Találatok a következő kifejezésre: Az orvos ha (1748 db)

Szerintetek felejtsem el az orvosit, ha a fizika nem az erõsségem?

Már nagyon régóta szeretnék orvosira jelentkezni és kémiából biológiából tanulok is, és odafigyelek rá, de a fizika valahogy nem köt le, és éppen hogy csak a 3-as alját nyaldosom.Sokan azt mondták, hogy csak a fizika matematikai része kell, de van aki azt mondja, hogy igenis nagyon fontos. Ember orvosiról van szó.

Legjobb válasz: Ember orvosiról van szó. :D Mifelénk ezt általános orvosnak emlegetik. Csak az elsõ félévet kell kihúznod, utána már mindegy. A legtöbb helyen szerintem a damjanovich-féle orvosi biofizika a tankönyv, ha nagyon akarod, le is tudod tölteni, aztán belenézhetsz, mirõl is van szó. Nem az egész kell, csak "néhány" fejezet belõle. De amúgy a neten is van egy csomó oktató videó, van amelyik direkt az egyik itteni egyetem anyagát magyarázza el, szóval simán meg lehet azt csinálni, ha nem vagy tök hülye. Persze attól még jól jönne, ha menne a fizika most, mert azért eléggé a problémamegoldásra, összefüggések meglátásra megy rá, ami késõbb is jól jön majd.

Ember orvosiról van szó. :D Mifelénk ezt általános orvosnak emlegetik. Csak az elsõ félévet kell kihúznod, utána már mindegy. A legtöbb helyen szerintem a damjanovich-féle orvosi biofizika a tankönyv, ha nagyon akarod, le is tudod tölteni, aztán belenézhetsz, mirõl is van szó. Nem az egész kell, csak "néhány" fejezet belõle. De amúgy a neten is van egy csomó oktató videó, van amelyik direkt az egyik itteni egyetem anyagát magyarázza el, szóval simán meg lehet azt csinálni, ha nem vagy tök hülye. Persze attól még jól jönne, ha menne a fizika most, mert azért eléggé a problémamegoldásra, összefüggések meglátásra megy rá, ami késõbb is jól jön majd.

Miért írt köptetőt az orvos, ha nem köhög a kisfiam?

Náthás a kisfiam, elvittem orvoshoz, aki egyebek mellett írt köptet?t is. Mondtam, hogy nem köhög a kicsi, csak taknyos, de azt mondta, nem baj, akkor is adjam neki. Miért? Volt már valakinek olyan, hogy nem köhögött a baba és mégis kellett neki köptet?t adni? Nem értem, hogy miért?

Legjobb válasz: Mert sok évig tanult azért, hogy orvos legyen. Ha megkérdõjelezed a tudását és a hozzáértését, akkor nem bízol benne, keress másik orvost.

Mert sok évig tanult azért, hogy orvos legyen. Ha megkérdõjelezed a tudását és a hozzáértését, akkor nem bízol benne, keress másik orvost.
Meghallgatta a tüdejét? Mert kisfiam náthás volt, elvittem dokihoz, meghallgatta, és a tüdejénél valamilyen zörejt hallott, ezért kaptunk köptetõt. Pedig nem is köhögött õ sem.
Azért, mert a hallgatózásnál Õ már hallja a tüdõben liftezõ, pangó váladékot akkor is, amikor még nem jelentkezik a köhögés. Azért adta, hogy minél könnyebben magszabaduljon a váladéktól a kisfiad. Majd pár nap múlva köhögni fog!
Szia! AZért adta a köptetõt hogy a lerakódott váladék könnyen fel tudjon szakadni. Nem akkor ad ha nagyon köhög hanem ha hallja hogy lerakódik a váladék mikor meghallgatja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a SEGÍTÕ válaszokat!
Csak kérdezem, ezek közül szerinted melyik nem volt SEGÍTÕ? Mit kell mindenen pattogni, még akkor is, ha normális válaszokat kaptál... És igen, ha megkérdõjelezed, nem fogadod el õt. Ez is egy tanács, s szerintem hasznos. Na mindegy.

Idegösszeomlással, szorongással kiír az orvos? Ha igen, mennyi időre? Valakinek van ilyen tapasztalata?

Nem érzem jól magam, szeretnék hosszabb id?re táppénzre menni, csak nem tudom jogosult-e az ember táppénzre ilyen problémával, úgymond elég súlyos betegség-e ez ahhoz,hogy indokolt legyen a több hónapnyi betegállomány.

Legjobb válasz: Orvosa válogatja. Nálunk akár több hónapra is kiír ilyen esetben az orvos.

Orvosa válogatja. Nálunk akár több hónapra is kiír ilyen esetben az orvos.
Vigyél a pszichiáteredtõl javaslatot.
Ha normális a háziorvosod, akkor kiír. Nekem is volt egy stresszes idõszakom, amikor már nagyon pengeélen táncoltak az idegeim, és kiírt. 1 hetet kértem tõle, azt mondta, hogy ha többre van szükségem, menjek vissza, és meghosszabbítja.
A háziorvos nem írhat ki senkit hónapokra. Ki kell vizsgáltassa a beteget, szakorvossal. Saját kérésre senkit sem írnak ki. Jó is lenne.
Nem tudom a korod, munkád, de azt azért vedd figyelembe, hogy nyoma marad!
A kérdező hozzászólása: van pszichiáteri szakvélemény a betegségemrõl. A munkahelyemen elengednek táppénzre, és tudják milyen okból. A fõnököm is jár pszichiáterhez tudja mi a dörgés. Csak Magyarországon lenézett dolog ez a probléma, azoknak is csak addig, amig õk nem kerülnek ilyen helyzetbe.
5 vagyok. Ebben az esetben menj a háziorvoshoz, mert Õ fog táppénzre venni, és a szakorvoshoz beutal. Ha a pszichiáter úgy látja, ír egy javaslatot, amivel ismét a háziorvoshoz kell menni. Mégis próbállak lebeszélni a hosszú táppénzrõl mert egyetlen munkáltató se díjazza, és munkát találni nagyon nehéz!

Mennyit szokás adni az orvosnak ha ő azt mondja amennyit gondolunk?

Mindig munkaidőben kórházban vizsgált és minden alkalommal lett pénz adva neki (bár nem kérte), volt mikor egy hónapban kétszer is menni kellett.

Legjobb válasz: Ebben az esetben 20-30 ezret adnék maximum! És csak az orvosnak, senki másnak! Még a szülésznõnek sem. Engem is mindig a kórházban vizsgált az orvosom és sosem kért pénzt, a végén 50 ezret kapott és egy 50 ezer forint értékû italt, mert tudtuk róla, hogy gyûjti. A 6. héten meg is említette, hogy az ital gyönyörûen mutat az otthonában és hogy igazán nem kellett volna!

Ebben az esetben 20-30 ezret adnék maximum! És csak az orvosnak, senki másnak! Még a szülésznõnek sem. Engem is mindig a kórházban vizsgált az orvosom és sosem kért pénzt, a végén 50 ezret kapott és egy 50 ezer forint értékû italt, mert tudtuk róla, hogy gyûjti. A 6. héten meg is említette, hogy az ital gyönyörûen mutat az otthonában és hogy igazán nem kellett volna!
Én 30-at adtam.
Mi 50-et adtunk, de attól is tettük függõvé, hogy milyen lesz a szülés. Éppen ügyeletes volt az orvosom, és szerencsére szinte semmi dolga nem volt, csak varrt egy picit a végén.
Szia! Én 50 ezret akartam adni az orvosnak, de már csak akkor jött be, amikor bújt ki a babám, egész nap a szülésznõ volt velem, aki tényleg nagyon jó fej volt, és segített mindenben.Így a szülésznõ kapott 20 ezret, a doki 30-at. (én is a kórházba jártam az orvosomhoz, annyian voltak, hogy 9 hónapos pocakkal 2-3 órát álltam a folyosón, mert hely nem volt, így a férjem szerint "örülhet", hogy egyáltalán kapott pénzt)

Lehet, hogy tüdőgyulladásom van, es elotte dohányoztam. Az orvos ha megvizsgál látja, hogy dohányzok?

Legjobb válasz: Azon, aki már egy ideje dohányzik, valamikor észre lehet venni, de általában nem (ha épp nem füstszagú). Viszont az orvos rá fog kérdezni, hogy dohányzol-e, és nem érdemes hazudni. Amúgy is köti a titoktartás, ha amiatt aggódsz, hogy valaki más megtudja.

Azon, aki már egy ideje dohányzik, valamikor észre lehet venni, de általában nem (ha épp nem füstszagú). Viszont az orvos rá fog kérdezni, hogy dohányzol-e, és nem érdemes hazudni. Amúgy is köti a titoktartás, ha amiatt aggódsz, hogy valaki más megtudja.
A kérdező hozzászólása: 2hete dohányzok rendszeresen, nem sokat napi 2 szál. Es egy hete vagyok beteg. De a szagra figyelek es egyáltalán nem érzõdik.
De miért ne láthatná, ha dohányzol? Tudnia kell, ha dohányzol, mert mást fog látni, lehet hogy például ha letagadod, de dohányzásra utaló jeleket talál, valami rosszabbra fog gondolni, és olyan gyógyszert ír fel.. Legnagyobb hülyeség eltitkolni a dohányzást az orvos elõl, meg amúgy is minek? Tudod, legális szer, azért lehet a boltban is kapni..

Holnap megyek fogamzásgátlot feliratni orvoshoz mire számitsak? Ha terhes lennék akkor mondaná magátol is az orvos ha nem kérdezném?

ugyanis történt egykis baleset párommal:S

Legjobb válasz: Szerintem nem lehetsz terhes. A doki meg fog vizsgálni, ha terhes lennél, biztos kiderülne. De szerintem ettõl nem kell félned, mert elvileg mensi után 1 nappal nem eshetsz teherbe. A tüneteid pedig valószínû a közelgõ mensi miatt vannak.

Szerintem nem lehetsz terhes. A doki meg fog vizsgálni, ha terhes lennél, biztos kiderülne. De szerintem ettõl nem kell félned, mert elvileg mensi után 1 nappal nem eshetsz teherbe. A tüneteid pedig valószínû a közelgõ mensi miatt vannak.
Igy nem lehetsz terhes, de ilyen kis terhességet nem lehet kitapintani, csak vizelet vizsgálattal lehet kideriteni, ami nem autómatikus tabletta feliratás elõtt. A mellbimbók érzékenysége egyébként szintén lehet a menzi egyik elõjele.
Szerintem sem lehetsz terhes, de miért írtad, hogy rögtön elmentél tusolni?Tusolással nem jönnek ki a hüvelyedbõl a spermák!

Valaki megtudja mondani nekem, hogy levodopa tartalmú gyógyszert mire és/vagy minek írnak fel az orvosok, ha még azt se tudják pontosan hogy mi a probléma?

Nekem állítólag dopamin pótlásra van szükségem,de nem tudom,hogy mi az a dopamin,hogy mire való és hogy tényleg fontos-e?

Legjobb válasz: ,"de nem tudom,hogy mi az a dopamin,hogy mire való" Kivel beszéltél te, a portással? Mert az orvos olyant nem mond, hogy állítólag dopamint kell pótolni. Mellesleg ha rákeresel a betegségre, a Parkinson kórra, akkor futva mész el venni ilyen szert.

, "de nem tudom, hogy mi az a dopamin, hogy mire való" Kivel beszéltél te, a portással? Mert az orvos olyant nem mond, hogy állítólag dopamint kell pótolni. Mellesleg ha rákeresel a betegségre, a Parkinson kórra, akkor futva mész el venni ilyen szert.

Pozitív teszt után, ha elmegyek orvoshoz milyen vizsgálatot csinál az orvos? (ha ultrahangot még nem csinál. )

Legjobb válasz: Szia! gratula! 6 hét elõtt ne menj, mert csak izgulni fogsz, hogy miért nem látott szívhangot stb..Nálam 7 héten láttak szívhangot. 5 héten csak petezsákot.

Szia! gratula! 6 hét elõtt ne menj, mert csak izgulni fogsz, hogy miért nem látott szívhangot stb..Nálam 7 héten láttak szívhangot. 5 héten csak petezsákot.
A kérdező hozzászólása: holnapra adott idõpontot az orvos
3 hét mulva menj akkor Hüvely Uh megnézi mekkora terhesség lehet akkor már petsezsék lesz + babu aztan védönö aztán orvos
UI: Gratu a manóhoz!!!
A kérdező hozzászólása: köszi :) holnap leszek hetes, akkor megyek orvoshoz, csak nem tudom milyen vizsgálatot csinál...
Sima kézi vizsgálat lesz. Nem tart semeddig.

Milyen jeleket ad az orvos, ha flörtöl vagy ha tetszik neki egy nő?

Legjobb válasz: Ugyan olyat, mint egy kõmûves, vagy egy pék, vagy egy buszvezetõ, stb. Nem értem egy orvos miért viselkedne másképp, mint a többi férfi...Olyan jeleket ad, mint a többi. A flört meg már magában egy jel arra, hogy tetszik neki a nõ, akkor milyen jeleket akarsz keresni flörtölésnél?

Ugyan olyat, mint egy kõmûves, vagy egy pék, vagy egy buszvezetõ, stb. Nem értem egy orvos miért viselkedne másképp, mint a többi férfi...Olyan jeleket ad, mint a többi. A flört meg már magában egy jel arra, hogy tetszik neki a nõ, akkor milyen jeleket akarsz keresni flörtölésnél?
Nem tudom. Tõlem megkérdezte, hogy milyen bugyi van magán? Akkor ezek szerint tetszettem neki??
a fogorvosra gondoltal vagy a no gyogyaszra netan?!
Erektált a pénisze.
Kikötöz a vizsgálóágyhoz, a többit kitalálhatod...

Mennyire siettek az orvoshoz, ha 1 éven belül sem sikerül a baba?

Nem tudom miért,de valahogy tartózkodom a dokitól.Az évi kivizsgáláson voltam, mindent rendben talált és az én kérésemre adott beutalót endokrinológushoz is.Azóta viszont ott lapul a beutaló a fiókomban. 3 hete kezdtem el egy gyógynövénykúrát és az étkezésemen is változtattam.Ti hisztek a gyógynövények erejében?

Legjobb válasz: Hát, ti tudjátok, lányok. Egy kivizsgálás mindkét fél részére nem kerül semmibe, attól még bizhatsz a gyógynövényekbe. Csak tudod, mire kiderül, hogy a férjednél a hiba, addigra te pont beleõrültél a várakozásba, próbálkozásba. De mindenki azt csinál, amit akar... Én fél év után mentem orvoshoz, õ végigfigyelt UH-val egy ciklust, közölte, hogy minden rendben, menjen a férjem is vizsgálatra. Elment, egybõl mondták, hogy ezzel az eredménnyel lombik. Fél év múlva terhes voltam az elsõ gyerekkel. azóta 3 van... Szedhetném én a gyógynövényeket még ma is...

Hát, ti tudjátok, lányok. Egy kivizsgálás mindkét fél részére nem kerül semmibe, attól még bizhatsz a gyógynövényekbe. Csak tudod, mire kiderül, hogy a férjednél a hiba, addigra te pont beleõrültél a várakozásba, próbálkozásba. De mindenki azt csinál, amit akar... Én fél év után mentem orvoshoz, õ végigfigyelt UH-val egy ciklust, közölte, hogy minden rendben, menjen a férjem is vizsgálatra. Elment, egybõl mondták, hogy ezzel az eredménnyel lombik. Fél év múlva terhes voltam az elsõ gyerekkel. azóta 3 van... Szedhetném én a gyógynövényeket még ma is...
jók a gyógynövények vmire az tuti. mi 1 év 3 hónapja várjuk a picit, múlt hóban voltam a professzornál, és közöte h akkor majd januárba jöjjek vissza, szoval még elhuzza a dolgot:(
rohannék, ahogy csak tudok. mindig hosszú a várólista, így is sok idõ biztos.
A gyógynövények nagyon jók. 116 napos volt a ciklusom és Cickafark fûvel, Málnalevéllel és fehérgyöngy teával kezeltem magam, illetve beszedtem egy doboz Barátcserje tablettát( Premens)-et is. 3-4 hónap alatt most már csak 36 napos a ciklusom. Remélem elérem, hogy 28 napos legyen. Mi is most fogtunk babaprojektbe. A barátnõmnek 1 év próbálkozás után a Cickafark-Palástfû segített.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!