Találatok a következő kifejezésre: Az orvos számolja (14 db)

Mennyire pontos az ultrahangos vizsgálat? Az orvos megállapította, hogy 7 hetes terhes vagyok. De körülbelül 4 hete volt egy negatív tesztem. Attól az orvos számolt jól? Vagy lehetséges eltérés?

Legjobb válasz: Ha most vagy 7 hetes és kb. 4 hete volt a negatív teszt, akkor 3 hetes voltál mikor teszteltél. Az volt szerintem a korai. A dokinak azért már van ebben tapasztalata. Amúgy az utolso menszidtôl kell számolni a heteket.

Ha most vagy 7 hetes és kb. 4 hete volt a negatív teszt, akkor 3 hetes voltál mikor teszteltél. Az volt szerintem a korai. A dokinak azért már van ebben tapasztalata. Amúgy az utolso menszidtôl kell számolni a heteket.
Az orvosok általában az utolsó menzesz elsõ napjától számítják a terhességet. Ha még nem volt elég HCG hormon a szervezetedben, hogy kimutassa a teszt, hogy terhes vagy, vagy esetleg hibás volt a teszt, akkor simán mutathatott negatívat annak ellenére, hogy mégis terhes voltál már. Amúgy pedig plusz-mínusz 2 hét mindig benne van a pakliban.
12.hétig egyformák a magzatok, a méretük pontosan utal a korra, ezért pontosnak tartják az uh-ot.12 héttõl már változó az azonos korú babák mérete, mert más-más tulajdonságokat örökölnek a szüleiktõl stb.
Az elsõvel teljes mértékben egyet értek. Ha most vagy 7 hetes, és kb. 4 hete csináltad a tesztet, akkor még csak 3 hetes lehettél, tehát kb. akkor kezdõdhetett meg a beágyazódás. Korai volt az a teszt, esélye sem volt még kimutatni a terhességet. Szóval valószínû, hogy jól számolt az orvos.

A 9.5 mm petezsák nem nagy egy 4 hetes terhességnek? Vagy talán az orvosom számolt el valamit?

Késő pete érésem volt így ciklus végén lettem terhes. Március 7-12 között foganhatott a baba 25.-én teszteltem pozítívat és április 4.-én voltam először orvosnál. Ahol megállapította a terhességet, és azt írta a papírra hogy petezsák 9.5 mm 4 hetes terhesség. Holnap kell vissza mennem uh-ra hogy ellenőrize minden rendben van e. Nem tudom hogy jól számolta e és hogy nem e lesz ebből gond.

Legjobb válasz: Nekem 6 hetesen volt a petezsák 24 mm. 5 hetesen 11 mm volt. Ehhez képest nem nagy a 9,5 mm, de nem is kell rajta rágódnod. A terhesség alatt mindig lehet majd olyan, hogy a baba nem az "elõírt" méretek szerint fejõdik. Ennek oka, hogy az uh gépek nem egyformák, a dokik sem mérnek egyformán, és a babák sem fejlõdnek precízen egyformán! De ez nem gond, nem kell már most aggódnod, hogy késõbb mi lesz ebbõl.

Nekem 6 hetesen volt a petezsák 24 mm. 5 hetesen 11 mm volt. Ehhez képest nem nagy a 9, 5 mm, de nem is kell rajta rágódnod. A terhesség alatt mindig lehet majd olyan, hogy a baba nem az "elõírt" méretek szerint fejõdik. Ennek oka, hogy az uh gépek nem egyformák, a dokik sem mérnek egyformán, és a babák sem fejlõdnek precízen egyformán! De ez nem gond, nem kell már most aggódnod, hogy késõbb mi lesz ebbõl.
4 hetesen nekem csak megvastagodott nyálkahártyát látott, szóval nem, nem nagy. Ezen felesleges aggódnod.
Teljesen normális.
Nekem 5+2 volt 11, 4mm, es az enyemet par nappal kisebbnek mondjak, szoval sztem a tied is jo! Gratulalok! :-)
A kérdező hozzászólása: Ma voltam dokinál 14.5 mm-es most. Jövõ héten már szívhang is lesz azt mondta az orvos.
Nagyszeru! ;-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

SOS Mit csináljak? Az orvosom magzati hetekkel számol, UH-s szakvéleményt, méretet, utolsó mesi napját félretéve!

Csak azért, mert hüvelyi vizsgálatnál "nem érezte", hogy 9 hetes lehetek. Nem foglalkozik az utolsó mesi napjával, sem azzal, hogy a kollégája az UH-n mért adatokkal is leleten 9 hetesnek mond. 2 hetet visszamin?sített, 7 hetet írt a papíromra, pedig lassan már a 10-et töltöm!

Legjobb válasz: az érdekes, mert nem tapintásra szokták eldönteni, hanem menszi alapján, illetve ciklus alapján. Ha emlékszel, esetleg összeszedhetnéd, hogy a terhesség elõtt 2-3 hónappal mikor jött meg, tehát október szeptember augusztus, és így be tudod lõni a ciklusod idõtartamát. Ezzel menj el hozzá, és kérd meg, hogy a tárcsán nézzétek, meg hogy ez alapján hány hetes vagy és ragaszkodj hozzá, hogy így számolja, mert neked ez fontos. Ha erre nem hajlandó, akkor köszönd szépen és menj át másik orvosnak a rendelésére. De szerintem biztos megnézi neked a tárcsán is, ha kéred, csak mondd el neki, hogy te ettõl félsz, hogy rossz értékek jönnek majd ki a 12-16. heti vizsgálatokon, mert nem abban az idõben vizsgálnak, amikor kéne, és nem akarsz végig menni felesleges procedúrákon csak azért, mert nem száz százalék, hogy hány hetes is vagy. Csak keményen, mint egy anyatigrincs! Kitartás! És gratulálok! :) 39 hkm

az érdekes, mert nem tapintásra szokták eldönteni, hanem menszi alapján, illetve ciklus alapján. Ha emlékszel, esetleg összeszedhetnéd, hogy a terhesség elõtt 2-3 hónappal mikor jött meg, tehát október szeptember augusztus, és így be tudod lõni a ciklusod idõtartamát. Ezzel menj el hozzá, és kérd meg, hogy a tárcsán nézzétek, meg hogy ez alapján hány hetes vagy és ragaszkodj hozzá, hogy így számolja, mert neked ez fontos. Ha erre nem hajlandó, akkor köszönd szépen és menj át másik orvosnak a rendelésére. De szerintem biztos megnézi neked a tárcsán is, ha kéred, csak mondd el neki, hogy te ettõl félsz, hogy rossz értékek jönnek majd ki a 12-16. heti vizsgálatokon, mert nem abban az idõben vizsgálnak, amikor kéne, és nem akarsz végig menni felesleges procedúrákon csak azért, mert nem száz százalék, hogy hány hetes is vagy. Csak keményen, mint egy anyatigrincs! Kitartás! És gratulálok! :) 39 hkm
Pedig elég egyszerû dokit váltani:)
A kérdező hozzászólása: Tapasztalatból tartok a váltáson, mert nincs állandó orvosom... Hosszú lenne leírni az okát, de okkal van. Meg lehet valahogy mondani egy dokinak, vagy rávezetni, kérdezni, hogy miért nem hisz az UH adatainak, mesi dátumának? Amúgy kedves, figyelmes orvos, csak jókat hallottam róla, de ez most megijesztett!
És még rá sem kérdeztél?
A kérdező hozzászólása: Az elsõ megjelenésemkor csak mondtam neki, hogy szerintem hány hetes lennék, de már akkor kijavított, hogy oké-oké, de nem a mesi elsõ napján fogant a baba... ráhagytam, egy orvossal nem vitatkozok, hisz a magzati korral igaza volt. Mivel õ nem végez uh-t így másik orvos csinálta és azt az eredményt most vittem neki vissza és ezek után történt az amit leírtam, hogy félretett mindent és közölte, hogy szerinte nem lehetek 9 hetes, mert õ nem érezte annyinak tapintással... Megkaptam az elsõ beutalókat és utamra engedett, szóhoz se tudtam jutni. Persze a kartonozóba az általam számolt 12. hétre kértem új idõpontot, de tartok a továbbiaktól...
Védõnõnél voltál már? Õ is tárcsa alapján számol. Ha a dokid nagyon nem akar normálisan számolni, kérdezd meg a védõnõt, hogy az SZTK-ból tud-e ajánlani valakit, akihez járhatnál. Muszáj a helyes számolás az általad is említett vizsgálatok miatt. Nekem is kellett a down-kór szûrés, és megmondták, hogy nagyon figyeljünk a dátumokra, mert ha nem az adott idõben megyek, meg se csinálják a vizsgálatot, mert fals eredmény jön ki. Én a kórházba járok, ahol szülni fogok. Itt is adni kell majd a dokinak, de nem annyit, mint egy magánnak. Õ meg így odafigyel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Beszélek a védõnõvel, hogy õ mit mond, javasol és ugyanígy fogok eljárni az UH-t végzõ doktorral is, mert vele elõbb találkozom, mint az "orvosommal". Ha nem mond megnyugtatót, talán átvállal és tovább hozzá még járhatok, mert más doki ott szóba nem jöhet. 8+4 napos voltam mesi szerint, amikor az UH-n a magzatot 22 mm-esnek mérte a doktornõ és ezek után mondott 9 hetesnek +/- 1-2 nap. Megnéztem egy táblázatot és a szerint is pontos a méret, mesim szerint is.. a Doki meg erre közölte, hogy max. 7 hetes lehetek, többnek nem érezte tapintással... Arra gondoltam, hogy talán még az lehet, hogy megvárja a 12. heti uh-t és akkor korrigál? Talán akkor már nem fogja kétségbe vonni, hogy hány hetes terhes is lehetek?! Eh.. nincs szerencsém a nõgyógyászokkal :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gratulációt, mentek a zöld kezecskék :)
Én is tegnap voltam orvosnál engem is vissza számolt 1 hetet ... 8 hetet írt a papírra mikor pénteken leszek 10 hetes.. De azt mondta azért mert olyan idõpontot kell rá írnia a papírra amit már tuti hogy betöltöttél... =) Sok sok boldogságot és örömöt!:)

Miért lehet, hogy az utolsó menzi időponthoz képest, más számol a netes kalkulátor, mást az orvos és mást a védőnő terhességi korra?

Tudom, hogy elvileg pár nap ide vagy oda nem számít... De mégis furcsa :) A n?gyógyász mindig 3 nappal id?sebbnek mond, a véd?n? 2 nappal fiatalabbnak, mint az internetes kalkulátorok.

Legjobb válasz: A védõnõ valószínûleg az utsó mensi dátumából számol, a doki az uh méretekbõl, stb. Nekem a doki, amikor a fiamat vártam, azt mondta, valószínûleg július 15, a méretek alapján. A védõnõ az utsó mensi alapján júl 5-öt mondott (ebben biztos voltam, hogy nem igaz, mivel nagyon össze-vissza a ciklusom), a 4D uh-n a szonográfus hölgy július 31-et írt a papíromra, mint várható születési dátum. Neki lett igaza, augusztus 1-én született spontán a babám, 4kg-al, 58centivel. :-) Lányomnál: mensi szerint júli 3., doki szerint júli 8., másik doki (uh-n egy másik orvos volt) július 15., 4D-n szonográfus hölgy szerint július 25. Július 29-én meg is született a lányom, szintén spontán, 3,8kg-al, 55cm-el. :-) Ennyit a dátumokról. :-))))

A védõnõ valószínûleg az utsó mensi dátumából számol, a doki az uh méretekbõl, stb. Nekem a doki, amikor a fiamat vártam, azt mondta, valószínûleg július 15, a méretek alapján. A védõnõ az utsó mensi alapján júl 5-öt mondott (ebben biztos voltam, hogy nem igaz, mivel nagyon össze-vissza a ciklusom), a 4D uh-n a szonográfus hölgy július 31-et írt a papíromra, mint várható születési dátum. Neki lett igaza, augusztus 1-én született spontán a babám, 4kg-al, 58centivel. :-) Lányomnál: mensi szerint júli 3., doki szerint júli 8., másik doki (uh-n egy másik orvos volt) július 15., 4D-n szonográfus hölgy szerint július 25. Július 29-én meg is született a lányom, szintén spontán, 3, 8kg-al, 55cm-el. :-) Ennyit a dátumokról. :-))))
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, de õk mind az utolsó menzi alapján számolták :) Egy ilyen karton körös kis "számológépen" A védõnõtõl azért kérdeztem, mert a doki 3 nappal idõsebbnek mondott mint a netes kalkulátor... Erre õ meg két nappal fiatalabbnak :D U.h. alapján tudom, hogy mást adhatnak a méretek :) Köszönöm szépen
Utolsó mensi+7 nap, vissza három hónap ez annyire egyértelmû, csak egyféleképpen lehet számolni, nem értem a dokinak és a védõnõnek miért jön ki más
Nekem védõnõ május 9-et mondott, uh-alapján május 11, 4D uh-n pedig május 14.-ét mondtak. Kisfiam május 17.-én született.
Ha jól értem a gondod akkor adott a menzid: március 30(mondjuk) 28napos nagykönyvi ciklussal(ápr13án teherbeestél stb) Akkor te most: 8hetes 6napos vagy. Pont És nem láttuk még a bébi méreteit, csak a menzi dátuma van. És ebbõl az egy adatból egyen kör terhesnaptárral sikerül napokat tévedni a két delikvensnek? Pedig azt a számolót csak 1módon lehet beállítani, menzi dátuma egy jel, akkor a szülés dátuma másik jelhez esik, az adott naphoz gergely naptár és rovátkaszámolás...

Hogy számolja ki az orvos hogy mennyi idős terhes vagy? A magzat mérete vagy az utolsó menstruáció alapján?

Nekem március 27.-én volt meg utoljára. 24 napos a ciklusom.

Legjobb válasz: sztem ez a doki a baba mérete alapján számolt. amugy az uccso mensi elsö napjátol 40 hét.. ha igy számolsz ahogy a doki akkor számolj te is 38 hétre. 32

sztem ez a doki a baba mérete alapján számolt. amugy az uccso mensi elsö napjátol 40 hét.. ha igy számolsz ahogy a doki akkor számolj te is 38 hétre. 32
ált. menstruáció alapján számolják.az öt hét tényleg kevés a márc 27hez, lehet, hogy elszámolta, vagy a baba mérete alapján ekkora, mert mondjuk késõbb fogant középidõnél, de a 3 hét azért sok, kérdezz rá mindenképp. amúgy nekem tavaly márc 25 volt az utolsó mensim, és ilyentájt voltam énis dokinál elõször, szval ha megvan még az elsõ lelet megnézem neked hogy számoltak és mit. jan 2-3ra lehetsz kiírva, ugye? :)
nah megtaláltam, május 27én voltam, vagyis egy héttel késõbb mint te, menstruáció alapján 9 hetesnek számolták méretei alapján 7, 5 hetesnek. más méret alapján meg 8hét2naposnak, szval nincs két egyforma : )
Nekem is pont marcius 27-en volt utoljara meg , en most 8+4 vagyok pontosan de nekem 28 naposak pontos a ciklusom, te meg azt irtad, hogy 24 naposak a ciklusaid ugyhogy nem ertem akkor most mennyi idos vagy?Uh-on ha voltal ott pontos idot kapsz, pedig biztos kellet mar lenned!Ott mit irtak a papirjaidra?Nem irta az idot.
A kérdező hozzászólása: Igen úgy valahogy.
A kérdező hozzászólása: Még nem voltam ultra hangon. A védõnõ nyolc hetet számolt, de hatot írt a papira mivel elõtte egy héttel az orvos öt hetet irt rá. Azt mondta ultrahangnál kifog derülni az eltérés.
ha nem voltál UH-n honnan tudod mekkora a petezsák?
A kérdező hozzászólása: Mikor elõször voltam orvosnál hogy nem jött meg akkor csinált últrahangot.

Az orvos mikor számolja ki a baba születését és miből (az első mozgásból)?

Legjobb válasz: Tudnod kell, hogy mikor volt az utolsó mensid elsõ napja! Ebbõl számolnak (szerintem CSAK) Hozzáadsz 40 hetet, és az lesz a születési dátuma.

Tudnod kell, hogy mikor volt az utolsó mensid elsõ napja! Ebbõl számolnak (szerintem CSAK) Hozzáadsz 40 hetet, és az lesz a születési dátuma.
Àlltalában úgy számolnak , hogy az utolsó mensi napj´´ahoz hozzáadnak 10-et, és a hónapból kinonnak 3-at. nekem, 2007.04.07, a szüle´si dátum 2008 01.14. De attól függ, milyen hosszßu a ciklusod.
Normál ciklusnál az utolsó menstruáció elsõ napjához hozzáadnak 7 napot, majd visszaszámolnak 3 hónapot. Ez lesz a kiírt szülési dátum.
Ha valakinél nem ismert az utolsó vérzés idõpontja, vagy teljesen rendszertelen a ciklusa, akkor az UH-on mért méretekbõl BPD, OFD, Femur is megállapítható a magzat kora, amibõl kiszámolható a szülés várható idõpontja, illetve a megmozdulásból is lehet rá következtetni, kb. + 20 hét (inkább csak hagyomány. A vérzést szokták alapul venni elsõsorba.
En most a 21. hetben jarok es nincs pontos kiirt datumom, csak annyit tudok, hogy szept. eleje. Nekem is rendszertelen volt a ciklusom es hosszabb idore jott meg mindig, mint a normal 28 nap. A dokit meg mindig figyelmeztetni kell, hogy ne az utolso menstuaciobol szamolja ki, mert az uh 1 hettel kisebb babat mutat. Amugy normal ciklus eseten tenyleg az utolso menzesz a mervado.

El küldtek afp-re arra vizsgálatra amit a 16. héten csinálnak de én akárhogy is számolom amit az orvosom megadott idöpontot a vizsgálatra az a 17. hétnek a második napja ez baj vagy ilyenkor még aktuális ez vizsgálat? és ha nem akkor mit kell tennem?

Legjobb válasz: Mindig a betöltött 16. hét után, tehát azon a héten, amíg a 17. hét tart. Így a számítás megfelelõ, pont egy közép határidõt kell kikalkulálni, azaz betöltött 16. hét plusz 2-3 nap. Nyugi. Védõnõ vagyok.

Mindig a betöltött 16. hét után, tehát azon a héten, amíg a 17. hét tart. Így a számítás megfelelõ, pont egy közép határidõt kell kikalkulálni, azaz betöltött 16. hét plusz 2-3 nap. Nyugi. Védõnõ vagyok.
A kérdező hozzászólása: köszönöm akkor mostmár nyugodt vagyok hogy semmit nem számoltam el.
De a kérdezõ épp azt írta, hogy a 17. hét második napja! De szerintem is izgulj emiatt, fõleg, hogy júliustól már nem is kötelezõ megcsináltatni.
Nem rég kaptam meg az Afp met. Ami 0, 28. Szerintem legalább 1 héttel dl vagyok számolva. Ill az én védõnõm pont 16 hetesen küldött. Szerintem ez lehet a baj. Ne aggódj menj nyugodtan

Ha nincs jovedelmed, es nem jarsz orvoshoz, akkor ebben az esetben szamolnak fel TB tartozast?

Ha jol tudom, csak akkor lesz tartozasa valakinek, ha TB nelkul reszesul egeszsegugyi ellatasban.

Legjobb válasz: Szia, ez egy adófajta, amit minden, magyarországi lakóhellyel rendelkezõnek fizetnie kell. Nappali jogviszony által biztosítva vagy, ha nyugdíjas vagy, biztosítva vagy, regisztrált álláskeresõk is biztosítva vannak. Rajtuk kívül mindenkinek be kell fizetnie havonta.

Szia, ez egy adófajta, amit minden, magyarországi lakóhellyel rendelkezõnek fizetnie kell. Nappali jogviszony által biztosítva vagy, ha nyugdíjas vagy, biztosítva vagy, regisztrált álláskeresõk is biztosítva vannak. Rajtuk kívül mindenkinek be kell fizetnie havonta.
A kérdező hozzászólása: Tehat akkor igenybeveteltol fuggetlenul, befogjak majd hajtani? Ez a gyakorlatban hogy nez ki, amint lesz bejelentett munkahelyem akkor kuldenek majd egy csekkett, vagy tobbet fognak levonni? Elnezest a kerdesekert, csak szeretnem tudni hogy mire szamithatok majd.
Semmi jóra nem számíthatsz. Ha nem dolgozol akkor magad után kell fizetned a Tb-t ha ezt nem fizetted eddig akkor tartozásod van a Társadalom biztosító felé, és õk a Nav-al (apeh) behajtják. Onnét számítják amikortól utoljára dolgoztál vagy tanultál nappali tagozaton mivel akkor fizette valaki helyetted. Ha jól tudom havi 6600ft de lehet emelték már, nekem körülbelül 2 év után küldtek egy csekket 165 000 ft tartozásról , hogy fizessem be x rövid határidõn belül, ha nem teszem meg akkor ráterhelik a nevemre és behajtják a NAV-al. Ha jól tudom le is lehet ezt mondani, hogy nem igényled, de akkor ha történik veled valami baleset vagy bármi akkor minden költséget magadnak kell állnod. Minden ilyen ügyet az társadalom biztosítónál tudsz intézni, de ne várjál tõlük túl sokat, nem sok mindenhez értenek ott ülnek õk is csak , hogy a nap leteljen, ha valamit nem értesz vagy lekezelõen bánnak veled akkor kérd egybõl a fõnököt.
Fizetned kell, ha részesülsz egészségügyi ellátásban, ha nem. Ez nem egy önkéntes dolog hanem kötelezõ. Havonta 6 810 forint. A gyakorlatban úgy néz ki, hogy 5 év az elévülési idõ. Az elmaradásodat a folyószámládon tartják nyilván, késedelmes teljesítés esetén pedig késedelmi kamatot is kell pluszban fizetni.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen, mindenkinek a segitseget.
Ezért mielõbb keress egy olyan jogviszonyt, ahol fizetik Utánad. Menj be az önkormányzathoz a szociális irodára és kérdezd meg, milyen lehetõség van Nálatok arra, hogy biztosított légy, ez jó esetben csak egy adminisztratív lépés náluk. Ha elmondod itt az élethelyzeted, én is jó közelítéssel meg tudom mondani, munkanélküli vagyok. Van némi tartozásom is, azt görgetem évek óta, és amikor adójóváírást igényelhettem volna vissza legutóbb, akkor emiatt nem lehetett, mert betudták a TB-tartozásba azt az SZJA-t, amit amúgy visszaigényelhettem volna...:)

Az ultrahangon az orvos mi alapján becsüli meg a baba súlyát, mibõl számolja ki?

Volt akinek bejött a becslés? Idegesít, hogy megmondják, mert azt mondta a korához képest kicsi. 36. hét ma és visszadobott 1 hetet 2600 gramm. Eddig nem foglalkoztam vele, de most bosszant, fõleg ahogy mondta.

Legjobb válasz: Nagyon sok adat, has körfogata, mellkas körfogata, fej mérete, combcsont hossza. Húgomnak 35 hetesen becsülte 2600 grammra, majd a kiírt nap után 1 nappal született 3350 grammal

Nagyon sok adat, has körfogata, mellkas körfogata, fej mérete, combcsont hossza. Húgomnak 35 hetesen becsülte 2600 grammra, majd a kiírt nap után 1 nappal született 3350 grammal
Nekem 39 (!) hetesen mértek 2500 g-ot, annyit mint elõtte majd négy héttel, tök beparáztunk... Más megmérte, az már 3000 g-ot becsült, végül 40 hétre 3300 g-al született. Akkor mondták, hogy pl 1 mm-el hosszabb combcsont 100 g-al többet becsül, amikor nyilvánvaló, hogy ez nem 100 g. A mérési pontatlanságról nem is beszélve. Egyébként tényleg sok apró adathoz van hozzárendelve egy súly és ezek átlagát adja ki a gép, kinek pontosabban, kinek kevésbé.

Ha nem tudom pontosan az utolsó vérzésem első napját, hogyan számol az orvos?

Legjobb válasz: Az embrió méretei alapján állapítja meg a hetet.

Az embrió méretei alapján állapítja meg a hetet.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy nagyon szerencsétlen hiba ez a részemrõl, sajnálom nagyon. Lehet ebbõl probléma? Úgy értem az ultrahangos szûréseknél. Járt már valaki így?
Nyugi, nem lesz ebbõl semmi probléma :) Amúgy sem mindig lehet számolni, egy ismerõsömnek pl. 60 napos ciklusai voltak, így a menzesz napjától számolás nem volt mérvadó... Lehet, hogy késõbb, lehet hogy elõbb fogant, ilyenkor indig az ultrahang eredményt kell nézni!
A kérdező hozzászólása: Köszi. :)
Nekem is így volt, aztán a doki mondta nekem, hogy mikor is lehetett az utolsó idõpontja.Ultrahanggal megnézte méreteket aztán 4d-n is megnézték és napra pontosan megmondták.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!