Találatok a következő kifejezésre: Az orvos egy 15 (9 db)

Etikus e az hogy egy 15 éves kislányon abortuszt végezzen egy orvos mikor 5 hónapos terhes és már mozog a baba? Több orvos vissza utasitotta a kislány édesanyja kérését.

de volt annyi pénz hogy mégis megcsinálták az abortuszt.. vélemények???

Legjobb válasz: Nem ebben az országban volt igaz? Itt még erõszak esetén sem csinálnak abortuszt 5.hónapban, 18.hétig lehet csak,18.hét után csak ha annyira beteg a baba hogy nincs esélye élni vagy az anyát veszélyezteti.

Nem ebben az országban volt igaz? Itt még erõszak esetén sem csinálnak abortuszt 5.hónapban, 18.hétig lehet csak, 18.hét után csak ha annyira beteg a baba hogy nincs esélye élni vagy az anyát veszélyezteti.
Ezt csak orvos döntheti el. Egy 15 éves gyereknek akár az életét is veszélyeztetheti a szülés. A törvény erõsen szabályozza, hogy mikor lehet terhességmegszakítást végezni, ez nem pénzkérdés. nem hiszem, hogy egy orvos az engedélyét kockáztatná miatta.
Ilyen nincs. Sehol a világon nem végeznek abortuszt ekkora magzaton, ha az egészséges.
biztos hogy nem pénz kérdése volt. Ennyi idõs babán csak akkor csinálják meg tényleg, ha olyan beteg volt, vagy a lány nem tudta volna kihordani...
A 18. hétig lehet a terhességet megszakítani az anya súlyos válsághelyzetére hivatkozva. Utána már csak a magzat súlyos betegsége esetén, amit az orvosnak természetesen alá kell támasztania. ha mégis úgy történt a dolog, ahogy írtad, akkor az nem etikai, hanem büntetõjogi kérdés.
Erre vannak a rendõrségnél a szakértõk.
A kérdező hozzászólása: csak felesleges hercehurca lenne és a kislánynak sem akarok roszat mert õ szereti a szüleit és ugy gondolja 15 évesen hogy biztos jót akarnak neki pedig ez volt a lehetõ legroszabb döntés!!!!
Annyira feleslegesen írtad ki ezt a kérdést, mert semmit el nem fogadsz másoktól. Lelki szemetesládának meg ne minket használj, ha leszel kedves. Ez nem döntés volt, hanem gyilkosság, amirõl tudomásod volt.. gratulálok a titkolózáshoz. 5 hónaposan már nem ébrény, hanme magzat, aki kõ kemény szenvedésen ment keresztül, amíg meghalt. Te ehhez asszisztáltál és most is a hallgatást pártolod és ezzel olyan bûnözõ orvos alá adod a lovat és engedsz neki további ilyen ténykedést, aki a gyógyítás mellett a gyilkolástól sem ódzkodik megfelelõ honoráriumért cserében. Sajnálom, hogy nem írtál orvost és helyszínt, mert megtenném a helyedben a feljelentést én, ha ilyen ocsmányság a tudomásomra jutna!
A kérdező hozzászólása: a terhesség az 5.hónapban derült ki és az édesanya cselekedett is gyorsan... az orvos nevét én sem tudom de talán igazatok van és ha ezt a babát nem is tudtuk megmenteni talán másokét igen ha kiderül hogy van egyorvos aki ilyenre képes!!!! megfogom tudni az orvos nevét és megteszem a megfelelõ lépéseket!!!! lehet hogy igy megfog utálni tesõm barátnõje is amiért a szüleit ilyen helyzetbe hoztam de szerintem is ez a helyes megoldás!!!!!
A kérdező hozzászólása: " ÉRTELMISÉGI "CSALÁDBÓL VALÓ KISLÁNY... HA MOST FELJELENTENÉNK MIT ÉRNÉNK EL VELE?? A LEFIZETTET ORVOSNAK SZERINTEM LESZ ANNYI ESZE HOGY A ZÁRÓJELENTÉSRE RÁIRJON VALAMI NEM VALÓS INDOKOT HOGY NE LEGYEN EBBÕL PROBLÉMÁJA!!!! ÉN HIÁBA TUDOM A TELJES IGAZSÁGOT HA NEM TUDOM KÉZZELFOGHATÓAN BIZONYITANI!!!!!
Tehát nem valós a kérdés. Ha valós lenne, akkor nem akarnád hogy a testvéred párja (atyaég, 15 éves kislány) ilyen szülõknél éljen, szólnátok a rendõrségnek.
A kérdező hozzászólása: UGY GONDOLOM MÁR FELESLEGES A RENDÕRSÉGRE MENNI MERT MÁR NEM IS ÉL A MAGZAT!!!:((( A RENDÕRSÉG SE ÉS SENKI NEM TUDJA VISSZACSINÁLNI A DOLGOKAT...
Még most is lehetne szólni a rendõrségnek gyakorikérdések.hu helyett... Persze csak ha biztos vagy a dolgodban.
A kérdező hozzászólása: NEM VAGYOK ÉRTETLEN DE EZ UGY TÖRTÉNT PONTOSAN HOGY TEGNAP REGGEL ELINDULT AZ ÉDESANYA A KISLÁNNYAL ÉS DÉLUTÁNRA MÁR LE VOLT FIXÁLVA HOGY MA REGGEL MÁR MEHET BEFEKÜDNI A KORHÁZBA!!!!!!4 TEHÁT TEGNAP ESTE TUDTUK MEG HOGY MA REGGEL MÁR BE IS FEKSZIK!!!!!!4 NEM TUDOM HOGY AKKOR HOGY TUDTUNK VOLNA ÉRTESITENI BÁRKIT IS!!!!!! EZ AZ ÉDESANYA DÖNTÉSE VOLT!!!!!!
18.hét, kivéve ha beteg a magzat vagy veszélyben az anya.
Tehát itt kiskorúnál is max. a 18. hétig lehet beavatkozni büntetlenül. Elõzõ voltam.
Ha annyira felnõttnek érzed magad, hogy ilyen módon belekontárkodsz mások életébe, legalább tanulj meg helyesen írni. Másrészt nem hiszem, hogy téged érdekelne a saját gyerekeddel kapcsolatban a nagynénéd véleménye. Ha annyira szeretnél egyet, akkor szülj magadnak, de nehogy már egy 15 éves (felelõtlen) kislány életét cseszd el, mert szerinted (!) ez etikátlan. Kétlem, hogy mindent tudnál az anya vagy a gyerek egészségi állapotáról, de még ha így is lenne, akkor sincs semmi közöd hozzá, maximum a véleményedet mondhatod el.
A kérdező hozzászólása: szerintem 30 évesen elég felnõtt vagyok és szerintem tudok helyesen irni de nem ez volt a téma lényege... tudok mindent a dologrol és igaz hogy 15 éves de akkor sem kellene megölni egy babát aki már él és egészséges csupán azért mert uristen mit szolnak az emberek.... mi inden segitséget megadtunk volna...szerintem ebbe a dologba nem én voltam a hibás!!!!
79% szégyeld magad....
Jól megmondtad a kérdezõnek, "Az írásképe-fogalmazása alapján süt róla az egyszerûség", gratulálok! Hát az biztos hogy te sem vagy egy Kopp Mária! Sõt, gyanítom hogy nem is vagy nõ, de azért szakértõ szeretnél lenni...
Utolsó, az egészségügyi okot leszámítva persze, hogy nincs... a Kérdezõ teljesen egyértelmûen semmi mást nem csinál, mint "magzatvédõ" kampányt folytat, ha ez egy valós történet lenne, nem feledkezett volna meg 5 oldalon keresztül arról, hogy a terhes lány - aki valójában dönteni jogosult - önmaga mit akar...
A kérdezõ össze vissza-beszél badarságokat. Az írásképe-fogalmazása alapján süt róla az egyszerûség, valamit félreértett ebben az egészben. Nincs ilyen, hogy a 18. hét után MÛVI ABORTUSZT VÉGEZZENEK VALAKIN KÓRHÁZI KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT!
én nem tartom elfogadhatónak, hogy ilyen stádiumban megszakítsanak egy terhességet. Tudom, hogy az emberek nagy része úgy gondolja, hogy már 4-5 hetesen is ugyanolyan babáról beszélünk, mint a vége felé én mégis úgy gondolom, hogy egy 18., de még egy 12. hétben lévõ abortuszt sem lehet összehasonlítani a terhesség korai stádiumában történõ abortusszal, már csak technikai szempontból sem, hiszen itt szülésmegindításról beszélünk. Én meg tudok érteni olyan szituációkat, amikor egy nõ így dönt. borzasztó ez a döntés, de a mai világban egyrészt minimalizálni lehet a teherbeesés "kockázatát" másrészt nagyon korai stádiumban fel lehet ismerni a terhességet...A kislánynak meg ezt átélni... hát...fizikailag lelkileg. Nagyon nagyon sajnálom. Kívánom, h a lehetõségekhez mértem fel tudja majd dolgozni ezt a nagyon durva történetet és, h lehessen még Anya...de ez olyan, mintha tudnánk h vki ma este bedobja a kisbabáját a Dunába és mi otthon ülnénk...
Kedves kérdezõ! Szerintem nem érdemes válaszolni a 79% és a 66% nak sem. Olvasd el végtelen agresszív gyalázkodó hozzászólásukat és felejtesd el õket úgy ahogy vannak. Ne mérgesítsd még jobban magad, elég neked az eredeti probléma is.
A kérdező hozzászólása: a 15 éves lány a korából adódóan elõször össze volt zavarodva és nem tudta mit akar de amikor érezte hogy mozog a hasában a baba kezdte megszeretni de mivel 15 éves és tiszteli a szüleit az õ szavuk volt a mérvadó... egyépként ez a kérdés amit feltettem már teljesen új irányt vett, ugyanis én nem azt kértem hogy egymásnak szólogassunk be hanem hogy kinek mi a véleménye.... szerintem nem volt etikus megölni azt a babát mikor teljesen egészséges volt de a 15 éves lánynak jobb lesz igy mert már tul van a dolgon és holnap már haza engedik és élheti az életét tovább, folytathatja tanulmányait stb... és még egy dolog nem hiszem hogy én ebben a dologban annyira hibás lennék hogy mindenki engem támad..
Kérdezõ, feltûnt neked, hogy habár végigordibáltad a kérdésedet a magadét szajkózva, arról egy szót sem ejtettél sehol, hogy az, akinek a szava VALÓJÁBAN mérvadó - tehát a terhes lány - mit akart??? Nem szégyelled magad ezért?
Nem írtam, hogy szégyellem magam, szövegértés 1-es. Másrészt tényleg szánalmas, hogy valaki 30 éves létére így ír. Emellett viszont válaszoltam a kérdésre is, amit te nem tettél meg, szóval csak egy kötekedõ troll vagy és nem kívánok veled tovább errõl beszélgetni.
"Ha annyira felnõttnek érzed magad, hogy ilyen módon belekontárkodsz mások életébe, legalább tanulj meg helyesen írni. " Ugye erre gondoltál, amikotr azt írtad hogy szégyellsz végeáthatatlan vitákba keveredni? Hát ezért szégyelld magad!
Igaz utálok végeláthatatlan vitákba kezdeni, és nem is ez a célom, de nem érzem, hogy nekem kellene szégyellni (igen, 2 L-lel) magam. Elég szégyen az, ami abban a családban folyik. Másrészt én csak a SAJÁT véleményemet mondtam el, a kérdezõ ezt kérte. Ha nem tetszik, az már nem az én problémám.
A 18. hétbe akár még bele is férhet. Mert kérdezõ csak azt hajtogatja, hogy 5 hónapos. De hogy hány hetes, azt nem tudjuk. A 18. hét az ötödik hónapban van, tehát lehet, hogy az utolsó utáni pillanatban, de méh jogszerûen történt a dolog.
Abortusz elõtt gyámügy is foglalkozik a lánnyal, nekik is jóvá kell hagyni. Itt nem egy, nem 2 embert kellene lefizetni, hogy megtehetõ legyen. Attól mert ti nem lettetek tájékoztatva, még lehet bármi.
Ezt valamiért nem akarja megérteni a kérdezõ. Egészséges magzaton végzett abortusz bûncselekmény a 12. hét után!!! Íme a törvény: 18. hétig elvégezhetõ a terhesség megszakítása, ha a kérelmezõ korlátozottan cselekvõképes vagy cselekvõképtelen (pl. ha kiskorú), ha a nõ önhibáján kívül, egészségi oknál fogva vagy orvosi tévedés miatt nem észlelte a terhességét, valamint abban az esetben, ha a nõ az egészségügyi intézmény vagy más hatóság mulasztása miatt lépte túl a 12 hetes idõkorlátot. A törvényben meghatározott okok valamelyikének, tehát az egészség veszélyeztetettségének akár a nõ, akár a magzat oldalán, bûncselekménynek vagy súlyos válsághelyzetnek ezekben az esetekben is fenn kell állniuk. A 20. hétig végezhetõ el az abortusz, ha 50 %-ra tehetõ a magzatnál a genetikai rendellenesség vagy teratológiai (fizikai-kémiai, pl. gyógyszer, sugárzás) ártalom valószínûsége. Ha a diagnosztikai eljárás elhúzódik, a terhességet a 24. hétig meg lehet szakítani. Függetlenül attól, hogy mennyire elõrehaladott a terhesség, bármikor elvégezhetõ az abortusz, ha arra az anya életének megmentése érdekében van szükség vagy olyan magzati rendellenességre derül fény, amely a születés utáni élettel összeegyeztethetetlen. TEhát, ha a súlyos genetikai rendellenesség nem igazolható, akkor büntetõjogi kategória a dolog. Ezen nincs mit szépíteni. Ha tudomásomra jutna hasonló eset az ismerõsök körében, ahol, 100-ra tudom, hogy egészséges s baba és az anya, akkor egy pillanatra sem teketóriáztam volna.
De, tehettél volna ellene, vagy pl. az édesanyád, mint a testvéred gondvilelõje. Jelenthettétek volna pl. a betegjogi képviselõnek, a gyámhivatalnak stb, hogy törvénytelen orvosi beavatkozás történik. Ha valóban nem indokolta semmi a terhesség leállítását. De ahhoz, hogy a babát megtartja-e, vagy sem, tényleg semmi közötök nincs.
A kérdező hozzászólása: az öcsém is 17 éves és ez sajnos igy alakult. tudtam hogy nem védekeztek de én többször javasoltam hogy vegyen tesztet mert voltak terhességre utaló tünetek. sajnos nem hallgatott rám... és ez lett a vége. tudom hogy hibás az öcsém is és a islány is de nem az a megoldás hogy egyböl megölünk egy élõ babát!!!
"egyépként én a baba édesapjának a nõvére vagyok" Most nagyon fogsz rám haragudni, de nem akkor kellett volna ennyire felháborodnod, amikor az öcséd összefeküdt egy gyerekkel? A megindított szüléskor a gyerek spontán, hüvelyi úton születik, többek között azért, hogy a méhszájat ne tegyék tönkre. Utána, ha szükséges, akkor azért kaparnak, hogy a méhlepény-maradványokat eltávolítsák. Nagyon fáj. Vajúdásnál ez így van.
A kérdező hozzászólása: sajnos már késõ!!! hiába megyek akár hova, a lényegen nem változtat!!! egyépként én a baba édesapjának a nõvére vagyok. a mi családunkat meg sem kérdezték csak a tényeket közölték!!
Elõzõ vaok. Ez nem etikusság, hanem BÛNCSELEKMÉNY!!!!
Ha ilyen jut a tudomásodra akkor azonnal értesítsd a rendõrséget!!!!!
A kérdező hozzászólása: 5 hónapos a magzat és ma befeküdt meginditják a szülést és megszülesztik és mindezt azért mert nem akar a család szégyenbe maradni és a kislány is egészséges és a baba is!!!! és igen közel áll hozzám a 15 éves kislány!!!!!
Megkaparják? Figyi, ha ennyire fogalmad sincs arról, miért is történik ez, hogy hány hetes a magzat, hogy ki az orvos, akkor miért érdekel? Ki vagy te ebben az ügyben? Ha te valami hozzátartozó vagy, miért nem cselekszel?
A kérdező hozzászólása: mesterségesen inditják meg a szülést és utána megkaparják....tehát abortuszt végeznek rajta!!!! szegény lánynak olyan fájdalmai vannak.. annyira sajnálom:((
A megindított szülés nem abortusz (bár értem a problémádat). Ha a gyerek élve születik, ugyan úgy el kell látni, mint a spontán szülésbõl születetteket. Az 5 hónap pontosan mit jelent? Amúgy te nem tudsz tenni semmit.
A kérdező hozzászólása: de ebben a helyzetben valyon mit lehet tenni?? a baba sajnos meghal attól hogy feljelentünk bárkit is... már késõ mert a kislány beent van a korházban és meginditották a szülést.. holnap hajnalban megszüli a babát... már sajnos nincs mit tenni:(((
A kérdező hozzászólása: makk egészséges volt a kislány csak az anyukájának okozott gondot a terhesség.és veszélyezteti lánya életét hogy ne maradjon szégyenbe..
Szegény gyereknek jobb is, ha nem két felelõtlen tizenéves szülõ, meg az elnyomó dúsgazdag, illetve tudatlan nagyszülõk közé születik. Mind a két család megérdemelne egy fejlövést, amiért ez történt.
Garantáltan nem egészséges a baba vagy veszélyzeteti a terhes kislány életét, nincs az az orvos, aki elvégezné.Legalábbis ha ebben az országban van. Inkább beteg a baba, és azért kell megszülnie.Családunkban is volt rá példa, 7 hónapos, a hasban még élõ babát kellett megszülnie, mert a mája nagyobb volt mint a feje szegénynek.Van ilyen.Persze az idegenek (te is az vagy a történetben, már bocs) orrára nem lett kötve hogy mi is volt.
Nem te tehetsz ellene, hanem a rendõrség, ha igaz.
A kérdező hozzászólása: nem tudtam volna semmit ellene mert ezt õk eldöntötték és a kislány édesanyja döntése a mérvadó én hiába mennék oda hogy ez nem helyes az én szavam nem számitott volna sokat ebben a helyzetben és csak azért irtam ide mert olyan tehetetlen indulatot éreztem hogy ezt nem igy kellett volna elintézniük!! és mégegyszer hangsulyoznám nem vagyok hülye tudom hogy A KISLÁNY ÉS A BABA IS EGÉSZSÉGES!!!!!!
Meginditott szülés leállítható. Tehát ha igaz lenne, akkor már tettél volna azért hogy megmaradjon. nincs mirõl beszélni.
Ha agy lenne ahogy irtad, akkor már szóltál volna a rendõrségnek, akik intézkednek, és megmarad a baba. Ugyanis a szülés leállitható, ha kell.5 hónapos, az 20-22 hetes lehet, már van esélye életben maradni. De vagy a baba beteg vagy az anya életét veszélyeztetné, nem maradhat életben. Attól hogy van szivhang, még lehet nagyon beteg a magzat.
A kérdező hozzászólása: igen betöltötte a 15 évet szeptemberben és tudom hogy mik történtek és rendben van hogy nem helyén való 15 évesen szülni de a kislny édesanyja képes lett volna pestig menni hogy elvégezzék az abortuszt több száz ezer forintért... sajnos tudom a részleteket is de tehetetlen vagyok és már nem sok értelme van feljelenteni bárkit is mert a lényegen nem változtatna!!!!
"Akkor még egyszer leírom! Ami történt BÛNCSELEKMÉNY" Ezt nem tudhatod. Mi csak a nagynéni véleményét ismerjük. Szívesen megtudnám -bár közöm nincs hozzá- mi lesz a kislány zárójelentésén, ha kijön a kórházból. (És bár én erõsen abortuszellenes vagyok, teljes mértékben megértem azt az anyát, aki nem akarja, hogy a gyereke 15 évesen gyereket szüljön.) Elmúlt már egyáltalán az a kislány 15 éves?
A kérdező hozzászólása: de több orvosnál jártak és egyik sem javasolta az abortuszt csak a kisláy édesanyja addig ment mig nem talált egy orvost aki elvégzi a beavatkozást!!!! kerül amibe kerül!!! ez a lényeg sajnos!!!!!!
Akkor még egyszer leírom! Ami történt BÛNCSELEKMÉNY! Esetleg BTK-t is idézzek? Utólag is meg kellene tenni a feljelentést az orvos ellen, nem ide írogatni.
Az, hogy egy gyerek egészséges, még nem garantálja, hogy alkalmas is egy másik gyerek kihorására és megszülésére. Ha az orvos úgy ítélte meg, hogy nagy a kockázata, akkor dönthetett így. A nagylány élete legalább annyira fontos, mint a kicsié.
A kérdező hozzászólása: de közel állok az érintettekhez és biztosan tudom hogy egészséges volt a baba is és az anya is és nem is akarták elvállalni sehol éppen ezért... de volt egy orvos akinek tudtak annyit fizetni hogy elvállalja nehogy szégyenbe maradjon a család!!!!!!
A kérdező hozzászólása: anyukámék felajánlották hogy nevelik õk a babát mig befejezik az iskolát a fiatalok de a lány szülei csak az abortuszt választották... igaz hogy hibásak mind két fél szülei de a lényeg akkor is a baba élete lett volna.... .(((
A kérdező hozzászólása: sajnos megcsinálták az abortuszt pedig egészséges volt a baba is és az anya is...de a pénz beszél akár milyen veszélyes és etikátlan is

47 éves vagyok, van egy 15 éves örökbefogadott nagylányom, kiderült, hogy terhes vagyok, azt mondták az orvosok, hogy sosem leszek várandós, most mit tegyek?

Id?snek érzem magam hozzá,annak ellenére ,hogy volt id? mikor mindent megadtam volna ezért,most túl kés?inek érzem ,nagyon szomorú vagyok!Nagyon szépen élünk,büszkék vagyunk a nagylányunkra.

Legjobb válasz: Az en Edesanyam 42 evesen szult engem ezelott 26 evvel,mindamellett h az orvos nem ajanlotta,igaz nem elso gyerek vagyok de eltelt az elozo terhersseg utan 13 ev.Akkor sokat sirt,mas volt a rendszer,edesapam mar 50 volt,nem tudta mit tegyen,de most nem adna semmiert,azt mondja ertelmet "adtam" az eletuknek idos korukra es fiatalsagot! csak ennyit szerettem volna! Jaj es amugy volt egy no aki csufolkodott Anyummal es utana meg 2 fiut szult kb45 evesen. Kivancsi leszek hogy dontesz!?

Az en Edesanyam 42 evesen szult engem ezelott 26 evvel, mindamellett h az orvos nem ajanlotta, igaz nem elso gyerek vagyok de eltelt az elozo terhersseg utan 13 ev.Akkor sokat sirt, mas volt a rendszer, edesapam mar 50 volt, nem tudta mit tegyen, de most nem adna semmiert, azt mondja ertelmet "adtam" az eletuknek idos korukra es fiatalsagot! csak ennyit szerettem volna! Jaj es amugy volt egy no aki csufolkodott Anyummal es utana meg 2 fiut szult kb45 evesen. Kivancsi leszek hogy dontesz!?
Ez egy Csoda... a csodákat meg kell becsülni :) Elsírtam magam...
17.50. vagyok, még az jutott eszembe, hogy aki olyan nemes lélek hogy örökbefogadással boldoggá tett egy gyermeket, az nem fog egy másikat meg nem történtté tenni, szerintem :)
Ha amúgy egészségileg rendben vagy, fiatalos a tested, nincs anyagi problémád (nem arra gondolok hogy gazdag vagy, hanem van mit mindig enni, nincs befizetetlen csekk stb.) akkor szerintem tartsd meg! Sõt! Tök jó lesz hogy a lányod megtanulja melletted hogy majd hogy gondozza a sajátját. Én 16 voltam amikor anyukám terhes lett öcsémmel, imádtam hogy gondoskodhatok róla, vihetem oviba stb. :) Orvosod mit ajánl? Szerinte gondmentes lenne a terhességed?
Tartsd meg:-DD Ha csak nincs tényleg egészségügyi problémád, ami az ellenkezõjét indokolná, ne vetesd el.
Szerintem meg tartsd meg, egyre gyakoribb, hogy valaki 40 felett szül és így hogy az elsõ terhességed, pláne!Drukkolok és várom a fejleményeket!
Vetesd el.
Örülök, hogy így döntöttél. A lányod meg tanulni fog ne félj, de legalább néha hadd segítsen, abból õ is tanul, ha majd neki lesz hasznosítja! :) Hétvégén hadd próbálja füröszteni, etetni, pelenkázni. Én 16-17 éves voltam, mikor öcsi született, imádtam pótmami lenni, én hordtam bölcsibe, oviba, mert munkanélküli voltam, anyu meg visszament dolgozni. Imádtam! :D
Azért az majd vicces lesz, mire a gyerek 20 éves lesz, te meg 67-68. Kicsit durva, hogy már nem éred meg, mire unokád születik.
17:13, hogy Te mekkora tuskó vagy!!!!!!
Ez nem tuskóság, ez tény. Undorító, hogy egyesek csak magukra gondolnak, arra nem, hogy a gyereknek milyen szar lesz majd, hogy az anyjuk még a 25. szülinapjukat sem biztos, hogy megéri. De hát olyan jó móka majdnem 50 évesen szülni, nem igaz?
Szívbõl gratolálok! Nagyon sok boldogságot kívánunk 4-esben!!!!! :)
Gratulálok, szerintem jól döntöttél :)
Sok boldogságot, és majd jó babázást kívánok! De azért, engedd a nagylányodnak is, ha akar segítsen, szükséged lesz rá, nyilván ne a tanulás rovására!
De jó! :) Kívánom, hogy minden a legnagyobb rendben legyen! (De biztos így is lesz!!!) Nagyon sok boldogságot és jó egészséget Nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy így szurkoltatok nekem, nekünk. Túl vagyunk már a hír közlésén és hát az én nagylányom nagyon, nagyon aranyosan és kedvesen reagált rá, még õ bíztat , hogy "Ne izgulj anyu, meglátod én majd sokat segítek neked" . Persze mondtam neki, hogy errõl szó sincs, hogy én ezt várnám, mert koncentráljon õ csak a tanulmányaira, mint eddig is tette. Szóval most boldog és bizakodó vagyok, hogy minden rendben lesz a családommal és az új kis jövevénnyel.
Tényleg, s azóta mi lett a döntésed? Páran mint látod érdeklõdünk rólatok. :)
Mi újság? Hogy vagytok?
Szerintem meg te vagy undorító!
Honnan tudod mennyire fiatalos a 47 éves anya? Mert én például 37 leszek és max 28-nak néznek, nem is érzem magam többnek. Ha az orvos engedi, és õ is úgy érzi, szülje csak meg, megfiatalodik attól, hogy pici gyereke van. Másrészt a huszonéves gyerek már lehet hogy unokát is produkál neki, de ha nem akkor is mi van?! Legyenek boldogok a picivel, azt kívánom nekik! :) Hajrá kismama! :)
Sok idõ eltelt a kérdés óta... Engem is érdekelne, mi történt! Remélem minden a legnagyobb rendben, és azóta még boldogabb családként éltek!
Hogy vagytok, mi van veletek?
ÍRj magadról/tokról:)
Már talán meg is született a baba??? Hogy vagytok???
Tényleg! Mi van veled-veletek?
szia! miújság? hogy vagy? :)
Igaz, hogy mar eltelt egy kis ido, amiota az utolso bejegyzes szuletett, de szeretnem tudni, hogy mi lett meg - esetleg a terhesseg reszben. Majd kereslek. Tavaly a terhesgondozason volt egy no, aki 46 eves volt. En 35 voltam akkor, es sejtettem, hogy idosebb nalam, de meglepett, amikor mondta, hogy hany eves, mert abszolut nem latszott rajta. Szerintem ha 65-67 eves korunkig tudunk dolgozni, akkor gyereket nevelni is tudunk addig (minimum!), ugyhogy ne is hallgass az elozo irkalora. Nagymamam 88 eves, dedunokaja van, pedig keson szultem, ugyhogy abszolut nem biztos, hogy nem fogod megerni, hogy unokad szulessen. Kulonben is, a 14 eves lanyodtol szuleto unokad is eppen ugy unokad lesz majd, nemde?
A kérdező hozzászólása: Talán éppen az ilyen és ehez hasonló véleményektõl tartottam , de onnantól fogva , hogy eldöntöttem, hogy vállaljuk a picit a boldogságomat semmi sem árnyékolhatja be , sajnos lelkileg nem egészséges aki egy ilyen csodálatos dologról így ír , mint az elõzõ írt rólam... A pontszámaiból gondolom, hogy abból él, hogy provokál, kívánom, hogy ne legyen szüksége erre, találjon másban örömöt.
Elõzõnek üzenem, hogy nem mindegy, hogy 37 vagy 47. Gondolom, a lányod nagyon örült, hogy 17 évesen tesót kapott..de te még a jobbik eset vagy, legalább nem 50 évesen viszketett a segged.
Nagyon örülök a pozitív döntésednek és sok boldogságot kívánok hozzá. A tegnapi "kekeckedõnek" üzenem, hogy én tavaly szültem a kisebbik lányom, aki a héten lesz 1 éves. Nos én akkor 37 voltam! Ezek szerint, nem kellett volna szülnöm, mert a nagyobbik lányom akkor volt 17 éves. Vagyis most töltöm majd a 38. évemet és van egy 18 éves és egy 1 éves gyerekem. Akkor én is felelõtlen vagyok? Egyáltalán neked van gyereked? Hány éves vagy? Nem hiszem, hogy amikor a kicsi 20 éves lesz, én 57 annyira "öreg" lennék!
Én nem vagyok undorító, max te, és azok, akik azt gondolják, funny 50 évesen szülni. Az, hogy fiatalos, meg még nem von le az éveinek számából. Röhej.
Nos, hogy döntöttél? Mi van veled-veletek?
Szia!Gratulálok a kisbabához, kivánom hogy minden jó legyen.Az én anyám is szült idõsen is, 43 és 53 évesen.Pocsék körülmények között, alkohol és cigaretta mellett(sajnos)az elsõ baba egészségesen született bár kisebb súllyal, a 2. babát nem tudom....nekem is ennyi idõs volt a lányom mikor a 3 babánk született.Mondta nekünk hogy õ már nem akar több tesót, elég azaz 1.Én meg mondtam neki hogy mi szeretnénk és valahol ez mégiscsak az én életem, igérem nem szólok bele hogy neki mennyi legyen.Megértette, és imádja az öccsét is.A láényod meg fogja érteni, hisz attól még ugyanugy fogjátok szeretni, ez az amit éreznie kell.Akkor már lassan tul lesazen a kritikus elsõ 12 héten.
szia egy barátom anyukája is hasonló helyzetben volt, örökbe fogadtak egy babát és rá 2 évre állapotos lett az anyukája, nagyon rosszul álltak anyagilag, de megtartották, és semmi baja nem lett a picinek, a másik gyerekével testvérként szeretik egymást. minden jót
A kérdező hozzászólása: 11 hetes vagyok, de csak pár napja tudom, hogy babát várok.
Sok boldogságot nektek!!! Ez egy ajándék az élettõl!
Õ egy kis csoda, majd írd meg, hogy mi lett veletek! Problémamentes terhességet és jó babázást kívánok majd nektek!
Nem a szavakon kell lovagolni.
A kérdező hozzászólása: Olyan ez mintha csak álmodnám, talán attól is félek, hogy túl szép ez, hogy igaz legyen. Egyszerûen nem értem, hogy miért most volt ennek az ideje, beszéltem egy nõgyógyász barátunkkal és õ is bíztatott, hogy igenis meg kell próbálni kihordani, mert nem esélytelen egyáltalán, képtelen lennék elvetetni az biztos.
Az nem "az a kislány", hanem a lánya. Az elsõ gyermeke.
Szerintem ez egy gyönyörû ajándék az élettõl Neked azért, mert felnevelted azt a kislányt holott nem te szülted.
Utolsó vagyok, nem 6 évre lett babás, hanem 12-re!
Elmesélek egy történetet! :) A párom (32 éves) körülbelül így született!Mint ahogy most a Te magzatod is fogant! Anyósomnak nem lehetett gyermeke, így örökbe fogadtak egy kisfiút! Majd 6 évre rá terhes lett és nem vetette el!Hát õ volt a párom!40 évesen szülte anyósom 32 éve!Én nagyon örülök neki, hogy így döntöttek! Ne vetesd el, megérdemled ezt a kisbabát! :) Majd írd meg kérlek hogy döntöttél, remélem Gratulálhatunk majd a várandósságodhoz :) Minden jót kívánok! 15 hós kislány anyuja
A kérdező hozzászólása: Úgy döntöttem a sorsra bízom, hogy megmarad e a pici, a férjem mikor megtudta fölkapott és sírt, de a nagylányunk még nem tudja.Nagyon okos, érzékeny, kitûnõ tanuló , remélem elfogadja majd a döntésünket. Nagyon félek, hogy ennyi idõsen milyen kilátások lehetnek egy terhességnél, egészséges életet élek, nem dohányzom.
Legyetek nagyon-nagyon boldogok! Egy baba ajándék, még akkor is, ha egy kicsit megkésett ajándék. Biztosan a nagylányotok is örülni fog a kistestvérnek. Ha vallásos lennék, azt mondanám a Teremtõ akarta így, vagy a sors? Mindegy, hogy nevezzük, minden jót kívánok nektek ehhez a gyönyörû ajándékhoz!
Szerintem is tartsdmeg, én mindenképpen megtartanám még akkor is, ha ezer kérdés, kétely merülne fel bennem.... A probléma mentes terhesség csak egy dolog, de nagyon félnék, mi van, ha nem élek olyan sokáig, és a kisfiam/lányom anya nélkül nõ fel... Remélem jó egészségügyi állapotban vagy és még nagyon nagyon sokáig fogsz élni, de legalább 70 éves korodig, hogy megvárd még, amíg igazi felnõtté cseperedik a gyermeked, aki most a pocakodban van! Kívánom neked, hogy minden rendben legyen és nagyon boldogok legyetek a régen várt csodababátokkal!
Én hiszem, hogy egyetlen élet sem véletlen, Isten ajándéka neked ez a kicsi és Õ tervezte el ezt a kis életet és ne aggódj, mert Õ visel gondot rá és rád!
Csak gratulálni tudok! Isten ajándékának kell valóban tekinteni! Biztos nagyon fog örülni az örökbe fogadott lányod is, fõleg akkor, ha hagyod majd õt is igazán babázni. Nagyon sok boldogságot kívánok neked!
14 éves voltam, amikor a legfiatalabb húgom született. Nem mondom , elõször nem örültem a hírnek, de persze imádtam/imádom. Hidd el, a Te lányod is szeretni fogja a testvérét. Sõt, mindig lesz valaki a születendõ babád mellett. Akkor is, ha Ti esetleg nem foghatjátok végig a kezét, amíg szüksége lenne rá... Sok boldogságot!
Szia.Hát persze h tartsd meg:) !! Nem vagy öreg:) ! ÉS valóban sokan ilyenkor szülnek:) Ott van Fehér Anna is nem rég lett babás idõsebb nálad. Hidd el nem bánod meg:) !Ja és a lányod mit szól hozzá?Örülne??
Szülésznõnek tanulok és bárki másnak ilyen idõs korban már nem javasolnám a babavárást/kihordást, de ez tényleg egy csoda. A nagylányról csak annyit, hogy ti neveltétek. Valószínûleg jól az írásod alapján. Te tudod, hogy mennyire értelmes lány és hogyan tudja elfogadni/befogadni az új helyzetet. Beszélgessetek róla, beszéljétek meg az érzéseiteket és, hogy ugyanúgy fogjátok szeretni. Lehet, hogy még kifejezetten örülni is fog a hírnek.
"Isten a görbe lapokon is tud egyenesen írni" hatalmas ajándék, hogy mégis lehet kisbabátok! sok erõt, örömöt hozzá! és sok türelmet a sok értetlenkedõ tekintethez! ne törõdj velük!
"A születendõ kisbaba a te véred ezt ne feledd" Na, az ilyen embereket kéne sírgödörbe dobni.
Gratulálok! Csak azt tudom írni, amiket az elõttem lévõk. Ez egy csoda, amit megérdemeltek. Majd írj a késõbbiekben, hogy alakul az életetek!
A kérdező hozzászólása: Utolsónak: Tudom, hogy nem akartál megbántani, de mi örökbefogadó szülõk "ugrunk" az ilyesmire...már rég tudom, hogy nem ezen múlik a szeretet. A nagylányunk tett bennünket szülõvé.
A születendõ kisbaba a te véred ezt ne feledd. Sok boldogságot és egészséget kívánok nektek!!!!!!
Szerintem ne tartsd meg. Van már egy lányod, inkább neki próbálj megadni mindent, hiszen Õ is Isten ajándéka.
Ehhez is ész kell.. szted ojan könnyen megy?

Az orvos talált egy 15 mm-es valamit, de nem tudja, hogy mi az. Vissza kell mennem két hét múlva. Várjak addig, vagy menjek el másik orvoshoz?

Az orvos talált egy 15mm-es vmit, de nem tudja, hogy mi az. vissza kell mennem két hét múlva. várjak addig, vagy menjek el másik orvoshoz? azt mondta, hogy ha terhes is vagyok kb. 5-6 hetes lehetek, de még nem fejl?dött ki a petezsák. lehetséges ez?

Legjobb válasz: Menj vissza két hét múlva. Nekem is volt így több ismerõsöm is. Elõfordul, hogy a nagyon korai terhesség esetén nem látják rendesen, mi az, amit látnak. Azért kell a két hetet kivárni, mert azalatt fejlõdik annyit a baba, hogy világosan lássák, itt bizony baba van, és nem egy pici ciszta, ami két hét múlva valószínûleg ugyanekkora lenne. De a legtöbb esetben ilyenkor két hét múlva megerõsítik: Terhes vagy!

Menj vissza két hét múlva. Nekem is volt így több ismerõsöm is. Elõfordul, hogy a nagyon korai terhesség esetén nem látják rendesen, mi az, amit látnak. Azért kell a két hetet kivárni, mert azalatt fejlõdik annyit a baba, hogy világosan lássák, itt bizony baba van, és nem egy pici ciszta, ami két hét múlva valószínûleg ugyanekkora lenne. De a legtöbb esetben ilyenkor két hét múlva megerõsítik: Terhes vagy!
Szerintem várjál türelmesen, bár gondolom állati nehéz lehet, de másik orvos se látná szerintem, hogy mi az ami a hasadba nõ. A terhesteszted milyen lett, tüneteid vannak? Mert ez talán megnyugtatna.


Afp vérvétel pontosan mikortol végezhető? Az orvosom 15 hét 3. -dik napjára irt időpontot, ezzel egyidőben csinálják meg nekem a quartett tesztet is.

érdekelne nagyon a rutinos válaszotok, úgy tudom nagyon fontos a pontos id?ben levett vér. köszi el?re is a válaszokat!

Legjobb válasz: Fontos hogy a betöltött 16 héten csinálják,mert nem jó erdményt fog adni!Tapasztalatból mondom,nekem elõtte két nappal vették le a vért (15 hét,5 naposan),és alacsony lett a Mom értékem.Hát senkinek nem kívánom azt az idegeskedést!Genetikára kellett mennem kétszer is. Szerencsére teljesen egészséges a babónk!! A második gyerkõcnél már tudni fogom,hogy mikor kell idõben menni! Egyébként nekem a védõnõ írta a beutalót,és õ mindig számolja,hogy hány hetesek vagyunk,úgyhogy nem értem.Lehet,hogy elnézett valamit. Boldog babavárást kívánok neked! 28 hetes kismami

Fontos hogy a betöltött 16 héten csinálják, mert nem jó erdményt fog adni!Tapasztalatból mondom, nekem elõtte két nappal vették le a vért (15 hét, 5 naposan), és alacsony lett a Mom értékem.Hát senkinek nem kívánom azt az idegeskedést!Genetikára kellett mennem kétszer is. Szerencsére teljesen egészséges a babónk!! A második gyerkõcnél már tudni fogom, hogy mikor kell idõben menni! Egyébként nekem a védõnõ írta a beutalót, és õ mindig számolja, hogy hány hetesek vagyunk, úgyhogy nem értem.Lehet, hogy elnézett valamit. Boldog babavárást kívánok neked! 28 hetes kismami
SZia En is ugy tudom legalabbis az orvosom is igy csinalta velem, h a betoltott 16.heten kuldott el afp-re.Nekem is azt mondta, h nagyon fontos, h betoltott 16.hetes legyen a baba, mert akkor tenyleg nem lesz pontos az eredmeny.Mondjuk ugy tudom, h nagyon sokaknak meg igy is teves eredmenyt mutat, es h ezt mas orszagokban nem is csinaljak, mert annyira teves eredmenyt leht kapni. Szerintem azert kerdezz ra az orvosodtol megegyszer, hatha tenyleg csak felre ertettek egymast. Boldog babavarast kivanok 18 hetes kismama
szia én is úgy tudom fontos a már betöltött 16.hét. de ennek ellennére nem ismerõsöm kapott beutalót a 15.hétre. kérdezd meg a dokit, hogy is van ez. boldog babavárást
Szia! Az elõttem íróknak igaza van abban, hogy az AFP-t a 16. betöltött héttõl csinálják, de ez csak akkor fontos , ha CSAK AFP vizsgálat van. A triplatesztet vagy a quartett tesztet már a 15. betöltött héttõl meg lehet csinálni! Ezt szakkönyvekben is olvastam , meg a dokim is így mondta. Sokan ezt a két dolgot keverik. Nekem a triplatesztet 15 hét 4 naposan csinálták és teljesen jó volt. Szóval ne aggódj, a dokid nem véletlenül akkor küld! Boldog babavárást! 39 hetes kismami
Oszlik a vélemény az afprõl. Én egy felesleges idegelésnek tartom, pontatlan a vizsgálat, egy vérvételbõl nem lehet következtetni, pont ezért nem csinálják már külföldön. Nagyon sok fals rossz eredmény van, ami további izgulásra ad okot. Nekem is már azt mondták decemberben, hogy már nem 16 hanem 15 hetesen veszik. Ne izgulj, nem lesz semmi baj!! Az uh jó legyen, az a lényeg!! :-) (én el sem mentem volna, ha nem kötelezõ)

Az normalis ha egy 15 eves gyermek szinte minden nap alszik par orat? Mert en mar azon is gondolkodtam h elviszem valamilyen orvoshoz nehogy kideruljon hogy van valami baja.

Legjobb válasz: Én is aludnék.Ha engednék.:( volt 2 hét a multok amikor majdnem összestem amikor hazaértem,de anyuék nem engedtek aludni:S.Utána meg kitalálták,hogy vmi bajom van[szerintem azt hitték,hogy drogozom,mert azzal kapcsolták össze,hogy pár perccel késõbb mentem haza ami max.10 perc volt]utána meg semmi.és ez egyre többször van.mármint az alvás igény. Szerintem azért alszik ennyit,mert fejlõdésben van.:) 13/L

Én is aludnék.Ha engednék.:( volt 2 hét a multok amikor majdnem összestem amikor hazaértem, de anyuék nem engedtek aludni:S.Utána meg kitalálták, hogy vmi bajom van[szerintem azt hitték, hogy drogozom, mert azzal kapcsolták össze, hogy pár perccel késõbb mentem haza ami max.10 perc volt]utána meg semmi.és ez egyre többször van.mármint az alvás igény. Szerintem azért alszik ennyit, mert fejlõdésben van.:) 13/L
15 évesen én is aludtam majdnem minden délután :) Sõt, olyan is volt, hogy hazaértem 3kor, fél négy fele elaludhattam, este kilenckor felkeltem, elintéztem "folyóügyeimet", és utána aludtam másnap reggelig :) És az iskola igenis fárasztó, nem lehet azt modani rá, hogy "nincs mitõl elfáradnia". 23/L
Miért ne lenne normális?? Én meg nagyon keveset alszok, reggel 6.kor már kinyilika szemem, teljesen mindegy mikor fekszem le. Van, hogy 4 órát alszok összesen.
A 8 órát legegészségesebb egyhuzamban lealudni, ha délutánonként is alszik az sem baj, mert a növekedési hormon alvás közben termelõdik, csak legyen benne rendszeresség, mert felborul a bioritmusa.
Nyugi.Én máig, ha fáradtan érkezek haza a suliból ledõlök és pihenek(fekszek vagy alszok).Sztem normális.Csak el ne késsen sehonnan.:)
Én is leszoktam dõlni pihenni, viszont nem hülyeség hogy megfordul egy anya fejében, hogy ebben más is lehet. Ami most így hirtelen eszembe jut, az pl lehet vas hiány, de a lime-kórnak is az egyik legfontosabb tünete a túlzott fáradtság. Én 20 éves vagyok, általában szoktam pihenni délután pár órát, de nem is mindig alszom el, inkább csak tv-zek is fetrengek. Amikor beköszöntött a jobb idõ most a tél után, reggel fáradtan keltem, nyúzott voltam suliban, egész délutánt átaludtam, tanulni csak egy keveset, majd aludtam tovább. Aztán eljött az az idõ, hogy délután aludtam, aztán csak hajnali 1-2 körül tudtam elaludni, így jött az ördögi körforgás, hogy egyfolytában fáradt voltam. Több tünetem is jelentkezett még, ami miatt vény nélkül kapható vastablettát, illetve vitaminokat kezdtem szedni, végig csináltam egy kúrát, és most simán kialszom magamat éjszaka. Persze amíg orvoshoz nem mentek, addig ne adj csak max vitamint a gyerekednek, én évek óta küzdök a vashiánnyal, így tudom mik a tünetei nálam, tudom mikor van rá szüksége a szervezetemnek. Lehet hogy csak egyszerû fáradtság, de egy vérvétel sosem árt! :)
én is alszok minden délután ha hazaérek :D sõt még ha hétvégén nincs dolgom akkor is ledõlök pihenni :D 16L
En 17 vagyok de ugyanezt csinalom:D Nem minden delutan mondjuk, de neha kidolok, es olyankor alszom jopar orat. Az iskola igenis faraszto, foleg ha van pl nyolc oraja egy nap. Hidd el, hogy iszonyatosan leszivja az ember agyat.
meddig van fent este? nem lehet, hogy késõ éjjelig netezik mondjuk? az öcsém csinálta ezt, és másnap persze tök kóma volt :) mondjuk nem 15 évesen
Neki, ennyi az alvás igénye!!! Ettõl, még nem hiszem, hogy bármi baja lenne!
A kérdező hozzászólása: Hát igen, de a lányom nem 1-1, 5 órát alszik hanem olyan 3 órákat és nincs is mitõl elfáradnia.
Szia! Én is szerettem aludni (amig sulis voltam) ebéd után 1-1.5 órákat! Semmi bajom nincs! Sõt, kellene is pihenni napközben is mindenkinek (ha, megtehetnénk)!
csupán annyi, hogy fáradékonyabb, amire hazaérek a suliból én is nagyon fáradt vagyok, igaz nincs idõm alduni, mert kell tanulni...

Az orvosok hogy reagálnak egy 14-15 éves lányra ha teherbe esett?

Mikor látszik meg egy nõn (mármint a hasán) hogy terhes? Mikor kezd el nõni a melle és mikor lesz teje? a válaszokat elõre is köszönöm. :)

Legjobb válasz: Azt azért hozzá tenném, hogy a menzesz nem jött meg, de nem biztos a teherbe esés, csak kíváncsi vagyok mire számítsak ha mégis. kérem aki jártas ebben az írja meg a tapasztalatait, köszönöm. :)

A kérdező hozzászólása: Azt azért hozzá tenném, hogy a menzesz nem jött meg, de nem biztos a teherbe esés, csak kíváncsi vagyok mire számítsak ha mégis. kérem aki jártas ebben az írja meg a tapasztalatait, köszönöm. :)
ajánlom a wikipediát, viccen kívül leírja a terhesség minden fázisát, és hogy hogyan reagálnak ? enyhén megvonják a szájukat és megvizsgálnak, véleményük lehet lesz de nem mondják ki, bár akár ki is mondhatja, ez mind helyzetfüggõ
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszodat.

15 hetes vagyok és egyetlen egy szerintem herpesz jött ki a nemi szervemen illetve reggelre most a számon. Nem tudom mitõl kaphattam el, de mit tehetek ellene? Péntekre van csak idõpontom az orvoshoz. Lehet baja a babának?

Legjobb válasz: Ha herpesz, esetleg attól, hogy akivel lefeküdtél, az nem sokkal korábban más növel is volt..Ha volt más nõvel, utána meg Veled, akkor van általában az, hogy herpeszes lesz a nõ nemi szerve vagy annak környéke. Hogy lehet-e a babádnak baja, azt nem tudom, de nem hiszem. Sajnálom, de ez így van általában. Remélem segítettem:)

Ha herpesz, esetleg attól, hogy akivel lefeküdtél, az nem sokkal korábban más növel is volt..Ha volt más nõvel, utána meg Veled, akkor van általában az, hogy herpeszes lesz a nõ nemi szerve vagy annak környéke. Hogy lehet-e a babádnak baja, azt nem tudom, de nem hiszem. Sajnálom, de ez így van általában. Remélem segítettem:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ :) két hete voltunk utoljára együtt a párommal, szerintem az már rég kijött volna. Nagyon nem is lehetünk együtt, mert veszélyeztetett terhes vagyok.
Nekem ttöbbször is volt herpesz a számon terhesség alatt és semmi baja a fiamnak. Mikor meglátta a doki csak annyit kérdezett h lázas vagyok e. De mivel nem voltam így nem foglalkozott vele tovább.
A genitális herpesz azért nem a legveszélytelenebb, ha babát vársz. Ebben a cikkben írnak a kismamákról is: [link]
A terhességrõl nem tudok nyilatkozni, de a nemi herpeszt nem csak nemi úton lehet összeszedni.. Nekem is van sajnos, nem mentem félre, a párom sem, csak kinulláztam az immunrendszerem kb 3 hónapra, és közben 1 hétig voltam egy nem túl higénikus helyen. A herpeszre egyébként nekem antibiotikumot kellett szednem és krémet használtam. Érdemes lenne felhívni az orvosodat, akkor is ha csak péntekre van idõpontod.
Ha idõben kezelik, akkor nem lesz semmi baj:)
Valószínûleg a pajzsmirigyed mûködése nem tökéletes. Nincs ok pánikra, gyógyszerrel szépen kikezelhetõ.
Vagy elhízol vagy lefogysz, vagy semmi nem lesz. :) Valószínûleg a TSH mutatott nemi eltérést, ezt szeretné kivizsgáltatni. Az alaposabb vizsgálatok alapján jó eséllyel semmi bajod nem lesz, fõleg ha eleve nincsenek panaszaid. Ne aggódj, csak szeretnének biztosra menni.
Ha pajzsmirigy alul mûködésed van, annak a tünete lehet hízás. De várd meg a vérvétel eredményét.
A kérdező hozzászólása: Már megvan. Tényleg TSH volt eltérõ, és alulmûködésem van.. AKKOR ELFOGOK HÍZNI??? :O
Kezelni fogják, nem fogsz elhízni.
Ha alulmûködik, akkor gyógyszerekkel helyre tudják állítani, csak eltart egy ideig amíg a napi adagot beállítják. Ne aggódj, gyógyszerrel nem lesz semmi baj.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!