenne a babádnak ez a hormon.
Kizárt, hogy ne tudnád magadnak feltenni. lazítsd el magad, és úgy told be.
Hogy-hogy nem tudod magadnak berakni? Milyet kúp az, valami különleges kúp? Simán mint amikor kitörlöd a feneked odanyúlsz és becsúsztatod. Én is használok kúpot (aranyérre). Nem nagy szám. Csak utána vigyázz, mert ha olyan akkor kifolyik. Én is azt hittem egyszer, hogy "csak a szél" erre kijött a kúp is, akkor már felolvadva... én oda szoktam tenni egy zsebkendõt az alsónemûmbe, tudom vicces :) Nem nehéz felhelyezni, betolod, úgy hogy kb 1 centire legyen bent, nem kell túl mélyre, csak hogy bent legyen és ne tudjon már kicsúszni. De ha részletesebben kifejted miért nem tudod megoldani akkor szerintem jobb tanácsokat tudunk adni, mert nekem nem világos mi a gondod.
2. vagyok Eleinte nekem is nehezen ment, ha olyan lennék az elsõ pár másodperc után feladom. De tolni kell szépen óvatosan aztán magától becsúszik. Aranyérnél még nehezebb, mert sokszor nem engedi át az a záróizom vagy micsoda és tényleg nehézkes a felhelyezés, de szerintem neked simán menne. Nem kell ettõl félni. De ha más nem kis síkosítóval kend be a végbelednél vagy valami krémmel és akkor könnyebben felmegy a kúp.

Jó napot kívánok! 80 éves vagyok, sajnos én is vizelet-visszatartásban szenvedek, a házi orvos Uroxal tablettát írt fel, de nem használ. Ö azt mondja, ez jó, de nekem nem. Hiába mondom neki, meg sem hallgat. Kérem a tisztelt Főorvos urat, ha tudna ajánlan

Jó napot kívánok! 80 éves vagyok, sajnos én is vizelet-visszatartásban szenvedek, a házi orvos Uroxal tablettát írt fel, de nem használ. Ö azt mondja, ez jó, de nekem nem. Hiába mondom neki, meg sem hallgat. Kérem a tisztelt Főorvos urat, ha tudna ajánlani valami más gyogyszert, köszönettel elfogadom. SGY

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Javaslom, hogy mielőbb keresse fel az urológiai szakrendelést, ott segíteni fognak a panaszain! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Javaslom, hogy mielőbb keresse fel az urológiai szakrendelést, ott segíteni fognak a panaszain! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Jó napot kívánok! 80 éves vagyok, sajnos én is vizelet-visszatartásban szenvedek, a házi orvos Uroxal tablettát írt fel, de nem használ. Ö azt mondja, ez jó, de nekem nem. Hiába mondom neki, meg sem hallgat. Kérem a tisztelt Főorvos urat, ha tudna ajánlan

Jó napot kívánok! 80 éves vagyok, sajnos én is vizelet-visszatartásban szenvedek, a házi orvos Uroxal tablettát írt fel, de nem használ. Ö azt mondja, ez jó, de nekem nem. Hiába mondom neki, meg sem hallgat. Kérem a tisztelt Főorvos urat, ha tudna ajánlani valami más gyogyszert, köszönettel elfogadom. SGY

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Javaslom, hogy mielőbb keresse fel az urológiai szakrendelést, ott segíteni fognak a panaszain! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Javaslom, hogy mielőbb keresse fel az urológiai szakrendelést, ott segíteni fognak a panaszain! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán
Endokrinológushoz kell menni, nem nõgyógyászhoz. A nõgyászok 90%-a vagy nem csinál semmit, vagy még jobban elb.ssza.
A kérdező hozzászólása: róla még nem hallottam. õ mit tud csinálni ? mert elvileg hormonjaimmal is minden rendbe van.
Mindenképp endokrinológus. Az elvileg nem elég. Több vizsgálat kell pl terheléses inzulin. Ne hagyd hogy elrázzanak azzal hogy semmi baja. nekem 2 évig mondták hogy nincs semmi bajom.
Ja és mit csinál: hromonvérvételeket csináltat a ciklus több napján
A kérdező hozzászólása: és neked mit mondtak mitöl volt ? mi a gond ?
"mert elvileg hormonjaimmal is minden rendbe van" Ha minden rendben lenne, akkor nem összevissza menstruálnál.
Én PCOS vagyok. ennek a kizárására kell a terheléses inzulin vizsgálat. Tuti hormonális alapú a Te bajod is ezért kell endokrinológus.
A kérdező hozzászólása: orvos azt beszélte h hát nem müködik a petefészked. de hát az is a gondolom akkor a hormonok miatt nem.
Immunerosites pl. es gyogynovenyekkel probald meg kiegesziteni a kezelesedet, s igy elfog mulni. Ez lehet a hugyholyagnak a tunete is pl.
Nem lehet hogy azért nem tudsz megszabadulni a gombától mert a párod mindig visszafertõz?
A kérdező hozzászólása: A párom is használja a krémet. Nekem még irt fel a doki flucovim gyogyszert de nem mondta hogy a párom is kell szedje.
Ha csíp a krém most menj vissza adokihoz!

Az orvos mellékhere gyulladást állapított meg nálam két napja. Antibiotikumot írt fel és ágynyugalmat javasolt+borogatást. Megtudná mondani valaki hogy kb. mikorra fogok teljesen meggyógyulni? Azt mondta lehet nemiéletet élni, de csak óvszerrel.

Legjobb válasz: "A mellékhere gyulladás tünetei jellemzõek, így könnyen felismerhetõ. A mellékhere duzzadt, fájdalmas és a kísérõ oedema miatt gyakran a herezacskó képletei nehezen különíthetõk el egymástól. Vizelési tünetek nem jellemzõk. A vizeletben általában baktériumokat, fehérvérsejteket találtunk. A mellékhere gyulladás súlyosabb esetben magas lázzal, elesettséggel, rossz közérzettel is járhat. Kezelésében elsõ helyen az antibiotikus kezelés áll. Ez lehet Penicillinek és aminogycosidák kombinációja vagy Cefalosporinok. E kezelést a herezacskó polcolásával, jeges borogatással kell kiegészítenünk. A javulást a láz, oedema, érzékenység, duzzanat csökkenése jelzi. Amennyiben a folyamat a kezelésre nem reagál és elõrehalad, abscessus képzõdés gyanúja merülhet fel. Ilyenkor mûtéti beavatkozás szükséges urológiai osztályon." http://www.vizeletkontroll.hu/index.php?page=gyulladas_here

"A mellékhere gyulladás tünetei jellemzõek, így könnyen felismerhetõ. A mellékhere duzzadt, fájdalmas és a kísérõ oedema miatt gyakran a herezacskó képletei nehezen különíthetõk el egymástól. Vizelési tünetek nem jellemzõk. A vizeletben általában baktériumokat, fehérvérsejteket találtunk. A mellékhere gyulladás súlyosabb esetben magas lázzal, elesettséggel, rossz közérzettel is járhat. Kezelésében elsõ helyen az antibiotikus kezelés áll. Ez lehet Penicillinek és aminogycosidák kombinációja vagy Cefalosporinok. E kezelést a herezacskó polcolásával, jeges borogatással kell kiegészítenünk. A javulást a láz, oedema, érzékenység, duzzanat csökkenése jelzi. Amennyiben a folyamat a kezelésre nem reagál és elõrehalad, abscessus képzõdés gyanúja merülhet fel. Ilyenkor mûtéti beavatkozás szükséges urológiai osztályon." http://www.vizeletkontroll.hu/index.php?page=gyulladas_here

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!