Találatok a következő kifejezésre: Az orvos ki (589 db)

31. héten az átlagosnál több magzatvizet állapított meg az orvosom. Kinek van hasonló tapasztalata? Ugye nincs miért aggódnom? !

voltam már vérvételen, de majd csak két hét múlva megyek újra az orvoshoz.és tudom, hogy fölösleges előre aggódni, de csak ezen jár az eszem....köszi aki ír.

Legjobb válasz: Nekem átlagosnál kevesebb volt a magzatvizem.A több és a kevesebb is jár kockázatokkal, de nem kell aggódni.Manapság ezt már figyelik és ha bármi olyat látnak ami veszélyeztetné a magzatot akkor közbe lépnek. Nekem 2 hetente kellett mennem Uh.-ra e miatt és szerencsére egy hónap múlva megoldódott a probléma magától. Nekem az orvosom aztmondta, hogy figyeljük és nem lesz belõle probléma.Nem is lett.:) 14 hónapos kislány anyukája.:-)

Nekem átlagosnál kevesebb volt a magzatvizem.A több és a kevesebb is jár kockázatokkal, de nem kell aggódni.Manapság ezt már figyelik és ha bármi olyat látnak ami veszélyeztetné a magzatot akkor közbe lépnek. Nekem 2 hetente kellett mennem Uh.-ra e miatt és szerencsére egy hónap múlva megoldódott a probléma magától. Nekem az orvosom aztmondta, hogy figyeljük és nem lesz belõle probléma.Nem is lett.:) 14 hónapos kislány anyukája.:-)
A középsõ lányomnál a 20. héttõl végig az átlagosnál kissé több volt a magzatvíz. Nem derült ki mi okozta, teljesen egészséges.

Dr. Lollok Zoltán az orvosom. Õ kit szokott ajánlani, javasolni a szülés levezetésére?

Furcsa lehet a kérdés, de sajnos ? nem vállal szülést, amit én nagyon sajnálok, mert nagyon jó orvosnak és embernek tartom.

Legjobb válasz: Sziasztok! A válasz engem is érdekelne, nekem is õ az orvosom! Nagyon szupi doki szerintem, és én is sajnálom, hogy nem vállal szülést! :( 30 hetes kismama

Sziasztok! A válasz engem is érdekelne, nekem is õ az orvosom! Nagyon szupi doki szerintem, és én is sajnálom, hogy nem vállal szülést! :( 30 hetes kismama
Sziasztok kismamák! Miért nem kérdezitek meg tõle? Nem fog megharapni senkit! Én sajnos már 1 éve hozzá járok, de megvan az eredménye! Egyébként vagy a tbányai vagy a szõnyi kórházban ajáln orvost, nekem szõnyben Dr. Rókayt ajánlotta. (én rákérdeztem...:-)(De gondolom a megye összes kórházában van ismerõse). Egyébként én is hozzá járok, ikreket várok az inszeminációja segítségével. A tbányaiban szülésznõt is kell fogadni, a szõnyiben csak orvost. Remélem segítettem :-)
Általában Dr Põdör Pétert ajánlja Tb-án. Nekem nem jött be, de egy barátnõm meg volt vele elégedve (ez ált. így van az orvosokkal) Csatlakozom , Lollok dr a legjobb a környéken és én is sajnálom, h már nem vállal szülést
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló, már 14 hónapos a kislányom, szerencsésen megoldódott a helyzet. Nekem mikor rákérdeztem, 4 nevet említett: Pödör, Varjú, Lizanecz, és Málik Zoltánt. Ebbõl kettõt rögtön kizártam, Pödör, Lizanecz, mert volt hozzájuk szerencsém, és nem voltam megelégedve velük. A Varjút nem ismertem, azt sem tudtam ki az, pedig sokan dicsérik õt is. Így maradt Málik Zoltán, akinél egyszer voltam a kórházban, terhesgondozáson. Õ nagyon szimpatikus volt akkor. Nem bántam meg abszolút, csak jót mondhatok róla!!!
Málikot szokta mostanában ajánlani.

Mi történik akkor, ha a pillanatragasztó véletlenül belemegy az ember szemébe? Ki lehet szedni? Az orvosok ki tudják szedni?

Nem mintha bárki itthon olyan debil lenne, hogy a szemébe nyomkodná a pillanatragasztót!:) Egyszer?en elméleti síkon érdekel.

Legjobb válasz: Azt írja az egyik weblap, hogy ilyenkor 1-4 nap múlva leválik a ragasztó.

Azt írja az egyik weblap, hogy ilyenkor 1-4 nap múlva leválik a ragasztó.
A szemgolyóhoz meg gyakorlatilag nem ragad, mert nedves a felülete.
De azért ne próbáld ki. Mással vagánykodj.
A kérdező hozzászólása: Aszta, köszi, ezt jó tudni! Ment a pont:)
A kérdező hozzászólása: "Mással vagánykodj" Te hülye vagy????

SOS Ha kullancsnak beletört a feje a macskában, akkor mi a teendő? Olajjal, vagy krémmel ki lehet szedni? Ha holnap tudják csak dokihoz vinni az már késő? És az orvos ki tudja szedni?

A mai napon ismer?s macsekjába kullancs került,szabályosan próbálták kiszedni óramutató járásával ellentétes irányba de a feje beletört.Úgy tudtam,hogyha olajat vagy krémet raknak rá úgy ki lehet szedni.Válaszokat köszönöm.

Legjobb válasz: Kijön az magától! Nem lesz tõle semmi baja. Legalábbis kutyáimnál is így szokott lenni. Nekik ez nem olyan veszélyes, mint az embereknél.

Kijön az magától! Nem lesz tõle semmi baja. Legalábbis kutyáimnál is így szokott lenni. Nekik ez nem olyan veszélyes, mint az embereknél.
Hát az attól függ. Nem az a lényeg, hogy beletört a feje, vagy beletörik a lába hanem, ha sokat kínozzák a kullancsot és csipesszel megnyomkodják a potrohát ( mivel abban tárolja a mérgét ), akkor fogja kiadni a mérget. Tehát ha nem nyomkodtátok és nem kínoztátok a kulit, akkor semmi baj nem lesz, ha benne marad a feje. De ha nem így lenne, akkor szerintem vigyétek el orvoshoz. És szerintem nem lesz késõ holnap. De ez csak az én véleményem. De mást úgy sem lehet tenni. :S Sok szerencsét!
Nem csavar az, nem kell tekergetni :) ) Simán csipesszel meg kell fogni minél közelebb a bõrhöz és egy határozott mozdulattal kitépni. Így nem nyomódik össze a potroha, nem tudja beleöklendezni a tartalmát az állatba. A beleszakadt fejet pár nap alatt kidolgozza a szervezet.
Már tökmindegy, akár bent is hagyhatod, már teleköpte a macskát méreganyaggal, szóval vagy megfertõzõdött, vagy nem, de a fej kiszedése ezen nem változtat. Azért egy csipesszel kiszedheted, hogy ne gyulladjon be, de az nem sürgõs. Amíg tünete nincs a macskának, addig meg igazából feleslegesen viszed orvoshoz, nem tud vele mit kezdeni. Figyeld nagyon, ha bármi gyanúsat észlelsz, akkor vidd dokihoz, de azonnal.
legközelebb ne tépkedjétek ha nem tudjátok hogyan kell. ecetes vattát szorits rá (vagy acetonosat) és figyeld meg h a kullancs magátol kijön. am nem méreganyagot köpköd vissza, hanem a megzabált vért, amitõl a macs vérmérgezést kaphat... de no comment. nem kell állatorvos, a fej kijön magátol.
A kullancsot egy gyors mozdulattal kell kiszedni, hogy ne legyen ideje a nyálát beleköpni az állatba. Kullancskiszedõ csipesz/kanál párszáz forint, megéri beszerezni. Az ecetes vatta biztos módja annak, hogy a kullancs a szenvedéstõl teleköpje az állatot a nyálával, amivel terjeszti a betegségeket.
a kullancs által megcsipett embert/állatot a kullancs piszkálása nélül el kell vinni orvoshoz! az ecetes vatttától pedig levegõt nem kap ezért jön ki... nem köpköd vissza semmit, ha nem nyomkodják. de akk egy kérdés kedves nagyon okos: mit kell csinálni a kiszedett kullanccsal?... mert én legalább ezt is tudom.

Ma voltam kontakt lencse próbán (első kontakt lencsém) be tette az orvos ki venni ki tudtam de vissza tenni egyszerüen nem tudtam tenni. Viszonylag kicsi szemem van . Ha valami tippet vagy akármit mondanátok csináljam?

Legjobb válasz: Én úgy csinálom, hogy felfelé nézek, amikor odarakom a szememhez, és amikor érzem, hogy ott van, akkor elõre nézek, bele a lencsébe. Ilyenkor általában rácuppan, nézelõdök még egy kicsit, aztán elengedem a szemhéjam. (Nekem is kicsi a szemem, a lényeg, hogy jól feszítsd szét a szemhéjad, hogy ne tudj pislogni.)

Én úgy csinálom, hogy felfelé nézek, amikor odarakom a szememhez, és amikor érzem, hogy ott van, akkor elõre nézek, bele a lencsébe. Ilyenkor általában rácuppan, nézelõdök még egy kicsit, aztán elengedem a szemhéjam. (Nekem is kicsi a szemem, a lényeg, hogy jól feszítsd szét a szemhéjad, hogy ne tudj pislogni.)
Nekem is nagyon nehezen ment (még talán most is). Két kézzel fogd a szemhéjad és próbálj "belenézni" a lencsébe. Ha nem tudsz, akkor csak tedd a szemedbe és mozgasd, és kérj meg valakit hogy figyelje hogy az ujjadra tapadt-e.
Nekem is nehezen ment. Elõször is feszítsd szét a szemed úgy hogy legyen a lencsének hely. Elõször az alját próbáld odarakni és billentsd be. Elmondani könnyû de nekem is 1 óra volt legelõször mire sikerült.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat . KI próbálom hogy könnyebb
A kérdező hozzászólása: *melyik könnyebb
A kérdező hozzászólása: Nekem is ez jött be köszi a tippett .

Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy ha Május 21. én teherbe estem azt a mai napon Június 10. én az orvos ki tudja mutatni?

Legjobb válasz: Utolsó mensi elsõ napjától számolva kb 5 hetes terhességnél látszik a petezsák, de ha lassabban ágyazódott be a baba, akkor még az se tuti. Ha május 21. az ovud napja, akkor elvileg már látható UH-n. De vérvétellel hcg szintból már jóval elõbb is.

Utolsó mensi elsõ napjától számolva kb 5 hetes terhességnél látszik a petezsák, de ha lassabban ágyazódott be a baba, akkor még az se tuti. Ha május 21. az ovud napja, akkor elvileg már látható UH-n. De vérvétellel hcg szintból már jóval elõbb is.
A kérdező hozzászólása: Én is így számoltam! Szerintem nem igaz ez a 3 hét...! Ha annyi lennék akkor ennyire pontosan nem tudta volna meg mondani, hogy ez terhesség. Pedig a doki tutira mondta. Szerintem is több vagyok. Köszönöm szépen a válaszaitokat! :)
Am meg ha ápr.16-án kezõdött a menzeszed, akkor az ovud olyan ápr. 30 és környékén lehetett...Nem értelek.
Kérdésedre a válasz, 3 hete estél teherbe.
Számításim szerint is 7hetes vagy. Na de amit az orvos mondott.5 hetes vagy, de amúgy 3. Ez úgy van, hogy ugye a menzes elsõ napjától számítják a terhességet.De akkor még nem is vagy terhes, mert a menzesz utáni 14. napon van ovu.Amikor megfogan a baba, akkor már 2 hetes terhesnek számíthatsz, pedig csak akkor kezdõdött a megtermékenyítés. Azért ez a hivatalos számolás, mert nem mindenkinek a 14. napon van az ovu, és így van megadva egy biztos mérce.
Hát akkor kimutatható a terhességed! Ki is mutatták :) Gratula :) Valószínû a petezsák méretébõl és abból következtetett a doki arra, hogy fiatalabb a terhességed, hogy még nem látszik több. A 3 hetet mondjuk nem értem, honnan veszi, mert az alap esetben ugye a mensi esedékesség elõtt 1 héttel van, és akkor aztán még nem látszik petezsák.
A kérdező hozzászólása: Értem. Ahogy én számoltam 5 hetes lehetek és nem pedig 3. Ha annyi is lennék sztem ennyire pontosan a doki nem tudja meg mondani akkor. A papiromba az van irva, hogy 11x7 mm-es szabályos petezsák.
A lényeg az, hogy mindig utolsó mensi elsõ napjától számítanak mindent hivatalosan, ez lesz a papírjaidon, stb. Ettõl még lehet, hogy volt egy késõi peteérésed, különösen nem rendszeres ciklusnál. Én pl mindkét gyerkõccel középidõ után 5-7 nappal estem kb teherbe, így nekem hivatalos 5 hetesen még semmi se látszott. Ha a teszted pozitív, nem jön meg, akkor érdemes egy hcg vérvételt csináltatni, hiszen abból látszik, hogy kb mennyi idõs a terhesség, és ehhez képest mi az, amikor UH-n már látszik valami. Nekem volt, hogy hivatalos 5 hetesen még a petezsák se látszott.
A kérdező hozzászólása: Amugy nem volt rendszeres a mensesem, sokat kimaradt és amikor meg is jött akkor 34 napra vagy így körül. De ha kiszámolom akkor is körülbelül 5-6 hetesnek kéne, hogy legyek.
A kérdező hozzászólása: Igen! Énis így számoltam. Ma voltam dokinál és azt mondta nõgyógyászatilag 5. Nem értem most már teljesen! Meg ha tényleg Május 21.én estem teherbe akkor sztem azt nem is tudják pontosan kimutatni. Vagy tévedek?
Szia...bocsi, hogy közbeszólok, de ha áprílis 16.án jött meg utoljára, hogy lehetsz csak 5hetes terhes? akkor már nõgyógyászatilag számolva több, mint 7hetesnek kellene lenned, nem?Valaki javítson ki ha tévedek, de én így tudom :)
A kérdező hozzászólása: Az utolsó mensesem idõpontja Április 16-21. Csináltam tesztet és a teszt pozitív, ma voltam orvosnál és azt mondta nõgyógyászatilag 5 hetes vagyok de amugy 3 hetes. Nem értem, most ez mit jelent? Most 5 hete estem teherbe vagy 3? :O Ha 3 akkor sztem még azt korai lenne kimutatni. Vagy nem? Azt hallottam, hogy 4 hetesen tudnak valamit biztosan mondani. Május 21-én voltunk együtt és akkor estem volna teherbe? Akkor még csak holnap lennék 3 hetes.
A teszt jóval elöbb kimutatja minthogy az rovos bármit is látna. Fleg ha rosszabb az uh készüléke akkor mégkésöbb lát bármit is, sok függ a géptõl. Mindneképp csinálj tesztet ha van rá esély.
Eredetileg 3 hetes vagy :D csak mivel mezesztol szamoljak az + 2 hét.....vagyis igy vagy 5 hetes, ami 3 hetesnek felel meg, es kimuathato mert orvosilag 5 hetesnek szamitassz. Ezen.mit nem lehet erteni

Az orvosom ki akar írni táppénzre, most 20 hetes terhes vagyok, de egyedüli munkaerő vagyok, és a munkaadóm nem talált senkit helyettem, akit betaníthatnék. Ilyen esetben mit csináljak?

Hallgassak az orvosra, és ne foglalkozzak azzal, hogy mi lesz a munkahelyemen?

Legjobb válasz: Attól függ miért akar kiirni a doki. Nekem a háziorvosnak 20.héttõl az volt a mániája,hogy menjek táppénzre,pedig semmi bajom nem volt.Csupán az õ elgondolása,hogy terhes nõnek otthon a helye.Akkor is ha szereti a munkáját,és amint kiderült a terhesség,olyan könnyitett munká, volt,amirõl csak álmodni lehet.(felpolcolt láb,annyi séta amennyi jólesik,és kötetlen munkaidõ). 38 hétig dolgoztam is.

Attól függ miért akar kiirni a doki. Nekem a háziorvosnak 20.héttõl az volt a mániája, hogy menjek táppénzre, pedig semmi bajom nem volt.Csupán az õ elgondolása, hogy terhes nõnek otthon a helye.Akkor is ha szereti a munkáját, és amint kiderült a terhesség, olyan könnyitett munká, volt, amirõl csak álmodni lehet.(felpolcolt láb, annyi séta amennyi jólesik, és kötetlen munkaidõ). 38 hétig dolgoztam is.
Teljesen egyetértek, tisztázni kell, hogy miért akar kiírni. Rám is ferdén néznek, hogy 33 hetesen még 3 hétig dolgozni akarok, de pont nem érdekel, nekem még jót is tesz a napi elfoglaltság. Szerintem döntsd el Te: ha maradnál otthon és a doki is kiírna, akkor le van ejtve a munkahely, de ha dolgoznál, akkor beszéld meg a dokival, hogy vállaható-e.
Kedves Utolsó! Ez elég kemény. Örülök, hogy jól vagytok. Ezért mondom, hogy a kímélet igenis kell. De ha ideális munkahelye van az embernek, akkor ebben segítenek. Neked ennek az ellenkezõje volt, remélem a Kérdezõnek nem. :-(
Hát szerintem is attól függ, mi a munkád! Én is egyedül dolgoztam egy üzleteben (csavar-csapágy), de én a 33. hétig simán bírtam. Meg hát azért nem mindegy, hogy rendes fizut kap az ember vagy táppénzt!
en osszetennem a ket kezem ha itt is ilyen orvosok lennenek. Kulfoldon elek es itt nem divat kiirni a kismamakat igy a legtobbunk utolsokig huzza. Hozzaallas terhesseg nem betegseg. Ugy kell konyorogni h nem vagyok jol irjon mar ki. Igen lehet dolgozni ha jol vagy, csak az utolso hetekben mar igazan nyug az egesz. En a babat tartanam elsonek, nem a munkahelyem. Lehet h bealdozol most, az is lehet h nem lesz ettol meg baj, de szerinted a munkaltato ezt becsulni fogja amikor a gyed lejarta utan vissza szeretnel menni dolgozni. En meg keves ilyen munkaltatoval talalkoztam, mindMo-n mind itt kulfoldon aki becsulne a szorgos munkavallaloit. Altalaban mindig a hulye meg a lustaknak kedveznek...
a babád vagy a munkahelyed a fontosabb? A kérdés egyszerû, a választ magadnak kell meghoznod. Ha a munkahelyed és a babáddal történik valami, akkor a lelkiismereteddel is neked kell szembe nézned. Kívánom, hogy ne így legyen!
Sokkal célravezetõbb lenne az orvossal megbeszélned a helyzetedet. Ha megbeszélitek, neked mi a munkád, szerinte mi az ok, ami miatt ki akar írni, talán könnyebb lesz eldöntened, melyiket válaszd.
Hát ez igazán nem a te problémád. A gyerek az elsõ. Te a kihasználható típusba tartozol úgy látom. és most éppen ki akarnak használni.
Kérdés, hogy azért akar-e kiírni a doki, mert valami miatt veszélyesnek tartja, hogy dolgozol, vagy azért mert ez a szokása. Te bírsz még, szeretnél-e még dolgozni? Az a tapasztalatom, hogy vannak olyan dokik, aki mindenkit ki akarnak írni. 27 hetes vagyok, eddig már két doki is furán nézett rám, hogy még dolgozok, egyik meg mondta, hogy nyugodtan dolgozhatok végig, ha jól érzem magam. De ha tényleg oka van a táppénznek, akkor nem tudsz mit tenni, a munkáltatód kénytelen lesz megoldani.
Pelenkát? Ne viccelj. egy rutinbeavatozással helyrehozható a vizeletcsöpögés-folyás.
fontos azt tisztázni, hogy éjszaka ez a vizelettartási probléma egy-két csöppöt jelent, vagy teljesen befolyik. Az sem mindegy milyen gyakran jelentkezik, ill. hogy ez kiskorod óta így van e? Sok itt a kérdés. Ha nem záróizom probléma akkor gyakran elõfordul pszichés ok is. Mindenképpen igényelj segítséget szakembertõl! Szüleiddel gondolom beszéltek errõl.? Mit mondanak?

18éves vagyok, és soha nem szedtem fogamzásgátlót, de az orvos ki irta nekem a Triregort. Egy kérdésem azért mégis lenne, akik használták v használják, azok milyen mellékhatást tapasztaltak a gátlóval kapcsolatban?

És h a kis id? múlva elfog múlni csak a szervezetednek hozzá kell szokni?

Legjobb válasz: Nem is biztos h lesznek mellékhatásai. ugy tudom h ez nem alacsony hormontartalmu, tehat okozhat pl. hizast, de ha nem vagy ra hajlamos, akkor nem lesz semmi. vannak, akik nem reagalnak a hormonokra (de jo nekik :) ).

Nem is biztos h lesznek mellékhatásai. ugy tudom h ez nem alacsony hormontartalmu, tehat okozhat pl. hizast, de ha nem vagy ra hajlamos, akkor nem lesz semmi. vannak, akik nem reagalnak a hormonokra (de jo nekik :) ).
Nincs libidó csökkenés, se hízás, se fogyás, a menzesz 3-4 napos gyengébb lett, az eddigi majd másfél hét erõs vérzésrõl... Csak pozitívum.
Szia! Én is azt szedek. Nekem nem volt semmilyen mellékhatása, csak tényleg kevesebb lett, és pár napig tart, ráadásul nem is görcsölök tõle. Nekem is csak pozitív "élményem" van a gyógyszerrõl.
nem híztam tõle, viszont ha migrénes vagy akkor vigyázz vele, mert nekem csak felerõsítette, illetve gyakoribbá vált
szia. kb. én is ennyi idõs voltam mikor elkezdtem szedni a tri-regolt, nekem semmi mellékhatása nem volt, sok éven át szedtem, azért váltottam mert bejöttek az alacsonyabb hormontartalmú tabletták, és gondoltam váltok. Mástól hallottam olyanokat, hogy meghíztak tõle, meg szõrösödtek. Hát ez is egyéntõl függ. Ha valami mellékhatást tapasztalsz, szólj a nõgyógyászodnak és felír egy másikat!
A Triregoltól anyukám és a barátnõm is bevérzett. Én a helyedben másik tablettára váltanék
Nekem nem vált be, nagyon nagy a hormontartalma, és ha egy nap lettem volna rosszul igencsak megbetegedtem volna tõle, a májamat tönkre vágta egy idõre, kiszáradásom volt tõle, és megnagyobbodott a májam, ne szedd.
Én hiztam tõle mert a Tri kezdetû gyogyszerek állitolag régebbiek magasabb hormontartalommal. Olcso volt viszont a többihez képest. Lehet nálad semmi nem lesz, de egy fiatalnak ujabb fajta gyogyszert szoktak felirni aminek kevesebb a hormontartalm-korszerûbb. Nekem a hízás amugy 2 év után jelentkezett.váltottam és megszünt. Desakis teljes labor készitése után merd elkezdeni, mert sok doki van ki nélkül is felir vmit, és lehet többet árt igy mint használ.

Zalaegerszegen szült anyukák! Ki segített a szülésnél többet, a szülésznõ vagy az orvos? Fogadott vagy ügyeletes volt? És ki volt a szülésznõ, orvos? Elégedettek voltatok velük? Van lehetõség gátvédelemre, állva szülni stb?

Legjobb válasz: Szia! Fogadott orvosom volt és szülésznõt is fogadtam, Az orvos óránként megvizsgál és kész, a szülésznõ van ott veled, és õ veszi ki a babát. Általában az orvosok vágnak, egy orvos van, aki pártolja a gátvédelmet. Ha fogadsz szülésznõt, akkor vele meg tudod beszélni a gátvédelmet. Állva szülésre nincs lehetõség, amikor eltûnik a méhszáj, akkor fel kell feküdni és a lábadat kengyelbe rakják. Én januárban szültem, gátvédelemmel.

Szia! Fogadott orvosom volt és szülésznõt is fogadtam, Az orvos óránként megvizsgál és kész, a szülésznõ van ott veled, és õ veszi ki a babát. Általában az orvosok vágnak, egy orvos van, aki pártolja a gátvédelmet. Ha fogadsz szülésznõt, akkor vele meg tudod beszélni a gátvédelmet. Állva szülésre nincs lehetõség, amikor eltûnik a méhszáj, akkor fel kell feküdni és a lábadat kengyelbe rakják. Én januárban szültem, gátvédelemmel.
Nekem a legtöbbet a szülésznõ segítette, nagyon jó kapcsolatom volt vele már szülés elõtt is. Fogadott orvosom és szülésznõm is volt. Indított szülésem volt, az orvos burkot repesztett aztán jött bizonyos idõközönként nézni hogy állunk majd a kitolástól végig bennt volt, volt gátmetszésem is, meg varrt. A szülésznõ szinte végig ott volt, bíztatott fogta a kezem ha kellett maszírozta a hátam. Vajúdásnál végig rajtam volt az nst szóval vagy feküdtem vagy labdára lehetett még kiülni. Én nagyon elégedett voltam az orvosommal és a szülésznõvel is, az osztályon is többször megnéztek hogy vagyunk a picivel. Azt mondják az orvosok nem nagyon foglalkoznak itt a gátvédelemmel, nem tudom igazából az volt a legkisebb bajom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Neveket tudnátok írni, akár privátban is?
4 gyermekemet szültem meg a Zalaegerszegi kórházban, hármat ugyan annál a fogadott orvosomnál, a 4.-et másik fogadott orvosnál, 3 spontán szülésem volt, a negyediket indították 13 óra vajúdás után lett sürgõsségi császár, a másik háromnál vágtak, fel sem merült a gátvédelem, sõt a negyediknél is akart vágni az orvos, ha sima szülés lett volna, elõre mondta. Elõkészítenek, borotva, beöntés, zuhanyzás Fel kell feküdni a szülõ ágyra Oxtitocin minden mennyiségben, megrepesztik a burkot, ha elõtte nem reped meg, végig az ágyon kell feküdne, fel nem kellhetsz, csak egyik oldalról a másikra engednek fordulni. A szülésznõ az aki ott van és õ segít többet, a dokik csak óránként bemennek és megnézik hogy áll a méhszáj!
Elsõ vagyok Ha van fogadott szülésznõ akkor nem kell az ágyon feküdni. Felkelhetsz és labdán is lehet vajudni. Nagyon jó, gyorsabban tágulsz, mert a baba feje is nyomja a méhszàjat
Második vagyok én is felkeltem, kiültem a labdára.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Elsõt 2010-ben szültem ügyeletben. Beöntés, borotválás, aztán bekötötték az oxit, burokrepesztés, végig feküdni kellett, elég szar volt. Gátvédelem abszolút a szülésznõn múlt, a doki már vágott volna. Másodikat 2012-ben szülten, akkor megfogadtam a szülésznõt akivel az elsõt szültem. Teljesen más volt az egész, végig velem volt (csak miattam jött be, szóval rá is ért szerencsére), beszélgettünk, egyeztettük, mit szeretnék és abból mit enged a kórház "szokása". Még a borotválást is megúsztam, mert megígértem, hogy nem kell majd vágni. :) Labdán is ülhettem a folyamatos CTG ellenére, de az a burokrepesztés után már nem esett jól, úgyhogy végig álltam a vajúdás alatt, csak akkor feküdtem le ha vizsgáltak. Oxi sajnos itt is volt. Gátvédelem tökéletes lett, a doki szó szerint két dolgot csinált össz-vissz: burkot repesztett, aztán miután megszületett a lányom, odanyújtotta a szülésznõnek a tálat, amibe a méhlepényt tették. :) A szülésznõt most a harmadik várandósságom elején is megkértem, hogy "szüljünk együtt", nyár végére várjuk a babát. Szülni sajna nem engednek máshogy, csak leszíjazott lábakkal, háton fekve. Ha akarod, szívesen megírom a szülésznõ nevét, tiszta szívbõl ajánlom. És azt is gondolom, ki az a nem kedves szülésznõ, akit valamelyik válaszoló említett. A dokikat is megírom ha gondolod, mivel a kórházba jártam/járok be sztk-s rendelésre, így már minden dokival találkoztam, kb minden hónapban más vizsgál meg...
" És azt is gondolom, ki az a nem kedves szülésznõ, akit valamelyik válaszoló említett" Senki nem említett " nem kedves szülésznõt"

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!