Találatok a következő kifejezésre: Az orvosom írt (616 db)

A spirált az orvos írja fel, vagy recept nélkül is kapható?

Legjobb válasz: Második vagyok. De azért mert recept nélkül esetleg lehet venni, az nem jelenti azt, hogy te használhatod is. Az orvos javasolja. Nem úgy van, hogy viszel egy spirált és az orvos felteszi. Ki is kell elõtte vizsgálni téged.

Második vagyok. De azért mert recept nélkül esetleg lehet venni, az nem jelenti azt, hogy te használhatod is. Az orvos javasolja. Nem úgy van, hogy viszel egy spirált és az orvos felteszi. Ki is kell elõtte vizsgálni téged.
És szerinted magadnak fel tudod rakni?
Nem tök mindegy? Úgyis az orvosnak kell felrakni.
szerinted? :D
A kérdező hozzászólása: nem vagyok ennyire amatõr, csak olvastam olyan spirálról, amit recept nélkül is lehet kapni... a véleményekre lennék kíváncsi... elõre is köszi
A kérdező hozzászólása: ok, értem én. az elõzetes vizsgálat megvolt, de nem kérdeztem meg mikor írja fel. Megjött a rákszûrés eredmény is, minden ok, csak azért akadékoskodok , hogy a köv. vizsgálattal egyben felrakatnám az orvossal /ha be lehetne szerezni/ szóval eszembe sem jutott, hogy nem orvos teszi fel. Köszönöm a válaszokat!
hát... felrakod magadnak? mert ezt csak orvos tudja megcsinálni, ergó a kezedbe adott spirállal nem sokra mész. tudod te egyáltalán mi az a spirál?

Fogamzásgátló tablettát szeretnénk kipróbálni! De hallottam h ilyenektől elhizik az ember! Tudnátok nekem mondani kis hormontartalmú tabletta nevet esetleg olyat ami vény nélkül kapható? Nagyon szükséges h az orvos irja fel?

Tablettát szeretnék szedni csak félek h elhizok tőle!

Legjobb válasz: Nõgyógyász írja fel és nem véletlenül. Normális esetben megvizsgál, megnézi mik a kockázatok és az alapján ír ki valamit. Sõt, egy tabletta sem ugyanúgy hat mindenkire. Amit én szedek attól én híztam, van, akire semmi hatással nem volt, de olyat is tudok, aki épphogy fogyott.

Nõgyógyász írja fel és nem véletlenül. Normális esetben megvizsgál, megnézi mik a kockázatok és az alapján ír ki valamit. Sõt, egy tabletta sem ugyanúgy hat mindenkire. Amit én szedek attól én híztam, van, akire semmi hatással nem volt, de olyat is tudok, aki épphogy fogyott.
Azt, hogy milyen tabletta kell, az orvos mondja meg neked. Remélhetõleg normális, és elõtte kér vérvételt, mert lehet, nem is szedhetsz egyáltalán. Az a legkisebb gondod legyen, hogy elhízol tõle, a meddõség nagyobb kockázat, meg még rengeteg van... Én a helyedben nem szednék, de biztos jó okod van rá, amiért szeretnéd kipróbálni.
Azt, hogy a tabletta okozna meddõséget, senki nem tudja bebizonyítani, hiszen honnan lehetne tudni, hogy a nõ nem volt ELEVE meddõ?! Nekem viszont meggátolta a meddõséget, helyrehozta a hormonháztartásomat (nem volt tüszõrpedésem, szedtem pár évig tablettát (amíg nem volt tervben gyerek), utána meg 3x estem teherbe. Nem mondom, hogy egyik pillanatról a másikra, de azok, akik velem egyszerre próbálkoztak, pont ugyanannyi, vagy még több idõ alatt estek teherbe, pedig nem szedtek tablettát!). Vény nélkül kapható hormonális fogamzásgátló nincs. A mellékhatások egyénenként változóak lehetnek, én pl. fogytam a fogamzásgátló mellett, nem is keveset!
Vény nélküli fogamzásgátlóról még nem hallottam, szerintem csak doki írhatja fel. Õ ismeri a legjobban ezeket a készítményeket, õ tudja, hogy melyik az, amelyik alacsony hormontartalmú, rákérdezel és ennyi, nem kell ettõl félni! Bemész, megvizsgál egy gumikesztyûben, esetleg kis hurkapálcát felhelyez (nem mélyre), aminek a végén vatta van, ezt úgy hívják, hogy kenetet vesz, amit elküld vizsgálatra. Amennyiben bármilyen fertõzésed van, akkor kiértesítenek, különben nem kapsz errõl visszajelzést utána, ha egészséges vagy. Egyáltalán nem fáj! Még csak kellemetlennek se mondanám. Tényleg nem kell ettõl félni. Az én orvosom nagyon kedves, mindig viccelõdik, jó humorú ember. Esetleg kérd ki valamelyik nõismerõsöd, barátnõd, netán anyukád véleményét, hogy melyik dokihoz érdemes menni. 23/L
A kérdező hozzászólása: uhh azt még nem is hallottam h meddõséget is okozhat :O köszi! Hát meg van rá az okom mert eddig csak gumival és hüvelykuppal védekeztünk de a gumiban nem igazán bizok a hüvelykup meg kifolyik :/
Ez vitatott kérdés, hogy meddõséget okoz-e. Olyanról hallottam, hogy aki sok évig szedett megszakítás nélkül tablettát, az nehezen esett utána teherbe, mert nem ürül ki egyik napról a másikra a tabletta a szervezetbõl, ahogy abbahagyja a szedést. Érdemes kikérni a nõgyógyász véleményét.
A kérdező hozzászólása: hát én nem hallottam még ilyet h meddõséget okozna..de szerintem kifogom próbálni..hallottam már olyat h vény nélkül is lehet kapni de akkor inkább elmegyek dokihoz!
hát egy fél évig szerintem biztos...addig meg aztán pláne, amíg vissza nem kell menned az orvoshoz! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!:) Csak az a baj, hogy nem mondta meg konkrétan mikor menjek vissza, csak felírt egy adagot és azt mondta majd folyamatosan írja. Én viszont nem szeretnék havonta több ezer forintért visszajárni hozzá maszekba gyógyszert feliratni, mivel a háziorvosom is fel tudja ingyen... Így viszont nem tudom mennyi idõ múlva menjek el újból hormont nézetni.
Akkor ezt a kérdést -hogy mikor menj el megint hormont nézetni-beszéld meg elõször a házidokiddal! Õ tudni fogja.

Az orvosom írt fel nekem gyógyszereket az arcüreg-gyulladásomra, de nem tudom hogy fogamzásgátló mellett használhatom-e ezeket a gyógyszereket. A betegtájékoztatóban külön ki lenne emelve?

Berodual N inhalációs aeroszolt és Lekoklar XL filmtablettát írt fel. Mit gondoltok? Tudtátok segíteni ebben a kérdésben nekem?

Legjobb válasz: Szted ha az orvos és a gyógyszerész sem tud megegyezni, majd pont egy GYK-s, laikus istentudjahonnanszalasztott ember fog helyes választ adni? Hát bocs, de ez olyan dolog, amivel nem kellene kockáztatni. És per pill az arcüreggyulladásod fontosabb, mint a fogamzásgátló. Szóval szedd be szépen, és használjatok kiegészítõ védekezést, hogy ne legyen baj.

Szted ha az orvos és a gyógyszerész sem tud megegyezni, majd pont egy GYK-s, laikus istentudjahonnanszalasztott ember fog helyes választ adni? Hát bocs, de ez olyan dolog, amivel nem kellene kockáztatni. És per pill az arcüreggyulladásod fontosabb, mint a fogamzásgátló. Szóval szedd be szépen, és használjatok kiegészítõ védekezést, hogy ne legyen baj.
Szedd elõ a fogamzásgátló tájékoztatóját meg a gyógyszerét és olvasd el. A fogamzásgátló tájékoztatóján le van írva mely anyagok csökkentik a hatását, a gyógyszerén meg rajta kell lennie hogy milyen anyagokat tartalmaz, illetve az is rajta szokott lenni, hogy milyen gyógyszerek hatását befolyásolhatja. Hasonlítsd össze.
Nem poénból mondják, hogy kérdezze meg kezelõorvosát, gyógyszerészét...
A kérdező hozzászólása: Megkérdeztem a kezelõorvost is, a gyógyszerészt is, de ellentéteset mondtak. Épp azért tettem fel. Az elsõ válaszolónak köszönöm szépen! :) De még várok válaszokat :)

Az orvosom, irt fel VITAGYN C hűvelykrémet, ha elfogyott újra megismételhetem? Valami javúlást, vettem észre desokat járok pisilni, arra pedig javasoltát a tőzegáfonya, kapszulát már antibiutikumot, nem akarok szedni mert nem használt?

Legjobb válasz: Menj vissza az orvoshoz és vele beszéld meg, ne kúrálgasd magad ezzel-azzal, mert fennáll a veszélye annak, hogypanaszaid krónikussá válnak

Menj vissza az orvoshoz és vele beszéld meg, ne kúrálgasd magad ezzel-azzal, mert fennáll a veszélye annak, hogypanaszaid krónikussá válnak

1hónapos 1hetes a kisfiam és 150ml tápszert iszik a 110helyett amit az orvos írt elő! és 1, 5óránként éhes! Mitől van ez? Nem laktató neki a tápszer? Pedig nagyon sűrű! Azért írta neki az orvos mert mindig kijött sugárba belőle

Legjobb válasz: Õszintén szólva a 110ml-t is soknak tartom, fõleg másfél óránként. De mondjuk ez attól is függ, hogy a gyerkõc hány kilóval született. Ezen kívül 3 ill 6 hetesen szokott lenni egy bizonyos növekedési ugrás, amikor többet akar enni a baba, de ezzel a tempóval szerintem hamar el fog hízni. Tápszerrel nagyon könnyû túletetni a gyerkõcöt, próbáltad már eseteleg, hogy nem adsz neki ennyit? Nagyon hisztis ilyenkor? Inni szoktál adni neki külön (vizet?), mert lehet az is hogy amikor jelez, csak szomjas...ha akor is tápszert kap akkor ehez a mennyiséghez szokik hozzá, és ennyit is fog egy idõ után követelni.

Õszintén szólva a 110ml-t is soknak tartom, fõleg másfél óránként. De mondjuk ez attól is függ, hogy a gyerkõc hány kilóval született. Ezen kívül 3 ill 6 hetesen szokott lenni egy bizonyos növekedési ugrás, amikor többet akar enni a baba, de ezzel a tempóval szerintem hamar el fog hízni. Tápszerrel nagyon könnyû túletetni a gyerkõcöt, próbáltad már eseteleg, hogy nem adsz neki ennyit? Nagyon hisztis ilyenkor? Inni szoktál adni neki külön (vizet?), mert lehet az is hogy amikor jelez, csak szomjas...ha akor is tápszert kap akkor ehez a mennyiséghez szokik hozzá, és ennyit is fog egy idõ után követelni.
A picibabák még könnyen összetévesztik a jólakkottság és az éhség érzetét. Az én kincsem 10 hetes és most emeltem az adagját 130-ra, most közel 5 kiló és napi 6-7x eszik. A babák visszabukják a fölösleges tápszert, lehet nem véletlen jön belõle sugárban! Én is azt tudnám javasolni, hogy etesd pl 3 óránként és csak 110-et adj. Köztes idõben pedig elég a tea vagy a sima víz, amit éppen megiszik. Tényleg könnyen felfújhatod, az sem jó. Most amúgy menni a súlya? Abból kiszámolhatod az egyszeri adagját. Ha pl 4 kiló, akkor 4x150=600 a napi adag, ezt elosztod az étkezések számával, pl 7, így megkapod a neki megfelelõ mennyiséget, ami így pl 86. Bár ettõl el lehet térni, kaphat többet is 86-nál, de a 150 sok! Fõleg ha nem 7x, hanem többször eszik!

Többen írtátok, hogy toxoplazma vizsgálatra mentek. Ezt az orvos írja elő? Vagy ez miért van? Soha nem hallottam róla.

Legjobb válasz: Engem a kezelõorvosom küldött annak idején vizsgálatra, 12. hét körül. Azóta is járok, mert pozitiv lett 2 értékem (átestem már ilyenen, és most is van fertõzés). Semmi gond nincs, gyógyszeresen tudják kezelni (Rovamicyn).Pont ma mondta az ultrahangon a dokim, hogy semmi ezzel összefüggõ rendellenesség nincs. Az ellenõrzõ vizsgálatokra is a doki adott papírt. üdv, jó babavárást:) 34 hetes babós

Engem a kezelõorvosom küldött annak idején vizsgálatra, 12. hét körül. Azóta is járok, mert pozitiv lett 2 értékem (átestem már ilyenen, és most is van fertõzés). Semmi gond nincs, gyógyszeresen tudják kezelni (Rovamicyn).Pont ma mondta az ultrahangon a dokim, hogy semmi ezzel összefüggõ rendellenesség nincs. Az ellenõrzõ vizsgálatokra is a doki adott papírt. üdv, jó babavárást:) 34 hetes babós
neked kell beutalót kérni a nõgyógyásztól vagy a háziorvostól. ha terhesség alatt átesel azen a fertõzésen, az súlyosan károsítja a magzatot. macskákkal, nyers hússal való érintkezéstõl lehet kapni, vagy mostalan zöldségtõl, gyümölcstõl. nyers hússal való érintkezéskor (sütés-fõzés) húzz gumikesztyût, jól mosd meg a zöldséget, gyüm.-öt. lehetõleg ne fogdoss macskát.
ha beírod az itteni keresõbe vagy a google-be, hogy toxopazma, csomó infót megtudhatsz!
A védõnõ küld el erre a vizsgálatra. Beutalót ír vérvételre, majd -többek között- a toxoplazmát is megvizsgálják.
én is említettem a védõnõnek, és a háziorvos küldött el, vércukor vizsgálattal és AFP-vel együtt. Bármelyikül el küldhet, csak mond van cicád. Nekem 4 éve van, együtt alszunk, annyi, h most a párom almozza :D

2 ujjnyira nyitva van a méhszáj és az orvos irt fel nekem canesten g kupot még elötte mielött kinyilt volna a méhszáj. Berakjam-e a hüvelykupot? Árt a babának?

Legjobb válasz: Elvileg a Canesten helyi hatású,tehát nem lenne semi gond, de én inkább azt ajállom errõl mégiscsak az orvosod kérdezd meg, Te is jobban megnyugszol.

Elvileg a Canesten helyi hatású, tehát nem lenne semi gond, de én inkább azt ajállom errõl mégiscsak az orvosod kérdezd meg, Te is jobban megnyugszol.
Nem írtad, hogy hány hetes vagy.Ha már 2 újjnyira nyitva van a méhszáj, e´s még nem vagy a 9 hónapban(a vége´n) az elég baj.Mindenképpen besze´lj az orvosoddal. 39hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: 39 hetes vagyok

Hogy hivják azt a gyógyszertári krémet fogfájásra amit az orvos ir fel?

Legjobb válasz: ha a rázósra gondolsz az az anestetica. nekünk ezt írja fel és be is vált. csak nem lehet 3 -nál többször bekenni a fogát.

ha a rázósra gondolsz az az anestetica. nekünk ezt írja fel és be is vált. csak nem lehet 3 -nál többször bekenni a fogát.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!