Találatok a következő kifejezésre: Az orvosom irt fel. de (96 db)

Fogamzásgátló tablettát szeretnénk kipróbálni! De hallottam h ilyenektől elhizik az ember! Tudnátok nekem mondani kis hormontartalmú tabletta nevet esetleg olyat ami vény nélkül kapható? Nagyon szükséges h az orvos irja fel?

Tablettát szeretnék szedni csak félek h elhizok tőle!

Legjobb válasz: Nõgyógyász írja fel és nem véletlenül. Normális esetben megvizsgál, megnézi mik a kockázatok és az alapján ír ki valamit. Sõt, egy tabletta sem ugyanúgy hat mindenkire. Amit én szedek attól én híztam, van, akire semmi hatással nem volt, de olyat is tudok, aki épphogy fogyott.

Nõgyógyász írja fel és nem véletlenül. Normális esetben megvizsgál, megnézi mik a kockázatok és az alapján ír ki valamit. Sõt, egy tabletta sem ugyanúgy hat mindenkire. Amit én szedek attól én híztam, van, akire semmi hatással nem volt, de olyat is tudok, aki épphogy fogyott.
Azt, hogy milyen tabletta kell, az orvos mondja meg neked. Remélhetõleg normális, és elõtte kér vérvételt, mert lehet, nem is szedhetsz egyáltalán. Az a legkisebb gondod legyen, hogy elhízol tõle, a meddõség nagyobb kockázat, meg még rengeteg van... Én a helyedben nem szednék, de biztos jó okod van rá, amiért szeretnéd kipróbálni.
Azt, hogy a tabletta okozna meddõséget, senki nem tudja bebizonyítani, hiszen honnan lehetne tudni, hogy a nõ nem volt ELEVE meddõ?! Nekem viszont meggátolta a meddõséget, helyrehozta a hormonháztartásomat (nem volt tüszõrpedésem, szedtem pár évig tablettát (amíg nem volt tervben gyerek), utána meg 3x estem teherbe. Nem mondom, hogy egyik pillanatról a másikra, de azok, akik velem egyszerre próbálkoztak, pont ugyanannyi, vagy még több idõ alatt estek teherbe, pedig nem szedtek tablettát!). Vény nélkül kapható hormonális fogamzásgátló nincs. A mellékhatások egyénenként változóak lehetnek, én pl. fogytam a fogamzásgátló mellett, nem is keveset!
Vény nélküli fogamzásgátlóról még nem hallottam, szerintem csak doki írhatja fel. Õ ismeri a legjobban ezeket a készítményeket, õ tudja, hogy melyik az, amelyik alacsony hormontartalmú, rákérdezel és ennyi, nem kell ettõl félni! Bemész, megvizsgál egy gumikesztyûben, esetleg kis hurkapálcát felhelyez (nem mélyre), aminek a végén vatta van, ezt úgy hívják, hogy kenetet vesz, amit elküld vizsgálatra. Amennyiben bármilyen fertõzésed van, akkor kiértesítenek, különben nem kapsz errõl visszajelzést utána, ha egészséges vagy. Egyáltalán nem fáj! Még csak kellemetlennek se mondanám. Tényleg nem kell ettõl félni. Az én orvosom nagyon kedves, mindig viccelõdik, jó humorú ember. Esetleg kérd ki valamelyik nõismerõsöd, barátnõd, netán anyukád véleményét, hogy melyik dokihoz érdemes menni. 23/L
A kérdező hozzászólása: uhh azt még nem is hallottam h meddõséget is okozhat :O köszi! Hát meg van rá az okom mert eddig csak gumival és hüvelykuppal védekeztünk de a gumiban nem igazán bizok a hüvelykup meg kifolyik :/
Ez vitatott kérdés, hogy meddõséget okoz-e. Olyanról hallottam, hogy aki sok évig szedett megszakítás nélkül tablettát, az nehezen esett utána teherbe, mert nem ürül ki egyik napról a másikra a tabletta a szervezetbõl, ahogy abbahagyja a szedést. Érdemes kikérni a nõgyógyász véleményét.
A kérdező hozzászólása: hát én nem hallottam még ilyet h meddõséget okozna..de szerintem kifogom próbálni..hallottam már olyat h vény nélkül is lehet kapni de akkor inkább elmegyek dokihoz!

Az orvosom írt fel nekem gyógyszereket az arcüreg-gyulladásomra, de nem tudom hogy fogamzásgátló mellett használhatom-e ezeket a gyógyszereket. A betegtájékoztatóban külön ki lenne emelve?

Berodual N inhalációs aeroszolt és Lekoklar XL filmtablettát írt fel. Mit gondoltok? Tudtátok segíteni ebben a kérdésben nekem?

Legjobb válasz: Szted ha az orvos és a gyógyszerész sem tud megegyezni, majd pont egy GYK-s, laikus istentudjahonnanszalasztott ember fog helyes választ adni? Hát bocs, de ez olyan dolog, amivel nem kellene kockáztatni. És per pill az arcüreggyulladásod fontosabb, mint a fogamzásgátló. Szóval szedd be szépen, és használjatok kiegészítõ védekezést, hogy ne legyen baj.

Szted ha az orvos és a gyógyszerész sem tud megegyezni, majd pont egy GYK-s, laikus istentudjahonnanszalasztott ember fog helyes választ adni? Hát bocs, de ez olyan dolog, amivel nem kellene kockáztatni. És per pill az arcüreggyulladásod fontosabb, mint a fogamzásgátló. Szóval szedd be szépen, és használjatok kiegészítõ védekezést, hogy ne legyen baj.
Szedd elõ a fogamzásgátló tájékoztatóját meg a gyógyszerét és olvasd el. A fogamzásgátló tájékoztatóján le van írva mely anyagok csökkentik a hatását, a gyógyszerén meg rajta kell lennie hogy milyen anyagokat tartalmaz, illetve az is rajta szokott lenni, hogy milyen gyógyszerek hatását befolyásolhatja. Hasonlítsd össze.
Nem poénból mondják, hogy kérdezze meg kezelõorvosát, gyógyszerészét...
A kérdező hozzászólása: Megkérdeztem a kezelõorvost is, a gyógyszerészt is, de ellentéteset mondtak. Épp azért tettem fel. Az elsõ válaszolónak köszönöm szépen! :) De még várok válaszokat :)

29 hetes kismama vagyok, nagyon keményedik a hasam, és fáj is. Az orvosom írt fel Magne B6-ot, de semmi javulás. Nagyon aggódom, és félek. Árt ez a babának?

Ezeken kívül semmi étvágyam, és a hangulatom is a padlón van állandóan. :(

Legjobb válasz: szólj a dokinak, hogy nem elég a megnézium. Én is ezért kaptam magnesii citrici-t ami nem volt olcsó, de azóta jobb. A baba faros voltmég és azt mondta a doki,hogy nem tudok belül tágulni, és a keményedések miatt nemkönnyûneki megfordulni, még ha akarna se, de már jobb, talán megfordul.

szólj a dokinak, hogy nem elég a megnézium. Én is ezért kaptam magnesii citrici-t ami nem volt olcsó, de azóta jobb. A baba faros voltmég és azt mondta a doki, hogy nem tudok belül tágulni, és a keményedések miatt nemkönnyûneki megfordulni, még ha akarna se, de már jobb, talán megfordul.
Szia! A MagneB6 nekem sem csinált semmit, nekem magnézium citrátot (magnesii citrici 500mg) írt fel az orvos, ebbõl szedtem 3*2-t. Egy dobozban csak 10 szem van, így megéri egyszerre 10 dobozzal felíratni. Ez és a sok pihenés segített. Nyugodj meg, pihenj sokat. Én a 20. héttõl szedtem, most a 40. hétben vagyunk, még egyben. :)
Csatlakozom az elõttem szólókhoz. A Magne B6 nekem se segített. Én a terhességem eleje óta szedek napi 2 Nospa Fortet és Magnesii citricit 6-8 szemet/nap, így elég jól viselem a dolgokat. Ha csökkenteni próbáltam az adagon nagyon fájt és sokat keményedett a hasam (kb. 20.héttõl). Én sem szívesen szedek bogyókat, de ha a dokik felírják, biztosan nem árt a babának. Én jobban félek attól, hogy a görcsök miatt kinyílik a méhszájam, ezért inkább szedem. Pihenj sokat és ne aggódj, nekem is mindig ezt mondják. Üdv 24 hetes kismama.
Szia!Nekem is a doki magne b6-ot írt fel, de nálam semmit sem használt, de újra elkezdtem szedni és most használ, de szedhetnék másfajta magnéziumot is! 31 hetes kismama
milyen dudor volt?esetleg képet tudsz mutatni?hol csípett meg?mit nem bírsz? fáj?

Milyen nyugtatókat ismertek amiket vény nélkül lehet kapni? Eddig frontint szedtem, de azt orvos írja fel.

próbáltam már sportot, gyógyteákat. Légyszi csak akkor írjatok ha gyógyszer nevet is tudtok. Ezerszer olvastam már a pszichiáterhez kéne menni és hasonló dolgokat. Szóval ha van gyógyszer ami nyugtató hatású és vény nélküli azt megköszönném.

Legjobb válasz: azért köszi

A kérdező hozzászólása: azért köszi
Valeriána
A kérdező hozzászólása: nekem az nem hat.
nemértem a kérdést...
Elmagyarázom: be van gyulladva a bölcsességfoga de csak egy hét múlvára van kiírva mûtétre. Erõsebb fájdalomcsillapító?
A kérdező hozzászólása: Bocsánat a zavartságért. Igen ez a helyzet, erõsebb fájadlomcsíllapító mint a Cataflan? A bölcsességfog akut fájadalommal jár nem? Tehát van esély arra , hogy tompulni fog kicsit az 1 hét alatt?
A kérdező hozzászólása: Azért sem akartam tegnap kimûtetni, mert félek a szájzártól, és hogy nem tudnák beszélni. Záróvizsga elött vagyok, így nagyon parás lettem tõle. (Köszönöm szépen a segítséget)
A lázcsillapítót fájdalomcsillapítóval(mondjuk algopyrin)együtt vedd be, az használni fog!
Kombinálj 2-3 féle lázcsillapitót.egyiket beveszed mondjuk 6-kor, másikat 9-kor, 3-at délben+hûtõfürdõ(langyos vizbe ülj, és lassan hûtsd amig nem vacogsz.Sok c-vitamin, bõ folyadék, mert a kiszáradás miatt is lázasodhatsz késõbb!Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget. Szerintetek ha 3-4 napon belül nem javul az állapotom, bemenjek a kórházba?
Igen!
1. Mitõl van a láz? 2. Google:priznic lázcsillapítás Google:priznic alkalmazása
A kérdező hozzászólása: Tüdõgyulladás. Köszönöm a válaszokat, azt hiszem kipróbálom amiket mondtatok, hátha beválik valamelyik.

17 éves korban már lehet fogamzásgátlót szedni? És mennyi az az a szedésiidő ami elfogaható és nem leszek meddő vagy epilepsziás? Az orvosom írt fel Harmonet tabit. De még nem kedztem el. Az alacsony hormontartalmú?

Viszont egy másik orvos Belara-t írt fel!Most döntenem kéne,melyiket válasszam?Rendszertelen a mensim,de még elég korai ez a 17év anyukám szerint.Lehet bajom ha már elkezdem szedni?

Legjobb válasz: Vannak akik ennyi idõsen kezdik mint te és 30 év után is szedik. Szerintem a te korod már pont ideális én is 16 évesen kezdtem most vagyok 20 és még mindig szedem és semmi bajom és nemrég kezdtük a baba projektet úgyhogy ne aggódj. Ritka az ha vki a tabitól lesz meddõ vagy bármilyen baja... ne félj :) Inkább egy baba majd abortusz mint a biztonság?

Vannak akik ennyi idõsen kezdik mint te és 30 év után is szedik. Szerintem a te korod már pont ideális én is 16 évesen kezdtem most vagyok 20 és még mindig szedem és semmi bajom és nemrég kezdtük a baba projektet úgyhogy ne aggódj. Ritka az ha vki a tabitól lesz meddõ vagy bármilyen baja... ne félj :) Inkább egy baba majd abortusz mint a biztonság?
NEM lehet bajod! Akor lesz bajod, ha nem szeded. A mai korszerû készítmények alacsony hormontartalmúak, az összes! Az, hogy melyikorvos mit ír fel az csak attól függ melyik cégnek van elkötelezve. Ki fizet neki többet azért, hogy írja a készítményt.
A Harmonet nagyon alacsony hormontartalmú, a Belara már egy kicsit magasabb. Én az elsõt ajánlom neked és szedheted nyugodtan.
Én Belarát szedek, én nincs kellemetlen mellékhatás, meg vagyok elégedve vele. Amugy azt mondják, 5 év folyamatos szedés után érdemes kb. fél év szünetet tartani, hogy kiürüljön picit a szervezetedbõl. De addig még van idõd, hisz most kezded!
van egy ismerõsöm aki 13 évesen kezde el szedni a fogamzásgátló tablettát nincs semmi baja sztem te is szedheted
én 15voltam amikor elkeztem, most 21 vagyok.még van pár havi adagom, aztán abbahagyom, szünetet tartok.pedig igy nagyon kényelmes, mert tudom mikor jön meg, és nem kell félnem a terhességtõl.én ugy hallottam, hogy 3-4évente kell szünetet tartani.nem vagy fiatal a tablettához, de ahhoz igen hogy anya legyél véletlenûl.
Lehet szedni. 10 évente érdemes szünetet tartani. Harmonet az egyik legalacsonyabb hormontartalmú. A belarában jóval több a hormon. Amúgy miért mentél 2 dokihoz? 17 év szerintem annyira nem vészes. Mellesleg nem csak a mensid lesz rendszeres, hanem védekezés szempontjából is az egyik legbiztonságosabb módszer.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :)
A kérdező hozzászólása: 47 kg vagyok :)
A második vagyok. Nem javasolhatod egyiket sem hiszen nem tudod, hogy 30 kg vagy 80 kg mert ha 80 akkor a magasbb hormontartalmú kell
A kérdező hozzászólása: 2 dokihoz azért mentem h ne csak 1 véleményt halljak :) hanem többet is.egyébként azt olvastam a harmonet-rõl h nem szabad szívbetegeknek szedni... nekem viszont az a problémám h az egyik szívbillentyûm egy nagyon kicsit kisebb mint a többi de szerencsére semmi hártány és gond nem adódott még belõle.Így is kezdhetem szedni?

+ hónapos terhes vagyok és az orvosom canesten combit írt fel de nem merem használni mert félek hogy árt a babának?

Legjobb válasz: Ha nem használod és a fertõzés felszáll a méhedbe és a petefészkedbe, akkor hidd el, hogy az sokkal nagyobb bajt okoz! Nyugodtan használd, ez pont egy olyan készítmény, amit meg pláne, ha az orvos javasolt, akkor nyugodt szívvel lehet használni terhesen is!

Ha nem használod és a fertõzés felszáll a méhedbe és a petefészkedbe, akkor hidd el, hogy az sokkal nagyobb bajt okoz! Nyugodtan használd, ez pont egy olyan készítmény, amit meg pláne, ha az orvos javasolt, akkor nyugodt szívvel lehet használni terhesen is!
Nekem is irtak fel ilyet.Nyugottan hasznàlhatod, a picihez nem jut be. :) Mondjuk èn ugy jàrtam, hogy nekem nagyon csipett, majd megörültem, gyorsan ahogy tudtam kimostam.DE te nem biztos hogy igy jàrsz.Mièrt irtàk fel neked?Nekem folyàsom volt, ès azèrt.A folyàs a 3. trimeszternèl màr veszèlyes lehet a babànak, ès addig mire odaèrsz meg kell szüntetni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!