Találatok a következő kifejezésre: Az orvos idős terhességet tud (3 db)

Nemvárt napján + teszt, mennyi idős a terhesség, és az orvos ilyenkor már tud mondani vmit?

Legjobb válasz: Az utolsó menstruáció elsõ napjától számítják a terhességet, tehát kb 4-6 hetes, a ciklusaid hosszától függõen. Az orvos nem nagyon fog tudni mit mondani azon kívül, hogy megállapítja, korai terhes vagy. :)

Az utolsó menstruáció elsõ napjától számítják a terhességet, tehát kb 4-6 hetes, a ciklusaid hosszától függõen. Az orvos nem nagyon fog tudni mit mondani azon kívül, hogy megállapítja, korai terhes vagy. :)
A terhesség korát az utolsó havivérzés elsõ napjához számolják, tehát 4 hetes terhességrõl van szó. A vélt fogamzástól számított 20-25 napon lehet a terhességet ultrahanggal igazolni, ilyen korán még nem látnak semmit. ( a tesztek jó pár nappal hamarabb "látnak" mint a dokik) Orvosi értelemben az a terhességet tekintik élõnek amikor már szívhang is van. Ez kb. hat hetesen esedékes, ezért ha nincs semmi extra panasz akkor bõven elég a vérzés kimaradásától számított két hét múlva leghamarabb orvoshoz menni.

Az orvos mennyi idős terhességet tud megvizsgálni leghamarabb? Ugy értve az aktustól számitva. Néhány nap után már lát vmit?

Legjobb válasz: A terhesseget az utolso mensi elso napjatol szamitjuk. Eszerint 5-6 hetes terhesseget latnak ultrahanggal. Ami azt jelenti, ha a 14. napon van peteeresed, es akkor van aktus, es terhes leszel, ra 3 hetre latnak eloszor vmit, ha jo az uh. gep.

A terhesseget az utolso mensi elso napjatol szamitjuk. Eszerint 5-6 hetes terhesseget latnak ultrahanggal. Ami azt jelenti, ha a 14. napon van peteeresed, es akkor van aktus, es terhes leszel, ra 3 hetre latnak eloszor vmit, ha jo az uh. gep.
Szia! Szerintem néhány nap után még biztosan nem lát semmit. Az ultrahangon valószínûleg, a fogantatástól számított, kb. két hét körül láthat petezsákot, ekkor a terhesség 4 hetesnek számít. Ennyit tudtam kiokoskodni. Én 5 hetesen voltam, a fogantatástól 3 hétre, akkor már tökéletesen látszott a petezsák. Sok sikert, ha babára vártok!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen.

Mennyi idős terhességet tud megállapítani az orvos kézi vizsgálattal?

Bocsi,hogy megint kiírom, de hátha így többen tudok segíteni.

Legjobb válasz: Csináltál tesztet azóta? Erõsödött a csík? Mert az sokmindent elárul... A görcsölés még nem jelent semmit, nagyon sokan görcsölnek az elsõ trimeszterben.

Csináltál tesztet azóta? Erõsödött a csík? Mert az sokmindent elárul... A görcsölés még nem jelent semmit, nagyon sokan görcsölnek az elsõ trimeszterben.
Én 4- 5 hetesen mentem el dokihoz, aki manuálisan állapította meg a terhességet.Már ilyenkor vannak elváltozások, megnagyobbodik, felpuhul a méh stb.Nagyon szorítok, hogy ne méhen kívül legyen a baba. Mert sajnos méhen kívülinél is pozitív lesz a teszt, mert a HCG ugyanúgy termelõdik. Próbálj megnyugodni, és majd írd meg, hogy mi van Veletek.
Én tegnap voltam 5 hetes és 6 naposan vizsgálaton.Elõször kézzel vizsgált meg, és azt mondta érzi is hogy puhább és megnagyobbodott a méh.Utána csinált Uh-t és ott látszott a szikhólyag és a 3 mm-es picikénk.Sztem menj másik dokihoz, ahol van hüvelyi Uh.Én is azért nem mentem az Sztk-ba mert csak hasi van.Biztos minden rendben lesz.
Engem is 5 hetesen vizsgált kézzel, érezte, hogy nagyobb a méhem, de nem mert kimondani a konkrét terhességet, így elküldött uh-ra.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!