Találatok a következő kifejezésre: Az orvosok nem (2797 db)

Sokszor voltam már öngyilkos. Sosem gondoltam komolyan. De most egyre inkább. sőt mindennaposak az efféle gondolataim. Mert az orvosnak nem merem elmondani, hogy gyógyszerre iszom. Vajon belehalhatok ebbe? Úgy érzem, szándékosan csinálom.

37 éves n? vagyok...15 éve élek antidepresszánsokon../xanax,Zoloft/Naponta iszom....van hogy kihagyok 1-2 napot...de akkor is!!Alkesz vagyok?

Legjobb válasz: En nagyon szivesen segitenek neked, es elkisernelek az orvoshoz is, mert nem jo amit magaddal teszel...igy tonkre fog menni a majad,elkell mondani az orvosnak anyukam is volt ,hogy ivott antidepresszansra 2honapig,es raszedte magat elmondta az orvosnak, es lass csodat mar nem csinalja 4eve,enis antidepresszanst szedek,mert muszaj kulonben nem birnek folallni sem a fajdalomtol...en 1honapja szedem.ha otthon lennek akkor elkisernelek az biztos(angliaban lakok),mar ezis egy jo dolog,hogy itt elmondtad nekunk,mert ez azt jelenti erzed,hogy ez nem jo amit teszel. 21/L

En nagyon szivesen segitenek neked, es elkisernelek az orvoshoz is, mert nem jo amit magaddal teszel...igy tonkre fog menni a majad, elkell mondani az orvosnak anyukam is volt , hogy ivott antidepresszansra 2honapig, es raszedte magat elmondta az orvosnak, es lass csodat mar nem csinalja 4eve, enis antidepresszanst szedek, mert muszaj kulonben nem birnek folallni sem a fajdalomtol...en 1honapja szedem.ha otthon lennek akkor elkisernelek az biztos(angliaban lakok), mar ezis egy jo dolog, hogy itt elmondtad nekunk, mert ez azt jelenti erzed, hogy ez nem jo amit teszel. 21/L
én is baromi sokat iszom, varjazom a xanaxot is, de sose vágnám haza magam. minek? úgyis meghalunk, fõleg ezzel az életvitellel. :) nem kell siettetni semmit, a mai magyar helyzetben sztem az szorulna kezelésre, aki nem így reagál. de ha zavar amiket csinálsz, akkor beszélj az orvossal, vagy új gyógyszer kell, vagy új gyógyszer, és pszichoterápia. ha abba akarod hagyni a piát, akkor be kell feküdni elvonóra. mindenre van megoldás, amit áll a tb., persze amit nem, az felejtõs, amíg nem nyerünk a lottón.
Segitségre szorulsz.Már csak azt kell eldöntened-belátod e, hogy beteg vagy? Meg akarsz gyógyulni, vagy vegetálni akarsz amig bele nem halsz a gyógyszer és alkohol függõségbe. Hogyha az elõbbi, akkor van esélyed az életre, ha beszélsz az orvosoddal.Ha az utóbbi..akkor folytatod igy tovább (kérdéses, hogy meddig). ja és javaslom keress magadnak egy másik orvost, aki nem tömi beléd az antidepresszánsokat 15 éven keresztül, hanem segit meggyogyulni.!
Mennyit iszol? Ha nem sokat (a sok relatív). Mondjuk ha napi egy üveg bort (az még nem vészes, annyitól nem rúg be szerintem senki), akkor még talán valahogy belefér. Ha ki tudsz hagyni ivás nélkül egy hetet, akkor jó, akkor szerintem nem vagy alkesz. De úgy kell kibírnod, hogy legyen otthon pia. Ha van és mégis kibírod, hogy ne idd meg, akkor megnyugodhatsz legalább ezen a téren. Hisze az alkeszek legfõbb jellemzõje tudomásom szerint, hogy nem bírják ki, ha alkoholt látnak, de ha nem látnak, akkor se. Még egy hétig se.
A kérdező hozzászólása: Napi 5-6 sört iszom, vagy annyit, hogy elájuljak..és ne tudjak a világról!
Elsõ válaszoló vagyok: Napi 5-6 sör az önmagában nem lenne sok, ha nem gyógyszerre innád. Így viszont nem tudom mennyi idõ amíg a szervezeted nem bírja tovább. Ez így nagyon veszélyes! És napi 5-6 sörtõl se lesz az ember alkesz, hacsak nem gyógyszerekre issza.
napi 5-6 sörtõl simán alkesz az ember, ha minden nap issza. meg ahogy mondtad, ha lenne itthon még valami, nem hagynám meg holnapra. 1-2 napokat én is ki szoktam hagyni, szándékosan, de bõven alkesz vagyok. valakinek ilyennek is kell lenni. :)
A kérdező hozzászólása: Legalább nem vagyok egyedül....ez is valami...Thank's!!
Ha gondolod, írj privit, bõven van tapasztalatom a témában.. Itt legyen elég annyi, hogy a csodával egyenlõ, hogy én még itt irkálok neked..

Azt mondta az orvos, nem vagyok terhes! Mi erről a véleményetek? 10 napja késett a menszim, erre ma reggel megjött...

Tegnapelött voltam dokinál mondta hogy csak egy cisztám van , elkülddött vérvételre HCG.7,6 volt.Beszéltem vele telefonon mondta hogy menjek be mert egy kicsit magasabb a hcg.Azt mondta lehet hogy méhen kívüli vagyok egy ultrahangot megér.voltam nála azt mondta hogy majd menjek vissza ha elmúlt.Szinte hülyének nézett hogy minek mentem oda.Meg se vizsgált!Azt mondta nem vagyok terhes!Mi err?l a véleményetek?

Legjobb válasz: Az, hogy válts orvost. A nem terhesek HCG szintje 5 alatt van. Valószínûleg kémiai terhességed - vagy ne adj isten valóban méhen kívüli terhességed lehetett. Ezt pedig szerintem felelõtlenség egy orvosnak elbagatellizálni. Nézesd meg magad egy másik orvossal minél hamarabb!

Az, hogy válts orvost. A nem terhesek HCG szintje 5 alatt van. Valószínûleg kémiai terhességed - vagy ne adj isten valóban méhen kívüli terhességed lehetett. Ezt pedig szerintem felelõtlenség egy orvosnak elbagatellizálni. Nézesd meg magad egy másik orvossal minél hamarabb!
A kérdező hozzászólása: Nagyon gyenge vérzésem van.
Az, hogy nem vagy terhes. Terhes voltál egyértelmû, mert a HCG-d mutatja. Megjött, elvetéltél. Megnézett UH-on a vetélés in toto (komplett) volt, a méh üres nem kell mûszeresen befejezni. örülj neki. korrekt orvos, mert visszahívott, hogy megnéz mensi után. Ami egyébként felesleges, de láthatod ebbõl, hogy lelkiismeretes.
elõzõ vagyok sajnálom a babát
A kérdező hozzászólása: Amikor tegnapelött megnézett ultrahangon azt mondta nem lát méhen belüli terhességet csak egy cisztát.Több tesztem is + lett.Azért küldött hcgre hogy nem vagyok e méhenkivüli.Nem tudom milyen vetélésrõl írsz hogy megnézett uh-al és üres a petezsák mert nekem ilyet egy szóval sem említett.Csak azt hogy cisztám van.Ma meg szinte hülyének nézett hogy minek mentem, ha megjött, holott õ mondta!

Mi van akkor, ha az orvosnak nem adok annyi pénzt, amennyit kért a szülésre?

Egy itteni beszélgetés alapján kérdezem. :) Azt mondja, h 80ezer, de én csak 50et tudok neki adni és előtte ezt nem beszéltem meg vele. Mit tud csinálni? Csúnyán néz rám? Vagy netán feljelent?!(de kinél?!) Szülés után a kórházi viziten ellenőriznek(nem feltétlen ő), a nővérkék vannak ott, ha bajod van akármikor is. Még egy "kis" példa: az én fiam magzatvizet nyelt és a nyaka körül volt a köldökzsinór, és őt a SZÜLÉSZNÕ mentette meg, ő takarította ki a száját, és szedte le a zsinórt. Akkor mire is fizessek az orvosnak??????

Legjobb válasz: Ezzel az ajándék dologgal vitatkoznék!!! Ha az ügyeletesnél szülsz és pénzt adsz neki, az ajándék. Ha felfogadsz orvost és az BÁRMIKOR a szolgálatodra áll, azt igenis meg kell fizetni, mert nem kötelessége, nem tartozik a munkájába azért a kevés fizetésért! Ez egy PLUSZ SZOLGÁLTATÁS amit nyújt, és nem jófejségbõl megy be akár éjjel vagy ünnepen a családja mellõl. Ha valaki magántanárhoz megy, ott sem fizeti ki az óra végén a díjat, mert megkapja az iskolai fizetését??? Ugyanmár! Kicsit gondolkozzatok el ezen! Nem kötelezõ felkérni orvost! Aki így dönt, az pedig fizesse meg!!!

Ha már felfogadod és elvárod, hogy bármikor ugorjon, amikor szükséged van rá, akkor igenis legyen annyi becsület az emberben, hogy kifizeti a kért összeget. Mondjuk szerintem normális esetben elõre megszokás ezt beszélni ha fogadott orvosod van. Az más ha nincs, akkor nyilván nem is kérhet pénzt és annyit ad az anya amennyit akar, vagy nem akar.
Ezzel az ajándék dologgal vitatkoznék!!! Ha az ügyeletesnél szülsz és pénzt adsz neki, az ajándék. Ha felfogadsz orvost és az BÁRMIKOR a szolgálatodra áll, azt igenis meg kell fizetni, mert nem kötelessége, nem tartozik a munkájába azért a kevés fizetésért! Ez egy PLUSZ SZOLGÁLTATÁS amit nyújt, és nem jófejségbõl megy be akár éjjel vagy ünnepen a családja mellõl. Ha valaki magántanárhoz megy, ott sem fizeti ki az óra végén a díjat, mert megkapja az iskolai fizetését??? Ugyanmár! Kicsit gondolkozzatok el ezen! Nem kötelezõ felkérni orvost! Aki így dönt, az pedig fizesse meg!!!
Ne szülj nála , szülj ügyeletes orvosnál. Én is ügyeletes orvosnál szültem , kapott egy kis pénzt a nõvérel együtt. de még sem 50 000 ft mint a fogadót doki. Amúgy pedig igazad van nem sokat csinál a doki inkább a nõvér .
Akkor elég nagy bunkó vagy! Ha meg elõre tudod hogy nem fér bele a keretbe a magándoki által levezetett szülés akkor minek fogadod fel egyáltalán. Te mit szólnál ha a fõnököd 80 ezer helyett csak 50 ezret adna fizetésként? Csúnyán néznél? Mert ugyanaz a két szituáció.
Elég nagy bunkóság lenne, ha nem a kért összeget adnád neki. Akkor szülj az ügyeletesnél, vagy fizesd meg az idejét, amit bármikor rád áldoz, ha beindul a szülésed.
Akkor minek kéred fel, ha így gondolkozol??? Szülj az ügyeletesnél. Ez nem "mit csinál, ha nem" kérdése!!! Egyszerûen bunkóság berángatni valakit a szabadnapján, elvárni, hogy rendesen ellásson és utána átb..ni!!! Akkor kérj fel szülésznõt ennyiért!
79%-osnak nagyon igaza van (és még pár embernek is, akik hasonlóan írták). Az ingyenes (vagyis TB támogatott) orvosi ellátásban az van benne, hogy te bemész a kórházba, és aki éppen ott ügyeletes, az levezeti a szülésed. Ezért nem kell pénzt adnod. Ha viszont te FELKÉRSZ vkit, akkor ne csodálkozz már rajta, hogy annak ára van. Igen sajnálatos, hogy Magyarországon ez nem legális. Pedig szerintem úgy kellene...ha az ügyeletesnél szülsz, akkor ingyen volt, ha meg saját dokit szeretnél, akkor fizesd meg. Ugyanis ilyenkor azt fizeted meg, hogy a szabadnapján megy be, vagy épp az éjszaka közepén, mikor neki éppen ezer más jobb dolga is lenne. Magyarul túlórázik. Te mit szólnál, ha a fõnököd behívna túlórázni, aztán nem fizetné ki? Vagy nem annyit fizetne, amennyiben megállapodtatok? Gondolom annyira nem repesnél az örömtõl. Egyébként sajnos a doki sehová nem tudna menni, mivel alapból ez az egész dolog nm éppen legális vonalon megy.
Így igaz, nem sokat csinál a doki...ezért írtam, hogy akkor miért nem szülésznõt fogad (ha fogadni akar valakit), de jól le lettem pontozva.
Mehet panaszkodni a sóhivatalba... Amúgy nem értem, hogy egyáltalán miért kell megkérdezni, hogy mennyit kér?
Ez az összeg, amit az orvosnak adsz, jogellenes. Már a létezése is, az összegtõl függetlenül. Ajándék. Nem tud hová menni panaszra, hogy kevés, mert el sem fogadhatná. Annyit adsz, amennyit akarsz, ha meg nem adsz, nem adsz. Az már más kérdés, hogy kinek mennyit ér a becsülete, szava. Nem lepõdöm meg, hogy manapság, ahol az orvos papír nélkül tarifát szab, elvárja a borítékját, ott az, akitõl ezt kéri, gerinctelen lesz és nem adja oda. Ez a mai világ. Csodás. Mi magánkórházat választunk és szerzõdést írunk. Mindenki vállalja a maga kötelezettségeit, és alá is írja. Nem csak azért van az orvos, hogy eltegye a borítékot. De ha már fizetünk (és manapság sajnos nem sok esély van arra, hogy pénz nélkül szüljön valaki) legyen is ott, és dolgozzon is meg érte!
Különben az már nem igaz, hogy ez illegális, igazgatói engedélyhez kötött de ha õ engedélyezi a hálapénzt akkor teljesen legális tavaly óta a hálapénz. http://www.hrportal.hu/c/beremeles-es-legalis-halapenz-megse..
Elõre sosem lehet tudni, mennyire fog kelleni a doki. Szerencsére a legtöbb szülésnél tényleg elég szinte csak pár percre, de van olyan, hogy császár lesz vagy akár hosszabb kórházi tartózkodás. Talán ezért sávosan kéne megállapítani a tarifát vagy óradíjban megegyezni? :) Az viszont újabb kérdés lenne, hogy mi van akkor, ha tényleg nem vagy rosszul tette a feladatát és ki lett fizetve, vagy (csak) a páciens szerint nem végezte megfelelõen és ezért nem fizet vagy kevesebbet. Mivel nem legalizált, csak megtûrt ez az egész hálapénzesdi, sem anyukának vagy a családnak, sem a dokinak nincs lehetõsége ilyenkor "fellebbezni".
Nem ez az elsõ ilyen kérdés, többen is úgy gondolják hogy az helyes eljárás ha nem fizetik ki a fogadott orvosukat a szülés után mert szerintük az nem érdemli meg. Megteheted persze, nem fognak a behajtók az ajtódon kopogtatni hogyha nem fizeted ki a megbeszélt összeget de akkor gerinctelen leszel. Jól írta valaki hogy megkapod ingyen is a szükséges ellátást tb alapon ha nincs rá kereted, de ha felkérsz külön valakit és megállapodtok valamiben akkor ahhoz finoman szólva is illik tartani magadat.
Én is így gondolom, hogy ez a tiszta. Senki nem azért "ment neki", mert nincs pénze fogadott dokira, hanem mert így is fel akarja kérni és utána simán nem kifizetni. Ez így nem lenne fair! Ráadásul értelmét sem látja, hogy ott legyen, ezért nem értem, hogy akkor miért fogadja fel.
Utolsó: De te magad is leírtad a megoldást. Ha nincs rá pénz, akkor meg kell beszélni a dokival, hogy sorry, de nincs rá pénz. Ha a nyelvtanáros példát vesszük pl...gondolom akkor sem az óra után jelenti be az ember, hogy "bocs, de ennyit tudok most adni", hanem még az óra elõtt felhívja a tanárt, és lemondja az órát. Ennyi. Nyilván érthetõ, ha nincsen pénze, hiszen bármi történhet, de akkor szólni kell a dokinak és kész. Még az is lehet, hogy a doki 50-ért is elvállalja.
Jó persze igen fogadot dokit választott igazatok van akkor már fizesse ki , de várjatok ha neki nincs annyi pénze mert éppen a férjének megszûnt az állása , vagy bármi történt ami miatt nem tudnak annyit fizetni nem kell egybõl leharapni a fejét, beszéljen a fogadott dokijával még sem szeretné ha õ vezetné le a szülést köszöni az eddigi munkáját de nem állnak úgy anyagilag mint ahogy tervezte a legelején. Így pedig marad a ügyeletes doki és ha akar ad ha akar nem az ügyeletesnek meg a nõvérkének. És még meg is marad a pénze.
Én is örülök, hogy nem csak én látom így.
Szerintem az összes 79%-os én voltam :) . Örülök, hogy vannak akik egyetértenek! Én pl. tanár vagyok...szerintem ez ugyanaz...kapom az iskolai fizetésem, ott korrepetálok, segítek, amiért eszembe nem jutna pénzt beszedni. SZABADIDÕMBEN pedig magánórákat adok, miért elkérem az elõre megbeszélt pénzt, és mélységesen felháborodnék, ha valaki az óra végén a felét adná csak oda, mert nekem ez a munkám alapon, és menjek reklamálni valahova, ha tudok. Szerintem ez ugyanaz a helyzet, plusz itt még emberéletekrõl is szó van, ami nem mindegy!
Mármint 11:05-ös 79%-osra gondoltam.
Mit szólnál, ha a boltban 1 kg krumpli áráért csak 70dkg-ot kapnál?:)

Az orvosnak nem kötelessége a közvetlen hozzátartozókat értesíteni ha valaki gyógyíthatatlan betegségben szenved?

Ha kiderül valakirõl, hogy nagyon komoly, gyógyíthatatlan betegsége van, akkor az orvosnak nem kötelessége ezt a közvetlen hozzátartozójával közölni?Hisz benne van az, hogy a beteg, akár, hogy szégyenli, vagy egyéb más okból kifolyólag, nem árulja el a családjának-barátoknak, és emiatt a segítség már késõn érkezik.

Legjobb válasz: NEM, nem kötelessége, éppen ellenkeöleg, az orvost a hozzátartozókkal SZEMBEN is köti az orvosi titoktartás. Ha a beteg állapotáról bármit is elmond másnak (akár milyen közeli hozzátartozó is), akkor elvileg fel lehet jelenteni és megbüntetik emiatt.

NEM, nem kötelessége, éppen ellenkeöleg, az orvost a hozzátartozókkal SZEMBEN is köti az orvosi titoktartás. Ha a beteg állapotáról bármit is elmond másnak (akár milyen közeli hozzátartozó is), akkor elvileg fel lehet jelenteni és megbüntetik emiatt.
A kezelõorvos kizárólag azt értesítheti a betege állapotáról akit a beteg megjelöl. Viszont ez se egy ambuláns kezelés után történik meg, hanem pl. ha valaki kórházba fekszik. Ilyenkor a felvételnél a beteg által megjelölt személy, vagy személyek kaphatnak tájékoztatást a beteg állapotáról.
Az orvosi titoktartás a legközelebbi hozzátartozókkal "szemben" is "véd". Szóval nem, nem kötelessége. Épp ellenkezõleg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm sz infót.....:( ....csak mert apukámnak már 1 éve áttétes rákja van....és ha idõben meg tudtuk volna mi is, nem tegnap... akkor még lehetett volna segíteni rajta....de így már nem.:(
"és ha idõben meg tudtuk volna mi is, nem tegnap... akkor még lehetett volna segíteni rajta" Szerintem apukádnak jogában áll eldönteni, hogy milyen kezelést akar, vagy akar-e egyáltalán valamit. Ha elöbb tudtátok volna, akkor legfeljebb ez alatt az idö alatt teljesen megkeserítettétek volna az életét azzal, hogy olyasmire akartátok volna kényszeríteni, amit ö maga nem akar. Többek közt éppen ezért sem lehet másoknak megmondani, hogy kinek mi baja van, mert mindenki a saját életéért/egészségügyi állapotáért felelös és ebbe senki másnak nincs és nem is lehet beleszólása. Mellesleg az ö helyében én sem vállatam volna áttételes rák esetén kemoterápiát, mütétet, mert ilyen esetben meggyógyítani már nem lehet, csak a szenvedését meghosszabbítani.

S. O. S Segítség! A nagymamámnak nagyon magas a vérnyomása és nem tudjuk lenyomni semmivel. Mit csináljunk? Az orvosok nem csinálnak semmit mert egyik se normális.

Legjobb válasz: Pihenjen sokat igyon sok vizet ! Ezeket lehet írni mert orvosnak kell felírni prenessát,vidotint amely vérnyomáscsökkentõ DE ORVOS NÉLKÜL SEMMIT HA KELL MÁSIK TELEPÜLÉSRE MENJETEK !

Pihenjen sokat igyon sok vizet ! Ezeket lehet írni mert orvosnak kell felírni prenessát, vidotint amely vérnyomáscsökkentõ DE ORVOS NÉLKÜL SEMMIT HA KELL MÁSIK TELEPÜLÉSRE MENJETEK !
A kérdező hozzászólása: Köszi csak egy a baj hogy a nagymamám Érden én meg Budakalászon vagyok. :(
Keressetek egy normális orvost! Talán macerás, de hidd el, egy temetés megszervezése még macerásabb.
Az idõseknek be szokott sûrûsödni a vére. Az idõs hozzátartozóimnak az infúzió csodákat szokott mûvelni. Ez vérvizsgálatból áll, majd a szükséges összetételû infúzió adása. Valamint tényleg a sok folyadék ivása elengedhetetlen. Sajnos az a tapasztalatom nekem is, hogy aki például 90 éves és már kezd oda lenni, azt az eü ellátás is kezdi hanyagolni. De hozzátartozói közremûködéssel minden oké.

Orvosi hiba e? A kérdés hogy ez normális tehát jogszerű eljárás lehetett e és az orvos nem követett el hibát, vagy az orvos hibájából kiindulva történt meg a kislányom karjának a károsodása.

Párom pár napja megszült, a szülés nem volt egyszerű eset. Kórházba kerülés után jött az orvos aki elrendelte a császár metszést mivel a baba is nagy illetve párom csípője is kicsi. Elkezdődött a császárra való felkészítés majd az orvos kitalálta hogy mégse császár inkább szülje meg rendesen, normálisan, tehát bekötött katéterrel stb kellett szülnie páromnak, aminek az lett az eredménye hogy vákummal kellett kiszedni a pici babát, illetve a szülés alatt a válla beakadt a medencecsontba, illetve oxigén hiányos állapotban jött világra. A vállát idegrendszeri probléma miatt nem tudja tökéletesen használni, Dévény tornára kell járatni, mellyel rendbe hozható lesz a karja, de a kórházban azt mondták hogy nem lesz olyan erős mint a másik egészségesen megszületett karja. Ami még érdekes hogy a szülésznő odajött hozzánk szabadkozni hogy császárral kellett volna de neki nincs beleszólása az orvos döntésébe stb. A baba 4680 grammal és 55 centisen született. A válaszotokat előre is köszönöm

Az OGTT eredményem éhgyomorra 6, 1 120 percesen 9, 8 most metforalt szedek és babát szeretnénk de az orvosom nem javasolt a gyógyszeren kívül semmit. Forduljak másik orvoshoz? Tanácstalan vagyok!

Legjobb válasz: Szia!Nekem 6.2 volt éhgyomorra.Egyik doki sem csinált semmit.Aztán elmentem magándokihoz,aki mondta(nõgyógyász-endokrinológus),hogy "Sok orvos sajnos ezzel nem kezd semmit,mert 2 tizeddel több csak a megengedettnél.Igen ám!!Viszont a gyakorlatban ez úgy néz ki,hogy 6.5-tõl már cukorbetegségrõl beszélünk".Szó szerint így mondta a dokim.Írt fel Mercformint.De magában a gyógyszer nem elég.Diétával és mozgással kell kiegészíteni a gyógyszeres kezelést.Ugyanis a gyógyszer max. kordában tartja az értéket,de tartós változást/javulást csak gyógyszer+diéta+mozgás esetén érsz el.Remélem segítettem egy kicsit.:)

Szia!Nekem 6.2 volt éhgyomorra.Egyik doki sem csinált semmit.Aztán elmentem magándokihoz, aki mondta(nõgyógyász-endokrinológus), hogy "Sok orvos sajnos ezzel nem kezd semmit, mert 2 tizeddel több csak a megengedettnél.Igen ám!!Viszont a gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy 6.5-tõl már cukorbetegségrõl beszélünk".Szó szerint így mondta a dokim.Írt fel Mercformint.De magában a gyógyszer nem elég.Diétával és mozgással kell kiegészíteni a gyógyszeres kezelést.Ugyanis a gyógyszer max. kordában tartja az értéket, de tartós változást/javulást csak gyógyszer+diéta+mozgás esetén érsz el.Remélem segítettem egy kicsit.:)
A kérdező hozzászólása: inz-glük éhgyomorra 9, 9 inz-glük terhelésre 44, 8 glük éhgyomora 6, 1 glük terhelésre 9, 8 igy van szószerint a papíromon de nem mondtak semit csak azt, hogy kóros és szedjem a metforalt.
nem fordítva? A cukrod volt 6, 1 meg 9, 8 és az inzulina másik?
A kérdező hozzászólása: Voltam endrokrinologusnál z inzulinom éhgyomora 6, 1 a 120 perces 9, 8 a glükóz éhgyomora 9, 9 120 perces pedig 44, 8 így kaptam metforalt.:( de nem hívot visza az endrokrinologus sem sem a nõgyógyász, hogy mi lesz a hatása a metforalnak.
hát azért egy inzulint én nézettem volna mert nem mindegy hogy magas inzulinnal ennyi a cukrod vagy alacsonnyal. Én a helyedben elmennék egy rendes endokrinológushoz kivizsgálásra, és nem nõgyógyásszal kezeltetném magam mert náluk már az is eredmény hogy ennyit foglalkozott veled, de ez korántsem teljes kivizsgálás.
Az igt. A csökkent glükõz toleranciát jelent. Az inzulinrezisztencia és a cukorbetegség közötti állapot a tied már közelebb a cukorbetegséghez.
A kérdező hozzászólása: Az igt az inzulin glükoz ugye?Annak az eredménye 9, 9 éhgyomora a 120 percre 44, 8 lett.
igt-d van, szigorú ir diétát kell tartani, keresd fel a mensmentist-
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszodat! :) remélem egy magán orvos fog segíteni :) már 8éve próbáljuk a babát és már nagyon jó lenne a siker.
, csak az elõbb fordítva írtad. Az inzulinod is magas, 5 körül kéne lennie az éhgyomrinak, a 120 percesnek meg max 25, de annyira nem rossz mint amennyire a cukrod.

Volt már valakinek, hogy a kisgyermeke valamit bedugott a fülébe ami következtében az vérzett? Ha igen, mi történt? Mit mondott az orvos? Nem károsodott a hallása?

Legjobb válasz: Igen volt.Tollal matatott a fülében kb.2 évesen. Meg ilyedtem,mert vérzett. Orvos látta,mert féltettem a dobhártyáját. Rendben volt minden csak a halló járatot sértette fel. Az orvos azt mondta nem olyan egyszerû átlyukasztani a dobhártyát,mert a hallójárat elkanyarodik elõtte és egy tollal nehét lenne és fájdalmas átszakítani. Esti fürdetésnél mikor víz érte dõlt a vér a fülébõl.Borzasztó volt. Kb 2 hát múlva a fülben maradt alvadt vér összeszáradt és kiesett.Hát így történt. Ha érdekel az orrba feldugott pici mûanyag,majd késõbb TicTac cukorka felhelyezése másodpercek alatt és annak eltavolítása azt is szívesen megosztom Veled:)))

Igen volt.Tollal matatott a fülében kb.2 évesen. Meg ilyedtem, mert vérzett. Orvos látta, mert féltettem a dobhártyáját. Rendben volt minden csak a halló járatot sértette fel. Az orvos azt mondta nem olyan egyszerû átlyukasztani a dobhártyát, mert a hallójárat elkanyarodik elõtte és egy tollal nehét lenne és fájdalmas átszakítani. Esti fürdetésnél mikor víz érte dõlt a vér a fülébõl.Borzasztó volt. Kb 2 hát múlva a fülben maradt alvadt vér összeszáradt és kiesett.Hát így történt. Ha érdekel az orrba feldugott pici mûanyag, majd késõbb TicTac cukorka felhelyezése másodpercek alatt és annak eltavolítása azt is szívesen megosztom Veled:) ))
Ja, az lemaradt, hogy orvosnak mindenképp mutasd meg.Mivel nyúlt a fülébe?
A kérdező hozzászólása: Fülpiszkálóval nyúlt a fülébe, szerencsére hamar megnyugodott, jaj nagyon sajnáltam! Igen, érdekel a többi dolog is!

Az édesapám kórosan vérszegény.2 napja anyira begörcsölt a hasa hogy szinte magán kivül volt, azóta korházba van. Mi lehet vele, az orvosok nem nagyon mondanak semit. Nagyon aggódok érte. Irjatok minél többen. Mi lehet a baja?

Legjobb válasz: Sajnálom, hogy az apukád beteg! De javaslom, ha teheted, teheti a családod, keressetek másik orvost, ha nem tudnak mondani semmit. Ez van, ha nincs pénzed, meg is halhatsz. Sajnos ilyen világban élünk. Ha nem pénzeled az orvost, tojnak a fejedre. Persze, akadnak kivételek..

Sajnálom, hogy az apukád beteg! De javaslom, ha teheted, teheti a családod, keressetek másik orvost, ha nem tudnak mondani semmit. Ez van, ha nincs pénzed, meg is halhatsz. Sajnos ilyen világban élünk. Ha nem pénzeled az orvost, tojnak a fejedre. Persze, akadnak kivételek..
Sajnos a kérdésedre nem tudom a választ (buta tippekkel meg nem akarlak riogatni vagy félrevezetni, majd az orvosok pontosan megállapítják a betegségét), de apukádnak gyors gyógyulást kívánok!
2.vagyok. Ezt találtam neked a betegségrõl: http://www.informed.hu/index.nfo?tPath=/betegsegek/betegsege..
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a segitségeteket!!

Az nagy baj lehet, ha igy 30 hetesen kevesebb a magzatviz? Az orvos nem mondott rá semmit, csak, hogy majd figyelni kell. félek, hogy elhanyagolnak?

fizetett orvosom nincs.szerintetek?volt már igy valakinek?

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj,ezt nagyon szokták figyelni,már csak pár hét és túl leszel a rizikós idõszakon,addig is rendszeresen járj orvoshoz.Amikor én szültem a mellettem lévõ anyukánál is pont ez volt,....ha nagyon kevés az érték befektetnek(õ is szülés elõtt pár héttel bent kellett hogy legyen)De ha attól megnyugszol kérd ki egy másik orvos véleményét is(én is jártam egy csomó orvosnál amikor azt éreztem nem figyelnek kellõen rám/ránk),bár én azt gondolom ilyennel nem játszanak,ha nagyon kevés mindenképpen lépnek.Szia és ne idegeskedj,minden rendben lesz!!!

Szia! Ne aggódj, ezt nagyon szokták figyelni, már csak pár hét és túl leszel a rizikós idõszakon, addig is rendszeresen járj orvoshoz.Amikor én szültem a mellettem lévõ anyukánál is pont ez volt, ....ha nagyon kevés az érték befektetnek(õ is szülés elõtt pár héttel bent kellett hogy legyen)De ha attól megnyugszol kérd ki egy másik orvos véleményét is(én is jártam egy csomó orvosnál amikor azt éreztem nem figyelnek kellõen rám/ránk), bár én azt gondolom ilyennel nem játszanak, ha nagyon kevés mindenképpen lépnek.Szia és ne idegeskedj, minden rendben lesz!!!
A kérdező hozzászólása: hiába járok orvoshoz, ezt csak uh-n látják, az mégcsak 6 hét mulva lessz talán.szóval hogy figyelik?és mikor van az a rizikos idöszak, amit irtál?
Szia!Nekem 25 hetesen a 4d-n mondta a doki, hogy kevesebb a magzatvizem.Rá 1 hétre már nem volt baj.De menj el egy másik dokihoz, hogy õ mit mond.Mert sem a több sem a kevesebb magzatviz nem jó!32 hetes km
Szia!Elsõ válaszoló vagyok.A rizikós idõszakot a 36. hétre (ill.a baba súlya nem éri el a 2500g-ot) értettem, úgy tudom elõtte koraszülöttként tekintik a babákat(nekem így mondták a szülésfelkészítõn). A magzatvíz normál értékét orvostól kérdezd meg, nem akarok butaságot írni.A mellettem fekvõ anyukának azt tanácsolták igyon és pihenjen sokat, mivel téged nem fektettek be, valószínû nincs baj, ezek az értékek folyamatosan változhatnak.Tudom hogy aggódsz, szerintem mindenki fél egy kicsit, de nem lesz baj, keress fel egy másik orvost is, az nem baj ha többen látnak.Szia
ha nagyon kevés a magzatvíz a magzat agykárosodását okozhatja, de ez attól függ mennyire nagyon kevés. pihenj sokat és igyál minél többet, ha egyszerre nem is megy, kortyonként egész nap lecsurog.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!