Találatok a következő kifejezésre: Az orvosom 10 (132 db)

Kimaradt a menstruációm, az orvos 10 mm-es felritkulást látott, de a tesztek negatívak. Lehetek így terhes?

Fogamzásgátsó gyógyszer váltását követően a következő hónapban kimaradt a mensim. A kimaradás utáni héten rögtön orvoshoz mentem. 10mm-es felritkulást látott, és 3 hét múlva kell visszamennem. Kétszer volt barna folyásom, ezért egy héttel később újra orvoshoz fordultam, de még a hüvelyi ultrahanggal sem tudott semmi biztosat mondani. A kimaradás óta 3 hét telt el, minden héten tesztet csináltam, és mindegyik negatív lett. Több állapotos vagy kisgyerekes ismerősömtől is azt hallottam, hogy az első hónapokban hozzám hasonlóan tünetmentesek voltak, én mégis aggódom, hiszen nagyon vágyom a kisbabára. Másfél hét múlva lesz az újabb hüvelyi ultrahangom. Szerintetek ezek alapján lehetek terhes?

Legjobb válasz: A 10 mm-es felritkukás kevés terhességhez!!!

A 10 mm-es felritkukás kevés terhességhez!!!
A kérdező hozzászólása: Még akkor is, ha nagyon az elején vagyok? Akkor miért küldd újabb vizsgálatra?
3hét kimaradt menstruációnál már látni kellene a babát is, a 10 mm kevés, sajnálom :( Tudom, milyen rossz ez, mi 4 évet vártunk a babára Nekem sem volt semmi tünetem, de a baba határozottan látszódott már, és a teszt is erõs pozitív lett. Talán a következõn megnézi, van-e ciszta, vagy más elváltozás. Azért nagyon szorítok!
Ha nagyon az elején vagy, akkor is 20-40 miliméternek kellene lennie, s még akkor sem biztos hogy baba, de a 10mm az nagyon kevés!!!

Az orvosomnak 10 nap múlva lesz a születésnapja 59 éves lesz. Szerintetek mit vegyek neki mit lehet egy orvosnak venni? Meg úgy egyáltalán mit lehet egy 59 éves férfinak venni ajándékba?

Legjobb válasz: Nem kell nagyon nagy dolgot venni.Én egy doboz csokit például jó kis holland csokit vennék és egy szép bögrét amin például a neve van.

Nem kell nagyon nagy dolgot venni.Én egy doboz csokit például jó kis holland csokit vennék és egy szép bögrét amin például a neve van.
A kérdező hozzászólása: a bögre eszembe se jutott...jó ötlet köszönöm az ötletet :)

Szerintetek aktus után 10 nappal kimutatható terhesség? Tegnap voltam uh-n de nem ez okból csak be voltam jelentkezve cytologiára, De nem mondta az orvos, h terhes lennék. Nem is láthatta volna? Azt láthatja, a menszeszem nem sokára lesz?

Legjobb válasz: Az orvos még nem láthatott semmit, kb. 5 hetes terhességtõl lehet látni a petezsákot. Amúgy 10 nappal aktus után még teszttel sem mutatható ki, vagy csak ritkán, mivel nem biztos, hogyha teherbe is estél, pont aznap. Lehet, hogy csak 2 nappal utána volt peteérésed, és akkor még csak 8 napja történt a fogantatás.

Az orvos még nem láthatott semmit, kb. 5 hetes terhességtõl lehet látni a petezsákot. Amúgy 10 nappal aktus után még teszttel sem mutatható ki, vagy csak ritkán, mivel nem biztos, hogyha teherbe is estél, pont aznap. Lehet, hogy csak 2 nappal utána volt peteérésed, és akkor még csak 8 napja történt a fogantatás.
A teszt mindig elõbb mutatja, mint hogy az orvos látja. második gyerekemmel a 9. napon émelyegtem, 10. napon erõs + volt. És ez biztos, mert akkor az az egy aktus volt csak a környéken...

Az orvosok, miért nem alkalmazzák a császárt, ha a nő már 8-10 12 vagy esetleg 20 vagy 30 órája vajúdik?

Ha énnekem több lenne a vajúdásom, mint 10 óra én nem vállalnék több gyereket és azt tapasztaltam, hogy sok nő van így evvel... Egyik ismerősöm is 30 óra után hozta végre világra a gyermekét, és azt mondta szép jó a terhesség a gyerek stb, de neki még egy ilyen szülés nem kell. Lehet egyáltalán kérni a dokit, hogyha 8. vagy a 10. óra után se jön ki a gyerek akkor császározzák az embert?

Legjobb válasz: Nahát én 9 óra után kértem a dokit vegye ki :D Nah nem ilyen egyszerû volt :) Túl hordtam, meg bele kakilt a vízbe és az utolsó órát szörnyûnek éltem meg! Normál szülésre készültem, de akkor már mondtam hogy mindegy! Doki vitt is mûteni :) Ezért is írtam hogy nem mindegy hogy fizetõs e az orvos! A császár pedig egyáltalán nem fájt utána :) 3. nap már ugyanúgy lépcsõztem meg felültem mint elõtte, doki mondta is hogy ezt se gondolta rólam...! De én császárral 10-et is szülnék (csak legyen aki eltartja :D )

A gáz ott van, hogy sajna annyira el lettek kapatva a dokik, hogy pénz nélkül szó szerint le se sz*rnak, de ezt is az emberek szúrták el, hogy ekkora divat ebben az országban - és csak ebben, külföldön ismeretlen ez a "jelenség", hogy egy tb alapon rendelõ dokinak - magyarul közpénzen - még neked külön pénzt kell adnod, hogy vállalja a szülésedet, ez egyébiránt törvénybe is ütközik, mert "maszek" melónak számít, illegális jövedelemnek, de akkora birka a magyar, hogy mindennel el lehet hitetni, már bocsánat, hogy ez a dolgok rendje!Pedig nem igaz!!Nekem volt fogadott orvosom az elsõ babámnál, a szülésem napján be se jött, a nõvérek hívták föl az ügyeletrõl, hogy mi van vele, akkor nyökögött vmit, hogy nem ér rá.Persze, mert nem adtunk neki elõleget.Ügyeletesnél szültem, és ugyanúgy 10 órát kísérleteztek rajtam, mire végre betoltak a mûtõbe, mert mekóniumos volt a magzatvizem, a babám majdnem MEGHALT!!Úgy lehetne õket perelni, ahogy vannak, csak egyrészt pénzünk nincs rá, másrészt pedig örülünk, hogy egyáltalán épp bõrrel megúsztuk ( baba és én ).Egyébiránt azért nem császároznak, csak ha indokolt az eset, mert van erre vonatkozó jogszabály, ami szintén pénzközpontú, ezért rendezik ezt másként a fizetõs dokik, mert õk ilyenkor szépen aláhamisítják az összes olyan idõpontot, szülés körülményeit, adatokat stb., ami megállja a helyét jogszabályilag, hogy miért is császároztak meg egy alig egy órája vajúdó anyát, csakmert fizetett.Kár, hogy ezzel nincsenek tisztában az emberek, hogy hogy is mûködnek ezek a dolgok....
Nahát én 9 óra után kértem a dokit vegye ki :D Nah nem ilyen egyszerû volt :) Túl hordtam, meg bele kakilt a vízbe és az utolsó órát szörnyûnek éltem meg! Normál szülésre készültem, de akkor már mondtam hogy mindegy! Doki vitt is mûteni :) Ezért is írtam hogy nem mindegy hogy fizetõs e az orvos! A császár pedig egyáltalán nem fájt utána :) 3. nap már ugyanúgy lépcsõztem meg felültem mint elõtte, doki mondta is hogy ezt se gondolta rólam...! De én császárral 10-et is szülnék (csak legyen aki eltartja :D )
Nem beszelve arrol, h mondjuk 20 ora szenvedes utan meg meg is csazaroznak csak a fajdalom miatt. Utana meg szenvedek a csaszar miatt.
Kedves kérdezõ, nem tudom, tudtad-e, hogy a császár utáni komplikáció háromszorosan a hüvelyi szülés után fellépõ komplikációnak? Az anyai halálozás is háromszoros....
Nyilván mert a császár mûtét, komplikációkkal. Pusztán azért, hogy hamarabb vége legyen a vajúdásnak, elég nagy butaság lenne mûteni. Másrészrõl az orvos nem demográfus. Neki nem az a dolga, hogy rávegye a nõket arra, hogy minél többet szüljenek, hanem hogy az aktuális szülést levezesse, hogy a gyermek és az anya is életben maradjon, hogy egészséges gyermek szülessen. Szerintem épp elég nagy feladat ez nekik :)
Ez most komoly kerdes? Csak a fajdalom miatt csaszar? Ilyen alapon minden 2. no csaszarral szulne. Nekem egy ismerosom sincs aki emiatt nem akart tobb gyereket. Max a 2., 3. nal kert epiduralis erzestelenitot.
Mert ez az élet rendje hogy a szülés fájdalmas és szenvedéssel jár! Csak azért nem fog egy doki se megcsászározni mert szenvedsz!
én is úgy tudom, 12 óra után lehet kérni. egyszer 10 órán keresztül megállás nélküli menstruációs fájdalmaim voltak, de olyan brutál erõsek hogy nem tudtam szinte megmozdulni sem. a fájások között meg azért van szünet. én arra alapozok, ha azt túléltem gyógyszer nélkül (nem volt otthon és nem volt erõm elmenni a messzi gyógyszertárba) akkor a vajúdást is. mindenki túléli, akkor csak el lehet viselni :) az eda meg ezért van. én a császártól sokkal jobban félek.
En ugy tudom hogy lehet kerni 12 ora utan.Plusz azert valljuk be hogy egy mondjuk 10-12 ora vajudas nem jelent 10-12 ora ko kemeny fajdalmat.Lehet, hogy az elso 5 -8 ora nem is veszes.Azert ne gondoljuk hogy a nagyon kemeny fajasok ilyen hosszan tartanak.Meg azt is valljuk be hogy a legtobb no az elso iciri-piciri fajastol meti a vajudast es meg sok ora telik el a.kemeny fajasokig.Ami nem tagadom nagyon kimerito.De azert durva lenne ha 10-20 ora kemeny vajudas lenne az altalanos dolog.Minden szult baratnom fuggetlenul attol meddig tartott a tenyleges szulese kb. 2-3 orara tettek azt az idoszakot ami nagyon kemeny volt a vajudas-szules alatt.A tobbi idoben elviselheto volt a fajdalom.Ja es mi szulo nok hajlamosak vagyunk -nem mindenki termeszetesen-kisse eltulozni ezt a vajudas-szules dolgot(huuu ki szenvedett tovabb...).
Minden attól függ hogy saját dokid van e vagy olyan akihez ügyeletbe beestél....!
utolsónak: Gratulálok! légy is nagyon büszke! Sok sikert kívánok a következõ szülésedhez! Több ilyen nyitott gondolkodású, vidám várandós kéne! üdv egy kismama
Persze, hogy kifárasztja. Én pl úgy mentem szülni, hogy elõtte csak 2 órát aludtam, mert éjjel folyt el a magzatvíz. Elfáradtam, de amit kibújt a lányom, minden fáradtságom elszállt. Te mennyit vajúdtál?
A kérdező hozzászólása: Azért valljuk be, hogyha a válaszadók feküdnének a szülõszobán már 14 rosszabb esetben 30 órája (olyat is hallottam, hogy 40 ÓRÁT vajúdott a nõ) mire kijött a gyerek. Oké, hogy pár napba beletelik mire egy császárból felépül, gyógyulgat a páciens, de szerintem a 40 óra is mondható már pár napnak... 12 óra még durva esetben elmegy, de azért a 14-15 és társai is kifáraszthatják rendesen egy nõ szervezetét, szerintem.
8-10 óra nem sok! Ennyi az átlagos vajúdási idõ elsõ babánál.Persze vannak szerencsésebbek... Én 12 órát vajúdtam (plusz 45 perc kitolás), ebbõl oxitocinnal 5öt. Nagyon fájt, de bármikor végigszenvedném még egyszer! Ja és senki nem vetette fel, hogy legyen császár, hiszen nem volt komplikáció
12 órát vajúdtam, a végén már perces fájásaim voltak, de nem jött a baba. MOndtam a fogadott dokinkak, nem érdekel, császározzon meg, tovább már nem bírom. Monda várjunk még fél órát. Na ezt játszottuk még 2 órán át, utánna hozott be még 2 másik dokit, akik megpróbálták kinyomni belõlem a gyereket, nem jött, és akkor megbeszélték hogy császár. Az olyan megkönnyebülés volt nekem , hogy láttam a fájdalmak végét, csak úgy érzem, feleslegesen szenvedtem , mert mennyire egyszerûbb lett volna egybõl a császár!!!
Több, mint dupla. A WHO szerint sehol a világon nem indokolt a 14% fölötti császárarány, nálunk bõven 30% fölött van. :-(
Amíg az eltelt idõ alatt mindenki jól van, hagyni kell hogy természetes úton tudjon megszületni a gyermek (ami a természet rendje, nem véletlenül) Magyarosrszágon rengetegteget császároznak, a WHO ajánlásának a duplája, nem tudom miben különbözik az anyák egészségügyi állapota más országokéhoz képest, vagyis miért indokolt ennyivel több császsár...
Egyébiránt olvastam a válaszokat, szerintem senki nem olvasta el normálisan a kérdést, mivel a kérdezõ itt az idõ problematikáját vetette fel, nem pedig a szülési fájdalmat..
Nálunk 10-12 óra után megkérdezik, biztos nem kell e epiduráll, mert inkább adnának mintsem kimerültség miatt csãszár legyen a vége. csak erõsen indokolt esetben császároznak még a farfekvésnél sem jellemzõ. Sajnos otthon nagyon sokszor elõfordul...plusz még divat is. Nemhiszem hogy a magyar nõk ennyire "természetellenesek" lennének...vagy ennyi helyen ne lehetne az epidurállal segíteni a szülést. Elsõ babánál meg a 10-12 óra is normális....a szülésznõk úgytartják az az átlag

A 10 hetes babám 5-6 naponta kakil. Van ezzel még így valaki? Pocakját szoktam maszázni, hogy segítsek neki egy picit, de nem is "panaszkodik" a picim jó kedvű, jól alszik stb.. Az orvos azt mondja minden rendben, vannak ilyen babák.

Legjobb válasz: Ha normális állagú a széklete,nem erõlködik,nem sírós miatta és fõleg ha anyatejes ne csinálj semmit.A kamilla pedig allergizálhat is és ok nélkül nem kell hasmenést csinálni neki+nem hiszem,hogy egy 10 hetes babának kell a finomított répacukor.Az orvosod szerint is ok minden!

Ha normális állagú a széklete, nem erõlködik, nem sírós miatta és fõleg ha anyatejes ne csinálj semmit.A kamilla pedig allergizálhat is és ok nélkül nem kell hasmenést csinálni neki+nem hiszem, hogy egy 10 hetes babának kell a finomított répacukor.Az orvosod szerint is ok minden!
Ha anyatejes akkor ne csinálj semit ez természetes .Ha nagyon zavar egyél meg egy pár mandarint vagy kivit. Nekûnk segitett.
Így van, ha anyatejes, a szervezete jól hasznosítja a tejet. Nem kell vele semmit csinálni.Fõleg, ha õt nem zavarja. esetleg te ehetsz néhány szem aszalt szilvát vagy szilvalekvárt. Átjutva a tejbe ez segíthet. Bár ha õ így jól érzi magát, én ezt se csinálnám. Amíg csak anyatejes volt az én kislányom, addig õ is csak 4-5 naponta rakta tele a pelust. De akkor bõven bepótolta a kimaradt napokat is:) )) Most 6 és fél hónapos és lassan kóstolgatja a gyümölcsöket is, így már kicsit gyakrabban van tele a pelus.
Probáld meg a kamillateát. Használ hasfájásra is és lazítja a székletet. Kifejezetten cukrosan adva meghajtja a Babát. Jó egészséget és boldog babázást kívánok!!
Anyatejes 9 hetes kisfiamnak is volt ilyen gondja, csak õt meg is viselte hogy 3 napig nem kakilt.A laktoherb szoptatós tea nagyon bejött, napi 1 litert ittam és igy minden nap volt széklete 2-3-szor.Most csökkentettem, már csak egy pohárral iszok és igy is van széklete, de ha abbahagyom akkor megint nem tud produkálni:DPróbáld ki a tejedet is növeli és a babának sem kell külön adni semmit.Sok sikert!

Hová jelentkezzek kivizsgálásokra 4 vetélés után? Egy hete volt mised ab.10 hetesen. 35 multam, még nincs gyermekünk, és az orvosom csak annyit mond, hogy 10 hét múlva próbálkozhatunk ismét.

Legjobb válasz: Sajnálom ami történt. Keresni kellene valakit aki az alkati vetélések ügyében az átlagnál jobban otthon van, de a lakhely ismerete nélkül nem nagyon lehet konkrét orvost ajánlani. Ez az oldal egy picit másról szól, de többszörös vetélés ügyben is van néhány érintett. http://www.angyalokszulei.hu/

Sajnálom ami történt. Keresni kellene valakit aki az alkati vetélések ügyében az átlagnál jobban otthon van, de a lakhely ismerete nélkül nem nagyon lehet konkrét orvost ajánlani. Ez az oldal egy picit másról szól, de többszörös vetélés ügyben is van néhány érintett. http://www.angyalokszulei.hu/
Szia! Feltétlenül javaslom a hozzátok legközelebbi Kaáli Intézetet. Lehet, hogy egy egyszerû gyógyszeres kezelést kapsz, s a következõ babád már megmarad, lehet, hogy komolyabb beavatkozásra lesz szükség, a doki megmondja. Sajnálom, ami történt. Ne várj tovább! Igaz, hogy ez fizetõs, de "megéri" elmenni.
Én a Budai Meddõségi Centrumot ajánlanám. Ingyenes, alaposak és segítenek. Félre ne értsd, nem azért ingyenes, mert a csórók, lepukkantak járnak oda, hanem mert az a doki, aki alapította, erre tette fel az életét. Novemberben kerültem oda, most lesz az inszem. Teljes hjormonvizsgálattal követik a ciklust is és majdan a terhességet is.
Szia !Mindenkèppen orvost kell vàltanod! 4 vetèlès utàn csak ennyit mondani egy orvosnak nagyon szànalmas dolog ès szakmai felkèszületlensègre utal. Szerintem is pròbàlj meg egy Meddôsègi központot ès genetikai vizsgàlat sem àrtana.
Én a 2. válaszoló vagyok. Azért ajánlottam Kaálit, mert nem derült ki, hogy Bp-i vagy-e. Természetesen a Budai Meddõségi Központ is nagyon jó! Sajnos, hasonló cipõben járok, én Debrecenben lakom. Ha mégis Kaáliba tudsz menni, minél hamarabb egyeztess idõpontot velük, mert van úgy, hogy több hónapot kell várni, mire fogadni tud a doki. Mielõbbi gyermekáldást, mindent jót!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszaitokat. Bp-i vagyok és megpróbálom a budai meddõségi centrumot. Sok sikert Mindnyájatoknak!

Azt mondta az orvos, nem vagyok terhes! Mi erről a véleményetek? 10 napja késett a menszim, erre ma reggel megjött...

Tegnapelött voltam dokinál mondta hogy csak egy cisztám van , elkülddött vérvételre HCG.7,6 volt.Beszéltem vele telefonon mondta hogy menjek be mert egy kicsit magasabb a hcg.Azt mondta lehet hogy méhen kívüli vagyok egy ultrahangot megér.voltam nála azt mondta hogy majd menjek vissza ha elmúlt.Szinte hülyének nézett hogy minek mentem oda.Meg se vizsgált!Azt mondta nem vagyok terhes!Mi err?l a véleményetek?

Legjobb válasz: Az, hogy válts orvost. A nem terhesek HCG szintje 5 alatt van. Valószínûleg kémiai terhességed - vagy ne adj isten valóban méhen kívüli terhességed lehetett. Ezt pedig szerintem felelõtlenség egy orvosnak elbagatellizálni. Nézesd meg magad egy másik orvossal minél hamarabb!

Az, hogy válts orvost. A nem terhesek HCG szintje 5 alatt van. Valószínûleg kémiai terhességed - vagy ne adj isten valóban méhen kívüli terhességed lehetett. Ezt pedig szerintem felelõtlenség egy orvosnak elbagatellizálni. Nézesd meg magad egy másik orvossal minél hamarabb!
A kérdező hozzászólása: Nagyon gyenge vérzésem van.
Az, hogy nem vagy terhes. Terhes voltál egyértelmû, mert a HCG-d mutatja. Megjött, elvetéltél. Megnézett UH-on a vetélés in toto (komplett) volt, a méh üres nem kell mûszeresen befejezni. örülj neki. korrekt orvos, mert visszahívott, hogy megnéz mensi után. Ami egyébként felesleges, de láthatod ebbõl, hogy lelkiismeretes.
elõzõ vagyok sajnálom a babát
A kérdező hozzászólása: Amikor tegnapelött megnézett ultrahangon azt mondta nem lát méhen belüli terhességet csak egy cisztát.Több tesztem is + lett.Azért küldött hcgre hogy nem vagyok e méhenkivüli.Nem tudom milyen vetélésrõl írsz hogy megnézett uh-al és üres a petezsák mert nekem ilyet egy szóval sem említett.Csak azt hogy cisztám van.Ma meg szinte hülyének nézett hogy minek mentem, ha megjött, holott õ mondta!

17 hetes terhes vagyok naponta töbször görcsöl a hasam 10-15 percig tart. Pisilés közben néha annyira begörcsöl, hogy majdnem elsírom magam. Jövőhéten kell mennem uh-ra. Bemenjek az orvoshoz és szóljak neki erről? Nincs fogadott orvosom.

Vérzés nem volt. A lepény a mellső falon tapadt meg. Lehet, hogy valami gond van?

Legjobb válasz: Szerintem menj be a kórházba, csak hogy megnyugodj! Lehet a front miatt is, de azért lásson orvos, max. volt egy felesleges utad! Írj majd, hogy mi volt!

Szerintem menj be a kórházba, csak hogy megnyugodj! Lehet a front miatt is, de azért lásson orvos, max. volt egy felesleges utad! Írj majd, hogy mi volt!
Menj be az ügyeletre és mond el a problémád. Ha van otthon magnéziumod azt is bevehetsz, attól biztosan el fog múlni. De ettõl még erõsen ajánlom, hogy menj be az orvoshoz.
Kerdezõ, hogy vagy? Voltál dokinál?

27 hetes vagyok. Most derült ki, hogy terhességi cukorbetegsém van. (10, 7 volt a 120perces, az éhgyomri normális). Ha mindent úgy csinálok ahogy az orvosok mondják, akkor még születhet egészséges babám, vagy emiatt károsodott?

Olyan szörny?ségeket olvastam a terhességi cukorbetegségr?l, hogy milyen károsodásokat okozhat a babánál!Félek.Esetleg volt valaki így és egészséges babája lett?!

Legjobb válasz: Nyugalom, semmi baj. Inkább ne olvass össze mindenfélét! :P Az egyik ismerõsömnek is volt, igaz, veszélyeztetett terhességre vették, otthon kellett maradnia, de ennyi volt. Be kellett tartania az orvos által elõírt diétát, még csak nem is hízott (túlsúlyos), és most már egy csodaszép és tökéletesen egészséges kislány anyukája. Ha betartod az orvosi elõírásokat akkor biztos nem lesz gond. Boldog babavárást!

Nyugalom, semmi baj. Inkább ne olvass össze mindenfélét! :P Az egyik ismerõsömnek is volt, igaz, veszélyeztetett terhességre vették, otthon kellett maradnia, de ennyi volt. Be kellett tartania az orvos által elõírt diétát, még csak nem is hízott (túlsúlyos), és most már egy csodaszép és tökéletesen egészséges kislány anyukája. Ha betartod az orvosi elõírásokat akkor biztos nem lesz gond. Boldog babavárást!
Szia! Nyugi a terhelése cukor vizsgálat extrém mennyiségû cukorral "teszteli" a szervezetedet, nem lesz a babának semmi baja, normális esetben 1 hét alatt eszel annyi cukrot mint a vizsgálaton! Rengetegen küzdenek ezzel a problémával terhesen és ha utánaolvasol, diétával kezelhetõ, gyógyszeres kezelés sem szükséges hozzá! Tehát nem károsítja a babát!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!