Találatok a következő kifejezésre: Az orvos fogja (475 db)

Jövõre az orvosira szeretnék járni. Nem igazán állok jól anyagilag, így az orvosi egyetem mellett elmennék dolgozni. Meg lehet oldani ezt úgy, h mellette az orvosira fogok járni?

Nem fogja az egyetem és a munka ütni egymást?

Legjobb válasz: hát, ott nagyon sokat kell tanulni, meg majd jönnek a gyakorlatok, elég necces

hát, ott nagyon sokat kell tanulni, meg majd jönnek a gyakorlatok, elég necces
A tankönyveket nem muszáj megvenni, van könyvtár, meg vannak fénymásolatok... A munka pedig. Van, aki csinálja, a jegyei sem rosszak. Elõadásra nem is kötelezõ bejárni, a gyakorlatokra igen, de annyira nem sok, hogy ne lehessen mellette dolgozni. Szerencsésebb, ha nem vállalsz az elsõ két évben munkát, de meg lehet oldani. Ha ápolónak mész még profitálsz is belõle. Meg vállalhatsz esetleg magántanítványokat, érettségire való felkészítést, stb.
Nagyon szep es jo, amit ir az utolso, de engedj meg egy peldat: Sobotta atlasz 42 ezer ft. Egy anatomiai atlasz elengedhetetlen. Az eloadas nem arra van, hogy ami ott elhangzik annyi kell es kesz. Konyvtar? Ha szerencsed van hozzajuthatsz egy ket konyvhoz, de azokat sem lehet egesz evre kikolcsonozni. Nyilvan lehet sporolni kevesbe fontos konyveken, de akkor is vannak olyanok, amelyek egy leendo orvos konyvespolcarol nem hianyozhatnak, es ezek bizony dragak. Azt viszont jol irja az utolso, hogy most kezdj el gyujteni, nyaron dolgozni. Az egyetem mellett nyaron is kevesebb lesz az idod, mert azt is a gyakorlatok fogjak kitenni. De semmi sem lehetetlen, jol meg kell szervezni mindent es legyen eleg kitartasod! :)
Ugyan már..milyen 100ezer ft? létezik iskola könyvtûár is, meg leszel szíves beülni az elõadásokra és körmölsz, mint a güzü.esetleg elkéred felsõbb évesektõl a jegyzetet, csak akarni kell.ismerek egy olyan családot hogy még mit enni sincs nekik, és egyik gyerekük általános orvosira jár (6éves) elég kemény, az tény!de meglehet csinálni...ha napjaidat nem bulizással, ivással töltöd mint a legtöbb szánalmas egyetemista, diák munkát meg hétvégére, vagy hetente 1-2-3 alkalmommal is tudsz találni, de én azt mondom menj el most és a nyaradat munkával töltsd el...
Az unokám ötödéves Szegeden. Sokszor még ebédelni sem volt ideje, mert az elõadások után menni kellett neki gyakorlatra. Hétvégeken itthon volt, de akkor is tanult szinte egész idõ alatt. Ha még államilag támogatott helyre is vesznek fel, kapsz valamilyen támogatást, akkor is kell az otthoni segítség. A jegyzetek, tankönyvek drágák, és enni is kell valamibõl. Nagyon nehéz, mellett nem lehet dolgozni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
Orvosi mellett nem lehet dolgozni, mar csak az oraszamok miatt sem. Lehet mondani, hogy ejszaka dolgozhatsz, de akkor tanulni fogsz. Ez nem egy bufe szak, itt nem csak a vizsgaidoszakban van hajtas. Nem akarlak elkeseriteni, de a tankonyvek ara kb 100 ezer ft kezdesnek. Utana kell nezni milyen tamogatasokat tudsz igenyelni es el lehet gondolkozni a diakhitelen is.
Van, aki bírja, van, aki nem. Nem vagyunk egyformák.
Nem akarlak elkeseríteni, de ez nagyon nehéz. Testvérem Pécsre jár és nem tud dolgozni mellette, pedig jó eszû gyerek.
Ez egy regebbi cikk, csak az eleje tartozik ide: [link]

Az orvos fog adni igazolást?

Tegnap ment a hasam és nem akartam elmenni az orvoshoz, mert feleslegesnek éreztem emiatt - suliba meg nyilván nem akartam így bemenni. Anya nem tudja leigazolni. Az orvos lefogja a tegnapi napomat?

Legjobb válasz: Visszamenõleg valószínûleg nem.

Visszamenõleg valószínûleg nem.
Szerintem igen ha megmondjátok neki hogy tegnap sem voltál iskolában , valószínû ki fog akadni hogy miért nem tagnap mentél el hozzá , én is jártam már így.
Ha rendes az orvos és jó viszonyban vagy vele akkor simán leigazolja. Nekem régebben volt olyan, hogy egyik héten nem mentem be az iskolába és csak pénteken mentem orvoshoz igazolásért.
Megmondod neki hogy féltél elmenni nehogy az úton is rád jöjjön annyira ment a hasad. Szerintem fog adni. Tõlem mindig megkérdi hogy voltam e elõzõ nap suliba ha betegen megyek oda.

16mg 50 szem medrolt írt fel az orvos de mellette járok edzeni (atlétika) lehet e valammi mellékhatása és hízni mennyit fogok tőle?

Legjobb válasz: Nem fogok mellébeszélni, a szteroidoknak sajnos szerteágazó mellékhatásaik lehetnek, ezek közé tartozik az izomgyengeség-izombántalom, és a súlygyarapodás is. Ezekrõl az orvosod is tud, és azért írta fel a gyógyszert, mert szükséged van rá, és sokkal inkább sérülne az egészséged a Medrol nélkül, mint vele. Teljesen jogosak a kérdéseid, de azt javaslom, a kezelõorvosoddal ülj le ezekrõl beszélgetni, mert laikusok ismeretlenül nem fognak tudni sokat segíteni.

Nem fogok mellébeszélni, a szteroidoknak sajnos szerteágazó mellékhatásaik lehetnek, ezek közé tartozik az izomgyengeség-izombántalom, és a súlygyarapodás is. Ezekrõl az orvosod is tud, és azért írta fel a gyógyszert, mert szükséged van rá, és sokkal inkább sérülne az egészséged a Medrol nélkül, mint vele. Teljesen jogosak a kérdéseid, de azt javaslom, a kezelõorvosoddal ülj le ezekrõl beszélgetni, mert laikusok ismeretlenül nem fognak tudni sokat segíteni.
A kérdező hozzászólása: Azt nekem is mondta hogy egy idõ után pattanások jöhetnek ki de azok pár hét alatt el is fognak tûnni


Az orvosom Hsg helyett az altatásos lapart fogja elvégezni, mert az szerinte sokkal több infót ad, én nagyon félek tőle? Kinek csinálták ezt hsg helyett?

Kiváncsi lennék a tapasztalatokra, hogy hogy zajlott.

Legjobb válasz: Szia! Nekem csak ez után lesz ilyen mûtétem Én nagyon meg bízom az orvosomban és nekem azt mondta, ha már be kell avatkozni, akkor mindent meg akar nézni, így mindent ki lehet zárni. Ne félj, ugy sem érzel semmit, mivel altatnak. Így mindent látnak és ha van baj meg oldják a helyszinen! Nekem így magyarázta az orvosom. Én egyáltalán nem félek. Aminek meg kell történnie az meg is fog. Fogd így fel. Remélem segitettem egy kics lelket önteni beléd! Minden jót, fel a fejjel nem lesz semmi baj!

Szia! Nekem csak ez után lesz ilyen mûtétem Én nagyon meg bízom az orvosomban és nekem azt mondta, ha már be kell avatkozni, akkor mindent meg akar nézni, így mindent ki lehet zárni. Ne félj, ugy sem érzel semmit, mivel altatnak. Így mindent látnak és ha van baj meg oldják a helyszinen! Nekem így magyarázta az orvosom. Én egyáltalán nem félek. Aminek meg kell történnie az meg is fog. Fogd így fel. Remélem segitettem egy kics lelket önteni beléd! Minden jót, fel a fejjel nem lesz semmi baj!
Jaj bocsi. Lehet nem altatnak. Nem olvastam figyelmesen a kérdésed.
Szia!Nekem 2 hét múlva kell befeküdnöm a kórházba, mert endometriózisom van.Én mondtam a dokinak, ha úgy is altat, akkor csinálja meg az átjárhatóságit is.Én csak az altatástól félek kicsit, de mindenki azt mondja, hogy nem kell.Egyébknt meg mindig azzal vidítom magamat, hogy más örülne, ha csak ennyi gondja lenne (pldul aki rákos vagy nagyon beteg), vagy arra is szoktam gondolni, hogy inkább ilyet csináljanak, mint szív-vagy agymûtétet.
Nekem a beavatkozás elõtti nap be kellett feküdnöm a kórházba. Ebédet már nem kaptam, éjfélig lehetett inni. A mûtét reggel volt, köldökön egy lyuk a kamerának (1 öltésem volt)a szemérem dobon csak egy tû szúrásnyi pötty. Egy kis émelygés, szédülés utána. A mûtét után 4 órával már fel lehet kelni. Másnap reggel haza mehettem. Egy jó tanács a mûtét elõtti nap jól reggeliz be és igyál napközben sok teát. Sok szerencsét! :-)
Nekem októberben volt altatásos lapar. Nem bántam, hogy így történt, semmi fájdalmat nem okozott. Igaz, hogy kényelmetlen volt utána, nehézkes volt a mozgás. De így legalább megtudtam, miért nem estem eddig teherbe. Évek óta vizsgálnak, néztek uh-n, vérvételek stb., mégsem láttak semmit. Kiderült, hogy endometriózisom van. Nemrég kaptam meg az utolsó GnRh szurit, hamarosan élesben próbálkozhatunk, inszemet javasolt a doki. Nekem 3 vágásom van, fél év után a helye is alig látszik. A mûtétem 1, 5 óráig tartott. Elõzõ nap kellett befeküdni, másnap mehettem haza. Semmi rossz tapasztalatom nincs, nyugi, minden rendben lesz. 4 éve szeretnék babát és a legjobb döntés volt, hogy a mûtétet választottam.
Utolsó vagyok. Az kimaradt, hogy megcsinálta a doki egyúttal az átjárhatóságit és a méhtükrözést is. Ha nem mondja, észre sem vettem volna utólag, hogy ezen is keresztülmentem. :-) Sok sikert kívánok!
A kérdező hozzászólása: igen nekem is mind a 3-at fogja csinálni..

1-2 hete nőtt egy sipolynyílás (hólyag) a fájós fogam mellé ami évek óta be van tömve. Mit csinál lyenkor vele az orvos?

Tegnap óta fáj a fogam gyógyszerrel vagyok csak el úgy ahogy.Szóval utánanéztem ennek a sipolynyílásnak.Ez egy gennyhólyag.Valószín? ki fogja húzni így hogy be van gyulladva???Nem szeretnék ijesztgetéseket inkább azok írjanak akiknek volt ilyen.El?re is köszönöm.

Legjobb válasz: Nem feltétlenül kell kihúzni, szájsebésztre menj, megröntgenezik és ha menthetõ, a fogad fölött megnyitják az ínyt és kipucolják, fertõtlenítik a sipolyt. Ha még nem gyökérkezelt ez a fogad, akkor valószínûleg arra is szükség lesz. Minél hamarabb mész orvoshoz, annál biztosabb, hogy meg lehet menteni a fogadat.

Nem feltétlenül kell kihúzni, szájsebésztre menj, megröntgenezik és ha menthetõ, a fogad fölött megnyitják az ínyt és kipucolják, fertõtlenítik a sipolyt. Ha még nem gyökérkezelt ez a fogad, akkor valószínûleg arra is szükség lesz. Minél hamarabb mész orvoshoz, annál biztosabb, hogy meg lehet menteni a fogadat.
A kérdező hozzászólása: Úristen!!Az nagyon fáj??A gyulladás miatt gondolom.Nincs itt szájsebészet sajnos ahol lakom.Úgy emlékszem gyökérkezelt de nem vagyok biztos benne.Nagyon fáj csak fájdalomcsillapítóval bírom.Még jó h az használ 6-8 órán keresztül.Eléggé be vagyok tojva kedden megyek bár már az is jó lesz ha végre csinálnak vele valamit...

Valakivel történt iylen? Van 2 fogam felett (2-es és 5-ös) fehér gennyes pukli, kezelgeti az orvos egy ideje, de azt mondta, h ha nem javul, akkor szájsebészeten kitisztítják, folyt lent?

az egyik egy gyökérkezelt fogam, ami felett már vagy 5-8 hónapja tuti ott van, de nem foglalkoztam vele, mert nem fájt, most nyáron, volt id?m és elmentem, mert a 2-es felett is kijött, és lüktetett az a fogam... A 2-esnél az íny nem érzékeny, de az 5-nél igen, ha mosom, de nem fáj egyik sem.

Legjobb válasz: Nekem is volt hasonló gondom, kb fél évig volt niytva egy gyökérkezelt fogam, de semmilyen kezelésre nem szûnt meg a gyulladás, készült rtg és ott látszott egy tasak. Szájsebészeten kipucolták. Injekciók a szájba, majd felnyitották a fogam felett és kifarigcsálták (nem tudok rá jobb kifejezést, az orvos végig csak vésett és kalapált). Kb. fél órás ügy volt, egyáltalán nem fáj de tény, hogy nagyon kellemetlen: ahogy kalapál, döng belé a fejed. Összevarrták és kész. Legyen otthon erõs fájdalomcsillapító/gyulladáscsökkentõ (pl. cataflam), arra 1-2 napig szükséged lesz. Néhány nap múlva varratszedés. Ez kb.20 éve volt és a fogaim azóta is makkegészségesen a számban vannak.

Nekem is volt hasonló gondom, kb fél évig volt niytva egy gyökérkezelt fogam, de semmilyen kezelésre nem szûnt meg a gyulladás, készült rtg és ott látszott egy tasak. Szájsebészeten kipucolták. Injekciók a szájba, majd felnyitották a fogam felett és kifarigcsálták (nem tudok rá jobb kifejezést, az orvos végig csak vésett és kalapált). Kb. fél órás ügy volt, egyáltalán nem fáj de tény, hogy nagyon kellemetlen: ahogy kalapál, döng belé a fejed. Összevarrták és kész. Legyen otthon erõs fájdalomcsillapító/gyulladáscsökkentõ (pl. cataflam), arra 1-2 napig szükséged lesz. Néhány nap múlva varratszedés. Ez kb.20 éve volt és a fogaim azóta is makkegészségesen a számban vannak.

Volt egy balesetem (nem közúti) és az orvosom azt mondta, hogy javasolni fogja, hogy két évre vegyék be a jogosítványomat. Többi lent (? )

Természetesen nem örültem neki, két év nagyon sok idő, de azóta is megvan a jogosítványom, és nem kaptam semmilyen értesítést vagy bármi figyelmeztetést, kutya bajom sincs természetesen. De szerintetek lehetséges, hogy valahol mégis nyoma van annak, hogy nem vezethetek? Mármint lehet, hogy az orvos tényleg írt valakinek valami levelet, hogy vonják be a jogsimat, vagy ha így lett volna, akkor kaptam volna róla értesítést? Ilyenkor egyáltalán kinek írnak ezügyben? Csak azért kérdezem, mert most már munka szempontjából lenne szükségem a jogsimra, de mi van ha kiderül, hogy nem használhatom? Szerintetek?

Legjobb válasz: A jogosítvány bevonása jogi és nem orvosi hatáskör, szakvéleménnyel alátámasztva, amit szakorvos állít ki, nem a háziorvosod. Errõl persze kapsz határozatot, idézést is, nem "csak úgy" bevonják. A háziorvos TALÁN elindíthatja a folyamatot indokolt esetben, de mindenképp be fognak hívni kivizsgálásra, és értesítenek mielõtt bevonják, ha egyáltalán így lesz. Háziorvosi szinten maximum az lehetséges hogy nem kapod meg a következõ orvosi alkalmasságit. Mondjuk nem közölted milyen baleseted volt, lehet hogy csak nem szeret a dokid, vagy túlfejlett a humorérzéke, mindenesetre érdekes a történet.

A jogosítvány bevonása jogi és nem orvosi hatáskör, szakvéleménnyel alátámasztva, amit szakorvos állít ki, nem a háziorvosod. Errõl persze kapsz határozatot, idézést is, nem "csak úgy" bevonják. A háziorvos TALÁN elindíthatja a folyamatot indokolt esetben, de mindenképp be fognak hívni kivizsgálásra, és értesítenek mielõtt bevonják, ha egyáltalán így lesz. Háziorvosi szinten maximum az lehetséges hogy nem kapod meg a következõ orvosi alkalmasságit. Mondjuk nem közölted milyen baleseted volt, lehet hogy csak nem szeret a dokid, vagy túlfejlett a humorérzéke, mindenesetre érdekes a történet.
Milyen orvos volt ez? Hatósági jogkörrel rendelkezõ intézetrõl van szó? Kinek fogja javasolni, s milyen indokkal?
A háziorvos is indítványozhatja jogsi bevonását az okmányirodánál egészségügyi alkalmatlanságra hivatkozva. (Nem kell, hogy elõtte beidézzenek vagy ilyesmi.) Viszont, ha azt megteszi az orvos, az okmányirodától kapsz egy határozatot, mely azt tartalmazza, hogy az alkalmas orvosi bemutatásáig visszavonják a jogsidat. DE ebben az esetben is megillet a jogorvoslathoz való jog. Azaz fellebbezhetsz a határozat ellen. Szóval, ha nem kaptál semmit, nincs is visszavonva a jogsid. De ha érdekel az okmányirodában megkérdezheted, hogy van-e ellened folyamatban lévõ ügy, amelyrõl esetleg nem tudsz. (pl. mert nem vetted át a postán érkezett határozatot, így nem is tudsz róla)
A kérdező hozzászólása: Ó köszönöm a válaszokat! Akkor elég valószínûnek tartom, hogy nem kezdeményezte a jogsi bevonását az orvos, de ha még így is lenne, már több mint egy év eltelt, szóval szerintem már nem is akarnák elvenni. (Egyébként amiatt akarta elvenni, mert elestem, volt egy rohamom (állítólag epilepsziás), és azért akarta elvenni a jogsit, mert ha még egyszer elõfordulna ilyen eset, és épp vezetek, az balesetveszélyes... A történetben csak az a hülyeség, hogy nem vagyok epilepsziás, sosem volt rohamom az elõtt, és egy hétig kórházban tartottak, és megcsináltak minden létezõ vizsgálatot, ami kimutathatná, ha epilepsziás lennék, persze mind negatív lett. Csak a drága doktornõ fiatal, és túlságosan lelkes volt, szerintem azért pattogott...)
Na pont van a családomba aki epilepsziás és szokott elég sûrûn vezetni. A frász kerülget. Soha nem ülnék be mellé.
A kérdező hozzászólása: De vannak is rohamai? Mert epilepsziásnak be lehet állítani gyógyszert, és akkor nincs gáz elvileg. (de ÉN nem vagyok epilepsziás!) :)
a nõvérem sógora epilepsziás. Azt nem tudom szed e gyógyszereket. De mikor elkapja van, hogy szinte egész nap megy nála a roham kisebb nagyobb szünetekkel aztán egy jó ideig semmi.

A fogorvosi rendelőkben ki szokta beszélni az orvos meg az asszisztens azokat a pácienseket, akiknek sok rossz foga van?

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy általában az orvosok kibeszélik a betegeiket. A kibeszélés rosszindulatra és butaságra vall és az orvosok tudják a legjobban, hogy sokszor az erõsen romló fog örökletes, vagy más betegség áll a háttérben, nem feltétlenül ápolatlanság kérdése.

Nem hiszem, hogy általában az orvosok kibeszélik a betegeiket. A kibeszélés rosszindulatra és butaságra vall és az orvosok tudják a legjobban, hogy sokszor az erõsen romló fog örökletes, vagy más betegség áll a háttérben, nem feltétlenül ápolatlanság kérdése.
Csak a nagyon kirívó esetek szoktak, szóba kerülni. Tehát, ami tényleg brutál igénytelenségre vall.
A kérdező hozzászólása: De most jut eszembe, hogy egyszer a fogorvosnál az asszisztens megkérdezte a dokit, hogy lesz ma fogfehérítés, a válasz igen volt. Erre kelletlen hagot adott ki, kb ilyet: uuhh, aajj, a kettõ közötti átmenetet képzeljétek el. Nem tudom miért, lehet, hogy olyan sok munkával, elõkészítéssel jár neki, és talán ezért. De akkor eszembe jutott, hogy ezt pont a beteg elõtt kellett? Ráadásul magánrendelésen. Ki tudja rám tett-e megjegyzést. Na, mindegy, bízom benne, hogy azért a nagy többség tényleg rendes, és nem utálkozik.
Ez csak természetes. Direkt kicsúfolják a beteget, és szamárfület ragasztanak a hátára.
Akkor mondok rossz példát: bölcsességfogamat húzták, varratszedésnél asszisztensek vagy fogorvosjelöltek is bejárkáltak. Volt köztük aki direkt élvezte, vihogott mikor a doki az ínyembe vágta a kampót és felnyögtem. Végig ott vigyorgott a mûvelet alatt. Nem tudom miért kell olyannak bent lenni akinek nem muszáj.
Szia! Én fogorvosi asszisztens vagyok, és megnyugtatásodra közlöm, hogy nem cikizünk senkit a háta mögött. Legfeljebb megbeszéljük, a kezelési tervet, és hogy mitõl lehet ilyen sok rossz foga a betegnek. Örülni szoktunk, ha végre rászánja magát egy beteg, hogy rendszeresen eljár a fogorvoshoz, és vállalja a kezelést.
Ha azt látják, hogy teli van töméssel, azt gondolják, hogy betömetetted, mert elromlott. Ennyi.
az nem baj, nekem - most figyelj - minden fogam tömött. igaz én kicseréltettem mindet fehérre, így csak a röntgenen látszik. demég mindig jobb, mint ha tele lenne kezeletlen lyukkal.
A kérdező hozzászólása: Mert tiszta ciki, hogy látják azt a sok tömést. Mit gondolhatnak..? Pfff...
akkor miért parázol, ha jók a fogaid?
A kérdező hozzászólása: Már hosszú ideje teljesen rendben vannak a fogaim, csak jövõ hónapban esedékes a látogatás a fogdokinál, így eszembe jutott a kérdés.
ne aggódj, nem te vagy az egyedüli, akit nem neveltek rá a fogmosásra. az viszont jó jel, hogy elmész, és úgy döntesz, hogy mostmár igenis figyelni fogsz rá, mert nem szeretnél protkót 30 éves korodra. minél késõbb mész, annál rosszabb lesz, ezt jegyezd meg.
A kérdező hozzászólása: Nee, még azt is látják, ki az, akinek a fogmosás hiánya miatt ment tönkre? :/ Ez elég ciki. Mert gyerek- ill. kamaszkoromban nem nagyon mostam, nem akarom a szüleimre kenni, hogy az õ hibájuk, mert nyilván az enyém is, de hát nem neveltek rá, õk sosem mosnak fogat. Mióta felnõtt lettem már odafigyelek rá, de ezek szerint akkor látszik. Lehet, hogy engem is jól kibeszélnek. :(
nekem rendben vannak a fogaim, de csakis annak köszönhetõen, hogy fél évente járok tömetni. az orvos magyarázta el, hogy 2 féle baci van, egyik a szuvasodásért felel, másik a fogágybetegségekért, és úgy tûnik, én az elsõt örököltem, és hiába járok rendszeresen fogorvoshoz, bizony elõbb vagy utóbb minden fogamon korona lesz. és elmagyarázta, hogy higgyem el, ez még a jobbik eset. jó érzés volt, hogy kedves velem, és nem pedig letol. tényleg nagyon sok tényezõ felel a fogak romlásáért. van, aki egész életében alig mos fogat, és nincs lyukas foga, más meg naponta 5x sikálja, és sorban lyukadnak ki.. és olyan is van, akinek a tömetlen, ép fogak csakúgy kiesnek.. szóval nem is értem a kérdést. persze az is látszik, hogy melyik az a fogsor, ami azért ilyen, mert a beteg szimplán nem mos fogat, az már más kérdés. de azt sem beszéli ki, max elküld dentálhigiénikushoz.
A kérdező hozzászólása: Na, ez jó hír! Csak az én eddigi munkahelyeimbõl indultam ki, ott a társaság nagy része egyfolytában kibeszélt, kigúnyolt mindenkit. Kollégákat, ügyfeleket, mindenkit.
Szerintem addig örülj amíg megvannak a fogaid és tömöttek. Sajnos nekem már elég sok hiányzik igaz egy jó pár letört tövig és nem lehetett megmenteni. Mostmár én is elég sûrûn járok dokihoz, betömettem egy jó párat amit lehetett, de hiába annyira rosszak hogy a tömést se bírják így ki kell húzni! Ez van én is inkább szeretnék tömött fogakat mint így hogy sok a hiányod és mivel fiatal vagyok még nincs mibõl pótolni ez van. A doki is eléggé sajnál ezek miatt. Pedig õ mindent megtett érte de ez van. Biztos örököltem valakitõl hogy ennyire töredeznek az ép fogak is amin még szuvasodás se volt mégis mindig letörtek ínyig. Nem hibáztatom a dokit mert õ megtett mindent, a szervezetem meg nem bírja a töméseket egyiket se, sajnos ez van.:(

Ha az orvos azt mondta többet már nem kell mennem hozzá a magánrendelésre, akkor honnan fogja tudni a méhszáj állapotát?

36hetes vagyok,és csak UH-ra kell mennem hetente,meg majd CTG-re.

Legjobb válasz: Szia.Ez ugy van,hogy gondolom abban a korházban ügyel az orvosod amiben szülni fogsz,szóval hetente amikor mész ctg-re minden alkalommal meg kell néznie az eredményededet egy orvosnak és alá kell írnia mert már heti rendszerességgel fognak visgálni.Abban az idöpontban menjél ctg-re amikor a dokid tart (terhesgondozást) a korházban.Énszerintem ezért mondta azt,hogy magánrendelésre már nem kell menned,mert ugy is megviszgál majd minden ctg után.Nállam így volt.Remélem tudtam segíteni,Boldog babavárást neked.

Szia.Ez ugy van, hogy gondolom abban a korházban ügyel az orvosod amiben szülni fogsz, szóval hetente amikor mész ctg-re minden alkalommal meg kell néznie az eredményededet egy orvosnak és alá kell írnia mert már heti rendszerességgel fognak visgálni.Abban az idöpontban menjél ctg-re amikor a dokid tart (terhesgondozást) a korházban.Énszerintem ezért mondta azt, hogy magánrendelésre már nem kell menned, mert ugy is megviszgál majd minden ctg után.Nállam így volt.Remélem tudtam segíteni, Boldog babavárást neked.
Én se megyek már, csak ctg-re. Ezt a 35. héttõl. A 36. héten még lesz egy nagy vizsgálat laborral meg mindenfélével, akkor gondolom nézik a méhszájat, de hogy utána mi lesz, azt nemtudom. A méhszájat minden héten kell nézni, vagy mi?
Álltalában nézik a méhszájat a 36.héttöl minden héten mert sokat elérúl a szülés pontos idöpontjáról és a fertözés miatt is fontos nézni mert ha nagyon kivan nyilva elkaphatsz egy szép kis fertözést is.

Letört az egyik fogam teljesen (egy éve kb), és ránõtt az ínyem, most bedagadt, begyulladt és fáj. Mit fogy vele csinálni az orvos?

Tudom, hogy el kellett volna vele menni hamarabb, de eddig nem fájt, viszont most teljesen bedagadt az egész arcom, fáj az állkapcsom és több másik fogam is, ráadásul az állkapcsom alatti nyirokcsomóm is megduzzadt, nagy és kemény. lehet mindez a gyulladt foggyökér miatt?

Legjobb válasz: Jupi, nagyon ügyes vagy. Apám volt még egyszer ennyire okos, neki is begyulladt az egész állkapcsa, ki is kellett szedni szinte minden fogát emiatt. De most komolyan, ki az az eszetlen, aki ha letörik a foga, nem megy rögtön orvoshoz?! Most már mindegy, csak annyit tudsz tenni, hogy bemégy az ügyeletre, mert ilyen fokú és fajtájú gyulladástól simán el lehet patkolni. Nem viccelek.

Jupi, nagyon ügyes vagy. Apám volt még egyszer ennyire okos, neki is begyulladt az egész állkapcsa, ki is kellett szedni szinte minden fogát emiatt. De most komolyan, ki az az eszetlen, aki ha letörik a foga, nem megy rögtön orvoshoz?! Most már mindegy, csak annyit tudsz tenni, hogy bemégy az ügyeletre, mert ilyen fokú és fajtájú gyulladástól simán el lehet patkolni. Nem viccelek.
Irány a fogászati ügyelet ! Készülj a foghúzásra elõbb-utóbb! Bár lehet hogy foghúzás elõtt antibiotikummal kezelnek, ezért irány az orvos hogy minél hamarabb kezelésbe kerülj ! Ha tovább húzod az idõt, akkor csak a szájsebészet tud megmenteni, az állítólag nagyon kegyetlen.... még sose voltam, inkább fizetõs fogorvoshoz mentem, hogy megússzam a szenvedést. Ha amikor letört mentél volna orvoshoz, akkor megúszhattad volna mindezt!
Felvágják a fogínyt és kivésik a fogat. Arra készülj, hogy gyulladás esetén nem fog annyira hatni az érzéstelenítõ. Nem kellett volna eddig várni.
A kérdező hozzászólása: Holnap megyek amugy is a fogorvoshoz (eredetileg egy másik fogam miatt mentem el), most mondjam neki hogy ez jobban fáj, ezzel foglalkozzon?(sztk fogorvos)
Szerintem amint meglátja a feldagadt fejed, gondolni fogja, hogy b_a_j van, mikor pedig kinyitod a kicsi szád, látni is fogja, hogy miért. Ja, és ha "megdicsér", az jogos lesz...
Feltéve, hogy megéred a holnap reggelt.
A kérdező hozzászólása: Már nem dagadt, csak érzékeny. Elmentem a körzeti fogorvoshoz, de csak annyit mondott hogy nem tudja így mit lehet vele kezdeni, kellene röntgen, de nem adott beutalót, hiába kértem, mit tegyek? Nagyon félek, nem akarok meghalni....
Szerintem keress másik dokit.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!