Találatok a következő kifejezésre: Az orvosom a gyógyszer abbahagyását (2 db)

Az orvosom szerint a gyógyszer abbahagyását követően 3 hónapig másként védekezzünk, míg a gyógyszer kiürül a szervezetből. Mások a leállás után "kihagyás" nélkül próbálkoztak a babával. Árthat ez vagy ha az átmeneti időszakban leszek terhes?

Legjobb válasz: Én szeptember végén hagytam abba a gyógyszert és rá négy hónapra estem teherbe, így pont eltelt az a három hónap amit javasolni szoktam, de egyébként nem védekeztünk.Sokan vannak akik gyógyszer mellett esnek teherbe, akkor sincs semmi baj. A három hónapot azért szokták javasolni, hogy megerõsödjön a méh nyálkahártyája. Úgyhogy szerint semmi baj nem lehet! Nyugi és sok sikert!

Én szeptember végén hagytam abba a gyógyszert és rá négy hónapra estem teherbe, így pont eltelt az a három hónap amit javasolni szoktam, de egyébként nem védekeztünk.Sokan vannak akik gyógyszer mellett esnek teherbe, akkor sincs semmi baj. A három hónapot azért szokták javasolni, hogy megerõsödjön a méh nyálkahártyája. Úgyhogy szerint semmi baj nem lehet! Nyugi és sok sikert!
Én a gyszer elhagyás után 2 hétre estem teherbe, és semmi gond nincs.Az orvos tudja milyen fogamzásgátlót szedsz, mert attól is függ, de a legtöbbnek kicsi a hormontartalma, nem ártalmas.Viszont ha az orvosod ezt mondta, hallgass rá, lehet erõsebb a gyszered.Tudom nehéz várni, de úgy tiszta ha kiürül a szervezetedbõl.
Én TRi regolt szedtem hosszú éveken keresztül és ahogy abbahagytam, már próbálkoztunk is, nem vártunk egy percet sem. Az utolsó tabletta utáni mensi még megvolt, de aztán már babás is lettem. Két gyerköcöm is van, mind a kettõvel hasanlóképpen könnyen és gyorsan teherbe estem. Most viszont szeretnénk egy harmadik babát, de volt egy vetélésem és mostmár a 4. hónapja próbálkozunk. Talán most... Egyébként semmi bajod nem lesz, ha esetleg pont abban a három hónapban leszel babaás! A legjobbakat!!!
mi nem vártunk egy percet sem. Már 7 hónapja próbálkoztunk és semmi. Anyám velem 26 éve a gyógyszer elhagyása utáni hónapban terhes lett, pedig akkor még nagyon kezdetleges gyógyszerek voltak.
Én augusztusban hagytam abba a gyógyszert, októberben már enm jött meg. Errõl ennyit.:) 23 hetes kismami

Fogamzásgátló abbahagyása után még nem rendeződtek a ciklusaim, de nagyon szeretnénk már babát. Az orvos rögtön fel fog írni gyógyszert, vagy várakozásra int?

Lassan négy hónapja nem szedek gyógyszert, de össze vissza menstruálok, van hogy nagyon rövid a ciklus, van hogy nagyon hosszú. Így gondolom peteérésem sincs. Az ovu tesztet elkezdtem használni, de abba is hagytam, mert nem is tudtam, hogy mikor a legalkalmasabb elkezdenem a tesztelést, mivel nem tudtam megállapítani a ciklusaim hosszát. Két hónapja voltam dokinál utoljára, hogy nézze meg rendben vagyok e, miel?tt elkezdünk próbálkozni. Akkor csinált ráksz?rést, és hüvelyi UH-t, azt mondta rendben. Nem mondott semmit, mármint hogy mit lát az UH-n, úgyértem, hogy látott e el?z? hónapban hogy lett volna peteérésem, vagy hogy milyen vastag a méhnyálkahártyám. Viszont azóta sem rendez?dött a ciklusom, és ez aggaszt, hogy így talán nincs esély babára. Ha elmegyek hozzá ismét, akkor van esély, hogy rögtön gyógyszert ír fel, ami segít?

Legjobb válasz: Miért ne lenne peteérésed?

Miért ne lenne peteérésed?
Olvass akár itt is utána, próbáld ki a cickafark-teát. Biztosan segíteni fog.
Sajnos a gyógyszer abbahagyása okozhat ilyet! A doki szerintem türelemre fog inteni csak. Mivel ennyire össze-vissza a ciklusod most, valóban nehéz belõni, hogy mikor jó ovutesztelni. Esetleg kipróbálhatod az PG/53-as minimikroszkópot. Árban annyi, mint az ovuteszt, viszont tudod használni folyamatosan. Állítólag kell egy kis idõ, amíg kiismered pontosan, de nem bonyolult. Jelzi a peteérést ez is. És a cickafarkfûtea és palástfû is jó! Segítenek rendezni megzakkant ciklusod. Egész türhetõ az ízük, könnyen beszerezhetõ, nem drága. Rendszertelen ciklusok mellett, lehetséges, hogy nem kezd bele a doki cikluskövetésbe. Próbálkozz meg a teákkal. A ciklusod rendezõdni fog, de lehetséges, hogy így is van peteérésed, csak néha gyakrabban, néha ritkábban. Egyébként normálisan megjött mindig? Úgy értem, a szokott mennyiség volt, meg esetleg hasfájás, ilyesmi?
A kérdező hozzászólása: Igen, rendesen megjött, 5 napig tartott mindig, a mennyiség is hasonló volt mint a bogyónál, talán egy kicsit kevesebb, és az elsõ két napban is mindig volt hasfájásom, mint szokott. Csak kétszer 20 napra, egyszer meg 52 napra jött meg eddig. Csak sokaknál olvastam itt, hogy rendszertelen ciklusnál a doki Duphaston-t írt fel, hogy rendezze a ciklust. Meg azt is olvastam, ha ilyen össze-vissza ciklusa van valakinek, lehet hogy nincs peteérése. Csak ezért aggódom.
én a helyedben még várnék, mert azért az sem veszélytelen, ha ilyen gyógyszereket kell szedned! fontos, hogy mielõtt felírja az orvosod, kérjen vérvételt, és vizsgáljon meg nagyon. Sajnos, hallottam olyan orvosról, aki hasára üt és írja fel a bogyókat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!