Találatok a következő kifejezésre: Az orvosom hat hetes (13 db)

Ma voltam orvosnál, elvileg hat hetes és három napos terhes vagyok, de az orvos azt mondta ultrahang alapján hogy csak 3 hetes lehetek. Hogy lehet ez?

Nem értem,hogy-hogy csak akkora a pici? De mi nem is voltunk együtt a párommal az id? tájt hogy csak 3 hetes legyek...Nem értem.

Legjobb válasz: Te jobban tudod. Mikor a másodikkal lettem terhes mondtam az orvosnak,hogy kb 3 hetes vagyok. Megnézett és azt mondta ,hogy szerinte nem csak max 1,5. Nekem volt igazam, hiába számolta õ az utolsó menzi alapján idõre szültem az én számításaim szerint.:)))

Te jobban tudod. Mikor a másodikkal lettem terhes mondtam az orvosnak, hogy kb 3 hetes vagyok. Megnézett és azt mondta , hogy szerinte nem csak max 1, 5. Nekem volt igazam, hiába számolta õ az utolsó menzi alapján idõre szültem az én számításaim szerint.:) ))
Én eleve azt nem értem, hogy beszélhet az orvos másfél hetes, illetve három hetes terhességrõl... Épp az orvoslás által terjedt el az a "hagyomány", hogy két hetes korig nem is beszélhetünk terhességrõl (mert még nincs is) és a három hetes terhesség még a beágyazódás folyamata. Sok orvossal és szülészeten illetve terhesgondozásban dolgozó emberrel beszéltem már, de még egyik sem használta eddig a fogantatástól való számítást, a terhességet az elsõ menstruáció napjától számítjuk. Ez annyit tesz, hogy egy optimális (28 napos ciklusnál) a 12-13 napon van elméletileg peteérés és ha ekkor történik megtermékenyítés, akkor az a terhesség második hetének vég, a beágyazódás ettõl számított 5-7. napon van, tehát ez a harmadik hét vége, a kimaradt menstruációval pedig kezdetét veszi az ötödik hét, tehát betöltött négy hetes a terhesség. Mikor volt az utolsó mensid elsõ napja?
A kérdező hozzászólása: Kérdezõ vagyok, az utolsó menszim elsõ napja június 14

Tegnap volt egy kis barnás nyákom. (Hirtelen azt hittem, hogy menstruálok.) Az orvos szerint minden rendben, de mégis ágynyugalomra ítélt. Hat hetes terhes vagyok. Tényleg ilyen komolyan kell ezt venni?

Legjobb válasz: Szia! Én is 6 hetes vagyok és nekem ma volt egy kis barna folyásom. Az orvost nem kérdeztem, de szerintem még nincsenek erõs görcsök vagy nem lesz vérzés addig remélem nincs baj. És lehet, hogy a pihenés nem árt, mert nekem is gondolom annak hatására jelentkezett ez ma, hogy csomószor föl-lemásztam 3 emeletet.

Szia! Én is 6 hetes vagyok és nekem ma volt egy kis barna folyásom. Az orvost nem kérdeztem, de szerintem még nincsenek erõs görcsök vagy nem lesz vérzés addig remélem nincs baj. És lehet, hogy a pihenés nem árt, mert nekem is gondolom annak hatására jelentkezett ez ma, hogy csomószor föl-lemásztam 3 emeletet.
Az orvos biztosan jót akar és szerintem abból még sohasem volt baj, ha valaki pihizett néhány napig.Abból viszont sokkal több gond származhat, ha nem tartod be az utasításait. Õ a te és a babád egészségét tartja szem elõtt.Szerintem higgy neki!
Én a 8.hétig vérezgettem. Minden rendbe volt. Ne gondolj a legrosszabra.Ilyenkor még soknak van így.Ha görcsölsz és erõsen vérzel, az más.
Én is pontosan tegnap ijedtem meg ugyanettõl a dologtól , én 9 hetes terhes vagyok. Megvárom a hétvégét amit végig fogok pihenni és ha hétfõre sem múlik el akkor azt hiszem elmegyek és megbeszélem a dolgot egy orvossal.Amúgy eddig inkább sárgás folyásom volt , az is szinte minden nap, de a kenet eredményem rendben volt.
Szia! Az igaz, hogy sokmindenkinek van így és nem lesz belõle baj. DE! Mindenképp fogadd meg az orvasod tanácsát! Jó ha tudod, hogy korai vetélésnek is lehet ez a jele. De sokminden mástól is elõfordulhat. Sajnos Én kétszer vetéltem, az egyik napokig tartó barnázással kezdõdött..., és nagyon bánt, hogy nem vettem komolyan! Talán akkor másként alakul.( A másik erõs görcsökkel) Most 9. hetes vagyok, és nekem is volt az 5-6 hétben barnázás. Rögtön hívtam a Dokit, mert nagyon medijjedtem. Nekem is pihenést javasolt és progeszteron tartalmú gyógyszert. Segített!!! Most minden rendben, a picike majdnem 3 cm:-) Biztosan nálad is minden rendben van, csak azért írtam le történetemet, hogy komolyan vedd, amit az orvosod mond!!! Gratulálok a babádhoz! És vigyázz RÁ!
Én 7 hetesen spontán vetéléssel veszítettem el a babámat. Kis barnázással kezdõdött, én azonnal elmentem a dokihoz, aki masgzatvédõ tablettát adott és táppénzre küldött. A vérzés nem lett erõsebb, egész nap feküdtem, ezért nem is gondoltam semmi rosszra (az orvosom is azt mondta, hoyg ez a barnázás nagyon kis mennyiség). Mégis megtörtént egy pillanat alatt... Szóval ha ilyesmit észlelsz magadon, vedd nagyon komolyan: menj el a dokidhoz, illetve pihenj! Sok szerencsét és boldog babavárást!

Hat hetes kontroll? A hat hetes kontrollon adjuk oda a penzt az orvosnak. Apas szules volt. Az apa is beszokott menni a vizsgalatra megkoszonni hogy bejott a szulesre? Vagy hogy szokas? Es vizsgalat elott vagy utan szoktak odaadni a penzt?

Legjobb válasz: Én is a hathetes kontrollon adtam oda a pénzt. Apa nem jött be, mert õ vigyázott a gyerekre addig :) Én bementem, odaadtam a pénzt, megköszöntem a dolgokat és utána kezdõdött a vizsgálat.

Én is a hathetes kontrollon adtam oda a pénzt. Apa nem jött be, mert õ vigyázott a gyerekre addig :) Én bementem, odaadtam a pénzt, megköszöntem a dolgokat és utána kezdõdött a vizsgálat.
Vizsgálat után adtam oda.Apa nem jött be, kint volt a babával a váróban, de a doki kijött velem vizsgálat után megnézni õt is:)
A kérdező hozzászólása: es mit mondtatok? hogy koszontetek meg? Koszonom hogy bejott szulesre? vagy koszonok mindent?
Elsõ vagyok. Úgy emlékszem azt mondtam, hogy köszönök szépen mindent, és odaadtam a borítékot õ is megköszönte, eltette és ennyi.
Szintén.Köszönök mindent, és átadtam a borítékot, eltette, kijött megnézni a kicsit, és elköszöntünk.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat

Az orvosom egy hete hat hetes terhességet állapított meg. Láttam a babám szívét dobogni. Azonban már öt napja a vécépapíron barnázást tapasztalok. Meddig tarthat még? Elszeretnék menni a jövő héten hozzá, de addig is szívesen várom a véleményeteket.

Legjobb válasz: 6 hetesen már van szívpulzálás, nem értem miért akadtak fenn ezen egyesek. Na mindegy. Azért dokihoz mindenképp menj el a héten. Én is barnáztam ilyen 7. hét környékén, nem sok kis folt maradt a bugyimon minden nap, kb. 1 hétig tartott, és nem volt semmi gond, nem kaptam rá gyógyszert se, meg semmit. Ha sok jön, esetleg vérezni kezdenél, akkor viszont azonnal ügyelet.

6 hetesen már van szívpulzálás, nem értem miért akadtak fenn ezen egyesek. Na mindegy. Azért dokihoz mindenképp menj el a héten. Én is barnáztam ilyen 7. hét környékén, nem sok kis folt maradt a bugyimon minden nap, kb. 1 hétig tartott, és nem volt semmi gond, nem kaptam rá gyógyszert se, meg semmit. Ha sok jön, esetleg vérezni kezdenél, akkor viszont azonnal ügyelet.
én már az elsõ nap mentem volna dokihoz, vagy rácsörögtem volna.Remélem minden rendben lesz.
Én már régen felhívtam volna...
Ezzel azonnal orvoshoz kell fordulnod! Nem szabad fél vállról venni az ilyeneket, fõleg nem az elején!
Feltétlen menj dokihoz. Nem vészmadárkodni akarok, de nekem kétszer volt ilyen és el is vetéltem mindkétszer.
Hát ne is haragudj de azonnal el kellett volna menned nem napokig várni. Mondjuk azt sem értem, milyen szívhangot láttál 6 hetesen, de ez lényegtelen.Adja Isten h semmi baj ne legyen
6 hetesen nem láthattad a szívét dobogni! Nem értem miért nem mentél orvoshoz!!!
Nem tudom mit nem értetek azon, hogy látta a baba szívét dobogni, a 6. héttõl kell látszania UH-n a szívmûködésnek. Kérdezõ, tényleg elé kéne menni dokihoz minél elõbb, lehet hogy kell progeszteron pótlás. A vérzés/barnázás nem normális terhesség alatt, mindenképpen lásson doki! Lehet, hogy nincs semmi gond, de mindenképp ellenõrizni kéne a babát. Nekem is volt barnázás az elsõ terhességem alatt és sajnos ki is derült, hogy elhalt a baba, csak nem tudott rendesen kiürülni.
Szerintem is menj orvoshoz, mert sárgatest elégtelenségre utal, amelyre duphastont vagy más hasonló hormontartalmú gyógyszert szoktak felírni, amelyet a 12. hétig szoktak szedetni majd folyamatosan csökkentve a napi adagot elhagyni. Remélem nem lesz semmi baj, boldog babavárást! Egy 3 gyermekes családanya.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, voltam orvosnál, gyógyszert írtak fel.Reméljük, minden rendben lesz...
Már miért ne doboghatna a szíve 6 hetesen. Nekem is akkor lett szívhang.

Az orvosom szerint hat hetes terhes vagyok de hat hete nem voltam senkivel, max. öt hete élek nemi életet. Hogy lehet ez?

Legjobb válasz: Mert az utolsó menszesztõl számolják, akkor készült el a petesejted, onnantól számolják az életkorát.

Mert az utolsó menszesztõl számolják, akkor készült el a petesejted, onnantól számolják az életkorát.
hát az úgy is lehet, hogy ugye a dokik az utolsó mensitõl számolják a terhességet, de az nem biztos, hogy akkor is fogant, sõt, ugye bár a legnagyobb esély rá pé-kor van ugye. Tehát ezért van a két idõpont. Mióta késett? Mikor mensiztél utoljára?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor ebben fõleg én vagyok a hibás mert nem tudtam pontosan mikor volt utoljára menseszem
Jó gyorsan összejött a baba. De egyetértek az elõttem válaszolókkal, a baba terhességi korát az utolsó mensitõl számítják, ezért 6 hetes.
akkor nem is terveztétek ezt a babát? mert akkor írnod kellett volna a mensidet.

Ti elvetetnétek a gyermeketeket, ha az orvos azt mondaná, hogy beteg lesz a baba? Azt mondják, hogy a 24. hétig, de hát ez egy kicsit durva, nem? Mármint egy 24 hetes baba már nagyon kis fejlett.

Legjobb válasz: Nem tartottam volna meg. Ált. ilyenkor a család elszegényedik, gyógykezelés milliókba kerül, anya nem tud dolgozni, apa lelép, ha van másik gyerek, még nehezebb dönteni. Szerintem ilyenkor inkább a család széthullása a gyakori. Szerintem az eleve életképtelen gyereket, akit csak a fejlett orvostudomány, a gépek tartanak életben, nem akarnám megszülni. Kicsi rá az esély, hogy normális életet élhet felnõttként. Igen, valóban fejlett a 24 hós gyerek, de lélegezni sem tud magától, hiába van meg mindene.

Nem tartottam volna meg. Ált. ilyenkor a család elszegényedik, gyógykezelés milliókba kerül, anya nem tud dolgozni, apa lelép, ha van másik gyerek, még nehezebb dönteni. Szerintem ilyenkor inkább a család széthullása a gyakori. Szerintem az eleve életképtelen gyereket, akit csak a fejlett orvostudomány, a gépek tartanak életben, nem akarnám megszülni. Kicsi rá az esély, hogy normális életet élhet felnõttként. Igen, valóban fejlett a 24 hós gyerek, de lélegezni sem tud magától, hiába van meg mindene.
Most ha egy kicsit visszatérünk az anyatermészethez és a természetes kiválasztódáshoz.....akkor tudjuk, hogy a kevésbé életképes utód nem marad meg.Nagyon sok esetben a kotló agyoncsapja a sánta csibét, az emlõsök megeszik, vagy nem törõdnek vele.Ha nem az anya akkor a társai tépik darabokra. Ettõl sokszor megdöbbentem még sírtam is.Állattartással foglalkoztam. De az ember az más! Ettõl ember!Bár könnyen lehet h az anyaállat is szenved attól amit tesz, de ez ösztönös nála, mert másképp nem tudna foglalkozni az egészséges utódokkal.és az élet, a fejlõdés az egészségesekben van. Ép testben ép lélek! Ebbõl következtethetünk arra h ha nem ép az utód akkor lelkileg, szellemileg se lesz az.Bár van kivétel. Isten õrizzen attól h ilyenben kelljen döntsek! Most igy kivülállóként azt mondom nem tartanám meg.
Attól függ, mi a baja. Egy középsúlyos értelmi fogyatékos gyerek még felnõtt korában is állandó felügyeletre, gondoskodásra szorul, önálló életvitelre alkalmatlan, többségük úgy 16-18 éves koráig valamennyire tanítható, majd látod, ahogy leépül... Igen, például egy ilyen babát szerintem jobb elvetetni.
Olyannyira fejlett, hogy ha élvemarad akkor élveszülésnek számít, bár ha nem kap intenzívterápiás ellátást akkor semmi esélye nincsen, ha kap, akkor is kevés. Nagyon nehéz kérdést tettél fel...egyik út sem könnyû, "megszabadulni" a beteg babától , egy életen át hordozni a traumát...vagy pedig felvállalni egy hatalmas nagy keresztet ami próbára tesz lelklileg, próbára teszi a házasságodat. Ezt csakis mindenki saját maga tudja eldönteni.
Amúgy tanulságos az a vicc amit valakik lepontoztak. Utolsó voltam.
Hát szerintem egy 5-6 hetes babát is éppen olyan durva elvetetni. Mindkettõnek vannak testrészei, szíve, lelke. Mint abban a viccben, amikor bemegy a nõdokihoz az anya a kis gyerekével, hogy abortuszt szeretne, mert túl kicsi lesz a korkülönbség és nem fogja tudni mindkettõt ellátni. A doki meg felajánlja, hogy megöli a már megszületettet, mert akkor több idõ marad pihenni a másik gyerekre...
ez nagyon nehéz kérdés. de attól is függ, mi a baja. illetve biztosan konzultálnék több dokival is, mert sajnos ismerek olyat, h a nõ megszülte ennek ellenére, h betegnek mondták, és semmi baja a gyereknek. meg azon is múlik, hány hetes. egy 8-10 heteset elvetetnék, ha biztosan rendellenes lenne és ezt több orvos is megerõsíti.mondjuk nincs lába. de arra nem válaszolok, h mi lenne egy 24 hetesnél akár. az igen, nagyon is fejlett. nem szeretnék belegondolni, és nem is tudok. erre a részére nem adhatok értelmes választ. 25/L
Az elsõ válaszolóval teljes mértékben egyetértek! Nagyon jól megfogalmazta a lényeget!
Elmondom az én történetemet 5 hete még a kis fiam itt volt velünk ma már nincs sajnos õ beteg lett volna, nagyon nehezen de mi úgy döntöttünk hogy nem tartsuk meg mivel nekünk fent állt az a veszély is, hogy halva születik a pici fiunk.Háromszor indultunk el a kórházba mire el is jutottunk odáig mind ez a 15.héten történt.Soha nem lehet feldolgozni mert õ mindig a mi kicsi fiunk marad.A kis angyalkánk.
A kérdező hozzászólása: Borzasztóan sajnálom, ami Veletek történt, gondolok Rád és arra, hogy mielõbb legyen kisbabád, ez biztosan így lesz. Addig is próbáld meg feldolgozni ezt. Remélem a párod melletted áll.
Köszönöm.Igen mellettem áll nagyon nehéz neki is, és remélem, hogy igazad lesz és hamar újra beköszönt nálunk is a rég várt boldogság.
Kedves utolsó! Sajnálom a Babátokat! Nekünk is meg kellett hozni egy ilyen döntést egy éve. A mi kisfiunk is beteg lett volna, sajnos egyételmû volt az uh alapján... :-( Mi 17 hetesen búcsúzunk el Tõle... Elsõ Baba lett volna! Nagyon nehéz volt, de szerencsére a Kistesó nem váratott túl sokat magára, a heten lesz 11 hetes. Kedves kérdezõ! Neked hány hetes a Babád? Megkérdezhetem, mit diagnosztizált Nálatok a doki?
Utolsó vagyok, azt elfeljetettem írni, hogy nem olyan betegség volt mint pl a Down, amivel még fel is nõhet a Pici, hanem születés után életképtelen lett volna. Kb 10 percet kapott volna az Élettõl.... :-(
Nagyon örülök neki, hogy nektek ilyen hamar sikerült a kis tesó!!!!!És nagyon sajnálom, hogy nektek is átkellet élni egy picur elvesztését!Remélem nálunk is hamar beköszönt a boldogság.Jó egészséget kívánok nektek!
Igen elvetetném ahogy elõttem is írta már valaki ez nagyon nagy megterhelés lehet anyagi szempontból az egész családnak, az apa leléphet a család széthullhat, elszegényedhet, és sajnos Magyarországon ez a jellemzõ...:( Az a véleményem hogy itt még az egészséges emberek, gyerekek, jövõje, élete, is bizonytalan, kiszámíthatatlan, nem tervezhetõ. Voltam gyakorlaton ilyen intézményben és azt az életet körülményt nem akarnám a gyermekemnek.
Ha biztosra mondaná több doki is azt, hogy beteg a babám, sajnos elvetetném, még akkor is, ha ennyire elõrehaladott lenne a terhesség. Én és férjem sem bírna egy beteg gyermeket felnevelni. Menj el több dokihoz is, õk is emberek, tévedhetnek, elnézhetik az eredményt, rossz értékeket küldhetnek, véletlenül, még ne add fel, járj ennek még utána. Sok erõt, kitartást kívánok hozzá!! Vigyázz addig is magadra és kívánom, hogy más dokik megnyugtató jó eredményt mondjanak!!!
Attól függ milyen beteg...Például ha kisebb tartós betegsége van, nem vetetném el, de ha fogyatékos lenne vagy ilyesmi, akkor sajnos igen...
El. Nem arra gondolnék, hogy mennyire fejlett, vagy sem, hanem arra, hogy nem szülném meg egy olyan életre, amiben nem lesz emberi méltósága, ha olyan a betegség típusa. Valljuk be, ha tévében látunk ilyet, mind rettentõ sajnáljuk, de hálás adunk magunkban, hogy nekünk nem ilyen sors jutott osztályrészül.
Elvetetni a gyermeket? Nekem sose jutna eszembe kioltani egy emberi életet. Attól, hogy még beteg, már õ is egy élet, és neki is van lelke, ugyanúgy, mint akik már megszülettek! Nem vetetném el, ha beteg lenne.Biztos, hogy úgy is szeretném. Persze, sokat kell majd foglalkozni vele és megpecsételi majd az egész életedet, de örülni fogsz, hogy megtartottad, hidd el! Mindenképpen tartsd meg!
Kedves Kérdezõ! Nagyon megérintetted a kérdésed, a baba korából kifolyólag. A családomban született 24-25. hétre egy 500 g alatti baba és hála a Gondviselésnek, az orvosok megfeszített munkájának és a baba élve akarásának, életben maradt, szépen fejlõdik és úgy tûnik, minden rendben kifejlõdött. Ez nem teljesen válasz a kérdésedre, de én láttam már ekkora babát (súlyban ekkorra már nagyobbnak kellett volna lennie) és nem kérdés, hogy fejlett-e, mert az! Bár én már az elsõ pillanattól azt mondom és tudom, hogy egy ember fogan meg az anyában, így nincsen joga ahhoz, hogy megölje az anya, pláne, hogy a saját gyerekérõl van szó. És nem 100%, hogy beteg lesz, de ha az is lesz, rengeteg dolgot tanulhatsz meg Általa! Tartsd meg! Sok erõt és ÉLETBEN való hitet kívánok Neked, tudva, hogy rengeteg nehézséggel járhat is a gyermek vállalása.
Elvetetném ha bisztos maradandó beteg lenne .De elötte nézesd meg másik orvossal is magad, mert pont a barátmõm járt ugy hogy egyszerre voltunk terhesek és mondta neki a dokija hogy beteg lessz a baba ne tartsa meg.Erre a barátnõm eljött az én orvosomhoz õ meg mondta hogy semmi baja, azóta tavaly megszületett és most egy egészséges 12 hos kislányka lett.Ugyhogy mi elõtt döntesz akárhogy is nézesd meg magad másik orvossal is mindenképp.Nemértem hogy hogy ilyen késõn vette észre a doki.SOK SZERENCSÉT ÉS EGÉSZSÉGES BABÁT KÍVÁNOK , TISZTA SZÍVBÕL.
ha biztos, hogy beteg lenne akkor igen elvetetném
Szia! Nem mert, eddig legalabb 5 közeli ismerösömtöl hallottam, hogy ezzelijesztgette az orvos és nem is lett beteg EGYALTALAN!! Egy kislany, akivel foglalkozom, teljesen egészséges, de a szüleit, 3 éves koraig meg mindig azzal rémitgették, hogy fogyatékos lehet, és szegény szülök, minden kis furcsa mozdulataba azt lattak bele, es végig reszkettek 3 évet egy egészséges babaval... mig egy orvos vegre azt mondta, hogy téves volt a gyanu.. Egyaltalan nem egyertelmüek az orvosok meglatasai, csak gynitanak valamit, minden tiszteletem az övék mert segiteni akarnak, de sajnos mint mindenki, ök is tévednek. én akkor sem vetetném el ha biztos hogy beteg lesz.
nagyon függ a betegségtöl, egy segitsegre szorulo csaladtag sok csaladott pont hogy összetart, ez egy olyan kerdes, ahol a baba életéröl szolo döntést biztosan nem vallalnam magamra, egy beteg embernek pl az a normalis, hogy beteg, erröl az alappontrol lehet elérni nala, hogy boldognak vagy szomorunak erezze magat. teljesen mas, megis ugyanannyira értékes céljai vannak életben, pl egy sérült baratomnak fontos, hogy sok baratja legyen, és foglalkozik velül, szamontartja öket, egy egészséges ember pedig lehet, hogy olyan célt tüz ki, amit masokon atgazolva érhet el, vagy esetleg nem is ér el... az életröl, értékeiröl, örömeiröl, föleg elöre megjosolva, annyira nem tudunk semmit, hogy szerintem nem hozhatunk rola döntést
Mivel szerencsére a válaszom "csak" elméleti, én úgy gondolom ha több orvos diagnosztizálta a konkrét betegséget nem tartanám meg.Én gyarló vagyok(már a gondolattól is)de képtelen lennék egy magatehetetlen, beteg gyermeknek alárendelni az egész életem, a családom, valamint szörnyû lenne a szenvedését látnom.(mélységes tiszteletem akik ezt megteszik)De ha pl. egy végtag hiány vagy valami "kisebb" betegsége lenne, amivel boldog életet élhet az nem lenne probléma számomra.Mindig úgy éltem hogy ne legyen szükségem abortuszra ami bármennyi hetesen történik szomorú.Viszont mivel azt az érzést, nem ismerem ha az én pocakomban lenne(két egészséges gyermekem van)nem biztos hogy az örömöm, bánatom és anyai ösztönöm ugyanezt súgná.Kívánom hogy senkinek ne legyen ez dilemmája!
Én megtartanám. Nem lennék képes rá, hogy elvetessem, fõleg nem mondjuk 24 hetesen. :S
Én 18 éves koromban teherbe estem, érettségi elõtt. Csúnyán hangzik, de pont annyira hiányzott, mint egy púp...Egyáltalán nem éreztem magamat készen egy gyerekre...így elvetettem. Leérettségiztem, majd lediplomáztam, most van egy új állásom, ami nem fizet túl, de legalább szétunom az agyam. Mai napig együtt vagyok azzal a férfival aki teherbe ejtett 18 évesen. Habár Õ már akkor is szeretett volna egy babát, ha kiderülne , hogy beteg Õ sem szeretné megtartani. "Elegen élõsködnek az adófizetõk pénzén, ne kelljen már még a mi gyerekünk ellátását is finanszírozniuk" 23N
Ha több orvos, is azt mondja, hogy beteg és olyan betegsége van, akkor egész biztos, hogy elvetetném. Szerintem semmi értelme nincs úgy az életnek, ha gépek tartják életben, vagy egész életében ágyhoz van kötve, ápolásra szorul, az nem élet. A gyerek is szenved, a szülõk is csak szenvednek ettõl.
Megtartanám. Bár tudom, hogy nagyon nagy szorongás így a terhesség. Én csak kicsi ízelítõt nyertem belõle, mert nekem is volt pár szorongani valóm a terhesség alatt. De a környezetemen azt látom, hogy a beteg családtagok jó hatással vannak a környezetükre. Ezt próbáltam szemelõtt tartani olyankor, amikor kezdtem pánikolni amiatt, h. "mi van, ha beteg lesz?". Egyébként az baráti körömben is született egy makk egészséges baba, aki az orvosok (minden orvos, genetikus is) jóslata szerint nagy valószínûséggel súlyos rendellenességgel született volna. Sok erõt kívánok a döntésedhez!
Szia! Igazad van, egy 24 hetes baba már annyira fejlett, hogy ha valamiért ekkor jönne világra, már 50% esélye lenne az életben maradásra megfelelõ orvosi ellátás mellett. Én nem vetetném el - ha másért nem, akkor azért, mert nekem megadta Édesanyám ezt az esélyt. Engem el akartak vetetni az orvosok, de õ kiállt mellettem. Egyébként mit mondanak, mi baja a babádnak?
Ahogy többen is írták, függ attól, hogy mi a betegség. 31 hetes terhes kismama vagyok. Vérvizsgálatokból kiderült (genetikai vizsgálat), hogy nagy esélyem van rá, hogy a babám down-kóros lesz. A becsült esély 1: 89-bõl volt. Elmentem magzatvíz vizsgálatra is. (Egy nagy tût szúrtak a pocakomba és levettek egy kis mennyiségû magzatvizet.) 3 hétig kellett várni az eredményre. Mind a ketten a párommal gondolkodás nélkül úgy döntöttünk, ha ne adj Isten baj lenne, nem tartjuk meg. Jobban fájna a szívünk egész életen át nézni, hogy nem élhet teljes életet. Szerencsére kiderült, hogy semmi baj nincs a babával, aminek iszonyatosan örültünk.

Tisztelt Doktor Úr! Március elején méheltávolító műtéten estem át. Eltávolították a petefészkeimet is. Mire a hat hetes ellenőrzésre mentem, öt kilogrammot híztam, nem tudtam éjszakánként aludni, megjelentek a hőhullámok is. Az orvosom az Angeliq nevű gyó

Tisztelt Doktor Úr! Március elején méheltávolító műtéten estem át. Eltávolították a petefészkeimet is. Mire a hat hetes ellenőrzésre mentem, öt kilogrammot híztam, nem tudtam éjszakánként aludni, megjelentek a hőhullámok is. Az orvosom az Angeliq nevű gyógyszert írta fel. Második hete szedem, de úgy érzem nem jó. A szemeim püffedtek, karikásak, rossz a közérzetem, állandó fáradtsággal küzdök és nagyon sok a hüvelyváladékom, amit nem tudom, hogy felfázástól van-e. A véleményét szeretném kérni, hogy ezek a műtét normális következményei vagy esetleg nem szokta meg még a szervezetem a gyógyszert vagy nem jó ez a gyógyszer? A Remifemin nem volna elég vagy jobb? Köszönöm a válaszát.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Nem tudom megállapítani, hogy ezek a problémák összefüggésben vannak-e a gyógyszerrel, de érdemes egy próbát tenni és átmenetileg felfüggeszteni a gyógyszer szedését. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Nem tudom megállapítani, hogy ezek a problémák összefüggésben vannak-e a gyógyszerrel, de érdemes egy próbát tenni és átmenetileg felfüggeszteni a gyógyszer szedését. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Március elején méheltávolító műtéten estem át. Eltávolították a petefészkeimet is. Mire a hat hetes ellenőrzésre mentem, öt kilogrammot híztam, nem tudtam éjszakánként aludni, megjelentek a hőhullámok is. Az orvosom az Angeliq nevű gyó

Tisztelt Doktor Úr! Március elején méheltávolító műtéten estem át. Eltávolították a petefészkeimet is. Mire a hat hetes ellenőrzésre mentem, öt kilogrammot híztam, nem tudtam éjszakánként aludni, megjelentek a hőhullámok is. Az orvosom az Angeliq nevű gyógyszert írta fel. Második hete szedem, de úgy érzem nem jó. A szemeim püffedtek, karikásak, rossz a közérzetem, állandó fáradtsággal küzdök és nagyon sok a hüvelyváladékom, amit nem tudom, hogy felfázástól van-e. A véleményét szeretném kérni, hogy ezek a műtét normális következményei vagy esetleg nem szokta meg még a szervezetem a gyógyszert vagy nem jó ez a gyógyszer? A Remifemin nem volna elég vagy jobb? Köszönöm a válaszát.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Nem tudom megállapítani, hogy ezek a problémák összefüggésben vannak-e a gyógyszerrel, de érdemes egy próbát tenni és átmenetileg felfüggeszteni a gyógyszer szedését. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Nem tudom megállapítani, hogy ezek a problémák összefüggésben vannak-e a gyógyszerrel, de érdemes egy próbát tenni és átmenetileg felfüggeszteni a gyógyszer szedését. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Szülés utáni hat hetes kontrollon megvizsgálta az orvos a melleidet?

Legjobb válasz: Nem. Sõt mivel császáros voltam, így egyáltalán nem vizsgáltak meg, csak megkérdezték hogy vagyok, van-e valami probléma, miként tervezzük a védekezést és ennyi.

Nem. Sõt mivel császáros voltam, így egyáltalán nem vizsgáltak meg, csak megkérdezték hogy vagyok, van-e valami probléma, miként tervezzük a védekezést és ennyi.
nem, de megkérdezte van-e tejem.
Nekem is megvizsgálta.
Megvizsgálta, még meg is lepõdtem, hogy miért teszi, hiszen hozzá járok 20 éve és sose. Azt mondta, hogy csak az elsõ baba után szokták, hogy minden rendben van e vele, nincs e görcs benne, stb. A második szülés után már csak érdeklõdött róla, hogy minden oké e a szoptatás terén.
Nem. Soha nem vizsgálta még meg a melleimet. A 6 hetesen megnézte a gátsebet, ill. már ami maradt belõle, csinált egy hüvelyi UH-t, megnyomkodta a hasamat, és beszéltünk a védekezésrõl.
nekem is megvizsgálta
Nekem megvizsgálta.
Nem vizsgálta, megkérdezte van e elég tejem, stb. (OFF: Viszont én is császáros vagyok, de nekem megnézte a sebemet, ultrahangot csinált, hogy minden rendben van-e odabent, stb, szerintem ez császárnál fontosabb, az mégiscsak egy mûtét.)
nem vizsgálta, csak megkérdezte rendben vannak e.
Nem, mit kellett volna vizsgálgatnia rajta?:)
megkérdezte, hogy van-e tejem, megvizsgálta a melleimet még azt is nézte, hogy sok tejcsatornám van nyitva.

Általában milyen fogamzásgátló módszert javasolnak az orvosok a hat hetes kontrollon?

Van olyan fogamzásgátló tabletta ami nem ártalmas szoptatás alatt, vagy azt inkább ilyenkor kerülni kell?

Legjobb válasz: Persze nekem is tablettát irt fel, olyat,amit lehet szoptatás alatt. Igaz én nem szedtem be,inkább óvszer.

Persze nekem is tablettát irt fel, olyat, amit lehet szoptatás alatt. Igaz én nem szedtem be, inkább óvszer.
Én is úgy voltam, mint az elsõ. Ráadásul ez a bogyó kevesebb hormont tartalmaz, mert a szoptatás elméletileg gátolja a teherbeesést. Ezért hallottam olyat, hogy mellette mégis terhes lett valaki. Úgyhogy nálunk is maradt az óvszer.
én 18 hónapja szedek gyógyszert és közben szopizik a fiam:) Azália a neve.
Nekem is gyógyszert akart felírni, ami szoptatás alatt is szedhetõ, de én nem kértem.Rossz tapasztalataim vannak a gyógyszerekkel úgyhogy mi is az óvszer mellett döntöttünk.
a lányom születése után gyógyszert írt fel a doki cerazettet, nem volt semmi problémám tõle, de 2 hónap után abbahagytam, és óvszert használtunk.(ritkán volt alkalmunk együtt lenni, ezért nem szedtem tovább)A kistesó júni elején érkezik, most spirált fogok használni.
Cerazette tablettát írt fel, de nekem megkeverte a vérzéseimet, így végül nem szedtem.
Nekem is cerazettet írt fel, de össze vissza véreztem tõle, így abbahagytam. Ráadásul azt mondta a doki, hogy nem túl biztonságos, havonta járjak uh-ra hogy megnézzük nem lettem-e terhes.
Azália
Tabletta. Az elsõ terhességem után Cerazette (ha jól írom), most a második után Azalia. Egyikkel sem volt gondom. Az elsõ terhességem után 17 hónapra tért vissza a menstruációm, de jó volt! Most 5 hónapos a babám de még most sem jött meg. :) A gumit nem szeretem, a párom se.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!