Találatok a következő kifejezésre: Az orvosom hat (88 db)

Három hete szültem császárral. Az orvosom hat hét múlva rendelt vissza. Nem kellene már előbb is megvizsgálniuk?

Milyen vizsgálatok vannak ilyenkor?

Legjobb válasz: nem... 6 hét múlva van a kontroll. ha valami baj van, úgy is mennél hamarabb. nem? ált. nõgyógyászati vizsgálat van ilyenkor. fél perc az egész.

nem... 6 hét múlva van a kontroll. ha valami baj van, úgy is mennél hamarabb. nem? ált. nõgyógyászati vizsgálat van ilyenkor. fél perc az egész.
Nekem császár után 10 nappal kellett mennem varratszedésre majd a 6 hetes kontrollra ami egy sima nõgyógyászati vizsgálat plussz még megnézik, hogy milyen a vágás helye szépen gyógyul-e.
A kérdező hozzászólása: De, igazatok van:) Csak egy ismerõs mondta, hogy mi az, hogy 6 hét???? Már 1 hét után meg kellene néznie a dokinak. De most megnyugtattatok.

A spánielemnek kijött már másodjára egy nagy púp a hátán. Az orvos nem tudja mitől lehet, először azt mondta, hogy valahová bevágta a hátát de most ugyanott jött ki. Valakinek hasonló tapasztalat, hogy mi lehet?

Legjobb válasz: Valami, amivel másik orvoshoz kell menni. Minimális az esélye, hogy kétszer egymásután úgy beverje a hátát egy kutya, hogy konkrét púp keletkezzen (ismerek olyan kutyát, akinél játék, rohangászás közben legtöbbször az merül fel bennem, hogy eltörte valamijét, mégse volt még soha púpos). Egyébként mekkora és milyen állagú ez a púp?

Valami, amivel másik orvoshoz kell menni. Minimális az esélye, hogy kétszer egymásután úgy beverje a hátát egy kutya, hogy konkrét púp keletkezzen (ismerek olyan kutyát, akinél játék, rohangászás közben legtöbbször az merül fel bennem, hogy eltörte valamijét, mégse volt még soha púpos). Egyébként mekkora és milyen állagú ez a púp?
A kérdező hozzászólása: Kemény nagyon, a gerincejobb oldalán van a lapocka fölött, kb olyan mint egy fél dió
Nekünk most volt hasonló a kutyán, 2 db. Az állatdoki azt mondta, hogy atheroma, tehát zsírdaganat, bele is tett egy injekciós tût, és tényleg jött belõle a zsír. Egy szikével felnyitotta, kinyomkodta, így már nincs. De sajnos vissza fog jönni. Szerintem nektek is ilyenrõl lehet szó, érdemes lenne megnézetni egy másik dokival!
Ha az állatorvos nem tudta, nem sok esélyed van rá, hogy itt látatlanban tudni fogja valaki. Vidd el egy másik orvoshoz, aki tudja. Vagy ha nem, akkor utánanéz és nem intézi el ennyivel.

Van egy haverom (nincs nete ezért én kérdem) akit "megáldott az ég" bőrgombával. Amit orvos írt fel az nem hat, sem a Canesten. Hallottam, hogy a vizelet (saját) egy megoldás. Ez igaz és ha igen mit kell tenni?

Legjobb válasz: Nem kellene vizelettel mégjobban befertõzni, mert ilyen gombás fertõzéskor a saját vizelet sem tiszta...a pisi az a szemölcsöt, fökényt tudja gyógyítani..a gombás fertõzést sterilen kell kezelni. A canesten egy kamu enyhe kezdõdõ esetekre jó lehet, de ahová már orvosi kenõcs kell ott nem hat. A gombás fertõzések nagyobb része (az enyhébb esetek) a gyógyszertárakban vény nélkül kapható gombaellenes szerekkel (krémekkel, spray-kel, ecsetelõ szerekkel, hintõporral) általában hatékonyan gyógyítható. Ezeket a tisztálkodás után gondosan szárazra törölt bõrfelületen naponta kétszer kell alkalmazni. A gyógyulást gyorsítja, ha a lábujjakat gézcsíkokkal elválasztják egymástól. A kezelés idõtartama a fertõzés súlyosságától függ, de fontos tudnivaló, hogy a tünetek elmúlta után is legalább 8-10 napig alkalmazni kell a gombaellenes szereket, mivel, ha túl korán hagyják abba, a fertõzés könnyen kiújulhat. Súlyosabb esetben, ha a beteg állapota egy-két héten belül nem javul, bõrgyógyászhoz kell fordulni, aki radikálisabb gombaellenes szereket ír fel, és általában a külsõleg alkalmazott és a szájon át szedhetõ gombaellenes szerek kombinációját rendeli. Ha a panaszok hosszabb ideig fennállnak (pl. cukorbetegség esetén), célszerû a lábbelik rendszeres fertõtlenítése: erre a célra a formalin 10-20 százalékos oldatát ajánlják. Ebbõl kéthetenként egy kis vattadarabra öntve kell a cipõbe tenni, és lehetõleg egy napon át benne hagyni. Fontos: a cipõket a formalinos fertõtlenítés után legalább 2 napig szabad levegõn szellõztetni kell! Ha a fertõzés már a körömre is kiterjed, nem várható gyors gyógyulás: a megbetegedett köröm csak az új növekedésének ütemében tehetõ gombamentessé, akár 7-8 hónapig is eltarthat, míg "kicserélõdik". A szájon át szedhetõ gyógyszerek egy részét nem kell addig szedni, amíg a teljes lenövés meg nem történik, mert a megfelelõ dózis bevétele után még hosszabb ideig hatnak. Egyéb hatásos szerek lehetnek: Allga San lábbalzsm, hintõpor CitrocseppCitroplus -ezek biotermékek így herbáriákban kaphatók, esetleg rossmann, dm. gyártó: naturprodukt. Ha 2-3 hét alatt nincs enyhülés vissza kell menni a dokihoz,mert lehet félre diagnosztizálták a dolgot és egyéb dologról van szó.

Nem kellene vizelettel mégjobban befertõzni, mert ilyen gombás fertõzéskor a saját vizelet sem tiszta...a pisi az a szemölcsöt, fökényt tudja gyógyítani..a gombás fertõzést sterilen kell kezelni. A canesten egy kamu enyhe kezdõdõ esetekre jó lehet, de ahová már orvosi kenõcs kell ott nem hat. A gombás fertõzések nagyobb része (az enyhébb esetek) a gyógyszertárakban vény nélkül kapható gombaellenes szerekkel (krémekkel, spray-kel, ecsetelõ szerekkel, hintõporral) általában hatékonyan gyógyítható. Ezeket a tisztálkodás után gondosan szárazra törölt bõrfelületen naponta kétszer kell alkalmazni. A gyógyulást gyorsítja, ha a lábujjakat gézcsíkokkal elválasztják egymástól. A kezelés idõtartama a fertõzés súlyosságától függ, de fontos tudnivaló, hogy a tünetek elmúlta után is legalább 8-10 napig alkalmazni kell a gombaellenes szereket, mivel, ha túl korán hagyják abba, a fertõzés könnyen kiújulhat. Súlyosabb esetben, ha a beteg állapota egy-két héten belül nem javul, bõrgyógyászhoz kell fordulni, aki radikálisabb gombaellenes szereket ír fel, és általában a külsõleg alkalmazott és a szájon át szedhetõ gombaellenes szerek kombinációját rendeli. Ha a panaszok hosszabb ideig fennállnak (pl. cukorbetegség esetén), célszerû a lábbelik rendszeres fertõtlenítése: erre a célra a formalin 10-20 százalékos oldatát ajánlják. Ebbõl kéthetenként egy kis vattadarabra öntve kell a cipõbe tenni, és lehetõleg egy napon át benne hagyni. Fontos: a cipõket a formalinos fertõtlenítés után legalább 2 napig szabad levegõn szellõztetni kell! Ha a fertõzés már a körömre is kiterjed, nem várható gyors gyógyulás: a megbetegedett köröm csak az új növekedésének ütemében tehetõ gombamentessé, akár 7-8 hónapig is eltarthat, míg "kicserélõdik". A szájon át szedhetõ gyógyszerek egy részét nem kell addig szedni, amíg a teljes lenövés meg nem történik, mert a megfelelõ dózis bevétele után még hosszabb ideig hatnak. Egyéb hatásos szerek lehetnek: Allga San lábbalzsm, hintõpor CitrocseppCitroplus -ezek biotermékek így herbáriákban kaphatók, esetleg rossmann, dm. gyártó: naturprodukt. Ha 2-3 hét alatt nincs enyhülés vissza kell menni a dokihoz, mert lehet félre diagnosztizálták a dolgot és egyéb dologról van szó.
Nem tudom mennyire hatásos, de kisuvegbe elteszed a saját vizeleted (reggeli elsõ!!! ez nagyon fontos!!), utana fulpiszkaloval peldaul felecseteled.

Clostyt szedek, de most lebetegedtem, és antibiotikumot írt az orvos. A két gyógyszer nem hat egymásra?

Legjobb válasz: A Clostylbegit az agyalapi mirigyre, annak mûködésére hat, tehát elvileg nincsenek egymásra hatással. De inkább hívd fel az orvosod, majd õ biztosat mond. Tudtommal az antibiotikum a fogamzásgátló hatását befolyásolhatja.

A Clostylbegit az agyalapi mirigyre, annak mûködésére hat, tehát elvileg nincsenek egymásra hatással. De inkább hívd fel az orvosod, majd õ biztosat mond. Tudtommal az antibiotikum a fogamzásgátló hatását befolyásolhatja.
Az orvos nyilván nem írta volna fel, ha a kettõt nem lehetne egyszerre szedni (mert gondolom közölted, hogy clostyt szedsz).
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Igen, mondtam az orvosnak, hogy szedem a Clostyt. Köszi mégegyszer lányok:)

Ha az orvos missed után hat hónapot mondott az újabb babára akkor azt minden képen meg kell várni? Vagy nem muszáj ha teljesen rendben vagyok?

5 hete volt a m?tét ma jött meg, az orvos fél évet mondott hogy várjunk a terhességgel, de ellen?rzésen minden rendben volt. Én úgy hallottam 3 hónapot szoktak mondani.

Legjobb válasz: Az én orvosom azt mondta, hogy két rendes ciklust várjak ki, és utána lehet próbálkozni. Szerintem amúgy is kicsi az esélye, hogy rögtön utána sikerül, és lehet, hogy mire újból megfogansz, el is telik a 6 hónap. Mondhatnám azt, hogy ha az orvos azt mondta, akkor higyj neki, de tapasztalatom szerint ugyanarra az esetre minden orvos mást mond; ha nem mutattak ki semmi problémát, szerintem nem kell annyit várni.

Az én orvosom azt mondta, hogy két rendes ciklust várjak ki, és utána lehet próbálkozni. Szerintem amúgy is kicsi az esélye, hogy rögtön utána sikerül, és lehet, hogy mire újból megfogansz, el is telik a 6 hónap. Mondhatnám azt, hogy ha az orvos azt mondta, akkor higyj neki, de tapasztalatom szerint ugyanarra az esetre minden orvos mást mond; ha nem mutattak ki semmi problémát, szerintem nem kell annyit várni.
Nekem pénteken volt megszakításom a 17. héten, a doki 3 hónapot mondott, de szerintem nem siettetjük a dolgot. Kell a lelki felépülés is... Ez zsinórban a 2. baba, akit elveszítünk.. :( Még jó, hogy a kisfiam vígasztal a férjem is nagyon nagy támasz. Most kicsit élünk, mint hal a vízben, kirándulunk, elmegyünk táncolni, megiszunk egy pohár bort, amiket terhesen nem szokás. Aztán ha elég erõnk lesz, megint belevágunk. Eddig is könnyen összejöttek a babák, most is ebben bízunk. Remélem Karácsonykor már terhes leszek :) Neked is mihamarabbi babásodást kívánok és problémamentes terhességet! :)
A kérdező hozzászólása: Oké próbálom megfogadni a tanácsot. Köszönöm szépen!
A kérdező hozzászólása: szept 11-én megyünk nászútra szerintettek ott már össze hozhassuk babát? Vagy az még korai lenne?
az Én orvosom azt mondta, hogy mûtét után elég ha megvárom míg elmúlik a vérzés, hogy ne kapjak semmi féle fertõzést.Utána mindent bele!
Szia! Attól függ hány hetes voltál!Korai terhességnél 6.hét-8.hét egy teljes menzit, ajánlatos kivárni.Késõinél, ami 8.hét utáni 3 hónapot szoktak mondani, hogy felkészüljön a méh egy újabb terhesség kihordására és a méhszáj eredeti állapotának visszaigazodására.Ha 12.hétnél késõbbi, akkor tényleg a fél évet ajánlatos kivárni! Mielõbbi babásodást!
Én áprilisban vetéltem el, és májusban volt utoljára mensim és már 3hónapos terhes vagyok!!!!nekünk egybõl sikerült pedig nekünk is azt mondták várjunk 3 hónapot de így jött össze és minden rendben van!!!Szóval szerintem próbálkozzatok nyugodtan:) )!!!Sok szerencsét!!!!!!
Nekem május elején volt missedem.Az én dokim is fél évet mondott a mûtét után.Amikor mentem a szövettani eredményért a kórházba egy másik doki meg 3 hónapot mondott.Na már most, amikor kontrollra mentem és minden rendben talált a dokim rákérdeztem, hogy akkor most mi is van?! A lényeg, hogy 3 ciklust mindenképp meg kell várni! Nekem is 5 hétre jött meg, mire elmentem a dokihoz már el telt 7 hét.Tehát majdnem 2 hónap! Azóta túl vagyok 2 cikluson, várom a 3.-at és mindent bele! Te is várj meg 3-at és próbálkozhattok! Egyébként még annyit, hogy a 6 hónap protokoll szerint értendõ! Minden esélyed megvan!Én is ezzel vígasztalom magam!És a villám sem csap be 2x ugyan oda! Minden jót!
Nekem is 2 menstruációt javasolt, hogy várjunk. Lelkileg ezt a 2 ciklust is nagyon nehéz volt kivárni, annyira szeretnénk mi is babát.
Nem tudom, én hittem az orvosomnak, kivártuk a fél évet. Úgy gondolom, 3-4 hónapot mondott volna, ha elégnek tartaná. Inkább hívd fel, kérj tõle tanácsot szerintem!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Még nem tudom mikor vágunk bele. Még bennem van a félelem hogy megismétlõdik. De bízom benne hogy nem!
Szia! Én úgy tudom, hogy azért mondják a fél évet, mert mindenkinek másképp regenerálódik a szervezete. A fél év a tuti! Sok sikert!
Szia! Kezdj el szedni valamilyen vitamint, azt akkor mindent bele, ha te felkészültél rá!Ha csak egy üres petezsák volt, akkor nem kell megvárni a fél évet, már bocsi, nem akarlak megbántani, de azt se értem, hogy elõbb nem vették észre?Egyszer én is voltam igy terhes, de nekem a doki a 8.héten mondta, hogy abortusz, mert baba a petezsákban nincs!Tudod én cukros vagyok és ilyenkor elõfordul az ilyen, de utána nem sok idõvel terhes lettem és itt szaladgál a kicsikém!Kitartás, fel a fejjel!Sok sikert a köv.babához, minden rendben lesz!!!
A kérdező hozzászólása: Az a fura az egészbe hogy nem is a saját orvosomnál voltam hanem egy másiknál mert õ rendelt. Egyébként még egyszer elfogok menni orvoshoz mielõtt próbálkozunk hogy nézze meg minden rendben van e.
Remélem, köszike.Bocsi, hogy elragadtattam magam, de tudom sajnos, hogy milyen érzés.És öszintén nem kivánnám senkinek. Már attól meg fog nyugodni kicsit a lelked ha együtt lehttek "ugy":-))), szinte az ember tök izgatott lesz és várja, hogy "na most akkor össze jött-e, csak nem szabad átesni a ló másik oldalára, szóval próbálj ne stresszelni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen utolsó nagyon jól estek a szavaid. Mielõbbi babásodást neked. Szorítok hogy ne jöjjön meg a menszid.
Szia!Nekem tavaly aug-ban volt egy megszakitásom 16 hetesen, a dokim azt mondta, hogy szeretne kivizsgáltatni minket, persze minden ok volt, ajánlásával 3 hónapig szedtem vitamint.Ugy is volt, hogy utánna próbálkozunk, de a férjem azt mondta, hogy várjunk, teltek multak a hónapok és majdnem eltelt egy év(jelzem lelkileg nem volt könnyü) és ebben a hónapban kezdtünk el ténylegesen belehúzni, egy hónapja ujra szedek vitamint, ma nem kéne, hogy megjöjjön, de lehet, hogy mégis meg fog, de viszonylag hamar lettem elõször is terhes ugyhogy nem adom fel egy könnyen. Én azt mondom ha minden rendben van veletek akkor a nászút már ideális alkalom.A legfontosabb az, hogy ne add fel, össze fog jönni és nem lesz semmi baj.Szeretkezzetek önfeledten és ne csak azért, és hidd el meg lesz a gyümölcse.Ami történt nem felejted el de ha ujra terhes leszel és a karodban tartod a babád minden megszünik. Én nagyon sok sikert kívánok Nektek!
A kérdező hozzászólása: 11 hetes voltam. Mikor üres petezsákot találtak. Június 19.-én mûtöttek. Záró jelentésemben az van hogy minden rendben.
Szia! Ne félj, ez természetes érzés ilyenkor és benned is marad, a siker viszont közel és akkor nagyon boldog leszel! Fel a fejjel!

Belara-t szedtem, most babát szeretnénk. Az orvos azt mondja, hogy nem szükséges megvárni a 3 hónapot, mert ha közvetlenül a következő ciklusban terhes leszek, akkor sem hat ki a babára. Hihetek az orvosnak?

Belara-t szedtem, de már közel egy hónapja nem szedem. Eldöntöttük, hogy babát szeretnénk. Az orvos azt mondja, hogy nem szükséges megvárni a 3 hónapot, míg kiürül, mert ezek az újfajta bogyók már annyira alacsony hormontartalmúak, és hamar ürülnek, hogyha közvetlenül a következ? ciklusban terhes leszek, akkor sem hat ki a babára.Már nem tudom mit higgyek, szedett valaki Belarat?

Legjobb válasz: Én nem szedtem (semmit sem) de van nem egy ismerõsöm aki konkrétan gyógyszer mellett lett várandós és mégis egészséges lett a babája. Elvileg szerintem nektek sem lehet gond, ha sikerül rögtön. Eleve már biztosan nem is hat a szervezetre a bogyó ha sikerül a bébi. Valamint szerintem nyugodtan higgyél a dokidnak, hisz csak tudja...

Én nem szedtem (semmit sem) de van nem egy ismerõsöm aki konkrétan gyógyszer mellett lett várandós és mégis egészséges lett a babája. Elvileg szerintem nektek sem lehet gond, ha sikerül rögtön. Eleve már biztosan nem is hat a szervezetre a bogyó ha sikerül a bébi. Valamint szerintem nyugodtan higgyél a dokidnak, hisz csak tudja...
Szia! Csatlakozom az elõzõ hozzá szólóhoz, nyugodtan próbálkozhatok, mivel ha teherbe esel akkor már nincs a szervezetedben a gyógyszer:-)))))
Szia! Nekem is azt mondta a dokim, hogy nem kell megvárni a 3 hónapot. Össze is jött a 2. hónapra!!!:-))))
Dehát akkor semmit nem tudott meg rólad, a doki a te oldaladon áll. Elvileg nem mondhatja el mi bajod.
hát, nem lehet, hogy õt kéne pszichiátrián kezeltetni? :$
Mármint, hogy mondja el...ugye azt kérte apád az orvostól? Az orvos nem adhat ki információt.Csak, ha apád a gondviselõd, vagy a gyámod.Szóval, ha gyermekkorú vagy, vagy a gyámsága alatt állsz.
Úristen!! Szörnyû lehet...apukád miért ilyen veled? miért nem bízik benned? Am az orvos tényleg melletted áll, szóval sztem így rendben lesz. De apukáddal igen érdekes a kapcsolatotok téll.. Át kéne beszélnetek a dolgokat vele.
A kérdező hozzászólása: Apám mániája, hogy vagy rendõrséggel töreti rám az ajtót, vagy elmegyógyintézetbe zárat.
A kérdező hozzászólása: Nézd, én csak a tényeket írtam le egy elõtted válaszoló hozzászólására reagálva. Nem érzem úgy, hogy el lennék telve magammal, nekem vannak álmaim, voltak céljaim, amiket elértem, és megszenvedtem, fõleg, mert a családtól (fõleg apámtól) mindig csak azt kaptam, hogy hülye vagyok, és élhetetlen. Nem volt könnyû, de ezeket el akartam érni, és az éneklést meg szeretem csinálni, és sikerült, annak ellenére, hogy apám hülyének néz, és ki is mondja. Féltékeny lenne, nem tudom, de nem akarom, hogy közöm legyen hozzá, akár úgy, hogy az orvosomat faggatja ki. De ha ilyen rosszmájú megjegyzést teszel, lehet, hogy te féltékeny vagy, de nem számít, csak gondold végig, hogy ha neked van vagy lesz gyereked, te lehülyéznéd, amikor nem hülye?
hát, akkor valakit kezeltetni kell. el vagy telve magaddal, õ féltékeny és gazdag, a kiírásod zavaros... ha nem kamu vagy, menj orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: 16:18 - Nem. Én egyszerûen csak semmilyen téren nem felelek meg a szüleim elvárásainak. - kitûnõre érettségiztem, mellette ECDL-t és középfokú nyelvvizsgát szereztem - fõiskolán végzõs vagyok már (nehéz témájú szakdolgozattal, de azért csak megírom) - miután nagy nehezen sikerült elfogadniuk, hogy dolgoznék (mivel nem szívesen engedtek dolgozni még diákmunkára se, de zsebpénzt se kaptam), dolgoztam fõiskola mellett - 10 éve énekelek egy sikeres kórus tagjaként (idén õsszel is nemzetközi versenyre megyünk) - jó barátaim vannak egy keresztény közösségbõl (a szüleim is vallásosak, de apámat nem tekintem hitelesnek, mert õ az a típus, aki ájtatoskodva megy be a templomba, és miután hazaér, provokálja anyunál a veszekedést) - már 4 évesen lányként hamarabb tanultam meg bánni a számítógéppel, mint apám, aki irodai munkájához használta (20 évvel ezelõtt, amikor a grafikus képernyõ és az egér sehol se volt még) Olyan dolgokat értem el önerõmbõl nélkülük, amit õk nem értek el, vagy tehetség vagy lehetõség vagy bátorság hiányában.
Mivel nem ismerem a teljes sztorit, illetve azt, hogy apád, hogyan vélekedik efelõl így nem tudlak sajnálni.Ha neked van igazad akkor persze szörnyû amit veled tesznek de nekem volt egy ismerõsöm. Állandóan azzal jött, hogy szegény meg így a szülei meg úgy a szülei elmegyogyóba akarják csukatni, bántják meg ilyenek.Aztán ahogy kiismertem jobban kiderült, hogy egy mocskos féreg aki szívja a szülei vérét, a szülei meg teljesen normálisak. Na az olyasféle srácokat ki kéne írtani, hogy a vérvonalát még véletlenül se adja tovább! Amúgy a srác Cibakházáról való. Remélem te nem vagy ilyen!
A kérdező hozzászólása: Sajnos annak ellenére, hogy 2 diplomája van, a szakmáján kívül semmirõl nem lehet vele értelmesen beszélni, és a nõ számára cseléd. 350ezret kap nettóba, több, mint 700ezre van a számláján (valamelyik nap jött a számlalevél), és csak az elmúlt 1 hónapban 400ezret vett fel, nem tudjuk, mire, mert még a lakásfelújítással együtt se költöttünk ennyit. Anyu csak 100ezret keres, de mindig anyuval vetet fel pénzt.
A kérdező hozzászólása: 15:16 - Mert nem akarom hallani a szitkait. Egyébként pedig sajnos vannak kapcsolatai, neki még ki is jönnének, mert minden kívülálló elõtt megjátssza magát. A szomszédok (panel, és vékony a fal) már tudják, milyen valójában.
Nem tudom, mi az, amit megtudhatna az apád? Ha valami bajod van, azzal mit tud kezdeni? Mellékesen milyen indokkal töreti rád az ajtót, illetve zárat elmegyógyintézetbe? Az nekem nem egészen érthetö....
A kérdező hozzászólása: Anyuval is hasonlóan viselkedik apám, õt egyszer bejuttatta gyogyóba, anyu akkori orvosai megfenyegették, hogy feljelentik, ahogy viselkedik anyuval, de nem tették meg végül. Beszélni vele már nincs mit, én elköltözöm még ebben a hónapban, csak nem akarom, hogy járkáljon utánam vagy bárkivel figyeltessen. Szóval akkor a dokim nem mondhat neki semmit. Én át akarok menni másik dokihoz, ha elköltözöm, hogy véletlenül se tudjon apám ilyen úton kideríteni bármit is. A mostani dokim végülis jó orvos (már nyugdíjas), csak tényleg apámnak túl sok ismerõse jár hozzá. Szóval kockázatos nála maradni. Mi van, ha apám mégis megtud valamit a dokitól? Amúgy anyu is panaszkodott neki apámról, szóval tudja, meg az õ apja is ilyen volt, és meg van a véleménye apámról...
A kérdező hozzászólása: 24 éves vagyok, testileg-szellemileg ép, nem szorulok gyámra, apám azt kérte az orvostól, hogy ne mondja el nekem, hogy õ (apám) felhívta (a doktornõt). Tehát nekem errõl nem kellene tudnom, az orvosom viszont úgy látta jónak, hogy jobb, ha tudok róla, hogy apám bepróbálkozott nála velem kapcsolatban.
Ez gáz.

Hat honapos terhesen elveteltem, az orvosok azt mondjak nem tudjak miert, ti elhinnetek?

Valaki akivel hasonlo eset tortent,szeretnek tapasztaltokrol hallani,vagy legalabbis valami lehetseges valaszt!Hat honapig minden rendben volt.

Legjobb válasz: Én elhinném. Annyi féle dolog van ami miatt elhalhat egy magzat, hogy nem lehet mindet kivizsgálni és megkeresni az okát. Részvétem a babád miatt, de ne az orvosokat hibáztasd. Mikor történt az eset, hogy újra próbálkoztok már?

Én elhinném. Annyi féle dolog van ami miatt elhalhat egy magzat, hogy nem lehet mindet kivizsgálni és megkeresni az okát. Részvétem a babád miatt, de ne az orvosokat hibáztasd. Mikor történt az eset, hogy újra próbálkoztok már?
Nagyon sajnálom és együtt érzek veled! (2 terhességem közt én is elvetéltem a 12.-ik héten, szintén ok nélkül) Nem hinném én sem. Ott a patológiai lelet, arról miért nem tudnak minket tájékoztatni? Hiába kérdezõsködtem én is, semmi válaszra nem méltattak! Megkellett szülnöd? Szörnyû lehetett mindenképp. Volt választott orvosod? Õ se reagált semmit?
Például egy köldökzsinór infarktus, méhlepényinfarktus okozhatta. Tudom nem vigasz, de sokakkal megtörtént már, az egyik barátnõmmel például. Délután volt ultrahangon 36. héten, mozgott a baba, minden rendben volt, éjjel rosszul lett, mire beértek meghalt a baba. Nekik sem tudták pontosan miért. De 3 ilyen ismerõsõm is van, akik a 36 hét után vesztették el a babájukat hasonló körülmények közt. Illetve a Palotás Petrával is ez történt pár éve, azóta megszületett a kislánya.

Ma voltam orvosnál, elvileg hat hetes és három napos terhes vagyok, de az orvos azt mondta ultrahang alapján hogy csak 3 hetes lehetek. Hogy lehet ez?

Nem értem,hogy-hogy csak akkora a pici? De mi nem is voltunk együtt a párommal az id? tájt hogy csak 3 hetes legyek...Nem értem.

Legjobb válasz: Te jobban tudod. Mikor a másodikkal lettem terhes mondtam az orvosnak,hogy kb 3 hetes vagyok. Megnézett és azt mondta ,hogy szerinte nem csak max 1,5. Nekem volt igazam, hiába számolta õ az utolsó menzi alapján idõre szültem az én számításaim szerint.:)))

Te jobban tudod. Mikor a másodikkal lettem terhes mondtam az orvosnak, hogy kb 3 hetes vagyok. Megnézett és azt mondta , hogy szerinte nem csak max 1, 5. Nekem volt igazam, hiába számolta õ az utolsó menzi alapján idõre szültem az én számításaim szerint.:) ))
Én eleve azt nem értem, hogy beszélhet az orvos másfél hetes, illetve három hetes terhességrõl... Épp az orvoslás által terjedt el az a "hagyomány", hogy két hetes korig nem is beszélhetünk terhességrõl (mert még nincs is) és a három hetes terhesség még a beágyazódás folyamata. Sok orvossal és szülészeten illetve terhesgondozásban dolgozó emberrel beszéltem már, de még egyik sem használta eddig a fogantatástól való számítást, a terhességet az elsõ menstruáció napjától számítjuk. Ez annyit tesz, hogy egy optimális (28 napos ciklusnál) a 12-13 napon van elméletileg peteérés és ha ekkor történik megtermékenyítés, akkor az a terhesség második hetének vég, a beágyazódás ettõl számított 5-7. napon van, tehát ez a harmadik hét vége, a kimaradt menstruációval pedig kezdetét veszi az ötödik hét, tehát betöltött négy hetes a terhesség. Mikor volt az utolsó mensid elsõ napja?
A kérdező hozzászólása: Kérdezõ vagyok, az utolsó menszim elsõ napja június 14

Néhány hónapja voltam orvosnál, a ciklus 13. vagy 14. napján. Látta az érett tüszőt azt mondta, hogy most próbálkozhatunk, mert szép érett. Hát azóta senics semmi. Nem vett észre az orvos valamit?

Már több mint fél éve szeretnénk babát. Néhány hónapja voltam orvosnál,a ciklus 13v 14. napján. Látta az érett tüsz?t azt mondta, hogy most próbálkozhatunk, mert szép érett. Hát azóta senics semmi.A mensim átlagos viszont az ovu teszt soha nem mutat peteérést, a második csík mindig halványabb egy kicsit a kontrollnál.Ezt mondtam neki, azt mondta, hogy nem annyira megbízható a teszt.

Legjobb válasz: Ha van második csík akkor az pedig babát jelent!!! Azt írod mindig???? Hányszor volt a teszt pozitív? Hány hónapon át??? Minden hónapban "elvetélnél"??? Figyi feltétlen válts orvost!!!!! Ha teheted! Próbálj ki más fajta teszteket is! Tünetek??? Remélem nincs baj! Kitartás és sok sikert! :) 22 hetes kismami

Ha van második csík akkor az pedig babát jelent!!! Azt írod mindig???? Hányszor volt a teszt pozitív? Hány hónapon át??? Minden hónapban "elvetélnél"??? Figyi feltétlen válts orvost!!!!! Ha teheted! Próbálj ki más fajta teszteket is! Tünetek??? Remélem nincs baj! Kitartás és sok sikert! :) 22 hetes kismami
Azt hiszem az elsõ válaszadó elnézte, Te az ovu tesztrõl irtál. Az, hogy az uh látott érett tüszöt még sajnos nem jelenti azt, hogy abban a hónapban teherbe esel. Lehet ugyan, hogy a petesejt megtermékenyült, és a beágyazodásnál történt valami. Tegnap olvastam én is utána az ovu teszteknek és ott olvastam, hogy vannak hónapok amikor nincs tüszörepedés. Ha ez 1-2 alkalom az még nem baj. Viszont ha 4-5 hónapon keresztül sincs tüszörepedés akkor orvoshoz kell fordulni. Abban nem tudok segiteni, hogy maradj e a dokinál. Hallgass a szivedre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Igen ovulációs tesztet írtam. Én is úgy tudom ha 3 hónapig nem mutatja, az baj. Ilyenkor írja az orvos a gyógyszereket. Pl amit olvastam a clostibegy-t(ha így kell írni)?
Sajnos az érett tüszõ nem jelenti a teherbeesését. Én 1 év próbálkozás után mentem dokihoz. Gyógyszert is kaptam, és az elsõ hónapban 2 pete, a másodikban 1 pete, és csak a harmadik gyógyszeres ciklusban sikerült teherbe esnem. Azóta egy locsi-fecsi ovis csajszink van :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!