Találatok a következő kifejezésre: Az orvosok csinált tesztek (6 db)

Már két napja vízszerű folyásom van, és én azt hiszem magzatvíz.39 hetes vagyok. Az orvosom csinált páfránylevél tesztet. Ha az kimutatja, hogy magzatvíz akkor befektet és megindítja a szülést?

És ha csak valami féle fert?zés akkor mi a tend?? Akkor is befektet?

Legjobb válasz: Szülés elõtt sokkal hígabb a folyás, ez természetes, ne ilyedj meg. Ilyenkor mindenki azt hiszi, hogy ez magaztvíz, de nem az szokott lenni:-)) Nyugi, szerintem semmi okod az aggodalomra:.)

Szülés elõtt sokkal hígabb a folyás, ez természetes, ne ilyedj meg. Ilyenkor mindenki azt hiszi, hogy ez magaztvíz, de nem az szokott lenni:-)) Nyugi, szerintem semmi okod az aggodalomra:.)
Nekem is volt nagyon hig folyásom.Semmit nem csináltak vele.Dokim szerint valakinek ilyen a terhesség végén.Ne aggodj, nincs semmi gond.
Nekem minden reggel felkelés után vízszerû a folyásom! Ma pl végigcsurgott a combomon, de aztán másnap reggelig semmi...ez így van már a terhességem eleje óta! Szóval sztem ez nem lehet magzatvíz, sem szivárgás, mert akkor többször jönne, na és gondolom az nem szagtalan :) Ilyenkor mindenkinek több lesz a folyasa! Üdv: 35hetes pocakos
Ha a magzatvized szivárog, biztos, hogy befektet. Ha valami fertõzés, annak viszont van szaga! Utolsó hozzászólónak üzenem, hogy a magzatvíz is szagtalan :)
A kérdező hozzászólása: Magzatvíz! Megyünk szülni!
Szia! Tegnap is Te írtál, ugye? Könnyû, gyors szülést Neked! Drukkolok! Üdv.
Akkor nagyon ügyes légy :D Sok boldogságot!
Jaj de jó, írigyellek:) Könnyû és gyors szülést!

Abortusz elvégzésénél automatikusan csinálnak az orvosok aids-tesztet is?

Legjobb válasz: Miért csinálnának? Mûtét, aztán csá, másnap mehetsz is haza - v aznap.

Miért csinálnának? Mûtét, aztán csá, másnap mehetsz is haza - v aznap.
Nem.

Kiír az orvosom erős fejfájás miatt? Csinálnak valamilyen "tesztet" hogy megtudják miért van?

Ma hasogató fejfájással ébredtem és nem tudok gy iskolába menni úgy érzem. Ez már nem az első alkalom, ha elmegyek az orvoshoz kiír ilyen "kis" panasz miatt? Tudnak valamilyen vizsgálatot csinálni fejfájásra?

Legjobb válasz: Igen,vannak vizsgálatok,melyek megállapítják a fejfájás okát.Ki is írhat az orvos,mert ez nem biztos,h 1 kis panasz.Elõször a háziorvoshoz kellene elmenni,és elmondani a tüneteket,feltétlenül azt is,h szokott ilyen lenni!!!!!Lehetséges,h stresszelsz vmitõl,és vmilyen lazító technika segít.ha migrénes fejfájás,akkor nagy adag Mg-b6,1000 mg C vit.,sok víz enyhíti a tüneteket,és persze ágynyugalom.

Igen, vannak vizsgálatok, melyek megállapítják a fejfájás okát.Ki is írhat az orvos, mert ez nem biztos, h 1 kis panasz.Elõször a háziorvoshoz kellene elmenni, és elmondani a tüneteket, feltétlenül azt is, h szokott ilyen lenni!!!!!Lehetséges, h stresszelsz vmitõl, és vmilyen lazító technika segít.ha migrénes fejfájás, akkor nagy adag Mg-b6, 1000 mg C vit., sok víz enyhíti a tüneteket, és persze ágynyugalom.
az a lényeg, hogy panaszkodj. nem baj, ha egy kicsit túlzásba esel, mert legalább komolyan vesz.
mr-re el lehetne menni. oda viszont szakorvosi beutaló kell. én azt javaslom, hogy a háziorvostól kérj a neurológiára beutalót és majd a neurológus fog tudni mr-re beutalót adni.
De nekem ez 23 éve így megy. Azért gondolom hogy nincs oka, mert 23 éven át nem egyforma életet éltem úgymond. Igaz voltak stresszes idõszakok, de nem mindig és igen kávézom, de kb 8 éve. És a fejfájás mindig jelen volt. Egészségesen élek (jó nem viszem túlzásba) nem dohányzom nem iszom, sportolok, sok folyadékot iszom, mindig próbáltam változtatni amirõl úgy gondoltam hogy nem jó és ez a [email protected]@g fejfájás csak nem múlik. És azt hogy nincs oka a fejfájásnak, orvos mondta. Persze lehet hogy az se tud mindent, de ha egy aprócska betegségrõl van szó, szerintem már ennyi idõ alatt kijött volna. Egyébként többször is voltam ugyanazokon a kivizsgálásokon és soha nem találtak semmit. De ez az én véleményem nem leszólni akarlak, de én így gondolom, hogy lehet ok nélkül is. Egyébként pl ilyen az is amikor front van. Annak se belsõ oka van. Én ilyenkor is rettenetesen szenvedek.
Azért írtam, h nincs olyan, h csak fejfájás, mert mindennek oka van!!!!A Te fejfájásod sem csak úgy van, attól h nem találták meg a kiváltó okot.Nem csak halálos betegség létezik, van amivel 1 életen át szenvedünk.Elképzelhetõ, h stresszes vagy, megfeszülnek az izmok, azért fáj a fejed-lazító gyakorlatok, torna megszünteti a fejfájást, Van akinek a kávé hozza elõ a migrént, van akinél ez mulasztja el.Nem vagyunk 1 formák!!!!
6-os válaszoló, de igen van olyan hogy "csak fejfájás". Én nagyon gyakran küszködök ezzel óvodás korom óta, most vagyok 26 éves. Háziorvosom elküldött neurológushoz és õ tetõtõl talpig kivizsgáltatott. Hónapokig jártam mindenféle vizsgálatra és semmit nem találtak. Ha olyan komoly betegségem van szerintem már 23 év alatt kiderült volna. De kedves kérdezõ ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem kell dokihoz menni, kérj beutalót és megnézik hogy minden oké-e. Nem kell félni, nekem minden vizsgálat fájdalommentes volt.
A kérdező hozzászólása: Rendben köszönöm szépen :) Életmentõek vagytok a gyors válaszaitokkal!
Nincs olyan, h csak fejfájás!!!Ki kell vizsgálni az okát, igenis, panaszkodj!!!!!:)
Fejfájást nem csak neurológiai panaszok okoznak.Rengeteg oka lehet, ezért kell a háziorvosnál kezdeni, õ tud beutalót adni szakrendelõbe, onnan utalják további vizsgálatokra, ha szükséges.A háziorvos labor vizsgálatot is kér-legalábbis illene kérni.Addigis a táplálékkiegészítõk, vitamínok, relaxálás, esetleg fájdalomcsillapító segít.Jobbulást!!!!:)
A kérdező hozzászólása: Értem. Csak félek, hogy az orvosom nem kedvel (pedig egész évben egyszer mentem hozzá igazolásért betegség miatt) és nem ad igazolást, mert csak fejfájás. Nem szeretnék igazolatlant... köszi az eddigi válaszokat :)
A front már 1 ok.Igen az érzékenyebb emberek bizony a frontokat is megszenvedik.Nekem az agyinfarktusomat diagnosztizálták eleinte hisztinek, munkakerülésnek, és az igazi orvos csak rám nézett, és tudta mi a baj, és kiakadt, h miért nem küldtek további vizsgálatokra.

Nemrég pozitív lett a tesztem, 2 hét múlva megyek először a nőgyógyászhoz. Az első vizsgálaton mit csinál az orvos? Mire kell számítanom?

Legjobb válasz: 2-3 hét múlva tényleg ráérsz elmenni, csinál lehet egy rákszûrést ha elõtte nem volt. cainál ultrahangot hogy megnézze hol fekszik a baba mekkora stb, de ha nem volna még szívhang se ijedj meg mert ilyenkor még nem minden babának van még, azért is írtam hogy ráérsz elmenni nehogy csalódj és idegeskedj. esetleg ír fel terhesvitamint és 2 hét múlva is visszahív újabb ultrahangra hogy megnézzétek jól fejlõdik-e a baba. gratulálok :) 14 hetes kismama

2-3 hét múlva tényleg ráérsz elmenni, csinál lehet egy rákszûrést ha elõtte nem volt. cainál ultrahangot hogy megnézze hol fekszik a baba mekkora stb, de ha nem volna még szívhang se ijedj meg mert ilyenkor még nem minden babának van még, azért is írtam hogy ráérsz elmenni nehogy csalódj és idegeskedj. esetleg ír fel terhesvitamint és 2 hét múlva is visszahív újabb ultrahangra hogy megnézzétek jól fejlõdik-e a baba. gratulálok :) 14 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: értem köszönöm :) ezelõtt még sosem voltam nõgyógyásznál, így nem tudtam mi hogy megy! 2 hetet késett amikor megcsináltam a tesztet :)
Szia! Ultrahangot fog csinálni, hogy megbizonyosodjon, hogy nem méhen kívüli-e a terhességed, és hogy ha méhen belüli, akkor melyik oldalon. Általában a 8. héten lehet szívhangot hallani, van akinél korábban, van akinél késõbb. Az én dokim alaposan kikérdezett, hogy van-e valamire allergiám, van-e vmi fertõzõ betegségem, milyen állatokat tartok otthon (pl a cicát csak óvatosan). Megméri a testúlyodat is valószínûleg, és lehet, hogy kenetet is vesz, bár azt inkább terhesség elõtt szokták. Bármilyen kérdésed van, én azt ajánlom, hogy írd fel magadnak, és ha mész a dokihoz, akkor megkérdezheted (pl. lehet-e néha napján vörösbort inni, mikortól lehet mozogni, milyen étrendet tanácsol, kell-e valamilyen ételtõl vagy italtól tartózkodni, stb). Boldog és problémamentes babavárástt kívánok! 12 h km
Én csak simán gratulálok. :)
Szia! Elõször is gratula! :-) Nekem 1 hetet késett, akkor csináltam a tesztet. Következõ nap mentem dokihoz, megvizsgált, de csak kézzel, mondta, hogy igen, bizonyítottan lesz baba. Aztán mentem másnap a védõnõhöz (nekem nincs fogadott orvosom), kikérdezett alaposan, majd adott beutalót az elsõ ultrahangra, ami hüvelyi volt, 5-6 hét között voltam akkor, és már hallhattam a picim szívhangját, petezsákot is láttak! :-) További boldog babavárást! :-) 37 hkm
A kérdező hozzászólása: hüvelyi uh az milyen??? miben más a rendes uh-hoz képest?

Mi a véleményetek erről? Az orvosom azt mondta, ha vérzek és akkor csinálok tesztet, akkor csalhat a teszt. Ilyet hallott már valaki? 2 napot késett, és ma akartam tesztelni, de alig alig megjött, és felhívtam a dokit, hogy csináljak e azért.

Szerintetek érdemes azért tesztelni??? PÉ utáni 17.napon vagyok már. Reggeli hőm 37.1 már kb 1 hete...sosem szokott ilyen magas lenni. Vagy várjam meg a vérzés elmúlását...

Legjobb válasz: Lehet azért mondta ezt a doki, mert néhány esetben elõfordul, hogy megfogan a baba, de aztán rövid úton távozik is, anélkül, hogy a nõ tudna a terhességrõl, szóval simán megjön. De attól még lehet, hogy a hcg szinted még magasabb lenne, és pozitívat mutatna a teszt, holott már nincs terhesség. Szerintem ezért mondhatta a doki, csak nem akarta ezt így részletezni, nem akart elkeseríteni, vagy, hogy fölösleges köröket fussál (elrohanj vizsgálatra ahol úgyis csalódás érne, stb.). Szóval lehet, hogy csak simán nem akart csalódást okozni, nem akarta, hogy fölöslegesen beleéld magad a dologba. Én ilyen esetben, ha már vérezni kezdek, soha nem tesztelek, mert úgy vagyok vele, hogy nem pazarolom el, jó lesz jövõ hónapban (ha nem jön meg esetleg).

Lehet azért mondta ezt a doki, mert néhány esetben elõfordul, hogy megfogan a baba, de aztán rövid úton távozik is, anélkül, hogy a nõ tudna a terhességrõl, szóval simán megjön. De attól még lehet, hogy a hcg szinted még magasabb lenne, és pozitívat mutatna a teszt, holott már nincs terhesség. Szerintem ezért mondhatta a doki, csak nem akarta ezt így részletezni, nem akart elkeseríteni, vagy, hogy fölösleges köröket fussál (elrohanj vizsgálatra ahol úgyis csalódás érne, stb.). Szóval lehet, hogy csak simán nem akart csalódást okozni, nem akarta, hogy fölöslegesen beleéld magad a dologba. Én ilyen esetben, ha már vérezni kezdek, soha nem tesztelek, mert úgy vagyok vele, hogy nem pazarolom el, jó lesz jövõ hónapban (ha nem jön meg esetleg).
Hát ha ilyet mondott, szerintem válts orvost, de lehet én vagyok tudatlan. Vagy van HCG a szervezetedben, vagy nincs. A vér nem módosítja az értéket. Nyugodtan tesztelj, bár ha megjött, akkor nem tudom mennyi értelme van. Nem lehet, hogy csak azért mondta a doki, hogy ne tesztelj, mert szetetné megvárni, hogy milyen lesz a vérzés. Pl.: hány napig tart, vagy mennyiség stb? Drukkolok ennek ellenére!
A kérdező hozzászólása: Hát, nem tudom...lehet hogy azért mondta, mert azt gondolja hogy meg fog jönni, de hát a pici betét, épp hogy olyan...alig van valami, de azért van...csak hogy kétségbe essek...a reggeli hõm ami nagyon gyanús, de lehet meg várom a reggelt, és ha lejjebb megy, akkor nem tesztelek, ha marad, akkor megcsinálom...nem tudom mire vélni...és nagyon kíváncsivá tett ez az egész...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat. Megfontolandó amit írtál...és ha csak egy két nap lesz vérzés??? Azt is menszesznek vegyem?
3. vagyok, ha ilyen kevés a vérzésed, szerintem csak akkor tesztelj, ha mondjuk két nap múlva sem lesz erõsebb, vagy elmúlik, mert akkor viszont ha van baba, lehet, hogy hormon pótlásra lesz szükség. Nálam sokszor csak ilyen pici vérrel kezdõdik, és csak a 3. napon jön meg úgy igazán. Szerintem ilyen korai terhességnél még úgysem látna sok mindent, a doki sem, és csak vissza rendelne egy-két hét múlva, addig meg csak tûkön ülnél és emésztenéd magad. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Kedves 3as! Köszönöm még egyszer a választ. Ilyen kevés sosem szokott lenni. Elsõ nap általában dõl a vér belõlem, és minden nappal egyre kevesebb, és az 5. napra szépen elmúlik. Hát, várok 2-3 napot, és meglátjuk! Szép napot!
Igazán nincs mit, nagyon szívesen :) ! Drukkolok neked :) !

Az orvosok álltal csinált tesztek szoktak tévedni? Hány napos terhességet tudnak így kimutatni vizeletből?

Legjobb válasz: az õ vizelettesztük is csak a 4 héten mutat biztos eredményt, tehát legalább 28 napos terhesség esetén. Elõbb is mutathat, de az nem konkrét.

az õ vizelettesztük is csak a 4 héten mutat biztos eredményt, tehát legalább 28 napos terhesség esetén. Elõbb is mutathat, de az nem konkrét.
Az orvosok által készített tesztek nem szoktak tévedni.Hogy hány napos nem tudom, de ha minden igaz már a kimaradt mensi utáni 1-2 napon megbízható eredményt adnak. Pozitív irányban sosem tévednek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!