Találatok a következő kifejezésre: Az orvos számolja ki a baba (3 db)

Az orvos mikor számolja ki a baba születését és miből (az első mozgásból)?

Legjobb válasz: Tudnod kell, hogy mikor volt az utolsó mensid elsõ napja! Ebbõl számolnak (szerintem CSAK) Hozzáadsz 40 hetet, és az lesz a születési dátuma.

Tudnod kell, hogy mikor volt az utolsó mensid elsõ napja! Ebbõl számolnak (szerintem CSAK) Hozzáadsz 40 hetet, és az lesz a születési dátuma.
Àlltalában úgy számolnak , hogy az utolsó mensi napj´´ahoz hozzáadnak 10-et, és a hónapból kinonnak 3-at. nekem, 2007.04.07, a szüle´si dátum 2008 01.14. De attól függ, milyen hosszßu a ciklusod.
Normál ciklusnál az utolsó menstruáció elsõ napjához hozzáadnak 7 napot, majd visszaszámolnak 3 hónapot. Ez lesz a kiírt szülési dátum.
Ha valakinél nem ismert az utolsó vérzés idõpontja, vagy teljesen rendszertelen a ciklusa, akkor az UH-on mért méretekbõl BPD, OFD, Femur is megállapítható a magzat kora, amibõl kiszámolható a szülés várható idõpontja, illetve a megmozdulásból is lehet rá következtetni, kb. + 20 hét (inkább csak hagyomány. A vérzést szokták alapul venni elsõsorba.
En most a 21. hetben jarok es nincs pontos kiirt datumom, csak annyit tudok, hogy szept. eleje. Nekem is rendszertelen volt a ciklusom es hosszabb idore jott meg mindig, mint a normal 28 nap. A dokit meg mindig figyelmeztetni kell, hogy ne az utolso menstuaciobol szamolja ki, mert az uh 1 hettel kisebb babat mutat. Amugy normal ciklus eseten tenyleg az utolso menzesz a mervado.

Ki számolja jól a terheségi kort? Az orvos és az UH szerint 16 hetes és 4 napos a baba, a menszim szerint 18 hetes és 4 napos.

A doki szerint kés?bb fogant, remélem ez a helyzet és nem az, hogy 18 hetes, csak nem fejl?dik jól.

Legjobb válasz: A legjobb az lenne, ha tudnád, mikor fogant :D Én nem tudtam, hosszú ciklusaim voltak, igy végig 3 hetes különbségek voltak. Azt mondják, hogy a 10-12 hét körüli UH a legpontosabb, nekem ott április 5-öt mondtak, március 31-én született a babám, és az állapota alapján tuti, hogy túlhordtam... Szóval a gépek sem tudhatnak mindent, a lényeg, hogy a baba egészséges legyen, azt meg úgyis látják a végén majd, illetve a méhszáj és a méhlepény állapotából tudni fogják, mikor kellene kb szülnöd :) Sok boldogságot!

A legjobb az lenne, ha tudnád, mikor fogant :D Én nem tudtam, hosszú ciklusaim voltak, igy végig 3 hetes különbségek voltak. Azt mondják, hogy a 10-12 hét körüli UH a legpontosabb, nekem ott április 5-öt mondtak, március 31-én született a babám, és az állapota alapján tuti, hogy túlhordtam... Szóval a gépek sem tudhatnak mindent, a lényeg, hogy a baba egészséges legyen, azt meg úgyis látják a végén majd, illetve a méhszáj és a méhlepény állapotából tudni fogják, mikor kellene kb szülnöd :) Sok boldogságot!
Az UH azért pontosabb mint a mensi, mert nekem a doki azt mondta hogy 12. hétig az embriók mérete egyforma csak azután kezdenek a genetikai adottságok meghatározó különbséget mutatni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, ezek szerint nem csak én nem tudom, hogy mikor fogant a baba:) Bízom az orvosban, Õ azt mondta, hogy egészséges, és ez a legfontosabb.

Az ultrahangon az orvos mi alapján becsüli meg a baba súlyát, mibõl számolja ki?

Volt akinek bejött a becslés? Idegesít, hogy megmondják, mert azt mondta a korához képest kicsi. 36. hét ma és visszadobott 1 hetet 2600 gramm. Eddig nem foglalkoztam vele, de most bosszant, fõleg ahogy mondta.

Legjobb válasz: Nagyon sok adat, has körfogata, mellkas körfogata, fej mérete, combcsont hossza. Húgomnak 35 hetesen becsülte 2600 grammra, majd a kiírt nap után 1 nappal született 3350 grammal

Nagyon sok adat, has körfogata, mellkas körfogata, fej mérete, combcsont hossza. Húgomnak 35 hetesen becsülte 2600 grammra, majd a kiírt nap után 1 nappal született 3350 grammal
Nekem 39 (!) hetesen mértek 2500 g-ot, annyit mint elõtte majd négy héttel, tök beparáztunk... Más megmérte, az már 3000 g-ot becsült, végül 40 hétre 3300 g-al született. Akkor mondták, hogy pl 1 mm-el hosszabb combcsont 100 g-al többet becsül, amikor nyilvánvaló, hogy ez nem 100 g. A mérési pontatlanságról nem is beszélve. Egyébként tényleg sok apró adathoz van hozzárendelve egy súly és ezek átlagát adja ki a gép, kinek pontosabban, kinek kevésbé.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!