Találatok a következő kifejezésre: Az orvos számolja ki a (4 db)

Az orvos mikor számolja ki a baba születését és miből (az első mozgásból)?

Legjobb válasz: Tudnod kell, hogy mikor volt az utolsó mensid elsõ napja! Ebbõl számolnak (szerintem CSAK) Hozzáadsz 40 hetet, és az lesz a születési dátuma.

Tudnod kell, hogy mikor volt az utolsó mensid elsõ napja! Ebbõl számolnak (szerintem CSAK) Hozzáadsz 40 hetet, és az lesz a születési dátuma.
Àlltalában úgy számolnak , hogy az utolsó mensi napj´´ahoz hozzáadnak 10-et, és a hónapból kinonnak 3-at. nekem, 2007.04.07, a szüle´si dátum 2008 01.14. De attól függ, milyen hosszßu a ciklusod.
Normál ciklusnál az utolsó menstruáció elsõ napjához hozzáadnak 7 napot, majd visszaszámolnak 3 hónapot. Ez lesz a kiírt szülési dátum.
Ha valakinél nem ismert az utolsó vérzés idõpontja, vagy teljesen rendszertelen a ciklusa, akkor az UH-on mért méretekbõl BPD, OFD, Femur is megállapítható a magzat kora, amibõl kiszámolható a szülés várható idõpontja, illetve a megmozdulásból is lehet rá következtetni, kb. + 20 hét (inkább csak hagyomány. A vérzést szokták alapul venni elsõsorba.
En most a 21. hetben jarok es nincs pontos kiirt datumom, csak annyit tudok, hogy szept. eleje. Nekem is rendszertelen volt a ciklusom es hosszabb idore jott meg mindig, mint a normal 28 nap. A dokit meg mindig figyelmeztetni kell, hogy ne az utolso menstuaciobol szamolja ki, mert az uh 1 hettel kisebb babat mutat. Amugy normal ciklus eseten tenyleg az utolso menzesz a mervado.

Hogy számolja ki az orvos hogy mennyi idős terhes vagy? A magzat mérete vagy az utolsó menstruáció alapján?

Nekem március 27.-én volt meg utoljára. 24 napos a ciklusom.

Legjobb válasz: sztem ez a doki a baba mérete alapján számolt. amugy az uccso mensi elsö napjátol 40 hét.. ha igy számolsz ahogy a doki akkor számolj te is 38 hétre. 32

sztem ez a doki a baba mérete alapján számolt. amugy az uccso mensi elsö napjátol 40 hét.. ha igy számolsz ahogy a doki akkor számolj te is 38 hétre. 32
ált. menstruáció alapján számolják.az öt hét tényleg kevés a márc 27hez, lehet, hogy elszámolta, vagy a baba mérete alapján ekkora, mert mondjuk késõbb fogant középidõnél, de a 3 hét azért sok, kérdezz rá mindenképp. amúgy nekem tavaly márc 25 volt az utolsó mensim, és ilyentájt voltam énis dokinál elõször, szval ha megvan még az elsõ lelet megnézem neked hogy számoltak és mit. jan 2-3ra lehetsz kiírva, ugye? :)
nah megtaláltam, május 27én voltam, vagyis egy héttel késõbb mint te, menstruáció alapján 9 hetesnek számolták méretei alapján 7, 5 hetesnek. más méret alapján meg 8hét2naposnak, szval nincs két egyforma : )
Nekem is pont marcius 27-en volt utoljara meg , en most 8+4 vagyok pontosan de nekem 28 naposak pontos a ciklusom, te meg azt irtad, hogy 24 naposak a ciklusaid ugyhogy nem ertem akkor most mennyi idos vagy?Uh-on ha voltal ott pontos idot kapsz, pedig biztos kellet mar lenned!Ott mit irtak a papirjaidra?Nem irta az idot.
A kérdező hozzászólása: Igen úgy valahogy.
A kérdező hozzászólása: Még nem voltam ultra hangon. A védõnõ nyolc hetet számolt, de hatot írt a papira mivel elõtte egy héttel az orvos öt hetet irt rá. Azt mondta ultrahangnál kifog derülni az eltérés.
ha nem voltál UH-n honnan tudod mekkora a petezsák?
A kérdező hozzászólása: Mikor elõször voltam orvosnál hogy nem jött meg akkor csinált últrahangot.

Az ultrahangon az orvos mi alapján becsüli meg a baba súlyát, mibõl számolja ki?

Volt akinek bejött a becslés? Idegesít, hogy megmondják, mert azt mondta a korához képest kicsi. 36. hét ma és visszadobott 1 hetet 2600 gramm. Eddig nem foglalkoztam vele, de most bosszant, fõleg ahogy mondta.

Legjobb válasz: Nagyon sok adat, has körfogata, mellkas körfogata, fej mérete, combcsont hossza. Húgomnak 35 hetesen becsülte 2600 grammra, majd a kiírt nap után 1 nappal született 3350 grammal

Nagyon sok adat, has körfogata, mellkas körfogata, fej mérete, combcsont hossza. Húgomnak 35 hetesen becsülte 2600 grammra, majd a kiírt nap után 1 nappal született 3350 grammal
Nekem 39 (!) hetesen mértek 2500 g-ot, annyit mint elõtte majd négy héttel, tök beparáztunk... Más megmérte, az már 3000 g-ot becsült, végül 40 hétre 3300 g-al született. Akkor mondták, hogy pl 1 mm-el hosszabb combcsont 100 g-al többet becsül, amikor nyilvánvaló, hogy ez nem 100 g. A mérési pontatlanságról nem is beszélve. Egyébként tényleg sok apró adathoz van hozzárendelve egy súly és ezek átlagát adja ki a gép, kinek pontosabban, kinek kevésbé.

Ki számolja jól a terheségi kort? Az orvos és az UH szerint 16 hetes és 4 napos a baba, a menszim szerint 18 hetes és 4 napos.

A doki szerint kés?bb fogant, remélem ez a helyzet és nem az, hogy 18 hetes, csak nem fejl?dik jól.

Legjobb válasz: A legjobb az lenne, ha tudnád, mikor fogant :D Én nem tudtam, hosszú ciklusaim voltak, igy végig 3 hetes különbségek voltak. Azt mondják, hogy a 10-12 hét körüli UH a legpontosabb, nekem ott április 5-öt mondtak, március 31-én született a babám, és az állapota alapján tuti, hogy túlhordtam... Szóval a gépek sem tudhatnak mindent, a lényeg, hogy a baba egészséges legyen, azt meg úgyis látják a végén majd, illetve a méhszáj és a méhlepény állapotából tudni fogják, mikor kellene kb szülnöd :) Sok boldogságot!

A legjobb az lenne, ha tudnád, mikor fogant :D Én nem tudtam, hosszú ciklusaim voltak, igy végig 3 hetes különbségek voltak. Azt mondják, hogy a 10-12 hét körüli UH a legpontosabb, nekem ott április 5-öt mondtak, március 31-én született a babám, és az állapota alapján tuti, hogy túlhordtam... Szóval a gépek sem tudhatnak mindent, a lényeg, hogy a baba egészséges legyen, azt meg úgyis látják a végén majd, illetve a méhszáj és a méhlepény állapotából tudni fogják, mikor kellene kb szülnöd :) Sok boldogságot!
Az UH azért pontosabb mint a mensi, mert nekem a doki azt mondta hogy 12. hétig az embriók mérete egyforma csak azután kezdenek a genetikai adottságok meghatározó különbséget mutatni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, ezek szerint nem csak én nem tudom, hogy mikor fogant a baba:) Bízom az orvosban, Õ azt mondta, hogy egészséges, és ez a legfontosabb.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!