Találatok a következő kifejezésre: Az orvos idős (31 db)

Az orvos milyen idős terhességet lát? Mennyi idősnek kell lennie? Ha akkor megyek amikor beágyazódik azt is látja?

Legjobb válasz: 5 hetes kortól lehet menni, akkor érdemes, de sokan mennek 6-7-8 hetes korban is, mert akkor már tuti, hogy van a babónak szívhangja is! Az elmaradt mensit követõ 2 hét után ajánlatos.

5 hetes kortól lehet menni, akkor érdemes, de sokan mennek 6-7-8 hetes korban is, mert akkor már tuti, hogy van a babónak szívhangja is! Az elmaradt mensit követõ 2 hét után ajánlatos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod. Minden esetre én kedden elmegyek, hogy adjon tanácsot, még ha nem is lát semmit se (sajna).
szia én 4 hetes 2 napos voltam mior elõször mentem és " megvastagodott méhnyálkahártyát látott és egy petezsák kezdeményt " az is valami!? amúgy én sem bírtam heteket várni , pedig mára harmadik babánk, menjél csak nyugodtan, majd két hét múlva visszarendel
Sajnos a beagyazodast nem latja, akkor meg nincs jele a terhessegnek szamara. Mikor elmarad a mensi, lathatja a vastag nyalkahartyat, csak azzal meg az a baj, h mensi elott is vastag. :( Tehat petezsakkezdemenyt lathat mensi utan par nappal, petezsakot 5 hetesen, ha jo a gep, es nem bujik meg a zsakocska :) Malam 5+2-nel volt petezsak.
En is 5 hetesen es 3 naposan rohantam a dokihoz...:-)Latszott a petezsak es 1 kis pont , most vagyok 8 hetes + 1 napos , mar dobog a szive :-))
Szia En is 5 hetesen voltam, es petezsakot mar latott az orvos. Te mennyi idos lehetsz most az utolso mensid alapjan? 22 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Gratulálok mindenkinek a babákhoz. Kb kevesebb mint két hetes lehetek. Nagyon szeretnénk babát. Elõzõ hónapban nem sikerült , remélem most igen. Tesztre még várok kicsit, nem akarom elkapkodni. Köszönöm a válaszaitokat, nagyon sok hasznát veszem.:)

Köldöksérves gyerekek szülei! Hol műtötték gyermeketeket, mennyi idős volt ekkor, hogy viselte előtte, utána? Mi történt előtte, utána? Hány napig voltatok kórházban? Ki volt az orvos? Elégedettek voltatok vele?

Legjobb válasz: ez engem is érdekelne, meg hogy mikor kell mûteni a köldöksérvet. Az enyém 5 éves, és még egy orvos sem mondta, h mûteni kéne...mondjuk csak az a baj vele, hogy csúnya.

ez engem is érdekelne, meg hogy mikor kell mûteni a köldöksérvet. Az enyém 5 éves, és még egy orvos sem mondta, h mûteni kéne...mondjuk csak az a baj vele, hogy csúnya.

Nemvárt napján + teszt, mennyi idős a terhesség, és az orvos ilyenkor már tud mondani vmit?

Legjobb válasz: Az utolsó menstruáció elsõ napjától számítják a terhességet, tehát kb 4-6 hetes, a ciklusaid hosszától függõen. Az orvos nem nagyon fog tudni mit mondani azon kívül, hogy megállapítja, korai terhes vagy. :)

Az utolsó menstruáció elsõ napjától számítják a terhességet, tehát kb 4-6 hetes, a ciklusaid hosszától függõen. Az orvos nem nagyon fog tudni mit mondani azon kívül, hogy megállapítja, korai terhes vagy. :)
A terhesség korát az utolsó havivérzés elsõ napjához számolják, tehát 4 hetes terhességrõl van szó. A vélt fogamzástól számított 20-25 napon lehet a terhességet ultrahanggal igazolni, ilyen korán még nem látnak semmit. ( a tesztek jó pár nappal hamarabb "látnak" mint a dokik) Orvosi értelemben az a terhességet tekintik élõnek amikor már szívhang is van. Ez kb. hat hetesen esedékes, ezért ha nincs semmi extra panasz akkor bõven elég a vérzés kimaradásától számított két hét múlva leghamarabb orvoshoz menni.

21+0 idős magzatnak megfelelő a 331 g becsült súly (UH alapján)? Nem mondott rá semmi rosszat az orvos, de mindenütt fél kilókat olvasok. Minden rendben a picivel egyébként.

Legjobb válasz: Minden gyermek más-és más.Egyszer jobban hízik, máskor hosszra nõ, és ez így lesz, ha már kint lesz, akkor is:)Szóval nyugi, amíg az orvos nem mond rosszat, fölösleges az interneten "tájékozódni". Egy 5 hós baba anyukája

Minden gyermek más-és más.Egyszer jobban hízik, máskor hosszra nõ, és ez így lesz, ha már kint lesz, akkor is:) Szóval nyugi, amíg az orvos nem mond rosszat, fölösleges az interneten "tájékozódni". Egy 5 hós baba anyukája
Szia! Ne aggódj, mert nekem a szülés elõtt becsültek 2200grot. Ezzel szemben 3 kg lett a lányom. Szóval nem mérvadó. Sok idõd van még hátra, úgyhogy ne aggódj! Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Eddig is úgy gondoltam, hogy óriás bébiket mértek az internetes adatokhoz, mostmár biztos vagyok benne :)
Szia! Az uh-s súlybecslés nagyon megbízhatatlan. Eléág, a egy iciri-picirit arrébb teszi a doki a jelzést és máris sokkal több vagy kevesebb lesz a becsült súly.. nagyon sok helyen nem is becsülnek súlyt. Nekem, de az ismerõseimnek nem is csinálták egyszer sem, csak a 4D-n.

Az orvosom úgy találta, hogy 7-8 hetes terhes vagyok, elküldött uh-ra, ahol hasi uh-n 5 hetes terhességet állapított meg egy másik orvos. Akkor most mennyi idős terhes vagyok?

Tegnap voltam orvosnál, az én dokim megvizsgált manuálisan, ami nagyon fájdalmas volt, utána görcsöltem is rendesen. Úgy találta, hogy 7-8 hetes terhes vagyok, elküldött uh-ra, ahol hasi uh-n 5 hetes terhességet állapított meg egy másik orvos. Úgy hallottam, a hasi uh nem olyan pontos, viszont a kézi vizsgálatnál csak kb a 7-ik hétt?l érzi az orvos. Akkor most mekkora a baba?

Legjobb válasz: Az utolsó mensen elsõ napjától számolják a terhességet, ha a ciklusod 28 napos. Amúgy a tapintás közel sem olyan biztos,de elõbb érzi, mint 7 hét, akár már 3 hetesen is. A hüvelyi uhnál nincs biztosabb. Nekem nem 28 napos a ciklusom, abszolút az uh szerint kezelnek az elsõ pillanattól, most 19 hetes vagyok.

Az utolsó mensen elsõ napjától számolják a terhességet, ha a ciklusod 28 napos. Amúgy a tapintás közel sem olyan biztos, de elõbb érzi, mint 7 hét, akár már 3 hetesen is. A hüvelyi uhnál nincs biztosabb. Nekem nem 28 napos a ciklusom, abszolút az uh szerint kezelnek az elsõ pillanattól, most 19 hetes vagyok.
az uh a biztos nekem mensi után számolva most 12hetes lennék de uh után már másadjára le vagyunk maradva 1hétel de az én számitásaim szerint is a 11hét pontosabb a tapintásos dolog meg én ugy hallotam nem tul jó megbolygatni a terheséget legalábbis az elsõ hetekben az én dokim nem is nyulkál meg néz de csak az õ bepillantóján és enyi szerintem az uh-nak hidjél jó baba várást ja és egyébként nem írtad hogy az uh-n volt-e már életjel ez kb 6-7 hetesen már kimutatható

Hogyan oldható fel az ellentmondás hogy a nyugati társadalmakban összeomlóban van a nyugdíjrendszer a sok az orvostudománynak köszönhetően sokáig élő idős miatt, míg a másik oldalról az orvosi kutatásokat támogatják, hadd éljen tovább mindenki?

Nem nagyon szemforgató álszent az egész? Azon sírunk hogy hamarosan több lesz nyugdíjas mint az aktív dolgozó, és akkor miből lesz nyugdíj – összeomlik a nyugdíjrendszer (hiszen senkitől se várható el hogy azért dolgozzon, hogy másnak legyen nyugdíja) – ugyanakkor a rendelők kórházak tele vannak idősekkel akik csak az orvosoknak köszönhetőn élnek sok évig. Az egyik oldalon vért izzadva erőlködünk hogy megoldjunk egy problémát (nyugdíjrendszer) –míg a másik oldalon vért izzadva erőlködünk, és saját magunknak termeljük az újabb problémákat (sokáig él az idős? Ok, de ki fogja eltartani, ha a nyugdíjrendszer recseg-ropog már most). És akkor még nem is beszéltem arról, hogy a sokáig élő emberek a kiterjesztett nyugdíjkorhatár miatt mégis hol a **ban fognak dolgozni? Kinek kell egy 60-70 éves ember egy munkahelyen? Már a 40 se nagyon kell.

Legjobb válasz: Egyszerû a probléma megoldása: több gyerek kell!

Egyszerû a probléma megoldása: több gyerek kell!
"10 ft a zsebében, melybõl fizetni kell(ene) mindent (nyugdíj, hadsereg, oktatás stb)" És miért pont a nyugdíj szûnne meg? Minek hadsereg ha saját embereit akarja kinyírni
A kérdező hozzászólása: naív álszent duma. amíg ember lesz a földön, addig az összes ideológia mind csak mese habbal. világbéke, szeretet, önzetlenség. ugyan. ez mind csak duma. ezért bukik/bukott meg minden rendszer ami másra építene mint a pénzre, az önzésre. semmi más nem állandó, csak a pénz utáni hajsza, az önzés, a harácsolás. ilyen az ember. a kapitalizmus más néven az egy és örök rendszer ami fennmaradhat (amíg saját magát meg nem öli)-mert arra épít ami az ember maga: az önzésre, a birtoklási vágyra. minden más csak duma. Ez az állandó növekedésre irányuló társadalmi berendezkedés kóros, reformra szorul.
Nem a 40 éves nem kell, hanem az átlag magyar 40-es! Mert õk elfásultak, életuntak, rugalmatlanok és gyakorlatilag már a nyugdíjra készülnek. Nézz meg egy svájci 60 évest, õk magashegyi túrákat csinálnak hetente...
A kérdező hozzászólása: hát én magasról lesz***om milyen egy svájci 60-as ha itt élek Mo-n és átlagokkal vagyok körülvéve. és ha én 40 leszek majd, akkor én is épp ilyen átlag magyar leszek. és nem kellek már akkor se sehova (mondjuk már most se huszonévesként). és hol van még a 70 év (a leendõ nyugdíjkorhatár ugye) Nem a 40 éves nem kell, hanem az átlag magyar 40-es!
A kérdező hozzászólása: ja és igen: az átlag magyarnak biztos van pénze túrázgatni ugye? bkv jegyre nem telik az átlag magyarnak nem kedvtelésbõl túrázgatásra. hol élsz te? ha itt Mo-n élsz akkor szemkendõt levenni és körbenézni. meg egyébként is: itt Mo-n mégis milyen legyen az átlagember ha nem fásult és életunt? olyan az átlagmagyar mint az ország maga: egy rakás sz**r. õk magashegyi túrákat csinálnak hetente...
Nem kellett volna államosítani a nyugdíjrendszert, akkor most nem lenne semmilyen probléma. Az állam mindenben rossz gazda. Aki a jelen szabályok szerint 40 év munkaviszony után nyugdíjba megy a befizetései 40%-át kapja vissza amrnnyiben az átlagéletkorhoz lesz szerencséje és az állam valakibõl ki tudja préselni a pénzt. Mivel az állam a befizetéseknek már rég a seggére vert, sõt már az unokáink pénzét is volt szerencséje hitelre elherdálni. Némelyik király úgy beszél a 3% alatti GDP arányos éves költségvetésrõl, mint aki kitalálta mitõl mûködik a gravitáció. Ki engedheti meg magának, hogy egész életében évi 3-13%-al többet költsön mint a bevételei. A jó években felhalmozni kell a szûkösebb idõkre. Hitelt vegyen fel esetleg katasztrófa helyzet esetén. Az elmúlt 60 év jó év volt Európában.
A kérdező hozzászólása: Olvastam! Abban van ugye olyan jelenet (is) melyben egy haldokló fekszik, a géntenyésztett tökéletes gyerekek meg körbeállják mint egy múzeumi látvyánosságot és nézik hogyan hal meg-de egynek se jut eszébe a kisujját se mozdítani hogy segítsen. Érdemes elolvasni a Szép új világ címû regényt Aldous Huxleytól.
"meg egyébként is: itt Mo-n mégis milyen legyen az átlagember ha nem fásult és életunt? olyan az átlagmagyar mint az ország maga: egy rakás sz**r. " Érdekes módon nálunk sokkal rosszabb helyzetben lévõ országokban is tudnak boldogan élni. Te tipikus példája vagy az átlag magyarnak, kizárólag a kifogásokat keresed már így huszonévesen is, szíved joga ilyennek lenni, csak akkor ne csodálkozz hogy nem vesznek fel sehova.
És mi lenne azokkal aki segélybõl élnek? Õ sem hoz semmi hasznot az államnak.
Úgy csináltok, mintha kórházba csak idõs embereket operálnának. Ennyi erõvel a csecsemõt meg a gyereket sem kell megoperálni mert az is lesz egyszer nyugdíjas, meg lehet addig is csak segélybõl élne. Sõt minek is pénzt költeni egészségügyre, rendõrségre.
öngondoskodással. az aktív/nyugdíjas viszony csak a felosztó-kirovó (állami) nyugdíjrendszer esetén probléma. egyébként nem. ezért is nagyszerû, amit pártunk és kormányunk csinált...
Szerintem pedig az ember fontosabb bármilyen gazdasági modellnél. Éppen ezért a modellnek kell alkalmazkodni hozzá, nem pedig fordítva. Valóban valami olyasmi lehet majd a megoldás, hogy többet fizet be az aktív korú dolgozó a saját nyugdíjalapjába, amit idõközben a kezelõ (jó esetben az állam) befektet, majd az illetõ nyugdíjas korában ebbõl kap havi járadékot. Aki azonban valamilyen oknál fogva nem tudott dolgozni, arról az államnak - legalábbis minimális szinten - kötelezõen gondoskodnia kell.
A kérdező hozzászólása: ja . aztán jön egy kétharmados pusztputyin és ellopja az egészet. de még ha nem is lopják el: mi van ha valaki egész életében olyan rosszul keres, hogy örül ha nem hal éhen, nemhogy még félre tudna tenni? öngondoskodással.
"örül ha nem hal éhen, nemhogy még félre tudna tenni?" Nem vagyok gazdasági szakértõ, de inkább az szja bizonyos része helyett kellene nagyobb nyugdíjjárulékot vonni, és mindenkinek, névre szólóan számlára tenni azt, és befektetni. Persze, fennáll a lehetõsége annak, hogy valaki lenyúlja azt, de ha cégek forgatják a pénzt, azok meg a saját költségeiket számolják el rajta, és ha esetleg csõdbe mennek, végsõ soron az államnak kell felelõsséget vállalni a nyugdíjakért.
A kérdező hozzászólása: olvastam egy olxan sf novellát melyben az öregek (=nyugdíjasok)ügye odáig jutott hogy a novellabeli kormányzat egy megoldást talált: fegyver. járõröztek és aki X kor felett volt, annak golyó. egy másik sf novellában ugyanebbõl az alapszituációból kiindulva (sok nyugdíjas kevés dolgozó) az öregeket tesztekre kényszerítették (reflex, tudás memória) a tesztek úgy voltak összeállítva hogy még véletléenül se tudják teljesíteni persze. és aki nem teljesítette annak a társadalom érdekében távoznia kellett (=eutanázia) akár juthat ide a dolog a valóságban is
"akár juthat ide a dolog a valóságban is" Amilyen velejéig romlott ez a kapzsi társadalmi berendezkedés, lenne rá igény bizonyos körökben, de talán nem jut.
A kérdező hozzászólása: tévesen látod. ha elolvasod a novellát épp az a lényege, hogy a kormányzat végigzongorázott minden lehetõségen minden ötlet terv megbukott a gyakorlatban és csak ez maradt (pontosabban volt egy másik lehetõség hogy senki se kap egy fillért se aztán haljon éhen magában) Amilyen velejéig romlott ez a kapzsi társadalmi berendezkedés, lenne rá igény bizonyos körökben, de talán nem jut.
Ezen már én is gondolkodtam. Aki nyugdíjas, annak altatás és meg van oldva a dolog.
"itt Mo-n mégis milyen legyen az átlagember ha nem fásult és életunt?" Ez csak tõlünk függ. Észrevettem saját magamon is, hogy gyakran a lelkiállapot és a körülmények köszönõ viszonyban sincsenek egymással. Vagy pl. nézd meg az "unatkozó", "depressziós" háziasszonyokat, akiket eltart a férjük.

Szeretném az orvosomat megkérdezni találkozhatnánk-e privátban, de nem merem. Lehet hülyének nézne, nekem viszont nagyon bejön bár egy idős családos férfi, unokái is vannak, én pedig csak 17 vagyok. Mit tegyek, úgy érzem szerelmes vagyok?

Már 12 éves korom óta érzem, hogy a jelenlétében elakad a lélegzetem, szaporán ver a szívem, és elkapom a tekintetemet amikor rám néz!

Legjobb válasz: "Véletlenül" önts rá egy adag hüvelykrémet a farkára,aztán mondd meg neki,hogy ennek mindenképpen a szervezetedbe kell kerülni,különben meghalsz..csak 1 mód lesz bejuttatni:)

"Véletlenül" önts rá egy adag hüvelykrémet a farkára, aztán mondd meg neki, hogy ennek mindenképpen a szervezetedbe kell kerülni, különben meghalsz..csak 1 mód lesz bejuttatni:)
ki õ? a nõgyógyászod? milyen doki amúgy? lehet ha nõgyógyász már megszokta az efféle dolgokat:)
Jézusom csajszi, te beteg vagy, fordulj orvoshoz.. Mármint, egy NÕI orvoshoz, hogu nehogy abba is beleszeress. De most komolyan, kezeltetni kéne magad. Mi lehet vonzó egy olyan vénemberben??? Fujj... :SSS 18/L
Nagypapa komplexus?
gerontofil
vagy csak félsz a dokitól :D kiskoromban nagyon féltem a fogorvostól xD
Szerintem nem sok öregebb férfi mondana nemet egy ilyen fiatal lánynak, fõleg, ha nem is csúnya. Simán összejöhet veled, nem számít semmit, hogy orvos, az orvosok amúgy is a nõvérkéket, meg a beosztottaikat szokták lefektetni fõleg fiatalabb korban vagy medikusként. Teljesen természetes, hogy vonzódsz hozzá. Vágj bele, semmit nem veszíthetsz.
Neked, mint betegnek jogod van hozzá, hogy vizsgálat alatt csak a kezelõorvos legyen jelen. Tehát kiküldheted az asszisztenst. Aztán nagy levegõ!
Hány éves a kedves doktor úr?

Az orvos mennyi idős korig ír fel tápszert?

Én úgy tudom, hogy 1 éves korig. Rosszul?

Legjobb válasz: Igen rendes esetben 1éves korig,speciális esetekben 3éves korig.

Igen rendes esetben 1éves korig, speciális esetekben 3éves korig.
Hát nem tudom. mondjuk a lányom koraszülött is volt. s a dokinéni is támogatja hogy két éves korig reggel este tápszert igyon. én is ezt szeretném és õ helyeselt. lehet akkor a mi dokinénink inkább a tápszer mellett voksol mint a tej mellett? s ezért támogatja a felírást? barátnõm lányának sem írtak fel egy éves kor után tápszert. a másik barátnõm fiának ugyanaz az orvosa mint nekünk és neki is felírta egy éves kor után. nem értem akkor, de ez nagyon felháborító akkor.
A lányom 21hónapos, és sajnos a mi orvosunk ilyen! 980ft volt a 900grammos. 1éves korától már tejet iszik a lányom, és nincs semmi baj, a bukása is fél éves kora környékén megszûnt. Lehet ezért nem írta fel a doki tovább?!
igen, régebben nem plusz volt a neve, ez kb. idén áprilistól van így. én kérdeztem mikor egy éves lett a lányom hogy meddig írja fel mert elõtte kiakartam iratni pár dobozzal, de akkor mondta és mutatta a papírt hogy 36 hónapos korig. az az egyetlen tápszer amit fel lehet írni addig. sajna hallottam ilyen orvosokról hogy nem írják fel a tápszert, nem tudom mi célból. azért ez fura és elhiszem hogy bosszantó. most egyébként fél kilós kiszerelésben van és receptre 650Ft körül van. most vettem 3 dobozzal 1890Ft -ot fizettem. 16 hónapos mamája
Hát az én lányom 2hónapos korától itta a Humana baby-fitet. Erõsen bukott. Az orvos csak 1éves koráig írta fel. Akkor még nem volt "plusz" a neve, és 900grammos volt. Egy szóval sem mondta hogy 3éves korig ki lehet írni! Most azért dühít egy kicsit!
az elõbb válaszoltam már egy tápszeresre de itt is leírom :) 16 hónaposom Baby Fitt plust issza. 36 hónapos korig lehet felírni és fel is írja a dokinénink :) láttam a papírt is amin szerepelt a tápszerek kiírási ideje. semmilyen spec. eset nem kell hogy ezt kiírják 3 éves korig.
Nálunk is csak 6 hóig a rendes tápit, mást nem tudom. Viszont a Sinlac-ot, ami szintén sped tápszer, 6 hóstól 2 éves korig felírják, olyan mint a tejpép, talán kicsit jobban jönni ki vele, mint a bolti tejpépekkel, és több mindenre jó (sûríteni a kaját, még sütni is lehet belõle sütit pl)
15 hónapos a kislányom. H.A. tápszert kap, receptre.
A lányomnak 1éves koráig írta fel az orvos az antireflux tápszert(humana baby-fit). 1.voltam
Sajnos a sima tápszert tényleg csak 6 hónapos korig írja ki a doki. Csak a HA-s tápszer mehet 1 éves korig. A mi doktornénink úgy oldotta meg, hogy 5 és 6 hónapos korban kiírt 15-15 dobozzal egyszerre, és így közel 11 hónapos koráig megvan a "betevõje" a lányomnak. Már elmúlt 6 hónapos? Mert akkor már lecsúsztak errõl a megoldásról.
A HA tápszert 1 éves korig, de azt allergia gyanús babáknak. A sima tápszert viszont csak 6 hónapos korig.
A kérdező hozzászólása: Hát, a barátnõmnek nem írt fel a doki tápszert, 6 hónapos a fia. Közölte az orvos, hogy már nem jár, mert a 2-es tápszert nem írhatja fel.
Most már így is-úgy is mindegy! Számomra legalább hasznos volt ez a kérdés, mert megtudtam hogy át lettem cseszve. A dokink egy..... A kérdezõnek annyit hogy..."Az orvos mennyi idõs korig ír fel tápszert?"..., némelyik ameddig õ akar(sajnos)!

Ha valakinek nem működik az egyik veséje mert eltömődött a vesevezetéke ami összeköti a húgyhólyaggal a vesét és az orvos az idős kora miatt nem műti meg akkor mit lehet ilyenkor tenni?

Milyen teát ajánlotok vesére? A vesetájékra kell-e tenni valamilyen melegít? párnát vagy övet? A fekete retek csepp ilyen esetben is segít? Lehet-e ennie és innia a betegnek? Lehet-e fél vesével élni, és ha igen meddig?

Legjobb válasz: Válasz a 4. kérdésre: Ha se nem eszik, se nem iszik, akkor meghal. Válasz az 5. kérdésre: Igen, amíg a fél vese mûködik.

Válasz a 4. kérdésre: Ha se nem eszik, se nem iszik, akkor meghal. Válasz az 5. kérdésre: Igen, amíg a fél vese mûködik.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!