Találatok a következő kifejezésre: Az orvos ki igazolás arról, hogy (2 db)

Az orvos adthat ki igazolás arról, hogy már két és fél hete itthon vagyok beteg állományban?

De még nem írt ki?Mert ma kaptam a munkáltatomtól egy levelet amiben azt írtta,hogy április 21-e óta nem jelentkeztem be a munkára,holott én beszólttam telefonon,hogy nagyon beteg vok.És a levél kézhezvételét?l számított 24óra múlva nem jelentkezek vagy nem mutatok fel egy hivatalos papírt,hogy ténylegesen táppénzen vagyok akkor azonnali hatállyal felmond.De menni nem nagyok tudok,szerintetek el kell fogadnia úgy hogy feladom neki postán,már ha ad az orvosom ilyen papírt.

Legjobb válasz: Hetente kell az orvosoknak leadni a táppénzesek névsorát a TBfelé.Nevelõapám házi orvos,így járts vagyok a témában.Tehát hivatalosan képtelenség,hogy visszamenõleg lejelentsen.Hogy fû alatt lehet-e intézni. Ha viszont õ felvett táppénzre már a betegség elején akkor az más.Akkor hívd fel a munkáltatót,és mondd meg neki,a dokitól kérj egy igazolást,és elsõbbségivel ajánlva add fel. A munkáltatódnak meg azért ilyen sürgõs,mert évente az elsõ 15 nap táppénzt nekik kell kifizetni,és nem az állambácsi mondja.Mivel ez eléggé súlyos indok,így azonnali hatállyal felmondhatnak,aminek a következménye,hogy csütörtöktõl nincs munkád. Tanulság:A szó elszáll az írás megmarad.Legközelebb nem csak szóban jelented le a problémát,hanem írásban is.

Hetente kell az orvosoknak leadni a táppénzesek névsorát a TBfelé.Nevelõapám házi orvos, így járts vagyok a témában.Tehát hivatalosan képtelenség, hogy visszamenõleg lejelentsen.Hogy fû alatt lehet-e intézni. Ha viszont õ felvett táppénzre már a betegség elején akkor az más.Akkor hívd fel a munkáltatót, és mondd meg neki, a dokitól kérj egy igazolást, és elsõbbségivel ajánlva add fel. A munkáltatódnak meg azért ilyen sürgõs, mert évente az elsõ 15 nap táppénzt nekik kell kifizetni, és nem az állambácsi mondja.Mivel ez eléggé súlyos indok, így azonnali hatállyal felmondhatnak, aminek a következménye, hogy csütörtöktõl nincs munkád. Tanulság:A szó elszáll az írás megmarad.Legközelebb nem csak szóban jelented le a problémát, hanem írásban is.
A háziorvos sztem adhat ki igazolást.De én a helyedben beszélnék a fõnökkel.Amúgy meg ha terhes vagy én úgy tudom nem is rúghat ki.Valószínüleg nem tud róla miért is vagy táppénzen.A háziorvoshoz meg menjél, mert 2 hetente ad papírt
Azonnal hívd fel a háziorvosod, hogy menjen ki hozzád mert nekik is le kell adni hetente , hogy kit írt ki és utólag nem nagyon tud mahinálni.Ne játszál ezzel, nem most kellene, hogy kirúgjanak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:Most értem haza a dokitól és adott ilyen táppénzes igazolást, amit még ma be kell hogy vigyek a gyárba, mert a könyvelõnek is le kell adni ezeket.Mondták hogy semmi baj nincs, nem rugnak ki, csak nekik ez kell.

Mikor ad ki a legkorábban az orvos igazolást arról, hogy babát várok? Csak akkor, ha már an szívhang? - félek, elküld a munkáltatóm.

Legjobb válasz: Már elõtte is papírt kell kiadnia, gyakorlatilag a baba már akkor baba amikor csak petezsák van. Kiskönyvet állítják akkor ki ált. ha már van szívhang.

Már elõtte is papírt kell kiadnia, gyakorlatilag a baba már akkor baba amikor csak petezsák van. Kiskönyvet állítják akkor ki ált. ha már van szívhang.
Ha nagyon szenya a melóhely a kiskönyvhöz ragaszkodnak. De ezt meg bármikor ki lehet állíttatni, miután az van az uh-s papírodon, h terhesség: bizonyított, nem kell a 12-13. hétig várni. Én az elsõnél a 9. héten, a másodiknál már a 8. héten megkaptam a kiskönyvemet
Nekem 14 hetesen adták ki
13 hetesen adták ki. Akkor csinálták meg a kiskönyvet is. Szükséges a kiskönyv ahhoz, hogy ne rúgjanak ki, egy sima orvosi papír nem elég.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!