Találatok a következő kifejezésre: Az orvos hogy a (2091 db)

Hány hétig szedtetek terhesvitamint? Nekem azt mondta az orvosom, hogy a 18. hétig elég szednem. Szerintetek is így van?

Ladeevit-et szedtem egyébként.

Legjobb válasz: Errõl megoszlanak a vélemények.Én 35 hetes vagyok, de még mindig szedem.Az összes vérvételem eredménye tökéletes.Az én orvosom javasolja a szedését.Azt mondta, hogy nála okosabb emberek úgy állították össze a vitamint, hogy minden benne legyen, amire a kismamának és a kisbabának szüksége van.Én a baba elõtt vashiányos voltam.A vitamin ezt is megoldotta.Én a szoptatás alatt is szedni fogom, mert akkor is fontos, hogy jól érezzem magam, ne gyengüljek le stb.Az elsõ 6 hónapban Elevitet, azóta én is Ladeevitet szedek.Azért tértem át, mert a Ladeevitben van jód és omega 3.A babám most hagyta el a 2 kilót, kb. 3 kg-ra számítunk, szóval az se igaz, hogy nagy súlyú babák lesznek tõle.Ez egy baromság.Az öröklött dolgoktól függ 100 %-ban.De arra kíváncsi lennék, hogy miért mondta az orvosod, hogy ne szedd.

Nekem a dokim azt mondta, hogy az elsõ 12-13 hétben mindenképpen szedjem. Én a Femibiont szedem, 13+4 hetes vagyok, még van belõle 10 db. Utána azt mondta, tökéletesen megfelel a Centrum multivitamin is. Szóval én azt fogom szedni.
Engem hülyének nézett a doki, amikor rákérdeztem a vitmainokra. Folsav, most meg Mg, de egyelõre erre sincs szükségem. Ha jó a véreredményed, a terhességeddel rendben van minden, és nincs valamilyen betegséged, akkor nem kell szedni. Ez az újabb divat, hogy kell szedni terhesvitamint. :) Esetleg ha látod, hogy romlanának a fogaid (21. héttõl kb.), Ca pótlást csinálhatsz.
n elevitet szedtem, és végig.40+3 szültem, megmaradt 9 szem, azt beszedtem még a szoptatás alatt.
Nekem a dokim azt mondta, szedjem a Centrumot. Erre a védõnõ azt mondta, hogy ne, mert attól 4 kiló feletti babák szoktak születni. Ezt elmeséltem a dokimnak, aki szó szerint azt mondta, hogy "egy nagy lóf*szt"! :) ))) El is magyarázta, hogy hogy is mûködik ez az egész, ha érdekel, elmondom.
én végig szedtem gravidát.és tényleg nem igaz hogy nagy lesz a baba.2900 gr-mal született a kislányom.nekem is minden vérképem tökéletes volt. igaz én nem minden nap szedtem hanem egy héten 4-5 nap szedtem. szerintem szedd végig te is. 19 hós kislány anyukája
Errõl megoszlanak a vélemények.Én 35 hetes vagyok, de még mindig szedem.Az összes vérvételem eredménye tökéletes.Az én orvosom javasolja a szedését.Azt mondta, hogy nála okosabb emberek úgy állították össze a vitamint, hogy minden benne legyen, amire a kismamának és a kisbabának szüksége van.Én a baba elõtt vashiányos voltam.A vitamin ezt is megoldotta.Én a szoptatás alatt is szedni fogom, mert akkor is fontos, hogy jól érezzem magam, ne gyengüljek le stb.Az elsõ 6 hónapban Elevitet, azóta én is Ladeevitet szedek.Azért tértem át, mert a Ladeevitben van jód és omega 3.A babám most hagyta el a 2 kilót, kb. 3 kg-ra számítunk, szóval az se igaz, hogy nagy súlyú babák lesznek tõle.Ez egy baromság.Az öröklött dolgoktól függ 100 %-ban.De arra kíváncsi lennék, hogy miért mondta az orvosod, hogy ne szedd.
Én a 16dik hétig szedtem a Femibiont naponta. Utána heti egyszer, vagy ahogy eszembe jut. A doki szerint nyáron inkább egyek gyümit, zöldséget, de szeptemben közetépétõl újra heti 2-3 alkalommal fogom szedni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Azzal érvelt a dokim, hogy azért ne szedjem tovább, mert az én és a babák súlya is nagyon megnõ, ha végig szedem. (ikreket várok) De azt hiszem nem hallgatok rá, valamilyen vitamint mindenképpen szedni fogok továbbra is.
12.hétig minden nap, utána már csak 2 naponta a terhesség végéig.
ket terhesseg alatt vegig naponta, plusz szoptatas alatt es terhesseg elott is.
Én végig szedtem az elsõvel is és a másodikkal is ez a terv. Vitaminra nekem van szükségem, amúgy is szoktam szedni, nem csak terhesen. A baba elveszi tõled, ami kell neki, független attól, hogy te szedsz-e vitamint vagy sem.
én már teherbeesés elött jóval elkeztdtem szedni a terhesvitaminokat, végig a terhesség alatt és most szoptatás alatt is végig szeretném szedni.a kisbabám makkegészséges egy igazi kis vasgyuró és én sem vagyok lemerülve, nem romlanak a fogaim, nem hullik a hajam.Én Gravidát és omega3-at szedek
Szia! A terhesvitaminokat lehet szedni végig, sõt, még szoptatás alatt is. Tulajdonképpen olyan, mint a multivitaminok, csak kicsit több van bennük az egyes összetevõkbõl. Nem tudom, miért mondott ilyet a dokid, talán kérdezd meg õt. ;) A párom gyógyszerész, anyósom is, így nekem van itthon bõven. Én is kérdeztem a kedvesem, hogy meddig szedjem, erre õ: - Hogy-hogy meddig? Hát végig! Ezek csak vitaminok.. Ártani nem fog, BÁRKI szedhetné, akinek multivitaminra van szüksége! Nekem van 1-2 *-om a vérképemen, szóval szedek még mellette mást is. Mindenesetre kérdezd meg a dokidat, miért mondta.. Boldog babavárást! :) û 14 hetes kismami
Nekem az orvosom nem ajánlotta a terhesvitaminokat. Igaz, nyáron voltam kismama, saját kertünk van, ahol minden megterem.. 4. baba, mégis végig tökéletes volt végig az összes véreredményem. Szerintem kérdezz rá az orvosodra, õ mit ajánl, hiszen õ ismer, õ látja a leleteidet!
Nem vettétek észre, hogy az orvosok is "össze-vissza" beszélnek? Egyik orvos ezt mondja, a másik homlokegyenest mást állít. Nekem az egészbõl az jött le, akinek nincs problémája (egészségügyi, terhességi), annak felesleges szedni. Régen sem szedtek vitaminokat.

A tarkóm vasárnap óta fáj, azt mondja az orvos hogy a tüszős mandula gyulladás miatt. Hétfő óta szedem a gyógyszert amit felírt (Curam, Cataflámo), de semmi változás. Mit csináljak hogy elmúljon már ez a rohadt fájdalom?

Nappal úgy semmi bajom,de estére belázasodok,és nagyon fáj a tarkóm,köhögni egyáltalán nem köhögök.Akkor a tüsz?s mandula gyulladásnak ez lenne az egyik"mellékhatása"?

Legjobb válasz: Talán egy másik orvossal, sikeresebb lennél, mint pár okoskodó laikus véleményével.

Talán egy másik orvossal, sikeresebb lennél, mint pár okoskodó laikus véleményével.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.Már gondoltam rá, csak hát hála az Istennek nagyon ritkán kell mennem orvoshoz.

Azt mondta az orvos, hogy a barna vagy rózsaszín pecsételő vérzés az a fenyegető vetélés jele. Reménykedhetek még?

Már korábban írtam, hogy csináltam egy tesztet és Pozitív lett. De a hasam fájdogál és rózsaszínes barnás váladék jön bel?lem. Elmentem ma az orvoshoz, és nagyon megijesztett. Azt mondta, hogy a barna vagy rózsaszín pecsétel? vérzés az a fenyeget? vetélés jele. Van egy kis hüvelyi gyulladásom is, arra írt kúpot, aztán megultrahangozott. A hasin semmi nem látszott, a hüvelyin pedig "esteleg" petezsáknak megfelel? felritkulás. A jobb petefészkemben is valamit látott. Ennek eredményeképpen kijelentette, hogy nem látszik semmi, lehet, hogy méhenkívüli terhesség. Ha nem az, akkor sem valószín?, hogy meg fog maradni, a barnázás miatt. Most vagyok a kalkulátor szerint 5 hét és 2 napos terhes. A doki ezt sem állapította meg! Egy hét múlva kell kontrollra mennem. A barnázásra nem adott gyógyszert sem. Nagyon el vagyok keseredve... :((((((

Legjobb válasz: Sajnálom, hogy ez történik veled. Tavaly elõtt volt egy méhen kívüli terhességem, hasonló tüneteim voltak.Ezzel nem megijeszteni szeretnélek, csak inkább "figyelmeztetni", hogy ha rosszul éreznéd magad - verejtékezés, vagy ájulás közeli állapot - sürgõsen fordulj orvoshoz.Ha mégis méhen kívüli, az nagyon veszélyes lehet. Nekem is kb. 5 hetesen derült ki, de csak a mûtét során , mert eredetileg a másik oldalon talált cisztát akarták leszívatni, és nem volt biztos a méhen kívüli. Miután felébredtem az altatásból tudtam meg, hogy a jobb oldalon mégis beágyazodott egy kis embrió a petevezetékbe, ez okozta a halvány pozitív tesztet. Mivel idõben kiderült, nem okozott komolyabb károsodást és el tudták komplikáció nélkül távolítani. Most már a 28. hétben járok és minden rendben van. Ne keseredj el, vigyázz magadra!!!

Sajnálom, hogy ez történik veled. Tavaly elõtt volt egy méhen kívüli terhességem, hasonló tüneteim voltak.Ezzel nem megijeszteni szeretnélek, csak inkább "figyelmeztetni", hogy ha rosszul éreznéd magad - verejtékezés, vagy ájulás közeli állapot - sürgõsen fordulj orvoshoz.Ha mégis méhen kívüli, az nagyon veszélyes lehet. Nekem is kb. 5 hetesen derült ki, de csak a mûtét során , mert eredetileg a másik oldalon talált cisztát akarták leszívatni, és nem volt biztos a méhen kívüli. Miután felébredtem az altatásból tudtam meg, hogy a jobb oldalon mégis beágyazodott egy kis embrió a petevezetékbe, ez okozta a halvány pozitív tesztet. Mivel idõben kiderült, nem okozott komolyabb károsodást és el tudták komplikáció nélkül távolítani. Most már a 28. hétben járok és minden rendben van. Ne keseredj el, vigyázz magadra!!!
Hát szivesen írnánk, hogy minden rendben lesz, ami még lehet, így is lesz, de sajna tényleg fennál a baj veszélye. Figyelj magadra, pihenj sokat, az sem baj, ha a lábad fejjebb van. Ha méhen kívüli vagy, az erõs fájdalommal jár, azt észre fogod venni és azonnal menj orvoshoz!!! A barnázás másnál is elõfordul, fõleg a mensi idejében, ez még önmagában nem baj. Nekem 5 hét 3 naposan látszott a petezsák, és 2 mmes volt a "baba", de sokaknak nem látják rendesen , csak 7-8 hetesen. Addig semmi gond, próbálj megnyugodni, higgy abban, hogy minden rendben lesz, hisz az agy csodákra képes!!! És ha ez nem sikerülne, akkor annak oka van , és legközelebb gond nélkül kihordod a babát, vagy már 8 hónap mulva boldog anyuka leszel:-)!!!
én is hasonló cipõben jártam, kb. 5 hetesen elkezdtem barnázni, de az orvos felirt nekem egy hormontablettát, a vetélés miatt, és segitett.azóta ugy érzem, minden rendben, ugyhogy ne aggódj, legalábbis amig az orvos nem mond semmi konkrétat.
szerintem egyáltalán nem normális az , ha valaki terhesség alatt barnázik vagy rózsaszines meg vérzik kicsit.Nálam is ez volt barnázgattam meg néha rózsaszines volt a betétem és a 12.héten kiderûlt, hogy elhalt a babám.Mûszeresen be kellett fejezni a terhességet. Szerintem menj orvoshoz. De ha nincs semmi baj akkor pihenj nagyon de nagyon sokat a házimunkát is hagyd el szard le ráér az vagy csinálja meg más a baba az elsõ. Remélem boldog kismama leszel/vagy. DRUKKOLOK.
Szia! Én 5 hét 3 naposan mentem elõször dokihoz, nem látszott a petezsák, azt mondta, hogy akár méhen kívüli terhesség is lehet, de persze sokkal valószínûbb, hogy túl korán nézte, és még nem látszott. Négy nappal késõbb kellett visszamennem, a petezsák tisztán látszott az ultrahangon. Én is nehezen bírtam ki azt a négy napot, de más lehetõség nincs. A barnázás meg állítólag minden második terhességnél elõfordul. Lehet jele vetélésnek vagy fenyegetõ vetélésnek, de sokszor semmi bajt nem okoz.
Szia nekem 10 hetesen volt barnás folyásom, vérzésem, akkor azt hittem mindennek vége hiszen elõtte 6 hónappal ugyan emiatt elveszítettem egy kisbabát! Ne izgulj nem lessz semmi baj, de tényleg csak pigenj és meglátod nem lessz semmi baj! 35hetes kismama
Szia Az En baratnommel is szinte teljesen ugyan igy tortent, neki is azt mondta az orvos, h nincs ra esely, h megmarad a baba, es lass csodat most mar kozel 4 eves es egeszseges kisfiu, azota hugicaja is van akivel szinten verzett a baratnom, de O is megmaradt es egeszseges. Az viszont h 5 hetesen nem latott semmit nem gond, hiszen nagyon profi ultrahangos orvosnak kell lennie aki ilyenkor eszereveszi, akar par nap v.het mulvas biztosan mar a kicsid szivecskejet is latni fogod. 7 hetes kismama
Szia sorstárs! Pontosan ugyan ebben a cipõben járok jelenleg, és az "ítéletre" várok. Múlt héten láttak egy 3, 2 mm-es valamit, amit talán lehet petezsáknak nyilvánítani, de nem 100%. Utána egy munkahelyi összezördülés hatására (persze a baba miatt, mert nem örültek neki) élezdtem váladékozni, némi véres színezettel, és kisebb kihagyásokkat most is tart. Nagyon meg vagyok ilyedve, ezért átérzem, hogy most min mehetsz át! Nagyon szorítok érted, és értünk is! Puszi! gerico
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Mindenkinek köszönöm a válaszokat! Mostmár kicsit nyugodtabb vagyok, hiszen a múlthéten voltam uh-on, ahol már látszott a pulzálás, tehát él a drágám! Igaz elég picike, de él! Felemelõ érzés volt látni! Duphastont szedek 3x1-et. A vérezgetés azóta megszûnt, nagyon halvány folyásom van már csak. Remélem így is marad!!! A jövõhéten kell mennem ismét uh-ra, hogy megnézzék, hogy rendesen fejlõdik-e a pici. Nagyon drukkolok! Mindenkinek, aki hasonló helyzetben van, nagyon sok kitartást türelmet és egészséget kívánok! Boldog babavárást mindannyiunknak! 8hét 1 napos kismama!

32 hetben lévő kismama vagyok. Az első babánkat várjuk. A héten közölte az orvosom, hogy a külső méhszáj nyitott. Pihenést javasolt. Nagyon megbízom az orvosomban, de egész nap nem csinálhatok semmit, vagy apró házimunkákat végezhetek?

Legjobb válasz: Nekem már a 25. héttõl 2100 volt a méhszájam. most vagyok a 34 héten és még mindig ugyanez a helyzet. Nekem a doki nem mondott semmit, azt mondta minden rendben van.Végül is a belsõ méhszáj még teljesen zárt nálam. Azt sem mondta, hogy pihenjek. Pihenni csak akkor szoktam, ha elfáradok, de persze nem dolgozom magam agyon. Itthon vagyok, megcsinálom a házimunkát apránként, szoktam menni nézelõdni, vásárolni is. Ha kedvem van lefekszek aludni, még megtehetem, mert ez lesz az elsõ baba.

Nekem már a 25. héttõl 2100 volt a méhszájam. most vagyok a 34 héten és még mindig ugyanez a helyzet. Nekem a doki nem mondott semmit, azt mondta minden rendben van.Végül is a belsõ méhszáj még teljesen zárt nálam. Azt sem mondta, hogy pihenjek. Pihenni csak akkor szoktam, ha elfáradok, de persze nem dolgozom magam agyon. Itthon vagyok, megcsinálom a házimunkát apránként, szoktam menni nézelõdni, vásárolni is. Ha kedvem van lefekszek aludni, még megtehetem, mert ez lesz az elsõ baba.

Mikor és hogyan nézi meg az orvos, hogy a csípő mélység alkalmas-e arra, hogy megszüljünk egy gyereket?

Egyik barátn?mnek a 12 óra vajúdás után jöttek rá, hogy a doki nem nézte meg neki, és alkalmatlan a csíp? mélysége arra, hogy kibujjon a baba.Így hosszas szenvedés után megcsászározták.

Legjobb válasz: Szia! Én kétszer szültem,nekem soha nem nézték.

Szia! Én kétszer szültem, nekem soha nem nézték.
Én is császárral szültem erre fogott okkal, 17 óra vajúdás után. Cseppet sem bánom, hogy ennyit szenvedtem, ez nagyon fontos a babának élettani szempontból.

Miért állítják azt az orvosok, hogy a smegma teljesen normális dolog?

A barátomnak újabban elég sûrûn van, szinte naponta (noha régebben szinte nem volt soha). Alaposan fürdik minden nap még is valamiért van újabban. Az orvosa meg azt mondja neki, hogy ez teljesen normális. Még is hogy lehet ez normális? (semmi kellemetlenség nincsen miatta-szag meg ilyenek-de azért még is csak fura!)

Legjobb válasz: Normális.

Normális.
A következõt írom a 4 nek és neked is . A szmegma a makk pereme alatt lévõ faggyúmirigyek terméke. Feladata, hogy védje a makkot a kiszáradás ellen .Ezért mondta a doki , hogy normális ez .Hogy kinek mennyire termelõdik ez, egyénenként váltózó, mit sok minden . Ez mellett a legfontosabb a napi tisztán tartás . Aki nem fordit kellõ idõt rá, annak szagos lesz, és még gyulladást is okozhat .
A kérdező hozzászólása: Mondtam neki természetesen, azt amit mondasz (hátrahúzva élni a mindennapjait), de azt mondja, hogy rendkívül érzékeny a makk rész és folyamatosan merev a farka. Így ez el lett felejtve. De köszönöm a tanácsot.
A kérdező hozzászólása: Ha minden doki szerint normális, akkor most mit gratulálsz a "túros" farkú barátomhoz. Állítólag minden egészséges férfinak 3 nap fürdetlenség után olyan lesz a farka mint a 25 dkg kocka csomagolt bolti túró. Szóval a dokik szerint ez a normális.
A kérdező hozzászólása: Izzadságból? Akkor az mitõl válik darabossá, mint a mûanyag? Olyan mint valami fehér puha mûanyag. szóval nem olyan mint, hogy ha izzadság volna. Inkább hasonlít valami olyan anyaghoz mint a viasz vagy nem tudom.
Ja, még bírom ezt a "napi nyóccó fürdök és mégis..." dumát. Megmosni kell és nem csak lögybölni rá a vizet. És persze szárazra is kell törölni, ennyi a titok.
A szmegma a vizeletbõl és izzatságból keletkezik, ahogy bepállik a fityma alatt. Lehet hogy jobban izzad, vagy többet iszik, ezáltal többet vizel. Megoldás lehet például, ha a fitymáját megpróbálja hátrahúzva tartani, így nem tud bepállni. Én anno 3 évig hátrahúzva tartottam, aztán körülmetéltettem magam (nem a túró volt az elsõdleges oka :) )
Gratulálok a túrós farkú barátodhoz.
A kérdező hozzászólása: Jó, ezt mondta már a doki is! Akkor azt kérdezem, hogy miért kezdett el nála ilyen sûrûn jelentkezni. Régebben nem volt soha semmilyen körülmények között sem.
Bocs, de én férfi vagyok, a tapasztalataim köszönõ viszonyban sincsenek azzal, hogy "minden doki szerint" mi van. De pontosítok: Minden doki szerint természetes a szmegma termelõdése (és itt jön a KULCS, a mondat folytatása: ) ha nem tartják megfelelõen tisztán a nemi szervet. Azért is írtam a lögybölést, mert gondolom nem megmossa, mint pla kezét, hanem csak csurgatja rá a vizet és lögyböli, esetleg nem törli szárazra. Ez mondjuk hihetõ is, ha sír a makkérzékenység miatt. Nyilván az érzékeny makkjába nem fog beletörölni szivaccsal és száraz törülközõvel. Amúgy nem feltétlen lesz 25 dekás kockatúró ha egyszer-egyszer nem mosod meg valamiért. Feltéve ha amúgy rendszeres a tisztálkodás.

Van itt olyan kismama, akinek az NST eredményéből látta az orvos, hogy a baba ki van száradva?

Ma voltam NST-n,és azt mondta a doki a görbe alapján,hogy a babám ki van száradva.Esetleg van itt esetleg olyan anyuka,akinek a babája szintén ki volt száradva?Szülés után infúziózni kellett a babát,vagy nem csináltak vele semmit sem?Eléggé meg vagyok ijedve,hogy mi lesz a babámmal!!Nem szeretném,hogy születése után rögtön összeszurkálják az én hibámból!! 35+6 hkm

Legjobb válasz: nst alapján nem lehet!csak uh alapján megállapitani

nst alapján nem lehet!csak uh alapján megállapitani
Kedves kérdezõ, jobb lenne, ha visszavennél a stílusodból! Azért, mert ideges vagy, ne legyél mással neveletlen! Az elsõ nm írt rosszat! Fõleg nem rossz szándékkal! És amúgy meg ha tényleg ki lenne száradva nem engedtek volna haza, mert az nagyon veszélyes lehet!
A kérdező hozzászólása: Most erre mit mondjak neked????Nem én találtam ki, az orvos ránézett a görbémre és azt mondta, hogy ki van száradva a babám!!De ha te jobban tudod a dokinál, hogy mivel lehet csak megállapítani, akkor nem értem miért nem doktorálsz le szülészet-nõgyógyászatból?! Bírom azt, amikor az ide járó emberek okosabbak mint az orvos!!És egyébként sem ez volt a kérdésem, hogy mivel állapítható meg, hanem az, hogy szülés után infúziózni kell majd a babámat vagy mit fognak vele csinálni, ha kiszáradással születik?!
Én még ilyet még csak nem is hallottam! Hogyan lehet kiszáradva egy baba? Lehet, dysmaturitas ha rossz a keringés a lepényben és nem kap elég tápanyagot a kicsi. Ez sem kiszáradás. NST után küldtek UH-ra? Mert méhen belüli sorvadás gyanúja esetén elsõ az UH. Ott áramlást, súlyt, magzatvíz mennyiséget mérnek és ha az értékek rosszak kórházi gondozás vagy ha minden kötél szakad azonnali szülésindítással segítenek. Nekem volt már dysmaturitás két gyermekemnél is, de egyszer sem volt az NST-n semmi jele. Ha az NST-n tényleg baj lenne, akkor szerintem azonnal indítanának.
Az nst-n tényleg nem lehet ilyet látni. Hiszen azon a baba szívverésének gyorsasága, valamint a méhtevékenység látható. El nem tudom képzelni, hogy melyikbõl lehetne leszûrni a kiszáradást.
A kérdező hozzászólása: Fogalmam sincs, hogy mit látott a görbén a doki, ami alapján megállapította ezt!!Egyébként meg ki tudok akadni azon, amikor nem a kérdésemre válaszolnak, ezért ütöttem meg ilyen hangnemet!!Engem most az érdekel, hogy ha kiszáradással születik egy baba, akkor mit csinálnak a babával születése után??Infúziót kap a kiszáradásra, csak úgy mint mi felnõttek, vagy mi lesz vele??? Egyébként Uh-ot a doki majd csak szerdán csinál, ma csak NST volt, és nem kórházban voltam, hanem SZTK-ban!!
Egyébként mint méhen belüli kiszáradás nem létezik. Tényleg nem. Van retardáció, melynek a méhen belüli súlyfejlõdés visszamaradását hívják. Mint írtam ez gyakran keringési rendellenesség miatt van. Ha az orvos ilyet gyanít, azonnal UH-ra küld. Nem lehet, hogy azt gondolták kevés folyadékot iszol és rád akartak ijeszteni? A babánál a teendõk attól függnek, hogy milyen állapotban születik. Mint már írtam, nekem két ilyen terhességem volt a babák nálam egyik esetben sem igényeltek semmilyen ellátást. Engem harminchárom hetesen befektettek a kórházba emiatt. Szóval ilyesmivel nem játszanak. A baba egyetlen esetben "szárad"-hat ki a méhben, de azt inkább nem írom le, mert akkor már az NST nem mutat semmit. Szívhangot pláne...
Tuti, hogy valamit félreértettél.
Tök felesleges azon agyalnod, hogy mit csinálnak egy kiszáradásos babával, hiszen elég kicsi a valószínûsége, hogy ez áll fent. Ahogy az egyik válaszoló írta is TAPASZTALATBÓL, ilyen nincs is! De ha annyira hülyék vagyunk és minek írunk, akkor te minek teszed fel a kérdésedet itt? Miért nem az ORVOSTÓL kérdezted???

7hetes vagyok számítások szerint. Hüvelyi vizsgálatom volt. Azt mondta az orvos, hogy a 7héthez képest elég kicsi a méh kitapintásra. Ez mit jelent? Lehet hogy nem vagyok terhes?

Reménykedek,hogy nem más miatt pozitív a teszt.Valaki segítsen,aki ért hozzá!!

Legjobb válasz: Ne aggódj,minden terhesség más,és mindenki szervezete...:)) Sok boldogságot kívánok,gratulálok,és élvezd ki az állapotod,hiszen gyönyörû 9 hónap vár rád...:) 25hkm

Ne aggódj, minden terhesség más, és mindenki szervezete...:) ) Sok boldogságot kívánok, gratulálok, és élvezd ki az állapotod, hiszen gyönyörû 9 hónap vár rád...:) 25hkm
ott diagnózis, 7 hetes vagy, ezt jelenti a grav. s. 7. lesz majd nagyobb is, ne aggódj, lehet, hogy pár nappal késõbb fogant, nem középidõben a felpuhult méh (uterus) is terhességet jelez gratulálok!
2 dolgot jelenthet vagy Már nincs baba vagy van baba. Leírom azért néked, h kb. 6 hetesen mentem el nõdokihoz, kézi vizsgálat volt. (otthon gyönyörû kétvonalas pozi teszt) Ott közölte, hogy "Hát õ nem érzi nagyobbnak a méhemet" :S 1 hét múlva uh. Addig para. De aztán uh-n már volt petezsák és szívhang is....:)
A kérdező hozzászólása: elég vékonyka is vagyok.egyre több tünet, 2pozi teszt.nagyon remélem, hogy minden rendben van!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat!! :) )

Be kell jelenteni az orvosnak, hogy a kutyám törzskönyvet kapott?

Legjobb válasz: Mi az, hogy kapott? Úgy érted van egy törzskönyves kutyád? Egyébként nem számít a doki szempontjából, hogy fajtatiszta e, vagy sem.

Mi az, hogy kapott? Úgy érted van egy törzskönyves kutyád? Egyébként nem számít a doki szempontjából, hogy fajtatiszta e, vagy sem.
Nekem is fura az a B tk, amivel lehet tenyészteni ...... Le tudnád fotózni? De azt hiszem, meg fogom kérdezni az MKSZ-nél.
Hogy néz ki? Milyen színû? Rá van ragasztva a kutya chip száma? Van rajta hologram? Milyen fajta kutya? Nem kötözködni akarok, csak érdekel...
A kérdező hozzászólása: Hát engem annyira nem érdekel, mert tényleg nem tenyészteni akarom, de ezen a lapon az áll, hogy MEOE-FCI származási lap.
Komolyan mondom, már másik kérdésre válaszolva is írtam, hogy az MKSZ kiad "B" törzskönyveket amire azt is rávezeti, hogy "tenyészthetõ". Én is meglepõdtem, amikor láttam. Amit te mondasz, kérdezõ, hogy "átmegy az orvos kezei alatt", az a MEOE törzskönyveknél van. Õk a chipezõ állatorvosnak küldik a származási lapot és a chipet, az állatorvos bechipezi a kutyát, ráragasztja a matricát a származási lapra és oddadja a tenyésztõnek. Utána nem kell a származási lapot az orvosi vizsgálatokra magunkkal hurcolni, hacsak nem a tenyésztésbe vonáshoz szükséges szûrõvizsgálatra megyünk, de akkor is elég szokott lenni egy másolat.
A kérdező hozzászólása: Köszi. :)
B-vel tenyészthetõ? Ha minden a neveden van. nem kell a doki.
A kérdező hozzászólása: Versenyzek vele, de a tenyészszemle alapján tenyésztésre is alkalmas (igaz nincsenek ilyen terveim).
A kérdező hozzászólása: A kutya és chip az én nevemen van és volt mindig is.
Versenyre való B-t kapott? Nem kell. Tenyészteni meg amúgy sem lehet vele.
A kérdező hozzászólása: Amikor megyünk az orvoshoz látom hogy mások is viszik magukkal a törzkönyvet, meg mintha azt olvastam volna, hogy a tenyésztõk törzskönyve is átmegy az orvosuk keze alatt.
A csippet, ami a törzskönyvön szerepel , kell átíratni a nevedre és beregisztráltatni.
A kérdező hozzászólása: Nem, úgy értem, hogy nem volt neki, aztán felnõtt korában kapott B törzskönyvet ( lehet hogy már nem így hívják.)
Az MKSZ-eset én fogtam is a kezemben és kiállításra is járnak vele, engem inkább a MEOE-s "B" tk. érdekelne. :) Olyat még nem láttam.

Ez kb. mennyi idő lehet? Apukám többször áttétes, ma azt mondta az orvos, hogy a mája nem termel protrombint (vérelvadásgátlót), és kezd szétesni, aminek májkóma lesz a vége, ami azt jelenti, hogy hamarosan meghal.

A veséb?l indul a daganat,van áttét a mellékvesében,tüd?ben,hasnyálmirigyben és a májban. 2 napja a tudata is zavart,és teljesen kétségbe vagyok esve.

Legjobb válasz: Ne ess kétségbe! Mindannyian meghalunk, apádnak van lehetõsége búcsúzni, sokaknak nincs. Tedd könnyûvé számára ezt az idõt - ha tudod - halljon meg boldogan. Erre van esély, remélem, meg fogsz lepõdni.

Ne ess kétségbe! Mindannyian meghalunk, apádnak van lehetõsége búcsúzni, sokaknak nincs. Tedd könnyûvé számára ezt az idõt - ha tudod - halljon meg boldogan. Erre van esély, remélem, meg fogsz lepõdni.
Búcsúzz el tõle, készüljetek fel, hogy édesapádat hamarosan el kell engedni, sajnos meg vannak számlálva az utolsó órái, legfeljebb egy-két napja lehet még. Ha a májmûködés leállt, akkor a többi szerv mûködése is leáll. Gondoskodjanak fájdalomcsillapításról és a békés, csendes eltávozásról. Nagyon sajnálom!
A kérdező hozzászólása: Ma hajnalban meghalt, nagy fájdalmai voltak.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!