Találatok a következő kifejezésre: Az orvos idős terhességet (8 db)

Nemvárt napján + teszt, mennyi idős a terhesség, és az orvos ilyenkor már tud mondani vmit?

Legjobb válasz: Az utolsó menstruáció elsõ napjától számítják a terhességet, tehát kb 4-6 hetes, a ciklusaid hosszától függõen. Az orvos nem nagyon fog tudni mit mondani azon kívül, hogy megállapítja, korai terhes vagy. :)

Az utolsó menstruáció elsõ napjától számítják a terhességet, tehát kb 4-6 hetes, a ciklusaid hosszától függõen. Az orvos nem nagyon fog tudni mit mondani azon kívül, hogy megállapítja, korai terhes vagy. :)
A terhesség korát az utolsó havivérzés elsõ napjához számolják, tehát 4 hetes terhességrõl van szó. A vélt fogamzástól számított 20-25 napon lehet a terhességet ultrahanggal igazolni, ilyen korán még nem látnak semmit. ( a tesztek jó pár nappal hamarabb "látnak" mint a dokik) Orvosi értelemben az a terhességet tekintik élõnek amikor már szívhang is van. Ez kb. hat hetesen esedékes, ezért ha nincs semmi extra panasz akkor bõven elég a vérzés kimaradásától számított két hét múlva leghamarabb orvoshoz menni.

Az orvosom úgy találta, hogy 7-8 hetes terhes vagyok, elküldött uh-ra, ahol hasi uh-n 5 hetes terhességet állapított meg egy másik orvos. Akkor most mennyi idős terhes vagyok?

Tegnap voltam orvosnál, az én dokim megvizsgált manuálisan, ami nagyon fájdalmas volt, utána görcsöltem is rendesen. Úgy találta, hogy 7-8 hetes terhes vagyok, elküldött uh-ra, ahol hasi uh-n 5 hetes terhességet állapított meg egy másik orvos. Úgy hallottam, a hasi uh nem olyan pontos, viszont a kézi vizsgálatnál csak kb a 7-ik hétt?l érzi az orvos. Akkor most mekkora a baba?

Legjobb válasz: Az utolsó mensen elsõ napjától számolják a terhességet, ha a ciklusod 28 napos. Amúgy a tapintás közel sem olyan biztos,de elõbb érzi, mint 7 hét, akár már 3 hetesen is. A hüvelyi uhnál nincs biztosabb. Nekem nem 28 napos a ciklusom, abszolút az uh szerint kezelnek az elsõ pillanattól, most 19 hetes vagyok.

Az utolsó mensen elsõ napjától számolják a terhességet, ha a ciklusod 28 napos. Amúgy a tapintás közel sem olyan biztos, de elõbb érzi, mint 7 hét, akár már 3 hetesen is. A hüvelyi uhnál nincs biztosabb. Nekem nem 28 napos a ciklusom, abszolút az uh szerint kezelnek az elsõ pillanattól, most 19 hetes vagyok.
az uh a biztos nekem mensi után számolva most 12hetes lennék de uh után már másadjára le vagyunk maradva 1hétel de az én számitásaim szerint is a 11hét pontosabb a tapintásos dolog meg én ugy hallotam nem tul jó megbolygatni a terheséget legalábbis az elsõ hetekben az én dokim nem is nyulkál meg néz de csak az õ bepillantóján és enyi szerintem az uh-nak hidjél jó baba várást ja és egyébként nem írtad hogy az uh-n volt-e már életjel ez kb 6-7 hetesen már kimutatható

Az orvos mennyi idős terhességet tud megvizsgálni leghamarabb? Ugy értve az aktustól számitva. Néhány nap után már lát vmit?

Legjobb válasz: A terhesseget az utolso mensi elso napjatol szamitjuk. Eszerint 5-6 hetes terhesseget latnak ultrahanggal. Ami azt jelenti, ha a 14. napon van peteeresed, es akkor van aktus, es terhes leszel, ra 3 hetre latnak eloszor vmit, ha jo az uh. gep.

A terhesseget az utolso mensi elso napjatol szamitjuk. Eszerint 5-6 hetes terhesseget latnak ultrahanggal. Ami azt jelenti, ha a 14. napon van peteeresed, es akkor van aktus, es terhes leszel, ra 3 hetre latnak eloszor vmit, ha jo az uh. gep.
Szia! Szerintem néhány nap után még biztosan nem lát semmit. Az ultrahangon valószínûleg, a fogantatástól számított, kb. két hét körül láthat petezsákot, ekkor a terhesség 4 hetesnek számít. Ennyit tudtam kiokoskodni. Én 5 hetesen voltam, a fogantatástól 3 hétre, akkor már tökéletesen látszott a petezsák. Sok sikert, ha babára vártok!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen.

Az orvos milyen idős terhességet lát? Mennyi idősnek kell lennie? Ha akkor megyek amikor beágyazódik azt is látja?

Legjobb válasz: 5 hetes kortól lehet menni, akkor érdemes, de sokan mennek 6-7-8 hetes korban is, mert akkor már tuti, hogy van a babónak szívhangja is! Az elmaradt mensit követõ 2 hét után ajánlatos.

5 hetes kortól lehet menni, akkor érdemes, de sokan mennek 6-7-8 hetes korban is, mert akkor már tuti, hogy van a babónak szívhangja is! Az elmaradt mensit követõ 2 hét után ajánlatos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod. Minden esetre én kedden elmegyek, hogy adjon tanácsot, még ha nem is lát semmit se (sajna).
szia én 4 hetes 2 napos voltam mior elõször mentem és " megvastagodott méhnyálkahártyát látott és egy petezsák kezdeményt " az is valami!? amúgy én sem bírtam heteket várni , pedig mára harmadik babánk, menjél csak nyugodtan, majd két hét múlva visszarendel
Sajnos a beagyazodast nem latja, akkor meg nincs jele a terhessegnek szamara. Mikor elmarad a mensi, lathatja a vastag nyalkahartyat, csak azzal meg az a baj, h mensi elott is vastag. :( Tehat petezsakkezdemenyt lathat mensi utan par nappal, petezsakot 5 hetesen, ha jo a gep, es nem bujik meg a zsakocska :) Malam 5+2-nel volt petezsak.
En is 5 hetesen es 3 naposan rohantam a dokihoz...:-)Latszott a petezsak es 1 kis pont , most vagyok 8 hetes + 1 napos , mar dobog a szive :-))
Szia En is 5 hetesen voltam, es petezsakot mar latott az orvos. Te mennyi idos lehetsz most az utolso mensid alapjan? 22 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Gratulálok mindenkinek a babákhoz. Kb kevesebb mint két hetes lehetek. Nagyon szeretnénk babát. Elõzõ hónapban nem sikerült , remélem most igen. Tesztre még várok kicsit, nem akarom elkapkodni. Köszönöm a válaszaitokat, nagyon sok hasznát veszem.:)

A petezsák méretéből az orvos pontosan meg tudja állapítani, hogy mennyi idős a terhesség?

Legjobb válasz: A petezsák méretébõl is illetve késõbb az embrió méretébõl is. A 12. hétig minden baba nagyjából egyformán fejlõdik, függetlenül késõbbi születéskori méreteitõl. Ezért a 12. hétig végzett vizsgálatok alapján jó közelítéssel megállapízható a terhesség kora.

A petezsák méretébõl is illetve késõbb az embrió méretébõl is. A 12. hétig minden baba nagyjából egyformán fejlõdik, függetlenül késõbbi születéskori méreteitõl. Ezért a 12. hétig végzett vizsgálatok alapján jó közelítéssel megállapízható a terhesség kora.

Mennyi idős terhességet tud megállapítani az orvos kézi vizsgálattal?

Bocsi,hogy megint kiírom, de hátha így többen tudok segíteni.

Legjobb válasz: Csináltál tesztet azóta? Erõsödött a csík? Mert az sokmindent elárul... A görcsölés még nem jelent semmit, nagyon sokan görcsölnek az elsõ trimeszterben.

Csináltál tesztet azóta? Erõsödött a csík? Mert az sokmindent elárul... A görcsölés még nem jelent semmit, nagyon sokan görcsölnek az elsõ trimeszterben.
Én 4- 5 hetesen mentem el dokihoz, aki manuálisan állapította meg a terhességet.Már ilyenkor vannak elváltozások, megnagyobbodik, felpuhul a méh stb.Nagyon szorítok, hogy ne méhen kívül legyen a baba. Mert sajnos méhen kívülinél is pozitív lesz a teszt, mert a HCG ugyanúgy termelõdik. Próbálj megnyugodni, és majd írd meg, hogy mi van Veletek.
Én tegnap voltam 5 hetes és 6 naposan vizsgálaton.Elõször kézzel vizsgált meg, és azt mondta érzi is hogy puhább és megnagyobbodott a méh.Utána csinált Uh-t és ott látszott a szikhólyag és a 3 mm-es picikénk.Sztem menj másik dokihoz, ahol van hüvelyi Uh.Én is azért nem mentem az Sztk-ba mert csak hasi van.Biztos minden rendben lesz.
Engem is 5 hetesen vizsgált kézzel, érezte, hogy nagyobb a méhem, de nem mert kimondani a konkrét terhességet, így elküldött uh-ra.

Terhességem 36. hetében járok. Az orvos II. érettségi fokú méhlepényt diagnosztizált. Ez ilyen idősen normális? Lehet következtetni ebből a szülés időpontjára?

Legjobb válasz: 37. hétben járok, de már két hete kell járnom nstre. de elég eltérõ protokolokat alkalmaznak, ugyanazt csinálják, de valahol egy héttel korábban, egy héttel késõbb. szóval már meg sem lep a dolog.

37. hétben járok, de már két hete kell járnom nstre. de elég eltérõ protokolokat alkalmaznak, ugyanazt csinálják, de valahol egy héttel korábban, egy héttel késõbb. szóval már meg sem lep a dolog.
szia! teljesen normális, akár a végéig is így maradhat, szóval a szülés idõpontjára nem lehet következtetni belõle. nekem 3. fokban van, de azt mondta a dokim ez nem jelent semmit, amíg az nst és a flowmetria jó, addig minden ok.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Te hány hetes vagy? Mert nálunk csak a 37. héttõl csinálnak NST-t (Keszthely). Flowmetriát nem is hiszem, hogy csinálnak, csak ha gond van.Így csak jövõ héten tudom meg, hogy jó-e az NST-m.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!