Találatok a következő kifejezésre: Az orvos csak (831 db)

Szerintetek az orvosira csak azok mehetnek akik nagyon szorgalmasak?

Legjobb válasz: Nem. Azok mehetnek, akik elég magas felvételi pontszámot értek el ahhoz, hogy benne legyenek a felvehetõ keretszámban. Viszont az egyetemen és a munkában is nagyon nagy szorgalom kell majd, hogy a jók között legyél, néha pedig ahhoz is, hogy egyáltalán elérd a kisebb céljaidat (pl. vizsga, keresetkiegészítés). Jóval több a szorgalmas ember az orvosin és az orvosok közt, mint a lusta és nemtörõdöm. Sajnos a linkek közül is kikerül nem egy (sok szerencsével, némi erkölcstelenséggel). A végtelen szorgalom a tanuláshoz pedig nem feltétlenül jelenti, hogy kiváló orvos válik az emberbõl, és a bukdácsolókból is lehet jó orvos.

Nem. Azok mehetnek, akik elég magas felvételi pontszámot értek el ahhoz, hogy benne legyenek a felvehetõ keretszámban. Viszont az egyetemen és a munkában is nagyon nagy szorgalom kell majd, hogy a jók között legyél, néha pedig ahhoz is, hogy egyáltalán elérd a kisebb céljaidat (pl. vizsga, keresetkiegészítés). Jóval több a szorgalmas ember az orvosin és az orvosok közt, mint a lusta és nemtörõdöm. Sajnos a linkek közül is kikerül nem egy (sok szerencsével, némi erkölcstelenséggel). A végtelen szorgalom a tanuláshoz pedig nem feltétlenül jelenti, hogy kiváló orvos válik az emberbõl, és a bukdácsolókból is lehet jó orvos.
Mint bensdorf írta! De van valami, amirõl egyre kevesebb szó esik: az elhívatottság érzése! Az, hogy valaki azért akar orvos lenni, mert azt magára nézve jónak, elérésre érdemes célnak, élethivatásnak tekinti. Régen ezért akart valaki szobafestõ, mozdonyvezetõ, tanár avagy orvos lenni. Manapság azonban egyre gyakrabban hallom a következõt: - Csak diploma legyen, aztán majd lesz valahogy! Na az ilyen hozzáállású embertõl mentse meg az Isten a többi embert...
Nem, de ha egyetemen nem embereled magad, és nem tanulsz, akkor igen hamar ki fogsz bukni.
Nem. De az egyetemen már nem elég, ha okos vagy, oda már kell a szorgalom is.
Szerintem az orvosira az menjen, aki gyógyítani akar. Sajnos hosszú ideje inkább azok mennek, akik sok pénzt akarnak keresni...
Azok mehetnek akiket felvesznek, ami eleve nagyon nehéz.
Az menjen, aki elég elhivatott és kitartó, valamint bírja lelkileg az ottani hajtást.
Én úgy tudom, hogy két tantárgyból kell emelt szintû érettségi vizsgát tenni. Akinek ez nincs, annak esélye sincs.

Fogamzasgatlasi technikak. Az orvosom csak ät akar verni, a sajat hasznat nezi?

Regebben a criptomix nevü fogamzasgatlot szedtem es csak pozitiv mellekhatasai voltak, utana a regi orvosom azt mondta h attol többen meghaltak mäs orszagokban igy nem irna fel szivesen, igy felirta a dianielle-t(v hogy is hivjakot)attol teljesen depresszios lettem es csak a kellemetlen helyekre hiztam, valamint mindig ehes voltam.Most abbahyagtam, es uj orvosom van, aki az injekcios 3 havi fogamzasgatlot ajanlja, valaki tud arrolvalamit?A haziorvosom, aki egyebkent az emberek hormonhaztartasaval foglakozik evek ota, ez a szakterülete, mondta, hogy teljesen mindegy egyiket sem ajnlana( de valami fogamzasgatlo megiscsak kell...)

Legjobb válasz: 1. Azért nem találsz róla semmit, mert az CYPROMIX és nem cryptomix. Ami egyébként elsõsorban magas androgénszinttel járó hormonproblémák kezelésére ajánlott, kizárólag fogamzásgátlás céljából felírni nem szabadna. Ez benne van az orvosi elõiratában (ogyi.hu-n meg lehet nézni). Az pedig igaz, hogy meghaltak tõle páran itt-ott (pontosabban egy ugyanolyan hatóanyagú gyógyszertõl). Bár ezt a hisztikeltés nem igazán értem. Bármelyik fogamzásgátlótól meg lehet halni, ugyanis mindegyik fokozza a vérrögképzõdés esélyét. Biztosan nem ez az egyetlen szer, amitõl már haltak meg nõk. 2. Az injekciós fogamzásgátlásról én még jót nem igen hallottam. Egyik orvosom sem ajánlotta (sõt, az egyik szó szerint azt mondta, hogy az ellenségének se ajánlaná). Hogy miért? Mert ha ezt beléd nyomják, akkor 3 hónapig ottmarad, akármi bajod van tõle. Nem tudják kiszedni. Van olyan, aki heteken keresztül vérzik tõle, és kaparni kell. Fórumokon lehet olvasgatni a tapasztalatokról, szerintem legalább 70%-a negatív. 3. Fogamzásgátlásra nem csak hormonos megoldás használható. De ha mindenáron azt szeretnél, akkor inkább tablettát vagy hüvelygyûrût használj, mint injekciót.

1. Azért nem találsz róla semmit, mert az CYPROMIX és nem cryptomix. Ami egyébként elsõsorban magas androgénszinttel járó hormonproblémák kezelésére ajánlott, kizárólag fogamzásgátlás céljából felírni nem szabadna. Ez benne van az orvosi elõiratában (ogyi.hu-n meg lehet nézni). Az pedig igaz, hogy meghaltak tõle páran itt-ott (pontosabban egy ugyanolyan hatóanyagú gyógyszertõl). Bár ezt a hisztikeltés nem igazán értem. Bármelyik fogamzásgátlótól meg lehet halni, ugyanis mindegyik fokozza a vérrögképzõdés esélyét. Biztosan nem ez az egyetlen szer, amitõl már haltak meg nõk. 2. Az injekciós fogamzásgátlásról én még jót nem igen hallottam. Egyik orvosom sem ajánlotta (sõt, az egyik szó szerint azt mondta, hogy az ellenségének se ajánlaná). Hogy miért? Mert ha ezt beléd nyomják, akkor 3 hónapig ottmarad, akármi bajod van tõle. Nem tudják kiszedni. Van olyan, aki heteken keresztül vérzik tõle, és kaparni kell. Fórumokon lehet olvasgatni a tapasztalatokról, szerintem legalább 70%-a negatív. 3. Fogamzásgátlásra nem csak hormonos megoldás használható. De ha mindenáron azt szeretnél, akkor inkább tablettát vagy hüvelygyûrût használj, mint injekciót.
Az orvosnak teljesen mindegy, milyen tablettát ír fel, attól nem lesz sem több, sem kevesebb a pénze. Az elsö fajta valózsínüleg idöközben le van tiltva, ezért nem találsz róla semmit. Mellesleg óvszerrel tökéletesen lehet védekzni, ha megfelelöen használják és akkor nem szükséges hormomtartalmú szer.
A kérdező hozzászólása: Köszi szepen mindkettötöknek, es igen, cypromix neven valoban talaltam forum hozzäszolasokat. Elso ha meg visszanezel, akkor azt esetleg meg tudnad mondani, hogy akkor milyen esetekben ajanlott felirni?(nekem felirta az orvos fogamzasgatlo kent is) Mint fogamzasgalo is hasznalt hisz nem lettem terhes, valamint tenyleg csak pozitiv mellekhatasai voltak, szerinted ha kerem az orvostol h azt irja fel, felirhatja?
"A Cypromix androgén- érzékenység okozta közepesen súlyos-súlyos acne (seborrhoeával vagy anélkül) és/vagy hirsutismus kezelésére javallott fogamzóképes korú nõk esetében. Az acne kezelésére a Cypromix kizárólag a helyi kezelés vagy szisztémás antibiotikum-kezelés sikertelenségét követõen alkalmazható. Mivel a Cypromix egyben hormonális fogamzásgátló is, nem alkalmazható egyéb hormonális fogamzásgátlókkal együtt (lásd 4.3 pont)." (acne=pattanás, hirsutismus=férfias szõrnövekedés nõkön) Biztos van olyan orvos, aki felírja... hogy ez mennyire helyes gyakorlat, azon lehetne vitatkozni.

8 hetes terhes vok. Az uhon két embriót láttam a méhemben, de az orvos csak az egyiknek hallotta a szivverését. Lehetséges, hogy két hét mulva lenne szivverése a másiknak is?

Pontosan a doki sem tudta megmondani, h az embrio vagy valami mas, de nekem mind a kett? egyforma volt, még méretre is.

Legjobb válasz: Lehet, hogy nem embrió volt a másik.De az is lehet, hogy kettõ indult fejlõdésnek, csak az egyik sajnos elhalt.A terhességek jelentõs része ikerterhességnek indul, csak az egyik felszívódik.Sokszor még az anya sem tud róla.De hamarosan úgyis ki fog derülni.Nem tudom, mi lehetett a másik.Egyszerûbb lett volna, ha ott, helyben egyenesen az orvost kérdezed meg.8 hetesen meg már tényleg lennie kell szívhangnak.Sokaknak már a 6. héten beindul.Nem jelent jót, ha az egyiknek nincs.Ha egyáltalán embrióról beszélünk.

Lehet, hogy nem embrió volt a másik.De az is lehet, hogy kettõ indult fejlõdésnek, csak az egyik sajnos elhalt.A terhességek jelentõs része ikerterhességnek indul, csak az egyik felszívódik.Sokszor még az anya sem tud róla.De hamarosan úgyis ki fog derülni.Nem tudom, mi lehetett a másik.Egyszerûbb lett volna, ha ott, helyben egyenesen az orvost kérdezed meg.8 hetesen meg már tényleg lennie kell szívhangnak.Sokaknak már a 6. héten beindul.Nem jelent jót, ha az egyiknek nincs.Ha egyáltalán embrióról beszélünk.
TE SZAKEMBER VAGY? Mert ha az orvos nem tudja, hogy a másik, amit látni lehet, micsoda, akkor nem valósinü, hogy te laikusként többet látsz/tudsz. Ha meg 8 hetesen nincs szivverés, akkor nem is lesz.
Szia! Az is lehet, hogy nem egy napon vagy egy héten fogantak meg. A sógornõm is ikrekkel volt terhes, és egy hét különbség volt a két magzat közt, szóval még az is lehet, hogy nem hal el, hanem csak késõbb fejlõdik. Ugyanis nem minden ikerterhesség fogant egy idõben. Szóval lehetnek ikrek is.

Mit szóltok az olyan szüléshez, amit az orvos csak azért indít meg, mert ügyeletben van?

Legjobb válasz: Elég gáz, ha ilyen az orvos hozzáállása..mért nem születhet meg a baba akkor, amikor ott az ideje? Szánalmasak az ilyen orvosok...

az a baj, hogy az orvosok mindenki felett állnak ilyen helyzetben. Lehet, hogy te márpedig nem fogsz bemenni az õ ügyeleti idejében, de õ sem fog rohanni hozzád, mikor megindul. Ha nem szerzõdéssel fogadtad fel, nem is tehetsz semmit, csak állsz ott orvos nélkül, és imádkozol, hogy az ügyeletes jól végezze a dolgát... Az ilyeneket megvetem amúgy, de reagálnom kellett erre a "kettõn áll a vásár" témára...
Az sem mindegy, hogy a terhesség melyik hetében...nekem terminus túllépésem volt 40+6 napra indított a dokim, a szabadnapján és másnap is volt egy kismamája, õ nem engedi a kismamáit a 41. hetet betölteni a komplikációk miatt.
az már az õ dolga hülye volt és kész! Én biztos nem maradtam volna nála! De a lényeget értetted meg Te is.
mármint az orvos ment nyaralni!!!
Uncsitesómnak azért volt indított szülése mert õ épp nyaralni ment. Már ne is haragudjon az ilyen de minek vállalja el ha tudja pl h akkorra mikor szülni fog a páciens programja van. Én biztos az ilyennek egy fillért se adnék. Nem azért fogadtam h amikor neki jó akkor "megszülesszen".
Kiborulok. Ahogy az összes többi "sürgetõ eljárástól". Hálás vagyok az orvosomnak, hogy nem ilyen beállítottságú, teljesen természetesség párti, a lehetõ legkevesebb beavatkozást végzi mind terhesség mint szülés alatt, csak ha muszáj.
Elég gáz, ha ilyen az orvos hozzáállása..mért nem születhet meg a baba akkor, amikor ott az ideje? Szánalmasak az ilyen orvosok...
És az unokatestvéred miért nem mondta, hogy kösz, nem, fontosabb a baba egészsége, nem sietünk, keresek másik orvost?
Ehhez kell az anyuka is, ha nem megyek be hozzá ügyeletben, nem indítja meg, ennyi. Érdekes módon a kismamák be szoktak menni... kettõn áll a vásár. Annyira ragaszkodnak az orvoshoz, hogy nem érdekli õket se a maguk, se a gyerek?
Én sem értek egyet ezzel. Viszont az azért túlzás, hogy imádkozni kell azért, hogy az ügyeletes orvos jó legyen. Ez a szakmája. Ezt csinálja nap, mint nap. Nem csak a fogadott orvosok értenek a szülés "levezetéséhez". Szóval mindegy, hogy adsz-e valakinek pénzt, vagy sem, nem attól lesz jó orvos. Az emberségén is sok múlik, az meg valljuk be, lutri.
A kérdező hozzászólása: Vagyis mi a véleményetek az ilyen orvosról?
Ha idõben van akkor nem látok benne semmi rosszat.
ha teljesíteni tudod a felvételi követelményeket, akkor bekerülsz. ha nem tudod, akkor nem kerülsz.
Elõttem író válaszoló tökéletesen leírta az igazságot, ott a pont nála. :) Amúgy már én is rohadtul unom a nonszensz hülyeségek híresztelését. Egyesek hallanak valami idióta pletykát, amirõl egyébként ordít, hogy mekkora baromság, mert amellett hogy nem igaz, de egy óriási abszurdum is. Elég lenne csak egy kicsit belegondolniuk az egészbe, hogy erre rájöjjenek, ehelyett minden mérlegelés, megfontolás nélkül elkezdik továbbszajkózni; sokszor ugyanazt a sületlenséget évrõl-évre. A könyökömön jön már ki ez nekem is. A kérdezõnek: Nem kell zseninek lenned hozzá, de komoly intelligenciával és nagyon jó memóriával, emlékezõtehetséggel mindenképp rendelkezned kell. Meg aztán ott vannak az emberi tényezõk is. Jó "gyomor", nagy állóképesség, kötélidegek, jó kommunikációs készség, humanitás, stb. Egyelõre én is azt tanácsolom, hogy a biológiával és a kémiával sokat és komolyan foglalkozz, most és a késõbbiekben is.
A kérdező hozzászólása: Most fogok felvételizni, és természettudományi tagozatra szeretnék menni. A Fazekasba igyekszem, de ha oda nem vennének fel, akkor a gyõri Révai Miklós Gimnáziumba kerülnék be.(Oda szinte biztos, hogy bekerülök) (Nem nagyképûségbõl mondom). Valaki nem tudja, milyen nehéz ott a szóbeli? Amúgy írásbelin 93 összpontos felvételiket írok.
Hagyják a francba ezt az érettségi bohóckodást. Legyen újra normál felvételi, döntse el az egyetem hogy kit vesz fel. (Egyetem, szóval ne középiskolás Pirikék javítsák, mint anno). Nem beszélve, hogy esetenként szóbeli sem ártana.
Felõlem az is lehetne, de persze az is olyan legyen, hogy csak a felvételi tantárgyakból való tudás számítson. A középiskola teljesítése és az érettségi vizsga a többi tárgyból arra már úgyis meglenne, mikor a felvételire sor kerülne.
Ja, szóbeli így is minden esetben van, hogy a felvételizés az érettségi keretein belül történik. Sõt, emelt szinten sokszor nem is akármilyen. Szerintem a mostani rendszer se rossz. Az érettségi központosított, és így az érettségi pontok kétszeresével történõ felvételi eljárást teljesen korrektnek tartom. A tanulmányi pontszámítás viszont tényleg röhej, elég csak belegondolni: Egy kis nyalizós egyén egy gyengébb intézményben kitûnõ, amiben sokszor az is közrejátszik, hogy kik-mik a szülei, rokonai, míg egy nála sokkal tehetségesebb, jobb képességû személy egy jóval erõsebb, minden tárgyból igen magas szintet követelõ intézményben csak közepes tanuló.Ezért értek teljesen egyet avval a válaszolóval, aki az elõzõ kommentem elõtt fejtette ki a véleményét.
Kérdezõnek: Hát nekem errõl fogalmam sincs, az viszont tény, hogy a statisztikák alapján kiváló iskola mindkettõ. A Fazekas kb. a legerõsebb az országban, de a Révai is nagyon jó. Ha komolyan nekiállsz a tanulásnak, készülésnek, ezek az iskolák biztos komolyan segítenek, hogy elérd a célod - igen jó alapokat fogsz kapni tõlük.
A kérdező hozzászólása: köszi!:)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sajnos az a baj, hogy nem csak a középiskolás teljesítmény értékelésénél, a bizonyítványban fordul elõ felülosztályozás. Érettségin is nagyon durva dolgok vannak. Nálunk még az igazgatónak is volt annyi bõr a pofáján, hogy a kis kedvenc hülyegyerek fölé álljon érettségin és diktálja neki a magyar fogalmazást. Annyira sötét volt az illetõ, hogy 1 mondatot nem tudott helyesírási hiba nélkül leírni, 0 helyesírással rendelkezett, de a 4 oldalas magyar fogalmazása hibátlan lett. / a 15 pont levonása nála elengedhetetlen lett volna, de ez is nevetséges..Ha valaki nem tud helyesen írni, akkor azt meg kell buktatni. Addig, míg meg nem tanul NEM VÉGEZHETNÉ EL a gimnáziumot. Amúgy most egyetemen csücsül :D/ Szóbelin is voltak olyanok, akiknek megmutatták, hogy melyik tétel az, amit tud, melyiket húzza. Ez az elit gimnáziumok kivételével borzalmas, de szinte mindenhol így megy, és nem csak 1-2 diákkal merik meglépni. Egyik ismerõsöm érettségién gimnáziumi szinten meg volt beszélve, hogy ki, milyen tollal ír a matek érettségin és úgy javítgatott bele a tanár. Nem beszélve arról, hogy minden ilyen suliban kiadják a szóbeli tételeket. Hatalmas igazságtalanság az egész..és ezek a tanárok nevelnének bennünket erkölcsre, becsületre? Várják el, hogy tiszteljük õket? Nekem személy szerint hányingerem van az ilyen tanároktól, pedig a többség ilyen.. Emelt szinten picit más a helyzet, ott azért jobban meg van kötve a tanárok keze. Persze ez nem jelenti azt, hogy ott nem csalnának, ha tudnának, sõt, azért amilyen szemétséget elkövethetnek, azt e is követik. Kémia emelt szintû szóbelin borzalmas a pontozás. Nincs megadva a tanároknak, hogy mire adjanak pontot. Bioszon meg van adva, hogy minek kell elhangzania, minden egyes pont le van írva, hogy miért adható. Kémián nincs ilyen. Csak annyi van, hogy pl.: az A tételre 15 pontot adhatnak a tartalomra, 5 pontot az elõadókészségre. Ezt nagyon sokan nem tudják. Így elég szubjektív pontozás alakul ki. De kérdem én, ha nincs pontosan megadva, hogy egy-egy válaszra hány pont adható, mire vonnak le 1 pontot az egész feleletbõl?? Sajnos a mi megyénk eléggé le van maradva, nagyon irigyek az emberek. Kedves vizsgáztató tanáraink azt hiszik, ha egy tökéletes feleletbõl 1-2 pontot levonnak, akkor a saját diákjuk nagyobb eséllyel kerül be az egyetemre. Ha már a másikkal kicsesztek. Sajnos ezek nem csak légbõl kapott rémhírek. Ez megy országszerte. Így, mivel érettségire épül a felvételi, a tanárok kezében van mindkettõ. Éppen az elõbb felsoroltak miatt kellene nagyon sürgõsen kivenni a kezükbõl az egészet, mert ez bizony nem játék. Itt emberek jövõje függ tõlük. Egy idióta retardáltnak nem szabad bekerülnie egyetemre. Valószínûleg ott is folytatja a tanárok lefizetését, seggnyalást, így el is végzi azt. Többek között így születnek a degenerált diplomások. Ha az egyetem kezében lenne a felvételi, akkor õk csak a legjobbakat válogatnák ki, így lehetõsége se lenne az ilyen embernek a bekerülésre. Még annyi. Egy kellemetlen tapasztalat emelt szintû szóbeli érettségin. Az egy dolog, hogy van..de a tanárok ott azt pontozzák, hogy az illetõ a tételébõl mit mondott el, mit nem. /kémia picit más, fõként bioszon/ A vizsgázó intelligenciáját senki sem méri föl!!! Na ez az, amit egy feleletbõl az egyetem ELSÕ KÖRBEN leszûr. Elég sok orvosira készülõ személy feleletét hallottam érettségin. Én nagyon elképedtem. Némelyik 2 értelmes mondatot nem tud összerakni magától, a bemagolt szöveget hajtja megállás nélkül, nincs saját gondolkodása. De egész jó kis pontszámot tud összeszedni, elvégre elhangzik tõle az, amire pontot adhatnak. Csak nem mindegy ám, hogy hogyan. Az egyetemnek az a célja, hogy a felsorakozó társaságból a legintelligensebbeket szedje össze /nem a kitûnõ tanulókat/, hiszen neki ez a jó. Régi felvételin, ahol az egyetem irányít, ott elkezdi a vizsgázó hadarni a bemagolt szöveget, végig se várják, azt mondják, köszönik szépen, de NEM KELL nekik az ilyen diák!!! Ezek most sorra bekerülnek. Nem véletlen, hogy a professzorok évek óta csak kapkodnak a fejükhöz, hogy -Te jó Ég, ezek a diákok egyre hülyébbek! Az egyetemista gólyák, tanárok ezt nyilván nem látják át, sajnos. Érdemes lenne egy professzorral elbeszélgetni errõl, kikérni a véleményüket, mert a borzalmas felvételi rendszert leghamarabb õk tapasztalják. Mi majd akkor fogjuk, ha az ilyen emberek 8, 10 év alatt elvégzik az orvosit és esetleg hozzájuk kell fordulnunk nagy bajunkban...
Az elõzõ válaszoló nagyon jól mondja, aki egyetemen így vizsgázik, azt én megbuktatom.
Bizony van, aki megbuktatja az ilyet, én csak olyannak voltam szemtanúja, hogy az illetõ szóról szóra leírta a tételét, benne az összes képlettel, amit csak kérdezhettek, viszont a tanár egy kérdésére se tudott válaszolni. Azt se tudta megválaszolni, amit a papírra elõtte pár perccel leírt (nem azért, mert puskázott, egyszerûen csak gépiesen bemagolta). Így 'csak' négyest kapott.
Ez nálam elégtelen, a kihúzott tétel csak beugró, ha alapkérdések nem mennek, nincs értelme a dolognak.
A kérdező hozzászólása: Végül csak a Révai biosz- kémiát jelöltem meg. Gyõr egyik kisgimijébe járok most még, és biosz, kémia nagyon könnyen megy, csak 5-ös jegyeim vannak, úgyhogy most még nem parázok.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ezt honnan szeditek? Évek óta hajtják ezt a hülyeséget, hogy a duplázást megszüntetik /gondolom a kedves tanároktól ered a pletyka, mert õk jobban örülnek a kitûnõ seggnyalóknak, mint annak, aki esetleg intelligensebb az átlagnál és a felvételi tárgyait 100%-ra teljesíti, míg esetleg a történelmet csak 70-re../ De mégis? Olvastatok róla a az Oktatási Hivatal honlapján? Amúgy meg, ha valamit meg kellene szüntetni, akkor az a tanulmányi pontos pontszámítás. Nevetséges, hogy 100 pontot adnak a bizonyítványra. Aki duplázással teljesíteni tudja a követelményeket az egyetemre az valóban oda való. Nem véletlen, hogy így felhígult a felsõoktatás. Sajnos orvosira is így kerül be egy csomó ökör. Gimiben még ment a jó pofizás, esetleg a középszintû érettségibe is belesegítettek a tanárok, aztán egyetemen rájön, hogy valójában mennyire hülye és nagyon túlosztályozták. Nem véletlen, hogy olyan hatalmas a szórási arány az utóbbi években az orvosin. Régen kémiából-fizikából és biológiából kellett felvételizni. Senkit nem érdekelt a többi. Aki ezeket meg tudja tanulni úgy, hogy sikeres legyen a felelete, az nyilvánvalóan mûvelt a többi tárgyból is. Mi megy most? Hülye a gyerek kémiából-fizikából-biológiából, emelt szinten összeszedi a 60%-ot, természetesen kitûnõ, magol egy csomót a közép érettségikre, majd ezzel a csaknem ingyen osztott pontokkal felhúzza a semmit. Aki, amilyen irányba szeretne továbbtanulni, abból legyen kimagasló. Nem mondom, hogy a többi nem kell. Dehogy. De ne már, hogy ilyen pocsék felvételi tárgyakkal valaki egyetemre mehessen..Na ezért ül most ennyi hülye a felsõoktatásban. Ha valamit be fognak szüntetni /be kell szüntetni, az a tanulmányi pontos pontszámítás. Lehetõség szerint többet ne terjesszetek ilyen marhaságot..
A duplázás már csak az idén érettségizõknek áll rendelkezésükre, szóval tanulhatsz mindenre ;)
Persze, hogy bekerülhetsz.
A kérdező hozzászólása: köszi!:) amúgy 8.-as vagyok és most készülök a fazekas termeszettudományi szakára meg a gyõri révai biologia- kemia szakára. a felvételik átlagosan 93 pontosra sikérülnek
Duplázással mész úgyis tovább tanulni. Szóval elég egy nagyon bitang erõs emelt biosz-kémia érettségi. E mellé azért egy nyelvvizsga. Akkor elég biztos alapokkal mész oda, és nagy eséllyel nem fogsz "kiesni" Kiszámoltam durván: ha mind2 emelted 90% lesz, min. és az összes többi jegyed csak 2-es amiket kapsz utolsó év végekor, meg az az elõtti évvégekor , + egy nyelv vizsga az már 460 pont.. :) Amivel vígan bejutsz bárhova.
A kérdező hozzászólása: bocsi! megkérdezhetem mi az a duplázás? és nagyon vészes a két tantárgyból az emelt szintû?
Felvételinél ha elrontottad az év végi jegyeid, kiválthatod õket a felvételi tantárgyaid, érettségijeivel. Orvosira biosz-kémia kell. Szóval ha ezekbõl jót írsz, akkor nem nézik azt hogy töribõl pl: csak épphogy átmentél 2-essel. De neked akkor nem 5 érettségit kell megírj hanem 6-t. Mert matek, töri, magyar, idegennyelv, és 1 választott kötelezõ, de neked ehhez kell még 1- attól függ biosz v a kémia volt a választottad. Hogy mennyire nehezek? Ajánlott majd felvenni emelten mind2-t, és alaposan érteni az alapokat. Óráról órára tanulni, és otthon szabadidõben is. Neten megtalálod a volt évi érettségiket egészen a kezdetekig visszamenõleg, és meglesheted.
A kérdező hozzászólása: köszi! amúgy értem a kémiát meg a bioszt is csak néha, ha tanulok is nem figyelek a dogára és 4-est írok
Általános sulis kémia ovodás szint az emelthez. :) De van még rá bõven idõd.
Az általános orvosira / fogorvosira a kémia helyett lehet fizikából is emeltezni-
Ha duplázol akkor semmit nem ér a felvételinél a nyelvvizsga, mivel a max 100 plusz pont megvan a két emelt tárgyal. Ettõl függetlenül erõsen ajánlott, mert ma már alapkövetelmény a diploma kiadásához. Fizikából pedig nem ajánlom az érettségit, jóval kevesebb kell majd egyetemen mint kémia. Elsõben az az egyik fõ szórótantárgy. Én most vagyok elsõs orvosin, és akik fizikával kerültek be most nagyon szenvednek.
Én egy két embertõl hallottam, hogy az idei fepvetelizõk (felsõoktatásba) duplázhatnak utoljára. Sietek úgyhogy nem tudok utánanézni, hogy igaz-e csak nem ártana utánanézni, mielõtt akárki nagyon beleéli magát. Amúgy nem hiszem, hogy ez ennyire markánsan látszik 8-adikban, hogy mennyire jó tanuló. Sokban függ az iskolától és az osztálytól is, hogy milyenek a jegyeid. Ha tényleg érdekel a biológia és a kémia (aminek a nagyja még vissza van), természetesen bekerülhetsz, de azért ne a bekerülés legyen a cél mert benn is kell maradni és az nem egy könnyû dolog (legalább is nekem nem egy sétagalopp).
Az orvosin nem csak biológia és kémia van, hanem fizika is (biofizika). Neked még messze van, viszont nagyon sokat kell tanulnod, fõleg ha bekerültél. Ismerõsömnek csak másodszorra jött össze az orvosi, latint be kell vágni mert utána sok tárgyban már csak azt használják + anatómia minden mennyiségben. Állandó számonkérések vannak, hatalmas anyag mennyiségekbõl. Amúgy már most trenírozhatod magad rá, igen is igyekezz arra, hogy mindenbõl jól teljesíts, mert az orvosin mindenbõl ott kell lenni a toppon, nincs olyan, hogy ez vagy az épp most gyengébb lesz, mert ember életek múlhatnak rajta.
9-ben majdnem megbuktam fizikából (meg 3 másik tárgyból) és most az orvosin csücsülök. Köszönöm szépen, jól érzem magam és jól is megy. Minden csak elhatározás kérdése, arról nem is beszélve, hogy az egyetemen a kutyát nem érdekli, hogy neked milyen jegyeid voltak. A lényeg, hogy bent vagy és bírd.
akkor megnyugodott a lelkem, hogy vannak még tanárok, akiket nem a bemagolt tananyag érdekel, hanem a logikus gondolkodás :)

Ez tényleg lehet hogy tavaly Pécsre az orvosira csak 252 ponttal be lehetett jutni fizetősre?

a felvi oldalán néztem, csak kicsit kevésnek tartom, vagy nemtudom olyan fura hogy orvosira be lehet kerülni ennyivel. De ha felvin írták akkor mindeképp reális nem?

Legjobb válasz: Szerintem csak elírás, bár nem tudom. Nagyon irreális, ha 100-zal több lenne akkor esetleg. Ennyi pontot bárki össze tud szedni, õszintén szólva nem szeretnék olyan orvos kezei közé kerülni, aki épphogy elérte a 253 pontot.

Szerintem csak elírás, bár nem tudom. Nagyon irreális, ha 100-zal több lenne akkor esetleg. Ennyi pontot bárki össze tud szedni, õszintén szólva nem szeretnék olyan orvos kezei közé kerülni, aki épphogy elérte a 253 pontot.
A kérdező hozzászólása: na én is pont erre gonsdoltam. Szegedre a fizetõs 398 pont, lehet hogy ez meg 352 akart volna lenni?!
Ahogy néztem, oda az elmúlt években mindig is 250-280 között mozgott a ponthatár. Ennek elsõsorban az lehet az oka, hogy alig jelölik meg, mivel az egymillió/félév tandíjat csak akkor lehet kifizetni ha a szüleinek van rá pénze, és azért az elég ritka. Egyébként nem kel attól félni, hogy valaki 260 pontos felvételivel fog mûteni, általában az ilyenek gyorsan abbahagyják, ugyanis az elsõ ZH-nál rájönnek, hogy aligha fogja tudni elvégezni az egyetemet belátható idõn belül.
Nem elírás. Annyi és kész. Az az oka, hogy a legtöbb embernek k.vára nincsen pénze 1 millió forintot kifizetni egy félévért. Szóval nyilván kevesen jelölik be...
És az hat év alatt 12 millkó, hajrá hajrá
A kérdező hozzászólása: Én mondjuk jól tanulok, csak biztonság kedvéért jelöltem be a fizetõst, csak meglepõdtem, hogy akkor elvileg már most az írásbelik után simán benn vagyok ott. persze nyilván nem a fizetõs a cél...

Mit tegyek? Félek egyedül bemenni az orvoshoz, csak úgy vagyok képes bemenni ha valaki elkisér de csak anyukám van viszont ő dolgozik és nem ér rá. Elsősorban azért is mert a 8 kerületben van és ugye tudjuk az milyen hely

Legjobb válasz: Nem írtad, hogy mennyi idõs vagy, meg azt sem, hogy lány vagy vagy fiú, bár a soraid lányra utalnak. Mellesleg azt sem tudom, hogy miért veszélyes a 8. ker, fényes nappal, az orvoshoz menet. Kísérõnek meg megtenné egy barát, vagy egy barátnõ is. Bemenni a dokihoz úgysem engednék, de a biztonságban éreznéd magad. Különben milyen panasszal szeretnél a dokihoz fordulni? Írd le, hátha tud itt valaki segíteni

Nem írtad, hogy mennyi idõs vagy, meg azt sem, hogy lány vagy vagy fiú, bár a soraid lányra utalnak. Mellesleg azt sem tudom, hogy miért veszélyes a 8. ker, fényes nappal, az orvoshoz menet. Kísérõnek meg megtenné egy barát, vagy egy barátnõ is. Bemenni a dokihoz úgysem engednék, de a biztonságban éreznéd magad. Különben milyen panasszal szeretnél a dokihoz fordulni? Írd le, hátha tud itt valaki segíteni
A kérdező hozzászólása: kényszerbetegség meg pszichózist mondtak , am fiú vagyok 20 éves
Értem, tehát a betegséged miatt félsz. Egyébként otthon mivel foglalod el magadat. Dolgozol, vagy tanulsz még? Vagy ki sem mozdulsz semerre sem? Más rokonod, barátod nincsen? Jut eszembe: ki mondta, hogy ezek a betegségeid vannak, és kezelést kapsz e rá? Vigyáz rád valaki, vagy erre nincs is szükséged?

Sztk rendelésen az orvos csak akkor ír fel és ad be egy injekciót, ha befizetek 50e Ft-ot az injekciót gyártó cég számlájára?

Hallott már valaki hasonló történetrõl? A gyógyszer egyébként 2000 Ft-ba kerül. Több információm egyelõre nincsen, ebbõl kéne kitalálni, hogy mi van a dolog hátterében. Elõre is köszi a megfejtéseket.

Legjobb válasz: Ilyen a világon nincs! Nehogy befizesd! Keress egy másik orvost, még akkor is, ha az elkér pár ezer Ft-ot a maszek rendelés miatt! Ekkora tetût! A pofám leszakad...

Ilyen a világon nincs! Nehogy befizesd! Keress egy másik orvost, még akkor is, ha az elkér pár ezer Ft-ot a maszek rendelés miatt! Ekkora tetût! A pofám leszakad...
Sztk 23 éve nem létezik, rendelõintézet a neve. Amúgy ez egy baromság, ha 2e Ft a gyógyszer miért kellene 50 ezret befizetni? Még írhatnál azért részleteket.

A kérdésem a következő: változokori hüvelyszárazsággal küzködök cikatridina kupot ajánlott az orvos csak azt nem tudom mennyi ideig kell ezt használnom. Köszönöm a válaszát, Erika

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Cikatridina hüvelykúp valóban alkalmas a változókori hüvelyszárazság megszüntetésére, orvosa helyesen tájékoztatta! Ezt a kúpot hetente 2-3 alkalommal kell felhelyezni (esténként). A kezelést nem szabad abbahagyni, mert akkor a panaszok kiújulnak! A panaszok jelentős, fokozatos javulása 1-2 hónap után várható. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A Cikatridina hüvelykúp valóban alkalmas a változókori hüvelyszárazság megszüntetésére, orvosa helyesen tájékoztatta! Ezt a kúpot hetente 2-3 alkalommal kell felhelyezni (esténként). A kezelést nem szabad abbahagyni, mert akkor a panaszok kiújulnak! A panaszok jelentős, fokozatos javulása 1-2 hónap után várható. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Kutyámnak ma délelőtt volt a 2. epilepsziás rohama. Az orvost csak holnap hívjuk fel - fene ezekbe az ünnepekbe -, mivel az első rohamnál még nem sejtettük, hogy epilepszia. Ha már holnap elkezdjük beadni neki a gyógyszert, meggyógyulhat?

Legjobb válasz: hívd fel az orvost! nem is értem hogy az elsõ rohamnál is miért nem tetted ezt meg -ugyanis akkor sejtetted volna hogy epilepszia- már régen lenne gyógyszere!

hívd fel az orvost! nem is értem hogy az elsõ rohamnál is miért nem tetted ezt meg -ugyanis akkor sejtetted volna hogy epilepszia- már régen lenne gyógyszere!
Azonnal hívd fel a dokit.Az én kutyám epilepsziás, és szívbeteg négy fajta gyógyszert szed.Az ünnep lényegtelen, van rá mód és lehetõség kettõ kórházban is ahol tudnak a kutyusoddal foglalkozni.Én már a kérdésed elõtt az orvosnál lettem volna a kutyámmal.
fáradtság - bocsánat!
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek! :) még annyit kérdeznék - talán észre is veszik páran -, hogy a rohamokban meg tud halni? + eddig ugye 2 volt, azok közben vízzel locsoltuk, így 3-4 perc alatt abba is hagyta, majd minden visszatért a megszokottba. jó ez a módszer, vagy a következõnél hagyjam, hadd múljon el magától?
Rendeld elõ az állatorvost holnapra, egy elmúlt epilepsziás rohammal már nem tud mit kezdeni. Ilyen esetben van humán gyógyszer (diphedan asszem), s azt kapja a kutya az állatorvos által meghatározott adagban. Meggyógyulni nem fog, de gyógyszerrel tünetmentessé tehetõ a dolog. Nekem az elõzõ kutyám epilepsziás volt, kb 4 éves korában jött ki a dolog, gyógyszereztük és 7 éves korától már nem volt egy rohama sem. Ha rájön a roham, vigyázz rá, nehogy összetörje magát, ahogy rángatózik.
Keresd meg, ki az ügyeletes állatorvos a településen. Kell, hogy legyen ilyen. Hívd fel! Aztán persze mehetsz a dokidhoz, de elõzd meg, hogy addig is újabb rohama legyen.
Igen, az epilepszia sajnos nem gyógyítható.A mi kutyinknak egy hónapban 2-nél több rohama nem nagyon szokott lenni, ha már egy nap kettõ van tényleg orvos! :/
Én nagyvárosban lakom, s mindig megjelenik az újságban, hogy ünnepekkor a sok állatorvos közül ki az ügyeletes, õ köteles kimenni ilyenkor is házhoz. Ügyelet mindenütt van, de lehet, hogy több település fog ilyenkor össze. Ha lezajlott a roham, azon már olyan nagyon nem tud segíteni, a kutyus meg pihenésre vágyik, mert ez az agyi folyamat kiveszi az erõt belõle. Nálunk viszont nem a roham idején kellett szednie a gyógyszert, hanem állandóan, sõt, nem szabad volt kihagyni egy napot sem, mert fokozottan jelentkezett volna a görcs. Ez embernél is így van ez. Anyukám is epilepsziával élt utolsó éveiben.Egyszer a belgyógyász letiltotta valami vérvizsgálat miatt azt a gyógyszert, amit az ideggyógyász szigorúan elõírt. Majdnem belehalt a rohamba anyukám, ami az elsõ kihagyott nap éjjelén elkapta.
A kérdező hozzászólása: értékelem a segítõkész kommenteket, de nem fér be a kocsiba. a doki pedig 100%, hogy ma nem fog kijönni. telefonon pedig semmit nem tud segíteni, max "elõrendelem" holnapra.
Sajnos nem gyógyul meg. Az orvost viszont azonnal hívjátok fel, azért van. A mamám kutyája elõször 7 évesen kapott epilepsziás rohamot, gyógyszert kapott, mikor rájött (szerencsére ritkán). Nemrég halt meg, 17 évesen :( (Tehát epilepsziával is sokáig el lehet éldegélni.)
Nem fog meggyógyulni, de tünetmentes lehet sokáig. A miénkhez is hívtunk orvost, mert a hóban egy órán állt meredten, mikor kijött az orvos, körbeugrálta. Az orvos mondta is, hogy nincs ennek semmi baja. Aztán mikor elment a kocsival, megint megmeredt a kutyi. Aztán sûrûsödtek a rohamai, végül elaltatta az orvos, mert látszott, hogy minden roham megviseli.
A kérdező hozzászólása: ünnep van, "nem illik" zavarni. esetleg a kérdésre tudnál válaszolni, az valahogy jobban segítene...
roham közben vigyázni kell rá!Ilyenkor Te vagy az "õrangyala"!Vigyázz rá, nehogy baja legyen! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!