Találatok a következő kifejezésre: Az orvosom, eddig nagyon (15 db)

Az orvosom, akiben eddig nagyon megbíztam, most derült ki, hogy milyen súlyos bakikat követett el. Hogy bízzak benne ezután? Keressek másik orvost?

Félid?s kismama vagyok, és nagyon tanácstalan.

Legjobb válasz: Az elõzõ válaszolónak: Kívánom, hogy ne legyen semmilyen komplikáció, és tényleg ne szorulj orvosi segítségre. A kérdezõnek: Ha megingott a bizalmad az orvosba válts nyugodtan. Ha bp-i vagy akkor ajánlom az István kórházat. Szuper volt ott szülni, és az orvosom is kiváló. Sok szerencsét, gratila a babához.

Az elõzõ válaszolónak: Kívánom, hogy ne legyen semmilyen komplikáció, és tényleg ne szorulj orvosi segítségre. A kérdezõnek: Ha megingott a bizalmad az orvosba válts nyugodtan. Ha bp-i vagy akkor ajánlom az István kórházat. Szuper volt ott szülni, és az orvosom is kiváló. Sok szerencsét, gratila a babához.
Nem tudom, milyen bakik lehettek, de csak a kismamák szóbeszédére azért óvatosan hagyatkozz. Akinek kellemetlen élményei voltak, csípõsebb a nyelve... a szakmai bakikért pedig felelõsségre fogják vonni. Ha nem ragaszkodsz hozzá emberileg, félidõben még nyugodtan válthatsz szerintem, sõt, tanácsolom is, hiszen ez bizalmi kérdés és nem tudnád késõbb megbocsájtani magadnak, ha az orvos miatt nem úgy történik valami, ahogy szeretted volna... Sok sikert!
Az a baj, hogy minden kismama az orvosától remél megváltást. Te fogsz szülni, Te csinálod végig a 9 hónapot. Egyedül is pont ilyen lenne. Egy jó szülésznõt kifogsz és õ maga is elég lenne. Engem nem érdekel ki jön be mikor szülök, csak arra figyeltem hol szeretnék, hogy megkapjam ami az én elképzelésem. Hagyjanak a férjemmel békén, nem kell gyógyszer és semmi más. Ha jön a baba, valaki segítesen ennyi. Ha kicsit bátrabb lennék, a fa alatt szülnék. Üdv, egy 32 hetes kismama
Én a második válaszolónak azt mondanám, hogy én is az Istvánban szültem és amilyen helyzet uralkodik ott azFELHÁBORÍTÓ!!!!!! Koszos, a nõvérek viselkedése felháborító, kivéve 1-2. A kérdezõnek, meg azt üzenem még most váltson orvost, ha már nem bízik a mostaniban. Vagy egyszerûen a kétségeit beszélje meg az orvosával!!!!!

Mostanában nagyon rendszertelen a menstruációm. Az orvos azt mondta lehet hormonzavar. Ettől még teherbe eshetek? (8 hónapja poróbálkozunk de eddig semmi. ) nagyon félek nehogy meddő legyek!

Legjobb válasz: Szia! Ettõl még szerintem teherbe lehet esni, csak nem tudod, hogy mikor, mert így a peteérést sem tudod nyomon követni, az lehet bármikor, de ha folyamatosan együtt vagytok ez nem gond, csak lehet hogy hosszab idõ. Kolléganõmnek szintén rendszertelen volt a menstruációja és mégis terhes lett rögtön az elsõ próbálkozásra. Az egyik ismerõsömnek pedig már teljesen elmaradt a menstruációja 45 volt, azt hitte nem lehet gond, mégis terhes maradt, a terhesség után pedig helyreállt a mestruációja. Milyen érdekes látod, nekem rendszeres a menstruációm, van peteérésem és 6 hónapja próbálkozunk.Úgyhogy lehetsz terhes, de azért jobb ha helyreállítja a ciklusod az orvos.

Szia! Ettõl még szerintem teherbe lehet esni, csak nem tudod, hogy mikor, mert így a peteérést sem tudod nyomon követni, az lehet bármikor, de ha folyamatosan együtt vagytok ez nem gond, csak lehet hogy hosszab idõ. Kolléganõmnek szintén rendszertelen volt a menstruációja és mégis terhes lett rögtön az elsõ próbálkozásra. Az egyik ismerõsömnek pedig már teljesen elmaradt a menstruációja 45 volt, azt hitte nem lehet gond, mégis terhes maradt, a terhesség után pedig helyreállt a mestruációja. Milyen érdekes látod, nekem rendszeres a menstruációm, van peteérésem és 6 hónapja próbálkozunk.Úgyhogy lehetsz terhes, de azért jobb ha helyreállítja a ciklusod az orvos.

18 hetes terhes vagyok, eddig nem szedtem vitamint. Az orvosom nem javasolta sőt ő nem is ajánlja. Eszem zöldséget, gyümlcsöt meg amit megkívánok. De nagyon félek attól hogy valami baja lesz a babámnak mert nem szedek vitamint. Már késő szednem?

Legjobb válasz: Szerintem már késõ! A vitaminoknak igazán az elsõ 3 hónapban van nagy jelentõsége, amikor a genetikai fejlõdés tart, és ez a 18. hét környékén be is fejezõdik. Azért akkor van az utolsó genetikai uh. De ne izgulj, a dokid biztosan nyomon követi a babád fejlõdését, és szólt volna, ha látna vmilyen problémát.

Szerintem már késõ! A vitaminoknak igazán az elsõ 3 hónapban van nagy jelentõsége, amikor a genetikai fejlõdés tart, és ez a 18. hét környékén be is fejezõdik. Azért akkor van az utolsó genetikai uh. De ne izgulj, a dokid biztosan nyomon követi a babád fejlõdését, és szólt volna, ha látna vmilyen problémát.
Szia, az en dokim se javasolta a vitamint, csak az elso 3 honapban, mert en alig tudtam valamit enni, allandoan hanytam. De meg a vitamin is kijott belolem, ugyhogy abbahagytam a szedeset. Azota javult a helyzet, es probalok en is minnel tobb zoldseget es gyumolcsot enni. Szerintem nem lesz egyaltalan baja a babadnak. A mi szuleink idejeben nem is nagyon voltak vitaminkeszitmenyek, megis egeszsegesek lettunk :) .
A vitaminok közül igazán a folsav a nagyon fontos, és azért kell ezt szedni, mert nagyon kevés étel tartalmaz folsavat, és abból pedig nagyon sokat kellene megenni, hogy megfelelõ mennyiségben legyen a szervezetben a terhesség idején.
A folsav a gerinc és idegrendszeri fejlõdési rendellenességeket csökkenti, ezért fontos. A többi vitamin és ásványi anyag meg azért, hogy a kismamának ne alakuljanak ki hiánybetegségei, mert a baba elvonja a szervezetbõl, ami neki kell és amennyi mennyiségben rendelkezésére áll. A 18. héten már fölösleges elkezdeni szedni bármit is, de ha eddig tudtál rendesen enni mindenfélét, akkor elvileg minden t megkapott a babád. Sok orvos ellenzi a vitaminok szedését, a legtöbb viszont már az elsõ kezeléskor javasolja valamelyiket. A régi idõkben azért jobb volt a helyzet, mert bár dolgoztak terhesen is kemény fizikai munkát a nõk és fõleg disznó húson éltek nem volt ennyi adalékanyag a kajában és nem volt ennyire nyafka a szervezetük sem, mint a mai embereké.
Maltofert szedj (vas és folsav van benne) és C vitamint a könyebb felszívódáshoz. A vasra, folsavra nagy szükség van szoptatás alatt is, úgyhogy én szedem, ameddig szükséges. Terhesvitaminnak már tényleg nincs jelentõsége, azt az elsõ trimeszterben kellett volna nyomatni.
Ha ugy etkeztel, hogy volt benne eleg zoldseg, gyumolcs, akkor nem lesz semmi gond. Nekem is azt mondta az orvosom, hogy aki valtozatosan etkezik, annak eleg az elejen a folsav bevitelt biztositani, majd a vasat. A terhesvitaminra szerinte csak akkor van szukseg, ha valaki nagyon sovany, vagy nem eszik normalis fott kajat.

Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék tanácsot kérni, mert az orvosom most 1 hónapig nem elérhető! Engem viszont most nagyon idegesít, hogy a menstruációm 3 hete nem múlik el. Eddig nem volt ilyen gondom, 48 éves vagyok, ez már lehet a változó kor tünete? Gondolo

Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék tanácsot kérni, mert az orvosom most 1 hónapig nem elérhető! Engem viszont most nagyon idegesít, hogy a menstruációm 3 hete nem múlik el. Eddig nem volt ilyen gondom, 48 éves vagyok, ez már lehet a változó kor tünete? Gondolom el kell mennem orvoshoz, de addig tehetek valamit? A Premens tabletta az én esetemben is alkalmazható, vagy esetleg valami más? Előre is nagyon köszönöm a válaszát!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Igen, mindenképpen javaslok egy nőgyógyászati vizsgálatot. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Igen, mindenképpen javaslok egy nőgyógyászati vizsgálatot. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék tanácsot kérni, mert az orvosom most 1 hónapig nem elérhető! Engem viszont most nagyon idegesít, hogy a menstruációm 3 hete nem múlik el. Eddig nem volt ilyen gondom, 48 éves vagyok, ez már lehet a változó kor tünete? Gondolo

Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék tanácsot kérni, mert az orvosom most 1 hónapig nem elérhető! Engem viszont most nagyon idegesít, hogy a menstruációm 3 hete nem múlik el. Eddig nem volt ilyen gondom, 48 éves vagyok, ez már lehet a változó kor tünete? Gondolom el kell mennem orvoshoz, de addig tehetek valamit? A Premens tabletta az én esetemben is alkalmazható, vagy esetleg valami más? Előre is nagyon köszönöm a válaszát!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Igen, mindenképpen javaslok egy nőgyógyászati vizsgálatot. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Igen, mindenképpen javaslok egy nőgyógyászati vizsgálatot. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán
A kérdező hozzászólása: Most mostam vagy 5 percen át tusfürdõvel, vízzel, és még mindig érzem..
Mi lenne, ha nem itt, hanem egy orvosnál tennéd fel a kérdésedet? Vagy inkább megvárod, míg leesik a pocsöd? Teperj el orvoshoz, de kvrvagyorsan.
Lehet - akár - az antibiotikumnak is köze hozzá. Én a helyedben sürgõsen megkeresném a dokit!
Szerintem az nem a péniszed hanem a vizeleted.Legalábbis nekem a vizeletem volt büdös az antibiotikumtol.
Baba vagy Gabi
Nekünk a Jhonson nagyon szárította a bõrét, azért próbáltam ki mert elfogyott a gyógyszertári, de holnap megyek is felíratni, annál jobb és olcsóbb NINCS!!!!!!
Nálunk is a Gabi Édes Álom vált be:)
6 hetes a babám, egy hete váltottunk Babé-ra, a patikai nem jött be, és most ráadásul isteni babaillat is van mindenhol!
Gabi Esti fürdetõ
5 hónapos a lányom, kb 1 hónapja használunk Gabi Édes álom fürdetõt, Gabi sampont és Gabi testápolót. A J&j-tól kipattogott. Én használtam voln atovább a gyógyszertárit, de elfogyott, gyorsan vettem Gabit, mert tesóm ezt ajánlotta, és mostmár nem váltok vissza a gyógyszertárira.
BioBio baby, igaz nem olcsó (200ml 2500ft) de csak természetes anyag van benne, jó illatú. Amit itt ajánlottak az anyukák sajnos tele vannak tartósítószerrel, paraffin az alapjuk, és mesterséges illatanyagokat tartalmaznak. Ami még nem annyira rossz az a babylove márka, de annak nincs olyan fini illata. Illetve ami még szuper az a logona és a weleda márka termékei.
Eucerin. Nagyon finom az illata és szuperjól hidratál, csak sajnos nem olcsó.
A kérdező hozzászólása: Az utolso ketto erdekelne hogy hol lehet megvenni.
Biobio baby-t és weledát brendonban is tudsz venni, plusz bioboltokban, logonát eddig csak internetes webáruházakban tudtam venni, de eddig én annak találtam a legfincsibbnek az illatát. Álom illat.
A kérdező hozzászólása: En szerettem a gyogyszertarit, es feltem is mast kiprobalni.Csak kicsit maceras volt, hogy forro vizbe kellett feloldani.Gondolom mar 5honapos korra edzettebb a babam bore.Amugy nem kell valtani!
Nekünk is eddig a legjobban a Gabi Édes Álom vált be:) Tényleg nagyon jó az illata:)
Mért kell váltani?? Hogy végre mégjobban baba illata legyen és ne ragacsos patikaszaga. Nagyon hamar elmúlik a babaillat.És ezeket a termékeket a babáknak gyártják.Nem is értem miért kell a patikai??
Johnson&johnson imádom mindegyiket. nálunk a korházban is azzal fürdették õket mert rákérdeztünk mitõl voltak ibolya illatúak.és még a Gabi amit szerettem.
Igazából babafüggõ, a Johnson's sokak szerint szárít. Nekünk jó volt, de szeretem a Neogranormon-t is, a Baba pedig nagy kedvenc, igazi "baba" illata van az Édes Álom fürdetõjének.
Én 1 hónapos kora óta nem használom a gyógyszertári fürdetõt. Johnsonnal és Nivea lágy fürdetõvel fürdünk.
Babe fürdetõ. Nagyon szeretem, gyönyörû és nagyon jó illatú tõle a bõre. Olyan igazi babaillatú :)
Mi nivea "2 az 1 ben" baba fürdetõt és sampont használjuk. Nekünk nagyon bevált!
Miért kell váltani az orvos által felírt fürdetõt? Az én fiam 4 hós, nekünk is kell akkor váltani hamarosan? Meddig lehet használni az orvosi félét? Bocsi a közbe kérdésért, de nem tudom! :)
Nem muszáj váltani, fõleg ha még érzékeny is a bõre. Engem óva intettek a Johnsons-tól, de mivel nagyon kedvezõ az ára, mégis kipróbáltam, és a baba bõre is szereti, nagyon szép és jó az illata. Gabi, Nivea, Neogranormon is szuper, csak többe kerül.
Én kb 2hónapos kora óta nem használom a gyógyszertári fürdetõt, gyûlöltem!!! Nekünk a Gabi - Édes Álom fürdetõ vált be, nagyon jó illata van! :-)
20:42-es vagyok, bocsi, nem Baba, hanem Gabi Édes Álom fürdetõt akartam írni. :)
Eucerint gyógyszertárban. Nekünk a piros kupakos van, szívbõl ajánlom. A mi babánk sajnos ekcémás is, de amióta ezt használjuk, megszûntek a vörös, száraz foltjai is, és a babaillatról sem kell lemondanunk :) Mindez kb 2800 forint... :(

Mitől lett ilyen nagy a babám? Valami baj van vele? 27+1 hetes kismama vagyok, eddig minden uh-on normálisak voltak a méretek, most viszont megugrott és 2 héttel idősebbnek mondja az orvos.

A cukorterheléses eredményem jó. 1295g volt most a bescsült súlya és azt mondta az orvos, ha így folytatja, akkor 4 kg feletti lesz. Eddig kb 6 kg-ot híztam, tehát még ett?l sem lehet. Akkor mi a baj?

Legjobb válasz: Ezekkel a becsült súlyokkal nem kell foglalkozni. Nekem a szülés napján 2600-2700g körülinek tippelték ehhez képest 5 óra múlva megszületett 3160g-al.

Ezekkel a becsült súlyokkal nem kell foglalkozni. Nekem a szülés napján 2600-2700g körülinek tippelték ehhez képest 5 óra múlva megszületett 3160g-al.
Az uh.-ra nem lehet adni.Nekem szülés elõtt 2 nappal csináltak uh.-ot ott azt mondták 3225g.2 nap múlva 3007grammal született.
Ne izgulj! Nekem 60dkg-al és 45 dkg-al mérték el a babáimat! :o Nem sokat kell adni ezekre a mérésekre. Elég ha ici-picit arrébb teszi a doki a kurzort a méréskor! Egy szintén 27 hetes kismama :)
A mi babank 28 hetesen 1472g volt. Igen az uh-szerint 2 hettel nagyobb de ez nem gond. Lehet, hogy majd lemarad vagy egy picit nagyobb baba lesz.
Immunerosites pl. es gyogynovenyekkel probald meg kiegesziteni a kezelesedet, s igy elfog mulni. Ez lehet a hugyholyagnak a tunete is pl.
Nem lehet hogy azért nem tudsz megszabadulni a gombától mert a párod mindig visszafertõz?
A kérdező hozzászólása: A párom is használja a krémet. Nekem még irt fel a doki flucovim gyogyszert de nem mondta hogy a párom is kell szedje.
Ha csíp a krém most menj vissza adokihoz!

Mi az a PCO? Eddig még nem nagyon foglalkoztak velem az orvosok..

Én februárban már nem szedtem a tabit, azóta van hogy kimarad egy hónapot a mensim, egyszer-kétszer megjött egy hónapon belül.

Legjobb válasz: Policisztás ováriumot jelent,ha valakinek Pco betegsége van,az azt jelenti,hogy apró ciszták vannak a petefészken,ami a meg nem repedt tüszõktõl alakulhat ki,ill.azt mondják,hogy öröklött betegség is lehet. Nehezíti a teherbeesést,de nem kizárt, most már gyógyszerrel jól tudják kezelni

Policisztás ováriumot jelent, ha valakinek Pco betegsége van, az azt jelenti, hogy apró ciszták vannak a petefészken, ami a meg nem repedt tüszõktõl alakulhat ki, ill.azt mondják, hogy öröklött betegség is lehet. Nehezíti a teherbeesést, de nem kizárt, most már gyógyszerrel jól tudják kezelni
Szia! Reméljük, hogy PCO-s vagy! Én az voltam. Nekem akár fél évig is volt, hogy nem jött meg. Olyan sohasem, hogy többször is egy hónapban, vagy hogy pontosan. Egyéb tünetek a zsíros haj és arc, a túlzott szőrnövekedés, a gyengült kismedence miatt a gyakori gyulladás - ilyesmi - legalábbis nálam. Nálad ez valószínüleg inkább a hormonrendszer felborulása lehet a tabi miatt, ami valami miatt nem rendeződött magától. De tutira egy hüvelyi ultrahang vizsgálat megmondja! Ha nem PCO, egy vértisztító kúrát (pl.: csalánteát) és barátcserje kapszulát tudnék "javasolni". Ez segít az alapállapot visszaállításában. (szerintem egy hormonális gyógyszerezés előtt mindenképp ki kéne próbálni) Ha PCO akkor meg azt ajánlom, hogy ne higgy annak a dokinak, aki riogat!! MINDIG VAN MEGOLDÁS!!! Sok sikert! Írjál majd mi volt!
JAJ BOCSÁNAT!! Reméljük, hogy NEM!!!! PCOS vagy!!! BOCSÁNAT!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi. Amúgy most meg megjött, de hihetetlen görcsökkel egy napig.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!