Találatok a következő kifejezésre: Az orvosom irt fel (441 db)

Fogamzásgátló tablettát szeretnénk kipróbálni! De hallottam h ilyenektől elhizik az ember! Tudnátok nekem mondani kis hormontartalmú tabletta nevet esetleg olyat ami vény nélkül kapható? Nagyon szükséges h az orvos irja fel?

Tablettát szeretnék szedni csak félek h elhizok tőle!

Legjobb válasz: Nõgyógyász írja fel és nem véletlenül. Normális esetben megvizsgál, megnézi mik a kockázatok és az alapján ír ki valamit. Sõt, egy tabletta sem ugyanúgy hat mindenkire. Amit én szedek attól én híztam, van, akire semmi hatással nem volt, de olyat is tudok, aki épphogy fogyott.

Nõgyógyász írja fel és nem véletlenül. Normális esetben megvizsgál, megnézi mik a kockázatok és az alapján ír ki valamit. Sõt, egy tabletta sem ugyanúgy hat mindenkire. Amit én szedek attól én híztam, van, akire semmi hatással nem volt, de olyat is tudok, aki épphogy fogyott.
Azt, hogy milyen tabletta kell, az orvos mondja meg neked. Remélhetõleg normális, és elõtte kér vérvételt, mert lehet, nem is szedhetsz egyáltalán. Az a legkisebb gondod legyen, hogy elhízol tõle, a meddõség nagyobb kockázat, meg még rengeteg van... Én a helyedben nem szednék, de biztos jó okod van rá, amiért szeretnéd kipróbálni.
Azt, hogy a tabletta okozna meddõséget, senki nem tudja bebizonyítani, hiszen honnan lehetne tudni, hogy a nõ nem volt ELEVE meddõ?! Nekem viszont meggátolta a meddõséget, helyrehozta a hormonháztartásomat (nem volt tüszõrpedésem, szedtem pár évig tablettát (amíg nem volt tervben gyerek), utána meg 3x estem teherbe. Nem mondom, hogy egyik pillanatról a másikra, de azok, akik velem egyszerre próbálkoztak, pont ugyanannyi, vagy még több idõ alatt estek teherbe, pedig nem szedtek tablettát!). Vény nélkül kapható hormonális fogamzásgátló nincs. A mellékhatások egyénenként változóak lehetnek, én pl. fogytam a fogamzásgátló mellett, nem is keveset!
Vény nélküli fogamzásgátlóról még nem hallottam, szerintem csak doki írhatja fel. Õ ismeri a legjobban ezeket a készítményeket, õ tudja, hogy melyik az, amelyik alacsony hormontartalmú, rákérdezel és ennyi, nem kell ettõl félni! Bemész, megvizsgál egy gumikesztyûben, esetleg kis hurkapálcát felhelyez (nem mélyre), aminek a végén vatta van, ezt úgy hívják, hogy kenetet vesz, amit elküld vizsgálatra. Amennyiben bármilyen fertõzésed van, akkor kiértesítenek, különben nem kapsz errõl visszajelzést utána, ha egészséges vagy. Egyáltalán nem fáj! Még csak kellemetlennek se mondanám. Tényleg nem kell ettõl félni. Az én orvosom nagyon kedves, mindig viccelõdik, jó humorú ember. Esetleg kérd ki valamelyik nõismerõsöd, barátnõd, netán anyukád véleményét, hogy melyik dokihoz érdemes menni. 23/L
A kérdező hozzászólása: uhh azt még nem is hallottam h meddõséget is okozhat :O köszi! Hát meg van rá az okom mert eddig csak gumival és hüvelykuppal védekeztünk de a gumiban nem igazán bizok a hüvelykup meg kifolyik :/
Ez vitatott kérdés, hogy meddõséget okoz-e. Olyanról hallottam, hogy aki sok évig szedett megszakítás nélkül tablettát, az nehezen esett utána teherbe, mert nem ürül ki egyik napról a másikra a tabletta a szervezetbõl, ahogy abbahagyja a szedést. Érdemes kikérni a nõgyógyász véleményét.
A kérdező hozzászólása: hát én nem hallottam még ilyet h meddõséget okozna..de szerintem kifogom próbálni..hallottam már olyat h vény nélkül is lehet kapni de akkor inkább elmegyek dokihoz!

Hogy hivják azt a gyógyszertári krémet fogfájásra amit az orvos ir fel?

Legjobb válasz: ha a rázósra gondolsz az az anestetica. nekünk ezt írja fel és be is vált. csak nem lehet 3 -nál többször bekenni a fogát.

ha a rázósra gondolsz az az anestetica. nekünk ezt írja fel és be is vált. csak nem lehet 3 -nál többször bekenni a fogát.
hát egy fél évig szerintem biztos...addig meg aztán pláne, amíg vissza nem kell menned az orvoshoz! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!:) Csak az a baj, hogy nem mondta meg konkrétan mikor menjek vissza, csak felírt egy adagot és azt mondta majd folyamatosan írja. Én viszont nem szeretnék havonta több ezer forintért visszajárni hozzá maszekba gyógyszert feliratni, mivel a háziorvosom is fel tudja ingyen... Így viszont nem tudom mennyi idõ múlva menjek el újból hormont nézetni.
Akkor ezt a kérdést -hogy mikor menj el megint hormont nézetni-beszéld meg elõször a házidokiddal! Õ tudni fogja.

Az orvos ír fel receptre tápszert? Mennyibe kerül egy hónapra egy újszülött babának?

Legjobb válasz: Igen, receptre sokkal olcsóbb. Attól függ, milyen íratsz ki vagy ír fel. Mi Humana Baby Fitet használtunk, nem volt még 1000ft sem. De ennél jóval drágábbak is vannak.

Igen, receptre sokkal olcsóbb. Attól függ, milyen íratsz ki vagy ír fel. Mi Humana Baby Fitet használtunk, nem volt még 1000ft sem. De ennél jóval drágábbak is vannak.
1 éves korig ír fel tápszert.
Mi Beba pro-val kezdtük és most Milumilt iszik. mind a kettõ 2200 ft.
A kérdező hozzászólása: És azonnal felírja, hogy kijövünk a kórházból? Vagy már a kórházban megírják?
Ha kéred bent a kórházban a gyerekorvostól, akkor felírja Neked.
Igen, mi is írattunk fel, 4 doboz / hónap , 2200 Ft volt. Nestlé L. 1-es.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Akkor én is íratok fel.
Az én babámnak Novalc Allernova tápszert ír a doktornõ, 400 g-os 340 Ft. Ebbõl egy hónapban 7-8 doboz megy el.
Nekünk is a kórházba felírta a doki de szerencsére nem váltottuk ki mert volt elég tejem, ha nem görcsölsz rá és ha 5 percenként ráteszed (nem 3 óránként szerintem az hülyeség) akkor szépen megfogja indítani a pici. 3 gyermekem van bevállt. 2 éves korukig szopiztak hírbõl se ismerik a tápot.

A spirált az orvos írja fel, vagy recept nélkül is kapható?

Legjobb válasz: Második vagyok. De azért mert recept nélkül esetleg lehet venni, az nem jelenti azt, hogy te használhatod is. Az orvos javasolja. Nem úgy van, hogy viszel egy spirált és az orvos felteszi. Ki is kell elõtte vizsgálni téged.

Második vagyok. De azért mert recept nélkül esetleg lehet venni, az nem jelenti azt, hogy te használhatod is. Az orvos javasolja. Nem úgy van, hogy viszel egy spirált és az orvos felteszi. Ki is kell elõtte vizsgálni téged.
És szerinted magadnak fel tudod rakni?
Nem tök mindegy? Úgyis az orvosnak kell felrakni.
szerinted? :D
A kérdező hozzászólása: nem vagyok ennyire amatõr, csak olvastam olyan spirálról, amit recept nélkül is lehet kapni... a véleményekre lennék kíváncsi... elõre is köszi
A kérdező hozzászólása: ok, értem én. az elõzetes vizsgálat megvolt, de nem kérdeztem meg mikor írja fel. Megjött a rákszûrés eredmény is, minden ok, csak azért akadékoskodok , hogy a köv. vizsgálattal egyben felrakatnám az orvossal /ha be lehetne szerezni/ szóval eszembe sem jutott, hogy nem orvos teszi fel. Köszönöm a válaszokat!
hát... felrakod magadnak? mert ezt csak orvos tudja megcsinálni, ergó a kezedbe adott spirállal nem sokra mész. tudod te egyáltalán mi az a spirál?

Az orvosom írt fel nekem gyógyszereket az arcüreg-gyulladásomra, de nem tudom hogy fogamzásgátló mellett használhatom-e ezeket a gyógyszereket. A betegtájékoztatóban külön ki lenne emelve?

Berodual N inhalációs aeroszolt és Lekoklar XL filmtablettát írt fel. Mit gondoltok? Tudtátok segíteni ebben a kérdésben nekem?

Legjobb válasz: Szted ha az orvos és a gyógyszerész sem tud megegyezni, majd pont egy GYK-s, laikus istentudjahonnanszalasztott ember fog helyes választ adni? Hát bocs, de ez olyan dolog, amivel nem kellene kockáztatni. És per pill az arcüreggyulladásod fontosabb, mint a fogamzásgátló. Szóval szedd be szépen, és használjatok kiegészítõ védekezést, hogy ne legyen baj.

Szted ha az orvos és a gyógyszerész sem tud megegyezni, majd pont egy GYK-s, laikus istentudjahonnanszalasztott ember fog helyes választ adni? Hát bocs, de ez olyan dolog, amivel nem kellene kockáztatni. És per pill az arcüreggyulladásod fontosabb, mint a fogamzásgátló. Szóval szedd be szépen, és használjatok kiegészítõ védekezést, hogy ne legyen baj.
Szedd elõ a fogamzásgátló tájékoztatóját meg a gyógyszerét és olvasd el. A fogamzásgátló tájékoztatóján le van írva mely anyagok csökkentik a hatását, a gyógyszerén meg rajta kell lennie hogy milyen anyagokat tartalmaz, illetve az is rajta szokott lenni, hogy milyen gyógyszerek hatását befolyásolhatja. Hasonlítsd össze.
Nem poénból mondják, hogy kérdezze meg kezelõorvosát, gyógyszerészét...
A kérdező hozzászólása: Megkérdeztem a kezelõorvost is, a gyógyszerészt is, de ellentéteset mondtak. Épp azért tettem fel. Az elsõ válaszolónak köszönöm szépen! :) De még várok válaszokat :)

Az orvosom, irt fel VITAGYN C hűvelykrémet, ha elfogyott újra megismételhetem? Valami javúlást, vettem észre desokat járok pisilni, arra pedig javasoltát a tőzegáfonya, kapszulát már antibiutikumot, nem akarok szedni mert nem használt?

Legjobb válasz: Menj vissza az orvoshoz és vele beszéld meg, ne kúrálgasd magad ezzel-azzal, mert fennáll a veszélye annak, hogypanaszaid krónikussá válnak

Menj vissza az orvoshoz és vele beszéld meg, ne kúrálgasd magad ezzel-azzal, mert fennáll a veszélye annak, hogypanaszaid krónikussá válnak

2 ujjnyira nyitva van a méhszáj és az orvos irt fel nekem canesten g kupot még elötte mielött kinyilt volna a méhszáj. Berakjam-e a hüvelykupot? Árt a babának?

Legjobb válasz: Elvileg a Canesten helyi hatású,tehát nem lenne semi gond, de én inkább azt ajállom errõl mégiscsak az orvosod kérdezd meg, Te is jobban megnyugszol.

Elvileg a Canesten helyi hatású, tehát nem lenne semi gond, de én inkább azt ajállom errõl mégiscsak az orvosod kérdezd meg, Te is jobban megnyugszol.
Nem írtad, hogy hány hetes vagy.Ha már 2 újjnyira nyitva van a méhszáj, e´s még nem vagy a 9 hónapban(a vége´n) az elég baj.Mindenképpen besze´lj az orvosoddal. 39hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: 39 hetes vagyok

Az orvosom írt fel duphastont, ez mellett szedhetem az elevitet és folsavat szerintetek? duphasoton 3x1, elevit és folsavat 1 szemet szedek

Legjobb válasz: Persze hogy szedheted,én is igy szedtem,csak én a folsav helyett magnéziumot.Neked miért irták fel a duphastont?Nekem egy vérömleny miatt,a múlt héten hagytam abba a szedését 12 hetesen.

Persze hogy szedheted, én is igy szedtem, csak én a folsav helyett magnéziumot.Neked miért irták fel a duphastont?Nekem egy vérömleny miatt, a múlt héten hagytam abba a szedését 12 hetesen.
a duphaston az a terhesseg megtartasaban segit nincs koze a tobbi gyogyszerhez szedd nyugodtan.
A kérdező hozzászólása: ó köszi, Nektek hála fogok tudni aludni. "csak" a terhesség megtartása végett szedem, inszemem volt és most két petezsákom van. Remélem hoz eredményt és mind a kettõ szépen fog fejlõdni.
Nekem az orvos azt mondta , hogy a duphastonbol 1 szemet szedjek naponta, nem sok a napi 3 szori alkalom? végül is hormon tartalmú tabletta. Az Elevitet én is szedem, de a folsavat abba hagytam, mert az Elevitben megvan a szukseges mg.Orvosom szerint nem kell túlzásba vinni a vitamint sem
Az utolsó 14 hetes kismama
Nem sok a nApi 3 alkalom, kinek menniyre van szüksége.Én is 3*1el kezdtem, aztán pici vérzés miatt reggel este 1-1 et délben 2 kellett szednem, igy lett napi4.leszokáskor meg csökkenteni kellett, elõbb napi 3at, aztán 2 végül 1 szemet kellett szedni.13km

Akinek az orvos írt fel hasfájásra kanalast, hogy adja a babájának és a tapasztalat mi?

Legjobb válasz: Én vettem a gyógyszertárban fecskendõt, azzal szívtam fel, és szépen benyelte a kiscsaj.:-)

Én vettem a gyógyszertárban fecskendõt, azzal szívtam fel, és szépen benyelte a kiscsaj.:-)
En is igy adom a fiamnak, ahogy az elottem szolo irja.Probaltam kiskanallal, de sok ido mig lecuppogtatja.Ugyogy maradt nalunk is a fecskendo. mi 1 honaposak vagyunk.
A kérdező hozzászólása: És hatásos? Naponta 3szor adjátok? Kaja elõtt vagy után? Vagy csak ha fáj a pocija?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!