Találatok a következő kifejezésre: Az orvosom írt fel, a (305 db)

Gyerekek részére, az orvos írja fel a H1-N1 védőoltást, vagy recept nélkül lehet kérni?

Legjobb válasz: A gyerekorvosnál kaptuk,nem kellett kiváltani.Oda mentünk és megkapták.

A gyerekorvosnál kaptuk, nem kellett kiváltani.Oda mentünk és megkapták.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, a gyors választ.

Tisztelt Doktor Úr! Két hete kezdtem el szedni először fogamzásgátló tablettát, amit az orvosom írt fel. A tájékoztatóban leírtak szerint szedem, a menstruációm kezdete óta és még mindig menstruálok. Ezelőtt ilyen sose volt velem az utóbbi időben. Szóval

Tisztelt Doktor Úr! Két hete kezdtem el szedni először fogamzásgátló tablettát, amit az orvosom írt fel. A tájékoztatóban leírtak szerint szedem, a menstruációm kezdete óta és még mindig menstruálok. Ezelőtt ilyen sose volt velem az utóbbi időben. Szóval két hete folyamatosan menstruálok hol jobban, hol kevésbé és ilyenkor a pms panaszai is jelentkeznek nálam. Attól félek, hogy mikor letellik a 3 hét és 7 napos szünetet kell tartani a tabletta szedése között még mindig meg lesz a menstruációm, pedig csak akkor kéne megjönnie. Tanácstalan vagyok, hogy miért lehet ez, vagy ennyire felkavarta volna a hormonrendszeret? Menjek el az orvosomhoz vagy várjam meg hátha elmúlik a következő hét folyamán és minden helyreáll? Válaszát előre is köszönöm! F.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A tablettaszedés első hónapjaiban ilyen jellegű panasz még előfordulhat. Mivel a PMS panaszai is felléptek, kiegészítő kezelésre mindenképpen javaslom a Premenes tabletta szedését. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A tablettaszedés első hónapjaiban ilyen jellegű panasz még előfordulhat. Mivel a PMS panaszai is felléptek, kiegészítő kezelésre mindenképpen javaslom a Premenes tabletta szedését. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán
hát egy fél évig szerintem biztos...addig meg aztán pláne, amíg vissza nem kell menned az orvoshoz! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!:) Csak az a baj, hogy nem mondta meg konkrétan mikor menjek vissza, csak felírt egy adagot és azt mondta majd folyamatosan írja. Én viszont nem szeretnék havonta több ezer forintért visszajárni hozzá maszekba gyógyszert feliratni, mivel a háziorvosom is fel tudja ingyen... Így viszont nem tudom mennyi idõ múlva menjek el újból hormont nézetni.
Akkor ezt a kérdést -hogy mikor menj el megint hormont nézetni-beszéld meg elõször a házidokiddal! Õ tudni fogja.

A spirált az orvos írja fel, vagy recept nélkül is kapható?

Legjobb válasz: Második vagyok. De azért mert recept nélkül esetleg lehet venni, az nem jelenti azt, hogy te használhatod is. Az orvos javasolja. Nem úgy van, hogy viszel egy spirált és az orvos felteszi. Ki is kell elõtte vizsgálni téged.

Második vagyok. De azért mert recept nélkül esetleg lehet venni, az nem jelenti azt, hogy te használhatod is. Az orvos javasolja. Nem úgy van, hogy viszel egy spirált és az orvos felteszi. Ki is kell elõtte vizsgálni téged.
És szerinted magadnak fel tudod rakni?
Nem tök mindegy? Úgyis az orvosnak kell felrakni.
szerinted? :D
A kérdező hozzászólása: nem vagyok ennyire amatõr, csak olvastam olyan spirálról, amit recept nélkül is lehet kapni... a véleményekre lennék kíváncsi... elõre is köszi
A kérdező hozzászólása: ok, értem én. az elõzetes vizsgálat megvolt, de nem kérdeztem meg mikor írja fel. Megjött a rákszûrés eredmény is, minden ok, csak azért akadékoskodok , hogy a köv. vizsgálattal egyben felrakatnám az orvossal /ha be lehetne szerezni/ szóval eszembe sem jutott, hogy nem orvos teszi fel. Köszönöm a válaszokat!
hát... felrakod magadnak? mert ezt csak orvos tudja megcsinálni, ergó a kezedbe adott spirállal nem sokra mész. tudod te egyáltalán mi az a spirál?

Hogy hivják azt a gyógyszertári krémet fogfájásra amit az orvos ir fel?

Legjobb válasz: ha a rázósra gondolsz az az anestetica. nekünk ezt írja fel és be is vált. csak nem lehet 3 -nál többször bekenni a fogát.

ha a rázósra gondolsz az az anestetica. nekünk ezt írja fel és be is vált. csak nem lehet 3 -nál többször bekenni a fogát.

Az orvosom, irt fel VITAGYN C hűvelykrémet, ha elfogyott újra megismételhetem? Valami javúlást, vettem észre desokat járok pisilni, arra pedig javasoltát a tőzegáfonya, kapszulát már antibiutikumot, nem akarok szedni mert nem használt?

Legjobb válasz: Menj vissza az orvoshoz és vele beszéld meg, ne kúrálgasd magad ezzel-azzal, mert fennáll a veszélye annak, hogypanaszaid krónikussá válnak

Menj vissza az orvoshoz és vele beszéld meg, ne kúrálgasd magad ezzel-azzal, mert fennáll a veszélye annak, hogypanaszaid krónikussá válnak

Az orvosom írt fel nekem gyógyszereket az arcüreg-gyulladásomra, de nem tudom hogy fogamzásgátló mellett használhatom-e ezeket a gyógyszereket. A betegtájékoztatóban külön ki lenne emelve?

Berodual N inhalációs aeroszolt és Lekoklar XL filmtablettát írt fel. Mit gondoltok? Tudtátok segíteni ebben a kérdésben nekem?

Legjobb válasz: Szted ha az orvos és a gyógyszerész sem tud megegyezni, majd pont egy GYK-s, laikus istentudjahonnanszalasztott ember fog helyes választ adni? Hát bocs, de ez olyan dolog, amivel nem kellene kockáztatni. És per pill az arcüreggyulladásod fontosabb, mint a fogamzásgátló. Szóval szedd be szépen, és használjatok kiegészítõ védekezést, hogy ne legyen baj.

Szted ha az orvos és a gyógyszerész sem tud megegyezni, majd pont egy GYK-s, laikus istentudjahonnanszalasztott ember fog helyes választ adni? Hát bocs, de ez olyan dolog, amivel nem kellene kockáztatni. És per pill az arcüreggyulladásod fontosabb, mint a fogamzásgátló. Szóval szedd be szépen, és használjatok kiegészítõ védekezést, hogy ne legyen baj.
Szedd elõ a fogamzásgátló tájékoztatóját meg a gyógyszerét és olvasd el. A fogamzásgátló tájékoztatóján le van írva mely anyagok csökkentik a hatását, a gyógyszerén meg rajta kell lennie hogy milyen anyagokat tartalmaz, illetve az is rajta szokott lenni, hogy milyen gyógyszerek hatását befolyásolhatja. Hasonlítsd össze.
Nem poénból mondják, hogy kérdezze meg kezelõorvosát, gyógyszerészét...
A kérdező hozzászólása: Megkérdeztem a kezelõorvost is, a gyógyszerészt is, de ellentéteset mondtak. Épp azért tettem fel. Az elsõ válaszolónak köszönöm szépen! :) De még várok válaszokat :)

2 ujjnyira nyitva van a méhszáj és az orvos irt fel nekem canesten g kupot még elötte mielött kinyilt volna a méhszáj. Berakjam-e a hüvelykupot? Árt a babának?

Legjobb válasz: Elvileg a Canesten helyi hatású,tehát nem lenne semi gond, de én inkább azt ajállom errõl mégiscsak az orvosod kérdezd meg, Te is jobban megnyugszol.

Elvileg a Canesten helyi hatású, tehát nem lenne semi gond, de én inkább azt ajállom errõl mégiscsak az orvosod kérdezd meg, Te is jobban megnyugszol.
Nem írtad, hogy hány hetes vagy.Ha már 2 újjnyira nyitva van a méhszáj, e´s még nem vagy a 9 hónapban(a vége´n) az elég baj.Mindenképpen besze´lj az orvosoddal. 39hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: 39 hetes vagyok
milyen dudor volt?esetleg képet tudsz mutatni?hol csípett meg?mit nem bírsz? fáj?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!