Találatok a következő kifejezésre: Az orvosom a (5435 db)

1 hete talált az orvosom a méhemben egy polip gyanús képletet. De ma halvány pozitívat teszteltem. Lehet gond?

3.gyerek lenne. 1 hete voltam magándokimnál, csinált rákszûrést, UH-t és ott mondta hogy talán polipom van :( Meg kell várnom a menzeszt és utána megmût.... Na de nem jött meg ma, reggel teszteltem, láthatóan pozitív. Most mi lesz? hétfõre kaptam idõpontot a dokimhoz. Volt már valakinek polip terhesség alatt és nem volt semmi baj? félek nagyon!!

Legjobb válasz: Biztos választ csak az orvos adhat, én nem várnék hétfõig, ma reggel ismét tesztelnék és ha újra pozi, hívnám azonnal az orvost! Drukkolok, hogy minden jól alakuljon!

Biztos választ csak az orvos adhat, én nem várnék hétfõig, ma reggel ismét tesztelnék és ha újra pozi, hívnám azonnal az orvost! Drukkolok, hogy minden jól alakuljon!
A kérdező hozzászólása: hát én is hívnám, de õ olyan hogy nem adja meg feleslegesen a telefonszámát, azt mondja ha gond van úgyis bemegyek a kórházba és õk szólnak neki. eddig 2 terhességemnél nem volt gond, nem kellett hívnom sosem, ezért nem is kértem tõle jobban. de most hétfõn elkérem az biztos... De bízom benne ennek ellenére, tapasztalt genetikus fõorvos.mindegy.

20 hetes kismama vagyok. Az orvos a legutóbbi kontrollon kb. egy hete megállapította hogy a Bartholin mirigyem megduzzadt. Nem érzek semmit, nem fáj semmim. Voltál már hasonló helyzetben? Mit kell ilyenkor tennem?

Legjobb válasz: Nem tudom, ilyen helyzetben nem voltam. De, ha az orvosod nem magyarázza el, ez pontosan mit jelent, mit kell tenned vagy éppen mit nem kell tenned, akkor inkább keress másik orvost, mert ez nem jó orvos.

Nem tudom, ilyen helyzetben nem voltam. De, ha az orvosod nem magyarázza el, ez pontosan mit jelent, mit kell tenned vagy éppen mit nem kell tenned, akkor inkább keress másik orvost, mert ez nem jó orvos.
családban volt ilyen neki jegelni kellett , hogy valamennyire visszahúzódjon de tényleg válts dokit, ha nem mondott róla semmit, hogy mit csinálj vele vagy mire számíts szülésig, szüléskor

Mindig viszitek az orvoshoz a babátokat ha beteg?

Mi sokat vagyunk betegek és,én mindig viszem az orvoshoz a lányomat,nem túlzás ez? Óvodába jár, és sokszor hetente két hetente valamit összeszed ezért is kérdezem.Amúgy 3 éves.

Legjobb válasz: Akkor vinném, ha ezeket látom rajta (nyilván az átlag gyerekbetegségekre gondolok): - magas láz+köhögés - 3 nap alatt nem szûnõ hányás, hasmenés, ill. véres hasmenés - nem csillapítható láz, aluszékonyság, bizonytalan járás A férjem orvos, így mi még soha nem voltunk szinte gyerekorvosnál, ugyanakkor egy szimpla náthával semmi esetre sem fordulnék orvoshoz. De nektek szükséges az igazolás az ovihoz, vagy rosszul tudom...? Akkor így is-úgy is vinni kell.

Akkor vinném, ha ezeket látom rajta (nyilván az átlag gyerekbetegségekre gondolok): - magas láz+köhögés - 3 nap alatt nem szûnõ hányás, hasmenés, ill. véres hasmenés - nem csillapítható láz, aluszékonyság, bizonytalan járás A férjem orvos, így mi még soha nem voltunk szinte gyerekorvosnál, ugyanakkor egy szimpla náthával semmi esetre sem fordulnék orvoshoz. De nektek szükséges az igazolás az ovihoz, vagy rosszul tudom...? Akkor így is-úgy is vinni kell.
Az elõttem válaszoló mindent leirt.
Amennyiben van óvoda és jár, akkor igen. Mivel hogy beteg gyereket nem viszek közösségbe, hogy ne fertõzze a többit és ilyenkor az orvostól kell igazolás, hogy mehet a gyerek közösségbe. De ha mondjuk õszi, téli szünet van, mint ahogy volt most is és egy szimpla vírusos fertõzés jött ki rajta, akkor már a 3 év alatt tudom, hogy ilyenkor tengervizes orrspray, Nasivin orrspray, Aerius szirup kell. De ha komolyabb, tehát bakteriális fertõzésre utaló jelek vannak, mint színes (sárga-zöld) orrváladék, láz, akkor egybõl orvos természetesen. És nem túlzás, mert sosem tudni, hogy mikor milyen problémája van pontosan, amit orvos lát és tud megfelelõ kezelést adni. Mert mondjuk egy erõsebb torokgyulladásnál, még ha vírusos is, nem biztos, hogy elég a vény nélkül kapható fájdalomcsillapító, lehet hogy kell a vényre kapható gyulladáscsökkentõ, pl. Cataflam.
A kérdező hozzászólása: Itt az óviba nem kell igazolás, hogy vihetem ismét. Külföldön élünk.Most megint betegek vagyunk , köhög és láza is van.


Miért beszélnek lekezelően, csúnyán az orvosok a beteggel?

Legjobb válasz: Sajnos én is tapasztaltam már ilyet- Gondolom összetett probléma: kiégés, az orvosok leterheltsége stb, plusz még erre jön ha mondjuk fene mód odavan a diplomájával. Mondjuk vannak olyan betegek, akihez hozzá sem nyúlnék. Nem is lettem orvos mondjuk

Sajnos én is tapasztaltam már ilyet- Gondolom összetett probléma: kiégés, az orvosok leterheltsége stb, plusz még erre jön ha mondjuk fene mód odavan a diplomájával. Mondjuk vannak olyan betegek, akihez hozzá sem nyúlnék. Nem is lettem orvos mondjuk
Az orvosok is emberek, köztük is van bunkó. De azért a többség nem ilyen. Menj el másik orvoshoz, õ biztos kedvesebb lesz.
Én is jártam már úgy, hogy flegmán beszéltek velem. Visszamentem kiöltözve - kosztümben és magassarkúban és egy kiló sminkkel és azzal kezdtem, hogy szíveskedjen tájékoztatni mindenrõl, ami fontos lehet számomra és a doki köpni nyelni nem tudott, nem volt hozzászokva ehhez a határozott és magabiztos fellépéshez, aztán részletesen mindenrõl tájékoztatott és normálissá változott. Nálam ez bevált, gondolom, azt hihette, hogy én sem lehetek egy akárki.. Szomorú, hogy alapesetben nem veszik az embert emberszámba.
Rendben, akkor már meg sem szólalok.
rosszul keresnek általában, sok a meló, frusztráltak, néhány év alatt kiégtek
Aki nem dolgozik az eü-ben az inkább meg se szólaljon, akárhány diplomája is van. Kérdezõ: tény, hogy a stílus nem volt helyénvaló, de valóban nem köteles leszedni azokat az anyajegyeket. És az sem biztos, hogy pont ehhez megvan a képzettsége. Ha szövettant is kértek, akkor gyanítom itt a probléma. Arról nem beszélve, hogy ki tudja, hogy mennyi betege van aznap, hány komolyabb mûtétet kell végrehajtania és egy anyajegy leszedés valóban elõfordulhat, hogy nem fér bele. Keress más orvost ha nem vagy megelégedve, nem kell egynél leakadni.
Én is keveset keresek, 2 diplomával mégsem viselkedek úgy mint egy kiskirály. Nem a végzettségemnek megfelelõ helyen dolgozom, mielõtt most valaki jön, hogy biztos sokat keresek. Lényeg, az én fõnököm azonnal felállított volna és hazaküld, ha csak negyedolyan lekezelõ is vagyok, mint amilyenek az orvosok mostanában. Szörnyû, már nem is betegségtõl szorongsz, hanem, hogy hogyan aláznak már meg megint....
A kérdező hozzászólása: Most nem is "nagy" az én problémán, de olyan rosszul esett. Tényleg nem is a betegségtõl, hanem az orvostól kell már félni.
Akkor nekem eddig szerencsém volt, mindegyik doki bármelyik szakterületen is, de normálisan viszonyult a dolgokhoz!! Habár most jutott eszembe volt 1, de csak 1 eset fiatal nõdoki az naon megbántott!! (jópár városban laktam..) Fogdokim pl mindig megnevetted v. van 1 jó szava!!
Kései sirató írt egy érdekes dolgot a válaszában, nem tudom hányan figyeltetek fel rá, de nekem is mûködött már ez és nem konkrétan orvosnál, sem nem a smink miatt, hanem ha valaki fölényes, helyre kell tenni udvariasan, határozottan-mégpedig úgy, hogy rávilágítasz, ilyen stílusban tegye meg ne beszéljen veled- ha van erre bátorságod, -márpedig szedd össze és legyen-, akkor az esetek túlnyomó többségében megszeppennnek ezek a nagymellényû emberek- és mindegy mitõl ilyenek, hogy: iskolázottság, vagy kiégés, vagy fáradt...stb- a lényeg, hogy rá kell pirítani határozottan, hogy mégis micsoda hangnem ez kérem?! :)
ma 20:48 vaok, abban a helyzetben akkor és ott annyira ledöbbentem, h inkább gyorsan távoztam is..mikor haza értem sírtam el magam..ma 21:00-nek.. azóta sajnos nm is mertem elmenni szûrõ vizsgl.ra..keresni meg nm kerestem másikat, de vaj' mér?..lassan azé összeszedem magam!
A kérdező hozzászólása: Egy ember volt elõttem a sebésznél, papírokat vitt. Szerintem nem volt pörgõs nap, mert az információs pultnál mondták, hogy menjek fel úgy sincsenek sokan. Ápolt, tisztelettudó fiatal nõ vagyok, de ez a hangnem...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Elolvastam mindet, nem baj hogy hosszú volt! :-) A kiégés akkor sem mentség, akkor ennyivel bárki így beszélhetne a környezetével (tanár-diák stb.). Arról egyikõnk sem tehet, hogy nincsenek rendesen megfizetve, (igaz, hogy sok év kemény egyetemért, kevés pénz). De hát ki van megfizetve nálunk?
Szerintem pedig ez nem ritka eset. Legalábbis a Jánosban nem! Tudnék mesélni, volt "szerencsém" többször is megfordulni ott. A legrosszabb az volt, mikor felkerestem életemben elõször (ez már önmagában is egy nehéz feladat) a nõgyógyászt egy fertõzéssel. Mire a reakciója az volt: ezzel én most mit csináljak? Tizenakárhányévesen még nem volt elég nagy a szám és csak megszeppentem. De legszívesebben nyomdafestéket nem tûrõ módon reagáltam volna. Mi az, hogy mit csináljon? Õ az orvos, biztos azért kerestem fel, hogy megsarkalltassam a cipõm. Milyen orvos az ilyen? Egyszerûen felháborító. "Mit csinálj?! Gyógyíts meg b+!" És még tudnék mesélni, ottani élményekrõl :S
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! :-) Fõleg a privát e-mail-t. :-))

Külföldön is elvárják az orvosok a hálapénzt a betegektől? Aki magánrendelésre jár, az is ad hálapénzt műtét után?

Legjobb válasz: Én Németországban élek, Bayernben, de itt minden német ismerõsömnek fél órát magyaráztam, mi az a hálapénz. Most fogok szülni, és ennek apropóján kérdeztem rá. Nem értették mirõl beszélek, sosem hallottak ilyenrõl. Egyik magyar ismerõsöm akart adni a kórházban szülés után, elzavarta az orvos. Megmondták neki az ápolónõk, ha feltétlen ki akarja fejezni a háláját, akkor van persely a bejárat mellett, egy-két eurot megköszönnek, az a kávépénz és majd a nõvérek vesznek maguknak kávét. Olyan itt is van, hogy a gyógyszergyártó cégek lefizetik az orvosokat, hogy az õ gyógyszereiket írják fel, meg viszik õket utazásokra, de ha jól hallottam, pont most szigorították meg ezt a dolgot, és akár 3 év börtön is járhat érte. Magánrendelés itt úgymond nincs, minden orvos magánrendelésben van, mert a kórházakban nincsen szakrendelés, oda csak akkor mész, ha nagy a baj. A magánrendelést viszont fizeti a TB. Ott sem ad az ember pénzt. Van, hogy egy vizsgálat pénzbe kerül, akkor az orvos tájékoztat, hogy mondjuk 50 euro vagy 100, de õ szükségesnek érzi, és akkor eldöntheted, akarod-e. Arról számlát kapsz minden esetben, ha befizeted. Spanyol ismerõsöm nõvér, és õ sem hallott hálapénzrõl soha eddig. Szóval errõl a két országról tudok nyilatkozni. Illetve azt tudom, hogy Ikrán, Román ismerõseim tökéletesen tudták mi az a hálapénz..Sztem ez volt szoci maradvány.

Én Németországban élek, Bayernben, de itt minden német ismerõsömnek fél órát magyaráztam, mi az a hálapénz. Most fogok szülni, és ennek apropóján kérdeztem rá. Nem értették mirõl beszélek, sosem hallottak ilyenrõl. Egyik magyar ismerõsöm akart adni a kórházban szülés után, elzavarta az orvos. Megmondták neki az ápolónõk, ha feltétlen ki akarja fejezni a háláját, akkor van persely a bejárat mellett, egy-két eurot megköszönnek, az a kávépénz és majd a nõvérek vesznek maguknak kávét. Olyan itt is van, hogy a gyógyszergyártó cégek lefizetik az orvosokat, hogy az õ gyógyszereiket írják fel, meg viszik õket utazásokra, de ha jól hallottam, pont most szigorították meg ezt a dolgot, és akár 3 év börtön is járhat érte. Magánrendelés itt úgymond nincs, minden orvos magánrendelésben van, mert a kórházakban nincsen szakrendelés, oda csak akkor mész, ha nagy a baj. A magánrendelést viszont fizeti a TB. Ott sem ad az ember pénzt. Van, hogy egy vizsgálat pénzbe kerül, akkor az orvos tájékoztat, hogy mondjuk 50 euro vagy 100, de õ szükségesnek érzi, és akkor eldöntheted, akarod-e. Arról számlát kapsz minden esetben, ha befizeted. Spanyol ismerõsöm nõvér, és õ sem hallott hálapénzrõl soha eddig. Szóval errõl a két országról tudok nyilatkozni. Illetve azt tudom, hogy Ikrán, Román ismerõseim tökéletesen tudták mi az a hálapénz..Sztem ez volt szoci maradvány.
Én csak Olaszországról tudok nyilatkozni. Itt ne várják el, nem is ad senki fõleg mert amúgy is fizeted a tb-t, de attól még vizsgálat elõtt ki kell fizetni a vizitdijjat.
Jah, csak tegyük hozzá, hogy Németországban egy orvos több ezer eurót keres, míg itthon 100-120 ezer forintot....
én tudom, mennyit keres otthon egy orvos, de azt is tudom, hogy õk is tudják pályaválasztásnál, mi lesz a várható jövedelem. és a magyar nép és orvosok együttes hibájának tartom, hogy a fennmaradó 4-500 ezer ft-ot havonta a betegeken keresik meg. nem értem miért kell nekik adni. ha ezt mindenki abbahagyná, nem lenne gond. én otthon sem adtam soha egynek sem, és mégis mindig el lettem látva rendesen. ha otthon szülnék, akkor sem adnék.
Melyik külföld? Mert van olyan ország, ahol orvos sincs..aztán, ha nõ vagy, meg sem vizsgálnak.. Jah, hogy esetleg itt Európában? Nézz meg egy konzerv, vagy süteményes dobozt mondjuk egy áruházban.a feliratok csak a szocialista országokra korlátozódnak..na miért? mert ezek vad népek, nekik jó az, ami a civilizált nyugaton eladhatatlan. így van ez a hálapénzzel is..ezekben az országokban elvárják a hálapénzt. ...hogy miért? hát meg kellene kérdezni az ország volt, és jelenlegi vezetõit, akiket a nép választott..nekik kellene tenni ez ellen.. sajnos egyik rokonom gyereke azzal érvel az orvosi mellett, hogy ha elvégzi, és sebész lesz, halálra keresi magát a jattból..otthon látja.Jófejû gyerek, az igaz, de így szocializálódott.Na most ennek ne adj pénzt..neked annyi.
Angliában nem kell, jól keresnek az orvosok. Amikor egy angoltól megkérdeztem, hogy van-e ilyen náluk, elõször a kérdést sem értette, aztán azt mondta, hogy nehogy visszaköltözzek Magyarországra... pl. szülés is ingyen van.
Itthon is ingyen van a szülés... Bemész a kórházba, és az éppen ügyeletes orvos levezeti a szülésed. Ha vkinek nem felel meg az ügyeletes doki, akkor meg igen is fizesse meg a plusz munkát az orvosnak.
A kérdező hozzászólása: Szerintem jobb ha nincs is az embernek fogadott orvosa mert ha van és nem lelki ismeretes és nem jelenik meg épp szülésnél akkor az ügyeletes doki sem hajlandó segíteni , több ismerõsöm úgy járt , de amikor már semmi baja nem volt a páciensnek egybõl megjelent a doki hogy rendezzék az anyagiakat.Mondjuk van olyan is aki tényleg ellátja becsületesen úgy is a munkáját ahogy fizetnek de olyan is akad mint ez a példa hogy "nem ér rá"de aztán pofátlanul kéri a pénzt !!

Mit lát az orvos, a számítógépen?

Bármilyen kórházi szakrendelésre elmegyek,látja e a doki hogy két nappal azelöt milyen szakrendelésem voltam,milyen panasszal stb.?

Legjobb válasz: van egy(kettõ) rendszer(HIS és PACS). A HIS igazából a kórházi információs hálózat, de hasonló az amit az SZTK-kban használnak. oda fel kerül minden adat a betegekrõl és bármely orvos látja. ha jól tudom, akkor ez 1 kórházon/telephelyen belül mûködik. A PACS, pedig arra jó, hogy a világon bármely orvos lássa az elkészült képi dokumentumokat(egy amerikainak olcsóbb egy indiai orvossal kiértékeltetni a képeket, mintha otthon csinálná)

van egy(kettõ) rendszer(HIS és PACS). A HIS igazából a kórházi információs hálózat, de hasonló az amit az SZTK-kban használnak. oda fel kerül minden adat a betegekrõl és bármely orvos látja. ha jól tudom, akkor ez 1 kórházon/telephelyen belül mûködik. A PACS, pedig arra jó, hogy a világon bármely orvos lássa az elkészült képi dokumentumokat(egy amerikainak olcsóbb egy indiai orvossal kiértékeltetni a képeket, mintha otthon csinálná)
Hát ahová én járok, ott igen. Pl az ortopédiárólé azért küdltek góckutatásra, mert látták, hogy rengeteget járok gégészetre és folyton problémáim vannak (állítólag összefügghet a térdfájással... oO) Lényeg az, hogy látják, ja...
Utolsó, neked ez sima sztk-ban volt?
Kórházi programja válogatja. Egy jó kórházi betegnyilvántartó program megõrzi (akár 10 évre visszamenõleg is), hogy mikor milyen szakrendelésen jártál. Ezt nálunk "Vizsgálatok fája"-nak hívják. Ám az, hogy az adott szakrendelésen mit írtak le, nem mindenki olvashatja el, csak az akinek jogosultsága van. A kórházi dolgozók nagyon pontosan be vannak osztva jogosultság szempontjából, nem lehet akármit megkukkolni és a program minden mûveletet naplóz is, tehát visszakövethetõ, ki- mit-mikor nézett meg.

A kormány mégse tudja majd itthon tartani az orvosokat, a hallgatói szerződéssel? (amit főként pont az orvosok miatt dolgoztak ki)

"Illúzió az orvosok röghöz kötése a Magyar Rezidens Szövetség elnöke szerint; er?szakkal nem, csak versenyképes fizetésekkel tarthatók itthon a diplomások - nyilatkozta a Világgazdaságnak.

Legjobb válasz: Erõszakkal, röghöz kötéssel nem lehet itthon tartani, tényleg ide az kéne, hogy a fizetést emeljék meg. De ha 200 v 300 ezer lenne is a kezdõ fizetés, még akkor is nevetséges lenne itthon maradni, hiszen külföldön 1 milliótól kezdõdnek a havi bérek. Amúgy nem kell félni. Ugyan már, annyira azért nem sokan mennek el! Sokan vannak, akik "a haza minden elõtt" fajta gondolkodásúak, félnek az idegentõl, túlságosan ragaszkodnak a szüleikhez vagy nem is tudnak felsõfokon németül/angolul. Õk biztos nem vágnak bele a külföldbe. Egyébként nem az átlag ember feladata eldönteni, hogy egy orvos kimehet-e vagy sem. Az az egyén döntése. Ha akkora nagy orvoshiány lesz, akkor majd úgyis jönnek keletrõl orvosok, ettõl nem kell félni.

Erõszakkal, röghöz kötéssel nem lehet itthon tartani, tényleg ide az kéne, hogy a fizetést emeljék meg. De ha 200 v 300 ezer lenne is a kezdõ fizetés, még akkor is nevetséges lenne itthon maradni, hiszen külföldön 1 milliótól kezdõdnek a havi bérek. Amúgy nem kell félni. Ugyan már, annyira azért nem sokan mennek el! Sokan vannak, akik "a haza minden elõtt" fajta gondolkodásúak, félnek az idegentõl, túlságosan ragaszkodnak a szüleikhez vagy nem is tudnak felsõfokon németül/angolul. Õk biztos nem vágnak bele a külföldbe. Egyébként nem az átlag ember feladata eldönteni, hogy egy orvos kimehet-e vagy sem. Az az egyén döntése. Ha akkora nagy orvoshiány lesz, akkor majd úgyis jönnek keletrõl orvosok, ettõl nem kell félni.
Az orvosokat kiköll végre hajtani az országbul.
A kérdező hozzászólása: "Csak ez az orvosok miatt lett kitalálva minden diákra, és pont õk bújnak ki belõle." A többi is kimehet, csak az orvosoknak kifizetik. Azt mégse csinálhatja a kormány, hogy rájuk kényszeríti. Bár a fidesztõl ez is kitelik. "vagy nem is tudnak felsõfokon németül/angolul." AZ egyik cikkbõl kiemelt rész: "Mint mondja: már a nyelvtudás sem elengedhetetlen feltétel a külföldi munkavállaláshoz, mert az elsõ pár hónapos nyelvtanfolyamot is vállalják a fogadó országok. Pénzben pedig nem tud versenyezni egy hazai kórház. "
A kérdező hozzászólása: "Nyilván egy nulla a fizetésük a nyugatihoz képest, na de melyik szakmában nem töredéke a fizu a hollandhoz képes" Mint írtuk az arányokat tekintve. Kint egy informatikus feleannyit keres mint egy orvos. Míg itthon 3X.
Kedves kérdezõ! Én is orvos szeretnék lenni, és havi 200 ezerért nem maradnék itt. 20 éven belül 12 évet kellene itthon dolgozni. És igen, ez igaz, megvásárolhatják a fejlett országok az itteni orvosokat.
Mi az, hogy itthon tartani? Az embernek joga van ahhoz, hogy külföldön vállaljon munkát! Ha meg most azzal jön Kis Pista bácsi, hogy "az én adómból tanult", akkor nagyon is téved, mert ugyanúgy fizette mindenki az adót életében, így van joga a saját országában ingyen tanulni. Az EU-n belül amúgy is szabad munkaerõ-áramlásnak kell folynia. Ezt Magyarország nem sértheti meg.
Nincs mese , az utolsó ütõkártyáját is elvesztette a kormány. Jobb lesz ha megtanuljuk a bantu nyelvet , hamarosan szükségünk lesz rá.
Ez oké, és én mindenkinek a legjobbakat kívánom. Csak ez az orvosok miatt lett kitalálva minden diákra, és pont õk bújnak ki belõle.
Nagyon remélem, hogy nem és végre kitakarodik mindegyik.
Jó persze, mindenki tudja, hogy a legjobb megoldás minden problémára a fizetést emelni, de mibõl?! A magyar gazdaság kb a 70-es évek eleje egyensúlyoz a csõd szélén, nem kell itt elmúlt 20/8/4 évezni. Mibõl fizessünk? A) adóemelés B) ingyenes szolgáltatás megszûnése. Amúgy a hálapénzbõl úgy élnek az orvosok mint Marci Hevesen, nem kell õket se sajnálni. Nyilván egy nulla a fizetésük a nyugatihoz képest, na de melyik szakmában nem töredéke a fizu a hollandhoz képest (hasra ütésbõl mondtam hollandot).
Én nekem nincs okom irigyelni, mert nem idén felvételizek. Akkor meggyek el amikor akarok. Ez csak egy reakció.
A kérdező hozzászólása: "Na jó de te is tudod mi a kifizetik és a kifizetem között a különbség." Már megint a szokásos irigység. Menj orvosnak és érted is fizetnek.
Nem az én gondom, hogy nincs orvos az országban! Én el akarok menni és kész! Nem az én bajom. Majd az ország megoldja. És nem vagyok rabszolga, hogy itt tarthasson!
"A többi is kimehet, csak az orvosoknak kifizetik. " Na jó de te is tudod mi a kifizetik és a kifizetem között a különbség.
"ugyanúgy fizette mindenki az adót" Azért 18 évesen végez az érettségivel az ritkán fizet rendszeresen adót, meg az egyetemi évek alatt is. 20 év alatt kell ledolgozni a képzése kétszeresét. Kimegy megkeresi magát, és röhögve ki tudja fizetni.
A kérdező hozzászólása: "Én is orvos szeretnék lenni, és havi 200 ezerért nem maradnék itt. " Papp Magor is megmondta, hogy ennyi az amiért a kezdõ orvos maradna. Persze ez nettó. Pár éves tapasztalattal ezt meg kell növelni 300-ra. ÉS ez is egy durva adat tavalyról: "Az idei év elsõ három hónapjában már kétezer orvos és szakdolgozó hagyta ott a munkáját, közülük sokan külföldre mentek dolgozni az alacsony magyarországi fizetések miatt, " http://www.168ora.hu/itthon/ketezer-orvos-es-apolo-mondott-f..
A kérdező hozzászólása: http://nol.hu/belfold/20110530-orvoshiany_a_migracio_miatt http://tv2.hu/naplo/video/nagy-a-baj-orvosok-nelkul-marad-az..
A kérdező hozzászólása: "De ha 200 v 300 ezer lenne is a kezdõ fizetés, még akkor is nevetséges lenne itthon maradni, hiszen külföldön 1 milliótól kezdõdnek a havi bérek. " Ezzel már megelégednének. Õk is megmondták, hogy nem akarnak nyugati fizetéseket, de azért egy orvos ne kapjon már annyit mint egy utcaseprõ. "Amúgy nem kell félni. Ugyan már, annyira azért nem sokan mennek el! " 2 éve annyian mentek el mint amennyien végezetek. Azóta ez a különbség csak nõ. ÉS azt se felejtsük el, hogy egyre több orvos éri el a nyugdíjat. "20 év alatt kell ledolgozni a képzése kétszeresét. " Orvosk esetében 12-14 évet kellene itthon tölteni. "Kimegy megkeresi magát, és röhögve ki tudja fizetni." Mint azt a cikk is írja (és még régebbi cikkeben is volt), ha ezt bevezetik az orvosoknak nem kell fizetni. Mivel nyugaton is óriási hiány van orvosokból, a kórházak kifizetik a magyar államnak. Sõt van olyan ország aki nem is képez orvost, mert õk a olyan fizetést adnak, hogy rengeteg külföldi megy hozzájuk.
Orvosi kell csak
Csak Orvosi kell. :-)) Megijedtél ?
Pár ezerért megvizsgál a háziorvos és ad alkalmasságit újabb 10 évre. '97-ben lejárt a jogsid és csak most fogod megújítani? Az kemény.

Mennyit illik ilyenkor adni az orvosnak a kórházban? Bp.

Legjobb válasz: Milyenkor? Saját orvos vagy ügyeletes? Mûtét elõtt, után vagy kontrollon?

Milyenkor? Saját orvos vagy ügyeletes? Mûtét elõtt, után vagy kontrollon?
A kérdező hozzászólása: Mûtétkor, a saját orvos által felkért helyettesnek. És a nõvéreknek? Elõtte kell vagy a eljövetelkor? Köszönöm
Én is elvetéltem, mûtét lett a vége...senkinek nem adtam egy fillért sem, a fogadott orvosomnak sem.
Nekem missed ab volt, az orvosomat a 3 hetes kontrollon megkérdeztem tartozom-e valamivel, de azt mondta nem. Nekem így volt a legegyszerûbb, hogy rákérdeztem. Szülés elõtt is megmondta, hogy 80-at kér, gondoltam ez a legtisztább. Nem csalódtam benne, hogy ezért nem kért semmit.

Napi egy bögre zöld tea távol tartja az orvost a háztól?

...vagy ez valami más közmondás?

Legjobb válasz: Ez egy közmondás csak nem így van. :) Napi egy alma, az orvost távol tartja.

Ez egy közmondás csak nem így van. :) Napi egy alma, az orvost távol tartja.
pontosan. En angolul ismerem (ugy rimel is): An apple a day keeps the doctor away.
Rímel az magyarul is.
Amennyiben egy nagyon csinos, szexi aszisztens fõzi neki a rendelõjében, a környéketekre sem fog menni! :) Amúgy nem hinném.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!