Találatok a következő kifejezésre: Az orvosom, eddig (115 db)

Ikreink vannak de az orvosok eddig nem tudták megmondani h egypetéjüek v kétpetéjüek. Milyen vizsgálat kell hozzá?

6 hónaposak kívülről egyenlőre egyformának tűnnek.

Legjobb válasz: nem igazán szokták ezt vizsgálni, általában szüléskor nézik ugye, de akkor se mindig derül ki

nem igazán szokták ezt vizsgálni, általában szüléskor nézik ugye, de akkor se mindig derül ki
Tudtommal elég egy ultrahangos vizsgálat, ahol megállapítható eleve a nemük (ez még ugyan nem teszi egyértelmûvé a helyzetet), de a kétpetéjûek megtapadhatnak egymástól távolabb, külön magzatburokkal és méhlepénnyel rendelkeznek, amit azért már a 12. heti genetikain látni illenék. Nem vagyok orvos, csak figyeltem biológia órán. ;) 25 hkm
Angol orvosok? Mert akkor elhiszem. :D
A kérdező hozzászólása: Te nem lennél kiváncsi ?
A kérdező hozzászólása: Szeretném tudni h teljesen egyformák lesznek e. Igen kíváncsiság.
A kérdező hozzászólása: Szülészorvosom is meg a nõgyógyász is megmondta h csak késõbb derül ki. Ultrahangon egy méhlepény de két bubiban voltak :-)
Nem látsz rajtuk semmilyen eltérést? Anyajegy, lábujj formája, a hajnál a forgók, orrlyuk nagysága, fogak elhelyezekdése, ha már van, semmit? Mert akkor valószínûleg egypetéjûek.
13-as vagyok. Dehogynem lennék kíváncsi. Úgy értettem a kérdést, hogy ez csak kíváncsiság, vagy van valami jelentõsége is ennek, mondjuk egészségügyi szempontból. Egyébként attól, hogy ugyanúgy néznek ki lehetnek 2 petéjûek. Egy ismerõsömnek 2 petéjû iker lányai vannak és én nem nagyon lehetett õket megkülönböztetni. Annyi, hogy ahogy nagyobbak lettek az egyiknek egyenes, a másiknak göndör haja lett, de az arcuk teljesen egyforma.
A kérdező hozzászólása: Attól h az arcuk egyforma lehetnek kétpetéjüek. De egyenlõre nekik majdnem mindenük egyforma még a vérképük is.
Bocs az off-ért, de hagy kérdezzem már meg, hogy ezt miért kell tudni? Csak szeretnétek tudni, vagy van valami jelentõsége? Nagyon kíváncsi lettem, ahogy olvastam ezt az érdekes kérdést.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nekem sajnos elég drágák a vizsgálatok. A lány-fiú testvérpárnál egyértelmû h kétpetéjû. Ha látszik különbség a két csemete között az is egyértelmû. Nálunk nem egyértelmû h egyenlõre csak a fülbevaló alapján tudjuk megkülönböztetni meg néha mintha látnánk különbséget de ez se biztos...
csináltatsz egy dns vizsgálatot és megtudod, mást nem tehetsz.
Nekem is ikreim vannak és azért ennyire nem egyértelmû mint ahogy itt leírják egyesek. A dokim azt mondta 1 méhlepény volt, de majd idõvel kiderül és nem a dokim a hülye, mert 18 heti genetikai Uh Debrecenben voltam és ott is azt mondták 1 méhlepény van és egynemûek, az meg hogy 1 vagy 2 petéjûek majd kiderül ha megszülettek. Errõl a 100 forintos vizsgálatról én is olvastam valahol.
nem kötekedni akartam és igazad is van, csak mivel a kérdezõ babái már 6 hónaposak, ezért "védtem meg", hogy ennél bonyolultabb kicsit, vagyis van bonyolultabb helyzet is, nyilván náluk errõl lehet szó ha nem tudja most se :)
Kedves 2.! Csak azért mertem ezt állítani, mert a nõvéremnek pl. most születtek a két petéjû ikrei (egy kisfiú, egy kislány), és mikor õ utána kérdezett konkrétan a 12. heti genetikai uh-n, ugyanezt mondta neki a szonográfus. (Még rá is kérdezett, hogy biológia órán nem figyelt?)
Kb 100 ezer forintos genetikai teszttel lehet kideríteni.
Ha csak majdnem mindenük egyforma, akkor kétpetéjûek.

Ferrogrand (vas és folsav) tablettát írt fel az orvos. Eddig úgy gondoltam, hogy nem szedek magazatvédő vitamint, de úgy döntöttem két naponta veszek be Femibion 400-at. Amikor nem veszek be Femibiont bevegyem a ferrogarnd tablettát?

Az orvosom rámbízta a döntést, hogy szedek-e magzatvéd?vitamint, de ? nem szokta ezekt nagyon ajánlani. El?ször úgy gondooltam, hogy nekem sem kell, de még is úgy döntöttem két naponta beveszem a Femibiont.

Legjobb válasz: én gravidát szedtem de csak éhes voltam nagyon. áttértem a supradinra. szuper nem vagyok éhes tölle és még a babám is ugy fejlõdik mint a gomba:)

én gravidát szedtem de csak éhes voltam nagyon. áttértem a supradinra. szuper nem vagyok éhes tölle és még a babám is ugy fejlõdik mint a gomba:)
Hány hetes vagy? Ha vérkép alapján szeded, akkor szerintem inkább azt csináld, amit a doki mond.
én nem szedtem vitamint. Sok gyümit és zöldséget ettem. Inkább a vasat szedd.
Én a helyedben szedném a Ferrograd-ot, az a fontos. Ezeket általában csak akkor írják fel ha a vérképed miatt szükséges. A vitaminnal én várnék egy kicsit, amíg nem jutsz dûlõre a dokival.
A kérdező hozzászólása: 16 hetes és 4 napos.
Újra én. Szerintem két naponta nem sok értelme van, akkor inkább vegyes táplálkozás, zöldség, gyümölcs, stb. És a vas, ha nem okoz durva székrekedést...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

A kormánynak bukás a szakorvosjelöltek ösztöndíjprogramja? Eddig összesen 10-en érdeklődtek, viszont óriási feszültséget keltett az orvosok között.

Legjobb válasz: Naná, hogy az! Olyan ellentéteket/is/ szül, amelyek eddig nem voltak az orvos társadalomban. A másik: hisz még valaki abban ebben az országban abban, hogy itt hosszú távra érdemes tervezni? Itt, ahol még /példátlan módon!/ visszamenõleg is törvényeket hoznak. A polgár azt sem tudja, mire mond igent!

Naná, hogy az! Olyan ellentéteket/is/ szül, amelyek eddig nem voltak az orvos társadalomban. A másik: hisz még valaki abban ebben az országban abban, hogy itt hosszú távra érdemes tervezni? Itt, ahol még /példátlan módon!/ visszamenõleg is törvényeket hoznak. A polgár azt sem tudja, mire mond igent!
Én államin vagyok. A 850ezer a költségtérítés a nem államisoknak, de meglepõ módon a külföldiek is csak pár százezerrel fizetnek többet. Azért nem megyek Amerikába, mert Európában akarok dolgozni, másrészt az ottani képzés még az amerikaiaknak is kifejezetten drága (pláne egy külföldinek), harmadrészt a magyar és amerikai képzés nem kompatibilis, vagyis, ha ott akarok tanulni, akkor annak idején érettségi után egybõl oda kellett volna mennem, de nem hiszem, hogy sok magyar gyerek van, aki érettségi után rögtön elrepül több tízmillióért az óceán túlpartjára 6 évre, csak azért, hogy utána vissza se jöjjön... Szóval, legközelebb gondolkozz már, mielõtt ekkora hülyeségeket beszélsz!
13:47-esnek: Hidd el, hogy egy ilyen ajánlatot mindenki elfogadna, mert pl. nekem 850ezer/félévbe kerül a képzésem, vagyis 12*850000= 10, 2 millió (nem tudom, hogy a 20 milliót honnan szedted). Ha nyugati bért adnának, akkor az legyen havi nettó 1 millió (és ez még "alacsonyabb" nyugati orvosi bérek közé tartozik). Vagyis, egy év alatt keresnék nettó 12 millát, ebbõl lejönne 10, 2 a képzés árának visszatérítésére, így ebben az elsõ évben is nettó 1, 8 milliót keresnék, ami havi 150ezernek felel meg és pont 60ezerrel magasabb, mint a jelenlegi fizetés. És ezután már évi 12 milliót keresnék... Szóval, hajrá, szavaztasd meg ezt a javaslatot, én mindenképp támogatom, és szerintem a többi orvos is!
Ez nem a kormánynak bukás, hanem a jelölteknek. Pénz az kéne, a lojalitás meg mehet a francba?
Egyszerûen meg kellene fizettetni velük a tanításuk költségeit. Csomó félmûvelt, akiknek mi fizetjük az iskoláit, hogy ne seperjen utcát, aztán még kell neki a hálapénz is !
A kérdező hozzászólása: "És majd akkor pattogj, ha 5-10 év múlva nem lesz állami egészségügy" Itt a pont. Mindenki pattog, ohgy ezt miként képzelik. CSak azt nem veszik figyelembe, ohgy kint sokkal többet kap egy orvos mint az átlag fizetés. Itthon nem. De majd mikor nem lesz magyar egészségügy akkor lesz ám pampogás.
A kérdező hozzászólása: Ha már amerika. Ott 16.X többet kap egy egészségügyben dolgozó mint itthon.
A kérdező hozzászólása: "sok helyen pl. a gerinc MR-re már most is 1 év az elõjegyzés a mûtétre pedig 1, 5 év" VAn ahol gerincmûtétre 4 év. Pesti gerince kórház.
A kérdező hozzászólása: Amit valaki írt, hogy itthon marad és visszafizeti a taníttatás, ed nyugati bért kap, az megoldaná a problémákat. Röhögve visszafizetnék a költségeket.
És még annyi, hogy a szüleim bõven befizettek annyi adót, amibõl kijön a képzésem, szóval nem kell féltened a "keleti fizetésedet", mert abból én egy fillért sem kapok...
15:50-nek: Ezt reagálásként írtam a erre a hozzászólásra: "Az új ajánlatnak ennek kellene lennie: nyugat-európai fizetést kaphatnak, feltéve, hogy kifizetik azt a potom 20 milliót, amibe a képzésük kerül." Erre írtam én, hogy ilyen feltételekkel (mert nyugaton 1 millió körül van az orvosi fizetés) hülye lenne, aki ebbe ne menne bele, szóval fejezd be a mondatok kiragadását a környezetükbõl! És még én vagyok arcátlan... Mellesleg, nyugaton az ottani viszonyokhoz képest is meg vannak fizetve az EÜ dolgozók, már máshová leírtam példaként, hogy Nagy-Britanniában például az OTTANI átlagbér 3x-át kapják. Mo-n 2010-ben nettó 110ezer volt az átlagfizetés, ennek a 3x-a 330ezer lenne (és a kezdõ orvosok 200ezret, a szakorvosok 300ezret kérnek). És ez még KELETI fizetésnek számít! És majd akkor pattogj, ha 5-10 év múlva nem lesz állami egészségügy (értsd: 1-2 éves várólisták lesznek a mûtétekre és vizsgálatokra; sok helyen pl. a gerinc MR-re már most is 1 év az elõjegyzés a mûtétre pedig 1, 5 év), és akkor majd a keleti fizetésedbõl kell fizetni a magánklinikák nyugati árait...
14:07 >> Ha nyugati bért adnának, akkor az legyen havi nettó 1 millió A képzésedet mi keleti fizetésbõl fizettük ki, te arcátlan !
14:07 "pl. nekem 850ezer/félévbe kerül a képzésem" Neked igen, az államnak nem. Amit te fizetsz, az csak költségtérítés, nem a teljes összeg, amibe a képzés kerül. És a lehetõség már most megvan arra, amit javasoltam. El lehet ugyanis menni egy amerikai egyetemre és lehet ott tanulni. Utána kereshetsz amerikai fizetést.
ma 13:43 Az új ajánlatnak ennek kellene lennie: nyugat-európai fizetést kaphatnak, feltéve, hogy kifizetik azt a potom 20 milliót, amibe a képzésük kerül.
"A kormánynak bukás a szakorvosjelöltek ösztöndíjprogramja?" Nem. Ez a "bukás" csak szépen megmutatta, hogy az orvosok mennyivel jobban élnek a valóságban, mint az "50 éves gyakorlattal 80 ezret keresek" típusú sirámokban. Ha annyira rossz lenne a helyzetük, tolonganának az állami ösztöndíjprogramért. Na, mennyit kellene fizetnie az államnak, hogy a "nyomorgó" orvosoknak elég legyen? 500 ezret?
Persze, hogy az. Sajnos nincs pénz az egészségügyre (most itt lehetne sorolni, hogy mi másra van). Ebbõl az lesz, hogy elfogy az utánpótlás az egészségügyben. Személy szerint én olyan havi 300k körüli fizetést adnék egy orvosnak, ez lenne a minimum. Ez nem versenyképes a nyugati fizetésekkel, viszont vegyük számításba, hogy a hazánkat elhagyni nem egyszerû döntés.

Az orvosom, akiben eddig nagyon megbíztam, most derült ki, hogy milyen súlyos bakikat követett el. Hogy bízzak benne ezután? Keressek másik orvost?

Félid?s kismama vagyok, és nagyon tanácstalan.

Legjobb válasz: Az elõzõ válaszolónak: Kívánom, hogy ne legyen semmilyen komplikáció, és tényleg ne szorulj orvosi segítségre. A kérdezõnek: Ha megingott a bizalmad az orvosba válts nyugodtan. Ha bp-i vagy akkor ajánlom az István kórházat. Szuper volt ott szülni, és az orvosom is kiváló. Sok szerencsét, gratila a babához.

Az elõzõ válaszolónak: Kívánom, hogy ne legyen semmilyen komplikáció, és tényleg ne szorulj orvosi segítségre. A kérdezõnek: Ha megingott a bizalmad az orvosba válts nyugodtan. Ha bp-i vagy akkor ajánlom az István kórházat. Szuper volt ott szülni, és az orvosom is kiváló. Sok szerencsét, gratila a babához.
Nem tudom, milyen bakik lehettek, de csak a kismamák szóbeszédére azért óvatosan hagyatkozz. Akinek kellemetlen élményei voltak, csípõsebb a nyelve... a szakmai bakikért pedig felelõsségre fogják vonni. Ha nem ragaszkodsz hozzá emberileg, félidõben még nyugodtan válthatsz szerintem, sõt, tanácsolom is, hiszen ez bizalmi kérdés és nem tudnád késõbb megbocsájtani magadnak, ha az orvos miatt nem úgy történik valami, ahogy szeretted volna... Sok sikert!
Az a baj, hogy minden kismama az orvosától remél megváltást. Te fogsz szülni, Te csinálod végig a 9 hónapot. Egyedül is pont ilyen lenne. Egy jó szülésznõt kifogsz és õ maga is elég lenne. Engem nem érdekel ki jön be mikor szülök, csak arra figyeltem hol szeretnék, hogy megkapjam ami az én elképzelésem. Hagyjanak a férjemmel békén, nem kell gyógyszer és semmi más. Ha jön a baba, valaki segítesen ennyi. Ha kicsit bátrabb lennék, a fa alatt szülnék. Üdv, egy 32 hetes kismama
Én a második válaszolónak azt mondanám, hogy én is az Istvánban szültem és amilyen helyzet uralkodik ott azFELHÁBORÍTÓ!!!!!! Koszos, a nõvérek viselkedése felháborító, kivéve 1-2. A kérdezõnek, meg azt üzenem még most váltson orvost, ha már nem bízik a mostaniban. Vagy egyszerûen a kétségeit beszélje meg az orvosával!!!!!

Eddig szedtem a jangee 0, 02miligramm filmtablettát. De ettől véreztem már az utolsó héten. Az orvos felírta a nagyobb hormontartalmú jangee-t. Ez szerintetek használhat?

Mivel vékony vagyok és magas azt mondta, hogy nem akarja nagyon magas hormonokkal terhelni a szervezetemet és arra is tekintettel van, hogy jöv?re szeretnénk babát. De félek hogyha sokat játszik a hormonokkal akkor nem lehet baba csak több év sikertelen próbálkozás után. De a kérdésem mondjuk kimondottan az lenne, hogy akinek nem sikerült az els? fogamzásgátló annak bevált a második? Vagy többet kellett kipróbálnia. Esetleg akinek már van babája annak mennyit kellett próbálkoznia a fogamzásgátló abbahagyása után?

Legjobb válasz: A megfelelõ gyógyszer megtalálásának semmi köze ahhoz, hogy késõbb mikor sikerül a baba. Az sokkal rosszabb, ha nem váltasz és olyat szedsz, ami a szervezetednek nem jó. Nekem pl. ez vált be a legjobban, az erõsebb Jangee. (Korábban évekig szedtem Yadine-t ami ugyan az). Néhány év kihagyás után az orvos Dienillét írt, nekem meg az nem vált be, attól vérezgettem, ezért újra kértem a Yadine-t. (Jangee-t írt, mert az ugyan az, csak olcsóbb, más a gyártó). Babám még ugyan nincs, de azt tudom, hogy nagyon eltérõek a tapasztalatok etéren. Van, akinek rögtön jön a baba, van, akinek csak soká. Viszont utóbbinál nemigen lehet eldönteni, hogy van-e köze a gyógyszerhez, de inkább nincs. Hogy miért? Mert nagyon sokan szednek gyógyszert hosszú évekig úgy, hogy elõtte rendszertelen volt a vérzésük, tehát valami nem volt rendben szedés elõtt sem. A szedés persze csak elfedi a problémát, meg nem oldja, és csak akkor szembesülnek azzal, hogy valami nem oké, ha babát akarnak, de nem jön. Ilyenkor szokott jönni a jobb híjján gyógyszer hibáztatása. Pedig valójában az orvosnak kellett volna rendbe tenni a ciklust, mielõtt fog.gátlót ír fel. 10-15 éve a nagyjából szabályos ciklus feltétele volt annak, hogy felírják, de aztán ugye gyõzött a üzletpolitika az egészségvédelem felett. 26/N

A megfelelõ gyógyszer megtalálásának semmi köze ahhoz, hogy késõbb mikor sikerül a baba. Az sokkal rosszabb, ha nem váltasz és olyat szedsz, ami a szervezetednek nem jó. Nekem pl. ez vált be a legjobban, az erõsebb Jangee. (Korábban évekig szedtem Yadine-t ami ugyan az). Néhány év kihagyás után az orvos Dienillét írt, nekem meg az nem vált be, attól vérezgettem, ezért újra kértem a Yadine-t. (Jangee-t írt, mert az ugyan az, csak olcsóbb, más a gyártó). Babám még ugyan nincs, de azt tudom, hogy nagyon eltérõek a tapasztalatok etéren. Van, akinek rögtön jön a baba, van, akinek csak soká. Viszont utóbbinál nemigen lehet eldönteni, hogy van-e köze a gyógyszerhez, de inkább nincs. Hogy miért? Mert nagyon sokan szednek gyógyszert hosszú évekig úgy, hogy elõtte rendszertelen volt a vérzésük, tehát valami nem volt rendben szedés elõtt sem. A szedés persze csak elfedi a problémát, meg nem oldja, és csak akkor szembesülnek azzal, hogy valami nem oké, ha babát akarnak, de nem jön. Ilyenkor szokott jönni a jobb híjján gyógyszer hibáztatása. Pedig valójában az orvosnak kellett volna rendbe tenni a ciklust, mielõtt fog.gátlót ír fel. 10-15 éve a nagyjából szabályos ciklus feltétele volt annak, hogy felírják, de aztán ugye gyõzött a üzletpolitika az egészségvédelem felett. 26/N
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ. nekem sem volt rendben a ciklusom mielõtt elkezdtem gyógyszert szedni. Volt úgy, hogy 2-3hét kimaradt egy-egy mensi között. meg nekem 35napra jött meg általában nem 28ra, de ez kezdett egészen rendezõdni. Ennyire általában megjött mindig. Csak vizsgáztam és megint bekavart ez a ciklusomban és rátett egy hetet. Anyám azt hitte, hogy terhes vagyok és nem értette meg, hogy nem lehetek az. Így elrángatott a nõgyógyászhoz aki felírta a gyógyszert. Így általában percre pontosan tudom, hogy mikor jön meg csak vérezgetek. De remélem, hogy akkor a magasabb hormontartalmú gyógyszer beválik. és nem akarom majd, hogy az legyen, hogy telnek múlnak az évek és nem jön a baba. ezért is féltem elkezdeni és ezért is félek mert a szervezetem tiltakozik ellene. Csak abban reménykedek, hogy jövõ nyáron abbahagyhatom a szedését és jöhet a baba:)
Nem lesz semmi gond, ne aggódj! Szerintem nem volt gáz a ciklusod elõtte sem, kicsit hosszabb az átlagosnál, de ennyi. 40 nap fölött szokott gond lenni a peteéréssel. :) 26/N

Ha EDA-val szeretnék szülni, akkor már elöre bekell jelenteni az orvosnak vagy ráér majd a vajúdás folyamán?

Legjobb válasz: Szólj elõre,én igaz nem akartam de a vajúdás közbe mondták hogy jó lenne ha adnának mert gyorsabban tágulnék.Jó dolog az EDA nem bántam meg hogy kaptam.

Szólj elõre, én igaz nem akartam de a vajúdás közbe mondták hogy jó lenne ha adnának mert gyorsabban tágulnék.Jó dolog az EDA nem bántam meg hogy kaptam.
Én is csak ajánlani tudom! Szólj elõre!
Elõre szólj sztem is, és csak ajánlani tudom!!!!
Kérdezd meg az orvosod, mert kórháza válogatja! Én is nagyon gondolkozom rajta... Üdv 38 hetes
Nem kell feltétlen elõre szólni. Én nem szóltam elõre, kaptam, jó volt. Azt azonban érdemes tudni, hogy kapsz elõtte egy infúziót, annak kell kb. 1/2 óra míg lefolyik.

33 hetesen hogyan ellenőrzi az orvos a méhszájat? Nekem még eddig nem ellenőrizte, vagy az UH-n is látszik?

Legjobb válasz: Ugyanúgy ellenõrzi, ahogy eddig, vagyis felnyúl. Neked még soha nem nézte, hogy zárva vagy-e?? Vagy esetleg valami másfajta ellenõrzése gondolsz?

Ugyanúgy ellenõrzi, ahogy eddig, vagyis felnyúl. Neked még soha nem nézte, hogy zárva vagy-e?? Vagy esetleg valami másfajta ellenõrzése gondolsz?
DE látszik UH-n. megtudja nézni , az én orvosom is 9 hónap alatt 2x nézett meg kézzel, a többit UH-val. lehet látni a méhszájat ha egészen leviszi a szeméremdombra az UH fejet! Az én dokim sem nézegette mindig, nézte 31 hetesen meg az elején 12 hetesen. elég az! Ne félj, nem lesz semmi bajod ha nem vizsgálgat állandóan. De valószínû hogy kézzel fogja megnézni, olyan lesz mint egy sima vizsgálat amikor általános nõgyógyászati vizsgálatra mész. semmi különös. 4 hónapos kisfiú anyukája
Szia! Nekem saját orvosom volt és a méhszájat mindig kézzel ellenõrizte azt nem tudom, hogy az UH ezt mutatja e. tymy
Lehet, kicsit bugyutának tûnik, hogy visszakérdezek, de mindig csak UH-t csinál? Hüvelyi vizsgálatot nem? Mert egy "sima" hüvelyi vizsgálattal kézzel érzi, hogy nyitott-e vagy sem Ez UH-n nem látszik. Ha találsz olyat a leleteiden, hog CX vagy Cervix, az a méhszáj, ha 2000 az érték, teljesen zárt, ha 2100, a külsõ méhszáj már nyitva van, és így tovább...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
En havonta jarok magan nogyogyaszhoz, de meg sosem vizsgalt meg.Legkozelebb rakerdek mert en sem tudom a mehszajam allapotat.33 hetes kismama

14 hetes terhes vagyok.10 hetesen kezdtem hányni, és még mindig tart. Meddig tart? Vitamint eddig nem szedtem, mert az elevitet nem birtam, az orvosom azt mondta, hogy eddig nem is kellett, most álljak neki. Gravidára gondoltam, az segithet?

Legjobb válasz: Szia nekem 7 hetesen kezdõdött és ahogy betöltöttem a 12. hetet mint akit ketté vágtak, de nagyon szenvedtem tõle én dolgozni sem tudtam, B6-ot szedtem és olyankor hidegvizet ittam, a végén a szotyitól volt jobb. A vitaminnal kapcsolatban meg annyit hogy nem mindenki szedi, az is elég ha heti 1-2 alkalommal kapsz be egyet, és a napidat pedig gyümölccsel viszed be, az a legjobb szerintem. sok sikert

Szia nekem 7 hetesen kezdõdött és ahogy betöltöttem a 12. hetet mint akit ketté vágtak, de nagyon szenvedtem tõle én dolgozni sem tudtam, B6-ot szedtem és olyankor hidegvizet ittam, a végén a szotyitól volt jobb. A vitaminnal kapcsolatban meg annyit hogy nem mindenki szedi, az is elég ha heti 1-2 alkalommal kapsz be egyet, és a napidat pedig gyümölccsel viszed be, az a legjobb szerintem. sok sikert

Mamám eddig 1 mg-s Frontint kapott amibõl 1-et szedett, és most az orvos 0, 25-öst adott a gyógyszertárba meg 3x1-et írtak rá, vagyis 3-at kell beszedni-e este (ami 0, 75 mg), (. ) Most akkor mennyit kell szedjen?

(...) nagynéném meg kitalálta, hogy 4-et kell beszedjen, mert ugye úgy jön össze az 1 mg.

Legjobb válasz: Annyit amennyit az orvos mondott, de ha 3x1-et írt rá a patikus, akkor úgy írta fel a doki. Kezdjétek 0,75 el, és ha kevés, kaphat 4 db.-ot

Annyit amennyit az orvos mondott, de ha 3x1-et írt rá a patikus, akkor úgy írta fel a doki. Kezdjétek 0, 75 el, és ha kevés, kaphat 4 db.-ot
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :)

Az orvosom körülmetélést javasolt esetemben, hogy õszinte legyek kicsit tartok a dologtól. Kérdésem: mik a tapasztalatok teljes gyógyulás után? Nemi életben fõként, valamint ez a makk szárazság téma is érdekelne. Olvastam mindenfélét eddig.21/férfi

Legjobb válasz: Bocs, én nem tudok tapaszalattal szolgálni, csak azt mondanám, hogy kérjél nyugodtan másodvéleményt, de ha a második orvos is azt mondja, akkor nem valószínû, hogy sok választásod van. Ha csak úgy lehet megoldani, akkor inkább úgy, mint sehogy. Száraz makkal valószínûleg még mindig jobban fogod élvezni a szexet, mint bõrrel a makkodon :) Az USA-ban a fiúcsecsemõk 50-60%-át körülmetélik, szóval valószínû, hogy mi itt egy kicsit irreálisan félünk ettõl a dologtól ennyire.

Bocs, én nem tudok tapaszalattal szolgálni, csak azt mondanám, hogy kérjél nyugodtan másodvéleményt, de ha a második orvos is azt mondja, akkor nem valószínû, hogy sok választásod van. Ha csak úgy lehet megoldani, akkor inkább úgy, mint sehogy. Száraz makkal valószínûleg még mindig jobban fogod élvezni a szexet, mint bõrrel a makkodon :) Az USA-ban a fiúcsecsemõk 50-60%-át körülmetélik, szóval valószínû, hogy mi itt egy kicsit irreálisan félünk ettõl a dologtól ennyire.
A kérdező hozzászólása: A továbbiakban ezzel a higiénia témával legyszives hagyjatok...meglehet mosni ha igenyes az ember... Attól hogy nembiztos hogy egyszerre csinaltatom meg a 2-t meg nem zarja ki hogy jó legyen, lehet hogy egy fék mûtét megis oldaná a gondomat es a metélés nem feleslegesen lenne megcsinalva.
A fitymaszûkület és a rövid fék problémája általában egyszerre fordul elõ. A körülmetélés végérvényesen megoldja a fitymaszûkületet, de ha rövid a féked is, akkor egyszerre érdemes megcsináltatni. Nem hogy elkerülni szokták, hanem normális ember elõre gondolkodik, és tisztában van az elõnyeivel (mind egészségügyileg, higiéniailag és szexuálisan is).
Szerintem nem rossz ötlet. Simán lehet, hogy az hozzátesz még a szûkülethez.
A kérdező hozzászólása: Most jelen pillanatban azon vagyok hogy a fékemet megcsináltatnám, a hátha emiatt feszül igazán a fitymám merevedéskor és közepes fitymaszûkületemen próbálok nyújtani, végtére is nemtudom melyik miatt érzek gyûrûs szorítást... Ha a fék mûtét sem hoz jelentõs változást akkor átgondolom a metélést Errõl mi a véleményetek?
Amúgy az a fura hogy amíg nem csonkolták le a fitymát addig ezeknél az embereknél sem volt látható a foltosodás, viszont makk érékenységrõl sokan írtak, még ha késõbb el is múlt metélést követõen.
Szerintem keress fel több orvost is, mert sok esetben nincs szükség teljes metélésre, csak az orvosnak ez kényelemsebb és gyorsabb és jobb a metélést elkerülni, sokaknak nem tetszik látványra sem, belszólhatnak, megbámulhatnak érte, kis hazánkba is kevesen látnak metélt péniszt, ahogy európa többi országába sem igazán és a fityma tele van érzõ idegekkel ami a sexet is jobbá teszi.Én is hallottam hogy van akinek érzékenyé vált a makkja, foltosodás a metélés után kövekezett be. Én több orvost is felkeresnék, ráadásul a teljes gyógyulás 4-6 hét, a makk alatt varrják össze a fityma megmarad részét ami szintén látható. Én megmondanám a dokinak hogy metélést szeretném mindenképpen elkerülni. Amerikát hagyjuk nem a legokosabb emberek vannak ott és a metélés a széles nációjuk miatt ilyen magas számú, és akiktõl ered náluk ez szokás, hát nem az érzõ lelkükrõl ismertek, feketék, arab világ(eredetileg azért alakult ki a metélés mert sivatagi népektõl ered és ott nem volt mód minden napi tisztálkodásra, ezen népek meg bevándoroltak és hozták magukkal ezt a szokást) ahol a gyerekeket érzéstelenítõ nélkül, lefogva metéltek körül, mások meg bibliába beleírták ezt a hazugságot hogy isten akarta, (ha isten akarta volna nem teremti oda a fitymát ennyi, nem kérte volna Jézus hogy erõszakkal csonkítsák meg az egészséges nemiszervet, gyerkeket bántsanak, senki nem mondja már hogy nem fáj a gyereknek.) Az más amikor valakinek tényleg komoly szükülete van és nincs lehetõsége a szükület kezelésére, ha valóban nincs más mód a szükület kezelésére vagy ha maga az illetõ dönt a testérõl és nem más döntött helyette, de egészséges embert nem kell semmilyen testrészétõl megfosztani, ha csak maga nem dönt úgy.. Ezt az amerika majmolás hagyjuk már! Araboknál is sok nõt még emberszámba sem vesznek, van hogy 11 évesen férjhez adják a kislányokat a 40 éves férj meg azt csinál vele amit akar.és még lehetne sorolni mért is hadjuk a külföldi országokat.
A kérdező hozzászólása: És semmilyen krémmel nem kented? Amennyire tudom az eléggé fontos lesz hogy bõrápolóval a makkot végsõsoron nedvesen tartsam majd, azzal megelõzhetõ lesz ez a probléma remélem
A kérdező hozzászólása: Közepes fitymaszûkület, rövid fékkel.... Makk alatt megszorul a fityma és fáj, szorít, kellemetlen Egyébként szerintem nem sejted ki az az orvos, annyit elárulok hogy vas megyei vagyok mint a doki. A többi kommentelõnek meg köszi a válaszokat! Azóta kutakodtam még és az derült ki hogy aki "betegségbõl" adódóan (cukorbetegség, bõrgyógyászati probléma stb) lett körülmetélve azoknál lép fel ilyen makk szárazság és társai a leggyakrabban
Valamiért van egy sejtésem, ki az az elismert szakember. Amúgy milyen problémával küszködsz? Mennyire súlyos a fitymaszûkületed (gondolom az van...)
Nekem csak karom lett abbol, hogy levagtak a fitymamat. Sajnos ez tipus kerdese, hogy akar evek utan kinek lesz nagyon szaraz vagy milyen egyeb problemai jonnek elo... Ezert mondom, hogy a leheto legtobb elobort meg kell tartani. A fek mas kerdes.
Én tavaly csináltattam meg, nem volt panaszom, önkéntesen. Elõtte már 3 évig állandóan hátrahúzva tartottam a fitymámat, tehát gyakorlatilag csak véglegesítettem az állapotot. Túlzott kiszáradás, hámlás, foltosodás, egyéb ilyesmivel nem járt egyáltalán. A szexet jobban bírom, illetve jobban tudom kontrollálni, mikor süljek el. Valamivel kevesebbet érzek, viszont amit érzek, azt közvetlenebbül. Nehéz megfogalmazni, de aki szintén körülmetélt, valószínû érti mirõl beszélek. Az, hogy mennyivel érzek kevesebbet, szintén nehezen belõhetõ, de talán 20-30%-ra tenném. Igazán nyáron van elõnye, hogy nem izzad meg, nem büdösödik be a nap végére sem. Most jöhet az, hogy meg lehet mosni napjában többször is, na de ha az ember olyan helyen van, pl. munkában, vagy akárhol, nem biztos, hogy van rá lehetõsége. Üdv!
A kérdező hozzászólása: Biztatóan hangzik, köszi! Várom a további esetleges negatív kommenteket is!
Tavaly júniusban csinálták meg fitymaszûkület miatt. Az elsõ 2-2, 5 hétben kiszáradt a makkom, érzékeny is volt, de ez elmúlt hamarosan. Sokat olvastam elõtte róla és sok minden szólt mellette és ellene is, de nem bántam meg, hogy meg csináltattam. Azóta teljesen tünetmentes vagyok és semmi, de semmi probléma nincsen. 19/F
22éves vagyok, januárban estem át rajta. Életem talán legjobb döntései közt van. Én is olvastam makkszáradást meg hámlást, de nekem semmi hasonló nem volt azóta sem. A barátnõm meg teljesen megõrül érte pedig eddig is szerette. :)
A kérdező hozzászólása: Engem ponthogy ezek a dolgok érdekelnek, mindent meghallgatok kulturált körülmények között. Elõny, hátrány mind jöhet.
Hogy az USA ban mi van , az egy dolog .ha valaki a kutba ugrik , nekünk még nem kell utána ugrani .A természet semmi feleslegessel nem terhelt meg bennünk.Más az, hogy ettõl még lehet élni .A mandulánk is mennyi betegség forrása , de mégsem rohanunk kiszedetni , csak akkor ha szûkséges . A makkod is majd hozzászokik a körülményekhez .A száraz majd kend baba krémmel .Vannak elõnyök is , de hátrányok is .Na , az utóbbiról nem beszél senki, mintha nem is lenne .
A kérdező hozzászólása: Az orvos egy elég elismert szakember bizom a véleményében. Igyekszem optimista lenni, ha ez kell akkor ez kell... Sajnos robid fékem is van mellé szóval lehet ez a legtisztább lehetoseg egyben.
55%-osra ne hallgass õ mindekit metélésre akar rávenni olyanokat is akiknek erre nincs szükség, sõt még gyerekeket is. Fitymát is tisztán lehet tartani ennyi, van víz, meg szappan kulturált helyeken. nem feltéltenül van szükség fitymszükületnél metélésre van már fityma, z plasztika vagy bemetszés is sokszor érdemes több orvost felkeresni és elmondani hogy ha lehet a metélélt szeretné elkerülni az illetõ.Sõt lehet hogy akár a fityma fék átvágása is megoldás lehet. Keress fel több orvost és ne siesd el a döntést!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!